sesli sozluk forumu | yabanci dil destegi ingilizce turkce yunanca almanca   sözlükSözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   sesli sozluk forumu | yabanci dil destegi ingilizce turkce yunanca almanca > English language help, discussion and fun > Translations and Translators

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2005-05-29, 13:18
Junior Member

cokoprenses is on a distinguished road
Exclamation tez için çok acil!!!!

klasik üretim metotlarına göre kütle üretiminde büyük avantaj sağlaması ve gözenekli parça üretiminde tek alternatif olması nedeni ile toz metalurjisi dikkat cekmektedir. sekıllendırme yontemlerı standartlarını korurken makıne boyutlarındakı deısım hızlı, kolay sekıllendırme amac edınılmıstır.

sınter urunlerı genellikle mukavemet parcaları olarak kullanılır. toz metulurjısı surecı , kucuk ve orta boylu parcaların seri olarak alışılmış süreçlere göre daha ucuz üretilmelerini sağlar. sinter sırasında boyutlarda bir miktar çakme veya genleşme olmasına ragmen oldukça yakın toleranslar gerçekleştirilebilir. pratik olarak malzeme savurganlığı engelleyecek hemde daha kaliteli ürünlerin oluşmasına yardımcı olacak etkenlerdir.

pek çok üretici tarafından toz metalurjisi, dökümle karşılaştırıldığında , kalite,tolerans kontrolü, aşınma mukavemeti bakımlarından daha üstün bulunmakta ve enkluzyon(bileşme), sert bölge gibi işlem sorunlarına neden olan döküm hatalarını ortadan kaldırmaktadır. toz metalurjisi parçalarında çok daha az mekanik talaş kaldırma işlemi vardır. bu da talaş ve hurda kaybını büyük ölçüde azaltmaktadır. toz metalurjisi demir döküm, vida açma, preste kesme, enjeksiyon dökümü, hassas döküm gibi bir çok işlemin yerini almaktadır.

bunu çeviren hakkaten buyuk sevaba gırcek. yarın tez teslım ve abstarck hala yazılamadı. lutfen ne kadar cewırebılıosanız orasını cewırsenız bıle yeter, yollayın tesekkur!!!!!!
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2005-05-29, 14:00
llibra_elmirr's Avatar
Senior Member

llibra_elmirr is on a distinguished road
Wink hımm...

Because of it provides big advantage in mass production better then classical production methods and because of being the only alternative for porous peace(meshed peace?) production, th garnule metarology is paid attention. While forming methods keep the standards, change in machine dimensions aim faster and easy forming.
sinterization poducts are used as resistance component.

*** burdaki son cümlede birz anlam bozukluğu mu var bana mı öle geldi

sınter's products usually use to being peace of resistance. with be serially duration of granulated metalurjisi(?),small and middle-sized peaces habitual duration jshfkjdshfjdh

yaaa iyi de çoko prenses kardeşim ben de çok iyi değilim ama sanki bu cümleler çok devrik ötesi bi şey bi daha bakıp tekrar dönecem

Last edited by llibra_elmirr; 2005-05-29 at 14:15.
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2005-05-29, 14:26
Junior Member

cokoprenses is on a distinguished road
Default saolasın

Quote:
Originally Posted by llibra_elmirr
Because of it provides big advantage in mass production better then classical production methods and because of being the only alternative for porous peace(meshed peace?) production, th garnule metarology is paid attention. While forming methods keep the standards, change in machine dimensions aim faster and easy forming.
sinterization poducts are used as resistance component.

*** burdaki son cümlede birz anlam bozukluğu mu var bana mı öle geldi

sınter's products usually use to being peace of resistance. with be serially duration of granulated metalurjisi(?),small and middle-sized peaces habitual duration jshfkjdshfjdh

yaaa iyi de çoko prenses kardeşim ben de çok iyi değilim ama sanki bu cümleler çok devrik ötesi bi şey bi daha bakıp tekrar dönecem

yaa aslında cok da bırebır olması sart deıl cumleler devrıkse duzeltıpde yazılabılır benzese yada andırsa bıle yeter ....(okadar caresızım artık dusun!!!)
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules