![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
Güzel bir konu açılmış burada ve verilen cevap da gayet iyi . Aslında ezberlemek ve öğrenmek içiçe geçmiş durumda. Herkes kendince bir yöntem bularak ezber yapıyordur.
Ezber yeteneği zayıf olanları ise bilmiyorum ama zor olan kısım herhalde kelimelerin yazılışının ve okunuşunun ayrı ezberlenmesi. |
|
|||
|
ezber olmadan ogrenme olmaz, ilk basta bazi temel seyleri ezberlemeliyiz sonra sinda o ezberledigimiz seyleri calismalarimizda uyguladigimiz, onlar bizim bi parcamiz olur, yani ogrenmis oluruz. ama " uygulamak sart " ornegin kelime ezberleriz ama bunu kitab okuyarak yada konusarak kullandigimizda veya yazarak, etc, bir sure sonra ogrenmis oluruz, o artik bizden biridir.
sekli onemli derim cunku; mesela ben flashcard yontemiyle ezberliyorum,yontem kolay kagidin onune ingilizce kelimeyi yazdiktan sonra arka tarafina , o kelimeyi iceren bir kac tane cumle ornekleriyle destekliyorum, ve bi koseyede turkce anlami. ayrica kelimenin esanlamli sozcukleride kagida ekleye bilirsiniz. ben cok faydasini gordum. umarim sizede yardimci olur. |
|
||||
|
sevgili buraga katiliyorum kelimelrin nerde nasil kullanimlari ezberlenmelii ezberlerken de ister istemez ogreniyosunuz zaten
![]() kelimlerin yazilislari konusunda gucluk cekiyorsaniz arkadaslar onerim hergun 10 dakika elinize ne gecerse herhangibir ingilizce metin ne olursaa olsun hizli bir sekildee aynisini yazin (speed copy)...bu sizee zamanla kelimlerin nasil yazildigini ezberletir ..bu surecte hem ogerenirsiniz hem de ezberlersiniz...
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|