sesli sozluk forumu | yabanci dil destegi ingilizce turkce yunanca almanca   sözlükSözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   sesli sozluk forumu | yabanci dil destegi ingilizce turkce yunanca almanca > English language help, discussion and fun > Software, online learning & games

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2008-12-11, 19:53
tll's Avatar
tll tll is offline
Senior Member

tll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond repute
Send a message via Yahoo to tll
Default Pardus Microsoft a karşı güçleniyor

İnceleme fırsatınız olmadıysa incelemenizi tavsiye ederim. Microsoft üretimi işletim sistemlerine (XP/Vista..) karşı oldukça güzel bir alternatif durumunda. Milli işletim sistemimiz olarak ücretsiz olması ve (dolayısıyla) lisans gerektirmemesi, kurulumda gelen lisans gerektirmeyen açık kaynak kodlu uygulamaların (open office,firefox...) kullanışlı olması Pardus'un elini güçlendirmektedir. Bu başarıda Tübitak UEKAE (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü) ve Pardus gönüllülerinin payı yadsınmayacak derecedir.

Avrupa Komisyonu'nun Özgür Yazılım Gözlemevi ve Deposu (OSOR) nda Suleyman K. Sowe tarafından Pardus ile ilgili hazırlanan raporda kısaca,

Pardus, pek çok gönüllü geliştiricinin zaman ve çabalarını vermeleri sayesinde başarılı olan canlı bir özgür yazılım projesi. UEKAE'nin geliştirme sürecine katılışı ve yol haritasını yönetmesi projenin uzun vadede sürdürülebilirliğini güvenceye alıyor. Pardus'u internetten edinenlerin ve Pardus kullanan kurumların Türkiye'nin her yerine dağılmış olması, projenin Türkiye Linux kullanıcılarına kendi dillerinde bir işletim sistemi sunma hedefine ulaştığını ve candan kabul gördüğünü gösteriyor.

Aşağıdaki linklerden gerekli bilgileri alabilirsiniz.

www.pardus.org.tr
www.ozgurlukicin.com
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2008-12-12, 14:31
orhanzo's Avatar
Senior Member

orhanzo is on a distinguished road

tesekkurler paylasim icin, kurup bakacagim bi ara.
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2008-12-12, 23:31
tll's Avatar
tll tll is offline
Senior Member

tll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond reputetll has a reputation beyond repute

İşin güzel tarafı işletim sistemini kurmadan önce çalışan cd ile test edebiliyorsunuz. Bu ön gösterim, değişim konusunda tedirgin olanların çok işine yarar.
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2009-02-10, 15:53
msky's Avatar
Senior Member

msky is on a distinguished road

pardusle ilgili çok güzel yorumlar duyuyorum ben de birkaç zamandır..explorerdan daha kullanışlı olduğu söyleniyor.incelediğim kadarıyla derli toplu ve exteki gibi onu da kur bunu da kur angaryası yok..tek eksiği oyun oynatmıyor olması galiba.. ama yine de ''yerli malı yurdun malı,herkes onu kullanmalı''
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2009-02-12, 17:41
tll's Avatar
tll tll is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by msky View Post
pardusle ilgili çok güzel yorumlar duyuyorum ben de birkaç zamandır..explorerdan daha kullanışlı olduğu söyleniyor.incelediğim kadarıyla derli toplu ve exteki gibi onu da kur bunu da kur angaryası yok..tek eksiği oyun oynatmıyor olması galiba.. ama yine de ''yerli malı yurdun malı,herkes onu kullanmalı''

Paket yöneticisinde birçok oyunun Linux versiyonu mevcut, oyunlar liste halinde olduğundan seçmek, kurmak sorun olmuyor. Ayrıca Wine ile bazı Windows oyunlarını/uygulamalarını çalıştırmak mümkün olabiliyor.
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2009-02-12, 17:47
tll's Avatar
tll tll is offline
Senior Member

Pardus' u Kasım 2008 den bu yana aktif olarak kullanmaktayım, yani Windows XP ' den tamamen kurtuldum. Bu geçen zaman diliminde Windows bazlı virüs/trojan/spyware tehditlerinden uzak olmak çok keyifli, dolayısiyle vaktimi gereksiz virüs temizleye ayırmama gerek kalmadı. Ben kullanmanızı öneririm
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2009-02-12, 18:34
burak's Avatar

burak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to behold

Pardusu sadece internet için mi kullanıyorsunuz yoksa windows altında yapabildiğiniz tüm işlevleri sunabiliyor mu?
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2009-02-13, 14:53
NomadturK's Avatar
Senior Member

NomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to all
Send a message via ICQ to NomadturK Send a message via AIM to NomadturK Send a message via MSN to NomadturK Send a message via Yahoo to NomadturK

Açıkçası, kullandığım sürümler arasında en yetersiz Pardus'u bulmuştum.
Gerek paket arşvininin azlığı, gerek program yüklemek için atılan taklalar, gerek sürücü sorunları beni bezdirmişti ama... Bayağı oluyor.

Burak, her işlem derken nasıl işlemler olduğuna bağlı. Bir çok işlemi yaparsın, kimi işlemlerde Windows'un yapamayacağı şeyleri yaparsın. Güvenlik konusunda Windows linux'un eline su dökemez. (Tabi pardus'da kullanıcıda admin hakları olması bir sorun ve bu virüs girmesine de sebep olabilir ama...) Wine isimli emulatorle, bir kısım programı da çalıştırabilir, hatta gerekirse Cedega CrossOver denen alternatif lakin ücretli programlara daha da iyi programlar çalıştırabilirsin vs... Gider bu liste. (:
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2009-02-14, 09:57
tll's Avatar
tll tll is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by burak View Post
Pardusu sadece internet için mi kullanıyorsunuz yoksa windows altında yapabildiğiniz tüm işlevleri sunabiliyor mu?
Burak merhaba,

Ben Pardus'u tüm işlerim için kullanmaktayım.

İlk başta bazı işlevler konusunda bocalıyor insan ama ilk iletide veridiğim internet sitesinde forum var, herkes bilgi paylaşımında bulunuyor. Bundan dolayı adapte sürem inanılmaz hızlı oldu. Birde linux-unix komutlarına ve dosya sistemine aşina olmak gerekiyor.
Reply With Quote

#10 (permalink)  
Old 2009-02-14, 19:01
burak's Avatar

burak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to behold

Quote:
Originally Posted by tll View Post
Burak merhaba,

Ben Pardus'u tüm işlerim için kullanmaktayım.

İlk başta bazı işlevler konusunda bocalıyor insan ama ilk iletide veridiğim internet sitesinde forum var, herkes bilgi paylaşımında bulunuyor. Bundan dolayı adapte sürem inanılmaz hızlı oldu. Birde linux-unix komutlarına ve dosya sistemine aşina olmak gerekiyor.

Anladim. Bilgilendirme icin tesekkurler.
Ilgili foruma girip biraz okuyayim o zaman.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules