Yokluguna yazılmıs satırlar...
Adını bilmiyorum hiç, kaç yaşında olduğunu, saçlarının uzun mu yoksa kısamı olduğunu da bilmiyorum. Gözlerinin rengini mesela bilmiyorum, teninin rengini bilmediğim gibi. Nerede oturursun ne iş yaparsın, açmısın açıktamısın, yoksa bolca varlıktamısın. İkimizde iki ayrı köşesinde hayatın, birbirimizden habersiz akıp gidiyoruz yaşam nehrinde. Belki çok yakınımdasın, belki bugün otobüste yan yanaydık, belki sen dünyanın bilmem hangi ülkesindesin. Medeni halin nedir bilmem, kaç sefer evlendin, belki hiç de evlenmedin. Adını “özlem” koydum senin, adın belki özlem değil. Yaşam belki bizi hiç karşılaştırmaz ama ben her gece seninle uyuyorum ve bu satırları yokluğuna yazıyorum belki hiç okuyamayacksın. Düşlerini görüyorum çok zaman, yüzün belli belirsiz, ellerin sımsıcak.
Teknolojik olarak uzay çağının yaşandığı, insanlığın ise ilkel çağları aratmayacak kadar canavarlaştığı bir çağda karşılıksız ve çıkarsız, hesapsız ve kitapsız sevmek seni. Sevgilerin yozlaştığı, aşkların yalan olduğu bir çağda tarifsiz bir aşkla sevmek seni. Demiş ya diyen “ dünyanın obür ucunda hiç tanımadığımız birinin gözyaşı bile içimizi parçaladı” diye, yüreğimi afrikada bıraktım, açıktan ölen çocukların gözbebeklerinde. Varsın sensiz geçsin zaman, yalnız kalmamak adına yalan cümleler kurmaktansa varsın yalnız geçsin bu hayat. Bekleyeceğiz beklenmesi gereken kadar, biz ömür sürse de bekleyiş. Artık bekleyiş olsa da adın, bekleyeceğiz.
Yokluğuna yazıyorum satır satır, hece hece. Her neredeysen şu an yıldızları düşün yüreğim, korkusuzca patlayan yıldızları, yıllar öncesinin ışıklarını yansıtan o görkemli yıldızları düşün. Ferhat ile şirin yaşamışmıdır bilmem ama en az onlar gibi yaşayan sevdalar olmuştur. Eğer onlar yaşamasalardı, kolayı seçselerdi belki bugün adına aşk denen o tarifsiz duygulardan bahsedilemezdi. Sevdaları için kendileri için yaşadılar, hasretlerin en acısını çektiler çok zaman. Adımız yarına kalırmı bilmem ama yaşayacağız bu sevdayı,bu inatçı ve güzel sevdayı, sevgiyle kal yüreğim…
alıntıdır..
yazanın yuregine saglık..
|