![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||||||
| View Poll Results: POLITICS AND NEWS BOLUMU KALDIRILSINMI? | |||
| Evet Politics and News bölümü kaldırılsın. |
|
4 | 28.57% |
| Hayır Politics and News Bölümü devam etsin. |
|
10 | 71.43% |
| Voters: 14. You may not vote on this poll | |||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
Değerli arkadaşlar,
sizce POLITICS and NEWS bölümü Kaldırılsınmı? Böylece moderatorlerin uzerindeki bir yük kalktığı gibi , sadece propaganda yapmaya gelen çeşitli misyonu olan kişilerde belki artık bizi rahatsız etmez belki. Lütfen oy kullanın ve değerli fikirleriniz paylaşın. SONUÇ ; 1-Evet Politics and News bölümü kaldırılsın 2-Hayır Politics and New bölümü kesinlikle Kalsın |
|
|||
|
Ben çok yeni bir üyeyim ve henüz o bölümde sesimi çıkarmış bile değilim ama yine de düşünüyorum ki bu bölüm kapatılırsa "sadece propoganda yapmaya gelen çeşitli misyonu olan kişiler" gerçekten rahatsız etmeyi başarmış olacaklar diğerlerini. Eğer bu tip insanlar yüzünden geri kalanlarımız fikirlerini medeni bir şekilde paylaşamaz, tartışamaz olursak (burada ya da herhangi bir yerde), susmayı seçersek sesi duyulan yalnızca onlar olmayacak mı ve geri kalanlar paylaşmanın ve tartışmanın öğrettiklerinden mahrum kalmış olmayacak mı? Dediğim gibi yeni bir üyeyim ve Seslisözlük kullanmaktaki asıl amacım dildir. Dolayısıyla yukarıda yazdıklarımı bu bölümde, rahatsız edici istisnalar haricinde iyi birşeyler paylaşıldığı varsayımıyla yazıyorum.
Ne dersiniz? |
|
|||
|
Değişim var mı anketi'nin amacı bu başlık ile pekişmiş oluyor. Bunu yazmamak ayıp olur.
Oradaki sorunun kabulü şuydu: Burası eskiden daha güzeldi, çünkü şu an daha kötü. Şundan kötü, daha önce iyi anlaştığımız kafa dengi kişiler vardı, şimdi ise yok. O yüzden daha kötü. Bu aslında basit bir grup psikolojisi mantığı. Bana kalırsa, o başlık ve bu başlık, dışlayıcı ve ayrımcı. Kendisi gibi düşünmeyenlerin çoğaldığını varsayarak, yeni durumu kötülemek istiyor. Beğenmiyor olman kötü olduğu anlamına gelmez. Önerim şudur, grup oluşturmaya çalışmayın, bireysel varlığınızı koruyun, burda kalmak istiyorsanız, kalın, istemiyorsanız kalmayın, siz bilirsiniz, eskiden iyiydi şimdi kötü diyerek, buradaki katılımcılara saygısızlık yapmayın. |
|
|||
|
Marx, eski felsefecileri eleştirerek demiş ki, felsefeciler hep dünyayı anlamaya çalıştılar, oysan ben onu değiştirmek de istiyorum.
Dünyanızı ve dünyayı değiştirebileceğiniz, ya da değişimine katkıda bulunabileceğiniz bir aracı, birilerini dışlamak adına feda etmek dahice. |
|
||||
|
Quote:
Quote:
Kusura bakmayın, ama önyargılısınız. İşin iç yüzünü dürüstçe, açık açık, dobra dobra yazayım size! Birincisi; sevgili lynx ile bu işi planlamış değiliz. Ben sadece mod'un yazdığı bir iletiye cevaben toptan kapatılsın diye öneride bulundum. Sevgili lynx de bunu anket haline getirmiş. İkincisi; benim açtığım anketin bir alaveresi dalaveresi yok. Olsaydı:
Göreceğiniz üzere demokrat olduğunu iddia edenler için bu anketin uygulaması bir ders niteliğindedir. Ama, elbette bir nedeni var bu anketin. Birisi ile konuşuyorum, benim tespitlerimi paylaşıyor aylar önce (belki de yıl oldu), şu an o kişi buralara uğramıyor bile. Son 6-7 aydır benim tespitlerim var paralel yönde. Ve ne ilginçtir ki, son 1-2 hafta içinde konuştuğum 2-3 kişi daha benzer tespitler yapıyor, hatta benden daha keskin şeyler düşünüyorlar. E, o zaman bana da bir karar vermek düşüyor. Kararın yanısıra, bi takım insanların hassasiyetlerini de yansıtmış oluyorum. Siz beni (ulusalcıları) faşist ilan edebiliyorsunuz rahatlıkla, ya da bir tarikatın sürekli olarak örtülü propagandasını yaptığını "düşündüğüm" kişi rahatlıkla orada olmadığı halde, aynen anayasanın tartışılmaz ve değiştirilemez ilkelerinden laikliğin yeniden tanımlanmasını isteyen TBMM Başkanı, şeyini şeyeden, Bülent Arınç gibi, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük mitingini düzenleyen insanları Amerikan ajanı olarak niteleyebiliyor. Hem de nasıl? CNN gibi bir sömürgeleştirme aracının yaptığı ropörtajdan hareketle. Bunlar sadece son 1-2 haftada olanlar... Ya aylardır olanlar? Ben yönetime de hak veriyorum ayrıca... Adamlar her Allah'ın dakikası buraları kontrol altında tutmak zorundalar mı? Evet, belki Burak için bunu düşünebilirsiniz, zira bu sitenin mülkiyeti ona ait, buradan bir ticari beklentisi vardır vs. Ama, modlar için aynı şeyler geçerli değil ve sadece gönüllük esasına göre burada hizmet vermeye çalışıyorlar. E, forumun bir ek hizmet olduğu ve sitenin temel ve asıl işlevinin dil konusu olduğu da açıkça belirtiliyor. Politics bölümünde son getirilen kuralları da düşünürseniz, toptan kapatılması sitenin amacına da, kullanımına da, yönetimine de gayet uygun düşüyor. A, bu arada.. Grup demişsiniz... Vallahi, grup var grup var Sayın felsefi. Grup ilişkileri, esnek de olabilir, sıkı da olabilir. İnsanların toplu bulunduğu her yerde gruplaşma vardır, ve bu olağandır. Askerde değiliz ki gruplaşma önlensin Elbette olacak bu. Lakin, bu gruplaşma olayını bana tevdi etmeniz bence yanlış. Zira, başka bir gruplaşma olan tarikat-cemaat hususu benim ya da benim gibi düşünenlerin oluşturduğu gruplardan, o bahsettiğiniz kafa dengi kişilerin oluşturduğu eski gruplardan çok daha sıkı, disiplinli, kapalı, kırılamaz ve tutucudur. E, tarikat-cemaat üyesi olan kullanıcıların gruplaşmasına ne diyeceğiz o zaman? Onlarla beni mi karşılaştırıyorsunuz? İmzama bakın, bakalım nelerin altını çizmişim?İmza demişken, benim niye o anketi açtığımı en iyi açıklayan cümleler orada yazıyor. Oradakilerle size anlatamamışsam, başka hiçbir şekilde anlatamam Sayın felsefi. Maalesef daha fazla çabalayamam anlatmak için. Gelelim anketin de nasıl başladığına. Bir kullanıcının Türkiye tarihinin en büyük, en olgun mitingini, -ki mitingte olaydınız ne dediğimi daha iyi anladınız, herkes birbirine yardımcı oldu, herkes rica ederek, teşekkür ederek konuşuyordu, o sıkışıklıkta herkes son yıllarda gördüğüm en efendi tutumları takındı, milyon kişi içinde hırsızlık dahi olmadı- karalamak adına dezenformasyon yapınca bir cevap yazdım. Bu cevap yazısında da yönetimden banlanmak istediğimi belirttim. Hatta moda özel mesaj attım. Lakin, banlanmadım. (Banlanmak istememin nedenini de o cevapta yazdım.) Şunu da belirtmek lazım; daha bir hafta önce kendini kardinal zanneden ve az önce belirttiğim gruba dahil biri tarafından inancımın sorgulanması, iftira edilmesi ve bunların sonucunda hiçbir işlem yapılmamış olması da bardağı taşıran son damla olmuştu. Hani diyorsunuz ya kalmak isterseniz kalın, kalmak istemiyorsanız kalmayın diye, ben de bu kararımın (ve gitmeyi tercih etmişlerin kararlarının) doğru olup olmadığını görmek adına anket açtım. Sonuç olarak. Benim açtığım o anketle bu anket arasında herhangi bir organik bağ yoktur, planlı, programlı değildir. Ben de bu ankete kendi görüşümü yazdım o kadar. Öyle gizli kapaklı, sinsi, güdümlü işler ne bana, ne dünya görüşüme uyar Sayın felsefi. Burası siyasi içerikli bir site değil Sayın felsefi. Bu temayı içeren bir sürü başka site var ve o sitelerden yararlanmanızı kimse engellemiyor. O yüzden bölümün kapatılma isteğini bu şekilde, yani beni ya da anketi açan lynx'i ayrımcı ve dışlayıcı olarak suçlayarak, acımasız, önyargılı ve yanlı eleştirmeniz kanaatimce hiç de uygun değil.(Sayın felsefi, düzenlediğim ankette gruptan olarak tanımlayacağınız fedup ne cevap vermiş? Grup olabiliriz, doğrudur, ama bu grup fikri hür, vicdanı hür insanların gurubudur; kimseye kul köle değiliz ki birisi emretsin, biz de biat ve itaat edelim! Ve bu arada kişisel bir soru; siz eskiden solcu muydunuz?) Last edited by suildur; 2007-04-21 at 19:27. |
|
|||
|
Ulusalcılara (ve size) faşit dediğimi aktarmışsınız. Ama yanlış bilgi. Ona cevap vereyim. Ama şunu da söyliyeyim. Düşünce ile uğraşıyorsanız, çok titiz yapılan ne iş vardır?.. kuyumculuk mu mesela, bir kuyumcu titizliği ile çalışmalısınız.
Yoksa, inanın, hiçbir zaman tam anlamıyla bir yerde dikkate alınamazsınız. İki üç cümle yazın, ama her harfi doğru olsun. Çok daha önemli bir şey bu. Evet ulusalcı faşizanlıktan bahsettim. Ama bu genel bir değerlendirmeydi. Düşünce ile kişi arasında şöyle bir ilişki vardır: Kişi, fikre sadece zeka seviyesini katmaz, aynı zamanda algılarının odağını düzenleyen (fotoğrafçılıktan bir benzetme) karakterini de katar. Böyle olunca, fikir ile kişinin birleşimi daha özel bir sentez yaratır. Bazı fikirler bazılarının elinde yararlı bir araçken, bazılarının elinde faşizan olabilir. Ulusalcılar, kendilerini milliyetçilerden ayırsalar da, hamur ya da malzeme aynıdır; etnisite denen şey. Her fikir sahibi, bilgi sahibi olmadığı için, pekala ulusalcılığı izleyen pek çok kişi, faşizanlaştığının farkına bile varmaz, biri hey kardeşim diyene kadar. Kişi sanır ki iyi yoldadır. Yoksa, dinler adına bu kadar kötülüğü yapmak nasıl mümkün olurdu? Gerçi, pek çok iyi ideal, üstünlük savaşının kılıfıdır ya neyse. |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|