![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
||||
|
www.youtube.com sitesine erişim İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2007/384 sayı ve 06.03.2007 tarihli kararı gereği engellenmiştir.
Access to www.youtube.com site has been suspended in accordance with decision no: 2007/384 dated 06.03.2007 of Istanbul First Criminal Peace Court. |
|
||||
|
Quote:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6058119.asp?gid=112 SEBEBİDE BU CNM... |
|
||||
|
aslında kapatılma sebebi yunanlı bir densizin Atatürk'ü gay olarak niteleyen bir video yayınlamış olması. türk telekom'un mahkeme kararlarına uyma zorunluluğu sebebiyle erişim engellendi, daha doğrusu türk telekom dns'lerinden kayıtları silinerek bu siteye ulaşmaya çalışanlar başka bir sayfaya yönlendirililiyor. hawky'nin de dediği gibi biraz mantıksız, ama bir yandan da bu videoya olan tepkisini dile getirmek için siteye girecek türk vatandaşların sitenin reklam gelirlerini artırmaması yönünden olumlu sayılabilir
youtube yönetimi gelen protesto e-maillerini dikkate almıştır umarım.edit: girene bişi yaptıkları yok aslında engelleme falan da yok, yabancı bi ülkedeki bir dns'i kullanarak rahatça erişebilirsiniz. (çok bilmişlik yaptım, affola)
Last edited by delphian; 2007-03-07 at 22:35. Reason: ekleme |
|
||||
|
Quote:
NOT: bu arada siteye girmekle reklam gelirinin artacağının farkındayım ama belki yunan tarafına karşı nacizane elimizden bişi gelir... |
|
||||
|
aslında proxy üzerinden denemek aklımdan geçti, fakat sen söyeleyene kadar denememiştim.
google'dan bulacağın beleş bir proxy sunucusu üzerinden erişilebileceğini az evvel gördüm. tabi yoğun çalışan bi tanesi olmamak kaydıyla. birazdan dns olayını da deneyeceğim. (delphian olay yerinden bildiriyor...) tamam, kabul ediyorum, bu kez bizim kazmalar dns kayıtlarını silmekten fazlasını yapmış. sanırım route tanımlarını da silmişler (ekşisözlük davasında bunu akıl edememişlerdi, IP'den ulaşılabiliyodu). bu durumda tek yol yabancı bir proxy bulup onun üstünden siteye erişmeye çalışmak. daha iyi bir yöntem bulursam onu da yazarım. |
|
||||
|
Buyrun bu linkten anonim olarak YouTube a girebilirsiniz.
ali-karabulut.comfacebookdotcomslashalidotkarabulut Whatever People Say I Am, That's What I'm Not Last edited by ali-karabulut; 2007-03-09 at 00:00. |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|