Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Politics and News

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2007-02-05, 01:24
Banned

felsefi will become famous soon enough
Default Derin Dövlet

Başbakanı tebrik etmek gerekir. Neden derseniz, kem küm etmeden, derin devlet vardır dedi ve suç işleyen bir çete olarak tanımladı.

Düşünüyorum da, mesela Baykal denen şahın, Chp nin başkanı bu Başbakan olsaydı, bu kadar açık bir şekilde bunu söyleyebilir miydi? Pek aklım almıyor. O yüzden sağ kanatta olmasına rağmen, derin devlet denen şey de Türkiye'nin sağcı tarzı olduğu için bu beyanı cesurcaydı. Tabi sağ da kendine göre sağa sola ayrılabiliyordur.

Derin devlet denen şeyin zaten her ülkede olduğu ve de zaten olması gerektiğini savunanlar oldu. Halk da, kendine göre, gerekirse, tabiki böyle örgütler olması gerekir, devlet yönetiminde zaaf olunca gereklidir diye düşünüyor.

Belki şu ayrımı yapmak lazım: Bir kere derin devlet denen şeyin olması gerekli bir şeyse, böyle bir yapıyı; kim yönetir, ilkelerini kim belirler, hangi durumlarda devreye girer, iç siyasete karaşır mı, bağımsız hareket eder mi, keyfilikleri nasıl kontrol edilir, geleneği var mıdır, sürekli aktif midir, yoksa belli durumlarda devreye, belli bir noktaya kadar mı girer? gibi soruların cevabı önemli.

Cevaplar bireysel olmayan, bağımsız olmayan, olaylara göre, kontrol altında bir yapıyı vs. gösteriyorsa böyle bir yapı desteklenebilir.

Derin devletin ikinci bir yorumu;
Devlet görevlisi oldukları için kendilerine verilen tarafsız yetkilerden faydalanarak, kendi bireysel ideolojilerine göre, gerektiğinde suç işleyerek, kamuoyunu yönlendirmeyi, siyaseti belirlemeyi, kendi ideolojilerine muhalif insanlardan öç almayı, onları etkisiz hale getirmeyi ve bu şekilde kendi ideolojilerini ülkenin ideolojisi olarak belirlemeyi amaçlayan bu yöndeki faaliyetleri üzerlerine vazife edinmiş gruplardır, ki başbakanın daha çok bunları kastederek derin devleti eleştiriyor, (ama vatandaş, başbakana sen ne biçim milliyetçisin, vatanseversin, derin devlet dediğin, ülkenin ali menfaatlerini savunur vs, diyerek eleştiri getiriyorlar.)

Yani, ilk anlamda derin devleti savunurken, ikinci anlamdaki derin devleti destekleyip desteklemediğimizi bilmemiz lazım.

Yok eğer biri, ben milliyetçiyim, gerektiğinde, türk vatandaşı bile olsa, başka bir etnik kökenden adamı öldürür hakimiyetimi öyle kurarım diyorsa, (Kant'ın ahlak yasasını bir koyuş şekli vardır. Der ki, eğer bir kişisel ilke evrensel olarak uygulandığında kendini yok ediyorsa, bir ahlak yasası olamaz) bunun gibi, başka etnik kökenden biri, ben de öldürürüm dediğinde, son iki kişi de birbirini boğazlıyana kadar bu süreç devam eder. Çünkü, herkesin kanı, kendine göre asildir, sonuçta böyle düşünen biri, milliyetçiliğin ırkçı kanadında yer alır. Aslında olaya böyle bakan birinin, herhangi bir görüşü savunan biri olarak alınmaması gerekir. Görüş sahibi olmak, ikna olmayı, anlaşmayı içerir çünkü.
  #2 (permalink)  
Old 2007-02-12, 04:13
suildur's Avatar
Banned

suildur is on a distinguished road

Allah aşkına ya, emniyet tel tel dökülüyor, suistimal dizboyu, bütün bu koruyucu kollayıcı tipleri atayan Tayyip ve saz arkadaşları, ve ideolojik saplantıları adına emniyet genel müdürlüğü makamı aylardır atama yapılmadan vekaleten götürülüyor (ki bu vekaletn genel müdürlük yürütmede dünya rekoru sahibi bu hükümet), ve bu emniyet her defasında Jandarma'ya yüklenmeye, amiyane tabiriyle, çamur atmaya kalkıyor.

Ve tüm bunlardan sorumlu olan kim?

4 yıldır tek başına iktidar olan kim?

Kim bu derin devlet ya? Kim ki bu şahıslar Kasımpaşalı'dan daha güçlü?

Geçin bunları efendim, geçin... Derin devlet varsa çıkar köküne kibrit suyu dökersin... Yetkili ve sorumlu olduğun halde dökemiyorsan, bunu beceremiyorsan, çeker gidersin.

Dikkatinizi celbederim; zira celbetmek durumundayım balık hafızası sendromu bu halkın tüm kesimlerini bir kanser gibi kapladı iyice; bundan önce bi Atabeyler çetesi vardı değil mi hesapta? Hani şu askerdiler, Yargıtay katliamını işleten örümcek kafalı zihniyet değildi de, derin devletti hani, askerler vardı işin içinde... Film diyorum film... Bu Dink olayındaki filmi daha önce gördük biz, sonunda da hep golü yiyen Kasımpaşalı, saz arkadaşlar ve emniyet oldu.

Allah az biraz vicdan verse de şunlara, kendi cehaletlerinin uzantısı olarak devletin kurumlarını çatıştırmamayı öğrenebilseler.
  #3 (permalink)  
Old 2007-02-13, 05:05
alonedarkin's Avatar
Senior Member

alonedarkin is on a distinguished road
Send a message via MSN to alonedarkin

Anlaşılan Tayyip Erdoğan ağzıyla kuş tutsa suildur'a yaranamayacak?

Şaka bir yana..

Tayyip Erdoğan derin devlet vardır dedi ama başaçıkabilecek mi orası meçhul.Çünkü ''derin devlet'' olarak nitelenen olgu 25 yıldır devletin içine işlemiş,bürokraside kendisine sarsılmaz bir yer edinmiş.(mafyayla kol kola polisler,askerler,müdürler görmedik mi yıllardır.Ve daha neleri..)

Tayyip Erdoğan derin devlet ile mücadele etse bile başarılı olması hayli zor.Çünkü kendisine yönelik bu ön yargılar süregelirken işi hayli zor.Hangi bürokratı atamaya kalksa ''kadrolaşma'' yaygarası kopuyor.İyide başbakan olarak görevi zaten atama yapmak.

Kadrolaşma deyince aklıma geldi.

52. Hükümet Bakanlarından Mustafa Kul'un açıklamarını okumuşsunuzdur:

“Bakanlığım döneminde neler mi yaptım?.. Ben, öyle demokrasi, insan hakları, bilmem eşitlik, bilmem özgürlük falan… Yok efendim, bu rejimde eşitlik varsa, herkes görev alabilmeli falan. Böyle şeyler anlamam. Ben, bizler aynı Sayın Ahmet Necdet Sezer gibi yaptık. Aynı askeriyenin yaptığı gibi yaptık. Silahlı Kuvvetler’de subay olmak isteyenin evine adam gönderilir. Bakalım, Kemalist mi?.. Bunu nereden anlarlar?.. Evine bakarlar… Evinde, Atatürk resmi asılı mı değil mi?.. Evine Atatürk’ün resmini asmayan kişi Kemalist değil demektir. Sayın Sezer, bürokratı kapıcısına sordurmuş. İyi yapmış. Biz de, bu kadro işlerinde, partimizin (SHP) teşkilatlarından istifade ettik.”

91 yılında CHP-SHP iktidarında Adalet Bakanlığı sınavlarında ilk 100'e girenleri bile CHP referanslı değilse elediğini dönemin Adalet Bakanı Mehmet Moğultay kendisi söyledi.(doğrulamak isteyen varsa klavyeler kuvvet google'dan bir gözatabilirsiniz)

O zaman kıyamet kopmadı şimdi mi kopacak?

Derin devlet kadrolaşmanın ötesinde..Kadrolaşan kadrolaşır,hükümet değiştimi herkes yerine döner,kimsenin de sesi çıkmaz.(ne yazık ki)Bu yıllardır böyle Türkiye'deAma kadrolaşırken yalnışlıkla (yada bilerek) ''derin illet''in kuyruğuna basarsan böyle kıyamet kopar işte.

Erdoğan'ın başbakan olarak birşey yapabileceğini sanmıyorum.Yaptığı atamaların çoğu geri dönüyor.Ama şöyle bir durum var ki; Ne kadar hatalarıda olsa bu millet ezilenin yanında olur.Bir şiir okudu diye hapise girdi diye Erdoğan'ı başbakan yaptı.Bu adama bir emniyet müdürü bile atatmıyorlar engel oluyorlar diye cumhurbaşkanı da yaparlar.Aba altından sopa göstermeler,darbe çığırtkanlıkları bir yanda,yetkiler ondayken bakalım o zaman bu derin devlet hikayesinde ne gelişmeler olacak,neler yapabilecek o zaman göreceğiz.

O zamana dek Hrat Dink cinayetinde olduğu gibi en ufak olayda polisinden askerine bürokratından iş adamına ne dediğini kendi bilmeyen basınına kadar taşın altından çıkan rezillikleri izlemeye devam edeceğiz sanırım.

Nasıl olursa olsun sonunda bir başbakan cesaret edip ''derin devlet vardır ve onunla mücadele edeceğiz'' dedi.Yıllardır bu illetten şikayetçi olan bizlere düşen 25 yıllık derin devlet illetini sanki 4 yıldır varmış gibi birilerinin üzerine yıkmak değil,destek olmak.Takdir etmek zor geliyorsa hiç olmazsa kolay gelsin diyebilirsiniz.

Başarabilirse başarır.Başaramazsa bu millet onu çıkardığı gibi aşağı almasını da bilir.Tıpkı zamanında kendi değerlerine saygı göstermeyenleri sandığın dibine soktukları gibi..
  #4 (permalink)  
Old 2007-02-14, 02:14
suildur's Avatar
Banned

Quote:
Originally Posted by alonedarkin View Post
Anlaşılan Tayyip Erdoğan ağzıyla kuş tutsa suildur'a yaranamayacak?

Şaka bir yana..

Tayyip Erdoğan derin devlet vardır dedi ama başaçıkabilecek mi orası meçhul.Çünkü ''derin devlet'' olarak nitelenen olgu 25 yıldır devletin içine işlemiş,bürokraside kendisine sarsılmaz bir yer edinmiş.(mafyayla kol kola polisler,askerler,müdürler görmedik mi yıllardır.Ve daha neleri..)

Tayyip Erdoğan derin devlet ile mücadele etse bile başarılı olması hayli zor.Çünkü kendisine yönelik bu ön yargılar süregelirken işi hayli zor.Hangi bürokratı atamaya kalksa ''kadrolaşma'' yaygarası kopuyor.İyide başbakan olarak görevi zaten atama yapmak.

Kadrolaşma deyince aklıma geldi.

52. Hükümet Bakanlarından Mustafa Kul'un açıklamarını okumuşsunuzdur:

“Bakanlığım döneminde neler mi yaptım?.. Ben, öyle demokrasi, insan hakları, bilmem eşitlik, bilmem özgürlük falan… Yok efendim, bu rejimde eşitlik varsa, herkes görev alabilmeli falan. Böyle şeyler anlamam. Ben, bizler aynı Sayın Ahmet Necdet Sezer gibi yaptık. Aynı askeriyenin yaptığı gibi yaptık. Silahlı Kuvvetler’de subay olmak isteyenin evine adam gönderilir. Bakalım, Kemalist mi?.. Bunu nereden anlarlar?.. Evine bakarlar… Evinde, Atatürk resmi asılı mı değil mi?.. Evine Atatürk’ün resmini asmayan kişi Kemalist değil demektir. Sayın Sezer, bürokratı kapıcısına sordurmuş. İyi yapmış. Biz de, bu kadro işlerinde, partimizin (SHP) teşkilatlarından istifade ettik.”

91 yılında CHP-SHP iktidarında Adalet Bakanlığı sınavlarında ilk 100'e girenleri bile CHP referanslı değilse elediğini dönemin Adalet Bakanı Mehmet Moğultay kendisi söyledi.(doğrulamak isteyen varsa klavyeler kuvvet google'dan bir gözatabilirsiniz)

O zaman kıyamet kopmadı şimdi mi kopacak?

Derin devlet kadrolaşmanın ötesinde..Kadrolaşan kadrolaşır,hükümet değiştimi herkes yerine döner,kimsenin de sesi çıkmaz.(ne yazık ki)Bu yıllardır böyle Türkiye'deAma kadrolaşırken yalnışlıkla (yada bilerek) ''derin illet''in kuyruğuna basarsan böyle kıyamet kopar işte.

Erdoğan'ın başbakan olarak birşey yapabileceğini sanmıyorum.Yaptığı atamaların çoğu geri dönüyor.Ama şöyle bir durum var ki; Ne kadar hatalarıda olsa bu millet ezilenin yanında olur.Bir şiir okudu diye hapise girdi diye Erdoğan'ı başbakan yaptı.Bu adama bir emniyet müdürü bile atatmıyorlar engel oluyorlar diye cumhurbaşkanı da yaparlar.Aba altından sopa göstermeler,darbe çığırtkanlıkları bir yanda,yetkiler ondayken bakalım o zaman bu derin devlet hikayesinde ne gelişmeler olacak,neler yapabilecek o zaman göreceğiz.

O zamana dek Hrat Dink cinayetinde olduğu gibi en ufak olayda polisinden askerine bürokratından iş adamına ne dediğini kendi bilmeyen basınına kadar taşın altından çıkan rezillikleri izlemeye devam edeceğiz sanırım.

Nasıl olursa olsun sonunda bir başbakan cesaret edip ''derin devlet vardır ve onunla mücadele edeceğiz'' dedi.Yıllardır bu illetten şikayetçi olan bizlere düşen 25 yıllık derin devlet illetini sanki 4 yıldır varmış gibi birilerinin üzerine yıkmak değil,destek olmak.Takdir etmek zor geliyorsa hiç olmazsa kolay gelsin diyebilirsiniz.

Başarabilirse başarır.Başaramazsa bu millet onu çıkardığı gibi aşağı almasını da bilir.Tıpkı zamanında kendi değerlerine saygı göstermeyenleri sandığın dibine soktukları gibi..
Tekrar etmişsin... Yanılmamışım maalesef; aynı film... Bu filmi Danıştay saldırısından sonra da görmüştük.

Ama balık hafızası işte!
  #5 (permalink)  
Old 2007-02-14, 02:26
alonedarkin's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by suildur View Post
Tekrar etmişsin... Yanılmamışım maalesef; aynı film... Bu filmi Danıştay saldırısından sonra da görmüştük.

Ama balık hafızası işte!

Yahu Suildur balık hafızalı diye hem ''Derin Devlet 4 yıldır vardır.O da bu hükümet zamanında kurulmuştur'' deyip hem de iktidara talip olanlara denilir zannımca.(üzerime alınmacağım,olayı kişisele çekmeye gerek yok)

Bu adamlar ya bu ülkede yaşamıyor bazıları ya da gerçekleri çarpıtıyor.Bunun evirir çevirir tarafı yok.

Sevgili Suildur hocam sana bir soru soracağım:Mehmet Moğultay ve dönemin bakanları açık açık kadrolaşma yaptık dedi.O dönem CHP-SHP kadrolaşırkende aynı şevkle eleştiriyor muydun?
  #6 (permalink)  
Old 2007-02-14, 05:27
suildur's Avatar
Banned

Quote:
Yahu Suildur balık hafızalı diye hem ''Derin Devlet 4 yıldır vardır.O da bu hükümet zamanında kurulmuştur'' deyip hem de iktidara talip olanlara denilir zannımca.(üzerime alınmacağım,olayı kişisele çekmeye gerek yok)

Bu adamlar ya bu ülkede yaşamıyor bazıları ya da gerçekleri çarpıtıyor.Bunun evirir çevirir tarafı yok.

Sevgili Suildur hocam sana bir soru soracağım:Mehmet Moğultay ve dönemin bakanları açık açık kadrolaşma yaptık dedi.O dönem CHP-SHP kadrolaşırkende aynı şevkle eleştiriyor muydun?
Yahu CHP'den bize ne şimdi? Diyelim ki CHP - SHP kadrolaşmış, bu AKP'nin yaptıklarını meşru mu kılar? Nasıl bir tavırdır bu? Sizin gibi büyük demokratlara yakışıyor mu?

Ayrıca, tavrınızın kasıtlı yanlış bilgilendirmeye dayanması da ayrı bi husus... Ne demek CHP - SHP? Bunlar Voltran mı böyle birden takılıyorlar, bunlar aynı parti mi? Bunlar koalisyon ortağı mıydı? Şuna niye sadece gerçeği, sadece gerçeği söyleyip, SHP demiyorsun? Diyemiyorsun?

Nedeni belli...

Ve benim söylediğimi nasıl da saptırıyorsun?

Kadroyu şunu bunu geç... Geç diyorum diye de söylediklerimden döndüğüm zannedilmesin, zira gerçekler herkese doğru olanı gösteriyor. Kadrolaşmanın alasını bunlar yaptıkları için ta denizaşırı bağımsız denetleme kuruluşlarında yorum gelmiş, hala ideolojik körlüğünüzle üç maymunu oynuyorsunuz.

Evet, geç kadroyu asıl olaya bak. Nerede şu Atabey midir, Ataman mıdır artık ne uydurmaysa asker derin devlet çetesi? Ne oldu bu çeteye yahu? Hani, malum, cinayetin arkasında tarikat, din bezirganları, din baronları, din tüccarları yoktu da bu asker kökenli derin devlet çetesi vardı... Ne oldu bunlara?

Ne olduğunu söyleyeyim... Yalan oldu... Hoş, en başından beri yalandı.

Ama, katilin şeyhi de yakalandı, ayan beyan tarikat bağlantısı ortaya çıkarıldı, Vakit gazetesinin sahibi de aranıyor...

Film... Tekrar tekrar sarıyor; çünkü balık hafızası sadece 6 saniye beyinde tutabiliyor.

Peki, bu Ataman çetesi ilk gösterim miydi?

Ne oldu Van Üniversitesi'ndeki yolsuzluklara? Ne oldu "kafir" rektöre?

Dikkat edin, yanlışdan da öte şeyler ortaya konuyor, çok ciddi, hiç ama hiç kimsenin oynamaması gereken taşlarla oynanıyor... Bugün güç elindedir, böyle mizansenlerle siyaseten beğenmediğin adama çamur atarsın, yargılarsın, mahkum edersin; ama keser döner sap döner gün gelir hesap döner, ne din ne iman ne vatan ne ideal hiç bir şey tanımayan bi psikozlu tip gelir, bu yapılanlardan güç alıp alasını yapar, ve millet de artık alıştığı için gram sesini çıkarmaz. İşte o zaman hukuk ne demek, guguk ne demek hep beraber izleriz.

Şapkanızı önünüze, elinizi vicdanınıza koyun, sezarın hakkını sezara verin. Hiç kimse devlettenten, hiç bir hayal ulus ülküsünden büyük değil. Memleketi yanlış mecralara sürüklemeyin. İnönü, DP'ye "Bundan sonra sizi ben bile kurtaramam!" derken işte tam da bu kilit taşıyla oynanmasını kastetmiştir, bi takım düğmelere basıldığını değil! AKP, bir çok noktada DP'nin berbat bir taklidini oynamaktan öteye gitmiyor, gidemiyor. En son çıkan skandal Petrol Yasası, 1953 yılında DP'nin "bu kanun yabancı petrol şirketlerinin izni olmadan değiştirilemez" diye yazan yasasını bile solda sıfır bıraktı; ve siz hala ne duyuyorsunuz, ne görüyorsunuz, ne de konuşuyorsunuz... Çok ciddi bir ideolojik körlük mevcut. Allah sonumuzu hayır ede!

Last edited by suildur; 2007-02-14 at 05:32.
  #7 (permalink)  
Old 2007-02-14, 14:57
alonedarkin's Avatar
Senior Member

Yahu Sui alemsin.Chp'nin alakası var Shp demiyorsun diyorsun bir de.Mehmet Moğultay SHP'li miydi? Adam açık açık yargıda kadrolaştım,toplamda iki bin hakim aldım,CHP referanslı olmayanları da eledim diyor.Sen ne anlatıyorsun hala?

(Biraz ağır bir yorum olacak ama bu sözlerin üstüne insanın ister istemez aklına geliyor) Yargıda yapılan bu kadrolaşma şimdi meyvelerini veriyor sanırım..

Atabeyler çetesi hadi varsayalım ki dediğin gibi..Atabeyler çetesi Askeri Mahkeme tarafından ''Askeri muhimmat çalmakla'' yargılandı.Sence şaka olsun diye mi çaldı bu adamlar bu malzemeleri?

Suildur;bir evde Kur'an okuyan 2 genç olunca ''Vaaay irtica geliyor'' yaygarası kopuyor.Ama Türkiye Cumhuriyeti başbakanına suikast hazırlığında bir çete çıkınca sahte çete oluyor.alemsiniz valla..

Genel konu başlığına dönersek;Ogün Samast ile fotoğraf çektirme yarışına giren polisler ve jandarmalardanda görülüyor ki bu ülke boynuna kadar b.ka baktmış.Birileri oyunlar oynuyor,sesini çıkaran yok.Herkes diğerine sövüp oy derdine düşmüş.Babaşkan bu ortamda çıkıp;''Derin devlet vardır ve üzerine gideceğim'' deme cesaretini göstermiş.Dediğim gibi..Umarım başarır.Kolay gelsin.
  #8 (permalink)  
Old 2007-02-14, 23:41
suildur's Avatar
Banned

Quote:
Yahu Sui alemsin.Chp'nin alakası var Shp demiyorsun diyorsun bir de.Mehmet Moğultay SHP'li miydi? Adam açık açık yargıda kadrolaştım,toplamda iki bin hakim aldım,CHP referanslı olmayanları da eledim diyor.Sen ne anlatıyorsun hala?

(Biraz ağır bir yorum olacak ama bu sözlerin üstüne insanın ister istemez aklına geliyor) Yargıda yapılan bu kadrolaşma şimdi meyvelerini veriyor sanırım..

Atabeyler çetesi hadi varsayalım ki dediğin gibi..Atabeyler çetesi Askeri Mahkeme tarafından ''Askeri muhimmat çalmakla'' yargılandı.Sence şaka olsun diye mi çaldı bu adamlar bu malzemeleri?

Suildur;bir evde Kur'an okuyan 2 genç olunca ''Vaaay irtica geliyor'' yaygarası kopuyor.Ama Türkiye Cumhuriyeti başbakanına suikast hazırlığında bir çete çıkınca sahte çete oluyor.alemsiniz valla..

Genel konu başlığına dönersek;Ogün Samast ile fotoğraf çektirme yarışına giren polisler ve jandarmalardanda görülüyor ki bu ülke boynuna kadar b.ka baktmış.Birileri oyunlar oynuyor,sesini çıkaran yok.Herkes diğerine sövüp oy derdine düşmüş.Babaşkan bu ortamda çıkıp;''Derin devlet vardır ve üzerine gideceğim'' deme cesaretini göstermiş.Dediğim gibi..Umarım başarır.Kolay gelsin.
Yargılanmak ve hüküm giymek ayrı şeyler diye biliyorum ben. Malumunuz kafir (!) rektör de ihaleye festa karışıtırp bozuk cihaz almakla yagılanmış, bu arada üzüntüden kalp krizi geçiren adam bozuk olduğu iddia edilen cihaz ile ameliyat edilmiş ve sonunda da beraat etmişti...

E... Atabeyler ne oldu? Var mı bi hüküm? İnanın benim bi haberim yok. Demokratlar iyi izliyor bunları, o yüzden iyi bilirsiniz...

Trajikomedi resmen... Bu foruma da kesilip yapıştırılmış bir yazı (Zaman'dan Elif Şafak olacaktı sanırım) vardı Danıştay katliamı'nı ulusalcılara ihale eden... (Bir de bu Atabeyler teranesinin Danıştay saldırısı ile eşgüdümlü ortaya çıkarılması (!) da apayrı bir emniyet başarısı olduğunu vurgulamak lazım tabi)

Yargı ele geçirilmiş, a? Belli... Çok belli... Hüküm hoşuna gitmeyince onlardandır!

Guguka dayalı demokrasi anlayışı ancak böyle oluyor sanırım. O zaman, filme devam: Motorrrrrr!

Not: Adalet Bakanlığı en son ne zaman CHPli bir bakan tarafından yönetilmiş lütfen araştırıp öğrenelim!
  #9 (permalink)  
Old 2007-02-17, 01:39
suildur's Avatar
Banned

Bi kural vardı, kaynaklardan kopyalayıp yapıştıramıyorduk siteye; o yüzden buraya yazamıyorum...

Bu ay ki Aydınlık dergisi çok güzel ortaya koymuş neyin ne olduğunu. Tahmin ettiğimiz gibi, siyasete bulaşan emniyetin içindeki bir grubun yaptıkları ulusalcılara ihale edilmeye çalışılıyor. Olsun, nasıl olsa "keser döner sap döner, gün gelir hesap döner!"

Ki, döndü de, Ogün Samast'ın jandarmaya verdiği ifade herşeyi çok iyi açıklıyor. Jandarma polisten kaçırırcasına Samast'ın ifadesini niye aldı acaba?
  #10 (permalink)  
Old 2007-02-17, 05:05
wshmstr's Avatar
Banned

wshmstr is on a distinguished road
Send a message via MSN to wshmstr

Ihlas Holding'in sahiplerinin mucize(!) kurtulusu, Unakitan'in hala hapiste olmayisi, Tayyip'in basbakan olusu da derin devlet isidir..

Ya ihalelerde yapilan yolsuzluklar? Ya hizli tren faciasi? Bunlar da derin devletin isi degil mi?

Farzedelim bunlar derin devletin isi degil..

Tayyip Erdogan Derin Devlet'in oldugunu bilmiyor muydu bugune kadar? Basbakan olmus bir insanin istihbarati bukadar dusuk seviyede mi?

Kim yapiyor emniyete atamalari 4 yildir?

Kim at kosturuyor devlette, ulke yonetiminde 4 yildir?

Hrant Dink'in oldurulmesi nekadar derin devletin isi ise, Tayyip'in basbakan olmasi da, tarikat - cemaatlerden disari adim atmamis insanlarin milletvekili ve bakan olmalari da okadar derin devletin isidir desem yanlis mi soylemis olurum?

Tayyip Erdogan ve ekibi ulkeyi yonetmeye basladiklarindan beri derin devletin mensubu durumundalar..

Onlar da yargilansinlar..

Ayrica;

Hrant Dink oldu diye resmen Turkiye'de yas gunu ilan edildi. Sosyalist-Komunist- PKKli... nekadar propagandaci, nekadar Cumhuriyet karsiti insan varsa biraraya toplandi. Malzemeleri de cok guzeldi. Gazeteci olduruldu ya, boyuna ulusalcilar karsiti sloganlar atildi!

Bir tek, "Kahrolsun Kemalizm, Yasasin Halklarin kardesligi" sloganini atmadilar!

Bir 5 yil sonra onu da atarlar.

Ozgur ulke nede olsa Turkiye!

Last edited by wshmstr; 2007-02-17 at 05:10.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules