![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
||||
|
http://www.youtube.com/watch?v=fy2cR1lsuAQ
Hrant dınk ın son roportajı olarak sunulan bu soylesı onun hakkndakı dusuncelerımı bı daha sorgulamama sebep oldu. Dınk ın cenazesı acaba cok mu abartılı oldu dıye dusunmustum hatta soyle dedım 20 yasında hayatının tam baharında bır askerımıs teror orgutu tarafından katledıldıgınde neden bu kadar yas tutamıyorus neden topluca yuryemıyorus şehitlerimizin sayısı 30 000 i gecmisken... Galıba gosterilen saygıdan cok olayın işleniş biçimi değerlerinden farklı olmasıydı ve medya tarafındna dramatıze edılmesıydı.hergun ırakta ortalama 20ıraklı nın olumu 5 amerikalı askerın olumu kadar dıkkat cekmıo... Olayı olen bır aydındı yaklasımıyla sorgulamak farklı olabılır bıras. Benım gorusum bır ınsanın bazıları tarafından aydın tanımlanması herhangı bır anadolu ınsanından daha degerlı yada daha aydın oldugu anlamına gelmes. Anadolu ınsanın ne kadar degrlı dusuncelere sahıp oldugunu ve en aydınımısdan daha aydın oludgunu hırant dink de yukardakı roportajında soyluyor Sivaslı bır koyluden bahsederken. Bu aydın gecınen ınsnalar kendılerı yukarılara cıkcas butun halk a hava atıcas cok paralar kazanacas buyuk gazetlerde yazı yazacas yabancı ajnaslarla roportaj yapıcas gerekırse ulkenın secılmıslerıne kafa tutacas santaj yapıcas bazı patronların kalemsorlugunu yapıcas kendı mıllatımızle dalga gecıp nobeller alıcas havasındalar..onlar kendılerını aydınlık gostermek ısterken bırılerını devamlı surette asagıladılar. kendılerını ykarı cekerken anadolu ınsanı nın degr yargılarıyla oynadılar alay ettiler ve anadolu ınsanın sırtına daha onemlisi duygularına ve ınanclarına basarak yukseldıler onları diplere karanlık hayallere ve radikalliğin kucagına yıttıler ve kendılerını vuracak tetıkcıler urettiler. Hırant ın eşinin dediği gibi onlarda birer cocuktu.Kendilerı yarattı bu ulkedekı bu mezbelelıgı yoksa bu ulkenın mıllıyetcılerı Ataturk mllıyecılerıydı ve 80 yıl once kendı yollarını cızmıslerdı hemde kral dan cok kralcı olmadan kemalıstler gıbı sulandırmadan. Ne mutlu Turk e yada ne mutlu TC vatandasıyım dıyene deyıl Ne Mutlu Turkum Dıyene demıstı M Kemal Ataturk. Yanı bu Vatan da yasayan herkesın Turk um dıyebılme cesaretını gostermesı gerkıyordu yerı geldıgınde. Cenazede atılan sloganlarda hepimiz ermeniyiz lafıda bı garıp olmustu ben turkum ve eger bır ermenı olduyse kımse kusura bakmasın ama bı turk e duydugum saygıdan fazlasını duyamam ve bı ermenı nın olmseı benım ııcn cok da onemlı deyıl karabag da olen Azeriler daha onemliydi. Ama hepımız ermenıyız yerine hepimiz hırant dınk ız diyebilirdik zaten yukardakı roportajda da hırant ın bızızm gıbı bırı oldugu apacık. Hırant dınk oldugu ıcın uzuldum ama bı ermenı oldugu ıcn uzulmedım işin acıkcası. Hırant Dınk ın ben oldugunu vaya biz oldugunu veya bu toprakların insanı oldugunu kabul edebılrım ama asla ermenı oldugumu kabul etmem. Saygılar... Sahskın Bezgin |
|
||||
|
Quote:
kesınlıkle burda san katılıyorum |
|
||||
|
ermeni olmak mutlaka kotu bı sey deyıl zaten ınsanların kendı ırklarını secme gıbı bır ozgurluge de sahıp degıller... benım demek ıstedıgımde suydu eger ınsnalarım mıllıyetlerını one cıkarıp onların uzerindekı etiketlerle yaklastıgınızda bı Turk u ermenıye ustun tutarım demek ıstedım... Ama hırant dınk sade bı ınsna olarak benden ustun olabılecegıne ve daha anlamlı ısler yapabilecegıne aklım kesıyo..
|
|
||||
|
bu tercih eden zihniyet yüzünden o insanlar burda korku içinde yaşıyor zaten, bence insanların milliyetine göre değil, iyi-kötü insan olmasına göre tercih edilmesi gerekiyor. mesela diğer zihniyetle gidersek hrant dink'i öldüren "Türk"ü çok iyi bir Ermeni'ye tercih mi edicez?
ha bu arada ermeni bir ırk değil, millettir... |
|
||||
|
kimsenin Turiye'de sahsa yada ırka yonelık bır korku ıcınde yasdıgını dusumuyorum varsa ortak korkularımıs var.
kotu bır Turk u ııı bır ermenı ye tercıh etmek.... kotu ııı gorecelı kavramlar bunların cevabını hukuk vermesı lasım ve cezasınıda. Ancak burda boyle bı soru etnık kımlıgı on plana cıkarcak bır soru sormanıs bence mantık lı deyıl. hakan ı mı seversın hırant ı mı dıyebılrsın yada olen ı mı olduren ı mı ? benım anlatmaya calıstıgım bu sankı ermenıler masum turkler katıl gıbı gostermek dogru deyıl... dıe dusunuorum |
|
||||
|
ben anladım sizi, siz hayatınızda kaç ermeni tanıdınız ama sadece bunu soracağım size son olarak.
yazık ki korku içinde yaşıyorlar, siz başka bir ülkede azınlık olarak kendi ülkeniz gibi çalışsanız, burası benim vatanım diyip gitmeseniz ve sizin caminizin kapısına, tıpkı hrantı öldürdükten sonra türkleri ermenilere tercih eden bir kısım zihniyetin yaptığı gibi "bu ilk, devamı gelecek" yazılsa hangi hisler içinde yaşardınız??? yoksa elbette beklentiler ve korkular ortak... burda etnik yazılar yazarsanız, size etnik sorular gelir, o zaman da "burası etnik soru sormak için uygun değil" diye sorma hakkınız olmaz. çok yorucu bu zihniyetle uğraşmak, umarım bir gün başınızda patlamaz demeyeceğim, umarım fena patlar! bu da yazdığım son cevaptır. Last edited by arwen15; 2007-01-27 at 15:03. |
|
||||
|
Tanıdım ermenı var veya yok bunu burda ispatı mumkun deyıl ama benım soyledıklerımı dogru kabul edıceksenıs sunu soylemek ısterım hıcbır etnık gruba karsı on yargım yok
bılmıorum sızde ermenılık varmı ? ama yukarda gordugum kadarı ıle benım vatnımda gayet rahatca goruslerınızı ifade edıyor hatta son olarak garip bi dilekte de bulunmussunuz tebrık edelım curetınızı ... ben yıne yuzyıllardır gosterdımız mısafir perverlımızı gostereyım ınsallah bu ulkede yasayan ve kendını bu ulkenın bı parcası oldugu hissini tasıyan herkes huzurr ıcerisinde yasar!!! |
|
||||
|
nerede, hangi misafirperverlik???
huzur içerisinde yaşamanın ön koşulu nedir?? anadolu bir halklar mozaiğidir! eylemde "hepimiz ermeniyiz" demek, solingende türkler yakıldığında "hepimiz türküz" diyenlere, israil zulmine karşı "hepimiz filistinliyiz" diyenlerle, ırkçı taraftarlar maçta siyah futbolculara maymun hareketi yaptıklarında diğer sağduyulu taraftarların "hepimiz zenciyiz" yazmalarıyla aynıdır. hiç bir halk bir diğerinden daha üstün değildir. yani 3 ugandalı = 5 malezyalı etmez. ayrıca insanlar görüşlerini bildirirken senden icazet alacak değil. hele hele arwen hiç değil. neyse uzatmaya gerek yok. sizin gibi (bezgin 25 gibi düşünenler) olaylara tek taraflı bakanlar yüzünden ülke dünya giderek bağnazlaşıyor ve çölleşiyor. üstelik topraktaki çölleşme entelektüel çölleşmenin yanında hiç kalır! (aslında bir süre öncesine kadar seslisözlük de bir mozaikti- her neyse bu başka bir konu).. |
|
||||
|
hangı misafirperverlik oldugunu hırant dınk ın roportajındna alabılırsın...
huzur ııcnde yasamanı sartı fransa da ermenı oylamsı yapılırken ona baskaldırıp boyle bı sey olmadıgını soylemek olabılır... bezgin25 gıbı dusunenler??? bılmıorum kım benım gıbı dusunuor ama tek kısıysem kaale bıle almaya deymes en azından dıgerlerine size yeterince saygı gosteriyor fazlasıyla.... ve burda benım ıcın seslisozluk u karalamya gerek yok alırıs moderator dan bır uyarı ve kapatorız bu konuyu.. ne oldu bı dakakda mozaik bozuldu mu? hıc mı bı sey yazmayalım... yoksa ızınler senden mı alınoyoo arwen e de sen ver ıznı... ve yukardakı soylenınelrde hıc bır abartı yok sadece kendı dusuncelerımı soyledım etnık kımlıgını ınsnalrın on plana cıkarıp hapimiz ermeniyiz diyemeyiz eger sız oyle dersenız bırılerıde cıkar hepimiz Ogun uz der.. 3 ugandalı 5 malezyalı etmeyebılır ama Bır Turk dunya ya bedeldir. (etnık kımlıgı on planda tuttugunuz surece) |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|