Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Politics and News

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2006-10-29, 01:34
fedup's Avatar
Senior Member

fedup is on a distinguished road
Default Sümer Davası

2 gün sonra 93'lük bir genç kızın duruşuması var adliyede. Bilmem duyanınız oldu mu ? 301 den yargılanacak ama öyle popüler falan da değil hani. Arkasında AB de yok bazı gruplar da. Her fırsatta vatanseverliğini vurguluyor olmasıdır belki arkasında bazılarının destek olmayışınını sebebi. Çünkü onun suçu ne milletini aşağılamak ne de hakaret etmek. Sadece bilimsel araştırmalarını açıklamak.

Kendi ulusunu yerden yere vurmanın prim yaptığı şu sıralarda kalkıp Bilimin Yargılanıyor Olması'nı tartışmak da ayrı bir aymazlık olur değil mi ya ?

Ne demiş Sayın Muazzez İlmiye Çığ:"Sümerler'de tapınak fahişeleri erkeği yaşama hazırlardı. Salt seks objesi değillerdi. Her biri kutsal sayılırdı. Tapınaklardaki fahişeler dönemin hükümranının isteğiyle başalarını bağlarlardı."

İşte tüm suç bu !

Bu sözlerle toplumun en kışkırtıcı insanı oluverdi.

Ne kadar büyük bir suç değil mi ?

Last edited by fedup; 2006-10-29 at 02:27.
  #2 (permalink)  
Old 2006-10-29, 04:34
suildur's Avatar
Banned

suildur is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by fedup View Post
2 gün sonra 93'lük bir genç kızın duruşuması var adliyede. Bilmem duyanınız oldu mu ? 301 den yargılanacak ama öyle popüler falan da değil hani. Arkasında AB de yok bazı gruplar da. Her fırsatta vatanseverliğini vurguluyor olmasıdır belki arkasında bazılarının destek olmayışınını sebebi. Çünkü onun suçu ne milletini aşağılamak ne de hakaret etmek. Sadece bilimsel araştırmalarını açıklamak.

Kendi ulusunu yerden yere vurmanın prim yaptığı şu sıralarda kalkıp Bilimin Yargılanıyor Olması'nı tartışmak da ayrı bir aymazlık olur değil mi ya ?

Ne demiş Sayın Muazzez İlmiye Çığ:"Sümerler'de tapınak fahişeleri erkeği yaşama hazırlardı. Salt seks objesi değillerdi. Her biri kutsal sayılırdı. Tapınaklardaki fahişeler dönemin hükümranının isteğiyle başalarını bağlarlardı."

İşte tüm suç bu !

Bu sözlerle toplumun en kışkırtıcı insanı oluverdi.

Ne kadar büyük bir suç değil mi ?
Bir Çin atasözü var:

Bir ülkede küçük insanların gölgeleri uzuyorsa, o ülkede güneş batıyor demektir.

Demokrasi havarilerimiz var ya hani, Can Dündar, Mehmet Barlas, Altan&Sons, Hasan Cemal, Taha Akyol, Ahmet Hakan, Mehmet Ali Birand, Nazlı Ilıcak...

301 mağduru Elif Şafak ve Orhan Pamuk için onca yazı yazan bu takımdan bir tanesi halen 301'den yargılanan Muazzez İlmiye Çığ veya İlhan Selçuk için bir cümle yazdılar mı?

Ya bu yazıyı okuyan arkadaşlar, siz Muazzez İlmiye Çığ ve İlhan Selçuk'un da 301'den yargılandığını biliyor muydunuz?

Cumhuriyet Bayramı gününde cumhuriyetsiz demokratlara "Bu nasıl demokratlık?" diye sormak isterdim aslında.
  #3 (permalink)  
Old 2006-10-30, 17:21
frig's Avatar
Senior Member

frig is on a distinguished road

-- Düşünce suçundan yargılanması üzücüdür .. Ama Muazzez İlmiye hanım , bence yeterince ispata ve kaynağa dayanmaksızın ateistliği insanlara empoze etmeye çalışan bir bilimcidir .. Kitaplarını okuduysanız bunu anlayabilirsiniz .
  #4 (permalink)  
Old 2006-10-31, 23:27
suildur's Avatar
Banned

Quote:
Originally Posted by frig View Post
-- Düşünce suçundan yargılanması üzücüdür .. Ama Muazzez İlmiye hanım , bence yeterince ispata ve kaynağa dayanmaksızın ateistliği insanlara empoze etmeye çalışan bir bilimcidir .. Kitaplarını okuduysanız bunu anlayabilirsiniz .
Değerli frig... Siz Çığ'ın ateist olduğunu neye dayanarak iddia ediyorsunuz? Kendisi çıkıp ben ateistim mi demiş?

Bunu da niye soruyorum, bir insanın ateizm propagandası yapması onun mantıken ateist olmasını gerektirir, değil mi?

Lakin, buyurun buradan yakın. Bugünkü Hürriyet'te dinine bağlı bir insan olduğuna dair bir ifade vardı. Ve, İslamiyet'te de kimsenin imanı hakkından kimse yargıda bulunamaz. Bulunursa ve yanlış olursa da yanlış yargıda bulunan kişinin dinden çıkması söz konusu.

Gelelim işin türban-başörtüsü kısmına. Bu gerçeği sadece İlmiy Çığ iddia ediyor değil ki. Yıllardır bilinen bir şey bu...

Aklıma gelen ne biliyor musunuz? Yunan giysisi fesin Osmanlı vatandaşlarına ilk defa giydirilmeye çalışılmasında dinen caiz olmadığı iddiasıyla karşı çıkılması, Yunan giysisi fesin yasaklanıp herkes tarafından giyilen şapkanın giydirilmeye çalışılmasında da "şeytan icadıdır" iddiası...

Bu din nasıl bir din anlamadım gitti. Yaradan'ın dini mi, din baronlarının keyfiyetine kalmış din mi?

Sanırım Yaşar Nuri Hoca'nın bir kitabının da adı olan şu cümleye dikkat etmek lazım:

Kur'an'daki İslam!
  #5 (permalink)  
Old 2006-11-01, 17:15
frig's Avatar
Senior Member

frig is on a distinguished road

Sümerlerle ilgili yazdığı kitaplara veya makalelere bakarak öyle olduğunu düşündüm .. Kendisi son zamanlarda öyle olmadığını ifade etmektedir ..

Ateist olup olmadığı beni hiç ilgilendirmez .. Tutarsız yargıları olduğunu söylüyorum ben Muazzez hanımın .. Ayrıca Kitaplarını okurken bende ateist düşüncelere sahiptim .. Ama yinede agresif ve objektif olmayan tutumlar sergilediğini düşünüyordum ..
  #6 (permalink)  
Old 2006-11-01, 18:52
whitestorm's Avatar
Senior Member

whitestorm is on a distinguished road

Bunu niye bu kadar abarttılar acaba.Eğer söylediği şeyler konuyu açan arkadaşın söylediklerinden ibaretse,bunda İslam karşıtlığı yok.Karşıt görüş ima etmiş olsa bile bence sadece ima etti diye sorgulayamazlar.

Bu arada suildur abi,konuyla alakası yok ama ben fesin Mısırlı bir amiralin askerlerinden bize geçtiğini,dönemin padişahının şapka giydirmeye cesaret edememesinden dolayı fesi getirdiğini sanıyordum.Bu konuda beni aydınlatabilir misin?
  #7 (permalink)  
Old 2006-11-01, 19:33
suildur's Avatar
Banned

Quote:
Originally Posted by whitestorm View Post
Bunu niye bu kadar abarttılar acaba.Eğer söylediği şeyler konuyu açan arkadaşın söylediklerinden ibaretse,bunda İslam karşıtlığı yok.Karşıt görüş ima etmiş olsa bile bence sadece ima etti diye sorgulayamazlar.

Bu arada suildur abi,konuyla alakası yok ama ben fesin Mısırlı bir amiralin askerlerinden bize geçtiğini,dönemin padişahının şapka giydirmeye cesaret edememesinden dolayı fesi getirdiğini sanıyordum.Bu konuda beni aydınlatabilir misin?
"Arkadaşlar, Turan kıyafetini araştırıp canlandırmaya gerek yoktur. Medeni milletlerarası kıyafet, milletimiz için layık bir kıyafettir. Onu giyeceğiz. Ayakta iskarpin veya potin, üstünde pantolon, yelek, gömlek, kravat, ceket ve doğal olarak bunların tamamlayıcısı olmak üzere başta “siperi şemsli serpuş”, bunu açık söylemek isterim, bu başlığın ismine “şapka” denir.
Şapkaya itiraz edenler vardır. Yunan başlığı olan fesi giymek caiz olur da şapkayı giymek neden olmaz? Ve yine onlara ve bütün millete hatırlatmak isterim ki, Bizans papazlarının ve hahamlarının özel kılığı olan cüppeyi ne vakit, ne için ve nasıl giydiler?”

Nutuk'tan

#8 (permalink)  
Old 2006-11-01, 19:42
whitestorm's Avatar
Senior Member

whitestorm is on a distinguished road

Teşekkürler.
  #9 (permalink)  
Old 2006-11-01, 21:52
suildur's Avatar
Banned

Quote:
Originally Posted by whitestorm View Post
Teşekkürler.
Ne demek... Google amca sağolsun
  #10 (permalink)  
Old 2006-11-01, 21:56
bezgin25's Avatar
Senior Member

bezgin25 is just really nicebezgin25 is just really nicebezgin25 is just really nicebezgin25 is just really nice

Quote:
Originally Posted by suildur View Post
Ne demek... Google amca sağolsun
aha.... o benim de akraba oluyooo

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules