![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
||||
|
Quote:
Bir ülkede küçük insanların gölgeleri uzuyorsa, o ülkede güneş batıyor demektir. Demokrasi havarilerimiz var ya hani, Can Dündar, Mehmet Barlas, Altan&Sons, Hasan Cemal, Taha Akyol, Ahmet Hakan, Mehmet Ali Birand, Nazlı Ilıcak... 301 mağduru Elif Şafak ve Orhan Pamuk için onca yazı yazan bu takımdan bir tanesi halen 301'den yargılanan Muazzez İlmiye Çığ veya İlhan Selçuk için bir cümle yazdılar mı? Ya bu yazıyı okuyan arkadaşlar, siz Muazzez İlmiye Çığ ve İlhan Selçuk'un da 301'den yargılandığını biliyor muydunuz? Cumhuriyet Bayramı gününde cumhuriyetsiz demokratlara "Bu nasıl demokratlık?" diye sormak isterdim aslında. |
|
||||
|
Quote:
Bunu da niye soruyorum, bir insanın ateizm propagandası yapması onun mantıken ateist olmasını gerektirir, değil mi? Lakin, buyurun buradan yakın. Bugünkü Hürriyet'te dinine bağlı bir insan olduğuna dair bir ifade vardı. Ve, İslamiyet'te de kimsenin imanı hakkından kimse yargıda bulunamaz. Bulunursa ve yanlış olursa da yanlış yargıda bulunan kişinin dinden çıkması söz konusu. Gelelim işin türban-başörtüsü kısmına. Bu gerçeği sadece İlmiy Çığ iddia ediyor değil ki. Yıllardır bilinen bir şey bu... Aklıma gelen ne biliyor musunuz? Yunan giysisi fesin Osmanlı vatandaşlarına ilk defa giydirilmeye çalışılmasında dinen caiz olmadığı iddiasıyla karşı çıkılması, Yunan giysisi fesin yasaklanıp herkes tarafından giyilen şapkanın giydirilmeye çalışılmasında da "şeytan icadıdır" iddiası... Bu din nasıl bir din anlamadım gitti. Yaradan'ın dini mi, din baronlarının keyfiyetine kalmış din mi? Sanırım Yaşar Nuri Hoca'nın bir kitabının da adı olan şu cümleye dikkat etmek lazım: Kur'an'daki İslam! |
|
||||
|
Sümerlerle ilgili yazdığı kitaplara veya makalelere bakarak öyle olduğunu düşündüm .. Kendisi son zamanlarda öyle olmadığını ifade etmektedir ..
Ateist olup olmadığı beni hiç ilgilendirmez .. Tutarsız yargıları olduğunu söylüyorum ben Muazzez hanımın .. Ayrıca Kitaplarını okurken bende ateist düşüncelere sahiptim .. Ama yinede agresif ve objektif olmayan tutumlar sergilediğini düşünüyordum .. |
|
||||
|
Bunu niye bu kadar abarttılar acaba.Eğer söylediği şeyler konuyu açan arkadaşın söylediklerinden ibaretse,bunda İslam karşıtlığı yok.Karşıt görüş ima etmiş olsa bile bence sadece ima etti diye sorgulayamazlar.
Bu arada suildur abi,konuyla alakası yok ama ben fesin Mısırlı bir amiralin askerlerinden bize geçtiğini,dönemin padişahının şapka giydirmeye cesaret edememesinden dolayı fesi getirdiğini sanıyordum.Bu konuda beni aydınlatabilir misin? |
|
||||
|
Quote:
Şapkaya itiraz edenler vardır. Yunan başlığı olan fesi giymek caiz olur da şapkayı giymek neden olmaz? Ve yine onlara ve bütün millete hatırlatmak isterim ki, Bizans papazlarının ve hahamlarının özel kılığı olan cüppeyi ne vakit, ne için ve nasıl giydiler?” Nutuk'tan
|
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|