![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
||||
|
Tum elektoronik aletler, buyuk ve gunde haddi hesabi bilinmeyen markadalar, basta NOKIA, sony ericson, Intel proccessors,
Sineme dalinda iki buyuk firma, 20 FOX CENTURY ve de WALT DISNEY , die her filmin yaparken goruruz, 20 fox centruy presents... Yani tum gucler onlarin elinde(fransizlardan bahsetmiyorum sadece,israil etc ), ne yaparsaniz yapin, kacamiyorUZ. |
|
||||
|
Bende fr mallarını boykot etme taraftarıyım.
Benim elimdeki markalar; Benzin: Total, Elf Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA inşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem Seyahat: Air France, Club Med, Fransa'da tatil, Fransız Kültür Merkezi Tıraş Bıçağı: BIC Çakmak: BIC, Cartier Kırtasiye: BIC, Sheaffer Yoğurt: Danone, Yoplait şişe Suyu: Perrier, Danone, Evian Mutfak ve diğer ev eşyalar: Tefal Oto Lastiði: Michelin, Uniroyal, Recamic Oto Yedek Parça: Valeo Otomobil: Renault, Peugeot, Citroen Spor Ekipmani: Le coq sportif Motosiklet, Bisiklet: Peugeot Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter Çanta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton şampuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase Cilt Bakım ürünleri: Clarins, Guerlain, Avon, Avene Bebek giyim, mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Vichy Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest Dergi: Marie Claire, Elle Telekom: Alcatel Sigorta: AXA, Günes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik (Groupama International) Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi) ilaç firmaları Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortakligi): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre Fransız şarap ve şampanyaları En azından ben bunları aklımda tutamam diyorsanız barkod numarası "869" ile başlayan ürünleri tercih edersek paramız Türkiye'de kalır; yani Türk firmalarına gider. Belki bunlar küçük şeyler gibi görünebilir ama daha önce İtalya'yı boykot ettiğimiz zamanda Türk ürünleri tercih edilmişti. Yerli ekonomi son bir ay içerisinde % 24 büyümüştü. Bu da demek oluyoki işsizlik oranı en azından % 12 azalıcak. En azından Fransa gibi ülkeler kanlı parmaklarını ekmeğimize süremicek. Hannibal |
|
||||
|
arkadaşlar iyi hoş söylüyosunuz da .. Renault nerde üretiliyor , saydığınız giyim markalarının çoğu taşeronu Türkiyede değilmi ? .. Yani tepki ters tepebilir .. Türkiye 'de Fransız yatırımı büyüktür ..
Başka bir seçenek , Fransa'da ki ve Avrupa 'daki diğer gurbetçilerimizi kahvehanelerden çıkartıp kendi uluslarının hakkını savunmaları için onları bilinçlendirmek ve teşvik etmek olamazmı ? |
|
||||
|
Fransa Meclisi Genel Kurulu, Sosyalist Parti'nin sunduğu 'SÖZDE Ermeni soykırımı'nı inkarın suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etti. Teklif, 'SÖZDE soykırım'ı inkar edenler hakkında 1 yıl hapis ve 45 bin euroya kadar para cezası öngörüyor.
Türk piyasasında hemen her alanda faaliyet gösteren Fransız şirketleri boykot kabusu ile yüzyüze geldi. Tüketiciler Birliği her hafta bir Fransız ürününü boykot etme kararı aldı. Seçilen ürün Tüketiciler Birliği tarafından kamuoyuna duyurulacak. Boykot yapılacak ilk marka yarın duyurulacak. Her hafta bir marka buna ilave edilerek, boykotun kapsamı genişleyecek. Boykotta "market zincirleri" gibi daha stratejik ürünler ön plana çıkarılacak. İşte boykota hedef olacak Türkiye'deki Fransız markaları; Benzin: Total, Elf Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA Yoğurt: Danone, Yoplait Şişe Suyu: Perrier, Danone, Evian Mutfak ve diğer ev eşyalar: Tefal Oto Lastiği: Michelin, Uniroyal, Recamic Oto Yedek Parça: Valeo Otomobil: Renault, Peugeot, Citroen Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter Çanta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton Şampuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase Bebek giyim, mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Vichy Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest Cilt Bakım ürünleri: Clarins, Guerlain, Avon, Avene İnşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem Seyahat: Air France, Club Med, Fransa'da tatil, Fransız Kültür Merkezi Tıraş Bıçağı : BIC Çakmak:BIC, Cartier Kırtasiye: BIC, Sheaffer Spor Ekipmanı: Le coq sportif Motosiklet, Bisiklet: Peugeot Dergi: Marie Claire, Elle Telekom: Alcatel Sigorta: AXA, Günes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik (Groupama International) Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi) İlaç firmaları : Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortakligi): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre VİDEO: ( Cezayir ile ilgili) http://www.youtube.com/v/GEyXkAMmYPg
|
lcw nin fransız malı olmadığını biliyorum tamamen turk malıdırlar bugün de zaten gazetelerde tam sayfa ilanlar çıktılar.
ben boykot konusunda sunu da düşünüyorum aslında biz hiç mi diplomatik bir ağırlığa sahip değiliz ki bu avrupa milletinin gözünde başbakan bile türkiyedeki fransız şirketlerini toplayıp "ülkenizde kamuoyu oluşturun da bu yasa geçmesin" diye bir baskı unsuru kullanmayı düşünüyor. kaldı şu an aklımdaki en büyük ikilemlerden biridir:- freedom of speech- ifade özgürlüğünü hep savunma ihtiyacı hisseden ve değil türkiye gibi 70 milyon insanı milyar sayıda müslümanı karşısına alıp Hz. peygamberimize hakaret içeren şeyleri bu kisve altında destekleyen avrupa(danimarkaya ilk anda destek olan ülkelerin başını avrupada fransa çekmişti) bir iddia hakkında düşünmeyi bile yasaklayabiliyor. çok mu yüzeysel düşünüyorum acaba merak ediyorum. |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|