![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
Ekonomiye destek vermek gerekiyor. Bireysel, ufak seyler baslangic olur ve umarim buyur. Diger ulkelerde halk tarafindan yapilan ve ekonomiyi duzluge cikaran atilimlar ornek olmali bize de. kendi uretimine destek vermek de bunlarin basinda.
|
|
||||
|
çok basit bir genel tablo şematizasyonu...
ithallatın üretimden hem iş gücü, hem zaman, hem de maliyet açısından daha ucuz olduğunu düşünürsek sanırım yabancı mallarını tüketmeye uzunca bir süre daha devam edeceğiz. bireysel tepkilerin simgesel olmanın ötesine geçemeyeceğini düşünüyorum... tabiki yerli malı....tabiki herkes onu kullanmalı ancak durum ortada... |
|
|||
|
maalesef evet, ekonomik ve daha bir suru sebeplerle bireysel dusunce herseyin onunde. eger vatandaslik bilinci ile davranilsa uzun vadede hersey vatandasin, devletin, milletin lehine olur. ama o bilinc cok cor olusturuluyor maalesef.
|
|
||||
|
Quote:
![]() Sevgili Seretan... Ağustos ayında net hata noksan değeri 1.9 milyar ABD Doları.. net hata noksan: cari açık içinde "kayıtdışı para çıkışı" |
|
||||
|
şimdi ben demiyorum ki, fa duş jeli yerine hacışakir kullanırsam ekonomi düzelir. ama ben bunun bir bakış açısı olduğunu söylüyorum. biz ilkokuldayken evet, yerli malı haftaları vardı, şimdi bilmiyorum durum nedir. gümrükler yol geçen hanına dönmüş, içeri giren malı denetleyecek, bu girer bu giremez diyecek standartlar bile yok, varsa bile işlemediği aşikar. doğal olarak herkes ithal de olsa ucuz olana yöneliyor. bu neticede büyük oranda devletin kurallarıyla ve koyduğu kuralları denetlemesiyle düzelecek gibi görünen bir durum.
fakat gene tam bu noktada, yerli malı kullanımının önemini idrak edemeyen sanayicilere, malları burada üretebilmek için çaba harcamak yerine ithal etmek kolay geliyor. bu toplamda, ülkenin yeni teknolojiyi bırakın mevcut teknolojileri bile üretememesi üretemedikçe de göbeğinden bağlanması anlamına geliyor bence. bu birçok ülkede devlet teşvikleriyle düzenlenen bir hadise. bizimkiler kendi dertleriyle uğraşadursunlar, biz kendi kendimizi bilinçlendirmeliyiz diye düşünüyorum. naif bir yaklaşım olabilir ama, bu iş böyle düzelmez diyerek hiçbir fikir üretmemek ve çaba göstermemekten daha iyidir diye düşünüyorum. |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|