![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
amerika iran için nükleer tesisler yapma etme diye kasıla dursun daha ortada bomba momba yokken, koreli adamlar bombayı test ettiler. bi de çok güzel yaptık der gibi gazetecilere el işaretleri falan.şimdilik savunma amaçlı olsalar gerek diye umut ediyorum.
nihayetinde sonuna kadar insanlar nükleer kaynaklardan enerji elde etmekte haklı diye düşünüyorum(atom-hidrojen bombaları ikinci etapta tartışılır) |
|
|||
|
her şekliyle nükleer silahlanmaya birçokları gibi ben de karşıyım.Bu açıdan Kuzey Kore'nin yaptığı bu denemeye elbette sıcak bakmıyorum.Ama kafamı kurcalayan bir soru var.Amerika yaklaşık 10 000, Rusya yaklaşık 8500 ,Çin 400... nükleer silahla dünyayı tehdit etmezken Kuzey kore 5 -10 nükleer silahla mı hepimiz tehdit ediyor? Acaba hangisinden daha çok korkmalıyız.
Aşağıdaki linki incelersek nükleer silahlara sahip ülkeler hakkında en azından biraz fikir sahibi olabiliriz http://www.bbc.co.uk/turkish/news/st...r_powers.shtml Last edited by yelkovan; 2006-10-10 at 19:30. |
|
|||
|
Dun aksam haberlerde Bush, bu davranisin uluslararasi platformda cezalandirilacagini soyledi. Hukumetinin prestiji cok dusuk. Cin K. Kore tarafindan sozunun dinlenmedigini, "kustahlik" yapildigini dusunuyor. Dengeler cok hassas. Iran'in mudahil olmasi durumunda Turkiye de olaya cok yakinlasacak birdenbire. Bir cezalandirma baslarsa nerese baslar, nasil biter belli degil. Ama komplo teorisi cok.
|
|
|||
|
Çin'in sözü dinlenmedi mi yoksa çinle kore ortak mı hareket etti
Amerika Japonyanın güneyinde bi adada askeri tatbikat yaparken kime karşı yapıyor? Tayvan, anakaradan gelen gemileri vurabilen orta menzilli füzeler yerleştirdi adaya bundan haberdar mıyız? Öyleyse kuzey kore-çin arasındaki paslaşma ne anlama geliyor?Lafı gevelemiiim şunu sölim, biz burada ortadoğudaki gelişmelere hassasız oralara bakıyoruz ama tayvan meselesi 3.dünya savaşının fitilini yakacak olay bence. Eğer bir üçüncü dünya savaşı çıkacaksa tabi... Saflar şöle efendim (lan maç anlatır gibi oluyo yaa) çin-rusya-kuzey kore-hindistan (şangay ittifakını da saymak gerekir tabi) abd-ingiltere-japonya-güney kore(?) Stratejiyle ilgilenen arkadaşlar beni teyit eder ya da yanlışlarsa sevinirim. +AB'nin rolü ne olur mesela bunu da bilmiyoruz. Bi yandan çinle ortak uzay çalışmaları gerçekleştiriyolar bi yandan abdnin silah ambargosunu (çine silah satmicaksın dio abd; malum reverse engineering olayı çinde süper ) delmiyolar iki arada bi deredeler. Ha dünya ekonomisinin soğumasını da beklemek lazım tabi. ABD zaten tükendi ama çin ekonomisi de soğumaya başlamadan bölgede bi çarpışma beklemek saçma bence. Çinin geçen sene askeri bütçesini artırdığını da (%15e kadar sanırım) hatırlamakta fayda var. Hatta çok biz burda koreyi tartışıyoruz ama çinli bi generalin şu lafına ne demeli? "ABD Tayvanla aramızda doğacak bir meseleye müdahil olmaya kalkışacak olursa biz buna hidrojen bombasıyla karşılık veririz." Yani şu lafın yanında korenin yaptığı şey çok masum kalıyor Öte yandan Putinin çıkıp biz daha yıkıcı bir bomba ürettik demesi... Bu açıdan bakarsanız zaten koreyle çinin nası bi işbölümüne gittiğini anlayabiliyorsunuz. Missile teknolojisi koreden, başlıklar çinden ![]() ... Evet! Bu gidişle 4. dünya savaşı taş ve sopalarla gerçekleştirilir Last edited by ugurokus; 2006-10-26 at 11:35. |
|
||||
|
Quote:
Ben fazla anlamam ama bence Hindistan Çin'in safında katılmaz.ABD Hindistan'ı Çin'e karşı da Pakistan'a karşı da desteklemekte ve Hindistan'da buna karşılık Amerikan yanlısı politika izlemekte.(Ben böyle düşünüyorum) AB meselesine gelince.Bence AB bir bütün olarak hareket etmez.Bölünmeler olur.Benim düşünceme göre,mesela İtalya-İspanya ABD safında Fransa-Almanya karşı safta olur. Yalnız baştan da dediğim gibi,ben fazla anlamam bu işlerden.Bunlar sadece benim görüşlerim. |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|