![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
||||
|
-- Bi yaşıma daha girdim
İlk kez duyuyorum böyle birşey hayatımda .. Maalesef dünyamızın hangi yöne gittiğinin en açık belgesi .. İnsanlar farklı olmak uğruna , denenmeyeni denemek uğruna böyle şeylere girişiyorlar .. Ne diyelim mutluluklar diliyorum anne ve oğluna
|
|
||||
|
Ortada bir din olmayinca, ve de insanlar hareket ederken dusuncelerini on plana koymadiklari icin sergiledikleri davranislari dogal karsilamak lazim.
+ Gunumuzde pek cok kiyamet alametleri goruluyor,buda kucuk lerinden bir tanesi, kelimesiz kaldim yani,aferin ne denilebilirki ??? |
|
||||
|
Quote:
![]() Bu tarz sapkınlıklar hep vardı, fakat şu an gazeteler var. İnternet var iletişim var. Ama siz yine de kıyamet alameti diycekseniz devam edin. Hoşgörülü müslümanlıklarıyla bildiği(n)miz imparatorlukta çok sıkı bi zevk var, "oğlancılık", şiirler yazmışlar oğlanlara. Bu dönemin değer yargılarına göre çok da büyük sapkınlık sayılmamış heralde. Neyse, insan işte... |
|
|||
|
Eywah eywah neler döktürmüş millet böyle
Sapkınlık, kıyamet kopçek, dinsizlik, sırf farklı olmuş olmak için toplumun dayattığı psikolojik işkenceyi göğüslemek (ehjeheuheuheuh bu da bayaa geyikmiş)...Yani "farklı" bi ses çıkması için yine benim müdahale etmem gerekecek sanırım. Zira farklı olmak güzel birşeydir. Farklı olanlar farklı açı katmayı denerler tartışmalara; ama genelde insanlar onları "linç" etmeye daha meyillidirler. ... Verilen haber bir kez daha gösteriyor ki; cinsel çekicilik, arzu, aşk, standartlaştırılabilecek birşey değil. Yani bir insan oğlunu ya da annesini de isterse arzulayabilir. Böyle bir arzu gözardı edilebilecek bir istisna ile ortaya çıkıyorsa bu toplumsal koşullanma ile alakalıdır (yunus mu çift mi deneyini bilenler beni daha iyi anlarlar). Anaerkil dönemde yaşamış bir insanı bugüne taşısanız, memeye bugünkü cinsel sembolizm çerçevesinde yüklenen anlamı korkunç bi sapıklık gibi görür (M. Yalom-Memenin Tarihi). Bi arkadaş oğlancılık örneğini vermiş ben onu daha da açayım: eski yunanda cinsel çekicilik (erkekler açısından) kaslı oğlanlara yöneliyordu (M. Foucault-Cinselliğin Tarihi cilt 2). Onu bırak Roma'da erkek sevgilisi olmayanı adamdan saymıyolardı (aha bu da cilt 3) ... Tabi ki her insanın kendine göre değerleri, normları olabilir. Benim eleştirdiğim nokta bu değil tam olarak. Ama ben böyle bir başlığı bir haber olarak sunacak olsaydım şöyle yazardım: "Anne ile oğul evlendi". Ya da maksadım kendi fikirlerimi de ortaya koyarak farklı tezler üzerinden bir tartışma yaratmak olsaydı şöyle yazardım: "ensest üzerine..." Tabi sizin tarzınız sabah yayınlanan kadın programları kıvamında bir "bombalama" ya da çok bilen adamın keskin aksiyomatik ifadeleriyle kuşanmış bir monolog ise orasını bilemem... Ben yine de konuşurum. Varsın kadınlar beni linç etsin ![]() ... Lolita die bi film vardı (ensest konusunu işliyordu). O filmi her erkeğin uzun soluklu ereksiyon periyotları eşliğinde izlediğinden hiç şüphem yok. Babanın "üvey" oluşu, filmin yapımcılarının usta pazarlamacılık dehasını yansıtıyor bana kalırsa... Yani şartlanmadan seni bi güzel arındırıyo ve diyo ki buyur, doyasıya erotizmi tüket... Filmdeki baba biyolojik baba olsaydı süperego söndürüverirdi çünkü ereksiyonu. Ne yani? Seyircinin (erkek seyircinin) metabolizmasındaki hızlanma, heyecan, nabızlardaki artış, lolitamızın "öteki" değil de "X" oluşu ile birden yok mu olacak? Evet aynen öyle... Bu çok ilginç. Bana esas garip gelen şey de bu zaten. Buna da psikosomatik etki deniyor. Çok üzülen bir insanın fizyolojisinde meydana gelen değişmeler gibi yani...Neyse şimdilik bu kadar. Üretken olmayan, entellektüel açıdan verimsiz, linççi şeyler yazacaksanız yazmayın daha iyi yani herkes her konuda konuşmak zorundadır die bişii yok... Bu toplum bunu idrak edemedi henüz gerçi ama siz bi adım önde oluverin ziyanı yok
|
|
||||
|
SAPIK : Tavır ve davranışları normal olmayan veya geleneklerden, törelerden ayrılan, anormal (kimse), gayritabii, anormal: TDK sözlüğü
Bence aybenayben'in ''sapık bu insanlar yaaa'' başlığını kullanması gerçekçi bir ifadedir. Anne ve oğlunun evlenmesini ve hatta cinsel ilişkiye girmesini ''normal'' telakki etmek entelektüellikten de öte bir yaklaşım olsa gerek. Anne - oğul arasındaki çarpık ilişkinin bir de meyveleri oluşmaya başlarsa olaya ne gibi ''Üretken , entelektüel açıdan verimli'' yorumlar yapılabilir bilemiyorum. Last edited by IRLANDALI; 2006-09-06 at 15:28. |
|
||||
|
Quote:
![]() ya bunun asli varmi acaba? cok kötü ya aybenayben nerden buldun bu bilgiyi? |
|
|||
|
Söz konusu durum baba ile kızın ensesti olsa bu kadar olay yaratmazdı. Şimdi buradakiler sırf durumu kurtarmak için "yooo ikisine de karşıyız" deseler de onu külahıma yuttururlar
![]() Ataerkil ideoloji, cinsel ilişkide içine alan kişiyi aşağı olan, yenilen, üzerinde iktidar kurulan bir nesne olarak görmesi itibariyle anne-oğul ensestini kaldıramaz. Çünkü bu durumda "kutsallık" atfedilen annelik kurumu ayaklar altına alınmış oluyor. O kadar ki stadyumlardaki homofobik gürültülerin sürekli dile getirdiği penetre edilmenin verdiği müthiş aşağılanma ve yenilgi durumuyla yüzleşiyor anne. Yani oğlu onu evire çevire dövse, böylesine bi kötülük yapmış olmaz o zavallı kadına Peki ya o kadının iradesi, duyguları, arzuları, düşünceleri? O ataerki-militarizm-milliyetçilik üçlemesine erkek evlat verdiği ölçüde değerli olan, kendinde bir anlamı olmayan bir yaratık zaten...TDK'dan bir sözcüğün tanımını çıkarıp, "objektiflik" kisvesi altında hiçbirşeyi ispatlamak mümkün değildir. Çünkü aynı sözlüğün aynı tanımlaması, düşünen ve sorgulayan her beynin tırnaklar içine hapsettiği "normal" sözcüğüne tanımlamasında yer veriyor. Peki ya normalin tanımı nedir? Hitit kanunlarında baba ile oğlun cinsel ilişkisini yasaklayan hükümler var. Ne olacak şimdi? ... Öyleyse içinde yaşadığımız "normal" olanın hükümranlığı altında olgulara farklı açılımlar getirmek pek te mümkün gözükmüyor. ... Tüm bunları yazmamın nedeni metodolojiye yönelik bir sorgulama... Yoksa anneme aşık filan değilim. Cinsel arzu da duymadım hiç. Sizlerin kullandığı bazı kavramlar tırnakların dışına çıktığı an, entellektüel bir okuyucuya çok kötü sırıtır. Bunları kullanmamaya özen göstermeniz daha şık olur. Söylemeye çalıştığım şey yalnızca budur. Umarım şimdi daha iyi anlaşılmışımdır. Last edited by ugurokus; 2006-09-06 at 19:56. |
|
||||
|
Bahse konu mevzu hakkında aşağıdaki web sitesinde detaylı bir çalışma yapılmış.
http://www.psikonet.com/konu.asp?kid=105 |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|