![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||||||
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
Erdoğan: Askerlik yan gelip yatma yeri değil
Bir seviyesizliğin ifşası Yorum yapmadan önce haberi geçelim... http://www.milliyet.com.tr/2006/09/04/son/sonsiy12.asp 16:35 04 Eylül 2006 / Pazartesi Erdoğan: Askerlik yan gelip yatma yeri değil MİLLİYET İNTERNET Balıkesir'de TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninde halka seslenen Başbakan Erdoğan, "Bir terör belasıyla şüphesiz mücadelemiz devam ediyor" diye konuşurken vatandaşlardan birisi "Şehit cenazesi görmek istemiyoruz" şeklinde tepki gösterdi. Bunun üzerine Erdoğan, "Bakınız askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil" cevabını verdi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının tam metni şöyle: - Erdoğan: Bir terör belasıyla şüphesiz mücadelemiz devam ediyor. - Bir vatandaş: Şehit cenazesi görmek istemiyoruz. - Erdoğan: Bakınız askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil. Hepimiz askerlik yapıyoruz, terör bir beladır, her ülkede bu var, buna karşı bu mücadeleyi uzun soluklu olarak yapıyoruz, yapacağız. Kimse şehit cenazesi görmek istemez Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti: "Hiçbir sorumluluk mevkiinde olan şüphesiz şehit cenazeleriyle karşılaşmak istemez ama bu mücadale sürerken şüphesiz ki zaman zaman bu şehitlerimiz oluyor ve olacaktır. Ama bunu istismar edenler oluyor, ben sorumluluk mevkiinde bulunan bir insan olarak bu gerçeği sizinle paylaşmaya mecburum. Biz tarih boyunca neleri konuştuk, neleri paylaşttık, kaldı ki, biz hep şunu söyledik, "git oğlum git, ya gazi ol ya şehit" diyerek evlatlarımızı kına yakarak askere gönderdik . Şimdi askerimiz de polisimiz de buna yönelik olarak bütün mücadelemizi veriyoruz, vereceğiz. Bütün tedbirlerimizi TSK olarak alıyoruz, alacaklar. Aynı şekilde emniyet teşkilatı da alıyor, el ele dayanışma içerisinde teröre karşı bu mücadele veriliyor. Bundan sonra da verilecek. Ama bunun istismarını yapmak çok üzücü, bu istismar olmamalı. Bu istismarı yapanlara Türk milleti olarak sizler prim vermemelisiniz. Bu terör örgütüyle, bu teröristlerle sonuna kadar mücadelesini vermekte kararlı olan, bir hükümet var, güvenlik güçlerimiz vardır. Silahlı kuvvetlerimiz de, emniyet güçlerimiz de... Ve bu sonuna kadar uzun soluklu yolculuk olarak sonuna kadar devam edecektir." Ve daha yeni sormuştum bir postta... Şimdi cuk oturdu... Tekrar şöyle sormak lazım: Askerlik yan gelip yatmak değilse Lübnan'a Erdoğan, Jr. da gider mi acep? Allah ıslah etsin sizi... Ne diyeyim ki... Ama, diyorum ya, hani birileri de kızıyor, bazıları hınçlanıyor... Hak ettiğin gibi yönetilmek, işte bu olsa gerek. Alın size Türkiye'yi aydınlatan iktidar, alın size Türkiye'yi geleceğe taşıyan anlayış, zihniyet... Ama, bunları başa ben getirmedim. Getirenler vebalini çeksin! Last edited by suildur; 2006-09-04 at 23:57. |
|
||||
|
Quote:
Di mi? Böyle olmalıdır... A, bu arada, EBK yeniden açıldı biliyor musunuz? Kel alaka değil mi konuyla... Tabi kel alakadır. |
|
||||
|
Quote:
alpocak 04 Eylül 2006 / Pazartesi Yan gelip yatanlar Aceba Sayın Erdoğan oğlunu askerlik yapması için doğuya gönderirmi çok merak ediyorum... yoksa amerikalarda yan gelip yatarak mı askerlik yaptırıyor... ulu1956 04 Eylül 2006 / Pazartesi Başbakan rahat nasılsa başbakanın,bakanların ve diğer zevatların çocıkları bu dağlarda askerlik yapıp,vatan içim mücadele etmiyor,onun içinde o sadece konuşuyor,yakında da bu millet konuşacak buldur 04 Eylül 2006 / Pazartesi Bak senn.!!! o zaman çağır amerikadaki burslu oğlullarını da yolla askere. prm.sozen 04 Eylül 2006 / Pazartesi Yan gelip yatmak değilde ölmek içinmi peki? Öncelikle Şehit ailelerimize Allah'tan sabır diliyorum. Askerlik yatma yeri değil bunu en cahil insan bile biliyor. Böyle mahalle ağızlarıyla konuşmayı bırakın artık. Askerlik o zaman haftada 10-20 kişinin ölmesi gereken bir yermi peki? Ben pkk ile mücadelede değil gerçek bir savaşta ölmek istiyorum. Hep yanlış söylev ve politikalarınız yüzünden bu hale geldi Canım vatanım ve Canım vatandaşlarımmm... Artık kendiniz için değil Vatan için çalışın... trap 04 Eylül 2006 / Pazartesi Yok yaa tüm vekillerin ve başbakanın askerliklerini ne şekilde ifa ettikleri lütfen araştırılmasını istiyorum bu başbakanın oğlu askerlik yapmayarak baba olarak nasıl oluyorda bu kadar rahat ifadeler kullandıklarını öğrenmek istiyorum.bilmeyen bi kimse olsa aile boyu askerlik yapmış bi hükümet zannedecek bu kişileri Ozcan 04 Eylül 2006 / Pazartesi O zaman önce oğlundan başla ne demek ya uzun soluklu ??? 35-40 bin şehid yetmiyor mu??? ABD ikiz kulelerde 3-4 bin vatandaşı için bütün ortadoğuyu kana buladı ve sen hala kalkıp uzun soluklu mücadele diyorsan o koltuğu bırak ve bu ülkeyi terket..ben 42 yaşındayım ve 25 yıldır bu terörü yaşıyorum...sen kalkmışsın uzun soluklu diyorsun... Türk'üm demeye utanır hale geldim 3-5 çapulcunun hakkından gelemedik.. Yazıklar olsun beee buülkeiçin 04 Eylül 2006 / Pazartesi Birazda siz çalışın... birazda siz çalışın sayın başbakan. birazda oğlunuz çalışsın... terörle yapılan uzun soluklu mücadelede oğlunuzun manevi desteğini şırnakta, hakkaride, cudide, gabarda görmek isteriz. new yorktan, chicagodan, los angelesdan verilen destek buraya kadar ulaşmıyorda... asilkan 04 Eylül 2006 / Pazartesi Eeehhhhh artık... inanın ki bir başabakanın böyle konuştuğuna inanamıyorum artık. askeriye yan gelib yatma yeri değildir bu doğru, peki askeriye ölüm ocağımıdır ki gençlerimiz gidib ölsünler. birde başabakan kendi oğlunu kına yakıb da aynı yere asker olarak göndersin bakalım... duydumki 04 Eylül 2006 / Pazartesi Yan gel osman dört dönüm bostan Evet askerlik yapıpda niye yan gelip yatıyoruz.AKP liler gibi damardan girip cukkayı doldurmuyoruz.Hepisinin altında 2-3 yılda alınan cipler yazlıklar...Siz hala açık arazide talim yapın,atış yapın,nöbet tutun güneşin alnında gecenin soğuğunda...Alma mazlumun ahını ,çıkar aheste aheste... göktolga 04 Eylül 2006 / Pazartesi Yan gelip yattım Şahsen ben Sarıkamış'ta 6 ay yattım. Sayın başbakan ve bakanların çocuklarının da yatacağı (pardon askerliklerini yapacağı) günleri ve yerleri merakla bekliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. adalim 04 Eylül 2006 / Pazartesi Duzenli ordu Selamlar gordunuz iste muthis!!!Başbakanınızın terorle ilgili dusunce ve soylemini senin oglun ölmuş veya yakının veya baska biri umrundamı dunya ABDye söz vermiş biz asker gonderecegiz LUBNAN a aman sen gönderme asker ama bana karsılıgında 2007 secimlerinde kazanmama izinver.Olay bu bu teror duzenli orduya gecmediğimiz surece bitmez.Sen gidiyorsun 13 veya 14 ay bombalıyorsun tam işi ogreniyorsun TERHIS Oluyorsun oda kör kursuna hedef olmazsan yada alcakca bir uzaktan kumandalı pusu kurulmazsa. Bu yoruma çok ilginç(!) hasan selim hacioglu 04 Eylül 2006 / Pazartesi Başbakanlık ne? Askerlik yan gelip yatma değil anladık. Başbakanlık olan bitenlerin seyrine bakma mı? bülent mybulent 04 Eylül 2006 / Pazartesi Sende oğlunun başına kına yak yolla Yeter Başbakan Sende oğlunun başına kınayak yollaa.. Bilal i hakkari yüksek ova karakolunda görmek istiyoruz.. cesaretin varsa yollaa Ve işte sorumlu vatandaşlık örneği... iyi bir soru geliyor Mustafa 04 Eylül 2006 / Pazartesi Başbakan Sayın Başbakan, sanırım sorumlu mevkiide olduğunu unuttu. Kendisi ister mi acaba Şehit analarının,babalarının yerinde olmak? Neden yapılması gerekeni yapıp Irak'ı vurma kararı alamıyorlar? Neden hainleri inlerinden çıkaracak düğmeye basamıyorlar? Yeter mi bu kadar Sayın Frig? |
|
||||
|
-- Konu bunlar değil di suildur ama İlk yıllarında destek verdiğim bu iktidarın , özellikle son bir yılda birçok hata yaptığını kabul ediyorum , bu hatalar genellikle kişisel hatalar , doğrudur ..
Açıkçası benim pek bir umudum kalmadı artık , bu ülkenin başına kim gelirse gelsin , A - B - C hiç farketmez sonuç hiç pozitif olamayacaktır .. Sizin sürekli hatırlattığınız ( yanılmıyorsam Aziz Nesin'e aitti ) o cümle yüzünden .. Belkide hakettiğimiz zaman iyi yönetiliriz .. Tabi ne zaman hak edeceğimiz meçhul ..
|
|
||||
|
Quote:
|
|
||||
|
Bence yetmez ya... Daha yazalım... Milletin sinesine dönmek lazım.
b.a.75 04 Eylül 2006 / Pazartesi Sayin başbakan SAYGIDEĞER OĞLUNUZUN AMERİKA MACERASI SONUNDA ÜLKEMİZE TEŞRİF EDER İSE HER TÜRK EVLADI GİBİ ASKERDE VE YAN GELİP YATMAYAN ÇAKI GİBİ BİR ASKER OLARAK GÜNEYDOĞUDA GÖRMEK İSTİYORUZ SAYGILAR. Yollamış dilekçeyi vatandaş...Dokuz Eylül 04 Eylül 2006 / Pazartesi Utanma-z-lık Bu adamın değil onaa oy verenlerin utanmasını bekliyorum İşte bu da, asıl konuşulması gereken. 1. Hak ettiğin gibi yönetilmek. 2. AKP'nin kamplaştırma harekatının sonucu ahgul123 04 Eylül 2006 / Pazartesi Ayiptir sayin basbakanim Terorle mucadele noktasinda gerekli tedbirler alinmiyor. ABD'nin korkusundan K.Irak'a bile operasyon duzenlenemiyor. Gencecik yaslarinda askerlerimiz sehid oluyorlar, bu odlek ve tedbirsiz politikalar nedeniyle. Daha akilli ve cesur politikalar bekleyen vatandasa cevap: "Askerlik yatma yeri degildir!!! Tabi ki de olecekler!!!". Ne kadar yanlis ve ters bir yaklasim. ahgul kardeşimizi Sayın Frig'e bağlayalım, o cevap versin. ![]() mdkaplan 04 Eylül 2006 / Pazartesi Yan gelip yatma Buradan anladığımız kadarıyla askerlik yan gelip yatma yeri değil, can verip ölme yeri. Tebrik ediyorum, gerçekten şahane bir düşünce. Bravo hatta. Ne dersiniz Sayın Frig, arkadaş yanlış mı algılamış? puzzo 04 Eylül 2006 / Pazartesi Kısas O zaman sende kendi oğlunu gönder erdoğan...o zaman millette bilsinki bu ülkede herkes aynı şartları paylaşıyor. Meydanlarda attığın nutuklar, sandıklarda sana uğultu olarak geri döner... Bu arada... Totalitarizm olarak tanımladığınız ulusalcılığın istediği budur işte. (Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Mustafa Kemal ATATÜRK) giza16 04 Eylül 2006 / Pazartesi Madem öyle... sayın başbakan bu durumda kendi oğlunuda doğuda askerlik yapmaya göndericekki askerlik ne demekmiş,nasıl yapılırmış bizde onun sayesinde öğrenicez.. ÖZVATANST 04 Eylül 2006 / Pazartesi Ateş düştüğü yeri yakar Sayın Başbakanın oğulları bizim çocuklarımızın durumunda olsa yine askerlik yatma yeri değildir diyebilme cesaretini gösterebilirmi merak ediyorum. altay1905 04 Eylül 2006 / Pazartesi Suç sende değil.... Suç bizde ki seni oraya getirdik. yorumyaz 04 Eylül 2006 / Pazartesi Hiç ağlamayın Bunlara "olsun bir de bunlar iktidar olsun.Daha öncekiler ne yaptı bu vatan için,AKP en azından iş yapıyor" diye oy verenler konuşmasın hiç.Daha durun bu adam cumhurbaşkanlığına oynayacak.Kendi düşen ağlamaz. joker30 04 Eylül 2006 / Pazartesi Askerlik tabuta uzanma yeri midir? Elbette yan gelip yatma yeri değildir. Ancak 7 şehidimizin üzerine söylenecek sözler bunlar mıdır? O zaman sorarız; bu ülkede askerlik kanlar içinde toprağa düşme, tabutta uzanmış olarak eve dönme yeri midir? Sizin göreviniz bunlara sebep olanları önlemekken, bugün o koltuklarda yaptığınız yan gelip yatmak değil midir? erttan 04 Eylül 2006 / Pazartesi Neden iyide neden ıraka giremiyoruz ne bizi baglıyor ? |
|
||||
|
Kesinlikle katılıyorum... Vatandaşa "Ananı da al git!" diyebilen, Sezer'e Lübnan yüzünden laf söyleyebilen kabadayı sıkıyorsaKuzey Irak'ta bir tane çapulcunun düğmesine dokunsun bakalım Amerika kimin düğmesine dokunacak?
Siz liberalleşin, globalleşin, biz 1920lerin dünyasında otlamaya devam edeceğiz kardeşlerim... Ve, istediğinizi söyleyin, istediğiniz kadar aşağılayın, görmezden gelin, dalga geçin, 1. Dünya Savaşı'ndan beri değişmeyen tek sınır, bölünmeyen tek ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu cumhuriyeti kuran, sizi kulluktan kurtaran, insanlık onuru gereğince teslim eden zihniyet de Kemalisttir, ulusalcılıktır. |
|
||||
|
'' Kardeş... İyi, diyelim ki Türkiye Kuzey Irak'a girmek istedi. ABD bunu kabul edecek miydi? Girebilseydi, Kuzey Irak'ın neresine, ne yetki ile ve NEYİN KARŞILIĞINDA girecekti? Elin Bush'u sana neden izin versin? Bayram değil, seyran değil, durduk yere öpecek değil... Nasıl öpecekti Bush bizi?
Ve daha beteri... Sen 1. Dünya Savaşı sonrası galiplerin taşeronluğunu yaparak ülkeni işgal eden Yunan ordusu hakkında ne düşünüyorsun? ABD bugün veya yarın buraan gidecek. Irak veya ondan arta kalanlarla Türkiye komşu olmaya devam edecek. Ne düşünecekti komşun senin hakkında? Ne düşünecekti komşu insanlar? '' ... Bunu iki ay önce siz yazmışsınızda o yüzden sordum katılıyormusunuz diye .. Nedenleri siz açıklamışsınız .. Şimdi ise tam aksi yönde şeyler söylüyosunuz ..
|
|
||||
|
Duygusallık, a?
Kardeşiniz can verseydi, duygusallık mıydı, değil miydi, siz daha iyi bilirdiniz. Yaşam hakkı diyoruz, değil mi? Birileri devamlı bedelli diye tuttururken bu aralar, bir yanda da bunlar oluverdi. Yan gelip yatmayaca Mehmetler, can verecekler? Ne için verecekler? Kim için verecekler? Ve daha kötüsü, nasıl can verecekler? Bak ne demiş vatandaş, ABD ikiz kulelerde 3000 kişi öldü diye tüm Ortadoğu'nun şeklini değiştirdi, sadece Necef'te ölen sivil sayısı 100000 (yazı ile yüzbin)... İsrail Lübnan'a niye saldırdı? 2 asker kaçırıldı diye... ABD teröre karşı savaş ilan etti değil mi? PKK da bunların terör listesinde, değil mi? Bu bizim Kasımpaşalı vatandaşa, Sezer'e gürlerken Kuzey Irak'a bari sadece havadan bombardıman emrini niye veremiyor? Bu başbakamaz Washington'da devlet protokolüyle niye ağırlandı hiç bir sıfata haiz değilken? Ve, daha dün Kürdistan bayrakları göndere çekildi... Nasıl bir körlüktür bu anlamıyorum... Bi de hala ilk yıllarında desteklediğinizi, hataların kişisel olduğunu falan söylüyorsunuz... Ne kişiseli? Şeyhsel desenize... Tayyip kaldır diyor vekillere, hop parmaklar havada, indir diyor, hop aşağıda... 2 kişi çıktı konuştu, direk ihraç... 5 tane eş genel başkan vardı AKP demokrasi havarisi diye pompalanırken İkitelli medyasınca, son tüzük değişikliğinde tek genel başkan oldu Tayyip Efendi. Ne kişiseli? Ve ne kadar acı ve adaletsiz bir davranıştır ki, totaliter olarak tanımladığınız ulus yanlısı CHP'de her hangi birşey olduğunda yeri göğü birbirine katanlar demokrat AKP'de bunlar olunca bi gıkınızı bile çıkarmadınız bu olanlara... Hak ediyorsunuz bence de!!! |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|