![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
||||
|
Quote:
Yabancı biri iki insani söz söyledi diye hemen hayranı olmayalım. Buraya gelen Clinton depremzedelerle görüştü diye onu da yere göre sığdıramamıştık ben ona da kızmıştım. |
|
||||
|
-- arkadaşım .. Pol pot , yugoslavyada Tito kamplarında eğitim görmüş, söylediğiniz şeyleri Kamboçyada gerçekleştirmiş birisidir .. Kendisini Chavez ile karşılaştırmak ne kadar doğru bilemiyorum ... Sosyalizm , komunizmde artık çehresini değiştirmiştir 21. yüzyılda ..
öncelikle sosyalist veya komünist olmadığımı belirtmek istiyorum .. Chavez , onlarca müslüman ülke liderinin söylemeye cesaret edemediği şeyi çıkıp açık yüreklilikle söyleyebiliyorsa ben onun elini öperim .. |
|
||||
|
Quote:
Komünslerinlerin çehre değişikliği yapmış gibi görünmesi sayıları azaldığı için ola bilir. Çünkü artık onlara karşı bir korkumuz yok. Bu arada müslüman ülkeler israile açıktan karşı tabiki çıkamazlar(yada yumuşak çıkarlar).Amerikayı karşılarına almak istemezler. Ama şavez efendi zaten ABD'nin açıktan düşmanı. Kaybedecek bir şeyi yok. Saddamın savaştan hemen önce Buş'a meydan okuması gibi yani. |
|
||||
|
Quote:
Fakat Chavez devletinde teneke evlerde yaşayan insanları,ABD'nin petrol firmalarının ülkedeki faaliyetlerini keserek refaha kavuşturdu.Bu yönden Chavez bence iyi bir yönetim sergiledi. |
|
||||
|
Quote:
Sonuçta benim dünya görüşüm bu yönde hepinizi yanaklarınızdan öpüyorum.
|
|
|||
|
Aslında bir başka örnekte Fidel Castro olabilir...
Herkes Küba yoksulluk içinde ama en azından dünya jandarmalarına boyun eğmeden yaşıyor, diye düşünebilir...Ama sadece küçük bir hatıramı Paylaşmak istiyorum.. (Ben Küba'da iken diye başlayacağımı düşünenler yanılıyorlar ) Küba dan eğitim almak için çıkmış daha sonra da geri dönmemiş bir arkadaşım vardı.Zaten bu yüzden yasaklı olduğu için ülkeye girişi yasaktı... Bana anlattıklarına kısaca değinmekistiyorum Herşeyin dışardan gözükdüğü olmadığını söylüyordu, Hala karneyle alış veriş yapıldığından bir çok insanın gerçekten fakir olduğundan bahsetti. Mesela yabancı bir gazete muhabiri Kübalı bir vatandaşa "rejimden memnun musun ?" diye sorarsa alacağı cevap kesinlikle "evet" oluyor dedi.Ama hiç kimsenin rejimden memnun olduğu falan yok.Saddam'ın Irak seçimlerinde %99 oy alması gibi... Ayrıca kesinlikle basın özgürlüğünün olmadığından bahsetti.Tüm yazılı ve görsel yayın kuruluışları devlet merkezli yayın yapabiliyor... Devlet oldukça baskıcı bir anlamda diktatörlük... Bunun yanında eğitiğm sağlık toplu taşıma vs... bedava ve herkes faydalanabiliyormuş...Refah seviyeleri arasında derin uçurumlar olmadığından da bahsetti... Aklımda kalanlar böyle işte..... |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|