Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Politics and News

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2006-08-25, 20:15
frig's Avatar
Senior Member

frig is on a distinguished road
Default Chavez Baba !

<Chavez, Çin'i ziyareti sırasında Pekin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Yahudi devletinin “muhtemelen Hitler'den daha kötü” olduğunu savunarak, ”(Lübnan'da) soykırım yapıldığına inanıyorum ve İsrail'de sorumlu olanlar bu soykırımdan uluslararası mahkemelerde yargılanmalılar” diye konuştu. Hugo Chavez, İsrail'in Hitler'i çok fazla eleştirdiğini, ancak kendisinin de benzerini, belki de daha kötüsünü yaptığını belirterek, “Bu faşizm” dedi.>

Bu adamın cesaretine ve adaletli duruşuna hayranım .. Dünya'da birkaç tane daha onun gibi kararlı insan olsa , dünyanın çehresi değişebilirdi ..
  #2 (permalink)  
Old 2006-08-26, 00:56
whitestorm's Avatar
Senior Member

whitestorm is on a distinguished road

Venezüella onun sayesinde ABD'den kurtuldu...
Ne güzel,artık onların seçim pusulalarında ABD dışında seçenekler de var...
İnşallah bizde de olur...
  #3 (permalink)  
Old 2006-08-26, 18:23
deve's Avatar
Banned

deve is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by frig View Post
<Chavez, Çin'i ziyareti sırasında Pekin'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Yahudi devletinin “muhtemelen Hitler'den daha kötü” olduğunu savunarak, ”(Lübnan'da) soykırım yapıldığına inanıyorum ve İsrail'de sorumlu olanlar bu soykırımdan uluslararası mahkemelerde yargılanmalılar” diye konuştu. Hugo Chavez, İsrail'in Hitler'i çok fazla eleştirdiğini, ancak kendisinin de benzerini, belki de daha kötüsünü yaptığını belirterek, “Bu faşizm” dedi.>

Bu adamın cesaretine ve adaletli duruşuna hayranım .. Dünya'da birkaç tane daha onun gibi kararlı insan olsa , dünyanın çehresi değişebilirdi ..
Adam amerika düşmanı da ondan öyle diyo. Çünkü ABD israil müttefik. Yoksa benim bildiğim bu adam sosyalist ve onlarda katliyam konusunda diğerlerinden geri değillerdir. Mesela Pol Pot 'un katlettiği insan sayısı bir milyon civarındaydı. Hitlerin partisinin ismi de milliyetci sosyalist işci partisidir.
Yabancı biri iki insani söz söyledi diye hemen hayranı olmayalım. Buraya gelen Clinton depremzedelerle görüştü diye onu da yere göre sığdıramamıştık ben ona da kızmıştım.
  #4 (permalink)  
Old 2006-08-26, 19:59
frig's Avatar
Senior Member

-- arkadaşım .. Pol pot , yugoslavyada Tito kamplarında eğitim görmüş, söylediğiniz şeyleri Kamboçyada gerçekleştirmiş birisidir .. Kendisini Chavez ile karşılaştırmak ne kadar doğru bilemiyorum ... Sosyalizm , komunizmde artık çehresini değiştirmiştir 21. yüzyılda ..

öncelikle sosyalist veya komünist olmadığımı belirtmek istiyorum .. Chavez , onlarca müslüman ülke liderinin söylemeye cesaret edemediği şeyi çıkıp açık yüreklilikle söyleyebiliyorsa ben onun elini öperim ..
  #5 (permalink)  
Old 2006-08-27, 17:46
deve's Avatar
Banned

Quote:
Originally Posted by frig View Post
-- arkadaşım .. Pol pot , yugoslavyada Tito kamplarında eğitim görmüş, söylediğiniz şeyleri Kamboçyada gerçekleştirmiş birisidir .. Kendisini Chavez ile karşılaştırmak ne kadar doğru bilemiyorum ... Sosyalizm , komunizmde artık çehresini değiştirmiştir 21. yüzyılda ..

öncelikle sosyalist veya komünist olmadığımı belirtmek istiyorum .. Chavez , onlarca müslüman ülke liderinin söylemeye cesaret edemediği şeyi çıkıp açık yüreklilikle söyleyebiliyorsa ben onun elini öperim ..
Tamam işte tito sosyalist değilmiydi?
Komünslerinlerin çehre değişikliği yapmış gibi görünmesi sayıları azaldığı için ola bilir. Çünkü artık onlara karşı bir korkumuz yok.
Bu arada müslüman ülkeler israile açıktan karşı tabiki çıkamazlar(yada yumuşak çıkarlar).Amerikayı karşılarına almak istemezler. Ama şavez efendi zaten ABD'nin açıktan düşmanı. Kaybedecek bir şeyi yok. Saddamın savaştan hemen önce Buş'a meydan okuması gibi yani.
  #6 (permalink)  
Old 2006-08-27, 19:47
whitestorm's Avatar
Senior Member

whitestorm is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by deve View Post
Tamam işte tito sosyalist değilmiydi?
Komünslerinlerin çehre değişikliği yapmış gibi görünmesi sayıları azaldığı için ola bilir. Çünkü artık onlara karşı bir korkumuz yok.
Bu arada müslüman ülkeler israile açıktan karşı tabiki çıkamazlar(yada yumuşak çıkarlar).Amerikayı karşılarına almak istemezler. Ama şavez efendi zaten ABD'nin açıktan düşmanı. Kaybedecek bir şeyi yok. Saddamın savaştan hemen önce Buş'a meydan okuması gibi yani.
Bu konuda haklısınız.Aynı şeyi aynı sebepten Ahmedinejad da yapabilmekte...
Fakat Chavez devletinde teneke evlerde yaşayan insanları,ABD'nin petrol firmalarının ülkedeki faaliyetlerini keserek refaha kavuşturdu.Bu yönden Chavez bence iyi bir yönetim sergiledi.
  #7 (permalink)  
Old 2006-08-28, 18:08
deve's Avatar
Banned

Quote:
Originally Posted by whitestorm View Post
Bu konuda haklısınız.Aynı şeyi aynı sebepten Ahmedinejad da yapabilmekte...
Fakat Chavez devletinde teneke evlerde yaşayan insanları,ABD'nin petrol firmalarının ülkedeki faaliyetlerini keserek refaha kavuşturdu.Bu yönden Chavez bence iyi bir yönetim sergiledi.
Refah mefah yok hala kriz içindeler. Şavez efendi de krizden mualefeti suçlamakla meşkul. TRT deki o sarışın kadını fazla seyretmemenizi öneririm. Ondan etlilenmişsinizdir belki.
Sonuçta benim dünya görüşüm bu yönde hepinizi yanaklarınızdan öpüyorum.
  #8 (permalink)  
Old 2006-08-28, 18:24
Senior Member

yelkovan is on a distinguished road

Aslında bir başka örnekte Fidel Castro olabilir...
Herkes Küba yoksulluk içinde ama en azından dünya jandarmalarına boyun eğmeden yaşıyor, diye düşünebilir...Ama sadece küçük bir hatıramı Paylaşmak istiyorum..
(Ben Küba'da iken diye başlayacağımı düşünenler yanılıyorlar )

Küba dan eğitim almak için çıkmış daha sonra da geri dönmemiş bir arkadaşım vardı.Zaten bu yüzden yasaklı olduğu için ülkeye girişi yasaktı...
Bana anlattıklarına kısaca değinmekistiyorum
Herşeyin dışardan gözükdüğü olmadığını söylüyordu, Hala karneyle alış veriş yapıldığından bir çok insanın gerçekten fakir olduğundan bahsetti.

Mesela yabancı bir gazete muhabiri Kübalı bir vatandaşa "rejimden memnun musun ?" diye sorarsa alacağı cevap kesinlikle "evet" oluyor dedi.Ama hiç kimsenin rejimden memnun olduğu falan yok.Saddam'ın Irak seçimlerinde %99 oy alması gibi...

Ayrıca kesinlikle basın özgürlüğünün olmadığından bahsetti.Tüm yazılı ve görsel yayın kuruluışları devlet merkezli yayın yapabiliyor... Devlet oldukça baskıcı bir anlamda diktatörlük...

Bunun yanında eğitiğm sağlık toplu taşıma vs... bedava ve herkes faydalanabiliyormuş...Refah seviyeleri arasında derin uçurumlar olmadığından da bahsetti...
Aklımda kalanlar böyle işte.....
  #9 (permalink)  
Old 2006-08-29, 19:53
deve's Avatar
Banned

Evet Yelkovan Bey Küba'da öyle. Çini de herkes met ediyo ama orada da devleti eleştiren yayına müsade edilmiyormuş.
  #10 (permalink)  
Old 2006-08-29, 20:13
frig's Avatar
Senior Member

-- Arkadaşlar .. bu ülkelerde boyle sıkı uygulamalar olmasa sistemleri çöker ..
Bu gibi şeyler normal karşılanmalı bu tip ülkelerde ...

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules