Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Politics and News

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2006-08-19, 23:57
fedup's Avatar
Senior Member

fedup is on a distinguished road
Default İzmir-Karaburun'daki Yobazlık

Gazeteci Gülden Aydın ile kızı Ceren'in İzmir/Karaburun'a tatil yapmak için gitmişlerdi. 3 yıldır haşemalı erkeklerin ve tesettürlü kadınların mesken tuttuğu ve bikinili kızları söz ve bakışlarla taciz ettiği bu mekanda denize girmek istemiyorlar en başta. Fakat arkadaşlarını kıramayarak plaja gidiyorlar.

Ceren, tesettürlü bayanın küçük kızının pisliğini ortalıkta bırakmasına dayanamıyor ve buna karşı çıkıyor. Daha sonra haşemalı iki erkek ve birkaç kadın Ceren'in başına üşüşüp:
- Sen Çevre Sağlık Müdürü müsün ? diyorlar.
Bu lafın üzerine erkeklerden biri Ceren'in göğüslerini avuçlayarak:
-Bikini giyen pislikleri istemiyoruz, gideceksiniz buradan! diyor.

"Boşuna "Şeriat Geliyor !" çağrıları yapmayın. Yok öyle bir şey." diyenlere buradan saygılar sevgiler...
  #2 (permalink)  
Old 2006-08-20, 00:14
seretan's Avatar
Senior Member

seretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to behold

ben de gazetede okudum bugün bu yazıyı. mehmet barlas'ın köşesinde sanırım. devamında bir linç girişimi olduğu iddiası da var. yani bilmiyorum ki, kelimeler kifayetsiz kalıyor bir noktada. bir taraf "türbanlı pislikler" diyor, bir taraf "bikinili pislikler" diyor. belki birilerinin ekmeğine güzel güzel yağlar sürülüyor. bilmiyorum.
  #3 (permalink)  
Old 2006-08-20, 02:26
alonedarkin's Avatar
Senior Member

alonedarkin is on a distinguished road
Send a message via MSN to alonedarkin

Kişinin mi yoksa bir inanç sisteminin mi hatasıdır burada anlatılan olay?

Anlatılan olaydan çıkan sonuç 3 kişi gazeteci bayanın ve kızına sapıkça davranışlarda mı bulunmuştur mu? Yoksa bütün haşema giyenler ve tesettürlü bayanlar kötüdür sapıktır mı? Yoksa son cümleden çıkaraktan ''Cumhuriyet elden gidiyor,şeriat geliyor aman dikkat mi?''

Bu bir plajda bir grubun diğerine yaptığı saygısızlık hakeret ve saldırıyı içeren adli bir olayla iligili bir yazı mıdır? Yoksa ''Vakit bu vakittir.Şimdi ayrımcılığı körüklemenin tam sırası..'' mantığında bir yazı mı?

sadece bir sorgulama..emin olamadımda..
  #4 (permalink)  
Old 2006-08-20, 02:43
seretan's Avatar
Senior Member

seretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to behold

aslında bu olay pek çok noktada sorunlu. benim en çok garibime giden böyle denize / havuza girilen bir ortamda bir bayanın kızının büyük tuvaletini ortalık yere yaptırması. bütün olay buradan patlak veriyor zaten. yani bunu yapan insanın dini inancına gelene kadar medeniyetin neresinde olduğunu sorgulamak lazım. m.ö. 18 yılında mıyız? ki o zamanlarda bile dünyada kurulmuş kanalizasyon sistemlerinin varlığı biliniyor. tüm türbanlı kişilerin eğitimden ve görgüden uzak olduğu önyargısı, tüm bikini giyenlerin imansız olduğu önyargısıyla çarpışınca böyle tuhaf durumlar ortaya çıkıyor. bikinili şahsın burada yazılmamış olan "gidin o zaman iranda yaşayın" söylemi var mesela ki bu da belden aşağı vurmak ve karşıdakini tahrik etmektir. herkesin bir örnek olmasını aynı inancı aynı değer yargılarını beklemek hayalcilik olur ama herkesin aynı "vatan-daş"lık duygusuyla hareket etmesini beklemek zamanı geldi sanırım.
  #5 (permalink)  
Old 2006-08-20, 13:02
booncuk's Avatar
Banned

booncuk is on a distinguished road
Send a message via MSN to booncuk Send a message via Yahoo to booncuk

sadece yobazlık ben bişey söyleyemiyorum nerde olurlarlarsa olsunlar
  #6 (permalink)  
Old 2006-08-20, 16:47
fedup's Avatar
Senior Member

fedup is on a distinguished road

Ve dinci medyamız hemen savunmaya geçmiş.
Zaman gazetesinde her zaman olduğu gibi olayların çarpıtıldığına dair bir sürü laf salatası yapılmış ve yine bu "yobazlık" kınanmayarak, adeta kendilerini tüm din adına çıkmış haberlerin avukatı sayarak suçu yine ve yine laik basına atmışlar.
Buradan onlara da saygılar...
  #7 (permalink)  
Old 2006-08-20, 19:21
suildur's Avatar
Banned

suildur is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by alonedarkin
Kişinin mi yoksa bir inanç sisteminin mi hatasıdır burada anlatılan olay?

Anlatılan olaydan çıkan sonuç 3 kişi gazeteci bayanın ve kızına sapıkça davranışlarda mı bulunmuştur mu? Yoksa bütün haşema giyenler ve tesettürlü bayanlar kötüdür sapıktır mı? Yoksa son cümleden çıkaraktan ''Cumhuriyet elden gidiyor,şeriat geliyor aman dikkat mi?''

Bu bir plajda bir grubun diğerine yaptığı saygısızlık hakeret ve saldırıyı içeren adli bir olayla iligili bir yazı mıdır? Yoksa ''Vakit bu vakittir.Şimdi ayrımcılığı körüklemenin tam sırası..'' mantığında bir yazı mı?

sadece bir sorgulama..emin olamadımda..
Bu... Bu... Nasıl bir savunma şekli? Nasıl bir insanlık duygusu? Nasıl bir adalet anlayışı? Nasıl bir medeniyet görüntüsü? Nasıl bir çağdaş olma sorumluluğu?

Adam gidiyor gazeteye bomba atıyor, kesmiyor Danıştay'ı basıyor, insan öldürüyor... Neymiş akıl hastasıymış.

Adamlar gidiyor, cayır cayır insanları yakıyor, yine akıl hastalığı iddiası ve hatta "Bunlar bizden değildir", "Bizim tarikattakiler-cemaattekiler böyle yapmaz" savunması...

Adam gidiyor küçükcük kıza cinsel tacizde bulunuyor, kesmiyor bir de linç girişimi var... Ve sizin savunmanız da bu, öyle mi?

Bunlar kişinin hatası öyle mi? Ya bu kişilerin gözünü döndüren, akıl hastası eden iğrenç cemaat düzeninin, yobaz eğitimcilerin(!), şerefsiz din pazarlamacası hacı-hoca-tekke-dergah-tarikat düzeninin, arka bahçe edilen imam hatiplerin hiç mi hiç etkisi yok canım!

Biraz insanlık, adalet, eğitim, toplumsal kurallar gibi temel konular hakkında kendinizi bilgilendirin bence.

Bu olanlar resmen inanç sisteminin suçudur. Zannediyorsunuz ki konunun ucu İslam'a dokunacak diye kimse birşey diyemeyecek bu savunma karşısında. Bu kadar iğrenç, insanlıkla alakası olmayan ve de kanunen suç olan şeyleri yapan elbette kişiler. Ama bu kişiler bu iğrenç eylemler içine hangi hakla girebiliyorlar? Kaldı ki, bu iğrenç şeyleri onlara yapmaya zorlayan düşünce dizgesi nedir?

Bu kişiler sapık mı?

Madem öyleler, tertemiz, günahsız, efendi, mülayim dini cemaatlerin içinde nasıl barınıyorlar? Yoksa, aslında içinde bulundukları cemaatler mi böyle?

Elbette, İslam ya da Kuran ile alakası yok bunların, ama böylesi iğrenç şeyleri yapmaya zorlayan tarikatların, cemaatlerin, imamların, hacı hocaların, hocaefendilerin, imam hatip eğitiminin, ayan beyan alakası var...

Yani, iyice insanlık dışına çıkmaya başladı şu savunmalar... Yazıktır ya...

Müslüman olmadan önce insan olmayı denesek ya!!!

Yazık ya!!! Bu iğrenç şeyleri yapanlar ve bu iğrenç şeylerin sistematik olmadığını iddia edenler müslümansa, ben müslüman değilim arkadaş... İnandığım kutsal kitaba bunların inanıyor olması kabul edilebilecek bir şey değil!

Last edited by suildur; 2006-08-20 at 19:43.
  #8 (permalink)  
Old 2006-08-20, 19:29
suildur's Avatar
Banned

Quote:
Originally Posted by seretan
aslında bu olay pek çok noktada sorunlu. benim en çok garibime giden böyle denize / havuza girilen bir ortamda bir bayanın kızının büyük tuvaletini ortalık yere yaptırması. bütün olay buradan patlak veriyor zaten. yani bunu yapan insanın dini inancına gelene kadar medeniyetin neresinde olduğunu sorgulamak lazım. m.ö. 18 yılında mıyız? ki o zamanlarda bile dünyada kurulmuş kanalizasyon sistemlerinin varlığı biliniyor. tüm türbanlı kişilerin eğitimden ve görgüden uzak olduğu önyargısı, tüm bikini giyenlerin imansız olduğu önyargısıyla çarpışınca böyle tuhaf durumlar ortaya çıkıyor. bikinili şahsın burada yazılmamış olan "gidin o zaman iranda yaşayın" söylemi var mesela ki bu da belden aşağı vurmak ve karşıdakini tahrik etmektir. herkesin bir örnek olmasını aynı inancı aynı değer yargılarını beklemek hayalcilik olur ama herkesin aynı "vatan-daş"lık duygusuyla hareket etmesini beklemek zamanı geldi sanırım.
Şimdi bazı şerefsiz kalemler var, türbanın liberalleşmek olduğunu iddia eden... Oysa, memlekette ciddi bir sorun teşkil etmeye başlayan türban, köylülükten kopup şehre göç eden, ama şehirdeki medeniyet şekline ayak uyduramayıp kendi "köyde olmayan ve üretim mekanizmalarının köyle alakası olmayan köy" düzenlerini kurmaya çalışan ve kuran (bkz. AKP olgusu, Recep Tayyip Erdoğan ve saz arkadaşları) ayrı bir "sınıfın" eseri... Bu sınıf, ekonomik anlamda, gelir seviyesi ile değil de, ekonomiye yaklaşımları ile ayrı bir sınıf oluşturuyorlar.

Örneğin: Merkez Bankası başkanlığına layık görülen amcamızın evinin kapısının gazetelere basılan bir fotoğrafı vardı, hatırlıyor musunuz? Sen Merkez Bankası başkanı olacak eğitim, kariyer, ilişki vb. sahibi olacaksın ve evine ayakkabılık veya portmanto alma ihtiyacı hissetmeyeceksin... Hissetmediğin gibi, ev halkı ve sana gelen misafirler onca ayakkabıyı sanki acele ile içeri girmişler ki oraya buraya dağınık biçimde bırakacak kadar bu konunun farkında olmayacaklar!

Aynı durum... Farklı bir medeniyet şekli bu... Ekonomik anlayış farklı, üretim aracı yok sadece ticaret var (bkz. "Babalar gibi satarız" by Mr. Unakıtan, "Tüccar siyaset anlayışı" Erdoğan&Gül Bradırs) Bilemedin en fazla montaj sanayi var (bkz. yeşil sermaye Anadolu kaplanları - ve onların Çin malları karşısında çöküşü)

Last edited by suildur; 2006-08-20 at 19:33.
  #9 (permalink)  
Old 2006-08-20, 19:36
frig's Avatar
Senior Member

frig is on a distinguished road
Default tahammül

Bu ülkede birbirine tahammül edemeyen iki kesim var ...

Birincisi: dindar geçinen - dini menfaat için kullanan - liderlerinin , şeyhlerinin , hocalarının kucağına oturmuş dinden haberi olmayan insanlar ...

ikincisi: ben modernim , solcuyum , Atatürk'e taparım , benim gibi düşünmeyen insanın bu topraklarda işi yok diyenler ...

-- birileri bikiniyle burda dolaşamazsın der ... Diğerleri bir kadının başındaki örtüye asılır çıkarmak için .. ( Bu da yakın bir tarihte bir adliye koridorunda çağdaş! bir bayan tarafından başı örtülü bir avukata yapılan saldırıdır. )

Bunlar birbirlerine tahammül edemiyorlar ...
Ben bu iğrenç yaratıkların hiçbirine tahammül edemiyorum ..
  #10 (permalink)  
Old 2006-08-20, 19:46
suildur's Avatar
Banned

Quote:
Originally Posted by frig
Bu ülkede birbirine tahammül edemeyen iki kesim var ...

Birincisi: dindar geçinen - dini menfaat için kullanan - liderlerinin , şeyhlerinin , hocalarının kucağına oturmuş dinden haberi olmayan insanlar ...

ikincisi: ben modernim , solcuyum , Atatürk'e taparım , benim gibi düşünmeyen insanın bu topraklarda işi yok diyenler ...

-- birileri bikiniyle burda dolaşamazsın der ... Diğerleri bir kadının başındaki örtüye asılır çıkarmak için .. ( Bu da yakın bir tarihte bir adliye koridorunda çağdaş! bir bayan tarafından başı örtülü bir avukata yapılan saldırıdır. )

Bunlar birbirlerine tahammül edemiyorlar ...
Ben bu iğrenç yaratıkların hiçbirine tahammül edemiyorum ..
Size kesinikle katılıyorum. Ve bu konu resmen sistematik bir hal aldı.

Hoş, olayları topladığınızda haklı-haksız ayrımı da yapılabilir belki, ama iş artık insan canına geldiğinde "Yuh artık!" demek istiyorum.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules