Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Politics and News

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2006-08-12, 18:14
frig's Avatar
Senior Member

frig is on a distinguished road
Default Nihat Genç ?????

--- Merhabalar .. Daha once bahsi gectimi bilmiyorum ama yazar Nihat Genç'i takip eden, onu seven veya eleştirenler varmı aranızda ...

Şov yapan bir kaçıkmı yoksa gözü pek bir vatansevermi ?

Düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum ..
  #2 (permalink)  
Old 2006-08-12, 18:43
Banned

felsefi will become famous soon enough

Quote:
Originally Posted by frig
--- Merhabalar .. Daha once bahsi gectimi bilmiyorum ama yazar Nihat Genç'i takip eden, onu seven veya eleştirenler varmı aranızda ...

Tv'de bir kanalda, periyodik olarak yayına çıkıyor, ordaki gözlemime göre; çağrışımlarla giden, bu yüzden ordan oraya atlayan, çoğu görüşünü temellendirmeyen, biraz sorgulandığında ilkeler bakımından birbirini tutmayacak savlar dile getiren, demagoji yapmayı seven, biraz bozuk dil kullanınca daha karakterli olduğunu sanan, şiirsel ve coşkusal konuşarak heyecanlanmayı seven, muhtemelen, belli ölçüler de, konuşmalarında kullandığı bilgiler de, hazır çorba gibi olan, yani, hızlı edinilip hızla biten, sonuca varmayan düşünceleriyle yorucu, ne dediği anlaşılmayan, yeri geldiğinde her şeyi savunabilecek ve her şeyi reddedebilecek esneklikte biri görünüyor. Bir de, sürekli deri mont giyerek, racon kesen bir tip. İlgi çekmesi normal, sonuçta bir okur kişi ve bir sürü şeyi peş peşe sıralayabiliyor kolaylıkla.

Soruya doğrudan bir cevap olmadı ama, olması gerekmiyordu zaten.
  #3 (permalink)  
Old 2006-08-12, 21:28
frig's Avatar
Senior Member

-- Teşekürler Felsefi .. Anlaşılan siz pek hoşlanmıyorsunuz Nihat Gençten

Olabilir elbette .. Sadece programlardaki nihat genci dikkate almayın .. Bir suru kitabı var bu insanın ... Web sitesi var .. Binlerce makalesi var .. Aynı zamanda kendisi mizah yazarı ..
  #4 (permalink)  
Old 2006-08-12, 23:12
Banned

Kendisi kusura bakmasın, hakkındaki yetersiz gözlemimle sosyal kimliğine ve sosyal iddiasına yönelik, ortam icabı, önemsiz eleştiriler bunlar, ve duyarlılığı aşikar, üretkenliği de cabası, ama söylemleri beni ikna etmiyor, zaten belli bir vasata hitap ediyor, sonuçta, tabi hangi sosyal ya da siyasal noktada olursa olsun, insanda saygı uyandıran başka değerlerdir, onların bu kişide olup olmadığı konusunda ise hiçbir olumlu ya da olumsuz bir kanaatim yok. O yüzden bu anlamda ne seviyorum ne de sevmiyorum.
  #5 (permalink)  
Old 2006-08-12, 23:27
Banned

Sizin görüşünüz nedir peki, thread'i açtığınıza göre, bir teziniz olmalı.
  #6 (permalink)  
Old 2006-08-12, 23:48
frig's Avatar
Senior Member

-- Ben seviyorum Nihat Genç 'i .. Sebebi; açıksözlü - sözünün arkasında duran, fikirlerini açıklamak uğruna en tepedeki insanları bile karşısına alabilen yani bir anlamda politik kaygıları olmayan .. bu toprakları gerçekten seven ve konu şiddet , çocuklar , savaş vs .. olduğunda gözleri dolabilen .. Ve de mizahla birleştirerek kendi düşüncelerini yansıtabilen , farklı birisi olduğu için kendisini seviyorum ..

Argo konusunda biraz abartıya kaçsada , bu da onu çekici kılan bir özellik ..
  #7 (permalink)  
Old 2006-08-13, 10:57
Banned

kaleidoscope is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by felsefi
Kendisi kusura bakmasın, hakkındaki yetersiz gözlemimle sosyal kimliğine ve sosyal iddiasına yönelik, ortam icabı, önemsiz eleştiriler bunlar, ve duyarlılığı aşikar, üretkenliği de cabası, ama söylemleri beni ikna etmiyor, zaten belli bir vasata hitap ediyor, sonuçta, tabi hangi sosyal ya da siyasal noktada olursa olsun, insanda saygı uyandıran başka değerlerdir, onların bu kişide olup olmadığı konusunda ise hiçbir olumlu ya da olumsuz bir kanaatim yok. O yüzden bu anlamda ne seviyorum ne de sevmiyorum.
Bu arkadaş daha önce de farklı kişilerce açılan threadlerde de aşağılayıcı ifadeler kullanmıştı. Kendisinden başka herkesin hiçbir şey bilmediğine sarsılması imkansız bir kanaat beslemektedir. Şu ana kadar ki "thread"lerinde ve postlarında bunu gördüm. Tuhaftır ki moderatorler görmemiş.. Sanırım sabrediyorsunuz ve şans veriyorsunuz ama sonu gelmedi mi daha..

Yazılarını okumak isterdim çünkü niki felsefi olan birisinin yazdıkları da niki gibi dolu olmalıydı. En azından bu niki üzerine alan birisinin bu nikle mütenasip yazılar yazması ve görüşler sunması beklenirdi. Ancak, ortaya çıkansa koca bir hikaye.. Ne olduğu belli olmayan cümleler, hangi sonuca atfettikleri belirsiz tümceler.. Şuana kadar felsefi bir tarafını gösteren tatmin edici bir emareye tesadüf etmememize rağmen, nik sahibi kimseyi de beğenmiyor..

Bence Nİhat Genç çapında olmadığınız gibi onu da hafifsemek gibi bir garabete düşüyorsunuz. Bir de yazar çizer tayfasından başka değişik kesimlerin beğendiği, özdeşleştiği kişi ve görüşler görüldüğü vakit küçümsenmek zorunda hissediliyor.. Şuana kadar temellendirme yerine laf kalabalığı yapmanıza rağmen bi de temellendirme istiyorsunuz. Peki karşı taraftan istediğiniz şeyi sizin yapmanız beklenmez mi?
  #8 (permalink)  
Old 2006-08-13, 15:41
Banned

Cicim, sanırım, sen strategos lakaplı kişisin, pm atarak, benzer şeyler söyleyip, bir de kendince hakarette bulunmuştun. Bu postları okuyan başkaları olmasa, şu anki niteliğinle, bir insan varlığı olmanın dışında, hiç dikkate almayacağım bir kişisin aslında. Çünkü, garip bir çekememezliğin ve hırsın var.

Postumda bir ifadeyi belirginleştirmişsin, kendisini tv programında gözlemlediğimi söylemiştim, tvdeki programların büyük çoğunluğu vasata ve vasatın altına hitap eder, o ifadenin kastı buydu. Ama art niyetli bir şekilde, başka şekilde yorumlamışsın.

Nickim felsefi diye yazacaklarımın da o tarzda bir şeyler olması gerektiği konusunda neden ve nasıl bir beklentiye giriyorsun anlamadım, normal koşullarda, çok mantıksızca bu. Belki, esasta beni felsefi buluyorsundur, o yüzden böyle bir beklentin var olabilir.

Nihat Genç’ten daha çaplı olduğumu düşündüğümden değil ama, o şahsı kendisi olarak tanıdığın ve beni tanımadığın halde, ondan daha çapsız olduğumu düşünmen senin çapını gösteriyor, belki senin yazdığın bir siteye yazdığıma göre daha kolay böyle düşünüyor olabilirsin, kimbilir.
  #9 (permalink)  
Old 2006-08-13, 18:21
suildur's Avatar
Banned

suildur is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by frig

Kendisi ulusalcılığa terfi etmiş bulunmaktadır.
  #10 (permalink)  
Old 2006-08-13, 19:24
frig's Avatar
Senior Member

-- Eskiden kimcilerdendi ... Nihat Genç cı - ci hecelerini pek sevmez suildur ..

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules