Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Politics and News

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2006-08-09, 17:52
pinki's Avatar
Senior Member

pinki is on a distinguished road
Post İtham ediyoruz !!

http://www.weaccuse.net/index.php

Sadece bir imza...
  #2 (permalink)  
Old 2006-08-09, 18:32
arwen15's Avatar
Senior Member

arwen15 is on a distinguished road
Send a message via MSN to arwen15

haber verdiğin için teşekkürler pinki umarım işe yarar...
  #3 (permalink)  
Old 2006-08-09, 19:16
ucansandalye's Avatar
Senior Member

ucansandalye is on a distinguished road

tepki çekeceğimi biliyorum ama rasyonel olmak gerek dostlar... (karınca-hac hikayesini, ve sahile vuran denizanalarını tekrar ve teker teker denize atmaya çalışan çocuğun hikayesini mıh gibi aklımda tuttuğumu da belirtmek isterim ve bu hayvan denizanası mıydı onu çok net hatırlamadığımı da ).

şimdi, imzalar toplandı diyelim.. bunlar hangi makama iletilecek? ya da hangi makam bunları kabul edecek? ne işe yarayacağını cidden merak ediyorum... ama korkarım ki, vakit kaybından başka hiçbir işe yaramayacak. arkadaşlar, karşılarında, öldürdükleri çocuktan, bebeklerden etkilenmeyen ve bunları oraya sonuçlarını bile bile gönderen bir gruptan bahsediyoruz. yapmayın, etmeyin.. tamam güzel birşey ama neticesi yok bunların inanın. atalım, milyonlarca imza atalım ama bu onları hedeflerinden bir an olsun alıkoymayacaktır. gerekirse, suriyeye de iran'a da saldıracaklardır bu gözü dönmüş insanlar.. Bizim verdiğimiz bu tepkilerin çok da büyüklerini kendi ülkelerinde protestolar düzenleyerek veriyorlar emin olun. Hatırlayın, birkaç gün önce vurulan mavi emzikli bebeği. Hangisinin kalbi sızlamıştır bu canilerin, o masum bebeğin görüntüsünden sonra? belki birkaç tanesi (ondan da şüpheliyim yaa)... Rachel Corriel'i hatırlayanınız var mı? 99 yılı mıydı hatırlamıyorum tam olarak.. Filistin'e gitmişti Filistin'e destek olduğunu göstermek için. Bunun için de çok çılgınca bir eyleme girişti. Neydi bu eylem? Evi ve evleri yerle bir etmeye çalışan tankın önüne geçip, dur demek!! Sonuç ne oldu? İngiliz vatandaşı Rachel Corriel bir israillinin kullandığı tankın paletleri altında ezildi.. hatırladınız mı? İngilitere'nin müttefiki İsrail böyle yaptı.. İngiltere ne tepki gösterdi? Yapmacık birkaç şey. Olan Rachel'e o 20 li yaşlardaki genç kıza oldu. Gencecik bir ömür paletler altında son buldu. Bundan hangi sonucu çıkarabiliriz? -önümüze -kim olduğuna, uyruğuna bakmadan- kim çıkarsa çıksın ezeriz, öldürürüz, boğarız, yakarız, bombalarız v.s. Arkadaşlar, bu katiller bunları kaale almazlar, kaldı ki sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinden işlerine gelenlere eyvallah derler.. Ne demek lazım bu saatten sonra bilmiyorum... Ya savaşın ve bombaların altında mücadele edeceksin, ya da dua edeceksin... üçüncü bir alternatif var doğru.. o da palazlanacaksın ve kafa tutacaksın... bu da zor bir ihtimal... başka alternatif yok arkadaşlar.. Bol imzalı günler...

U/S
  #4 (permalink)  
Old 2006-08-09, 20:30
arwen15's Avatar
Senior Member

arwen15 is on a distinguished road
Send a message via MSN to arwen15

ne yazık ki bence haklısın ama insanlar da elinden geleni yapmak istiyor... nasılsa hiçbirşey değişmeyecek diyip boşboş oturmak mı yoksa birşeyler yapmak mı daha iyi bilemiyorum ben nötrüm bu konuda... o yüzden en azından imzamı attım.

vatan savunma konusunda insan öldürmeye varım ama gerçekten bir insanın gözlerine bakıp sonra ona kurşun sıkan insanların -ki çok daha fazlasının olduğunu hepimiz biliyoruz- hiçbirşeyden etkilenmeyeceğini biliyorum... Allah ıslah etsin...

Last edited by arwen15; 2006-08-09 at 20:48.
  #5 (permalink)  
Old 2006-08-10, 15:10
pinki's Avatar
Senior Member

pinki is on a distinguished road

Belki bazi konularda hakli olabilirsin, sesimizi duyan birileri cikar hic belli olmaz.Bir mavi emzikli bebegin canindan olmamasi icin yapilan bir protestodur..Bir imza atman sana hic bir sey kazandirmaya bilir ama diger tarafa cok sey katabilir...
  #6 (permalink)  
Old 2006-08-10, 18:04
ucansandalye's Avatar
Senior Member

emin ol ne bana ne de karşı tarafa hiçbirşey kazandırmayacaktır. böyle bir durumda duanın önemine inananlar için duadan başka işe yarayacak birşey yoktur. yukarıda detaylı bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum sevgili pinki. yoksa, işe yarayacağını bilsem milyonlarca imza atayım. ama nafile. emin olun. nafile... dedim yaa. ne kadar protesto edilirse edilsin, mavi emzikli bebekler ölmeye devam edecek. Alın işte bugün taze bir haber daha geldi. sadece 10 günlük bebek, annesinin kucağında annesiyle birlikte can verdi. Olmuyor, olmayacak. Keşke herşey bir imza ile büyük oranda çözülebilse!
  #7 (permalink)  
Old 2006-08-10, 18:25
seretan's Avatar
Senior Member

seretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to behold

u/s, deniz anası değil deniz böğrülcesiydi değil tabi bu sefer ciddi, deniz yıldızıydı
  #8 (permalink)  
Old 2006-08-10, 18:28
burak's Avatar

burak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to behold

Hayal etmek, basarmanin yarisidir. ... Destek veriyorum. Link icin tesekkurler pinki.
  #9 (permalink)  
Old 2006-08-10, 18:31
ucansandalye's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by seretan
u/s, deniz anası değil deniz böğrülcesiydi değil tabi bu sefer ciddi, deniz yıldızıydı
seretan cümlenizi anlayamadım doğrusu. deniz böğrülcesi, deniz yıldızı, deniz anası? bunlar ne? ve konumuzla alakası ne? I'm confused
  #10 (permalink)  
Old 2006-08-10, 18:31
seretan's Avatar
Senior Member

seretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to behold

aslında imza toplamak da bir fikir ama bu ülkelerin ürünlerini boykot etmek daha çok ses getirebilir gibi geliyor bana bu kapitalist dünyada..

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules