tepki çekeceğimi biliyorum ama rasyonel olmak gerek dostlar... (karınca-hac hikayesini, ve sahile vuran denizanalarını tekrar ve teker teker denize atmaya çalışan çocuğun hikayesini mıh gibi aklımda tuttuğumu da belirtmek isterim ve bu hayvan denizanası mıydı onu çok net hatırlamadığımı da

).
şimdi, imzalar toplandı diyelim.. bunlar hangi makama iletilecek? ya da hangi makam bunları kabul edecek? ne işe yarayacağını cidden merak ediyorum... ama korkarım ki, vakit kaybından başka hiçbir işe yaramayacak. arkadaşlar, karşılarında, öldürdükleri çocuktan, bebeklerden etkilenmeyen ve bunları oraya sonuçlarını bile bile gönderen bir gruptan bahsediyoruz. yapmayın, etmeyin.. tamam güzel birşey ama neticesi yok bunların inanın. atalım, milyonlarca imza atalım ama bu onları hedeflerinden bir an olsun alıkoymayacaktır. gerekirse, suriyeye de iran'a da saldıracaklardır bu gözü dönmüş insanlar.. Bizim verdiğimiz bu tepkilerin çok da büyüklerini kendi ülkelerinde protestolar düzenleyerek veriyorlar emin olun. Hatırlayın, birkaç gün önce vurulan mavi emzikli bebeği. Hangisinin kalbi sızlamıştır bu canilerin, o masum bebeğin görüntüsünden sonra? belki birkaç tanesi (ondan da şüpheliyim yaa)... Rachel Corriel'i hatırlayanınız var mı? 99 yılı mıydı hatırlamıyorum tam olarak.. Filistin'e gitmişti Filistin'e destek olduğunu göstermek için. Bunun için de çok çılgınca bir eyleme girişti. Neydi bu eylem? Evi ve evleri yerle bir etmeye çalışan tankın önüne geçip, dur demek!! Sonuç ne oldu? İngiliz vatandaşı Rachel Corriel bir israillinin kullandığı tankın paletleri altında ezildi.. hatırladınız mı? İngilitere'nin müttefiki İsrail böyle yaptı.. İngiltere ne tepki gösterdi? Yapmacık birkaç şey. Olan Rachel'e o 20 li yaşlardaki genç kıza oldu. Gencecik bir ömür paletler altında son buldu. Bundan hangi sonucu çıkarabiliriz? -önümüze -kim olduğuna, uyruğuna bakmadan- kim çıkarsa çıksın ezeriz, öldürürüz, boğarız, yakarız, bombalarız v.s. Arkadaşlar, bu katiller bunları kaale almazlar, kaldı ki sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinden işlerine gelenlere eyvallah derler.. Ne demek lazım bu saatten sonra bilmiyorum... Ya savaşın ve bombaların altında mücadele edeceksin, ya da dua edeceksin... üçüncü bir alternatif var doğru.. o da palazlanacaksın ve kafa tutacaksın... bu da zor bir ihtimal... başka alternatif yok arkadaşlar.. Bol imzalı günler...
U/S