Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Politics and News

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2006-08-01, 20:58
whitestorm's Avatar
Senior Member

whitestorm is on a distinguished road
Default İç Savaş

Arkadaşlar,başlığı görünce bir ülkede bir iç savaş var sandınız değil mi?
Var mı yok mu bilmiyorum.Ama ben böyle bir şeyden bahsetmeyeceğim.
Benim söyleyeceğim Seslisözlük'teki iç savaş
1)simyacı,alikarabulut,...
2)suildur,...

Her tartışmada yukarıdaki iki grup oluşuyor ve diğerleri bir safa dahil olup savaşa giriyor.

Arkadaşlar bırakalım artık böyle davranmayı
İçinde Fethullah Gülen,Tayyip Erdoğan,Cüneyd Zapsu geçmeyen tartışmalar da görelim...
Yukarıdaki kişiler tartışaılabilir.Ama her konuya karıştırılmasalar olur.Mümkünse bundan sonra bu kişiler için ayrı konular açalım.Bu konuda bu niye böyle yaptı veya niye böyle yapmadı diye sormak için farklı konular açalım.
Kimseye laf atma amacı gütmüyorum.İsteğim zıtlaşıp durmayalım.Çünkü suildur'un dediği gibi HAK ETTİĞİMİZ GİBİ YÖNETİLİRİZ,yani başımıza gelecekleri hak etmiş oluruz.
Sağlıcakla kalın
  #2 (permalink)  
Old 2006-08-02, 03:37
mavigul's Avatar
Senior Member

mavigul is on a distinguished road

Sen ortaligi karistirmayami calisiyorsun, yoksa sulition yani cozummu uretiyorsun??? bana oyle gelmedi ama.!!!

Neise
  #3 (permalink)  
Old 2006-08-02, 11:12
ucansandalye's Avatar
Senior Member

ucansandalye is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by whitestorm
2)suildur,...

Her tartışmada yukarıdaki iki grup oluşuyor ve diğerleri bir safa dahil olup savaşa giriyor.

İçinde Fethullah Gülen,Tayyip Erdoğan,Cüneyd Zapsu geçmeyen tartışmalar da görelim...
Yukarıdaki kişiler tartışaılabilir.Ama her konuya karıştırılmasalar olur.Mümkünse bundan sonra bu kişiler için ayrı konular açalım.Bu konuda bu niye böyle yaptı veya niye böyle yapmadı diye sormak için farklı konular açalım.
Kimseye laf atma amacı gütmüyorum.İsteğim zıtlaşıp durmayalım.Çünkü suildur'un dediği gibi HAK ETTİĞİMİZ GİBİ YÖNETİLİRİZ,yani başımıza gelecekleri hak etmiş oluruz.
Sağlıcakla kalın
whitestorm bence 3. bir cephe daha oluşuyor demekki bu savaşlar sırasında. Savaşın çığırtkanlığını yapan bu grubu da eklemek gerek:

3) Provakatör cephe: whitestorm

Kardeş nasıl bu hoşunuza gitti mi? ne düşünüyorsunuz bu gruba dahil edilmekten dolayı? ben insanların özgün birşeyler söyleyebilmesini ümid ederim. papağanlık yapmasını değil. (!!)

** Umarım, size birşeyler fısıldar üstteki cümleler. Daha detaylı açıklama arzu ederseniz, başım gözüm üstüne, der, açıklama yaparım.

U/S
  #4 (permalink)  
Old 2006-08-02, 12:14
normanbates's Avatar
Banned

normanbates is on a distinguished road

Rica ediyim, açıklama yapıver bakalım, ne çıkacak...
  #5 (permalink)  
Old 2006-08-02, 12:22
moderator4's Avatar
restare in silenzio

moderator4 is on a distinguished road

Quote:
2)suildur,...

Sağlıcakla kalın
benim gördüğüm üzre bi "iç savaş" yok sitede.belki şu olabilir.kişiler tartışırken bilgilerine, tecrübelerine olan güvenlerinden kaynaklanarak karşı tarafın bahsettiklerini "sadece" okumakla yetinerek ne demek istediklerini anlama açısından çaba göstermiyorlardır birde buna bazen sert üsluplar ekleniyordur ama yine de tartışmalar kutuplaşma ve savaşma boyutuna indirgenemez.kişiler katıldıkları fikirleri tabi ki desteklerler bu bi savaşın tarafı olmak değil bi fikre katılmaktır bu ikisini iyi ayırt etmek lazım.sitenin ne kadarını izliyorsunuz siteyi ne kadardır kullanıyorsunuz bilemem fakat bu sitede politikada aynı fikirde olmayan fakat din konusunda aynı şeyleri paylaşan bir çok kullanıcı biliyorum.bu insanlar bi çatışmanın kutuplaşmanın taraflarını değil bu sitedeki çeşitliliği gösteriyor bize bunda da korkulacak bişey yok farklılıklar gelişimi ardından getirir.bu bakış açınız bana doğru gelmedi açıkcası bakalım kullanıcılarmız ne diyecekler ilgiyle izliyorum thread i...
  #6 (permalink)  
Old 2006-08-02, 12:37
suildur's Avatar
Banned

suildur is on a distinguished road

Quote:
2)suildur,...

Sağlıcakla kalın
http://forum.seslisozluk.com/showpos...6&postcount=33

Quote:
Originally Posted by suildur
21, 26 ve 29 nolu postları bir dha okur musun rica etsem?

Dersen ki orada da isimler geçiyor, e, her amelin de bir amelesi olacak değil mi? Amelden bahsederken ameleyi es geçemiyoruz bazen... Zira, o amelelerin sırtındaki semer biz oluyoruz vatandaş olaraktana, yük bizim sırtımıza vuruluyor.

Bu 21, 26 ve 29 nolu postlarda bahsettiğin şeyler yoksa kardeşim, yaz buraya yok abicim sen yine kişiselleştirmişsin olayı diye, ben o postların içeriğini açarım sana, sorun değil. Ama, boş yere ikinci defa aynı şeyleri yazmanın anlamı yok.

Anlaştık mı?
Şimdi aklıma Leman'da gördüğüm bi karikatür geldi ama, oldukça müstehcen... Müstehcense niye söylüyorsun diyeceksiniz... E, yani, fikir konuşalım, sistem konuşalım, elbette, hiç isim olmasın... Öyle mi?

Ok... Ben hiç birşey yazmayacağım 1 ay sadece isim yazılan yerlerde bunu hatırlatacağım.. Ya da, böyle şeyler yazan arkadaşlar postlarında isimleri silsinler bakalım ne kadar anlam kalacak?

Öznesiz yüklem olur mu beyaz fırtına kardeşim?

Dedikodu yapmıyorum burada ben. Memlekette, maşallah, deveyi hanuduyla götürüyor birileri, bunun üzerine bunların yandaşları çıkıp birşeyler söylüyor, ben de buna cevap veriyorum... Bilmem kaç kusur postum var, bakın bakalım kaç thread açmışım? Kaç defa tartışma başlatmışım?

Adam öldürmek suçtur... E, o zaman asker "kafadan" suçlu mudur? Ya da devlet memuru olan cellat?

Birşey söyleyeceksiniz başkasının kişiliği hakkında, adilane söyleyin, tespitiniz sağlam, belgeli olsun.

Teessüf ederim!!!

Last edited by suildur; 2006-08-02 at 12:46.
  #7 (permalink)  
Old 2006-08-02, 13:37
normanbates's Avatar
Banned

normanbates is on a distinguished road

Benim bu memleketle alakalı rahatsızlıklarım var. Belli zamanlarda bin emekler falan, bi şekilde vatan millet sevdasına ömür tüketmiş bi ton insan, herkes bişiyleri kendi gözüyle sevdiği, kendi gözünden değer verdiği için, diğerlerinin sevgisini hor görüyor gibi. Bu beynin neye göre, ne kadar yontulduğuyla alakalı. Ama şu beyne daha iyi şekil verilmiş, şunda hizar hatası var demek de zor. Ortak bir doğru hele iyice zor. O kadar liberal yaklaşımlar da çıkıyor ki, bin emekle dökülen bin milyon varil ter, kan felan anlamsızlaşacak nerdeyse. Evet düzen değişiyor, zaman değişiyor, akıyor durmadan. Fakat bizde sorun var, biz hızı yakalayamıyoruz. (Bazen de istemiyoruz yakalamayı zaten. ) , Bu yavaşlamanın da suçlusu her göze göre gene farklı, ve herkes kendi suçlusunu anlatacak tabii. Ve kendine yakın düşünmeyeni de hiç bi zaman ikna edemiycek.
Nihayetinde ortak çıkar bol. Eğer bu coğrafyada yaşıyor/yaşayacaksak, aslında hepimizin amacı yakın. Özgürlükler neredeyse sağlanıyor. Herşeye şükreden kardeşim, buna şükretmiyor, müftü şükretmeyi atlıyor trt de v.s. Küçük şeytanlıkları bırakıcaz bi gün. Şeffaf olucaz, çalma çırpma bitecek ama ne zaman? Bence, evde camide kulluk yaparken, sokağa çıktığımızda kulluğun yanında birey olduğumuzu anladığımız, uygulayabildiğimiz gün. Burda cephelerden sözediliyor, üslup evet sertleşiyor bazen, kendi adıma rahatsızlığım, bir tarikat lideri hakkında bir şey söylediğim an, adam dinine küfrettiğini sanıyor. Acımaya başlıyor bana, cehennemde yanacağım için.Bi de şöyle örnek de gördük, yok sen X adama atıf yapıyorsun, halbuki X de Y yi sever vay efendim sen Y ye nasıl laf edersin v.s.
Dağıtmıyım, mevzudan ne anladığımı anlattım, eğer mevzu tarikat lideri severler ve karşıtları olduğu zaman zaten anlaşmak zor. Kendi gözlemini anlatıyosun pm den yahu bu din falan değil her şey para olmuş diye, olay kendi dünya görüşüm diye bize yaftalanıyo, alırız üstümüze ziyanı da yok.Benim sinirimi bozan, adamlar kazığı çaktıkça içimize, allaa şükür deyip devam ediyoruz hayatımıza. Bunu da nasıl ifade edersem etmeye çalışayım, zaten dinsiz imansız allahsızın teki oluyorum. Kendimi bu vesileyle teprik eder, herkese bol güneşli günler, ruh sağlığı ( bu özellikle bana ) , ferah ve refah günler dilerim.
  #8 (permalink)  
Old 2006-08-02, 16:39
whitestorm's Avatar
Senior Member

Kardeşim...
Kim provokasyon yapıyor?
Her zaman konu Fethullah Gülen'e,RTE'ye veya başka yerlere intikal edip gidiyor.
Ben bundan şikayetçiyim.Yalnız siz bilirsiniz.Böyle giderse başka bir devletin bayrağı altında tartışmalar yaparız.Biz birbirimizi yerken başkalarının ekmeğine yağ sürmüş oluruz.
Ben kimseye hakaret içeren veya küçümseyici bir şey yazmadım.Bana karşı yazma gereği duyanlara anlam veremedim ama önemli değil.
  #9 (permalink)  
Old 2006-08-02, 16:44
whitestorm's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by ucansandalye

3) Provakatör cephe: whitestorm

Kardeş nasıl bu hoşunuza gitti mi? ne düşünüyorsunuz bu gruba dahil edilmekten dolayı? ben insanların özgün birşeyler söyleyebilmesini ümid ederim. papağanlık yapmasını değil. (!!)
Alıntı yapmış olabilirim.Dediği doğrudur.Üçüncü cephede olmaktan dolayı memnunum.Yalnız ben provakatörlük yaptığıma katılmıyorum.
Sanki ben bunu yazmasam bunun böyle olduğunu bilmeyecekti kimse.Ben sadece uyardım.

lafarınızdan aslında benim de 2. cephede olmak istediğim anlamını seziyorum.
Gereçekten böyleyse başka bir çok thread'e bakın.suildur'la kaç defa karşı karşıya geldiğimizi görün.

Bugüne kadar yazdığım postlar'da (Kendi sorduğum bir soru hariç) genelde arayolu bulmaya yönelik hareket ettim.

İnanmıyorsanız,Katolik Kilisesi'nde bir Müslüman threadine bakın.Şu an aklıma o geldi.
  #10 (permalink)  
Old 2006-08-02, 16:49
suildur's Avatar
Banned

suildur is on a distinguished road

Asıl sorun senin cephelerdeki asker sıralamanda ortaya çıkan görüntü. Ben her zaman söylüyorum, bana ne derseniz deyin diye...

Cephe 1. simyacı, alikarabulut... (üç nokta... gidiyor yani bu daha...)

cephe 2. suildur (tek başına)

Buradan şu sonuç çıkar: Ben ya cidden anormalimdir, uslubum aşırı, terbiyesiz, şu bu vs.dir, takıntılıyımdır ve haksızımdır, ya da...

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az...

http://forum.seslisozluk.com/showpos...9&postcount=36

Sondan 4. satır.

Üzgünüm... Bakalım nereye gideceğiz?

Last edited by suildur; 2006-08-02 at 16:54.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules