Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Need Help or Want to Help Others

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2006-07-26, 14:48
prettyangel's Avatar
Senior Member

prettyangel is on a distinguished road
Default Help!!! Master (Başvuru Formu)

Arkadaşlar aşağıya başvuru formunda olan birkaç soruyu yazdım.
Nasıl doldurursam kabul edilme şansımı arttırmış olurum? Adamlar yarım sayfa boşluk bırakmış Lütfen yardım.
  1. Başvurduğunuz programa katılmanızın mesleki yaşantınıza ne gibi katkıları olacağına inanıyorsunuz? (gerçekte hiç katkısı yok )
  2. Başvurduğunuz programın varlığı hakkında ilk bilgiyi hangi kaynaktan haber aldınız? (internetten)
  3. Başka hangi kurumlara benzer bir program için başvuruda bulundunuz? (bu ilk)
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2006-07-26, 14:52
seretan's Avatar
Senior Member

seretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to beholdseretan is a splendid one to behold

Quote:
Originally Posted by prettyangel
Nasıl doldurursam kabul edilme şansımı arttırmış olurum? Adamlar yarım sayfa boşluk bırakmış Lütfen yardım.
  1. Başvurduğunuz programa katılmanızın mesleki yaşantınıza ne gibi katkıları olacağına inanıyorsunuz? (gerçekte hiç katkısı yok )
  2. Başvurduğunuz programın varlığı hakkında ilk bilgiyi hangi kaynaktan haber aldınız? (internetten)
1. kendimi bu konuda geliştirmek ve uzmanlaşmak istiyorum içerikli yarım sayfa laf salatası lazım

2. soru için de, programı lisans yıllarımdan beri düşünüyordum ve araştırıyordum denebilir. aklıma esti y.l. yapıyorum izlenimi bırakmamak için.
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2006-07-26, 21:23
ecerce's Avatar
Senior Member

ecerce is on a distinguished road
Send a message via MSN to ecerce

Quote:
Pretyangel lutfen yanlış anlama, sadece belki 1. soruna böyle bir soru sorarak cevap bulunabilir diye soruyorum, sana gerçekte hiç katkısı olmayacaksa neden başvuruyorsun?
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2006-07-26, 22:45
prettyangel's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by ecerce
Pretyangel lutfen yanlış anlama, sadece belki 1. soruna böyle bir soru sorarak cevap bulunabilir diye soruyorum, sana gerçekte hiç katkısı olmayacaksa neden başvuruyorsun?
Şimdilik pek zannetmiyorum ama belki ilerde işimi değiştiririm. Bu durumda yarar sağlayabilir. Yine MEB'de bölüm denkliği sağlanırsa otomatik olarak baş öğretmen olurum ama torpilin dönme ihtimali daha yüksek.. İşin manevi kısmı beni daha çok ilgilendiriyor. Maddi anlamda hiç katkısı olmayabilir, emin değilim. Ama şundan eminim şu anki işime göre fazla bilgiliyim/bilgiliydim ve bilgilerimi her kullanmadığım gün unuttuğumu görüyorum ve bundan rahatsız oluyorum. Kısaca şu anki mesleğime devam edersem bana hiçbir katkısı olmayacak. Yani ben de bilemiyorum ama yarım gün çalışıp evde oturmaktansa giderim kendimi sosyal bir ortamda geliştiririm daha iii...

(Bu öğretmenlik evli bayanlar için ideal meslek, benim için değil )

Belki olur ya masterden sonra doktora filan vs.. yapıp üniversitede tam gün öğretmen olurum..

Ecerce yani bunları mı yazayım??
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2006-07-27, 00:15
angelofrain's Avatar
Senior Member

angelofrain is on a distinguished road

Öncelikle ne için yüksek lisans yapacağını kendi içine sor,MEB mi akademik kariyer mi ben ne istiyorum (biliyorum çok illet bi soru )o da cepte bulunsun deme. Amaç yalnızca başöğretmenlikse yorma kendini bence meslek içinde sınavlarla da yükselebilirsin hem tek alana kanalize olmuş olursun. Master bence gönül işidir maddiyat anlamı içermez, kendi üniv. dışında da kadro zor çıkar zaten. Devamını getireceksen içine gir. KPSS sonuçlarına da bak tabi girdiysen.Öneriler nacizane işte,yoksa kelin ilacı olsa başına sürecek
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2006-07-27, 00:26
prettyangel's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by angelofrain
Öncelikle ne için yüksek lisans yapacağını kendi içine sor,MEB mi akademik kariyer mi ben ne istiyorum (biliyorum çok illet bi soru )o da cepte bulunsun deme. Amaç yalnızca başöğretmenlikse yorma kendini bence meslek içinde sınavlarla da yükselebilirsin hem tek alana kanalize olmuş olursun. Master bence gönül işidir maddiyat anlamı içermez, kendi üniv. dışında da kadro zor çıkar zaten. Devamını getireceksen içine gir. KPSS sonuçlarına da bak tabi girdiysen.Öneriler nacizane işte,yoksa kelin ilacı olsa başına sürecek
KPSS'yle ne alaka, neyse ya ben zaten belirttim manevi bir yararı olacak. Aslında benim sorum şu: ne yazarsam kabul edilme şansımı arttırmış olurum??
(Yani master yapim mi, yapmiyim mi ya da ne yapayım değil!!!)
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2006-07-27, 22:55
prettyangel's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by seretan
1. kendimi bu konuda geliştirmek ve uzmanlaşmak istiyorum içerikli yarım sayfa laf salatası lazım

2. soru için de, programı lisans yıllarımdan beri düşünüyordum ve araştırıyordum denebilir. aklıma esti y.l. yapıyorum izlenimi bırakmamak için.
Teşekkür ederim Seretan. Böyle bir şeyler yazacağım artık, hani gerçeklik payı da yok değil
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2006-07-27, 23:55
angelofrain's Avatar
Senior Member

angelofrain is on a distinguished road

Quote:
KPSS'yle ne alaka, neyse ya ben zaten belirttim manevi bir yararı olacak. Aslında benim sorum şu: ne yazarsam kabul edilme şansımı arttırmış olurum??
(Yani master yapim mi, yapmiyim mi ya da ne yapayım değil!!!)

ecerceye yazdığınız posta binaen yazdım çok da derdim değil açıkçası umrumda da değil kararsızlık var diye düşünüp fikir belirttim sadece.
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2006-07-28, 00:12
prettyangel's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by angelofrain
ecerceye yazdığınız posta binaen yazdım çok da derdim değil açıkçası umrumda da değil kararsızlık var diye düşünüp fikir belirttim sadece.
Anladım ya teşekkürler ilgin için, sağolasın...
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules