sesli sozluk forumu | yabanci dil destegi ingilizce turkce yunanca almanca   sözlükSözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   sesli sozluk forumu | yabanci dil destegi ingilizce turkce yunanca almanca > English language help, discussion and fun > KPDS, KPSS

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2009-01-19, 19:10
haintirtil's Avatar
Senior Member

haintirtil is on a distinguished road
Default KPDS dil tazminatı IELTS ile de alınabilir mi?

Merhaba,

YÖK'ün sitesinde dil eşdeğerliliği diye bir tablo yayınlandı. www.yok.gov.tr/duyuru/dilesdegerliligi.pdf adresinden ulaşılabilen bu tabloda KPDS, TOEFL, IELTS v.b. sınavlardan alınan puanların eşdeğerlilikleri verilmiş.

Tabloya göre, IELTS'den alınan 7 KPDS 90'a tekabül ediyor. Bu durumda acaba kamuda çalışan bir memur olarak (ve de IELTS'den 7 almış bir memur olarak ) KPDS A tazminatı alabilir miyim sizce?
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2009-01-20, 20:22
Senior Member

beepha is on a distinguished road

normal maaşla tazminatlı maaş arasında ne kadar fark var?
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2009-01-21, 14:39
haintirtil's Avatar
Senior Member

Fazla birşey değil, KPDS A tazminatı (yani KPDS 90 ve üstü) 50 TL. civarı birşey (gerçi KPDS 95 ve üstü biraz daha fazla olabilir), ama bunu her ay alınca tabi uzun vadede anlamlı bir para
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2009-01-22, 02:18
Senior Member

Exclamation

yahu 50 milyon da para mı 50 milyonu uzun vadede alsan nolur almasan nolur, erir gider zaten günümüz koşullarında - dil bilmeyenlerin fazla bir kayıpları yok bu durumda

zaten bizim ülkemizde neye değer veriliyor ki buna verilsin
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2009-01-23, 23:10
xscorpionax's Avatar
Senior Member

xscorpionax has a spectacular aura aboutxscorpionax has a spectacular aura about

Quote:
Originally Posted by haintirtil View Post
Merhaba,

YÖK'ün sitesinde dil eşdeğerliliği diye bir tablo yayınlandı. www.yok.gov.tr/duyuru/dilesdegerliligi.pdf adresinden ulaşılabilen bu tabloda KPDS, TOEFL, IELTS v.b. sınavlardan alınan puanların eşdeğerlilikleri verilmiş.

Tabloya göre, IELTS'den alınan 7 KPDS 90'a tekabül ediyor. Bu durumda acaba kamuda çalışan bir memur olarak (ve de IELTS'den 7 almış bir memur olarak ) KPDS A tazminatı alabilir miyim sizce?
denemekten zarar çıkmaz ama sanmıyorum ki böyle bir şey olsun o zaman herkes tazminat almalı.
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2009-01-27, 01:34
Senior Member

yabancı dil öğrenmek için insanlar zaman harcıyor ve çaba gösteriyorlar
karşılığı kesinlikle ve kesinlikle ayda 50TL gibi cüzzi bir miktar olmamalı, bu düpedüz haksızlık!
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2009-01-27, 11:23
haintirtil's Avatar
Senior Member

Kesinlikle katılıyorum, ama gene de çok iyi düzeyde yabancı dil bilmek bazı kapıları da açabiliyor, şu an çalıştığım işe KPSS'den yüksek bir ingilizce doğru sayısı yaparak girebildim, KPSS şartı olmasaydı bu işe girmem imkansızdı (torpil v.s. işlerinden dolayı).. Daha önceki işime de öyle girmiştim.. Ve şu anki işimde aldığım maaş da çok iyi Allah'a şükür, bu nedenle yabancı dilin faydalarını çok fazla yaşıyorum.. Ama çok iyi dil bilip benim karşılaştığım fırsatlarla karşılaşmayan da çok arkadaşım var, yani, özetle, bu işler kısmet olmamalı, kamunun neresinde çalışıyor olursa olsun dil bilenlere gösterdikleri çabanın karşılığı bir tazminat verilmeli..
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2009-01-27, 18:35
Senior Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by haintirtil View Post
Kesinlikle katılıyorum, ama gene de çok iyi düzeyde yabancı dil bilmek bazı kapıları da açabiliyor, şu an çalıştığım işe KPSS'den yüksek bir ingilizce doğru sayısı yaparak girebildim, KPSS şartı olmasaydı bu işe girmem imkansızdı (torpil v.s. işlerinden dolayı).. Daha önceki işime de öyle girmiştim.. Ve şu anki işimde aldığım maaş da çok iyi Allah'a şükür, bu nedenle yabancı dilin faydalarını çok fazla yaşıyorum.. Ama çok iyi dil bilip benim karşılaştığım fırsatlarla karşılaşmayan da çok arkadaşım var, yani, özetle, bu işler kısmet olmamalı, kamunun neresinde çalışıyor olursa olsun dil bilenlere gösterdikleri çabanın karşılığı bir tazminat verilmeli..

allah bize de göstersin
tazminat konusunda kesinlikle haklısın

görevin yaptığın iş nedir eğer çok özel olmayacaksa yazarsan sevinirim

ben de iktisat okuyan bir üniversite öğrencisi olarak 1,5 sene sonra mezun olduğumda KPSS ile yüzleşeceğim - Merkez Bankası tek hayalim ama bakalım.
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2009-01-28, 11:21
haintirtil's Avatar
Senior Member

Özlük hakları, maaş, v.b. açısından Hazine, DPT ayarında bir kurumda çalışıyorum uzman olarak. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. Şu an çalıştığım kurum ikinci kurumum. Daha önce başka bir kurumda uzman yardımcısıydım. O kuruma KPSS'den 42 ingilizce doğru sayısı şartıyla girmiştim, bu kuruma ise 48 ingilizce ile girdim (toplam 60 ingilizce sorusu var biliyorsundur sen de).

Merkez Bankasının da uzman yardımcılığı yazılı sınavına girmiştim, çok zor değildi, ancak ben o esnada çalışıyor olduğum için hazırlanmaya vaktim olmamıştı. Mezun olduktan sonra işe girmek 1,5 yılımı almıştı, ama işte ilk girdiğim işten de memnun olmadığım için çalışmaya devam etmiştim. Yakında sen de bu süreci yaşıycaksın o zaman, şimdiden başarılar dilerim, hayırlısı olur inşallah senin için..
Reply With Quote

#10 (permalink)  
Old 2009-01-29, 02:24
Senior Member

cvp yazdığınız için teşekkür ederim. 48 doğru ile girdim demişsiniz sınavlar hakkında pek bir bilgim yok ama bildiğim kadarıyla KPSSde ingilizce kısmı olmuyor - KPDS mi diyecektiniz yoksa ben mi yanlış biliyorum?

iş bulma sürecinden bahsedecek olursak da evet kesinlikle çok ağrılı bir dönem olacak şimdiden endişelerini taşımaya başladım - size imrendim doğrusu ne güzel işinizi bulmuşsunuz düzeninizi oturtmuşsunuz - ben de mezun olduktan sonra geçici olarak 1-2 sene bir yerlerde çalışabilirim ya da hiç iş aramam 1-1,5 sene oturup evde ders çalışırım kitaplara veririm kendimi (TOEFL KPDS KPSS) sağlam bir devlet işine girersem de 1-2 sene çalışıp askere giderim 24-25 gibi

peki bir şey sorayım size, 48 doğru yapmak için ne kadar çalıştınız? ben de ingilizce aşığı birisi olarak - her ne kadar eskisi kadar sözlük karıştırmasam ve okumasam da - yapabilir miyim acaba? en son bulunduğum ingilizce seviyesi Pre-advanced idi. şu an o ilk başladığım seviye olan Upper-intermediate seviyelerine inmiştir. Grammar konusunda eksiğim yok hatırlayamadığım bir iki konu olabilir ancak bir kez baksam hemen toparlarım.

bir de almancaya merakım var 2,5 senedir öğreniyorum ve seviyem B1 ama geliştirmek için çabalıyorum kursa başlayacağım bir ay sonra ve orta seviye almanca sertifikası (hayat boyu geçerli konsolosluktan imzalı) almak istiyorum. Bu uğraşlarımın boşuna gitmesini istemem işin içinde olan birisi olarak az çok bilginiz vardır diye size sormak istiyorum: DPT,MB ya da Hazine gibi kurumlar ingilizce dışındaki yabancı dillere ne kadar değer veriyorlar?
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules