![]() |
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
||||
|
Merhaba,
YÖK'ün sitesinde dil eşdeğerliliği diye bir tablo yayınlandı. www.yok.gov.tr/duyuru/dilesdegerliligi.pdf adresinden ulaşılabilen bu tabloda KPDS, TOEFL, IELTS v.b. sınavlardan alınan puanların eşdeğerlilikleri verilmiş. Tabloya göre, IELTS'den alınan 7 KPDS 90'a tekabül ediyor. Bu durumda acaba kamuda çalışan bir memur olarak (ve de IELTS'den 7 almış bir memur olarak ) KPDS A tazminatı alabilir miyim sizce?
|
|
|||
|
yahu 50 milyon da para mı 50 milyonu uzun vadede alsan nolur almasan nolur, erir gider zaten günümüz koşullarında - dil bilmeyenlerin fazla bir kayıpları yok bu durumda
zaten bizim ülkemizde neye değer veriliyor ki buna verilsin ![]()
|
|
||||
|
Quote:
|
|
|||
|
Quote:
allah bize de göstersin tazminat konusunda kesinlikle haklısın görevin yaptığın iş nedir eğer çok özel olmayacaksa yazarsan sevinirim ben de iktisat okuyan bir üniversite öğrencisi olarak 1,5 sene sonra mezun olduğumda KPSS ile yüzleşeceğim - Merkez Bankası tek hayalim ama bakalım. |
|
||||
|
Özlük hakları, maaş, v.b. açısından Hazine, DPT ayarında bir kurumda çalışıyorum uzman olarak. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. Şu an çalıştığım kurum ikinci kurumum. Daha önce başka bir kurumda uzman yardımcısıydım. O kuruma KPSS'den 42 ingilizce doğru sayısı şartıyla girmiştim, bu kuruma ise 48 ingilizce ile girdim (toplam 60 ingilizce sorusu var biliyorsundur sen de).
Merkez Bankasının da uzman yardımcılığı yazılı sınavına girmiştim, çok zor değildi, ancak ben o esnada çalışıyor olduğum için hazırlanmaya vaktim olmamıştı. Mezun olduktan sonra işe girmek 1,5 yılımı almıştı, ama işte ilk girdiğim işten de memnun olmadığım için çalışmaya devam etmiştim. Yakında sen de bu süreci yaşıycaksın o zaman, şimdiden başarılar dilerim, hayırlısı olur inşallah senin için.. |
|
|||
|
cvp yazdığınız için teşekkür ederim. 48 doğru ile girdim demişsiniz sınavlar hakkında pek bir bilgim yok ama bildiğim kadarıyla KPSSde ingilizce kısmı olmuyor - KPDS mi diyecektiniz yoksa ben mi yanlış biliyorum?
iş bulma sürecinden bahsedecek olursak da evet kesinlikle çok ağrılı bir dönem olacak şimdiden endişelerini taşımaya başladım - size imrendim doğrusu ne güzel işinizi bulmuşsunuz düzeninizi oturtmuşsunuz - ben de mezun olduktan sonra geçici olarak 1-2 sene bir yerlerde çalışabilirim ya da hiç iş aramam 1-1,5 sene oturup evde ders çalışırım kitaplara veririm kendimi (TOEFL KPDS KPSS) sağlam bir devlet işine girersem de 1-2 sene çalışıp askere giderim 24-25 gibi peki bir şey sorayım size, 48 doğru yapmak için ne kadar çalıştınız? ben de ingilizce aşığı birisi olarak - her ne kadar eskisi kadar sözlük karıştırmasam ve okumasam da - yapabilir miyim acaba? en son bulunduğum ingilizce seviyesi Pre-advanced idi. şu an o ilk başladığım seviye olan Upper-intermediate seviyelerine inmiştir. Grammar konusunda eksiğim yok hatırlayamadığım bir iki konu olabilir ancak bir kez baksam hemen toparlarım. bir de almancaya merakım var 2,5 senedir öğreniyorum ve seviyem B1 ama geliştirmek için çabalıyorum kursa başlayacağım bir ay sonra ve orta seviye almanca sertifikası (hayat boyu geçerli konsolosluktan imzalı) almak istiyorum. Bu uğraşlarımın boşuna gitmesini istemem işin içinde olan birisi olarak az çok bilginiz vardır diye size sormak istiyorum: DPT,MB ya da Hazine gibi kurumlar ingilizce dışındaki yabancı dillere ne kadar değer veriyorlar? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|