sesli sozluk forumu | yabanci dil destegi ingilizce turkce yunanca almanca   sözlükSözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   sesli sozluk forumu | yabanci dil destegi ingilizce turkce yunanca almanca > English language help, discussion and fun > KPDS, KPSS

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 2008-04-01, 16:30
Member

fkarsiyaka is on a distinguished road
Default my opinion

cevabı ben de olsam B diye işaretlerdim. but orda unexpected result u anlatan bi bağlaç olarak kullanılmış dolayısıyla turkçe anlamına uygun olmuş diye düşünürüm. ikinci olarak pragbahari gibi cümlenin active voice olmasından Byi işaretlerdim.
Reply With Quote

#12 (permalink)  
Old 2008-04-02, 22:42
pragbahari's Avatar
Senior Member

pragbahari is on a distinguished road

valla bilemicem o kismini...ben olsam b derdim sadece. C den daha yakin geliyor.
Reply With Quote

#13 (permalink)  
Old 2008-04-03, 14:21
xscorpionax's Avatar
Senior Member

xscorpionax has a spectacular aura aboutxscorpionax has a spectacular aura about

Öyleyse, ya soru yanlış ya da B cevabı
Reply With Quote

#14 (permalink)  
Old 2008-04-03, 22:05
pragbahari's Avatar
Senior Member

ingilizce hocamiz , bazen $a$irtma amacli cümlenin pasifini verdiklerini , ve bu nedenle cok yakin cevirilerin ortaya ciktigini söyllemisti, belki öle bi$i , ama cevap da C olunca , püffff, valla bende anlamadim bu isi.. bende kpds calismaya baslicam haftaya , yeni sorular yaratiriz artik
Reply With Quote

#15 (permalink)  
Old 2008-04-03, 22:30
xscorpionax's Avatar
Senior Member

xscorpionax has a spectacular aura aboutxscorpionax has a spectacular aura about

İlginç... Bazen diğer sınavlarda da böyle sorular çıkardı. Eh, zaman kısıtlı olduğu için aceleyle yapılır ve sonuç yanlış çıkar. Pragbahari, ben de KPDS'ye gireceğim fakat önümde 2 önemli sınav var. İnşallah daha sonra
Reply With Quote

#16 (permalink)  
Old 2008-04-03, 22:38
Junior Member

honeyy is on a distinguished road

ben de B derdim.cünkü cümle pasif degil aktif.
Reply With Quote

#17 (permalink)  
Old 2008-04-03, 23:17
eloglu's Avatar
Senior Member

eloglu is a jewel in the rougheloglu is a jewel in the rougheloglu is a jewel in the rough

Arkadaşlar ben başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum.
Birinci eleştirim sorunun Türkçe metninde 'fakat' bağlacının yanlış kullanıldığını düşünüyorum. Burada kullanılan 'fakat' cümlede anlam bozukluğuna yol açmaktadır. Burakaltr' ın 'b' şıkkı için 'but' kelimesine getirdiği eleşiri aynı zamanda Türkçe'si içinde geçerlidir. Eğer Türkçe metinde 'fakat'ın yerine 'bununla birlikte' deseydi b şıkkı doğru olurdu. b şıkkının pasif olması Türkçe anlamını etkilemediğini düşünüyorum.
Reply With Quote

#18 (permalink)  
Old 2008-04-13, 20:28
Member

hserhanb is on a distinguished road
Send a message via MSN to hserhanb

bizcede B şıkkı ( iki kişi çözüyoruzda ) çünkü birinci cümlede Asia nad Europe demiş ve asia yı vurgulamak için daha sonrasında but demiş , Both and kalıbıda direk anlamı veriyor gibi düşündük cevap anahtarında bir sorun var diyoruz
Reply With Quote

#19 (permalink)  
Old 2008-04-13, 21:12
xscorpionax's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by eloglu View Post
Arkadaşlar ben başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum.
Birinci eleştirim sorunun Türkçe metninde 'fakat' bağlacının yanlış kullanıldığını düşünüyorum. Burada kullanılan 'fakat' cümlede anlam bozukluğuna yol açmaktadır. Burakaltr' ın 'b' şıkkı için 'but' kelimesine getirdiği eleşiri aynı zamanda Türkçe'si içinde geçerlidir. Eğer Türkçe metinde 'fakat'ın yerine 'bununla birlikte' deseydi b şıkkı doğru olurdu. b şıkkının pasif olması Türkçe anlamını etkilemediğini düşünüyorum.
Katılıyorum
Reply With Quote

#20 (permalink)  
Old 2008-04-13, 22:24
pragbahari's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by selim26 View Post
" Tarihi araştırmalarla birlikte, hem söylenceler hem de eski kayıtlar, Türkler'in Asya ve Avrupa'nın bir çok alanında yaşamakta olduğunu göstermektedir, fakat onlarla ilk karşılaştığımız yer Asya'dır.

b)Both legend and ancient records, as well as historical research, show that the Turks have lived in many areas of Asia and Europe, but it is in Asia that we first encounter them.

c)It is shown by legend and ancient records, as well as historical research that the Turks have lived in many areas of Asia and Europe, on the other hand we first encounter them in Asia. "

Arkadaşlar mayıs KPDS sınavına hazırlanıyorum ve Türkçe'den İngilizce'ye çeviri soruları oldukça zorluyor beni. Çeviri sorularında nasıl bir taktik izlemem gerek. Yukarıdaki soru için b şıkkını düşünmüştüm ama doğru cevap (c) seçeneği imiş.
Neden (c) seçeneği?

Acikcasi ben Türkce metinde fakat kelimesinin yanlis kullanildigini düsünmüyorum, cünkü cümleye tekrar bakilirsa su denmektedir :verilere gösteriyor ki ,türkler asya ve avrupada yasamislardir , ama türklerle ilk karsilastigimiz yer avrupa degildir , asya`dir. Yani yazan kisi büyük ihtimalle bunu vurgulamak istemistir (bence).

Ama on the other hand `i cevirdigimizde ayni anlami yakalayamiyoruz: veriler gösteriyor ki , türkler asya ve avrupada yasamislardir , baska bir yönden baktigimizda -diger yandan - diger taraftan da ilk kez türklerle karsilastigimiz yer asyadir.

Pasif ve aktif konusuna gelince ,haklisiniz , bu zaten tek basina bir ayirici -eleyici bir özellik degildir , ama iki secenek arasinda kalinca esas ceviriye sadik kalinmasi gerekir ki burda daha önemli olan BUT faktörü var..

ne soruymus ama
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules