Quote:
Originally Posted by selim26
" Tarihi araştırmalarla birlikte, hem söylenceler hem de eski kayıtlar, Türkler'in Asya ve Avrupa'nın bir çok alanında yaşamakta olduğunu göstermektedir, fakat onlarla ilk karşılaştığımız yer Asya'dır.
b)Both legend and ancient records, as well as historical research, show that the Turks have lived in many areas of Asia and Europe, but it is in Asia that we first encounter them.
c)It is shown by legend and ancient records, as well as historical research that the Turks have lived in many areas of Asia and Europe, on the other hand we first encounter them in Asia. "
Arkadaşlar mayıs KPDS sınavına hazırlanıyorum ve Türkçe'den İngilizce'ye çeviri soruları oldukça zorluyor beni. Çeviri sorularında nasıl bir taktik izlemem gerek. Yukarıdaki soru için b şıkkını düşünmüştüm ama doğru cevap (c) seçeneği imiş.
Neden (c) seçeneği?
|
Acikcasi ben Türkce metinde fakat kelimesinin yanlis kullanildigini düsünmüyorum, cünkü cümleye tekrar bakilirsa su denmektedir :verilere gösteriyor ki ,türkler asya ve avrupada yasamislardir , ama türklerle ilk karsilastigimiz yer
avrupa degildir , asya`dir. Yani yazan kisi büyük ihtimalle bunu vurgulamak istemistir (bence).
Ama on the other hand `i cevirdigimizde ayni anlami yakalayamiyoruz: veriler gösteriyor ki , türkler asya ve avrupada yasamislardir ,
baska bir yönden baktigimizda -diger yandan - diger taraftan da ilk kez türklerle karsilastigimiz yer asyadir.
Pasif ve aktif konusuna gelince ,haklisiniz , bu zaten tek basina bir ayirici -eleyici bir özellik degildir , ama iki secenek arasinda kalinca esas ceviriye sadik kalinmasi gerekir

ki burda daha önemli olan BUT faktörü var..
ne soruymus ama