Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Turks Abroad, Education, Students, Working, Living > Green Card ve Göçmenlik

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2005-01-11, 01:00
AmericanMan's Avatar
Member

AmericanMan is on a distinguished road
Default Türkiye'ye taşınmak

Merhaba arkadaşlar,

Türkiye'ye taşınmak istiyorum çünkü yeni maceralar seviyorum. Amerika'nın dışarıda hiçbir zaman yaşamadım. Ama sıcak havada olmam lazım. Şu anda Colorado'da yaşıyorum ama fazla soğuk ve fazla susuzluktur. Marmaris ve Fethiye çok güzel oldukları çaktım. Belki oralarda yaşayacağım. Amerika'da çalışmak için Yeşil Kart elde etmelisin. Türkiye'de çalışmak için ne gerekiyorum?

Last edited by AmericanMan; 2005-01-11 at 01:38.
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2005-01-11, 01:59
Junior Member

exceed is on a distinguished road
Talking Turkiye'de calismak icin ...

Turkiye'de calismak icin sey lazim,... ne lazim?
bence yurek lazim!
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2005-01-11, 06:51
yaman's Avatar
Senior Member

yaman is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by exceed
Turkiye'de calismak icin sey lazim,... ne lazim?
bence yurek lazim!
Very true.

But it takes guts everywhere, pal.

My poor parents had collossal guts coming to America from Turkey, kid, no language, no money, no nothing but, nonetheless, made a life for themselves and, more importantly, a better one for their kids!

Allaha cok sukur!

Last edited by yaman; 2005-01-11 at 06:54.
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2005-01-11, 23:14
AmericanMan's Avatar
Member

Selam exceed ve yaman!

Cevaplarınızı sevdim. Türkiye'de çalışmak için resmi bir onama gerekmiyorum zannediyorum. Çok güzel. Türkiye'de çalışmak istiyorum çünkü para için değil. Dinlenmek istiyorum. Çok okumak istiyorum. Fakat, benim için Türkiye'de yaşamak çok zor olacak çünkü çok farklı olacak. Ama bu fikiri seviyorum.

Benim için başka öğüt var mı?
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2005-01-12, 00:01
nusadua's Avatar
The End

nusadua is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by AmericanMan
Selam exceed ve yaman!

Cevaplarınızı sevdim. Türkiye'de çalışmak için resmi bir onama gerekmiyorum zannediyorum. Çok güzel. Türkiye'de çalışmak istiyorum çünkü para için değil. Dinlenmek istiyorum. Çok okumak istiyorum. Fakat, benim için Türkiye'de yaşamak çok zor olacak çünkü çok farklı olacak. Ama bu fikiri seviyorum.

bu dialoğun evveli ya da sizlerin tanışıklığı var mı bilmiyorum ama hangi konuda uzmanlığın var ve Türkiyede ne iş yapmak istiyorsun/hedefliyorsun yazarsan sanırım ben ve herkes daha fazla yardımcı olabilir
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2005-01-13, 21:05
Member

Ilknur is on a distinguished road
Default Küçük bir tavsiye

Selam American Man, my advise to you would be that never get on a plane to go to Turkey before finishing up with any paperwork you might need for a job. I mean you should deal with the connections and approvals before you go or it will not be more than just a little vacation for you. First find your job before you leave. And here's a clue for you (assuming that you might want to teach of course): at least there might be lot's of opportunities for you as an English Teacher either in schools or in private language training companies.
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2005-01-13, 22:26
AmericanMan's Avatar
Member

Ama fazla kolay olacak ki! Eh, bu yıl taşınamam zaten. Belki 2006 yılında yapabilirim.

Eğer kimse Colorado'yu ziyaret ederse bir hafta için benimle kalabilirsin. Evimde ek oda ve yatağım var.
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2005-01-14, 19:15
Junior Member

azimkar is on a distinguished road
Default turkiye?

selam amercanman. vatanseverligin guzel. bence sen bir iki seneligine gel ve tatil yap sonra geri donersin. burda calisarak para kazanmak zor.
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2005-01-14, 19:47
Senior Member

d16tr is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by AmericanMan
Selam exceed ve yaman!

Eger Turkiye'ye hic gitmediysen, once bir git ve begendigin yerde en az 6 ay kadar kal, sevecegin is ara, arkadas edinmeye calis. 6 ay sonra hic kimseye soru sormaya ihtiyacin olmadan kendin karar verebilecek durumda olacaksin. Herkes durumu kendi gozuyle gorur, calisma izni sorun olmaz orada ama orada kalmak isteyecekmisin, asil soru bu. Turkiye farkli, hem de coooook farkli
Reply With Quote

#10 (permalink)  
Old 2005-01-25, 22:49
Senior Member

miros is on a distinguished road

bak ben sana bisey soyleyeyimmi american kardes..senin neighbour kanadadan yazaraktan sana bir kac ogutte ben vereyim GITME! biliyorum turkiyeye gitmeyi cok istiyorsun ben de oyle ama mantigim gitme diyo yani burdaki maaslari ve hayat sartlarini gordukten sonra( ewt cok soguk ama olsun ) ben buraya yani simdi anlatmak cok sey olucak ama 3 bavulla geldim.yeni bi hayat kuracam diye yani neler yaptim..her iste calistim ..halada essek gibi calisiyorum( ama hak ettigim parayi aliyorum)..turkiyeye donup universitede okuyup oohhh baba parasi yemek var ama donmuyorum abicim...turksun cazip geliyo ama turkiyede amerikada sahip olduklarinin hic birine demiyeyimde...yani sahip olamazsin..amerikadan tatillere gidersin florida mexico..ohhh ..turkiyede essek gibi calsirsin orda kazandigin paranin bilmem kacini kazanamazsin ki sen daha iyi bilirsin USD CDN bile yani cok iyi... ya senin anan baban zamaninda oraya neden gitti zannediyosun daha iyi bi hayat icin.sen niye simdi turkiyeye donmek istiyosunki ?..guneye tasin ne bilim texas a git... yani arkadaslar beni turkiye dusmani sanmayin yani ben cok milliyetci vatansever bi insanim ama egri oturup dogru konusalim yani...sen yine iyi dusun...
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules