Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Turks Abroad, Education, Students, Working, Living > Green Card ve Göçmenlik

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2005-08-24, 05:13
Senior Member

hasanturk is on a distinguished road
Default vize -ingiltere

arkadslar turkiyeden ingiltere icin vize almak icin ne istiyorlar, nasil daha kolay vize alabilirim,
bilenler varsa lutfen yardimci olsun
tesekkurler
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2005-08-24, 12:38
desdenova's Avatar
Member

desdenova is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by hasanturk
arkadslar turkiyeden ingiltere icin vize almak icin ne istiyorlar, nasil daha kolay vize alabilirim,
bilenler varsa lutfen yardimci olsun
tesekkurler
Bir davet mektubu işe yarar. Yani ingilteredeki bir tanıdıktan. Artı burada öğrenciysen ve ya mal varlığın varsa vize alman kolaylaşır. Konsolosluğa yüklü miktar para bayılman gerekebilir ve bankada bir hesabin ve o hesapta da paran olsa iyi olur. Yoksa oraya yerleşeceğini düşünüp vize vermiyorlar
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2005-08-24, 22:20
Banned

angel173 is on a distinguished road
Send a message via MSN to angel173

ne olarak gelmek istiyorsun turist mi ogrencimi turist olarak gelirsen burda calisamazsin ogrenci olarak gelirsen calisirsin hayat daha kolay olur illa gelmek istersen yardimci olurum...
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2005-08-25, 23:23
Member

aysnell is on a distinguished road
Default Ingiltere'yi bos ver yazik parana

En akillica yol partnerinle birlikte gelmek eger partnerin profesyonelse. Biriniz ogrenci vizesi alir digeri de otomatikman calisma izni alir. Dolayisiyla ikiniz de calisma sansina sahip olursunuz biriniz part-time digeriniz full time. Bu sekilde ancak idare edebilirsiniz ingiltere'de. Bura da hersey anlamsizca pahali nefes aldigin icin bile para vermek zorundasin.
Tabi evli degilsen alti ay birlikte kaldiginizi kanitlamaniz lazim. Turkiye'de ki ajanslarin hicbiri bir b.. bilmiyor yaptiklari is konusunda. Her neyse. Ama en en dogrusu hic gelmemek.
Biliyorum bu sizin isinize yaramayacak ama cok istiyorsaniz gelin ve gorun.
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2005-08-26, 22:01
ecerce's Avatar
Senior Member

ecerce is on a distinguished road
Send a message via MSN to ecerce

Quote:
Originally Posted by aysnell
En akillica yol partnerinle birlikte gelmek eger partnerin profesyonelse. Biriniz ogrenci vizesi alir digeri de otomatikman calisma izni alir. Dolayisiyla ikiniz de calisma sansina sahip olursunuz biriniz part-time digeriniz full time. Bu sekilde ancak idare edebilirsiniz ingiltere'de. Bura da hersey anlamsizca pahali nefes aldigin icin bile para vermek zorundasin.
Tabi evli degilsen alti ay birlikte kaldiginizi kanitlamaniz lazim. Turkiye'de ki ajanslarin hicbiri bir b.. bilmiyor yaptiklari is konusunda. Her neyse. Ama en en dogrusu hic gelmemek.
ilginç çok karşısın sanki ingiltereye gitmelere, yoksa başka ülkeler içinde mi aynı, yanılıyor olabilirim ama, sen bir başka yaklaştın bu ingiltereye gitmelere, ilk kez görüyorum böyle yorumlayan o nedenle...
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2005-08-26, 22:46
Banned

Quote:
Originally Posted by aysnell
Partnerle birlikte gelmek akillica ama kolaymi nerden bulucan buluncada e...yukuyle para lazim en temizi ogrenci vizesi ile gelmek.ayrica burda hersey anlamsiz falan da degil gayet guzel aldigin nefese bile para vermiyorsun sadece duzene beraberinde getirdigi saygiya katkida bulunuyorsun.Turkiyedeki ajanslarin bir *** bilmedigi konusunda sana katiliyorum.
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2005-08-27, 02:48
yaman's Avatar
Senior Member

yaman is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by angel173
Turkiyedeki ajanslarin bir **** bilmedigi konusunda sana katiliyorum.
Such language, and from the lips of an angel!
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2005-08-27, 05:26
Junior Member

maldini is on a distinguished road

cok uzun suredir uye olmama ragmen ilk mesajim, bu konuya kismetmis:P

Ne amacla gelmeye calistigin cok onemli! , bankada hesap sart, ailenin de gayrimenkul turu seyleri varsa onlari da belgelemen cok iyi olur. Ogrenci olarak gelmek en guzeli, okul seni davet ediyor cunku. Ama dil kursu ise kesin vize alirim diye cok guvenme, alamayan cok kisi var. Butun dava UK'ye yerlesmeyecegini kanitlamak hepsi bu.

Bu arada eger amacin yerlesmek ve illegal olarak calismak ise hic baslamadan TR'de kal derim. Cok pahali oldugunu soylemis miydim!. Bombalardan sonra her sey daha da sikilasti, duzgun is bulmak T.C pasaportuyla pek kolay degil. Zaten ogrenci vizen olursa calisabilirsin turist vizesi ile calisamiyorsun. Eger kalifiye is bulursan proseduru uyguluyorsun ve calisma iznini zamanla aliyorsun ama masrafli bir yol. Evlenirim ben dersen o baska tabi, en temiz yol ama tavsiye etmem:P .

Son olarak yurtdisina calismak icin cikmanin pek bir esprisi kalmadi eskisi gibi, issizligin buyudugu ve yabancilarin dislandigi bir avrupa da macera aramak ne kadar akillica olur bilemiyorum.
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2005-08-27, 18:55
Junior Member

emrul is on a distinguished road

merhaba arkadaşlar
Reply With Quote

#10 (permalink)  
Old 2005-08-27, 20:16
Banned

Quote:
Originally Posted by yaman
Such language, and from the lips of an angel!
didn't undertstand what you meant
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules