![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
||||
|
TIR şoförü Mehmet Soysal’ın Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz giriş için Berlin Eyalet Mahkemesi’ne açtığı dava dün Lüksemburg’taki Avrupa Topluluğu Adalet Divanı’nda (ATAD) görüşüldü ve karara bağlandı. Mahkeme kararında "Hizmet alışverişi amaçlı iş seyahati için Avrupa’ya gidecek olan Türk vatandaşlarının, vizeden muaf tutulması" gerektiğini belirtti. Ayrıca "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını" hak ihlali olarak yorumladı. Bu kararla hizmet almak ve hizmet sunmak amaçlı Avrupa’ya giden Türk vatandaşlarının ilgili ülkelere vizesiz girmesinin önü açılmış oldu.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11043627.asp |
|
||||
|
bunun dışında vize uygulması baki kalmalı bence
yapılan bir araştırma sonucu; fransa ve ingilteredeki turkler almanyadakılere gore cok farklı nedenı. almanyadakıler işçi sınıfı ancak fransa ve ingilterede okumaya gidip (dil okulu, üniversite,master gibi) oraya yerleşen insanlar. yanı sızınde anlayabılecegınız gıbı arada acık bır fark var. buda oranın yerlı halkının turklere bakış açısını değiştiriyor. ben avrupada yasayan bır turk olarak herkesın buraya gelmesı taraftarı değilim sadece turkıyeyi iyi temsil edebilecek insanlar buraya gelmelı yerleşmeli. her uçak parasını denkleştıren avrupaya giderse avrupalının turklere bakış acısı iyice değişir. geçmişde olduğu gibi vize uygulaması geri gelir( yanlış bilmiyorsam kenan evren ihtilali oncesi vize uygulaması yok ihtilal ile herkes kaçışmaya başlayınca vize konuluyor zaten bugunku tartışılan konu 1970de var olan ve uygulanmayan vizesiz serbet dolaşım hakkının türklere geri verilmesi) ben polonyadayım burda oyle ınsanlar varkı şaşırırsınız adam evli polonyalı bir hanımla 1 sene olmuş evli adam gidip oturum iznine başvurmuş ama peşini bırakmış. ne olmuş bilmiyor. gidip yasal hakkı olan evrağını almıyor gecelerı kebabcıda kacak calısıyor.bide gerine gerine anlatıyor ben barmenım aslında 4 dili şakır şakır konuşurum diye biz böyle insanları burda görmek istemiyoruz. çünkü ne kadar kabul etmesekde bu insanlar soydaşımız ve avrupalının gözünde aynı kefedeyiz. |
|
||||
|
Quote:
|
|
||||
|
Quote:
![]() yazımı iyi okudunmu bilmiyorum ben kimse gelmesin demiyorum, cahili serserisi gelmesin diyorum. hem sende senelerce ingileterede amerikada yaşadın bu gereksiz çıkışın neden. madem avrupada kalmak kötü sen niye gittin? senin geri dönmüş olman sana dönmeyenleri karalama hakkını verirmi? avrupada tutunamayıp geri dönmek mi seni bu kadar hırçınlaştırıyor.? neyse kavgaya gerek yok herkesin kendi fikri. ![]() ![]()
|
|
||||
|
vize veren kişi senin eğitim durumun sosyal statün gibi herşeyi sorguluyor. o yüzdendir bir sürü evrak istiyolar.
geçenlerde bir arkadaşım norveçten red aldı ve birde ingilizce bir yazı vermişler ingilizce bilmediği için ben okudum. kişi işsiz güçsüz vede eğitim seviyesi düşük olduğundan tehlike teşkil edebilir diye bir ibare var. biz rusyadan afrikan gelen işçileri yaka paça ülkeden atarken bence adamlarında bize yaptıkları normal şimdi kalkıp biri bana derse sen oraya yerleşmissin konuşursun tabi cevabım hazır zamanında bende tüm vize işlemlerini halledip geldim aylarca göçmen bürosunda akşamlara kadar karar bekleyerek mevcut haklarımı aldım. yani prosedürü iyi biliyorum, karşımızdakilerdeki turk imajımızıda iyi biliyorum eğer adamlar bana oturma izni verip başkasını senelerce oyalıyorsa ben türk imajını zedeyelenlerden biri değilim demektir Last edited by quindi; 2009-02-24 at 17:02. |
|
||||
|
senin it kopuk olarak bahsettiğin polonyalılar %90 yüksek lisans mezunu yolun düşerse bir gün gel kendin gör.yaşayışlarının sana göre farklı olması onları serseri olarak görme hakkını sana vermez. ya kardeşim senin beğenmeyip o polonya denilen ülke diyerek bahsettiğin ülkenin ekonomik gücü bizim ülkemizin ne yazikki 2 katı. ve ab üyesi senin ülken o seviyede bir ülke değil.
ve sana şunu söyleyim burda bir sürü ceza evinden askerden kaçmış, dolandırıcı kolları kesikler içinde türkçeyi bile zor konuşup ne yazikki türk hüviyeti taşıyan insanlar var. polonyada bir çok yerin haracını yiyorlar ve bir çok mekanda kavga çıkardıkları için türklerin bazı yerlere girmeleri yasak bende türk olduğum için onlarla aynı kefeye konuluyorum benim anlatmaya çalıştığım bu. sende bana diyosunki eeee sende yurt dışında yaşıyosun o imajın bir parçası sensin. sen bunu dediğin zaman benide eli bıçaklı tabancalı eşkiyalarla bir tutuyor oluyorsun. bu şekilde anlaşılıyor en azından bir gülücük koyki sarı olandan art niyetin olmadığını anlayayım. ayrıca senle bir kaç defa daha tartıştık bu sert üslubundan dolayı. dikkat ediyorum başkalarınada aynı şekilde cevap veriyorsun. bu yüzden senin postun olan yerlere yazmamaya özen gösteriyorum. bu sefer nasıl olduysa yazmışım. eğer olayı tatlıya bağlamayı istiyosan yazdıklarını oku iğneleyici olmamasına özen göster. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|