![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
Merhaba arkadaşlar,
Foruma ilk kez yazıyorum. Diversity Lottery 2009 talihlisiyim ve önümüzdeki ocak ayında Ankara ABD konsolosluğunda green card mülakatım var. Size durumumdan kısaca bahsedeyim: 32 yaşında bay bir mühendisim. Türkiye de isim yapmış bir fabrikada üretim mühendisi olarak çalışmaktayım. Maaşım çok yüksek değil. (Bir öğretmenin maaşına denk). Bekarım ve Türkiye'de beni bağlayan birşey yok. ingilizcem orta düzeyde. Orada hiçbir tanıdık ve akrabam yok. Bundan sonraki yaşamıma ABD de devam edip etmemem konusunda vereceğim kararla ilgili olarak düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. Bu hayatımın kararı olacak. ABD de yaşamın çok zor olduğunun farkındayım. Dil konusu belimi bükecek. Ama o beli ne zaman doğrultabilirim? ne kadar sürede mesleğimi icra edecek seviyede ingilizcem olabilir? 32 yaşındayım ve bu saatten sonra bu maceraya girmeye değer mi sizce? Bekar olmam avantaj mı? 1 yıl içinde bu kararı vermem lazım. Gerçekten benim için çok zor bir karar. Gitmeme kararı alırsam daha sonra pişman olmak istemiyorum. Belki orada yaşayan arkadaşlar vardır aranızda. Onların deneyimlerinden faydalanmak istiyorum. Biliyorum herkesin durumu farklıdır ama en azından orada bizzat yaşadıkları için konuya değişik açılardan bakarak verdikleri bilgilerle karar vermemi kolaylaştırabilirler. Herkese saygılar, sevgiler. |
|
|||
|
gittikten sonra karsina ilk cikan zorlukta pes etmicek sonuna kadar direneceksen bence denemende fayda var.... ABD de degil fakat yurt disinda yasayan birisi olarak su kadarini soyliyebilirim ki, insan dili olsada olmasa da yabanci bir ulkeye gittimi oyle yada boyle yasamini devam ettirebiliyor.... evli olmayasin, yurt disinda yasamini devam ettirmek isteyen biri icin iyi bir avantaj bence.... o kadar insan tanirim, esinin coluk cocugunun rizkini, tarlasini tapanini, elinde olan herseyi satip yollara dusuyor, bu zamaninda o insanlarin aldiklari cok buyuk bi risk bence...... geriye donup bakip keske yapmasaydim, degmezmis, yada ne iyi etmisim, aldigim rizke degermis diyenlerin sayisi nedir bilinmez.... kimi mutlu kimi degil, kimi kafasina vuruyor kimi gule oyniya dolasiyor... ama hala hayattalar ve yasiyorlar
![]() dil ogrenmeye gelince, bence ingilizce ogrenilmesi en kolay dil, kendini idare edebilecek duzeye gelmen cok zaman almicaktir, heleki ana dili ingilizce olan insanlarin arasinda yasiyacagini dusunecek olursak... gerci bu ogrenme kabiliyetine dayali bir seyde olabilir.... lafin kisasi,, bekara kari bosamak kolaydir.... bunlar benim nacizane fikirlerim... benim gibi dusunende dusunmeyende cikacaktir... Allah herturlu yardimcin olsun....
|
|
||||
|
http://forum.seslisozluk.com/turks-abroad-education-students-working-living/
Bu linkten aradığınızı nefis köreltecek kadar bulabilirsiniz ümidiyle, kendinize güveninizin tam olduğunu ve yapabileceğinizi düşünüyorsanız, denemekten zarar çıkmaz. Keşke dememek için. Başarılar diliyorum
|
|
|||
|
Valla kardesim ben California`ya tasinali yaklasik 3,5 ay oldu.Mukemmel bir yer.Ama burda bir isin ve bir duzeninin olmadiktan sonra Allah yardimcisin olsun.Valla ben senin yerinde olsam bir giderim ve o hakki kullanirim.Hem burda bayagi Turk var.Baktin olmadi ,icine sinmedi geri donersin!Eger maceraci bir insansan hayatinin seruveni olur eger burda dikis tutturamazsan.Ama eger sabirli olur ve etrafa cabuk ayak uydurursan bir daha Turkiye`te sadece tatile arkadaslarini ve aileni gormeye gidersin.Burasi tam yasanacak yer.Ama burda bulunma sartlarin onemli...
|
|
|||
|
Husnu420 arkadaşım,
zaten o düzeni orada kurma garantim olsa hiç durmayacağım Türkiyede. CA nın çok güzel bir yer olduğunu okuyorum, duyuyorum. O hakkı kullanmak demek Türkiye deki iş yerinden ayrılmak demek. Ben buradaki iş yerimden ayrıldıktan sonra zaten ABD den dönmem ki hiç. orada iyi ya da kötü şartlarda yaşamımı sürdürürüm. Türkiye ye dönecek olsam bu kriz ortamında iş bulmam çok zor, neredeyse imkansız. Tüm fabrikalar adam çıkarıyor. Ancak ben bu durumu göze alıyorum. Benim tek sorunum ingilizcemin iyi olmaması. Bırak düzen kurmayı, düzeni kurmak için gerekli olan ingilizceme güvenemiyorum şu anda. ![]() Bir ingilizce kursuna yazılacağım önümüzdeki ay. bakalım nasıl olacak. umarım 1 sene içinde ilerletebilirim ingilizcemi. "ingilizcemi ilerletip oraya gidersem, düzenimi kesinlikle kurarım" diyebiliyorum. Bendeki sadece dil problemi. ingilizcem iyi olsa, oraya gidince hemen bir üniversitenin sertifika programlarından birine yazılırdım. Onun için de TOEFL gerekiyor Bu arada ingilizcem intermediate düzeyde. TOEFL a hazırlanmak için yeterli olur mu bu seviye ? Yoksa genel ingilizce kursuna mı başlayayım? Tavsiyeleriniz benim için değerli. şimdiden teşekkürler. sevgiler, saygılar. |
|
|||
|
ingilizcem gayet iyi ancak 35 yaşındayım ve evliyim ve şimdi kıpırdayacak halim yok
sevgili Gianti en basitinden sana şunu söyleyeyim arkadaşım böyle bi şansı ben bulsam 1 saniye bile düşünmem git neyden korkuyorsun kaybedeceğin ne var, bir de tutunursan kazanacaklarını düşün bir süredir burada forumları ve yorumları okuyorum. bu tip girişimlerden boş dönen arkadaşlar maalesef ki hiç aktive olamayan insanlar ve bence çok az sayıdalar...(Ha bende öyleyim diyosan zaten hiç gitme...) hiç olmadı döner kpss ye girer devlet memuru/mühendisi olursun zaten yaş sınırı kalktı (bu arada profilinde 80 doğumlu görünüyorsun ancak 32 yaşındayım demişsin hangisine inanalım?)
Last edited by joyrider1; 2008-12-30 at 01:17. |
|
||||
|
Merhaba arkadasim, ben ABD'de yasiyorum 2005'den beri ve ilk geldigimde cook zorlandim ki butun ailem burdaydi. Hersey problemdi. Yeni ortam, dil, kultur farkliligi felan. Tabi zamanla alisiyosun>>>zaman herseyi ilacidir. Gel buyur yani yapicagin isin hazirsa. Babam diyoki; Turkiye'de bi meslegim olsa buralara hic gelmezdim
(gozunuzu korkutmak istemiyorum)
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|