Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Turks Abroad, Education, Students, Working, Living > Green Card ve Göçmenlik

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2008-01-03, 17:16
Senior Member

hasanturk is on a distinguished road
Default ıngıltere Vıze Uzatma

Selam herkese arkadaslar, benim iki sorum olacak:
Birincisi ben bir Ingiliz vatandasi kizla evlenerek iki yillik yerlesim vizesini aldim,
tabi Turkiye ye gittim evlilik icin , ama vizemde su ibare yaziyor 'no recourse to public funds ' acaba burda sosyal haklardan mi yararlanamaz diyor, bu ibare benim burda calisma izni almama engel olurmu?.

Ikici sorum yegenimi bu yaz ogrenci vizesine bas vuracagim nasip olursa kendisi iki yillik muhasebe okuyor ama daha birinci sinifta, su andada Turkiye'de dil okuluna yazdirdim, ama gecenlerde duydum artik Turkiyeden alinan 6 ylik vize bittikten sonra Ingiltere'den uzatilmiyormus, Turkiye'ye tekrar donup bir basvuru daha yapmak lazimmis, bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa yazarsa memmun olurum, simdiden tesekkurler iyi calismalar....
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2008-01-14, 11:51
mavi_phayton's Avatar
Member

mavi_phayton is on a distinguished road

birinci soruna cevabim evet siz sosyal haklardan yararlanamazsiniz mesela issizlik parasi yada ev gibi.ama mahkeme acabilirsiniz.kazanmaniz muhtemel.ikinci sorun ise suan vize isleri cok ama cok zor.zaten iki yillik muhasebe kesinlikle vize vermezler. en az 4 yillik olmaliydi.zaten verselerde uzatmazlar.yani durum az cok ortada gidis nedeni o yuzden istersen baska yollara bas vur.
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2008-01-15, 08:56
ledzep's Avatar
Senior Member

ledzep is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by hasanturk View Post
Selam herkese arkadaslar, benim iki sorum olacak:
Birincisi ben bir Ingiliz vatandasi kizla evlenerek iki yillik yerlesim vizesini aldim,
tabi Turkiye ye gittim evlilik icin , ama vizemde su ibare yaziyor 'no recourse to public funds ' acaba burda sosyal haklardan mi yararlanamaz diyor, bu ibare benim burda calisma izni almama engel olurmu?.

Ikici sorum yegenimi bu yaz ogrenci vizesine bas vuracagim nasip olursa kendisi iki yillik muhasebe okuyor ama daha birinci sinifta, su andada Turkiye'de dil okuluna yazdirdim, ama gecenlerde duydum artik Turkiyeden alinan 6 ylik vize bittikten sonra Ingiltere'den uzatilmiyormus, Turkiye'ye tekrar donup bir basvuru daha yapmak lazimmis, bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa yazarsa memmun olurum, simdiden tesekkurler iyi calismalar....
merhaba bende birseyler yazmak istedim siz ingiliz vatandasi bir kizla evli olgunuz icin onun esi olarak geldiginizden dolayi sizin calismama gibi probleminiz olmayacak hatta izin almaniza gerek yok.bazi evraklari almaniz yeterli mesela N.I national insurence numarasi almaniz lazim ve sizden is baktiginiza dair mektup size gelen olumlu veya olumsuz cevaplari gormek istiyorlar bu numarayi vermek icin.daha sonra vergi numarasi almaniz lazim.bunuda ise baslamadan once size is yeri bir kagit verecek onu doldurup geri vermenizi isteyecekler buda sizin vergi numaraniz icin olacak.sizin yerlesim vizeniz icinde life in the uk test diye sinav var (veya sizden ingilizcede level 3'e kadar geldiginizi konustugunuzu bunu belge ile ispat etmenizi isteyecekler)ona girmeniz istenecek test centrelerden ogrenebiliyorsunuz bunu ve pasaportunuzu yaninzda goturmeniz gerek ve 35-40 pound para oduyorsunuz bunun icinde home office'den size mektupla bildirmesini beklmeyin bunu yapmiyorlar hazirlanmanizda fayda var eger yerlesim vizenizi almak istiyorsaniz.

2.sorunuz icin normal vize suan 3 aylik ama ogrenci vizesi bildigim kadari ile 6 aylik devam ediyor diye biliyorum ve ogrenci vizesi ile gelecekse uni.ile anlasamalari oluyor home office'in ve 6 aylik sure uzatilabiliyor.

umarim yardimci olabildim size
ade
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2008-01-15, 09:00
ledzep's Avatar
Senior Member

ledzep is on a distinguished road

http://www.ind.homeoffice.gov.uk/

bu siteye bakin
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2008-01-28, 04:13
Senior Member

Default tesekkurler

tesekkur ederim arkadaslar, emeginiz ve yardimlainiz icin, evet su an calisma kartimi aldim, life in uk sinavainada simdi girmek istemiyorum, simdi istesem gecerim o sinavi ama daha yaklasik iki sene gibi bir sure var simdi gecersem kanunlar degisebilir yeni uygulamlar getirebilirler, o sinavi gecmemizde birseye yaramaz,
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2008-02-13, 17:52
Senior Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by exp View Post
dikkat ayü çıkabilii, daş düşebilii... (Anadolu'dan gerçek bir uyarı levhası)
ciktibile boguruyor baksana
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2008-02-22, 12:54
mavi_phayton's Avatar
Member

mavi_phayton is on a distinguished road
Default hayirli olsun

Quote:
Originally Posted by hasanturk View Post
tesekkur ederim arkadaslar, emeginiz ve yardimlainiz icin, evet su an calisma kartimi aldim, life in uk sinavainada simdi girmek istemiyorum, simdi istesem gecerim o sinavi ama daha yaklasik iki sene gibi bir sure var simdi gecersem kanunlar degisebilir yeni uygulamlar getirebilirler, o sinavi gecmemizde birseye yaramaz,
sizin icin sevindim hayirli olsun...umarim hersey istediginiz gibi olur.ben bi ibareyi kacirmisim siz zaten evliymisiniz ben evlenceksiniz sanmistim...kolay gelsin...
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules