Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Turks Abroad, Education, Students, Working, Living > Green Card ve Göçmenlik

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2007-01-16, 01:48
Senior Member

miros is on a distinguished road
Default INGILTERE Vize?

merhaba,
Ingiltereye turist olarak gitmeyi dusunuyorum bu yaz. Orada bir arkadasım var. Fakat vizede sorun ediyorlar diye duydum korktum. Alabilme durumum nedir neler tavsiyeleriniz bi goruslerinizi almak istedim.
Ne durumdayım ;
-Yesil pasaportum var.
-Kanada'ya giris cıkıs yaptım. (turist olarak)
-Lise bitiyor bu yıl universite sınavına gircem sınava girip arkadasımın yanına gitmek istiyorum 1 ay fln
-Ögrenciyim gelirim yok.
-Arkadasım Ingiliz vatandası, ondan bir davetiye alıcam. Davetiye alacagım kişinin geliri onemlimidir?

Verirlermi vize yaf korktum
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2007-01-16, 22:36
burakkaplan's Avatar
Senior Member

burakkaplan will become famous soon enough

su linke bi tıkla... bazı sorularına yanıt bulabilirsin belki
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2007-01-17, 07:25
karahindibag's Avatar
Senior Member

karahindibag will become famous soon enough

[QUOTE=miros;125475]merhaba,
Ingiltereye turist olarak gitmeyi dusunuyorum bu yaz. Orada bir arkadasım var. Fakat vizede sorun ediyorlar diye duydum korktum. Alabilme durumum nedir neler tavsiyeleriniz bi goruslerinizi almak istedim.
Ne durumdayım ;
-Yesil pasaportum var.
-Lise bitiyor bu yıl universite sınavına gircem sınava girip arkadasımın yanına gitmek istiyorum 1 ay fln
-Ögrenciyim gelirim yok.
-Arkadasım Ingiliz vatandası, ondan bir davetiye alıcam. Davetiye alacagım kişinin geliri onemlimidir?

Verirlermi vize yaf korktum [/QUOTE
kanadaya gitmis olamn seni avantajli kiliyor...evt arkadasinin mali durumu onemli...cunku o sana suponsor olacak...sonra univ. girip ondan sonra gitmen daha kolay olurdu en azindan turkiyede seni baglayan bir sey oldugunu dusunurlerdi....ingiltereye giris cikis yapmis olan akrabalrin varsa ayni soyadli ve soyledikleri tarihlerde ulkelerine geri donmuslerse buda avantajlar arasina giriyor....umarim hersey yolunda gider tabi teror olaylari yasandigi icin kolay kolay vize vermiyorlar ama umarim gidersin iyi sanslar....
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2007-01-23, 02:55
Junior Member

skintas is on a distinguished road

hic ugrasmadan almanin tek bir yolu var o da gidip kibristan almak.hemde ççoook kolay...
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2007-01-29, 16:33
garbismp's Avatar
Member

garbismp is on a distinguished road

Bu işlemleri kişisel değil SETUR gibi yerler yaptırıyor. Adımını konsolosluğa atana kadar onlar aracılığı ile oluyor herşey. Sanırım en ayrıntılı şekilde maddi durum ve öğrenci belgesi kısa bir İngiltere vizesi için yeterli olacaktır. Yapacaklarının listesi ve de ne kadar az günlük vize istersen o kadar daha kolay vizer alabileceğini unutma sakın.
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2007-02-16, 09:36
locodice's Avatar
Senior Member

locodice is an unknown quantity at this point

pasaportunun yesil olmasi islemi kolaylastiracaktir
kibrisa filan gitmeye gerek yok
araci kurumlara da fazla kaptirmadan direkt elcilikle muhatab olarak en dogru bilgiyle en saglam basvuruyu yaparsin.
kolayliklar.
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2007-02-16, 15:30
Junior Member

tubaengin is on a distinguished road

merhaba,

ingiltere vizesi ile ilgili danışmanlık alabileceğimiz bir adres var: www.cssmusavirlik.com

ayrıca Ankara Antlaşması çerçevesinde İngiltereye gidebilmek için bilgi arayan arkadaşlara tavsiyem: www.ankaraantlasmasi.com

kolay gelsin
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2007-03-30, 08:44
wshmstr's Avatar
Banned

wshmstr is on a distinguished road
Send a message via MSN to wshmstr

Quote:
Originally Posted by miros View Post
merhaba,
Ne durumdayım ;
-Yesil pasaportum var.
-Ögrenciyim gelirim yok.

Verirlermi vize yaf korktum
Universiteyi kazanirsan cok bir sorun cikmaz diye dusunuyorum vize konusunda.Davetiyen var ise sansin daha da artar..

Davet eden kisinin degil, onemli olan senin nerede ikamet edecegin ve nekadar gelirinin oldugu..Gerci, arkadasin ingiliz ise bukonuda birsorun cikacagini zannetmiyorum.

Basvuru yaparken, para ile ilgili dokumanlari biraz dolgun goster. Mesela banka hesabina biraz para koy..

locodice'nin soyledikleri de cok dogru..Yesil pasaportun varmis madem, aracilara para kaptirma

Last edited by wshmstr; 2007-03-30 at 08:46.
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2007-10-05, 08:41
Junior Member

ayhanatakan is on a distinguished road

şimdi benim düşünceme göre vize işlemleri sırasında en az 3 aylık geriye dönük olarak bankada hesabının olması gerekiyo.Bu yuzden aileni sponsor olarak gösterebilirsin.Onların para durumlarını kanıtlaman -banka kayıtları aynı şekilde 3 aylık-,tapu,araba ruhsatları filen.

bunun dışında turist olarak gidiyor olman bazı şeyleri değiştirebilir çünkü öğrenci vizesi alarak 3 aydan daha fazla kalmaya çalışırsan işler daha da zorlaşır.Ingiltere vize sistemini değiştirme kararı aldı.Daha önceden gerekli evraklar hazırlandıktan sonra elçiliğe gönderiliyordu eğer gerekli ise size telefonla ulaşıyorlar yada elçiliğe davet ediyorlardı.Şimdi öğrenci vizesi almak isteyen her kez elçilikte ön görüşme yapmak zorunda.Arkadaşından alacağın davet mektubu ve diğer giriş çıkışlarına pozitif etki oluşturabilir ama onları kesinlikle ulkene geri döneceğine ikna etmelisin.Burdaki aile bağların,eğitimin vs..

Neyse umarım yardımcı olabilmişimdir.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules