![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
merhaba,
Ingiltereye turist olarak gitmeyi dusunuyorum bu yaz. Orada bir arkadasım var. Fakat vizede sorun ediyorlar diye duydum korktum. Alabilme durumum nedir neler tavsiyeleriniz bi goruslerinizi almak istedim. Ne durumdayım ; -Yesil pasaportum var. -Kanada'ya giris cıkıs yaptım. (turist olarak) -Lise bitiyor bu yıl universite sınavına gircem sınava girip arkadasımın yanına gitmek istiyorum 1 ay fln -Ögrenciyim gelirim yok. -Arkadasım Ingiliz vatandası, ondan bir davetiye alıcam. Davetiye alacagım kişinin geliri onemlimidir? Verirlermi vize yaf korktum
|
|
||||
|
Bu işlemleri kişisel değil SETUR gibi yerler yaptırıyor. Adımını konsolosluğa atana kadar onlar aracılığı ile oluyor herşey. Sanırım en ayrıntılı şekilde maddi durum ve öğrenci belgesi kısa bir İngiltere vizesi için yeterli olacaktır. Yapacaklarının listesi ve de ne kadar az günlük vize istersen o kadar daha kolay vizer alabileceğini unutma sakın.
|
|
|||
|
merhaba,
ingiltere vizesi ile ilgili danışmanlık alabileceğimiz bir adres var: www.cssmusavirlik.com ayrıca Ankara Antlaşması çerçevesinde İngiltereye gidebilmek için bilgi arayan arkadaşlara tavsiyem: www.ankaraantlasmasi.com kolay gelsin |
|
||||
|
Quote:
Davet eden kisinin degil, onemli olan senin nerede ikamet edecegin ve nekadar gelirinin oldugu..Gerci, arkadasin ingiliz ise bukonuda birsorun cikacagini zannetmiyorum. Basvuru yaparken, para ile ilgili dokumanlari biraz dolgun goster. Mesela banka hesabina biraz para koy.. locodice'nin soyledikleri de cok dogru..Yesil pasaportun varmis madem, aracilara para kaptirma
Last edited by wshmstr; 2007-03-30 at 08:46. |
|
|||
|
şimdi benim düşünceme göre vize işlemleri sırasında en az 3 aylık geriye dönük olarak bankada hesabının olması gerekiyo.Bu yuzden aileni sponsor olarak gösterebilirsin.Onların para durumlarını kanıtlaman -banka kayıtları aynı şekilde 3 aylık-,tapu,araba ruhsatları filen.
bunun dışında turist olarak gidiyor olman bazı şeyleri değiştirebilir çünkü öğrenci vizesi alarak 3 aydan daha fazla kalmaya çalışırsan işler daha da zorlaşır.Ingiltere vize sistemini değiştirme kararı aldı.Daha önceden gerekli evraklar hazırlandıktan sonra elçiliğe gönderiliyordu eğer gerekli ise size telefonla ulaşıyorlar yada elçiliğe davet ediyorlardı.Şimdi öğrenci vizesi almak isteyen her kez elçilikte ön görüşme yapmak zorunda.Arkadaşından alacağın davet mektubu ve diğer giriş çıkışlarına pozitif etki oluşturabilir ama onları kesinlikle ulkene geri döneceğine ikna etmelisin.Burdaki aile bağların,eğitimin vs.. Neyse umarım yardımcı olabilmişimdir. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|