![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
||||
|
Boylece turist olarak gelmen lazim, son zamanlarda aile icinden, ve avrupada ish sahibi olan yakin akrabalarimdan iki kisi gelmeye calisti, ki 2-3 aylik icin,ama ucak bombalamalari olaylaridan sonra cogu insanlarina ozellikle musluman kesime ret verdiklerini ogrendik,kisacasi biraz zor,arkadasin senin icin davetiye almasi lazim konsolosluktan...
kolay gelsin. |
|
||||
|
galiba sorunum iyice anlaşılmadı.
1) ingiltereden bir arkadaşım beni 3 veya 4 haftalık bir süre için davet edecek. 2) ingiliz arkadaşımın vise konusunda hiç bir bilgisi yok. 3) ingiliz arkadaşım beni davet etmek için resmi bir belge mi düzenlemesi gerekiyor? 4) Eğer böyle bir belge düzenleyecekse bu belgeyi kime nasıl ibraz edecek? hangi kuruma verecek? 5) veya ingiliz arkadaşım davet mektubunu direkt bana mı gönderecek? bana mektubu göndermeden önce bu mektubu ingilterede herhangi bir kuruma onaylattıracak veya teyit ettirecek mi? 6) Eğer bana mektup gönderecekse, ben bu mektubu aldıktan sonra mı mektubla birlikte ingiltere konsolosluğuna gideceğim? 7) vize konusunda sorun çıkmaması için davet mektubunda belirtmesi gereken püf noktaları var mı? 8) Çalışan değilim, öğrenci değilim, kısaca hiç bir iş yapmıyorum. bu pozisyonum vize konusunda sorun çıkartır mı? 9) azerbeycan hairicinde hiç bir yutdışı tecrübem yok. selamlar |
|
||||
|
bakalıııımmmmm...doğru annadıkmı....
simdi sevgili dostum davet mektubu cok onemlidir. arkadasının kendi el yazısı ile yazdığı bir mektup işe yarar ancak bunun ieş yaraması için senin kuvvetli bi ikna kabiliyetine ihtiyacın olur vize görusmesi esnasında. bu işin zor kısmı dahja kolay ve mantıklı olanı ise arkadasının bulunduğu sehirdeki mükli bir birime (bizdeki muhtarlık tarzı) giderek bir davet mektubu yazdırması ve bunu imzalatmasıdır. sen vize alırken bu daha inandırıcı olur. benim basıma ingiltereden almanyaya ya gecerken gelmişti böyle bir hadise...oradaan biliyorum... sonuçta o mektupla sen burada konsolosluğa basvuracaksın. vize alırken önemli olan nokta türkiye ye geri geleceğine dair oradaki adamları ikna edebilen ...yani tabiri caizse takla atma sanatıdır vize almak... doğal davran döneceğine ikna et....malvarlığını göster..... gidiş dönüş uçak biletinidde dayadın mı gözüne....gerisi Allah kerim varsa takıldığımız husus...onuda yasarus.... take care... burak is back |
|
||||
|
Ikna olayına aynen katılıyorum . Bırde bankaya koyacağın temınatta var tabı davetıyeyı yollayan kışının senı barındıracak nıtelıkte bır evı varmı ? sıgortası varmı? senın hayat sıgortan varmı? bunlarda çok önemlı ..
Hadı dıyelım orda arkadaşınla kavga ettın cebınde kendını geçındırecek kadar paran varmı bakalım ? Herşey düşünülmüş senın anlayacağın.. http://www.britishembassy.gov.uk/ser...=1053446580977 bu adrestende daha detaylı bılgı alabırsın .. Last edited by sudeabra; 2006-10-08 at 17:17. |
|
|||
|
Quote:
1) evet 2) arkadaşının tecrübe sahibi olması şart değil onun yapacağı sadece 1 -2 işlem 3) Kendi düzenlemesi şart değil.. arkadaşın en yakın noter'e gidip bi davetiye mektubu hazırlatabilir.. davetiye şartlarını okumanı tavsiye ederim.. 4) sadece noter den davetiyeyi alıcak.. tüm sayfaların fotokopisini alıp sana aslını göndermesi gerek 4 yada 5 sayfa bişi 5) 4. secenekte cevabını verdim... 6) ilk once ingiltere konsolosluğuna gidiceksin.. ordaki güvenlikte duran arkadaşa ben ingiltereye arkadaşımı ziyaret etmek istiyorum şu kadar süre kalıcam orda ne yapmam gerek vize başvurusu için diye sorucaksın.. O arkadaş sana yapman gerekenleri anlatacak.. 1 adet başvuru formu ve istenilen evrakların yazılı olduğu bir dosya vericek.. gerekli açıklamayı ordan alıcaksın zaten... 7) zaten davetiye mektupları genelde standarttır ve noterden alınır.. ole bir püf noktaya felan gerek yok .. davetiye eline ulaştığında.. bi göz at. 8) buraya kadar herşey normaldi.. ama burda işin zor biraz.. öncelikle turkiyede tutunacak hiçbir dalın yok.. yani seni türkiye'ye geri döndürecek hiç bir neden yok bu vize almanı zorlaştırır hatta vermeyebilirlerde.. senden evrak istemelerin nedeni de bu zaten evraklarla bazı şeyleri garantilemen gerek.. işin zor kolay gelsin.. tavsiyem bir kere dene çünkü bazen vizeyi veren kişi evrakları bile kontrol etmeden pasaporta çakıyo vizeyi.. bazende evrakların tam olduğu halde herşey mükemmel olduğu halde bu gün keyfim yok kimeseye vize vermiyecem başvuruları geri postalayın deyip kimseye vize vermiyor... aklına takılan bir soru olursa yardımcı olmaya calışırım... |
|
|||
|
merhaba,
ingiltere vizesi ile ilgili danışmanlık alabileceğimiz bir adres var: www.cssmusavirlik.com ayrıca Ankara Antlaşması çerçevesinde İngiltereye gidebilmek için bilgi arayan arkadaşlara tavsiyem: www.ankaraantlasmasi.com kolay gelsin |
|
||||
|
arkadaslar hepinize kucak dolusu tesekkurler gerçekten çok doyurucu açıklamalar. Genel olarak tüm forumlarda bahsedilen olmazsa olmaz "bankada yüklü para" muhabbeti.
1)bu yüklü paranın meblağını 2 yıldır öğrenemedim. 1, 5, 10, 15 bin pound mu? 2)şimdiden herhangi bir işe sigortalı başlasam ve altı ay sonra müracaat etsem işe yarar mı? 3)beni davet eden arkadaşımın ekonomik olarak herşeyi, sigortalı işi, evi, arabası var 4)uçak gidiş dönüş biletimi alacak 5)türkiyeye tekrara dönmem için kefil olacak (ama bu kefillik belgesini kime, hangi kuruma sunacak veya ibraz edecek veya bu belgeyi nasıl nerede düzenleyecek) 6)inanın arkadaş 3 yıldır, yılda 3 kez türkiyeye benim için geliyor. bu koşullarda hala vize alma şansım var mı? red edilmek kaygısı ile müracaat edemiyorum. 7)Kendisi LADY arkadaşım. Direkt nikah yapma olanağımda var. Eğer bu yolu denersem bu durum da BENİ NASIL BİR SÜREÇ BEKLİYOR? sevgilerimle |
|
|||
|
Buraya gelebilmek icin en onemli sey viuze memrunun o anki ruhi haliyesidir. eger arkdasin gercekten seninle ilgili ise su an yapabilecegin en guzel sey Turkiey de velnemen ve o kisinin gelmeden once maddi durumunu belgeleyen belgeleride yaninda getirmesi ve beraber birtisih konsolukluguna gidip evlenmedir. sonra o kisis esni es durumu ile oraya istek yapabilme hakki vardir. ama birlikteliginiz ispatlamaniz lazim.. cunkukagit usutunde evli olupda gecmisi olmayanalrin pek sansi yoktur. yalanci evliliklerden biktilar cunku....
Quote:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|