![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
Önce hepinize merhabalar..
Ben İstanbul-Gayrettepe'deyim.. Banka çalışanıyım, evliyim ve başlıkdaki ülkelerden birinde yaşamak istiyorum... Ama nasıl olacak bilmiyorum.. Bu ülkelere serbest göç diye bişey yok mu?? Mesela biz 1977 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye serbest göçmen olarak gelmişiz.. Herşeyimizi orada bırakmışız/satmışız ve Türkiye'ye yerleşmişiz.. Bu ülkelerde yaşayabilmek için ne yapmak lazım.. Gerçi Filiz hanıma PM gönderdim.. Fırsat bulduğunda yanıtlayacağını umuyorum.. Yine de bu topic ile de paylaşmak istedim.. Hakkımda kısa bilgi .. 1975 Bulgaristan doğumluyum.. Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum.. (Eylül'de de AÖF İktisat önlisans mezunu olacağım inşallah..) Evliyim ve eşim 6,5 aylık hamile 13 yıldır aynı bankada çalışıyorum.. (1.Derece imza yetkisi ile Yönetici Yardımcısı olarak.) Bir cv nasıl oluşturulur bilmiyorum o yüzden bu kadar bilgi verebildim.. İlginize teşekkürler..
|
|
|||
|
Teşekkürler alikarabulut..
İngilizcem yeterli değil aslında.. daha yeni gramer çalışmalarına başladım.. Hedefim de yılsonuna kadar biraz mesafe katetmek.. "immigration" kelimesi ile google dan arama yaptım.. bulduğum siteler ve başvuru için anlatılanların çoğu ingilizce olduğu çok zor .. Bu işe kalkıştığımda sanki biri elimden tutup beni o ülkeye götürecek ve nerde yaşamak ve ne iş yapmak istiyorsun diye soracak, sonrasında da herşey hallolacak gibi geldi sanki.. Tabi artık bunun hiç kolay olmayacağının farkındayım.. Benimkisi umudum biraz yeşersin de ben sonra onu fidan yaparım düşüncesi.. Görüşmek üzere.. |
|
||||
|
Filiz hanimı tanıdığım için, kendisi bu iş ile yetkili biri olarak sizi www.immi.gov.au sitesine yönlendireceğini düşünüyorum
|
|
|||
|
kanada puan sistemi ile gocmen aliyor. egitim, is deneyimi onemli. yaptiginiz isin kanada'da karsiliginin olup olmadigina bakmaniz ve bulduktan sonra da gerekli nitelikleri tasidiginizi kanitlamaniz gerekiyor. sizin is tecrubeniz ve alaniniz kanada kapisini aralayabilir ama ingilizce ve/veya fransizca bilmeniz gerekecek. ozellikle quebec icin fransizca gerekli. evraklari toparlamak zaten epey bi zaman alacagi icin, simdiden arastirmaya ve dil calismalarina baslasaniz iyi olur.
|
|
||||
|
haha hatirliom ben
bu arada kanadada gocmenlik icin: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.html kolay gelsin ![]()
|
|
|||
|
umidinizi kirmak gibi olmasin ama kanada nin disardan diploma kabul ettigi cok nadir gorulmustur.. buraya bankaciliga devam edicem umuduyla gelirseniz cok buyuk bi hayal kirikligina ugrarsiniz.. turkiyeden gelen avukatlar,doktorlar,ogretmenler, bankacilar vs gibi malesef pizzacida, restaurantlarda garson olarak, isci olarak calismaniz buyuk bir olasilik bunuda soyleyeyim
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|