Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Turks Abroad, Education, Students, Working, Living > Green Card ve Göçmenlik

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2006-08-17, 10:21
Junior Member

ibrsen is on a distinguished road
Default Avustralya, Kanada veya Yeni Zellanda'da yaşamak istiyorum...

Önce hepinize merhabalar..
Ben İstanbul-Gayrettepe'deyim.. Banka çalışanıyım, evliyim ve başlıkdaki ülkelerden birinde yaşamak istiyorum...

Ama nasıl olacak bilmiyorum..
Bu ülkelere serbest göç diye bişey yok mu??

Mesela biz 1977 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye serbest göçmen olarak gelmişiz.. Herşeyimizi orada bırakmışız/satmışız ve Türkiye'ye yerleşmişiz..

Bu ülkelerde yaşayabilmek için ne yapmak lazım..

Gerçi Filiz hanıma PM gönderdim.. Fırsat bulduğunda yanıtlayacağını umuyorum.. Yine de bu topic ile de paylaşmak istedim..

Hakkımda kısa bilgi ..

1975 Bulgaristan doğumluyum..
Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum.. (Eylül'de de AÖF İktisat önlisans mezunu olacağım inşallah..)
Evliyim ve eşim 6,5 aylık hamile
13 yıldır aynı bankada çalışıyorum.. (1.Derece imza yetkisi ile Yönetici Yardımcısı olarak.)

Bir cv nasıl oluşturulur bilmiyorum o yüzden bu kadar bilgi verebildim..

İlginize teşekkürler..
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2006-08-17, 11:40
ali-karabulut's Avatar

ali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud of
Send a message via MSN to ali-karabulut Send a message via Skype™ to ali-karabulut

Filiz Hanım müsaitse, Avustralya ile ilgili birşeyler söyleyecektir ama öncelikle Google'dan mesela "göçmenlik" kelimesiyle ya da İngilizceniz yeterliyse -ki öyle olacağını tahmin ediyorum- "immigration" kelimesiyle arama yapmıyorsunuz. Bu kelimeleri gitmek istediğiniz ülke adlarıyla kullanarak da gerekli sonuçlar alırsınız. Burda söyleneceklerden çok fazlası olur. İyi günler.
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2006-08-17, 12:09
Junior Member

Teşekkürler alikarabulut..
İngilizcem yeterli değil aslında.. daha yeni gramer çalışmalarına başladım.. Hedefim de yılsonuna kadar biraz mesafe katetmek..
"immigration" kelimesi ile google dan arama yaptım.. bulduğum siteler ve başvuru için anlatılanların çoğu ingilizce olduğu çok zor ..

Bu işe kalkıştığımda sanki biri elimden tutup beni o ülkeye götürecek ve nerde yaşamak ve ne iş yapmak istiyorsun diye soracak, sonrasında da herşey hallolacak gibi geldi sanki..

Tabi artık bunun hiç kolay olmayacağının farkındayım.. Benimkisi umudum biraz yeşersin de ben sonra onu fidan yaparım düşüncesi..

Görüşmek üzere..
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2006-08-17, 12:34
ali-karabulut's Avatar

ali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud ofali-karabulut has much to be proud of
Send a message via MSN to ali-karabulut Send a message via Skype™ to ali-karabulut

Hayaliniz illede gitmekse, onu takip edin, zorluklar tabii ki olur. Bence yanınıza İngilizcesi iyi bir arkadaşınızı alıp, İngilizce ve Türkçe siteleri tarayın; ilgili ülkelerin .gov uzantılı hükümet sitelerinin göçmenlikle ilgili kısımlarını muhakkak ve ilk önce okuyun.
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2006-08-17, 13:48
squid's Avatar
Member

squid is on a distinguished road

Filiz hanimı tanıdığım için, kendisi bu iş ile yetkili biri olarak sizi www.immi.gov.au sitesine yönlendireceğini düşünüyorum
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2006-08-17, 15:39
Junior Member

Teşekkürler squid..
o siteye girdim ama bana uygun bi vize bulamadım..

-Uzman işçi
-Turist
-Aile birleşimi
-Öğrenci
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2006-08-18, 00:34
Senior Member

khbanu is on a distinguished road

kanada puan sistemi ile gocmen aliyor. egitim, is deneyimi onemli. yaptiginiz isin kanada'da karsiliginin olup olmadigina bakmaniz ve bulduktan sonra da gerekli nitelikleri tasidiginizi kanitlamaniz gerekiyor. sizin is tecrubeniz ve alaniniz kanada kapisini aralayabilir ama ingilizce ve/veya fransizca bilmeniz gerekecek. ozellikle quebec icin fransizca gerekli. evraklari toparlamak zaten epey bi zaman alacagi icin, simdiden arastirmaya ve dil calismalarina baslasaniz iyi olur.
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2007-03-31, 02:21
Banned

lynx_nexux is on a distinguished road

Filiz hanım kim ya?
olay nedir
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2007-03-31, 03:35
hawky's Avatar
Senior Member

hawky is on a distinguished road

haha hatirliom ben
bu arada kanadada gocmenlik icin:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.html

kolay gelsin
Reply With Quote

#10 (permalink)  
Old 2007-03-31, 04:15
Senior Member

miros is on a distinguished road

umidinizi kirmak gibi olmasin ama kanada nin disardan diploma kabul ettigi cok nadir gorulmustur.. buraya bankaciliga devam edicem umuduyla gelirseniz cok buyuk bi hayal kirikligina ugrarsiniz.. turkiyeden gelen avukatlar,doktorlar,ogretmenler, bankacilar vs gibi malesef pizzacida, restaurantlarda garson olarak, isci olarak calismaniz buyuk bir olasilik bunuda soyleyeyim
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules