Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Turks Abroad, Education, Students, Working, Living > Green Card ve Göçmenlik

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2006-08-04, 20:31
Junior Member

juuhachi is on a distinguished road
Default Amerikadaki dil kursları

Selam arkadaşlar bu dil kurslarının fiyatları hakkında bilgi arıyorum. Ucuzları, orta hallileri, pahalıları ne kadar hiç bilmiyorum.Hangi şehirler diğerlerine göre ucuzdur hangileri pahalıdır. Kursların süresi ne kadar. Başvurmak için ne gibi belgeler gerekiyor. Vizeyi sanırım onlar hallediyor. Şimdilik oraya yerleşmek gibi bir planım yok ben sadece kurs olarak soruyorum. Amerikayı da görmek isterim tabi ilerde orda yaşamak isterim. Şimdilik sadece kurs. Ve verdiğimiz paraya değer mi? Teşekkürler
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2006-12-04, 21:31
Junior Member

duru06 is on a distinguished road

ben yurt disinda yasayan biriyim .. amerikada .. ve kurslar hakkinda cok bir bilgim yok ama burada genel olrakk dil kurslari devlet tarafindan ucretsiz.. suana kadar ben hic ozel ucretli bir dil kursu ile karsilasmadim .. adamlar genel olarak ucretsiz okullar kurmuslar evet, bildigim bu kadar .. saglicakla kalin ..
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2007-03-29, 03:06
Junior Member

duru06 is on a distinguished road

ben duru06 kardesi sizi yardimci olabilirimiyim bilmiyorum .. kardesimin dedigi sadece burada yasayanlar icin yani green kartli yada baska turlu oturma izni olanlar icin...
bence siz green kartla gelmeyi deneyin cunku busene yani 2007 de amerika turkiyeden cok kisi getirecek diye duydum .. birde tr den gelen kisiler genelde terziler cunku amerikada turk terzileri cok unlu ...birde ingilizce ogretmenlerini alacaklar diyolardi... cok bilgim yok. bye..
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2007-03-31, 02:10
Banned

lynx_nexux is on a distinguished road

Anadolu yakasında IDA turizm var 0216 330 7094
work & travel konusunda uzman
onları ara , yardımcı olurlar
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2007-10-05, 08:33
Junior Member

ayhanatakan is on a distinguished road

ben amerkada yabancı dil okulunda ingilizce eğitimi alıyorum çok çeşitli dil okulları var yalnız şu unutmamalısın ki amerikan elçiliğinden vize almak çok kolay bir iş değil.Bu ayrıntıyı atlayacak olursak ne kadar sure amerikada kalacağına bağlı fiyatlar.Elçilik sana F1 vizesi verecek .Bu vize ile amerikada hiç bir şey yapamazsın.çalışamazsın.sadece ingilizce öğrenmek için amerikalılara para ödersin.Hem de bol miktarda.diyelim ki en az 6 ay kalmaya karar verdin bunun sana maliyeti sadece ingilizce eğitimi için 7500 dolar + kalaacak yere de para vereceksin+yemek(ortalama aylık en az 600 dolar harcarsın tabii bu en az değer 1000 i bile geçebilir bu tamamen sana ve yaptığın harcamalara bağlı) bence sen 20 milyarı gözden çıkartmalısın.

gerçekten öğrenmek istiyorum amacım bir şekilde amerikaya kapağı atmak değil diyorsan burda en az 1 sene kalmalısın.Tabii çok sabırlı olmalısın.ayrıca nereye gideceğine çok dikkatli karar ver.Zencilerin konuşmalarından hiç bir şey anlaşılmıyor.Adamlar kendi filmlerinde bile onlar konuşurken alt yazı koyuyo.

neyse umarım yardımcı olabilmişimdir.Amacım kesinlikle ders vermek değil sadece tecrübelerimi aktarmaya çalıştım.Umarım her şey istediğin gibi gider
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2007-10-17, 07:22
Junior Member

angel34 is on a distinguished road

bende elimden geldigince anlatmaya calisayim

eger ogrenci vizeni alabilirsen burada bircok dil okulu var donem fiyatlari 1.500 ile 4000 usd arasi degisiyor. Eger Community College de ogrenmek istiyorum dersen ki en ucuzlari bunlar sadece okulun donem fiyati 1.500 usd kitaplar, kayit icin odenecek ek masraflar, kalacak yer, ve yeme icme haric. Ama yok hizli egitim alayim ozel dil okuluna gideyim dersen donem ucreti 3000 usd lere cikar ve + diger saydigim ek masraflar.

birde unutmadan nekadar kalacagina ve kac donem okuyacagina bagli toplam kac donem okuyacaksan okadar ve arti iste dedigim gibi kalacak yer , yeme icme falan filan hepsinin toplami kadar bankada nakit gostermen gerekiyor . En azindan benim gittigim butun okullar istedi buna % 100 hazirlikli ol

bol sans
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2008-06-25, 07:48
Junior Member

alikoseoglu is on a distinguished road

ben bilgileri guncelliyim biras) en iyi kurs su an kaplaninki sonra da els gelio. kaplan f1 vizesi istio. elcilik ise sana bu vizeyi vermio artik j1 veriolar oda hic bi ise yaramio cunku artik social security number vermiolar. bu da demek oluyo ki calisamiosun ev kiralayamiosun. ama sole bi durum var adamlarla anlasirsan problem olmuo

gelelim fiyatlara.. els su an 1400$ ayligi kaplan da 1300$ ama toefl istersen deisio tabiki. ayrica gercekten ing ogrenmek istiyosan 1 seneyi gozden cikar cunku ancak konusmalara adapte olup sen de hizli konusabilirsin ki kurs speaking icin pek bi ise yaramio kendin cikip insanlarla tanisman gerekio olay yine kendinde bitio..

buradaki ogretmenlerin native amerikan ve sokaktaki insanlarinda ing konusmasindan baska sana yarari olan bisi olmicak bunu neden soluyorum, bi cok arkadas buraya cok buyuk umutlarla gelio kurs bana ing ogretecek die ama maalesef cok bisey ogretmiolar hatta nerde isine yaramicak kelime var onu ogretiolar sokakta ve akademik kariyerde bu kelimelerle isin pek olmuyo yani.. cok karamsar oldum ozur dilerim ama bunlar gercek.. eger gercekten ogrenmek ve eglenmek icin geliosaniz yaninizda yuklu miktar parayla gelmelisiniz ki araba alin ve hayati yasayin..

eger gozunu karartip gelmek isteyen varsa da berkeleye gelsin hic deilse iste amerika bu desin.. new yorkmus waashingtonmus bostanmus sakin arkadaslar buralari yazmayin cunku ingilizce ogrenilmeyecek tek yer oralardir cunku native amerikan pek yoktur yani herkes sizin gibi yabanci yarim yamalak ing konusuolar zaten ha bide houston olabilir o da ucuzlugu bakimindan cok ii yerdir. eger daha detayli bilgi almak isteyen olursa alikoseoglu03@hotmail.com adresime mail atsrak merak ettiklerini sorablirler
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2008-10-03, 08:38
Junior Member

kartelziko is on a distinguished road
Default Amerıka

Kardesh Kursa gore degishiyor. Mesele en ucuz kurslarda aylik ucret 200-300 $ arasi degishiyor. En pahalilar ayligi 1000 $. Normalde bashvurudan sonra I-20 gelmesi ile birlikte tum zaman 10 gun falan oluyor. Bashvuru parasi nerdeyse 150-200 $ arasi degishiyor. Ben Floridadayim. Bizim universitedeki kursun ayligi nerdeyse 870 $. Istersen yardimci olabilirim.
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2008-10-03, 08:39
Junior Member

kartelziko is on a distinguished road

Bu arada F 1 vizesi veriyorlar. Ismim Zafer, yardim isteyenlere yardimci ola bilirim. Yardim isteyenler nurush_2004@yahoo.com adresine yazabilir burada cok az oluyorum.
Reply With Quote

#10 (permalink)  
Old 2008-11-19, 11:57
Junior Member

baksin is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by duru06 View Post
ben yurt disinda yasayan biriyim .. amerikada .. ve kurslar hakkinda cok bir bilgim yok ama burada genel olrakk dil kurslari devlet tarafindan ucretsiz.. suana kadar ben hic ozel ucretli bir dil kursu ile karsilasmadim .. adamlar genel olarak ucretsiz okullar kurmuslar evet, bildigim bu kadar .. saglicakla kalin ..
Sevgili Arkadasim sen nasil ABD de yasiyorsun sasirdim dogrusu. Belki de Somali'densin sana orasini ABD diye yutturmuslar. Herneyse hemen konuya gireyim cunku arkadaslara yanlis bilgi verip yaniltacaksin. Ben de ABd de yasiyorum. Oncelikle gelen arkadaslar gelmeden turkiye'den dil okulu rezervasyonlarini yaptirabilirler. Ama dil okullari birtakim evlerle anlasip iclerinde ogrencilere oda ayarlatiyorlar. bunlar buranin garibanlarinin evleri. oda icin $ 200 veiryor ornegin aileye sonra da gelecek ogrenciye her ay icin $ 1000 dolar gibi bir fiyat sokuyor bu okullar. benim gelen arkadaslarimin hepsi bu yuzden tufaya dustuler burda. Bence en guzeli buraya turist gelip 6 ay suresince bir dil kursuna gidebilirler. Buralarda Adult educational center lar var.
Aslinda tursitlere acik olmamasina ragmen akrabamin yanina geldim diyerek gecici katilacaginizi soyleyerek girersiniz ve 6 ay boyunca ders alirsiniz. Ama bunlarin iyi olanlari var. bir de kotu olanlari var. Onlari da internetten referanslarini arastirarak bluabilirsiniz.. bi zorluk cikmaz. Ucretsiz dil okullari sadece Green Card'i olanlara veya vatandaslara ucretsiz burada. Onun disindaki herkese ucret karsiligi ozel dil kurslari var.
Ozel parali dil kursu alacam diyenler kalma yerlerini cok iyi ve titizlikle incelemeliler. ve tercihen buraya gelip burada bir roommate seklinde kendileri oda tutmalilar. Ama bu durumda da en az 8-9 aylik bir sure kalmalari gerekiyor. daha kisa sure icin kimse yer vermiyor. Tanidigi ve arkadasi olanlar onda kalip Adult school'a giderlerse cok daha rahat ederler ver isi bedavaya getirirler. Buraya gelip de kacak kalmayi planlayanlara tavsiye etmiyorum. cunku yakinda konunlar degisiyor. bu zamana kadar rahat gezen kacaklari yakinda iceriye tikacaklar af cikardiktan sonra. Af icin ise yeni girecekleri kapsayacaklarini sanmiyorum. Genelde en az 3 sene onceden girenleri kapsamasi hakkinda egilim var.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules