Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Turks Abroad, Education, Students, Working, Living > Green Card ve Göçmenlik

Reply

LinkBack (1) Thread Tools Display Modes
  1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)  
Old 2006-07-28, 02:46
Junior Member

aslankral007 is on a distinguished road
Default Vize uzatma

Merhabalar yardımcı olursanız memnun olurum

Ben 30 yasındayım. ingiltereye 6 aylık turist vizesi aldım 2007 ocak ayında vızem dolacak ilk defa yakın bır zaman ıcınde yurtdısına cıkacagım ıcın ve de bılmedıgım ıcın bazı sorular sormak istiyorum sizlere. İngilizcem o kadar iyi degil ama kotu de degil onu basta belirtmek ısterım.

- Konsoloslukta vize alırken yapılan mulakatta bana ingilterede ne kadar kalacagım soruldugu zaman 2 hafta demıstım 2 hafta sonra geri donecegımı soylemıstım. bunun dogrultusunda :

1 - Vizemin bitmesine yakın 1-2 ay kala ya da herhangi bir zamanda Türkiye'ye donmeden ingilteredeyken vize uzatabılme sansım var mı ? Varsa ne gıbı yollar kullanarak vizemi uzatabılırım ?

2 - Turist olarak almıs oldugum vizemin bitmesine yakın ingilterede bir dil kursuna yazılarak hem calısıp hem dil kursuna gitme sansım nedır ?

Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım..

Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2006-07-28, 03:03
filizguclu's Avatar
Senior Member

filizguclu is on a distinguished road
Send a message via ICQ to filizguclu Send a message via MSN to filizguclu Send a message via Skype™ to filizguclu

Quote:
Originally Posted by aslankral007
[B]
1 - Vizemin bitmesine yakın 1-2 ay kala ya da herhangi bir zamanda Türkiye'ye donmeden ingilteredeyken vize uzatabılme sansım var mı ? Varsa ne gıbı yollar kullanarak vizemi uzatabılırım ?

Ingilterede vizenizden daha fazla kalma nedeninize baglidir. Is icin ise, calistiginiz is verenin gecerli nedenleri ile yeterl' gorunur, ama yine de garanti degildir. Turistik icin ise basvurma hakkiniz var ama sartlari cok ozeldir. Yani cok special considerations'larda verirler. O sartlari ogrenmeniz icin British Commission' a basvuirmanizda sakincasi yoktur

2 - Turist olarak almıs oldugum vizemin bitmesine yakın ingilterede bir dil kursuna yazılarak hem calısıp hem dil kursuna gitme sansım nedır ?

Bunu vizenizi ilk kez aldiginizda (yani Turkiyede) sartli yani conditional olarak belirtilmemis ise o zaman orada iken sirf egitim icin kalmaniz icin vizenizin uzatilmasi cok nadir yapilir. Yani yeterli sebep degildir. Egitiminiz eger oradaki isleriniz ile bagli olursa durum degisir. Basvurmanizda sakincasi yoktur. Ayrica, orada calisabilmeniz icin vizenizi alir iken sormalisiniz ki vizenize eklensin. Yoksa calisma hakkiniz olmaz.
Umarim yardimci olmusumdur....
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2007-02-16, 15:32
Junior Member

tubaengin is on a distinguished road

merhaba,

ingiltere vizesi ile ilgili danışmanlık alabileceğimiz bir adres var: www.cssmusavirlik.com

ayrıca Ankara Antlaşması çerçevesinde İngiltereye gidebilmek için bilgi arayan arkadaşlara tavsiyem: www.ankaraantlasmasi.com

kolay gelsin
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2007-10-05, 08:43
Junior Member

ayhanatakan is on a distinguished road

ne yazık ki turist vizesi ile her hangi bir dil okuluna başvuramazsın.öğrenci vizesine sahip olman gerekli.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules