![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
bilgiliriniz çok iyi olduğunu yazdıklarından anlıyorum. Senden ricam özellikle türkçe açıklamalarda cümle düşüklüğünün çok olması ve bazen harf hatalarının çokluğu. Bu durumda konuyu çok iyi bilmeyen kimseler çelişkiye düşebilmekte.
Ama verdiğin bilgiler öğrenmek isteyenler için ziyadesiyle yeterli emeğine sağlık. |
|
||||
|
Quote:
|
|
|||
|
Nesne:
I wonder if / whether he's passed the exam. (Sınavı geçip geçmediğini merak etmiyorum.) etmiyorum=ediyorum Özne: Whether he's passed exam is still unknown. (Sınavı geçip geçmediğini hala bilinmiyor.) 'geçmediğini hala bilinmiyor = geçmediği hala bilinmiyor.' Ek olarak yukarda verilen örneklere 'geçip-geçmediğini' diyebilmek icin 'or not' kullanmak cok daha dogru bir tercih olacaktır kendinizi ifade edebilmek için. benimde pek sevmedigim birseydir. Dikkatimi verilen bilgiye odaklamısken birden hatalı bir cümleye-kelimeye rastladığımda tüm dikkatim dağılabiliyor. |
|
||||
|
Quote:
974 : Nine hundred and seventy-four 178.23 : A hundred and seventy eight point twenty-three 0.23 : Zero point twenty-three Okunuş (Genelde telefon durumları vs.) 974 : Nine seven four 178.23 : One seven eight point two three 0.23 : Zero two three Last edited by xscorpionax; 2009-11-06 at 21:28. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|