Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Foreigners in Turkey, Student, Working, Living

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2005-09-28, 22:52
recloser's Avatar
Senior Member

recloser is on a distinguished road
Default ingilizcemi nasıl geliştirebilirim?...

Sizce nasıl geliştirebilirim dersiniz basit cümleleri kurabiliyorum fakat uzun cümleleri kurarken zorlanıyorum lütfeeen nasıl kuruluyor uzun ingilizce cümleler söyleyin kafayı yemeden
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2005-09-28, 23:21
mltm's Avatar
Banned

mltm is on a distinguished road

Bunun sihirli bir yolu yok. Sadece İngilizce için geçerli değil bütün diller için geçerli. Tek yol olabildiğince bu dili kullanman, duyman, okuman. Yani seviyene uygun romanlar oku, sonra türkçe alt yazılı ingilizce diziler, filmler izle, forumlarda ingilizce yazmaya çalış, şarkı sözlerini internetten araştır, anlamaya çalış. Aynı zamanda bir cümlenin yapısına, gramerine dikkat et, uzun cümleleri yan cümleciklerine parçala. Yani bunlar, başka yapacak birşey yok. Forumu takip et, sorulan soruların cevaplarını oku.
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2005-09-29, 00:02
ecerce's Avatar
Senior Member

ecerce is on a distinguished road
Send a message via MSN to ecerce

bence uzun cümleleri parça parça basit ksa cümleciklere ayır, çevirilerini onlar üzerinden yap, sonra da onlar birleştir
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2005-10-02, 19:01
caretta24's Avatar
Senior Member

caretta24 is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to caretta24

Quote:
Originally Posted by ecerce
bence uzun cümleleri parça parça basit ksa cümleciklere ayır, çevirilerini onlar üzerinden yap, sonra da onlar birleştir
Evet arkadaşların söyledikleri çok yararlı düşünceler.Bir tanede ben söyliyeyim kendi seviyene göre okuyacağın kitaplarda fazla sozlük kullanmamaya çalış sadece konuyu anla ve yeni kelimeleri tahmin et ve not al
Kolay gelsin
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2005-10-04, 21:05
Senior Member

porcupine is on a distinguished road

Kelime, Kelime, Kelime....

Kelime ezberle... Kelimeyi bilmezsen, konusamazsin, okudugunu anlayamazsin ve Ingilizceni gelistiremezsin...

Iste en sik kullanilan 1000 sozcuk...

http://esl.about.com/library/vocabul...1000_list1.htm
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2005-10-08, 02:24
Member

bleedlikeme is on a distinguished road

porcupine saol...verdigin site icn cok isime yardı..
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2005-10-08, 16:42
suildur's Avatar
Banned

suildur is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by recloser
Sizce nasıl geliştirebilirim dersiniz basit cümleleri kurabiliyorum fakat uzun cümleleri kurarken zorlanıyorum lütfeeen nasıl kuruluyor uzun ingilizce cümleler söyleyin kafayı yemeden
Çeviri yap, özellikle uzun cümleleri, ve zevk için yap. Bi süre sonra bulmaca gibi olduğunu görüp zevk bile alabilirsin çeviri yapmaktan. Haliyle aklında kalır ve uzun cümleleri sen de kurmaya başlayabilirsin.

Bu tabi bi amatörün görüşleri. İngilizce öğretmenliğinde okuyan bi arkadaş daha teknik bi cevap verebilirdi sanırım.
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2005-10-08, 23:00
Junior Member

busraucmus is on a distinguished road

bende dil sınıfı öğrencisiyim grammer im gerçekten iyi ama kelime eksiğim var..hazırlıktaki öğretmenimiz kelimeden çok grammere yöneltti bizi..ben de şuanda kelime ezberlemekten nefret ediyorum..grammer sorularına bayılıyorum ama kelime ezberlemeyi ve sınavlarda olsun derslerde olsun kelime cevaplamaktan nefret ediyorum....nası daha iyi kelime ezberleyebilirim sizce???
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2005-10-09, 20:02
fcmu's Avatar
Senior Member

fcmu is on a distinguished road
Lightbulb

Oncelikle grammer bilmeden uzun cumleler kurmak, baska bir ifadeyle cumleleri birbirine baglayabilmek zor. (Eger uzun cumle kurmaktan kastın buysa ) Eger grammer olarak yeterliyim ama konusma sırasında gereginden fazla dusunuyorum o yuzden uzun cumleler kuramıyorum diyorsan bence kendini gelistirmek icin oncelikle cok fazla ingilizce dinlemen gerekiyor... Okumanın da faydası cok olur ... Sonucta sen istemesen de kalıplar beynine yerlesiyor konusman sırasında her sey cok kolay oluyor... Bir sure sonra konusurken seni beyninin degil omurliginin yonettigini fark ediyorsun ...
Reply With Quote

#10 (permalink)  
Old 2005-10-09, 20:23
Senior Member

setinay is on a distinguished road

Gerçekten harikasınız arkadaşlar.... Ne güzel yardımlar bunlar... çok teşekkürler başka bu konuda düşünceleri olan varsa memnuniyetle...
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules