Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Foreigners in Turkey, Student, Working, Living

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2007-08-16, 15:39
Member

greatdilemma is on a distinguished road
Wink erasmus

hi friends ı would like to get detailed info about erasmus who attended that exchange program. In particular ı wonder how much it costs. thanks before
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2007-08-17, 10:27
caretta24's Avatar
Senior Member

caretta24 is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to caretta24

you can look this link for some information about erasmus and also in the universities have erasmus student club also you can attend it
if you have any question just send a pm to me
good luck
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2007-08-17, 14:46
Member

greatdilemma is on a distinguished road

thanks caretta ı already have info but ı what ı wonder is the realities when people have when they attend this program , because one of my friends attended socrates told me that the situations of living there were absolutely awful.
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2009-07-23, 02:26
quindi's Avatar
Senior Member

quindi is on a distinguished road

dil ogeniminde bu kadar yarari olan erasmus programina biraz daha fazla egilmek gerek baksaniza 2007 de kalmis, ben polonyaya gitmistim ve hala polonyadayim. ilgilenen arkadaslara anlatirim, sorun
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2009-08-09, 12:44
Junior Member

pisagor38 is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by quindi View Post
dil ogeniminde bu kadar yarari olan erasmus programina biraz daha fazla egilmek gerek baksaniza 2007 de kalmis, ben polonyaya gitmistim ve hala polonyadayim. ilgilenen arkadaslara anlatirim, sorun

kardeş nasıl gittin anlatırmısın benim bölüm gıda müh. senin bölüm ne ?
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2009-08-10, 01:35
quindi's Avatar
Senior Member

beni okul ege uni. ziraat fak. idi bizim zamanimizda secme sansimiz yokdu, sinava girdigimizde onumuze 4 tane secenek koydular, bunlarda 3 tanesini sirala yazmamiz istendi, benim 2, tercihimdi.
yani demek istedigim tamamen okulla alakli bir sey okulun yaptigi anlasmalara dayaniyor idi. ama duydugum kadar simdi bu isler kolaylasmis, basta isim degiskligine gidilmis, hatta ogrencilere dilleri ve notlari yeterli olmasa bile parayi basip gitme imkani verilmis. hatta bazi ogrenciler kendileri yurt disiyla direk baglanti kurup erasmusa gidiyorlar.
simdi senin yapman gereken okulun acilinca eger son sinifta degilsen, git ogrenci islerine sor, bu erasmus , leonardo isleriyle ilgilenen hoca kim diye sor?(koordinator diyolar) sonra koordinator kim ise ona danis zaten o hoca sinavi organize eden kisidir. okulundaki mevcut durumla ilgili net bilgiyi ondan alirsin.
bunun disinda zayifin olmamasi gerekiyor ancak not ortalaman ve ingilizce yuksekse bir sekilde goz ardi ederler. bizim sistem 100'lukdu benim sinava girdgimde ortalamanin 70den yuksek olmasi bide ingilizce hazirlik sinavini gecmis olman lazimdi. uzerine mulakat yapiliyordu, mulakat not ortalamasi , ve ingilizce hazirlik notu kendilerince harmanlayip ortaya bir derece cikarmislardi. benim sinava girdigimde ortalamam 85 uzerindeydi, ve en yuksek ortalamayla sinava giren bendim. ingilizcem cok iyi olmadiginda ozamanlar ilk tercihim olan belcika yerine buraya yolladilar. iyikide yollamislar burda simdi rahatim.
sen once hocanla konus sonucta yolluyacak kisi o. aklina takilanlari ben cevaplarim.
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2009-08-14, 19:28
Junior Member

sheilax is on a distinguished road

ya bişe sorcam abd ye gönderilmior mu?
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2009-08-15, 04:41
quindi's Avatar
Senior Member

yok sanmam ama ingiltere olabilir program avrupa birligi cercevesinde ama merak etmeyin sonucta nereye gidersen git ingilizceniz gelisir. illa amerika olmasi sart degil. hatta bana sorarsaniz amerika ingilizceniz hic yoksa en son gidelecek yer cunku herkes ana dili olarak konustugu icin o kisilerin seviyesine ulasmakda zorluk cekmek seni ingilizce ogrenmekden caydirabilir. ama 3. bir ulkede ana dili ingilizce olmayan kisiler ile ilk etapta konusmak, insani biraz daha havaya sokuyor cunku bak anliyorum demek ki ben ingilizce konusabiliyormusum diyosun. ve bu sekilde ogrenme , sikintiyi en asgari duzeyde tutarak devam ediyor.
illaki amerika diyosan oraya yollayan bir suru program var.
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2009-08-16, 22:36
Junior Member

mahmutaltunok is on a distinguished road

hocam merhaba ben selçukta okuyorum su an abd deyım ekımde donecegım turkıyeye ıngılızcem baya gelıstı burada kış ıcınde erasmus programına katılmak ıstıyorum bızım gıdebıldıgımız ulkeler polonya çek slovakya ıngıltere(tam emın degılım) hollanda almanya bulgarıstan vs sız hangısıne gıtmemı tavsıye edersınız genelde polonyayı onerıyorlar bıde çekı... tesekkur ederım..
Reply With Quote

#10 (permalink)  
Old 2009-08-18, 23:59
quindi's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by mahmutaltunok View Post
hocam merhaba ben selçukta okuyorum su an abd deyım ekımde donecegım turkıyeye ıngılızcem baya gelıstı burada kış ıcınde erasmus programına katılmak ıstıyorum bızım gıdebıldıgımız ulkeler polonya çek slovakya ıngıltere(tam emın degılım) hollanda almanya bulgarıstan vs sız hangısıne gıtmemı tavsıye edersınız genelde polonyayı onerıyorlar bıde çekı... tesekkur ederım..
arkadasim polonya ama neresi, soyle soyleyim ben zamaninda ogrenci olarak italyayada gittim ancak guney italyanin bir koyune, cok kotuydu.
polonyada ise varsovadayim baskentte yani, italyada kaldigim yere nazaran kat kat iyi. onemli olan gittigin ulke degil neresine gittigin.simdi bu acidan polonya iyi cunku ucuz, 300 euro aylik ile gecinirsin hatta bir kac ulke gezme firsatin olur. ben geldim memnun kaldim ve geri donmedim. tavsiye ederim.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules