beni okul ege uni. ziraat fak. idi bizim zamanimizda secme sansimiz yokdu, sinava girdigimizde onumuze 4 tane secenek koydular, bunlarda 3 tanesini sirala yazmamiz istendi, benim 2, tercihimdi.
yani demek istedigim tamamen okulla alakli bir sey okulun yaptigi anlasmalara dayaniyor idi. ama duydugum kadar simdi bu isler kolaylasmis, basta isim degiskligine gidilmis, hatta ogrencilere dilleri ve notlari yeterli olmasa bile parayi basip gitme imkani verilmis. hatta bazi ogrenciler kendileri yurt disiyla direk baglanti kurup erasmusa gidiyorlar.
simdi senin yapman gereken okulun acilinca eger son sinifta degilsen, git ogrenci islerine sor, bu erasmus , leonardo isleriyle ilgilenen hoca kim diye sor?(koordinator diyolar) sonra koordinator kim ise ona danis zaten o hoca sinavi organize eden kisidir. okulundaki mevcut durumla ilgili net bilgiyi ondan alirsin.
bunun disinda zayifin olmamasi gerekiyor ancak not ortalaman ve ingilizce yuksekse bir sekilde goz ardi ederler. bizim sistem 100'lukdu benim sinava girdgimde ortalamanin 70den yuksek olmasi bide ingilizce hazirlik sinavini gecmis olman lazimdi. uzerine mulakat yapiliyordu, mulakat not ortalamasi , ve ingilizce hazirlik notu kendilerince harmanlayip ortaya bir derece cikarmislardi. benim sinava girdigimde ortalamam 85 uzerindeydi, ve en yuksek ortalamayla sinava giren bendim. ingilizcem cok iyi olmadiginda ozamanlar ilk tercihim olan belcika yerine buraya yolladilar. iyikide yollamislar burda simdi rahatim.
sen once hocanla konus sonucta yolluyacak kisi o. aklina takilanlari ben cevaplarim.
|