Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Foreigners in Turkey, Student, Working, Living

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old 2009-08-19, 00:20
Junior Member

mahmutaltunok is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by quindi View Post
arkadasim polonya ama neresi, soyle soyleyim ben zamaninda ogrenci olarak italyayada gittim ancak guney italyanin bir koyune, cok kotuydu.
polonyada ise varsovadayim baskentte yani, italyada kaldigim yere nazaran kat kat iyi. onemli olan gittigin ulke degil neresine gittigin.simdi bu acidan polonya iyi cunku ucuz, 300 euro aylik ile gecinirsin hatta bir kac ulke gezme firsatin olur. ben geldim memnun kaldim ve geri donmedim. tavsiye ederim.
WROCLAW üniversitesi hakkında bir bilginiz var mı...
Reply With Quote

#12 (permalink)  
Old 2009-08-19, 00:44
inuras_'s Avatar
Senior Member

inuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud of

"WROCLAW (Almanca BRESLAU), Güneybatı Polonya’da, aynı adı taşıyan yönetim biriminin merkezi. Nüfusu 627.000 (1982). Öder Irmağı’nın her iki kıpısında, Poznan’ın 175 km güneyinde, Varşovanın 306 km güneybatısındadır. Polonya’nın önde gelen sanayi (ağır makine, lokomotif ve vagon, elektronik donanımı, kimya, kâğıt, sağlık araç-gereçleri, konfeksiyon, konserve, un), kültür (Wroclaw Üniversitesi, 1811; Wrocla Teknik Üniversitesi, 1945; müzik, ekonomi, tarım,sağlık, güzelsanatlar, spor yüksekokulları, 5 tiyatro, 5 müze, opera, konser salonu, filarmoni orkestrası) merkezlerinden biri, önemli bir demiryolu kavşağı (Prag-Varşova, Moskova Demiryolu, Prag-Gdansk-Gdynia-Szczecin Demiryolu, Sczzecin-Odessa Demiryolu), ırmak limanıdır.Zengin tarihsel eserlerin büyük çoğunluğu, Oder’in iki kolu arasında uzanan Cathedral ve Sand adalarının üzerinde yer alan eski kenttedir.Waftizci Yahya’ya (Aziz Yuanna) adanın, roman biçemi Kaerral (1158-1180), gotik Katedral (13-14. yy’lar), gotik Kutsal Haç (Holy Cross) Kilisesi (1288), gotik St Elizabeth ve St Maria Magdelena kiliseleri (13. yy’lar), pazar meydanının ortasındaki gotik Belediye Binası (günümüzde Tarih Müzesi, 14.-15. yy’lar), Lvov’dan getirtilerek Belediye Binası’nın önüne dikilen Kont Aleksander Fredro Anıtı, aynı alanda iki barok ev, çeşitli rönesans evleri (eski kentte), Cizvit okulu olarak kurulan, Öder Irmağı’na cepheli, görkemli salonu (Aula Leopoldina), zengin süslemeler, freskolarla bezeli, barok Wroclaw Üniversitesi, tarihsel eserlerin ilk sırada yer alanlarıdır. Aralarında bir botanik ve hayvanat bahçesi bulunan çok sayıda park, bahçe, kentin eteklerini çevreler. Tarih. 10. yy’da yerleşildi, aynı yüzyılın sonunda Polonya Krallığı’na bağlandı. 11. yy’da yönetim, ticaret merkezi (darphane) olarak gelişti, berkitilerek savunması güçlendirildi. I. (Cesur) Boleslaw’ca, Gniezno Başpiskopos’luğu’na bağlı piskoposluk yapıldı (1000). III. (Çarpık ağızlı) Boiesla, burada öldü (1138) ve Polonya Krallığı, dört oğlu arasında paylaşıldı. Büyük oğlu Wladyslaw’a Silezya düştü. Silezya’daki tüm derebeylerini yönetimi altına alan Wladyslaw, kenti, Silezya’nın ilk başkenti yaptı. 1241 ‘de, eski kentin Tatarlarca yakılıp yıkılmasından sonra; yeni kent Öder Irmağı’nın sol kıyısında, bir pazar meydanı çevresinde kuruldu. 1261′de yerel özerklik kazandı, kısa-bir sürede gelişerek eski kenti içine aldı (1327). 1335′te, Bohemya Krallığı’na; 1526′da, Bohemya Krallığı ile birlikte Habsburg Hanedanı’-na bağlandı. Ancak, I. Wladyslaw’ın kurduğu Piast Hanedanı’ndan gelen prensler, “Polonya prensleri” statülerini korudalar. 1741′de, Silezya’nın büyük bir bölümüyle bilikte Prusya Krallığı topraklarına katıldı. Bu dönemde, kent nüfusu Polonyalı ve Almanlardan oluşmasına karşın, siyasal ve ekonomik denetim Almanların eline geçti. 1807′de, Napoiyon işgaline uğradı, ortaçağ surları yıktırıldı, Napolyon’un emriyle büyük bir bayındırlık işlemine girişildi. Papalık ile Prusya arasında varılan antlaşmaya göre, Wroclaw Piskoposluğu doğrudan Papa’ya bağlandı (1821). Alman imparatorluğu’nu kurulmasından sonra, hızla sanayileşti. 1910′larda, nüfusu yarım milyona ulaştı. İkinci Dünya Savaşı arifesinde bu sayı dört kat arttı, kentin doğu-batı ekseni 25 km’ylaştı. ikinci Dünya Savaşı’nda, Müttefik saldırılarından büyük zarar görü, % 68′i yıkıldı. 7 Mayıs 1945′te, üç aylık bir kuşatmadan sonra, Sovyet güçlerince işgal edildi. Potsdam Konferansı’nda (17 Temmuz – 2 Ağustos 1945), Polonya’ya bırakılması kararlaştırıldı. Savaş sırasında ayrılma ya da sonrasında göçler nedeniyle, Alman nüfus 1950′ye doğru yok denecek kadar azaldı. Alman döneminde Breslau adıyla anılan kent, eski adını aldı. Başta tarihsel eserlerin restorasyonu olmak üzere, yeniden bayındır duruma getirildi."
Reply With Quote

2 members found this post helpful.
  #13 (permalink)  
Old 2009-08-23, 17:59
Senior Member

iteezme has a reputation beyond reputeiteezme has a reputation beyond reputeiteezme has a reputation beyond reputeiteezme has a reputation beyond reputeiteezme has a reputation beyond reputeiteezme has a reputation beyond reputeiteezme has a reputation beyond reputeiteezme has a reputation beyond reputeiteezme has a reputation beyond reputeiteezme has a reputation beyond reputeiteezme has a reputation beyond repute

Wow such a piece of info i am amazed
Reply With Quote

#14 (permalink)  
Old 2009-08-23, 18:07
inuras_'s Avatar
Senior Member

inuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud ofinuras_ has much to be proud of

Quote:
Originally Posted by iteezme View Post
wow Such a piece of info i am amazed
:d.
Reply With Quote

1 members found this post helpful.
  #15 (permalink)  
Old 2009-08-25, 20:13
Junior Member

hocam bu ne yaa boyle mı bılgı sorduk onu bızde acar vıkıpedıden buluruz...
Reply With Quote

#16 (permalink)  
Old 2009-08-25, 20:21
Junior Member

Quote:
Originally Posted by quindi View Post
arkadasim polonya ama neresi, soyle soyleyim ben zamaninda ogrenci olarak italyayada gittim ancak guney italyanin bir koyune, cok kotuydu.
polonyada ise varsovadayim baskentte yani, italyada kaldigim yere nazaran kat kat iyi. onemli olan gittigin ulke degil neresine gittigin.simdi bu acidan polonya iyi cunku ucuz, 300 euro aylik ile gecinirsin hatta bir kac ulke gezme firsatin olur. ben geldim memnun kaldim ve geri donmedim. tavsiye ederim.
WROCLAW unıversitesı hakkında bır bılgın var mı quindi.
Reply With Quote

#17 (permalink)  
Old 2009-08-25, 20:38
inuras_'s Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by mahmutaltunok View Post
hocam bu ne yaa boyle mı bılgı sorduk onu bızde acar vıkıpedıden buluruz...
önemli değill arkadasımm
Reply With Quote

1 members found this post helpful.
  #18 (permalink)  
Old 2009-08-30, 20:22
Luche's Avatar
Member

Luche is on a distinguished road

buckley jazz academy si hakkında bilgi istiyorum ben
Reply With Quote

#19 (permalink)  
Old 2009-10-31, 20:57
Junior Member

ulasrauf is on a distinguished road
Post hello

i am from turket how do you do
Quote:
Originally Posted by greatdilemma View Post
hi friends ı would like to get detailed info about erasmus who attended that exchange program. In particular ı wonder how much it costs. thanks before
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules