![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
00:01 hawky: ne gun ya hava da kapali burda
00:02 hawky: buyuk bi olay varmi tr nin gundeminde biu aralar? 00:03 replica: istemediğin kadar 00:03 replica: hangisini anlatayım hawky 00:04 replica: rektör başbakan 00:04 replica: fener galatasaray 00:07 hawky: maci gec, rektor babakan olayi ne? 00:09 SuiGeneris: yar bana bir park sensoru yar bana bir park sensoru medetP 00:13 hawky: yok mu paralel parkin DD 00:15 bubuuuu: burak burda mısın? 00:17 hawky: bubuu bida sooleyeyim bak acamadin senin maiileri nedendir? 00:19 bubuuuu: hwky ,olur bidaha yolluyim adresini geç bana, çünkü kafam karışık biraz senin adresi ben kayıt etmedim sanırım ,bir parçayı yanlışlıkla silimş olabilirim ondan açılmıyodur,tekara atarım sorun değil 00:24 hawky: kenanbicki@yahoo.com okis? 00:24 monsieur: yalannn 00:26 bubuuuu: birilerinin ağırna gitmiş arkadaşalr boardu korumamız,lütfen oyunuzu kullanın ,board un kapatılmaması için oy kullanın, hawky kardeş tamamdır ,ya kusura bakma, 00:27 hawky: naber cig? 00:27 hawky: aksam 9 gibi uyuyakalmisim cig sabah bi firladim is vakti nasil gecti gorusmen ? 00:28 remedios: cuma gecesi gecesi nasilsiniz bakalim selamlar. 00:28 monsieur: carsambaya erteledik 00:28 hawky: mosyom bak gene cevap atmadin maile cekecem kulaklarini DD ay sevindirik oldum ya memleketten birini gorunce burda hemde kendi kimligiyle awaw li diil DD 00:29 bubuuuu: reme hoşgeldin, 00:29 hawky: rem bisde daa gunduz isteyim ben calisiom mosyo de nette takiliyo galba DD 00:30 monsieur: Using board for chat purposes, not displaying professional conduct will have you loose credit 00:30 monsieur: gelinim sana soyluyom, hawkyim sen isit 00:31 monsieur: mireya gitti, tayfunda yok haftasonu 00:31 hawky: yane mosyo ? bize bisi mi demek istiyosun ? 00:31 zenci: hi there 00:31 remedios: bubuuuu, hosbuldum, yardimci mod olaylari naoldu ben bayaadir kopmak durumunda kaldim sozlukten 00:31 hawky: su cumleye bakar misin bi mosyo? 00:32 rainmaker66: selam millet 00:32 hawky: Responsible for coordinating with District Supervisors for the organization of the YEPs and making the financial decisions towards the demands from the District supervisors 00:32 remedios: monsieur, cest pour moi? 00:32 hawky: mosyonun ing cok superdir arkadaslar bana cok yardimci oluyo saolsun 00:32 hawky: mosyo patlat bi fransizca bakalim 00:33 monsieur: msn yok yada kullanamiyon galiba iste 00:33 bubuuuu: reme yani olaylar işe yaramış gözüküyor,msn varmı sende boardu meşgul etmeyelim yoksa ben sana p.m. olarak atayim remedios 00:33 monsieur: can damarini kesilmis senin. deli gibi canin sikiliyordur simdi senin. allahtan burasi var 00:34 remedios: ben acikcasi hal hatir sormaya geldim. bilim ilime saygi sonsuz o ayri 00:35 bubuuuu: vous me comprenez ?remedios 00:35 hawky: burda admin yetkisi yok bende msn yuklemeye eve almak lazim bu laptopu tasimak zor gelio eve bide arkamda bakan bey var ayip olur msn de cata cata hem burda arkadaslara yardimci olma imkanim var ; 00:35 remedios: bubu, artik board boyle seyler yazilinca mesgul edilmis mi oluyo- cok ciddi soruyom, alinmaca yok, gelmeyince kacirdim cok sey sanki 00:36 remedios: eh iste komsi komsa bubu P 00:36 bubuuuu: hawky gönderdim mailleri tekrar bidaha bak istersen 00:37 hawky: bubuu aksam evde bakarim burda olmaz saol bu arada 3 kontor kaldi mosyo aksam ne yapion akicaz mi aleme? ben sakatim ama DD 00:38 lord_volkan: Bubuuuu dün senin foruma gönderdiğin Sabrinanın trafik kazası resimlerine baktım ve kanım dondu.Gece gece bakınca gözüme de bi gram uyku girmedi. 00:38 bubuuuu: ya arkadaş bişi sordu ya,bi soru şimdi ben yazcamböyle çok çok arka arkaya onun soru kaybolcak,sonra yardım etmek isteyenler sıkılcak,onun için dedim msn. varmı diye?,hani rahatça anlatiym diye,arkada 00:39 bubuuuu: lord msn ye gelsene,anlatcaklarım var sana 00:39 monsieur: yarin aksam cikariz. bu aksam muhabbet-ul kral yapabiliriz 00:39 remedios: ok bubu, takil sen, iyi geceler herkese. 00:39 zenci: good night reme 00:40 hawky: mosyom cikma zaten yalan biliyon abdominal durumlar DD ama muhabbetin kralini yapariz hemde cin ve korede cektigim fotolara bakariz DD belki de foto cekeriz siyah ustu beyaz DD anladin demi DD 00:42 sun2: bubu pm 00:43 monsieur: ahhahahaa cekeriz cekeriz. digerlerini de parmaklayalim, napiyorlar bakalim. anal burda bu arada, kesin gelir aksama. 00:44 zenci: hi sun how its going? 00:46 eray16: iyi geceler arkadaşlar. 00:46 sun2: going good zenci thx, im watching a movie. and checking here now and then. how u doing? 00:47 bubuuuu: su hoşgeldin bakıyorum hemen 00:47 eray16: arkadaşlar iki tane cümle var Türkçe ye cevirilecek yardım edebilir misiniz acaba? 00:47 zenci: doin fine. waiting for a game to start at 2 a.m. on nbatv 00:47 hawky: abi anil duramaz cikar kesin aksama bana gene utuletir gomleklerini bu arada gorgi armani baya iyimis ya aksam yatarken surdum de D 00:48 sun2: mrb eray, yaz cumlelerini yardim etmeye calisiriz 00:48 eray16: The FDA is issuing the order based on evidence that extralabel use of phenylbutazone in female dairy cattle 20 months of age or older will likely cause an adverse event in humans. 00:49 sun2: basketball? zenci. hawky hangisi? ben armani mania'yi seviyorum. cok guzel. 00:49 eray16: Zenci nba maçlarını takip ediyosun demek.şampiyon kim olur? 00:50 monsieur: aksam yatarken ne suruyon parfum. yoksa angutla pisiriyonuzmu bisiler de haberimiz yok 00:50 monsieur: miami heat olur uzak ara bu sene 00:51 zenci: of course, miami, unless shaq gets injured 00:52 hawky: mosyom rahatsizdim ya morelim duzelsin mis kokalim die surdum askolsun ya yarin sabah gidio tr ye benim makinayida verdim bugun bisi pisiremedik douglastaki pizzaciya gittim 99c ne markaydi parfum? 00:52 eray16: Minnesota playoff lara kalamadı,benim açımdan play-off heyecanı kalmadı.gerçi bu heyecan daha ilk turdan bitiyordu ama bu sene onuda yaşayamadım 00:53 sun2: eray fda ne? ve extralabel ne anlama geliyor? 00:54 zenci: they,t-wolves, need a solid center and a second consistent scorer 00:54 zenci: fda food drug administration 00:55 eray16: FDA Amerika Gıda ve İlaç Kurumu , extralabel = reçete dışı demek galiba.ama fda dan eminim 00:55 bubuuuu: sun p.m., 00:59 sun2: bu ceviriyi en iyi zenci yapar, onun ingilizcesi cok iyi. 01:00 eray16: Zenci bana yardım edebilir misin? 01:06 zenci: fda,20 aylık veya daha büyük dişi mandıra hayvanlarında reçete dışı fenilbütazon kullanımının insanlarda muhtemelen ters etki meydana getireceğinin kanıtı üzerinde çalışıyor gibi bişey. 01:06 bubuuuu: sun p.m. bidaha,bakarmısın? 01:07 zenci: im not sure of "extralbel" . it means "reçete dışı" or " fazladan". 01:08 eray16: Zenci çok saol.bir tane daha var.ama son.çevirebilir misin? lütfen 01:12 zenci: i ll try eray 01:13 zenci: i m responsin late sorry, i have to deal with pm s meantime 01:17 eray16: With this action the use of any phenylbutazone in an adult dairy cow becomes a violation of the Food, Drug and Cosmetic Act and one of FDA's highest regulatory priorities. 01:22 zenci: bu hareketle , yetişkin mandıraçiftlik ineklerinde herhngi bir fenilbütazon kullanımı FDA`nın en önemli kural önceliklerinden biri olan gıda,ilaç ve kozmetik aktının çiğnenmesi meydana geliyor 01:23 dyslexicmot: Extra-label drug use ELU refers to the use of an approved drug in a manner that is not in accordance with the approved label directions. ELU of new animal drugs was considered illegal and permitted 01:24 zenci: more or less it means " reçete dışı" then ? 01:24 dyslexicmot: ……and permitted only as a matter of enforcement discretion until the passing of AMDUCA. AMDUCA amended the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act the Act, legalizing extra-label drug use by and unde 01:25 dyslexicmot: …… within the context of a valid veterinarian-client-patient relationship, and became effective in 1996 when implementing regulations 21 CFR Part 530 were published. 01:25 zenci: thanks for enlightening us dyslexicmot 01:26 eray16: The FDA invites written or electronic comments on the order until April 29,2003. son cümle.kısa bi şey 01:26 eray16: bu arada extralabel nedemekmiş.ben bir şey anlamadım.Banada anlatabilir misiniz. 01:27 bubuuuu: sun sana p.m. attım,bende biraz çıkıyorum ,ufak bir işim var,herkese kolay gelsin,iyi gecelerr 01:28 eric1: ha ha ha! 01:28 zenci: fda bu durum üzerindeki hakkındaki yorumlarınızı yazılı veya elektronik ortmada 29 nisan 2003e kadar beklemektedir 01:28 sun2: bubu gordum ben de sana cevap yazdim 01:28 zenci: extra label, ilacın reçetesinde yazılnadan farklı kullanılması 01:29 hawky: ericc sen bizim eric olmazsin dimi ? 01:29 bubuuuu: sun yok bu yeni 01:29 zenci: eric cartman ? 01:30 eray16: Zenci çok saol yardımların için.Vaktini aldım.Teşekkurler. 01:31 zenci: you are welcome eray, i d be grateful i could be any kind of help 01:32 dyslexicmot: extra-label/off label = ? Yönerge göre, kullanmaması 01:33 eray16: dyslexicmot,anladım.çok saol 01:34 sun2: thx bubu, you have got an email as well. have a good night and I will talk to you -hopefully- tomorrow. bye for now 01:34 hawky: mosyooo joannayassin kim hadi eloifi annadikta ? 01:38 zenci: hawky ever attended an nba game there in canada? 01:38 hawky: not yet but couple friends went to seattle for it 01:39 player: slm 01:39 zenci: is seattle close to you? dont know much about us` geography. 01:40 player: toefl a yeni kurallar geliomus 01:40 zenci: llike what, playa? 01:41 eray16: With the May 29, 2003, implementation of this order, the list of drugs prohibited from extralabel use in food animals in chronological order of prohibition will be 01:44 zenci: 29 mayıs 203 itibariyle, bu düznelememin uygulamaya knmasıyla besi hayvanalrında kullanımı yasaklanan ilaçların llistesi şöyle olcaktır yasaklama tarihi sırasına göre 01:47 zenci: i m off to my couch to watch a tough nba match-up now. good night everyone. so long 01:47 eray16: zenci,eyvallah.çok saol. 01:47 zenci: lafımı olur eray ,her zaman 01:48 hawky: zenci biz seattle in ustundeyiz hemen yarim saat 01:48 eray16: sana iyi seyirler.içimden GO WOLVES GO demek geliyor ama.malasef play-off lara kalamadık 01:49 lord_volkan: lütfen büyük harf kullanmayalım eray16 cım. 01:50 eray16: pardon yasak olduğunu bilmiyordum.Özür dilerim 01:50 zenci: thanx eray, if you acquire a good center and a solid scorer you might make playoffs again next season and you can cheer" go wolves" in the post season games bye all take care 01:50 hawky: later man 01:51 lord_volkan: Moderatörün ricasını iletmek istedim sadece.Özür dilemene gerek yok. 01:52 hawky: lord sen cok yakinda alirsin mod lugu bak benden soolemesi D 01:53 hawky: tabi vaktin yetiyosa 01:54 lord_volkan: Sadece sabah 1200'a kadar giremiyorum.Ondan sonra zaten genelde seslisözlük açık oluyor bilgisayarımda.Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 01:55 melda_: selam arkadaslar 01:55 lord_volkan: Kuralları uymayanları görürsem zaten rica ederek uyarıyorum.Önemli olan şey kimsenin kalbini kırmadan orta yolu bulabilmek. 01:58 melda_: selam dedik degilmi ? 01:58 lord_volkan: Slm melda! 01:59 melda_: h asoyle 02:02 eray16: hoşgeldin Melda 02:03 melda_: hosbulduk eray 02:05 eray16: Phenylbutazone Added to Prohibited List. ne demek? 02:06 rainmaker66: postpartum 02:06 lord_volkan: Phenylbutazone yasaklılar listesine eklendi. 02:06 rainmaker66: pardon yanlislikla postparyumu buraya yazmisim 02:07 rainmaker66: partum 02:07 lord_volkan: anti-inflammatory drugilaç,hap=Phenylbutazone 02:08 eray16: postparum doğum sonrası 02:08 lord_volkan: yani ateş düşürücü ilaç 02:08 sun2: ya da "yasaklilar listesine eklenmis Phenylbutazone" olabilir. cumlenin gelisine gore degisir 02:09 eray16: Lord_volkan, benim bir çevirim var.bana yardımcı olabilir misin? 02:09 lord_volkan: elimden geldiği kadarıyla evet. 02:10 eray16: Lactating adult dairy cattle are defined by FDA as dairy cattle 20 months of age or older regardless of whether they are milking or dry. 02:14 lord_volkan: Yetişkin sağmal inekler FDA tarafından 20 aylık ve sonrasında süt verse de veremese de sağmal inek olarak tarif edildi. 02:15 lord_volkan: tarif edildi=belirtildi de olabilir 02:15 eray16: Currently, the only sulfonamide available for use in dairy cattle older than 20 months of age is sulfadimethoxine SDM. In adult dairy cattle this drug may only be used on-label. 02:16 divane: selamlar 02:16 eray16: hoşgeldin,Divane 02:18 melda_: slm divane 02:18 divane: eyv. eray. hoşbulduk 16 bursa mı yaş mı? ; 02:18 divane: bayadır gelmiom. yeni yüzler görüyorum 02:18 eray16: yaş,sen bursa lısın galiba 02:19 divane: yok diilim.zonguldak.lakin ank.dayım şimdikk. 02:20 lord_volkan: Bu günlerde,sadece sulfonamide ilacının 20 aylıktan büyük sağmal inekler için kullanımı uygundur.Yetişkinlerde bu ilaç sadece reçete ile kullanılabilir. 02:20 divane: melda nasılsın? daha önce görmedim seni galibam.uzun zaman oldu gece sesliye gelmeyeli.ya da ikinci bi nickmi 02:22 melda_: 02:23 sun2: Eray.Sagilabilen/sutveren buyukbas hayvanlar, FDA tarafindan, sut verip vermemelerine bakilmaksizin 20 aylik ya da daha yasli buyukbas hayvanlar seklinde ayrilmistir/tanimlanmisti 02:23 melda_: hemen hemen hergun seslisozlukdeyim de 02:23 sun2: bu gonderdigin ilk paragraftilactating ile baslayan 02:23 melda_: 2.ci konusmaya katilmam oluyor 02:25 divane: hmmm bu sesli ailesi acaip bi aşiret oldu iyiden iiye.valla burdan birine dokunsan ucu usa.dan çıkıyo 02:26 eray16: ok, sun 2, saol. . Lord son cümledeki "sulfadimethoxine SDM" 'ı nereye veya nasıl cümleye ekleyebilirim? 02:28 lord_volkan: SDM yani sulfadimethoxine kullanım yaşı 20 aylıktan büyüktür. 02:29 melda_: eray ders mi cevirimi 02:30 lord_volkan: Yani 20 aylıktan büyük olanlar bu ilacı kullanabilirler diyor. 02:30 sun2: eray.Su anda, 20 ayin uzerindeki buyukbas hayvanlar icin kullanima uygun tek sulfonamide, sulfadimethoxine'dir. Yetiskin buyukbas hayvanlarda bu ilac sadece receteyleon-label kullanilabili 02:31 lord_volkan: tabi yine büyükbaş sağmal ineklerden bahsediliyor burda. 02:35 rainmaker66: araknafobia orumcek fobisi midir? 02:35 eray16: ders, Melda 02:36 divane: oturduğun yer swiss otel lobisiyse o da ondandır 02:36 melda_: kolay gelsin Eray 02:36 lord_volkan: evet rain Yoksa Ata Demirer mi dinliyorsun? 02:38 rainmaker66: yok simdi dinlemiydum da aklima geldi ama aradim burda cikmadi 02:38 eray16: saol.ama gecenin bu saatinde hiçde kolay gelmiyor. 02:39 lord_volkan: Yaf öyle bir kelime yok aslında;dalgasına 02:39 eray16: .Administering higher doses or sustained release SDM products is prohibited. 02:40 rainmaker66: super uydurmus ama bu arada benim nickin bi anlami eksik burda; rainmaker One who is believed to be capable of producing rain, as through magical or ritual actions.tesekkurler 02:41 lord_volkan: SDM ürünlerinin yüksek doz kullanımı veya kaçak alım satımı yasaklandı. 02:42 hakyman: abi o değilde sizden birmi kung fu nun anlamına bakan ? 02:43 hakyman: prohibited diyosa prohibiteddır hehehe 02:43 lord_volkan: kung fu mu? O da güzel. 02:45 sun2: yasaklanmistir olsa daha iyi olur bence volkan. ve administering i dogru yazip yazmadigina bakar miydin eray? tesekkurler. 02:45 eray16: Aside from the above AMDUCA list, regulations related to the Pasteurized Milk Ordinance PMO prohibit the presence of dimethly sulfoxide DMSO and colloidal silver on dairies. 02:45 lord_volkan: Pardon is prohibited demiş cümlede.O zaman anlam presen olur. 02:45 lord_volkan: SDM ürünlerinin yüksek doz kullanımı veya kaçak alım satımı yasaklanılır olacak doğrusu. 02:46 rainmaker66: eray bu ne abi sutler inekler falan? 02:47 sun2: tamam yuksek doz "vermek" anlaminda. yasaklanilir olmaz volkan yasaklanmistir olmali. is prohibited cunku 02:47 eray16: bir yazı var da.Türkçe si lazım.veteriner fakultesinde okuyan bir abi için 02:48 hakyman: agri wif sun2 what daaaaa sun2 hw ya m8 how is it goin do u wanna any other que. like last nite? 02:48 sun2: is prohibiting olaydi present olurdu ama burada fiilin ucuncu hali kullanilmis dikkat edersen pasif yani edilgen. 02:48 rainmaker66: hmm kolay gelsin 02:48 erturkk01: Savas17 burda mi? Slm Volkan,eray,sun 02:48 hakyman: oops hit the wrong joe 02:48 erturkk01: hakyman sanada selam 02:49 lord_volkan: 0245 lord_volkan SDM ürünlerinin yüksek doz kullanımı veya kaçak alım satımı yasaklanılır.Tamam ben de pasif yaptım;ama present anlam taşıyo manasında dedim onu. 02:50 hakyman: hehe sanırım biriyle karıştırdım seni sun2 pards 02:50 hakyman: selamlar erturkk01 02:51 sun2: mrb erturk, hosgeldin, mrb hakyman. dunku cumleden turkce, ingilizce ya da herhangi bir dilden herhangi bir anlam cikarabildiniz mi haky? 02:51 eray16: Savas17 burda. 02:51 erturkk01: erya.olum cevirdim cumleyi forumda 02:51 erturkk01: erya buarada ben erturk'un yeni versiyonuyum 02:52 eray16: Abi yine ne oldu sana ya.? 01 olmussun simdi de 02:52 sun2: prensent manasi tasir zaten yasaklanmistir dersen su anda yasaklidir cunku volkan. yasaklanir denilemez orada. cunku bir defa yasaklanmis ve yasaklilik hali devam etmektedir. 02:52 hakyman: pardon ya sen miydin sun2 ben çıkardım çıkarmasınada varsayımsal cümle bozuk idi ama ne demk istediğine dair bişey çıkardım ama soruyu soran arkadaş bida gelmedi ondan tam açıklığa kavuşmadı sonuç 02:53 erturkk01: eray.aslanim napalimSiyaset konuscaz diye banlandik 02:53 eray16: savas17 çok saol Erturkk01. 02:53 erturkk01: onemli degil eraycim ama ilk paragraf eksik o,mus,neden? 02:54 erturkk01: "prohibit" den sonrasi yok 02:54 sun2: demek ki cok onemli degilmis hakyman, bu arada o snoop dogg ingilizcesi de neydi oyle 02:54 erturkk01: VOLKAN? 02:54 lord_volkan: Amduca listesinin yukarı köşesindeki kurallaryönetmelikler pastörize süt yönetmeliğine dayanarak sülfir oksit varlığını ve sütlerde kollodel bakırların bulundurulması yasaklandı. 02:55 eray16: abi o savas17 abimin marifeti.valla ben olsaydım çevirmezdim.Bir yazıyı bile düzgün yazamamış formlara. 02:55 lord_volkan: slm tr 02:55 erturkk01: haha eraycim valla ben abinin yazdigi kadar cevirdim 02:55 erturkk01: volkan neisin var gecekusugidiyodun sen hani? 02:56 lord_volkan: oki sun2 anladım saolasın. 02:56 lord_volkan: ne biliyim tr,sesli boarda bakıyım dedim takıldım kaldım 02:57 erturkk01: tamam Volkan/Mustafada uctu,gelmedi bidaha 02:57 eray16: In addition,the use of ionophore compounds i.e monensin,lasalocid in lactating dairy cattle rations is prohibited. Bu o paragrafın son cümlesiydi. 02:57 hakyman: sun2 hiphopçı doğmuşuz ben ne yapayım bu arada geçen cümlede tense göre türkçeye çevirmek viraz sakat bence yasaklanmıştır daha doru olur hele hele bu cümle bi yönetmelikte geçiyosa 02:57 sun2: birsey degil volkan, hakikaten cok yardim ettin sen bu aksam eraya. eray senin odevin mi bu yoksa baskasinin cevirisini mu yapiyorsun? 02:57 lord_volkan: Amduca listesinin yukarı köşesindeki kurallaryönetmelikler pastörize süt yönetmeliğine dayanarak sülfir oksit varlığını ve sütlerde kollodel bakırların bulundurulmasını yasakladı.Daha doğru oldu 02:58 eray16: lord kusura bakma ,ben seni esir ettim buraya. bu son cümle.Tr abi formlara yazmış gerisin 03:01 lord_volkan: Buna ilavetten,iyon bileşimleriörnekmonensin,lasalocid ineklerden süt sağmada kullanımı da yasaklıdır. 03:01 sun2: volkan eger yasaklayan bir kurumsa yasakladi denir eger ozne bir urun ise ve baskasi tarafindan yasaklaniyorsa, yasaklanmistir denir haliyle. the drug is prohibited denirse ilac yasaklanmistir 03:02 lord_volkan: yasaktır=yasaklıdır 03:03 lord_volkan: Ok teşekkür ederim sun2.Bir an gözümden kaçtı.Uyardığın için teşekkür 03:06 hakyman: ya ben size bi şarkı söliyim keyfimizi bulalım zaten acipte sıcak bura bilg fanıda alttan alttan sıcak sıcak vuruyo bide tez yazıyom çok sıkıldım ya bu tez yazım mkurallarını kim çıkardı çk merak etti 03:06 sun2: onemli degil volkan benim du bu sayede sagmal ineklerle ilgili bilgim olmus oldu. iseme yaryacagi bir gun gelir elbet. 03:06 eray16: Volkan çok saol.vaktini aldım.sonunda lanet olası metin bitti senin ve Tr nin yardımlarıyla.ikinizede çok teşekkurler. 03:06 sun2: burayi o yuzden seviyorum, baska yerde bir makale gorsem bu konuyla ilgili hayatta okumam ama burada ister istemez ogreniyorum. genel kultur. 03:07 lord_volkan: Önemli değil eray16! Zevkti 03:08 hakyman: konu inklerle mi ilgili idi 03:08 erturkk01: onemli degil eray.yalniz ben kendi cevirimde ufak yanlisliklar olabilir.ama geneli dogru 03:09 lord_volkan: Evet hakyman İneklerin sağımında kullanılan ilaç ve hammedeler ve yasakları falan filan 03:09 erturkk01: volkan bi bak bakalim benim cevirime.yanlis varsa duzelt 03:10 lord_volkan: Hangisine?Nerede senin çevirin Tr? 03:10 sun2: ineklerle ilgiliydi ever hakyman. bu hayvanlarda kullanilacak, daha dogrusu kullanilamayacak ilaclardan sozediyordu 03:10 hakyman: tüh olayın başını kaçırmışım bende genel kültür yapardım ineklerle ilgili 03:11 erturkk01: Volkan forumda.translations bolumunde 03:11 eray16: Sun2 abi,genel kultur diyosan ve kopekleride seviyorsan form sayfasına bir metin yazdım.kopeklerde vucut dili ile ilgili,bir göz at istersen 03:11 lord_volkan: Yeni koyduğun mu?Şu savaşın ki mi? 03:12 hakyman: neyse ben size meşkuliyet vermiyim çevirilere devam.varya buraya kanım kaynadı böle hepinizi içten öpesim geldi vala hadin ii geceler 03:12 sun2: link ne eray? 03:13 lord_volkan: İyi geceler hakyman! 03:13 sun2: bye hakyman 03:13 eray16: http//forum.seslisozluk.com/showthread.php?t=2490 03:14 eray16: hayırlı sabahlar Hakyman 03:16 lord_volkan: Evet Tr çok güzel bir çeviri olmuş.Eline sağlık. 03:18 erturkk01: lord sence bazi son bolumunde bi sorun yok mu? 03:19 erturkk01: cevirinin son bolumu.beraberinde getirir.ben oyle cevirdim ama remain kelimesinin baska anlamlarida var. 03:20 lord_volkan: Bazı bolümlerde ufak tefek hatalar var;ama çok az hatalar bunlar.Yani esas anlatılmak istenen şeyleri çevirmişsin zate.Güzel olmuş 03:20 lord_volkan: remain in arta kalmak,sabit kalmak anlamları da var evet. 03:21 erturkk01: evet volkan,zaten mukemmlel ceviremiyorum.anlarim ama cevirememAcaip bisey iste bendeki busey. Remain'in nedeme kistedigini anlamadigim icin orayi biraz kafama gore yaptimD 03:23 hakyman: arkadaşlar dengesizliğime verin, geri geldim işte size cebelleşceniz bi cümle; this is way beyond my remote concern of being condescending, msn nickim olur hehe hadi bakalım 03:23 lord_volkan: Dur ben pek detaylı bakmadım senin çevirinde o kısma.Biraz daha bakıyım eğer ki eklenecek bişey varsa foruma eklerim ok? 03:23 erturkk01: Abi zaten tam cevirince guzel cevirmen olunmuyor,anlayacabilecek sekilde cevirince oluyo 03:23 erturkk01: ok volkan 03:24 hakyman: ben çeviremiyom türkçeye bi cümelde belki siz çevirirsiniz türkçemde kıt zaten biraz benim 03:25 erturkk01: yardimci olmaya calisirim hakyman 03:26 hakyman: tekrar yazıyom görülmedi galiba, This is way beyond my remote concern of being condescending. 03:28 erturkk01: hakyman ben pek anlamadim valla.kafam da pek yeinde degil zatenkusura bakma.lord gelince bide o baksin 03:29 eray16: Tr abi, play-soliciting ne demek? 03:30 erturkk01: huuhh?Anlamadim,ilk defa duydum vallaNerden buldun bu kelimeyi? 03:30 erturkk01: soliciting in bisuru anlami var.tehlikeli bi kelime olabilirD 03:31 eray16: bu köpeklerin davranışı ile ilgili bir şey.resmin altında yazıyo 03:31 erturkk01: kiskkirtici oyun olabilir eray ama emin degilim. 03:32 eray16: Abi, nba maçını izliyon mu? severmisin nba i? 03:32 erturkk01: tahrik edici oyun.olabilir 03:32 hakyman: yaw resmi görmedim ama köpek hasta rolumu yapıyo yerde filan mı sürünüyo? 03:32 lord_volkan: Bu benim küçük gören davranışıma benzeyen bir davranış şeklidirHawky böyle oluyor bana göre;ama tam emin değilim. 03:32 erturkk01: eray basketbolu severim ama nba izlemem,avrupa basketbolu daha guzel gelir bana 03:33 eray16: hayır, sağ patisini kaldırmış yalıyor. 03:34 erturkk01: eray solicit kelimesinin anlamina bak bakalim.nediyceksin 03:35 lord_volkan: kötü kadın rolü de olabilir eray16. 03:35 eray16: oyuna davet olabilir mi? 03:36 erturkk01: evet eray o da olabilir 03:36 eray16: solicit rica etmek falan diyor sözlükte 03:36 hakyman: eray16 yardımisteme,yicek isteme roluhareketiolabilir emin değilim ama . bu arada sağol lord_volkan 03:36 lord_volkan: Bence bidaha bak eray16 03:37 lord_volkan: Çünkü başka anlamlara da geliyor o kelime. 03:37 hakyman: vala köpeklerle alakalı biri olmak lazım herhalde bunu anlamak için 03:37 eray16: expressive social .responses in the dog? 03:37 erturkk01: hakyman galiba 03:38 hakyman: müşteri aramak anlamına bile geliyo 03:38 eray16: fahi.lik de diyor abi sözlükte,ama o olmaz herhalde 03:39 hakyman: expressive olduğu kesinde ban pek expressive gelmedi vala bana o hareketi yapcak köpek kafa atarım 03:39 lord_volkan: Dedimya ertürk kötü kadın rolü diye.O anlamına bakarak yazdım onu ben 03:39 eray16: det35 - ind 47 son saniye skoru 03:40 hakyman: kuvvetle ihitimal yicek istemedir o ya paragraf başında sonunda bi yerde yazmıyo mu ? 03:42 eray16: hayır bir şema var,resmin altında yazıyo.mesela korku anında köpeğin şeklini gösteriyo 03:43 hakyman: anyway goooooooo indi goooooooo 03:44 eray16: no way, heat champion 03:44 lord_volkan: Arkadaşlar hepinize iyi geceler dilerim!İyi çalışmalar,sonra görüşürüz.Ben kaçtım.Bye. 03:44 hakyman: neyse arkadaşlar ben kaçtım teze devam edeyim bu kadar ara yeter ii geceler c ya l8r m8s 03:46 eray16: herkez yatıyor. bende yatayım. Bu geceki yardımlar için herkeze çok saol. bye 03:53 bareme: canlı warmı ? 04:00 arm6952678: selam, beleive ne demek bilen varmı? 04:03 erturkk01: DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın konuşmasında Abdullah Öcalan'dan "Sayın" diye söz etmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi AİHM kararını olumlu bulduklarını söylemesi de, DSP Genel Başkan 04:04 erturkk01: . DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit'ın tepkisine neden oldu. Macit'in, "Öcalan terörist başıdır" sözleri, KESK'in Kürt kökenli delegelerinin Kürtçe sloganlarıyla protesto edildi. 04:04 erturkk01: iyigeceler volkan.eray sanada aslanim. 04:15 sun2: eray ineklerle ilgili ceviriyi yaptim ve foruma ekledim, ilgili arkadasa duyur. bakalim yeterli bulacak mi? 04:19 sun2: to believe, inanmak demek arm 04:20 sun2: burada kim kaldiysa kendisine iyigeceler diliyorum. 04:27 bareme: Ben kaldım walla 05:07 coldbeer: bende buradayimmm 05:10 coldbeer: ama yanlizim anlasilan 05:15 zaahmet: bende burdayim 05:18 coldbeer: za ahmetmi zahmet ten zaahmet mi? 05:22 zaahmet: za ahmetten 05:22 coldbeer: ne dedim simdi ok zaahmet iste 05:22 coldbeer: ne is yapar za ahmet nerdedir 05:24 zaahmet: almanyada ogrenciyim sen 05:26 coldbeer: ogrenciligim bitti 8 yil oldu neredeyse ankaradayim ben kimya ogretmeniyim 05:27 zaahmet: bir ogretmen icin gec bi saat degilmi hocam 05:27 divane: ii sabahlar 05:27 zaahmet: sadece ogrenciler yasiyor bu saatlerde diye dusunurdum 05:28 coldbeer: haklisin baya gec bir ssaat haftasonu iste uyku tutmadi 05:28 zaahmet: ii sabahlar 05:28 coldbeer: ne okuyosun almanyada 05:30 zaahmet: isletme 05:30 zaahmet: yada burdakilerin deyisyle BWL 05:31 coldbeer: ee almanyada sat kac sabah 7 falanmi 05:31 zaahmet: 04.31 05:33 coldbeer: hahaha ne ucuyorum ha kendime gyuluyorum yanlis anlama 05:34 coldbeer: ne hesap yapmisim turkiyede saat 531 se almanyada 7falandir ne hesap 05:35 coldbeer: neyse uyku mahmurlugu diyelim 05:35 zaahmet: ne onemi var artik saatleri unuttuk gece gunduz karisti birbirine 05:35 coldbeer: gecede barda biraz icmistik hesap biraz sasti iste 05:36 coldbeer: ogrencilik yillarimi aklima getirdin METU deydim ben sabahlara kadar ders calistigimi cok bilirim 05:38 zaahmet: p.tesi sunm var ona hazirlaniyorum bende 05:38 zaahmet: uluslararasi hukuk 05:39 coldbeer: allah kolaylik versin, 05:40 coldbeer: ciktim ben sana kolay gelsin uyu dinlen biraz harab etme kendini 05:40 zaahmet: saol ama baya kasti 05:43 coldbeer: o kadar olsun canim, hatirlican bu kasilmalari heheh 05:44 coldbeer: gorusmek uzere tekrar byee 06:56 player: slm 07:39 mahya88_h: Gunayidin arkadaslar 08:10 gwen: gunaydınlaaarrrr 08:26 nesquik13: tro cum kalimera 08:28 gwen: kalimera nescim naber? 08:33 nesquik13: = nassin 08:33 nesquik13: cmtsi leri kaca kadar calisiyordun 08:38 mahya88_h: merhaba 08:39 gwen: nescim sen de 3 ben diim 4 ole allah ne verdiyse ofisteyiz se? 08:39 gwen: slm mahya 08:41 mahya88_h: naslsin gwen 08:42 SELMANCAN: gunaydin arkadaslar 08:44 mahya88_h: gunayidin selman 08:44 SELMANCAN: yaa benim acilen yardima ihtiyacim var ispanyolca bilen varmi aranizda 08:45 mahya88_h: selman ben turkce cok fazla bilmiyorum 08:45 SELMANCAN: yada google translatorden cevirdim ingilizceye ama bana pek duzgun gelmedi cumle simdi yapistiracam buraya bi bakabilirmisiniz 08:46 SELMANCAN: DECLARATION By means of the present, we declared under oath that our Meetings for motor, as well as the parts incorporated in such, with Marca "Power Gaskets", are products without Asbestos fiber 08:48 mahya88_h: ok so what is the problem now? 08:49 SELMANCAN: mahya i want it's translation to turkish 08:49 SELMANCAN: what is the meaning of this text in turkish 08:51 mahya88_h: oops I dont know that much turkish maybe I can translate it in english but more simple 08:53 SELMANCAN: mahya what is your desicion?is that text certainly correct? 08:54 mahya88_h: I think its extra ordinary complicated 08:54 SELMANCAN: actually that text was in spanish form.i have translated it form spanish to english with google translator 08:56 mahya88_h: haaaa I see 08:57 SELMANCAN: you are right mahya that text is irregular 08:57 mahya88_h: can you tell me totally what do you mean maybe we can make more understanding translation beraber 09:00 result: bi kahvaltı yapıp geliyorumm 09:00 result: kıpraşmayın. 09:00 mahya88_h: selman nerdesin? 09:03 SELMANCAN: i am here mahya but i must state taht there is "of no variety" at the end of text 09:04 SELMANCAN: ok we can try to traslate it.wait me i am going to write. 09:04 mahya88_h: result can you help me? 09:06 mahya88_h: selman do you have an msn or yahoo IDcause my credit will finish in 2 sentence 09:07 SELMANCAN: ok mahya note that selmanyildirim@hotmail.com 09:11 SELMANCAN: mahya you are not online 09:24 gwen: board un ustune olu toprağı serpilmiş bu c.tesi gunu daha. 09:34 gwen: Also please let me know factory, c of o ect ASAP. 09:34 gwen: cumlenin son kısmını cıkaramadım hani bakan olursa akıl yurutmemde yardımcı olurmu acaba ? 09:37 mahya88_h: gwen with whom you are talking? 09:37 jessie: gwen noldu sole 09:38 gwen: this is a sentence from one of mails of my customer. 09:39 gwen: jess cim slm, nbr? yaaa su c of o ect i anlamadım da, bakıorum bakıorum ne olaki diye yok bişi gelmiyo aklıma 09:39 gwen: 0934 gwen Also please let me know factory, C OF O ECT asap. 09:40 mylove: ASAP as soon as possible fakat c of ect, bunu bende anlamadım, günaydın arkadaşlar 09:41 gwen: slm mylove, asap ı biliorum da oncesi ne takıldım bende, sağol cnm 09:42 mylove: ok gwen , u r wellcome. 09:42 boncuk_e: goodmorning 09:43 boncuk_e: 09:44 jessie: gwen-o ixcin oksijen c icin clorine ve ect icin edge crush test olarak kisaltma veriyo.kisaltmalarda ama totalde nedir anlayamadim bizde kullaniriz kisaltma ama bu biraz komik olmus P 09:44 dirhelek: selam herkese 09:44 treebeard: günaydın bocuk 09:45 treebeard: selam drihelek nasılsınız? 09:45 jessie: gwen-bu musteri ecuadorda diil dimi? 09:45 boncuk_e: aranıza yeni katıldım.Fakat sanıyorum 20 mesaj atma hakkım var neden? 09:46 gwen: jess hehehehee cnm sağol kısaltmalara nerden bakıosun ? bu kısaltmaların için soylediği gerçi konumla alakasız cıkmıs ama hehehe biliosun ben tekstilciyim ole oksijen clorin falan geride kaldı 09:46 treebeard: bizim de o civarda boncuk_e 09:47 dirhelek: selam tree, hos geldin comez boncuk.baslangic icin oyle,, ama boardi kullanim sekline gore artabilir de azalabilirde 09:47 boncuk_e: yükseltme şansımız varmı. 09:47 mylove: bomcuk o , bir saatteki mesaj atma hakkın fazla geyik yapma diye alınmış bir önlem 09:47 treebeard: gwen bana fabrikanın yeri ile alakalı bişiler sormak istemiş gibi geliyo. 09:47 boncuk_e: anladım çokteşekkürler.evet çömezim P 09:48 boncuk_e: sağol mylove 09:48 gwen: jess cim ingilterede centre of origin dese dicem origin in basına centre gelmesi abesle iştigal etmezmi ? üff yaa valla kendş dillerini yazamıolar bizede bole düşünmek kalıo kumru gibi kim bilir 09:48 gwen: ne yazmak istedi 09:49 treebeard: certificate of origin ?menşe sormasın sakın? 09:49 treebeard: eveeett 09:49 treebeard: menşe sormuş heralde.fabrikayı ve menşeyi. 09:50 treebeard: olmuyo mu?gereksiz bi heyecan mı yaptım yoksa 09:51 jessie: tree doru soluyo olabilir co kullaniriz bizde certificate of origin icin ama peki ect nedir? 09:52 gwen: tree olabilir ama bu müşteri yeni bi müşteri deil ki 2 yıllık müşterimiz alla alla. yinede en yakın sonuc bu . bu elemanla yeni yazışıoruz heralde etrafındakilere sormaktansa bana sormak istedi 09:53 veceligesuverildi: günaydın arkadaşlar 09:54 gwen: slm vecelik 09:54 dirhelek: gunaydin vecelige. 09:54 gwen: bu ingilizleri anlamak mumkun deil vallahi deil 09:55 dirhelek: kotu ingiliz.beyaz adam kotu. 09:55 gwen: dirhelek soluk benizliler evet. 09:56 dirhelek: 09:56 veceligesuverildi: gwen -dirhelek-tree-jessie nasılsınız dirhelek artık çok sık girmiyorsun herhalde.özletiyorsun kendini bu kadar açma arayı 09:56 dirhelek: catal dilli onlar.uhmmm 09:57 gwen: ve seytan bakışlı. 09:57 dirhelek: ve celige.iki gunlugune jessie nin memleketine gittiydim. simdi burdayim. 09:58 treebeard: selam vece 09:58 treebeard: 5 dk yokum 09:58 dirhelek: gwen, bilgece konustu.ama uc konturumu de yedi.gwen kotu.cok kotu. 09:58 gwen: yeşil başlı göğel ördek, uçar gder göle karşı. 09:59 gwen: dirhelek, sensin kotu sensin kotu. 10:00 dirhelek: vecelige.birde siz calismaya basladiginzda ben de bitirmek uzere oluyorum,,,saat sorunu malumunuz. 10:01 veceligesuverildi: dogru haklsın dirhelek.kaç saat fark var aramızda 10:01 dirhelek: gwen tabii turku soylersin,, cunku sorunun cevabini aldin, neselendin yineseni seni 10:02 dirhelek: veceligeonceden 6 saat vardi, yaz saati baslayinca 5 oldu.burda o uygulama yok 10:04 veceligesuverildi: hiç fark yokmuş dirhelek gelin tacının ing.ni birde hani bizim düğünlerde nikah şekeri dağıtılır yabancılardada var mı öyle birşey.varsa eger nikah şekerinin ing.nedir ? 10:17 jessie: veceli var var burda ama seker vermediler bize.bole minyatur yunuslar vardi icinde kutunun camdan yapilmis ama ing nedir bilmiyom valla 10:18 dirhelek: gelin tacinin ingilizcesi varmi peki? 10:18 jessie: baktim wedding candy mis 10:18 dirhelek: bir de bizim gibi araba susluyorlar, onu gordum 10:19 jessie: dirhelek var var o da var du bulcam.hehe evet susluyolar hatta konvoy bilem yapiolar ama korna yok tabe P 10:20 dirhelek: duvak icin bridal veil diyo .? 10:20 dirhelek: korna yasak cunku 10:21 jessie: hah buldum tiara-gelin taci 10:21 dirhelek: duvak, gelin taci ayri galiba? 10:21 veceligesuverildi: wedding candy kelime anlamı düğün şekeri değil mi jessie . 10:21 dirhelek: tiara.ok 10:22 veceligesuverildi: gelin taçıtiara mı yoksa wedding candy mi .korna burdada yasak ama herkes calıyor 10:23 jessie: veli-nikah sekeri wedding candy, gelin taci tiara 10:24 dirhelek: vecelige.tiara tac, wedding candy nikah sekeri,,ama onlarda daha cok wedding cake dugun pastasi var bildigim kadariyla nikah sekeri bize mahsus bir adet 10:26 veceligesuverildi: yediniz mi peki hiç wedding cakeden .diger pastalrdan farkı ne.ben bi ing.çiftin cakenin yemişitim.açıkcası hiç begenmemiştim galiba 1 ay filan saklanabiliyormuş bozulmadan 10:27 dirhelek: vecelige ben henuz yemedim. 10:27 veceligesuverildi: dirhelek ve jessie teşekür ediyorum.iiki varsınız 10:29 dirhelek: vecelige.sende 10:43 yavuzsultanselim: s.a. 10:44 veceligesuverildi: a.s yavuzsultanselim 10:46 mylove: slm arkadaşlar . how r u today ? l hope you r okay 10:47 veceligesuverildi: yep hoşgeldin myloevım. lets start if you have got free time 10:48 mylove: Adım atamayacak duruma gelinceye değin yürümeyi sürdürdü. slm vece lets start for translate 10:51 veceligesuverildi: he was contiunening to walk till he could not take an another step. 10:52 mylove: He kept on wolking until he was unable to take another step.very good vece 10:54 mylove: Makina o kadar gürültü yapıyorki birbirimizi duyamıyoruz. 10:55 veceligesuverildi: bugün burası çok sessiz yoksa banamı öyle geliyor. 10:56 veceligesuverildi: machine makes a lot of noise so that we couldn't hear ourself 10:57 veceligesuverildi: mylove bu arada makina değil makine sözcügün aslı.türk dil kurumunun son kararı makine diye yazılıp telfuzz edilmesi gerektiği yönünde ama tabii alışkanlıklardan kolay vazgecilmiyor 10:58 mylove: The engine makes so much noise that we cant hear each other. haklısın vece biz ing. derken türkçeyi unutuyoruz dimi ama ok l will do it like that 10:59 mylove: vece biraz sonra geleceğim 11:00 veceligesuverildi: tamamdır mylove 11:01 gwen: eeee vecelikcim daha daha nasılsın? 11:05 gwen: bittim ben arkadaslar, maliyette hata yapmışım ühühühühhh 11:05 gwen: karı silip süpürdüm bi çırpıda 11:06 veceligesuverildi: iim gwen nasıl olsun.yok pek bi farkı bugünün dünden.sen nasılsın? 11:06 jessie: gwen-dsuzeltirsin bosver.ciddi bi hataysa musteriye bildir anlarlar eger duzgun anlatirsan vesizi taniyolarsa. 11:06 gwen: ii deilim vecelik, pazartesi nasıl açıklıcam onu düşünüyorum kara kara 11:06 dagonett: merhaba 11:07 gwen: cnm anlaşma yapıldı bunun geri donusu yok , once yaptığım bi maliyet , benden sonra check eden koordinatorde farketmemiş bende kaçırmışım ribanayı eklemeyi aldık başımıza belayı 11:07 gwen: slm dagocm 11:07 veceligesuverildi: mailyet analizini sen mi yapmıştın yaptırmışmıydın ? 11:08 dagonett: gwencim hiç mi umut yok? 11:08 veceligesuverildi: çokmu fazla fark var gwen ?hoşgeldin dagonett 11:08 gwen: yani ticaret kar için yapılır ama bu seferlik kar çöpte hayır için yapıyoruz havası var 11:09 gwen: maliyeti ben hazırlıyorum verileri toplayıp sonra koordinator check edio ama atlamışız işte, geri donusu yok tek tesellim zarar etmiyoruz en azındn 11:11 gwen: tmm müşteri memnuniyeti için yaptım.dicem ehihihihiiii 11:11 veceligesuverildi: bu seferlikte böyle oluversin gwencim.canın saolsun .diger işte fazla kar ettirirsin olur gider.kul yapısı bu hata tabiki olcak.sıkma tatlı canını 11:11 gwen: haftasonumu kendime zehir edemem 11:12 gwen: vecelikcim sağolasın 11:12 gwen: dagocm naber? 11:12 dagonett: hoşbuldum veceli. nasılsın? gwencim bencede müşteri memnuniyeti ilk sırada olduğu için beki durumu kurtarırsın 11:12 veceligesuverildi: müşterinin ayağı alışsın . bize geri dönsün daha fazla kar bıraksın 2.3.işlerde dimi ama. 11:13 gwen: be right back as soon as possible, byes for now 11:14 veceligesuverildi: iilik dagonett ne olsun devam ediyor bi şekilde hayat.bu arada ank.buluşmasının resimlerini gördüm.5 kişi mi burda sadece ank.dan 11:14 dagonett: etme tabi gwencim ya bak hava ne güzel herşey güzel bende sevgi pıtırcığı oldum, napim hava güzel olunca kendimi çok iyi hissedyorum iyiyim gwencim sende iyisin umarım. dün alışveriş yaptım 11:15 dagonett: bye gwencim. veceli. aslında daha fazlaydık ama kalanlar bunlardı 11:16 veceligesuverildi: izmir grubunun sayısı mı fazla ank.grubunun mu.ist.çok yok galiba.hoşcakal gwen 11:16 mylove: ok . l came back , slm arkadaşlar , slm dago , gwen , vece 11:16 dagonett: biraz işim var bende kaçtım sonra gelirim bye for now 11:17 jessie: doga hsgeldin byeee 11:18 mylove: Benden rica etmesi koşuluyla onunla Amerika ya giderim. 11:18 veceligesuverildi: jessie .çok güzel oldu bu 180 derece dönüş .hoşgeldin mylove tekrardan.birden kendimi dügün sahibi gelinin ebeyni gibi hissettim.gelenlere ve gidenlere itina ile hoşgeldin ve hoşcakal denir 11:19 veceligesuverildi: I could go usa with him if he asks me politely 11:20 mylove: l will go to America with her on condition that she asks me. vece wonderful 11:21 replica: herkese günaydınlar arkadaşlar 11:22 mylove: Babası sürücü ehliyeti alması koşuluyla onun araba kullanmasına izin verecek. slm replica 11:23 replica: gününüz aydın, umutlu, sevgi dolu olsun. sizi oy kullanmaya davet ediyorum arkadaşlar ve tabi varsa güzel anılarınızı da yazın lütfen 11:23 replica: http//forum.seslisozluk.com/showthread.php?t=2501 11:24 veceligesuverildi: Her father will let him to use car on condition that he buys a diriving liecencedemekki on conditioin that =koşulu ile 11:25 veceligesuverildi: contion that'den önceki cümle geelcek zamanda ,that'den sonraki cümle ise present tensede olcakmış.dogrumuyum ? 11:27 mylove: Her father will let her drive provided that she has a driving licence. 11:29 veceligesuverildi: provided that =on condition that ,dogru mu anlamışım ? 11:34 mylove: Ne söylersen söyle sana inanmıyorum. provided that =on condition that evet doğru anlamışsın vece koşul anlatan zarf tümcecikleri bunlar 11:35 mylove: vece özür , gene arada bir iş çıkıyor 11:35 gwen: i am back. demek alışveriş yaptın dagocm bende yapıcam işte yeşilinden alıcam 11:41 chameleon06: what's up here? something going on without my appreciation 11:42 veceligesuverildi: ı don't believe you whatever you say.sorun değil myloveım.istersen sonra devam edelim işlerin yoğunsa 11:43 chameleon06: alışveiş denince ben geçen tüm bayan mağazalarını dolaştım m&s, yargıcı, mango, zara 11:45 gwen: eeee ne buldun chame 11:46 chameleon06: neler buldum gwen sorma neler 11:48 dirhelek: 11:48 gwen: dago mailin var cnm, chame simdi sormaya korktum 11:50 chameleon06: what pulls your attention gwen ha?what do u thing about thing i found? a ye 11:51 gwen: simdi chamecim sen sorma dedin ya bende sormıcam tabi, o arada anlamışım da sormamışım gibi yapiim dedim 11:53 mylove: Nasıl göründüğünüz önemli değildir ama nasıl davrandığınız önemlidir. 11:55 jessie: it doesn't matter how you look but it does matter how you actbehave. 11:56 chameleon06: ok gwen i suggest you to visit these shops to see what i saw 11:57 result: şştt 11:57 result: bol kredim var 11:57 result: göndereyim size 11:57 jessie: nolmus benimde var neo P 11:57 mylove: lt is not important how you look but how you behave. very good jessie , 11:57 result: 17 11:58 result: benimki daha çok jessie 11:58 result: konuşsanıza yaa.bitti di mi gevezelikten kontörleriniz 11:59 dirhelek: 30 11:59 dirhelek: rest 11:59 dagonett: ben geldim 12:00 suildur: merhaba. kolay gelsin arkadaşlar 12:00 result: gel kardeş.naber? 12:00 jessie: neo yaristiralimmi kac konturun var P 12:00 gwen: hey bende geldimmmm 12:00 dagonett: iyiyim saol neo sen nasılsın? merhaba suildur 12:00 gwen: yani dagocum beni detekliyomusun 12:01 result: saol suildur.sana da kolay gelsin 12:01 gwen: slm sui nbr? 12:01 gwen: destekliyomusun gidiimmi? 12:01 dirhelek: ben de 30 kontur var,,,ah 29 oldu 12:01 gwen: ya gwenin kredisi trodan daha düşük olmuyo boyle yaa 12:01 dagonett: evet gwencim biliyosun seni hed zaman destekliyorum ve bu konuda da evet olsun artık diyorum merhaba jess 12:01 result: yok şimdi yarıştırmayalım.yeni saate girdik.mod kimseye yardım etmediğim için kredimi 20 tuttubende iyiyim saol kardeş.pazartesiyi bekliyorum. 12:02 suildur: saolun result tro . iidir be tro 12:03 gwen: suicim neler dokturmussun oyle forumda. 12:03 result: gwen sen nereye gidiyon?dün rüyamda altın gömü buldum 12:03 gwen: durun ben tro olup gelcem yada bi dakka just me nerde acaba? 12:04 just_me: burdaymış. bi yere gidimmi die dusunuodum gitmeliymişim resul; 12:05 result: ben her an kaçabilrim.cevap veremessem alınmayın.2 saate dönerim en geç ama. 12:05 just_me: resul ruyalar tersine cıkarmış bilion dimi.ehihi 12:06 just_me: chame gidiorum ben o mağzalara ve bişey bulamıyorum ne hikmetse, 12:06 result: iş çıktı bye millet 12:06 just_me: byes 12:06 chameleon06: dagogirl hoşgeldin wellcome 12:13 suildur: hıı ne gibi trouble? hangi forumda? 12:16 kocamansivrisinekbozuntus: slm. aranızda LES sınavına girecek olan var mı? 12:16 just_me: aşkla ilgili biyerlerde alıntıların altına aşk bu deildir le başlayan cok guzel bi yazı yazmışsın suicim ondan bahsediyorum 12:17 gramci: hah 12:18 treebeard: ben giricem kocamansivrisinekbozuntusu 12:19 treebeard: fişini de al mustafalii fişini de alll 12:20 suildur: hı annadım trocum. ama ööle. yani bence ööle. bilmiytorum bazen çok hollywoodlaşıoz gibime gelio. oysa çok daha başka rüzgarlar esiyo bu memleketin dağlarında, suyumuz daha bi farklı akıyor. 12:21 suildur: toprağımız daha bi farklı kokuyor. unutuyoruz, unutturulmasına izin veriyoruz. maalesef 12:21 kocamansivrisinekbozuntus: slm. tree. çalışmadım. ve matematiğim yok bu sınavı geçme olasılığım var mı? 12:21 treebeard: selma ihtiyar suildur; denizlili öğretmen emeklisi kendi icat ettiği sazıyla turkuler soyleyen turkucu abimizin adı neydi? 12:22 treebeard: var sanırım kocamansiv.zamanı dikkatli kullanmalıyız sadece 12:22 chameleon06: bakaıcağın yeri bilecen just me 12:22 treebeard: selam yazarken selma çıkmış pardon 12:24 chameleon06: özay gönlüm 12:24 suildur: özay gönlüm levent. rahmetli. bak o adam çok tatlıydı ya. 12:24 treebeard: hıh saol chame 12:25 treebeard: fişini de all mustafali fişini de al! adamın sesini bi milyon sesle birlikte dinletseler tutup ayırırdın 12:25 chameleon06: live your life find your own way .o kadar çok yurtdışı olanağı var ki şaşar kalırsınız .ama araştırmıyoruz ya da el altından bazı kişiler gönderiliyor 12:27 kocamansivrisinekbozuntus: dışarıda harika bir güneş ve deniz var. ve ben sınavı düşünüyorum. biraz ilerimde son yılın soruları var. onları çözcem. kız arkadaştan ayrıldım. ne karman çorman bi hayatım var be? NEYSE ZAMAN! 12:27 chameleon06: marmariste olmak içten bile değil cruise işi için 12:30 suildur: sivri. sen subay mıydın? 12:30 dirhelek: ooohoo.arkadaslari guzel havalar mahvetmeye baslamis 12:32 treebeard: sivri temel bilgi ve yetenek soruları genelde.amac les i gecmek se zor diil.iyi puan almaksa bilmiyorum.ben de ilk kez giricem.hiç bakmadım ben de.ama genelde herkes 55-65 arası alıyo benim t 12:32 kocamansivrisinekbozuntus: evet. ama bugün Subay değilim. LES e girecek. matematiği olmayan okbtan biriyim 12:33 kocamansivrisinekbozuntus: Bana 45 gerekli o kadar. ama sorular öyle kolay değil. aha bu diyorsun. ve soru sana ci-AAA yapıyor. nerde o öss günlerim 12:33 mylove: Slm arkadaşlar. Mademki işinizi bitirdiniz dışarı çıkıp oynayabilirsiniz. 12:35 treebeard: selam considering that you have done your job/work, you can go out to play 12:36 suildur: hımm hangi kuvvet sivri. bi de mezuniyet kaçtı? 12:38 kocamansivrisinekbozuntus: K.K.K. sui. neyse. ben birazdan sorulara geçsem iyi olacak. yoksam yarın sorular rahat durmicak zaptedemicem o soruları sonra 12:39 veceligesuverildi: when you finish yor job we could go out and play tree cevirmese ben bunu senin ceviri için yazdıgın bi cümle oldugunu farkedemiyecem.dedim herhalde myloveım dışarıda oyun oynamak istiyor 12:39 mylove: Now that you have finished your work,you can go out to play. very good vece and treebeard 12:40 dirhelek: vece.aynen oyle.az daha sazan gibi atliyacaktim 12:40 treebeard: ben gittim bi saate gelirim 12:41 kocamansivrisinekbozuntus: sui. ne mezuniyeti? 12:41 dirhelek: bye tree 12:41 mylove: ya bir alemsiniz hee 12:42 veceligesuverildi: sazanlıkta üstüme yoktur dirhelek .çok atlatmşılardır beni forumumdan bişey kaybetmemişim 12:42 mylove: O kadar açıkmıştıki öğle yemeğini erken yedi. 12:42 dirhelek: 12:44 veceligesuverildi: myloveım en azından ilk cümleyi verirken yanına for trans dersen bizde sazanlık yapmayız .malum ben mimliyim bu konuda.alimallah verdigin cümleye birde yorum yaparım.bitirme sınavı gibi mesela 12:44 bilmukabele: hi 12:44 veceligesuverildi: He ate his lunch very early the reason is he was ver hungry 12:45 dirhelek: he he .vecelige.cok komoikti .neyse ben gidiyorum,,hepinize iyi hafta onlari. yorum da yapmissss.phhhh 12:46 mylove: She was so hungry that she had lunch early. ok vece after this l will write side of it " for translate" 12:47 mylove: bilmukabele hi . O kadar çok para kazanıyorki , bu parayla ne yapacağını bilmiyor. for translateeee 12:49 veceligesuverildi: he is winnig lots of money and he dosen't know what will he do with that money bana versin ben bulurum yaapcak çok faideli şeyler afiyet olsun dirhelek 12:51 mylove: He earns so much money that he doesnt know what to do with it. very good vece walla bende bulurum 12:52 suildur: sivri. ben de DHO 97 mezunuyum. ama subayken bıraktım. ayrıca- LES için çalışmanın bi anlamı yok. sadece zamana dikkat et. 12:53 mylove: O kadar rüzgarlı bir gündüki lokantaya taksi ile gitmeye karar verdik. 12:54 veceligesuverildi: suildur sen askeriye cıkışlımısın? 12:54 veceligesuverildi: it was such a windy day so that we decided to go restaurant by taksi 12:55 result: geldim 12:55 mylove: ıt was such a windy day that we decided to take a taxi to the restourant. very good vece 12:55 jessie: it was very windy day and we decided to take a taxi to go to the rest. 12:57 veceligesuverildi: jessie ordamıydın sen .nice to see you are there 12:58 just_me: hoşgeldin 12:59 kocamansivrisinekbozuntus: moral verdin beaaa cidden. çalışmanın bi anlamı yok. ne hoş geliyor kulaaa. ama ben çalışmak gerektiğini deneyimlerimden biliyorum. aslında senin dediğinde yanlış değil. sui. 13:00 mylove: sorry l am late 13:00 jessie: veceli-ben buralardayim bi yandan is yapiyom. 13:01 mylove: Öylesine öfkeliydiki tek söz söylemeden odayı terk etti. for trans. 13:02 veceligesuverildi: he was very anrgy cuz that he left room without saying any word 13:03 mylove: He was so angry that he left the room without saying a word.wowww vece wonderful 13:03 sibel77: sui nasilsin? 13:04 suildur: evet çelik deniz harp okulu mezunuyum. Sivri. hayır gerçekten çalışılacak bişii yok. ortaokul matematik bilginle yapıosun herşei. ama sözel bölüm için bişey diyemiicem. bence tek sorun zamanlama 13:04 veceligesuverildi: thanks mylove 13:04 sibel77: SUILDUUUUUUUR NASILSIIIIIN 13:05 mylove: Başka bir yol olmadığını bilsek bile onu yapmayacağız. for trans. 13:05 suildur: saol sibel iidir. ya sen yalovalı mısın? geçen de sormuştum cevaplamadın. 13:05 jessie: we won't do it even we know there is no any other way. 13:06 veceligesuverildi: bende diyorum herkonuda nasıl bu kadar bilgi sahibi olabiliyor ,ki 30 yaşında olduğunu söylemiştin.demekki askeriyede her branşla ilgili bilgi veriyolar.askeriye çok yanlış tanıtmışlar bize . 13:06 suildur: peh. bunu söyleyen bi samuray olmalı. 13:06 mrocp: selaaaaammmmmm lar 13:06 kocamansivrisinekbozuntus: ağhhhh işte sorun bu ya. bizim ortaokul mat.öretmenimiz aşure anlatırdı. biz de dinlerdik. sorun da bu ya. üni.ye beş matematisiz girdim işte böle. niçin bıraktın. DHO'yu 13:07 veceligesuverildi: need help mylove burdaki zarfı hatırlamıyorum 13:07 suildur: hehe çelik D yaw o kadar da ukala deilim ben ama ya bilmiyorum belki çok okuduumdan, belki biraz eğitimden, belki de biraz farklı farklı işlerde çalışmış olmamdan. 13:08 result: geldim 13:08 result: napıyonuz millet? 13:08 suildur: mrb mro. Sivri. yok abicim ben mezun oldum 97de. subayken ayrıldım. ya geldi bi öyle an. biraz planlıydı, biraz da spontane. alın dedim geminiz sizin olsun, verin hayatımı geri 13:09 mylove: We won't do it even though we know there is not other way. even though ; e rağmen very good jesiee , ok vece 13:09 sibel77: hAYIR CANIM BENI DE CEVAP CVERMISTIM ASLINDA K.Maras demistim sonra Bulgaristan sonra Istanbul sonra da Ingiltere demistim! 13:09 result: troublemaker_, dago, jessie nerdesiniz? 13:09 result: tatil yapalım yaaa. 13:09 lord_volkan: sibel lütfen büyük harf kullanmayalım. 13:09 mrocp: slm suil nassın abi? 13:10 lord_volkan: yanlış anlaşılıyor. 13:10 sibel77: Yalova nerden cikti ki? Yalovadan herhangi bir Sibeli mi taniyorsun yoksa? 13:10 hawky: en geldimm D 13:10 mrocp: sibel sanırım 77 den çıktı 13:11 veceligesuverildi: ukala demedim zaten suildur bilgi sahibi dedim.bilgiyi karşındaki ezmek için kullanırsan ukala kelimesi yapışır üzerine.ama ben senin ezmek için kullandıgını görmedim hiç.thx mylove 13:11 sibel77: sui, sen nerelisin? 13:11 hawky: bende konusmycam sizle bende gunuduz sizde geceyken kimse konusmuyoi benne ,,, 13:11 suildur: görmemişim sibel kusuruma bakma. yalova senin nikindeki 77ye binaen. Mro saol kardeş iidir. ctsi ctsi çalışıoz işte p 13:12 sibel77: hawky merhaba! 13:12 hawky: hey 13:12 turkish_diva: ? 13:12 mylove: Konya nın bir milyon nüfusu olmasına rağmen bir kaç müze vardır. 13:12 mrocp: hawky gel abisi gel konuşuruz 13:12 hawky: haha saol D 13:12 veceligesuverildi: ene hwaky benim meslektaş gelmişhoşgeldin 13:12 hawky: simdi degil ama sixzde booel gece 4 ken konuscaksinziu d 13:13 sibel77: Sui! Anladim! Yalova ile alakam yok! Oraya hayatimda bile gitmedim! 13:13 suildur: wb hawky, yok konuş sen estağfurullah çelik. bilgi ezmez aslında kimsei o da ayrı bi durum. Sibel ben bi sürü yerliyim. hangisini söölesem p aa çenem düştü benim de. 13:13 hawky: hosbulduk bakalim valla bu aralar cok takiliom muhendislerle bugun bakanlikta engineering branc teydim yeni bi sky train yapiolar ona baktik D 13:13 kocamansivrisinekbozuntus: hadi bakim. yakışır. gemilerini yüzlerine çarpsaydın. cumartesi c.tesi ne iş? 13:14 veceligesuverildi: Konya's population is 1 million altohugh it has got several musems even though -although ve thoughun farkı nedir ? 13:14 jessie: There are couple of museum in Konya even though its population is 1 million . 13:14 Human: arkadaslar herkese merhaba, Online olarak ingilizce derslerini takip edecegim bir web adresi önerebilir misiniz? 13:15 hawky: jes simdi ekliom seni okis? 13:15 mrocp: although konya's population is 1 million, it has several museums olacak galiba 13:15 sibel77: Evet! Bunda ne varmis ki? Yani zaten bir kac muzesi olmasi gereken bir yerdir Konya! 13:15 veceligesuverildi: hawky biz gecen sene hesap ettik.4m2 ye 3 mak.müh.düşüyor benim masanın etrafında toplanmış 3 dene müh.vardı ordan yaptık hesabı hehe 13:16 suildur: kalite işi sivri. kalite belgelendir. ofisteim. Çelik. söyelemeye hakkım yok belki ama bazen çok sıcak kanlısın bazen de mesafelisin. hani espri yapcam yapamıom, yok çok ciddi olacam olamıom D 13:16 jessie: human-ucretsiz ariyosan zor biraz ama membershipli bi kac site var benim bildigim.englishtown.com biri. 13:17 mylove: Although Konya has a population of one million , there are several museum. even though ; e rağmen , although ;her ne kadar , very good vece , 13:17 sibel77: Although the population of Konya town is 1 million, it has several museums. OLACAKTIR! 13:17 suildur: human. onlinedan kastını bilmiyorum ama çalışmak istiyorsan bak sağda "Search Language" başlığı var. o linki bi dene istersen. 13:17 Human: tesekkurler jessie 13:18 mylove: vece yalnız Konya's takısı kullanamassın diye hatırlıyorum 13:18 suildur: veya en iyisi benim çene daha fazla düşmeden ben biraz kaçıım. buralardaım. bişii lazım olursa çıırın yeter gelirim hemen. brb 13:18 Human: tesekkurler suildur 13:18 mrocp: bildiğim kadarıyla 1 milyonluk bir kasaba yok ama 13:19 suildur: nome problema human. 13:19 mrocp: görüşürüz suil take care 13:19 sibel77: sui en son nerelisin?! 13:20 Human: http//www0.bbc.co.uk/turkish/specials/2222_phrase_a_minute/index.shtml 13:20 suildur: izmir sibel. hala gidemedim D 13:20 veceligesuverildi: bazen ,haklısın olabiliyor suildur.sandıgın kadar ciddi ve mesafeli biri degilim aslında.kolay gele.oki myloveım got it dikkat ederim 13:20 sibel77: Hoooooooops! Nema problem! Derler bulgarcata! 13:20 Human: arkdaslar demek istegim bbc nin sitesi ingilizce kursu gibi 13:20 mylove: Arkadaşlar , şehirleri küçük düşüren konular yazmayalım pls. 13:21 sibel77: vah vaaaaaaah! Sui! cok kotuuu! Gerci ben de henuz konyaya gidemedim ama neyse bu sene yazin TR gelince insallah ziyaret ederim! 13:23 mrocp: bi insanın anlayışı bukdar kıt olamaz yaaa 13:23 kocamansivrisinekbozuntus: sui. içinden ne geliyorsa öle yap. şarjörü boşalt. ok. hem hava çok güzel. ya ben urda ne yapıyrum beaaa 13:23 suildur: valla human ben bunu öörenirken deil interne 386 bilgisayar bile yoktu. 8086 vardı D o yüzden bilmiom. 13:24 suildur: ne kötü mü ne alaka ya. izmirdeim D hala gidemedim die boarddan çıkıp yapacaım işe dönemmedim anlamında söölemiştim p 13:24 kocamansivrisinekbozuntus: Sibel77 ortalığı bzim öretmenlerin mekanına çavirdin walla. nema problem. he walla doru 13:24 Human: arkadaslar aranizda isvicreden birileri var mi? 13:24 suildur: ehe. sivri. kilit soruyu sordun. eminim platon veya aristo da bööle başladılar konuya. ben burada ne yapıorum D 13:25 suildur: nooldu mroc? bi terslik yok umarım, 13:26 mrocp: yok bi terslik suildur nerden çıkardın 13:26 sibel77: NEyse Sui! Seninle muhabbet etmek cok hos idi! Oprum! Saglicalika kal, hosca kal! Bye, Bye! 13:26 suildur: englishman in newyork. tüm board sakinleri için çalıyoruz. 13:26 ashiel4: selam dostlar 13:26 kocamansivrisinekbozuntus: hahahaha. geç dalganı Sui. Le havlee. dışarda 75 mezunları var. sabah tıraş olmadım. adamalar tip tip bakıyor. hepsi subay ya 13:26 suildur: yok mroc. hani bu kadar az anlayış gibi bişii dedin ya az önce sibel? muhabbet mi? ok. sen saol. 13:27 Human: selam ashiel4 13:27 mrocp: anaaa komutan geldi selam komutanımmmm nasıl yahuuu 13:27 suildur: aha kim gelmiş. p sivri. ee hayat kardeşim. D 13:27 mrocp: suil- pardon sizinle alakası yoktu kusura bakmayın o yanlış geldi 13:28 suildur: ash. msn? 13:28 ashiel4: sagol asker nassın bakım. suıl sen nassın . human sagol hosbuldum ıyımısın bakım. sivrı sana selam canım 13:28 kocamansivrisinekbozuntus: I'm an alien in N.Y board =. and. I must go otherwise I'm not gonna pass the Les. 13:28 hawky: hadiyin bakalim hafky yatar ii muabbetler 13:29 mrocp: iyidir be komutanım uğraşıyoruz işte bildiğin gibi 13:29 turkish_diva: wot is this chat ting? 13:30 kocamansivrisinekbozuntus: bana fıcıtacağınız kelimeler yoksa. izninizle biraz soru çözcem. ok 13:31 just_me: ect neyin kısaltması olabilir 13:31 just_me: arkadaslar? 13:31 suildur: ash. msn olursa daha ii olurum D adios sivri. önemi yok mroc 13:32 suildur: tro. etc olmasın o? tam cümlei görelim. 13:33 sibel77: Sivri If you still dont think ti shave your beard you could meet some more people who will look atyou in a very very strange way! 13:34 just_me: Also please let me know factory, c of o ect ASAP. 13:34 just_me: sui takıldığım yer. c of o ect 13:34 eray16: Herkeze merhabalar. 13:34 suildur: ashiel1 prvt. executive mi dio acaba tro? 13:35 lord_volkan: asap=as soon as possible demek. 13:36 suildur: ehe. volkan? hadi canım! p 13:36 eray16: Lord sana bir prvt atsam ,ona bir bakar mısın? 13:37 mrocp: ben kaçar arkadaşlar kendinize ii bakın 13:37 lord_volkan: 13:37 lord_volkan: ok eray16. 13:37 kocamansivrisinekbozuntus: şimdi nasıl gitcem. Sibel. merak etmiyorum. bak gerçekten tam olarak merak etmiyorum. hayır lütfen türkçesini söleme yok gerçekten istemiyorum. aaa. darılırım. bak. hayır istemiyorum. 13:40 eray16: lord gönderdim. 13:41 spor_park: selam 13:41 spor_park: selam sibel 13:41 spor_park: tanıdınmı beni 13:42 veceligesuverildi: arkadaşlar board 1 saat öncesine kadar otomatik olarak refresh oluyordu.artık butona basmadan refresh olmuyor bu sorun benden mi kaynaklanıyor yoksa sizde yaşıyormusunuz aynı sorunu ? 13:42 suildur: çelik bende o sorun 4-5 gündür var. Ashiel. burda mısın yaw? 13:43 spor_park: ashiel meraba 13:44 jessie: veceli bende ~1 haftadir calismio refresh 13:44 kocamansivrisinekbozuntus: görüşürüz arkadaşlar. kendinize iyi bakın. etrafınızdaklere de byebyebye 13:44 spor_park: jessie bendede hiç çalışmıyo yaf niyeki acaba 13:45 sibel77: Merhaba, spor park nerden katiliyorsun? 13:45 spor_park: ankaradan ya sen 13:46 kocamansivrisinekbozuntus: hey. sibel77 tam uçuyordum. sölemedin. ingilizce.nin çevirisini. Sivri If you still dont think ti shave your beard you could meet some more people who will look atyou in a very very strange way! 13:47 spor_park: sivri bunu yapabilirsin yaf 13:48 sibel77: I hope you'll see at least 5 people who'll look at you as someone who just fall down from Mars to the Earth! Sivriiiiiiiiiiiii! 13:49 sibel77: I mean If you still don't think to shave your beard you could see a lot of people who will look at you as a stranger! Maybe from Mars! Heheheheheee! 13:50 spor_park: heheheeh 13:50 veceligesuverildi: o zaman siteden kaynaklanıyor demek ki .bekleyelim bakalım halolur umut ediyorum. 13:50 spor_park: bu site hep böyleydiki çelik 13:50 sibel77: Hoooooooops! You could fly! I wish you a nice flight! Bye! Sharpy, bye! 13:51 spor_park: sibel ahmet di,ye birini tanıyomusun 13:52 suildur: yok refresh ediodu kendi kendine. 13:52 sibel77: Sui, C of o = could be christian of Orthodox Church 13:54 spor_park: siiiibeel 13:54 kocamansivrisinekbozuntus: baii. baiiiiiii. anarşit şey geç dalganı. yolladığın kelimeler pinpon topları gibi yüzüme çarptı beaaa neyse. uçuyordum de mi. uç-tum. 13:55 sibel77: Spor ! evet ama bu dunyada sadece bir esege Rifki demiyos ki bir suru esegin adini Rifki olarak biliyoruz! Bu yuzden hangi Ahmet nereden yani? 13:58 suildur: yok sibel alakası yok. bi yerden tanışıomuz sibel? 14:00 sibel77: Aslinda bilmiyorum! Sen Istanbuldan mi katiliyorsun? Istanbuldan isen belki de taniyorum! 14:01 sibel77: Its so nice that the Sharpy fly escaped as right now I could feel the nice smell of the flowers in my table! 14:01 sibel77: I've got very nice flowers on my table! 14:03 sibel77: Spor sen hangi Ahmetsin? Nerelisin soylersen belki hatirlayabilirim! 14:05 sibel77: alo, dillerinizi mi yokse parmaklarinizi mi yuttunuz!?! 14:05 magaraci: what kind of? 14:06 ashiel4: selammmmmmmmmmm nassınız 14:07 sibel77: Tsk iiiiyiz! Sizler nassinizzz?! 14:09 furious_girl: slm millet nbrsiniz bakalım 14:09 arcane: slm 14:10 arcane: ya bşy sorabilir mym? bi konuda yardıma ihtiyacım var 14:11 sibel77: sorunuz lutfen! 14:11 arcane: ya elinden birşey gelmeksizin demeye çalışıorm ama başarısız oldum bi miktar 14:14 sibel77: Tum cumle lutfen! Tum cumleyi yazarsan yardimci olmaya calisayim! 14:14 cagdasderin: Example 1. arsort example 14:15 cagdasderin: merhaba biisey sorabilir miyim? 14:15 laylayloom: slmm herkeseee. bakteriler mide ve ince bağırsaktaki sindirime yardım cı olmazlar dimii? 14:15 cagdasderin: bi cümle çevirmem laz1m 14:15 cagdasderin: ok 14:16 cagdasderin: This function sorts an array such that array indices maintain their correlation with the array elements they are associated with. This is used mainly when sorting associative arrays where the actual e 14:16 furious_girl: slm laylay siz biyolojide mi görüyosunuz ya sayısal derslerin hiçbirine çalışmıyorum ben seneye çakılcam ama napim 14:17 cagdasderin: YA BI CUMLEYI CEVIRMEM LAZIM BIRISI YARDIMCE OLUR MU? 14:17 arcane: oluruz sn cümleyi söle. 14:17 laylayloom: cerencm yok yyaff 4. sınıfa giden bi kuzen varda o sordu bende böllee kaldımm heheh ne rezil bi durum dimi? ee nabrsiin? 14:18 arcane: sibel.as it relates to a process of action and reaction where the author is bound to the language and aradığım sıfatacknowledges . 14:18 arcane: "elinden birşey gelmeksizin" 14:19 furious_girl: iyi sayılırım laylay off ben toplamayı bile unuttum fenden hiçbişi bilmiyorum sen nasılsın 14:20 laylayloom: ceren yaf ben iyi gibi galba benm fen çok güseldi ama hepsini unutmuşum işte hehheh üzülmüorm o kadar ama mat. ben unutmamışım o kadar ama çoğuu şeyi unutmuşum 14:21 sun2: arcane. without being able to do anything about it o konuda hicbrisey yapamadan 14:21 suildur: ash. bi gelio bi gidion tutturamadık 14:21 shapeofmyheart: why 14:22 furious_girl: siz mat.görüyosunuz dimi? biz onuda görmüyoruz o yüzden hiçbişi kalmadı benim kafada hepsini unuttum 14:22 veceligesuverildi: herkese ii tatiller 14:22 laylayloom: ceren bizde mat. görmüorzz nese ben kaçtm yemeeek yiceeem grşrzz!. herkesee byee! 14:23 eray16: Furious = ceren ? 14:23 furious_girl: sanada iyi tatiller veceli.evet eray .afiyet olsun laylay 14:23 sibel77: inability kullanabilirsin 14:24 arcane: neyse saolun ya. böle sofistike bi adverb aramıştım ama fazla kasıorm galiba 14:24 lord_volkan: 1417 cagdasderin YA BI CUMLEYI CEVIRMEM LAZIM BIRISI YARDIMCE OLUR MU? çağdaş lütfen büyük harf kullanmayalım. 14:24 sibel77: sui sen hala burdamisin? 14:25 furious_girl: volkan sende iyice başımıza mod kesildin yaf hehehehe 14:26 sun2: belki edebiyat cevirmenleri tam bir karsilik bulmustur onun icin ama onun disinda, boylesi bir deyimi aklimiza estigi gibi ingilizceye cevirmek olmaz bence arcne 14:26 lord_volkan: eray gönderdim pmle aldın mı? 14:26 suildur: evet. burdaım . board açık bilgisayarda çok işim var ya daha 14:27 sibel77: Arcante senin yazdigin cumleye inability ekleyebilirsin ve de devam edebilirsin 14:27 arcane: ya ewt- bn de deyim aramıorm zaten- aklıma estiği gibi ingilizceye çevirmek gibi bi düşüncem yoktu yani. 14:27 lord_volkan: slm Ceren ! Nasılsın? 14:27 arcane: ok ya- bn cümleyi biraz deiştirmek suretiyle çözdüm olayı çok saol ; 14:27 sibel77: sui cok sekersin bunu biliyormuydun?! 14:28 furious_girl: iyiyim sen nasılsın lord 14:28 kocamansivrisinekbozuntus: ders çalışmak zor iş be! slm. ben geldim. sui. sibel. ash. burdasınız mı? 14:28 eray16: Lord çok sağol. 14:29 sibel77: ok! nasi yaptin yani? Turkce biraz farkli bir lisan ve tercume yaparken her zaman turkce cumlemize bir kac noktadan bakmamiz lazim mentaliteye gore en yakin olanini secmemiz lazim! 14:29 kocamansivrisinekbozuntus: kadıköy lisesini bileniniz var mııııııııııııııı? 14:29 sibel77: Ohoooo! Sharpy fly from Mars! Hello! How was the flight?! 14:30 lord_volkan: Saolasın Ceren idare ediyorum işte. 14:30 sibel77: arcante nasil yaptin bir yazsana lutfen! 14:31 kocamansivrisinekbozuntus: it wasn't good. I have to study lesson for LES. thanks for asking. and you? 14:31 sun2: eray, bu kadar uzunceviriyi insanlar denemeye cesaret edemeyebilriler, bu sanki birinin tam odevi, yani kimse baskasinin butun odevini yapamayabilir 14:31 ashiel4: gerı dondumm 14:31 arcane: gelio. 14:32 arcane: The reason is basicly is that deconstructionism in literature has the necessary roots, as it relates to a process of action and reaction 14:32 arcane: where the author is bound to the language and acknowledging the primal role of perception, experiments with the language breaking the ties with the structure. 14:32 sun2: cevirmenlik burolari 7-8 milyona ceviriyor 1000 karakteri, buradan sonuc alamazsan sana onu oneririm eray 14:33 arcane: çeviri yapmıorm ama, o yüzden direk kullanmamış oldm. 14:33 kocamansivrisinekbozuntus: mars mars diye oturduğum yerin canına ot tıkayacaksın. uçurcan beni o memlekete. le havleee. nerdensin sibel. from Venüs 14:34 sibel77: You've got to study a lesson / lessons for LES. I hope you'll be successful! SHARPY! 14:34 suildur: saol sibel. 14:34 shapeofmyheart: hi everybody 14:36 sun2: ben de turkceden ingilizceye metin cevirmede hic iyi degilim arcne. kendi dilimezle istedigimiz gibi oynayip istedigimz anlami vermemiz mumkun ama sonradan ogrenilmis bir dilde bu kolay olmuyor arcn 14:38 kocamansivrisinekbozuntus: sağ ol. umarım olurum ama başarılı olamasam heç iyi olmayacak. intahar neyim edim ben ve bi şe sorcam Kadıköy Lisesini biliyor musun? 14:38 arcane: ya ben çeviri yapmıyorum zaten direk ingilizce ödev hazırlıyorum- o yüzden o kadar sorun olmadı yani. bu arada bn Gizem 14:39 kocamansivrisinekbozuntus: bu arada "Sivrim"sharpy de ne demek beaaa! 14:40 intigam: hi everybody 14:41 sibel77: Basically the reason is in the deconstrucionism as it has the necessary roots because it relates to action and reaction. daha dogru degil mi ARCANTE? 14:41 treebeard: stingy daha gusel 14:41 sun2: dusuncelerini istedigin sekilde ifade etme sansin var o zaman. ama yine de forum kosesine sadece bu deyimi yazip gorebilirsin bakalim baskalari nasil cevirirdi. Istedigin cevabi bilen birileri ola 14:44 intigam: ı 14:45 furious_girl: slm intigam 14:45 suildur: levo D 14:45 suildur: ceren sana selam vermiicem p 14:45 intigam: SAlm furious 14:46 intigam: Sorry 14:46 furious_girl: aşkolsun suil kalbimi kırdın şimdi 14:46 arcane: ewt tmm orda bi yamukluk olmuş- proofreading yapcam zaten soora. saol sibel. 14:47 treebeard: bitiremedik haftayı bi turlu yaw .yarımm saatim kaldı 14:49 suildur: ehe. benim haftam hiç bitmio. bitmedi be. hava da çok basıo be levent daha mayısın ortası temmuz ağustosta ne yapcaz? bilmiom ben bu gidişle masa altına bi leen su koyup ayakları orda tutmaı düşünüom 14:49 treebeard: aha 10 dakka kalmış .ihtiyar suildur sen bugun de tam mı çalışıyosun? 14:50 treebeard: abi benim şans mı şanssızlık mı bilmiom,pencere yok ofiste.klima ile idare ediyoruzz artık.hatta hasta bile oldum.geçti v.s.? 14:51 kull: tree selamm, bugun de çalışıyo muydun ? 14:52 treebeard: evet kull evet. 14:52 furious_girl: çalışmak iyidir iyidir çalışın tabi hehehehe 14:52 sibel77: .burada YAzar kensdisini lisan ile sinirlamis ve lisanin esas algilanisini ve deneylerini e 14:52 treebeard: kull senin hic tatilin yok mu?benim acemilikte de askerlik şubesinde de vardı haftasonu tatilim 14:53 treebeard: saol ceren . 14:53 suildur: ya benim ne zaman çalışıp çalışmadıım belli deil. hele patron varsa bilki ben ölüom. sağolsun verir de verir. D 14:54 sibel77: arcane o parcayi turkceye mi cevirmen gerek about tthe author who is acknowleging tghe primal role of the language? 14:54 treebeard: suildur ben sizin oraları bi keşfe cıktım gecenlerde.ozkanlar migros durağı ile bi durak sonrasını gezdim. 14:54 suildur: ceren. sen kaç aldın son sınavlardan? 14:55 treebeard: sanırım yannış yeri dolaştım.migrostan sonra 1.durakla 2.durak arası olacaktı heralde 14:55 arcane: hyr- gazetede yayınlanmış bi makaleye response yazıorm 14:55 furious_girl: bilmem suil belli deil daha noldu düşük aldığımı mı düşünüyosun yoksa bak hiç yakıştıramadım 14:55 suildur: özkanlar migro durağından yukarı, merkeze dooru yürüdüysen biz o aradayız işte. pizza pizzanın karşısındaki boş bayinin üstü. boş derken rabırt boş tabi. 14:56 suildur: ceren. beter ol D sen çalışırken dalganın alasını geçcem sana inat p 14:56 kull: tree abi normalde ben haftaiçi 8-5 öalışıyorum haftasonu da tatil. ama bütün kış yattım verilen programı yazmadım şimdi mecbur hsonu da geldim programla uğraşıyorum. 5 gibi çıkarım heralde 14:57 furious_girl: hehehehe suil ağustosda ayağının altına kova koymayı unutma cnm emi 14:57 kull: suildur pizza pizza tansaşın oldugu meydandaki mi? bi ilkokul mu ne vardı hatırladıgım 14:57 furious_girl: bende yarın çalışcam ona bakılırsa suil bey 14:57 treebeard: ama sayın abicim o boş bayiinin uzerinde ev var. yoksam homofis hesabı mı 14:58 suildur: yaw yok be levo. hemen migrostan az yukarı dooru merkeze yürü işte 200 metre soona. yanında ipek showroom var kocaman. 14:59 suildur: öhöö. bizimkisi office home. evet office home. evmev yok. işimiz hayatımız olmuş farkında deiliz. 14:59 suildur: bana suil deme ceren zati herkes alışıo senin yüzünden suil demeye. 14:59 suildur: p 15:00 treebeard: harbiden suildur.home office mi gerçekten? 15:00 furious_girl: hehehehe suil bide evde mi çalışıyosun yani ev gibi bi yerde çalışıyosun daha ne istiyosun ne güzel 15:01 sibel77: Arcane? Tercumeler ile mi ilgili hangi gazete? 15:01 suildur: levent bu arda yürümek demişken. ne de güzel söölemiş halk ozanımız aşık sting. "gentleman will walk but never run" 15:01 treebeard: ya tabiki diil fakat bi evi office e cevirmiş olmalısınız o zaman. 15:01 furious_girl: suil ne yapayım suil işte suil ben bora derken arabayla konuşuyomuş gibi oluyorum 15:01 treebeard: harbiden gusel demiş. 15:02 treebeard: ama furious wv bora yokken suldur vardı .suildur zamanın başlangıcından beri var 15:02 suildur: yok levent ne evi. sadece dışarıdan ööle. bizim sektörde tabela vs. lazım deil. ayrıca bi dinlenme odamız var onun dışınd heryer ofis, bilgisayar, faks, dosya. offf. bak sana bi soru soriim 15:02 suildur: sen günde kaç sayfa kağıtla kaç maille kaç telefonla ilgileniosun levent? 15:04 furious_girl: evet levent doğru suil doğduğunda bora mı vardı dimi hehehehe boralar daha sonra çıkmaya başladı 15:04 suildur: alla alla ceren. boarda da bora demene gerek yok heralde ayrıca hiç de woswo tipi yok bende. hani mustang desen anlııcam. ayrıca ne yani biz seni değirmende mi çalışıon zannedioz? p 15:04 furious_girl: bugün çok gıcığım ya neyse kusura bakma suil ya pardon bora veya passat 15:05 treebeard: valla değişiyo abi ya.gunune aradığım şeye bağlı.bazen başımı kaşıyamıyorum,bazen rahat rahat çalışıyorum.kesin bi rakam yok yani 15:05 furious_girl: aman suil ne kdr kendini beğenmişin ya boralar güzel arabalar hehehehe 15:07 suildur: ya levent. bu soruyu sordum çünkü sıktı be abicim ya. neyse şimdi yeni elemanlar alacaız az daha hafifliecek bürokrasi. bu arada mühendislik son sınıf, yeni bitirmiş ama ingilizcesi mükemmel. 15:07 suildur: erkek tanıdıklarınız varsa görüşebiliriz. gerçekten lazım, acil hem de. 15:08 suildur: ceren sırf bugün deil sen her zaman gıcıksın. tabiatın bööle senin. o yüzden kimse sevmiicek seni D 15:09 arcane: financial times 15:09 furious_girl: sanki senin sevenin var da suil bide bana böle diyosun 15:11 zenci: hi all 15:11 furious_girl: hem sevsinler veya sevmesinler kendileri kaybederler dimi benim gibi güzel bi kızı bulmuşlar daha ne istiyolar 15:11 suildur: neyse. hadi ben yine kaçıom az. bilionuz çıırın gelirim hemen. brb 15:11 laylayloom: slm herkeeseee! 15:11 sibel77: #arcane, guzelce dusun cumleleri yoksa bilirsin millet gulmesin anlarsin ya! Hele bunlara anlatamazssin hicbirsey "sonradan"! 15:12 suildur: mrb zenci. c u zenci. bu arada doktorunun telefonunu vermedin hala zenci. 15:12 furious_girl: laylay da yemeğini yemiş gelmiş işte suyunu içmeyi unutmadın dimi laylay hehehe 15:12 sibel77: Tercume edilecek birsey var mi arkadaslar? 15:13 laylayloom: heheh ceren nbrsıın? bizee bu haftaa hiiiç ödevv yook! 15:13 treebeard: ben de gittim iyi haftasonları 15:13 zenci: he s dr. dre suildur 15:13 arcane: saol sibel- bakıcaz işte bn kaçıorm. herkese ii günler. 15:13 furious_girl: bize varda bizim doğrudüzgün okula gittiğimiz yok sdc yazılılara giriyoruz 15:14 arcane: hangi okuldasınız bu arada merak ettim ya- 15:14 laylayloom: ceren bizde geçen cuma kaçtk bil bakalım nereee gittik? lunaparkaa! heheh çoook eelenceliydi ama 15:15 furious_girl: iyi oldu aslında 19 mayıs çalışmaları bi yandan böle rahat oluyo ama çok gevşiyoz günde bi ders derse giriyoruz sonra hemen eve o bi derste yazılı olduğunda 15:15 kocamansivrisinekbozuntus: slm. şimdi bi şe sorcam. ben giderken neye basıp da çıkış yapcam. şimdiye kadar hiç şifre de girmedim. ingilizce dışında başkaca bir yardım edin lütfen . 15:16 furious_girl: ne güzel ya burda lunapark bile yok biliyomusun lay mahrumiyet bölgesi gibi burası ya 15:16 sibel77: O'k! If anybody needs a help its ok! I have to escape now! Bye! 15:17 laylayloom: ayy cernn sen gel bursa ya ben senı götürürüm lunapark a 15:17 zenci: i was in bursa last weekend 15:17 furious_girl: inş laylay keşke bursaya gelsek ya babam bu sene sinop a götürcekmiş ordanda kosova ya gitcez işte 15:18 laylayloom: hıım ceren inş. bi zmn gelirsn bursaya zenci ben hep bursadayım 15:18 sibel77: Sharpy sen bi sayfayi kapat ve cik iste bukadar! nede muizmizmissin beya! 15:19 zenci: i attended high school there in bursa 15:19 sibel77: Ohooooo! Furious! Rumeliler cokmus burada beya! Ben tek degilmisim yani! 15:20 kocamansivrisinekbozuntus: bi de yumruk ataydın sibel. 15:20 suildur: yukarıda kelimeleri aramak için kullanılan arama kutusu varya onun altında LOG OUT yazıo ona bas sivri. 15:22 furious_girl: ben rumelili dilim sibel babam geçici süreliğine orda nato poliside öle tatil için gitcez 15:23 sibel77: MErsi Suildur, about the proper instruction guidelines information! 15:24 kocamansivrisinekbozuntus: o k a y. gördüm. saolasın sui. bu kızlardan hayır yok. bi de mersi diyor kafa buluyorlar le havleee. neyse. öğreneceğiz elbet abisi 15:24 suildur: sibel. sen sanki eskilerden biri gibisin ama du bakalım! 15:24 sibel77: Peki Furious! Oradaki Rumelili kulturunu goreceksin yani! Sana iyi tatiller dilemekten baska diytecegim yok! Bize ne kalmis Turkiyeye tatile gidecek olanlara? 15:25 suildur: ehe. sivri. bu modeller standard oluo tabi. mümkünse aksesuarlı olanlarından alcan. yoksa piyayası da olmuo, ancak 2. eline kalıosun D 15:25 suildur: laylay. nbr kız? iisin umarım. 15:26 sibel77: Hey Sui! What do you mean by the oldest ones?! 15:26 zenci: laylaylom how are comin along with your german lessons? 15:26 furious_girl: saol sibel ben o tarafların az çok kültürünü biliyorum bikerede bosna herseğe gitmiştim heralde kültür farklılığı pek yoktur arada 15:26 kocamansivrisinekbozuntus: acıktım. şöle gidip kavurmalı bi pide yiyim. yanına da patates yaptırim. yanına da kola. yoksam balık mı yessem. 15:27 suildur: ne biliim sanki tekrarlı nik kullanıon gibi. hani bildiimiz biri gibi. neyse. olur ööle. 15:28 zenci: suildur, am i one of the oldies as well ? 15:28 laylayloom: suil pardn yaf şimdi gördümm ben iii gibiiim iştee sen nassın ? 15:28 furious_girl: yuh kocaman neden bu kdr kocamansın anlaşılıyo yaf pardon yuh dediğim için ama kendimi tutamadım yani 15:28 sibel77: Sharpy STOP speaking about the food! If you know that here I could eat just Mueasly with milk and some microwaveable food 15:28 furious_girl: benim cnm sıkılmaya başladı gene ya offf 15:29 suildur: e bilioz be zenci seni 15:29 laylayloom: zenci my german lessons are very bad. 15:29 kocamansivrisinekbozuntus: napim furi. çokoprens mi yiyim. hem ben sporcuyum. bak sen de yapıyorsun. çalışmadan sonra sen de ohooo. lüpür lüpür de mi 15:29 zenci: why so lay? don t you study adequately? 15:30 sibel77: Really?! Thats very kind of you! Dear Sui!Bir kac gundur hep ayni adi kullaniyorum bir de birileri 77imi satmaya calismisti hatirlarsan ama ben inatciyim satmadim! hehehehe 15:31 furious_girl: ben genede o kdr acıkmıyorum kocaman ya hatta hiç acıkmıyorum bitek susuyorum o kdr yani bi çokoprensle karnım doyuyo 15:31 laylayloom: zenci dersler bitti artık asla çalışmam almanca felan! 15:31 kocamansivrisinekbozuntus: nerden bilim Sibel. hadi gel sana yumurta yapim 15:32 zenci: whsich sports do you play kocaman and furious? 15:32 sibel77: nerdesin hemen ilk ucakla geliuyom! 15:33 zenci: liebst du nicht das German lay ? warum ? 15:33 kocamansivrisinekbozuntus: ben futbol hakemliği yaptım. 19 mayıs çalışmasında kızların canına ot tıkıyorlar. ben olsam sana kocaman bi kebap yedirirdim Furi. kıyamam sana 15:34 furious_girl: valla zenci bitek 19 mayıs çalışmalarında işte onun harici bişi yapmam 15:34 laylayloom: zenci bak bu dediğini anladım. almnca öğğğ! aslnda örtmen anlatamıo desem daa doru olur 15:34 zenci: i took basketball referee courses when in university, kocaman. but didnt ever performed it in any amateur nor professional area 15:35 kocamansivrisinekbozuntus: zenci bi garip ettin beni zenci. nikini görünce. pembe siyah olur mu diye düşündüm. kafayı kırdım sonunda 15:35 sibel77: yumurta bile cazip geliyor kulaga su an Organic corn cakes ve soft cheese spread yemektense yumurta olsa gobek atarim! 15:35 furious_girl: hehehe kocaman sen böle kebab volkan iskender karnım acıktı ya hadi bi iskender ısmarla bana kocaman ama benim iskenderimi yemeye kalkma 15:36 kocamansivrisinekbozuntus: peki sonra niçin devam etmedin Zenci. 15:37 furious_girl: bende 5. snfta küçükler basket takımındaydım sonra bende bıraktım oynamayı hatta şimdi oynayacak olsam doğrudüzgün oynayamam 15:37 zenci: i had to work and continue to my masters degree kocaman, then i didnt have the time 15:37 zenci: i still play it though, when i m convenient 15:37 suildur: sibel very kind of me mi? yaw sen bazen çok karışık konuşuon. ? 15:38 sibel77: Lutfeeeeeen stop edin sunlari yahu - tum turk mutfaginin menusunu soylediniz zaten geberiyoooooooom#! 15:38 kocamansivrisinekbozuntus: bak. biliyordum. Furiiiiiiiiiiiiiiiii walla ben gitcem yiycem. istersen gel yemem iskenderini. ama tadarım. bilmem yani 15:38 cerenbugdayci: ya farketmeden benim kontör bitmiş bilmeyen varsa sölim ben furious_girl 15:38 kocamansivrisinekbozuntus: ben de master yapıyorum ama bırakmak için biraz az bi sebep beaaaaa 15:38 sibel77: Bana Londrada Turk lokantasi arattiracaksiniz ya baska isiniz yok sizin 15:39 cerenbugdayci: ya benim içim kıyılıyo benim bişiler yemem lazım hemen üff kocaman benide kendine benzetcen ya 15:39 zenci: i was also workin kocaman, and m.b.a. takes a lot of time away form your schedule, i had to prepare presentations, papers,assignments on weekends 15:40 suildur: mantı yemek istiom. bol tereyağlı sosla. mümkünse acı biber salçalı 15:40 sibel77: IHI IHI agliyoruuuuum IHI IHIIIIIIIIII 15:40 sibel77: sui senin baska isin yok mu? 15:41 laylayloom: suil ben sana yaparım mantı hehe ama zehirlenme tehlikesini unutmaa 15:41 suildur: bi d eüstüne şöbiyet. kıyır kıyır. az da kaymaklı ekmek kadayıfı. off veya yarın sabah olsa, 10 gibi kalksam kaymak alsam. sıcak ekmein üstüne balla sürüp yesem D 15:41 zenci: i m off to eat somthnig ,still havent had breakfast 15:42 kocamansivrisinekbozuntus: dışarıda bi sürü kişi var. subay hepsi. gelirken. iki kocaman et döner vardı. bitirmemişlerse. bi sorti yapim canım çekti. Ceren iyimisin 15:42 suildur: yok dur dur. en iyisi. off siz hiç etli sebzeli pilav bilir misniz? hani havuç bezelye felan haşlayıp katılır pilava etle. bi de avrupalıları düşün haşlıolar pirinci zannediolar oldu o yemek 15:43 sibel77: I had some snoop dog for breakfst goes very nicely with Justin Timberlake! 15:44 kocamansivrisinekbozuntus: ohhh. sen kaymak ye. biz sınava girelim. Suiiiiii bu arada Mantı yapmayı öğrendim biliyor musunuz. harika oluyor. neyse. gidip bi şe ler atıştırim. sibelin ve cerenin yerine ve Suinin 15:45 cerenbugdayci: kötüyüm herkes yemeğe gidiyo kocaman ya ben adana ısmarlasam mı acaba ya buranın adanası meşhur nede olsa 15:45 suildur: yaw ben ööle yemeimi yedim ki. 15:45 kocamansivrisinekbozuntus: bi şi kokuyor 15:45 sibel77: Eh avrupalilarin bazilari biliyor avci kebabi, orman kebabi, imam bayildi ve yaprak dolma gibilerini de biraz zamanim olsaydi ben bilirim neleri haslayip hazirlamayi fakat malesefzaman meselesi iste! 15:46 kocamansivrisinekbozuntus: aaa. sen yeterki iste. ben yapmasını biliyorum. beyti yapacaksın. bi de yanına salata. limon. adana yemeği özledim be ceren hatırlatmasan olmaz mıydı 15:47 cerenbugdayci: ya sen açtın bu konuyu ztn kocaman bizide kendin gibi kocaman yapacan heralde 15:48 sibel77: Neyse.Optum hepinizi turk gencligi! Hepinizi seviyorum! Hayirli gunleer! 15:49 kocamansivrisinekbozuntus: ama bi şe sölim. Adana'dan geldim ben. ama burada adana yemek mümkün değil. nerde o adana. haaahhayy. yaw ne yapim acıktım mış tım. neyse midem kazındı. eehe. birileri londra.da adana a 15:49 kocamansivrisinekbozuntus: sibel daha adana yiycektik 15:50 kocamansivrisinekbozuntus: neyseee. ben de herkese iyi günler diliyorum. yerken sibeli cereni Sui.mantıyı hepinizi düşünür yerinize yerim. ohh. ken.i.bakın. 15:51 suildur: yok ööle. önce mantı yiicez di mi arkadaşlar? iki tabak yemeden kalkmak olmaz. ayıp olur sibel. arkandan ağlar bak. yannız ceren sen yeme. p 15:51 kocamansivrisinekbozuntus: log out. kelimesi kebap gibi göründü le havleeee. 15:52 kocamansivrisinekbozuntus: yaw tam da gidicektim Sui. mantı en sevdiğim yemek. ne yapcam şimdi. kokusunu aldım walla. böle naneli. soslu. offff. 15:53 cerenbugdayci: ya annem biber dolması yapmış pek sevmem ama yiycez artık ama ben kebap istiyorum 15:53 suildur: e napcazı mı var? oturcaz ekranı yalııcaz mantı niyetine D yok benim canım istemedi aslında. 15:53 akalper: hazzetmek ne demek 15:54 cerenbugdayci: hehehehe ıyy benim ekranda mantı deil kardeşimin parmak izleri var brz pasaklı bi kızımdır daövünmek gibi olmasın hehehe 15:55 llibra_elmirr: selam arkadaşlar! 15:56 cerenbugdayci: ya bizde brz hazır mantı vardı onu mu yapsam ya ben biber dolması yemek istemiyorum 15:56 cerenbugdayci: slm libra 15:56 kull: libra selam 15:59 intigam: slm millet 16:00 akalper: ufffff ne bos işlerle ugrasıounuz 16:00 cerenbugdayci: slm intigam.üff herkes yemege gitti ya 16:00 akalper: gidin msnde konusun burası sozluk forumu 16:01 llibra_elmirr: naporsun cerenoviç? görüşemedik ne zamndı r? 16:02 cerenbugdayci: ya ne cerenoviçi ya libra.tmm akalper maşallah ak pak birisin 16:03 suildur: akalper dorum deil burası. burası board. forum için az aşağıda bikinl var oraı tıklayabilirsin. kelime aramak istiosan sağ yukarda bi arama kutusu var. 16:05 cerenbugdayci: neyse bende yemek yemeğe gidiyorum bye 16:05 akalper: aaa ben o kutuyu gormemişim saoll suildur 16:06 llibra_elmirr: bye ceren 16:06 suildur: güzel. demek ki biraz dikkatli olsak daha neler görürüz deil mi akalper? ; 16:06 akalper: ceren sataşma istersen kişiselliştirme olayı 16:07 akalper: suildur baya zekiyiz galiba yas kac 16:17 intigam: ho 16:17 suildur: yaş 30 akalper 16:21 lord_volkan: Selam millet! Suidur merhaba hocam nasılız bugün? 16:23 suildur: eyvalla volkan. çalışıoz. az inip bisküvi alcam içim ezildi az. 16:25 lord_volkan: Ok.O zaman gelince görüşürüz! Kolay gelsin 16:30 zenci: can i get an encore? 16:31 lord_volkan: Applause to Zenci 16:34 hus: herkese selam 16:36 zenci: i really like that song " encore" by jayz 16:36 miss_jda: slm. how do you say "live chat" ? its for my website saol 16:37 zenci: canlı sohbet, miss jda 16:38 lord_volkan: Canlı sohbet miss. 16:38 miss_jda: thanks again darling 16:39 lord_volkan: Not at all 16:40 suildur: naası canlı sohbet ya? sohbet zaten canlı olur. hani kasetten olanları var da. o başka bişii. 16:40 lord_volkan: Abi işte kanlı canlı sohbet 16:40 zenci: you got it good suil, just like you said 16:41 zenci: and that reminds me of the song " u got it bad" by usher, very touching song 16:41 furious_girl: slm ben geldim yemeğimide yedim annemin sakladığı çikolatalarıda buldum ohhh 16:43 lord_volkan: Afiyet olsun Ceren Ben şimdi gidiyorum birazdan dönerim ok? 16:43 furious_girl: tmm volkan 16:45 suildur: ehe zenci. hadi canım! ciddi mi? 16:50 laylayloom: slm herkeesee! ben yinee geldiim 16:50 furious_girl: alper ben sana sataşmadım ki ölesine sölemiştim sdc daha yeni gördüm yazdığını da 16:50 sibel77: Hello dear friends how are all of you? 16:50 furious_girl: hoşgeldin laylaylooooooooom 16:50 hakyman: hi gals/guys/gays/lez hehe waz up undo is my que; "This is way beyond my remote concern of being condescending " could ne1 convert in2 turkish? 16:51 laylayloom: hoşşbbullddmm cereen. nabersıın? 16:51 furious_girl: iyiyim sen nabersin ama bura iyice sıcakladı güneş alıyo bu oda ya 16:51 sibel77: laylaylom biz beraber girdik caht e galiba?! Havalar nasil oralarda sicak mi? 16:52 sibel77: buralari hala soguk ilk bahar mevsimi siozde ama sonbahardan hic bir farki yok 16:53 laylayloom: ceren benm canım sıkıldı. günlüüme ne zamandır bişi yazmıodm günlük yazıorm şu anda burasıı da vallaa bayaaa sıcaakk 16:53 furious_girl: benim bi akrabam var orda sibel oranın yazlarıda yaz gibi olmuyomuş dimi 16:53 furious_girl: benim bildiğin gibi herzaman cnm sıkılmış bi vaziyette artık sölemiyorum bile 16:53 hakyman: npe nebodi ? isny there enough knowledge c'mon dis is for ya Sun2 r u here ? 16:55 hakyman: anyway c ya l8r m8s . take care 16:56 furious_girl: ya benim gerçekten cnm sıkılmaya başladı 16:56 suildur: ya cümle çok da anlamlı gelmedi bana. hor görmek benim davranış şeklime uzaktır mı denmek istemiş? saçma geldi bana cümlenin yapısı. 16:57 sibel77: IHI aynen yazlari da yaz gibi canim! 16:58 hakyman: merhaba suilder sağol yanıtın ben analamını bilememe ragmen türkçeye çeviremiyorum tek cümle içinde sağol genede ne ise hoşçakalın 16:58 sibel77: bye bye arkadaslar saat 3 burada benim cikmam gerek hazirlanmam gerek aksama bir R&B club'da partiye gidiyorum ! HEpinizi optum! 16:59 spyengineer: ooo burasi senlenmeye basladi.nbr 7sibel7 17:01 zenci: bu benim işaretimdir?, bu benim aşağılama anlayışımdan bile çok uzaktadır .? 17:01 sibel77: aksama dagitmaya gidiyorum nasil olsa yemek te kitlik ancak fruit&vegetables yiyoruz bir de organik corn cakes & soft spreadable cheese 17:01 zenci: pretty messy 17:02 sibel77: zenci sen ne dinliyorsun ne tur muzik kimleri recently dinliyorsun? 17:02 sibel77: Yeah! I'd go for clubbing are you gonna b w/th me Zency? 17:03 zenci: thanx for your kind offer sibel, gotta meet my friends in two hours. i appreciate it . peace. 17:04 zenci: jay-z, usher,p.diddy, and some soul 17:04 zenci: like ruben studdard, boyz 2 men, t-braxton 17:04 spyengineer: beni gotur kiz sibel 17:05 zenci: and of u.k. i definitely go with craig david 17:06 sibel77: #Ok! One day I'll manage to make you soak your tshirt in your sweat from dancing w/th me! 17:06 sibel77: Spy sen kac yasindasin? 17:06 spyengineer: 22 17:07 zenci: for real sib77 P ? 17:08 sibel77: Yeah for the Real R&B and for the Real me! Ill make you feelin mad! Hehahahaha! 17:09 sibel77: 22 kucuksun sen be abisi! Seni boyle bir yere salirlar mi bilmem! Sonra karismam yani! 17:10 spyengineer: sibel is gettinh wild 17:10 zenci: are you 28 sib77? 17:10 sibel77: why your nick is Zenci? 17:10 sibel77: Whats the matter? 17:10 sibel77: I'm 27 17:10 spyengineer: anladim korktun heralde benden 17:10 zenci: thats what my friend call me 17:11 suildur: party girl p 17:11 spyengineer: bilirsin biz gencler cilin oluruz.sen yaslanmisim be teyzem 17:12 sibel77: neyse hazirlanmam gerek benimZ style giyimlerimi alayim simdi! 17:12 zenci: lol teyzem funny spy 17:13 spyengineer: gule gule sibel teyze 17:13 sibel77: spy sen daha cok sey ogrenmelisin be canim! Teyze? - Annene selamim var! 17:13 zenci: what a trash talk goin on here .wow 17:14 spyengineer: yaw teyzem sen ayni zamanda evde kalmisin seni niye kimse almamis be 17:14 sibel77: Biz 27 dedik te o yasta mi gorunuyorum zannedersin R&B dinleyen ve dands edenler yaslanmaz biraz MTV'ni ac ve orada dans edenleri gozlemle sonra hem benim dance style gormus olursun ! Hadi optum sek 17:14 spyengineer: gel ben layim seni.siler supurursun bizim evi 17:15 zenci: are yougoin clubbing in istanubl sib77? 17:16 sibel77: sen evlimisin yoksa bacaksiz! 22de evli isen benden coooooooooooooooook daha yasli gorunursun arkadas! Hehehehehe! Buna ne dersiiin? 17:16 mahya88_h: merhabaaa 17:17 sibel77: Not Zenc I'm inLondon here are some nice cubs very R&B and very soul. I'm gona go here to see my mates and to make a nice one dance! 17:17 mater: sibel 27 yasindamisin 17:17 bubuuuu: lord burdasın mı? 17:17 spyengineer: sibel teyze sana benin amcayi ayarlayim.marasta buyuk tarlalari var.muzikte cok sever .o calar sen oynarsin hadeeee 17:18 zenci: ooh. london is famous for its clubs as fas as i m concerned 17:18 furious_girl: şuna bak ya koskoca adamlarsınız ama çocuk gibisiniz ya hehehe çok komiksiniz 17:18 mavio: deneme 17:18 mavio: başarı 17:18 mavio: he he 17:18 mahya88_h: alo? 17:18 spyengineer: sozluyum evli degil.hemde harika bir bayanla hem senin gibi teyze falan degiil 17:18 sibel77: Wha da f**kin mentaliti is yours Spy who's gona clean your dirty home? Your mentality is from the last century! hahahha 17:19 sun2: lord degil ama ben geldim bubub 17:20 spyengineer: iyi madem temizlikte beceremiyorsun.bi corba pisirde icelim 17:20 sibel77: I wonder if I take ya home would you stay in luv with me? With your stay in luve with me? Benim en son dinledigim ssevsigim sarki! 17:21 spyengineer: supplier 17:21 bubuuuu: sun hoşgeldinn,o zaman sende bakabilirsin,you have a mail sun. 17:22 hakyman: sun2 selams sanda sorayım ayıp olmasın soru şu ; This is way beyond my remote concern of being condescending, bunu tek cümlede istiyorum ama beceremedim 17:22 spyengineer: eeeehhhh tamam teyze git sen ikindi cayina.ayse teyzelere.sen napcan benim gibi delikanliyi 17:22 sun2: hemen bakiyorum bubuuu benim sincap resmini aldin mi? 17:22 sibel77: Any way I'm not interested in your mentality from the last century! Go and play around with your infant friends. C ya tomorrow bye! 17:23 spyengineer: bye sibel teyze. 17:23 bubuuuu: www.trauma.org/imagebank/imagebank.html ,aa almadım ama hemen bakıcam gözümden kaçmış olabilir, bu adresteki resimlerede bir gözatın nedersiniz? 17:24 spyengineer: fazla tepinme tansiyonun falanda vardir senin 17:24 askinrengii: merhaba arkadaslar. 17:24 bubuuuu: sun gelmemiş sincaplı mail bana,bidaha gönderir misin? 17:25 furious_girl: mrb aşkınrengi nbr 17:25 spyengineer: bubuuu kusura bakma sibeli kizdirmaktan sana mrb diyemedim 17:25 bubuuuu: askınrengi hoşgeldin tıklarmısın buraya bak resimlere enteresan ?www.trauma.org/imagebank/imagebank.html 17:26 bubuuuu: skyengineer sprun değil,izliyordum sizi,iyisindir umarım kardeş? bende bi bakiym dedim derse biraz ara verdim de 17:27 sun2: bubu http//www.foto.no/cgi-bin/bildegal.manbefalinger=1 17:27 furious_girl: aşkın nere gittin ya slm verdin kayboldun 17:27 sun2: haky mrb, cumlenin turkcesini mi istiyorsun? oyleyse condescending ne demek onu soylersen tekrar bakarim 17:28 spyengineer: yaw bubuu bu resimlere bakilirmi yaw 17:29 bubuuuu: benim çok ilgimi çekti baya enteresan,yani neler var yanıklar çok ilginç, onlara bakın bak 17:29 sun2: bubu ben de bakamadim gercekten. linki tekrar gonderiyorum http//www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=174985&sort=ID&brukerid=0&kategor i=&hideThumbs=0&brukernivaa=0&lukketforum=0&offse 17:29 spyengineer: yaw etme sonra yemek yer halimiz kalmayacak 17:30 hakyman: tenezzul etmekte şimdi büyük bi sorunla karşılaştım tüm email adresleirm belirsiz kişilerce hacklenmiş kafayı yicem çok sinir bozucu bi durum 17:30 bubuuuu: sun ya sayfa bulunamıyormuş,http//www.foto.no/cgi-bin/bildegal.manbefalinger=1 bu değilmi? 17:31 gitarci: selam kanal sakinleri nasılsınız sanada selam furıous girl 17:31 sun2: tekrar baka bubu asagida yeniden verdim linki. cok tatli bir sincap resmi var 17:32 furious_girl: gitarcı dünkü prvten gelmedi çünkü furious_girl e msj atamazsın dedim ama gitmiştin sanırım prvt atacak olursan cerenbugdayci ye at tmm? 17:33 furious_girl: slm ayrıca 17:33 gitarci: ama öyle bir kullanıcı yopk dedi bana fıruous girl sen bana prıv atsana 17:33 hindistandaki_genc: Selamlar Arkadaslar. 17:33 furious_girl: ne atcam ki ben sana msn deme ltfn 17:34 furious_girl: slm hintli 17:34 gitarci: furıous girl öyle birsey demedim ki nerden çıkarıyon yoksa herkes böyle mi diyo sana 17:35 sun2: haky cok kotu. ben icq kullandigim yillarda benim de icq numaram calinmisti, calan kisi de bu olaydan iki gun once msj atip senin nickin cok guzelmis ben bunu calarim demisti ve gercekten caldi 17:35 furious_girl: evet brz öle diyolar da ben sana niçin prvt atcağımı anlamadım ya 17:35 bubuuuu: sun gerçekten çok tatlı, yani benim verdiğim linkten içi kalkanlar bu sincapa bakabiliriler, çok tatlı ya komik bi yüzü var sağol sun 17:36 gitarci: ya ben sana ne diyom senin dedigine attım prıvı ama öyle bi kullanıcı yok diyo sen diyom o kullanıcıdan atsana bana bi prıv 17:36 selcuk_kucuk: slm arkadaşlar 17:37 furious_girl: hııı tmm gitarcı 17:37 bubuuuu: hakyman,burakın forma bir thread da bu gibi durumlar için bir önerisi var ,sanırım gmail kullanıcılarının dikkatine isimlithread da,bi oraya bak istersen,aslında herkesin bakması lazım,önlem almak şar 17:39 furious_girl: attım gitarcı bişiler salladım 17:40 sun2: bubu su manzara resmine bir bak http//www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=174880&sort=ID&brukerid=0&kategor i=&hideThumbs=0&brukernivaa=0&lukketforum=0&offset t=120&foreningsid=&nomenus 17:41 bubuuuu: zaten o siteyi dolaşıyorum şimdi sun resimlere çok güzel,renk kalitesi baya iyi 17:42 gitarci: tamam furıous sana prıv attım 17:44 furious_girl: tmm gitarcı bende sana attım bi prvt 17:45 hakyman: yihuuuuu adamla anlaştık ve geri aldım 2 adresimi 1 tanesinide sende kalsın dedim hehe neyse tihs is way beyond my remote concern of being condescending di sorun condescending=tennezul etmek sun2 ? 17:45 hakyman: siz siz olun mail adreslerinize aynı şfreyi vermeyin sonra kötü oluyo 17:46 hakyman: remote concern of being condescending = iplememek, hor görmek gibi bi maya geliyo ama tam türkçe karşılık bulamadım 17:47 gitarci: kendi prıvıne baksana bi furıous ? 17:47 bubuuuu: http//www.foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=174811 sun bu çok ilginç nasıl denk gelmiş ? öyle? 17:50 furious_girl: baktım gitarcı prvt hiç iyi gelmedi bana sen gerçekten osmaniye de mi oturuyosun 17:51 furious_girl: bende prvt attım sana 17:51 ivy: selam arkadaşlar nasılsınız? 17:52 ivy: sivil toplum örgütünün ingilizce anlamını bilen var mı daha dogrusu inglizce anlamı var mı? 17:52 ivy: yardımcı olursanız sevinirim 17:53 sun2: o zamana"bu benim iplemememin otesinde"olmus olur ki bence anlamsiz oldu hakyman. 17:54 sun2: non governmental organizations olmali ivy 17:55 suildur: Ivy. non-goverment organization. kısacaa NGO. 17:55 sun2: harika bir foto bubu. gercekten nefis 17:56 hakyman: yok aslında öle bişey çünkü olayda adam yaptığı bi salklığı işte karda çıplak yürümüş onu filan anlatıyo ama biraz daha kaliteli bi hale getirmek lazım cümleyi bilmem anlatabildimmi sun2 17:56 gitarci: furıous girl bende sana prıv attım ama biraz gizli olsan burada yani sehir felan 17:56 ivy: suildur, sun2 ikinizede cok teşekkur ederim 17:56 hakyman: asıl sorun remote concern of being condescending te onu iplememek değilde hor görmek yada başak bi şekilde nasıl anlatırız türkçede 17:57 bubuuuu: arkadaşlar benim yeniden ders başınsa gönmem gereki, bitirmem lazım bunu bugün, herkese kolay gelsin, sun çok sağol, çok hoş resimlerdi,ders arasına çok iyi gitti,sağol,yine gelirim ben araverdiğimde 17:57 hakyman: neyse ya sanırım bu türkçeye çevrilemiyecekler katogorisinde 17:58 sun2: yok cevrilir aslinda ama uzerinde dusunmek gerekiyor, onundeki ve arkasindaki cumlelere de bakarak cozulur bi bence haky 17:59 sun2: tamam bubu sonra gorusuruz, sna iyi calismalar 17:59 sun2: haky hor gordugu ne? kanun mu? 18:00 gitarci: furıous oradasın degil mi bi cevap versene 18:02 hakyman: kanun değil genel konuşmuş adam hayattan ve kendi çaresizliğinden filan bahsediyo 18:04 hakyman: bu adam genelde sallamayan herderdini halı altına iten bi adam aslında ben çaktım manayıda türkçemde sorun sanırım neyse ing. bilmek ile çevirmen olmak arasındaki fark bu sanırım 18:08 hakyman: neway dude i g2g. take care. ok c ya l8r m8s. thx for being kind ciaaooo 18:09 sun2: benim kafama takildi simdi bu. bulmadan rahat etmem. neyse bye hakyman 18:17 ekonomist_n: merhaba arkadaşlar,bana şu kitapların arkasındakiler gibi renkli türkiye siyasi haritası lazım,içinizden birinde var mı?yada bulabileceğim bi yer bilen? 18:25 Human: arkdaslar "Look out" nedemek söyleyebilir misiniz? 18:29 spyengineer: .o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o.o 18:31 suildur: look out! bir ünlem olarak söyleniyorsa dikkat! demek. hani ne biliim çarpcan, çarapacak, saına soluna bakın gibi. 18:38 julich: arkadaşlar bana sell ile dispose arasındaki farkı ingilizce bularak yardımcı olmak isteen biri war mı? 18:41 suildur: nehirrr 18:41 Human: suildur tesekkurler sen bir harikasin. 18:42 Human: suildur ingilizce bilgin nereden geliyor sorabilirmiyim? 18:42 suildur: julich. buradaysan söliim. bişii deil human. abartma D 18:43 suildur: liseden. deniz lisesi. 18:43 Human: deniz lisesi yani askeri bir lise mi? 18:44 fatihemin: slm arkadaslar 18:45 lance: look out = watch out = dikkat et 18:45 Human: dostum abartma degilde icimden öyle geldi üsenmeden uzun bir cevap yazmisinda onun icin tesekkur etmek istedim. 18:46 Human: yani öylesine yagcilik degil hani. 18:47 Human: selam fatihemin 18:47 Human: lance senin cevabin icinde tesekkurler. 18:47 suildur: evet human askeri lise. estağfurullah yağcılık ne demek canım olur mu ööle şey. ben sadece hani öölesine yardım ettiimi belirtmek istemiştim human 18:48 Human: ok Su andada askersin galiba dostum. 18:49 Human: size bahriyeli deniyordu yanilmiyorsam. 18:49 suildur: hayır bıraktım ben human çok oluo hem de bırakalı. benim tevellüt accık eski. 18:50 suildur: evet hatta delikanlı bişii olsa bahriye demezlerdi de derler D 18:50 julich: burdayım seni dinliorum 18:50 Human: dostum cok dertli gibisin? 18:51 mreaglet: hangi dil olduğunu bilmiyorum arkadaşlar "no me ames" ne demek bilen var mı? 18:52 Human: ya arkadaslar aranizda forma isvicereden katillan birileri varmi? 18:53 julich: Suildur seni dinliorum galipa soruma cvp vercektin 18:54 izzetince: no me ames = beni sevme demek.! ispanyolca olması lazım 18:55 Human: herkese iyi sohbetler benim cikmam gerekiyor. 19:01 suildur: ii akşamalr gidenlere. 19:01 suildur: heh julich. ok. tamam sen şimdi sell ile dispose arasındaki farkı ingilizce mi anlatıım istiosun? 19:03 julich: walla yapabilirsen ingilizce olmazsa türkçe yap 19:05 suildur: sell satmak, dispose bertaraf etmek, elden çıkarmak olarak alıorum ok? 19:06 julich: ok çok saol 19:06 julich: yaa bi kaçtane daha war rahatsız etmiosam onlarıda sorabilir miyim biliosan. 19:07 suildur: to sell is to give something to someone in order to take back an exchange unit. dispose is to leave something out of use as a waste. sor julich burdaım nasıl olsa. 19:08 julich: allah razı olsunn 19:08 julich: service vs. maintain 19:08 julich: sensual vs. sensuous 19:10 rockk_3: aloha 19:10 suildur: amin. senden de. service servis hizmeti, maintain bakım yapmak. service is to fix, repair or mend something as a business activity. maintain can be a business activity, however maintain is to. 19:12 suildur: do proper cleaning, replacement or controls of something esp. periodically in order to prevent failures. julich bak bi de yukarda sağda bi kutucuk var yanında SEARCH yazıo. kelimeleri oraya yazıp. 19:12 suildur: anlamlarını oradan öğrenebilirsin. ben buraya şu an aklıma geldii gibi yazıom ona göre. ok? 19:13 julich: hmmm anladım ama senin aklına geldii gibi yazmak daha ii walla o kutucuklardan aradınmı tam olarak farkı wermio yaa 19:16 suildur: sensual, bedene ait, duyulara hitap eden, sensous hislere hitab eden duygusal. 19:19 julich: serviette vs. napkin bide shadow vs. shade 19:27 suildur: bi dakka. yani aslında çok dakka az işim var D kusura bakma julicj. 19:27 julich: ok tamam 19:40 julich: yaa ben shade ile shadow arasındaki farkı buldum ama nasıl anlatcam yazcamı bulamadım Suildur yaa. 19:45 julich: tamam ben shade ile shadow'u buldum ama serviette ile napkin de yardım edersen sewinirim suildur 21:04 hindistandaki_genc: Selamlar Millet 21:07 hindistandaki_genc: Ufaklik burdamisin. 21:08 furious_girl: slm millet nbrsiniz 21:08 furious_girl: ne nerden bildin içine mi doğdu 21:08 hindistandaki_genc: furious_girl slm. sendemi burdaydin 21:09 babyfacetazmania: herkese merhaba iyi aksamlar 21:09 furious_girl: burdayım tabi baksana ufaklık burdamısın demişsin evet burdayım 21:10 hindistandaki_genc: babyfacetazmania slm 21:10 furious_girl: mrb baby 21:10 hindistandaki_genc: furious_girl Hemende alinirmis. 21:11 furious_girl: senin kdr olmasın alınırım tabi 21:11 furious_girl: hıım anladım msnde gördün sen beni 21:12 hindistandaki_genc: Eh tamam polemige girmeyelim yoksa kibris sorununa doner bu. 21:13 furious_girl: evet bencede Hintli bey 21:13 hindistandaki_genc: furious_girl haa bu arada sen sisman olmadigini ispatlayacaktin. Yoksa zayif cekilmis fotografin yokmu 21:14 hindistandaki_genc: Herneyse Bosver biz seni ufak vede sisman olarak'da kabulleniriz . sen dert etme 21:15 furious_girl: yok fotom benim ama şişmanda deilim tmm?hatta zayıfım 21:15 furious_girl: ya üff bugün senin başına saksı fln mı düştü hintli ya 21:16 hhm: Her kese SELAM. 21:16 furious_girl: slm hhm 21:16 hindistandaki_genc: Seviyorum ufaklik sana takilmayi. Sende olmasan saatlerin gececegi yok. Arasira girde bir moralimiz yerine gelsin dimi ufaklik. 21:18 furious_girl: allam ya hintli bende şimdi sana takırım sonra gider annene sölersin 21:18 furious_girl: takılırım yani 21:19 hindistandaki_genc: siiitt ufaklik sesli konusma simdi annem duyacak. Yok ufaklik yook benim kimsem yok bana karisacak. Evde tek basinayim su anda. Televizyonda godzilla oynuyor. Son ses seyrediyorum. 21:20 hhm: D 21:21 furious_girl: oh ne güzel ama sen yurtta kalmıyomusun ha sen benle dalga mı geçiyosun 21:22 furious_girl: bugün neşelisin ya hintli ilk defa böle görüyorum seni 21:23 hindistandaki_genc: ya ufaklik moralimi iyiden iyiye bozuyorsun. Ben sana yurtta kaliyorum falan demedim nasil uyduruyorsun anlamadim. Ben evde kaliyorum bunuda sana daha once soylemistim. Bizi board yalancisi yaptin biz 21:24 furious_girl: ne biliyim ya hindistanda okuduğunu söleyince korkundan yurtta fln kaldığını düşünmüştüm 21:26 furious_girl: yok aman moralin fln bozulmasın sen moralin bozuk olunca karşındaki insanlarında moralini bozuyosun 21:26 hindistandaki_genc: sence korkak birisi olsam hindistanda ne isim olabilirdi. Ufaklik sana indian gate in altinda cekilmis fotografimi bir hafta snra yollarim. 21:27 hindistandaki_genc: su aralar cok yogun oluyoirum gunduzleri. 21:28 furious_girl: tmm olur ama mail adresime at tmm mı nerden bilim korkak olup olmadığını bende seneye yazın ing. gitmeyi düşünüyorum ama korkuyorum genede gitmek istiyorum 21:28 furious_girl: bende bu aralar çok yorgun oluyorum 19 mayıs çalışmaları yazılılar fln baya yoruyo 21:30 hindistandaki_genc: sen hic bir yere gidemezsin once abinden izin alman gerek. . Hem ingiliterede ne isin var turkiyenin suyumu cikti. Yada gel hindistana burda iki haftada beni delirt sonra ev sana kalsin. 21:31 furious_girl: hehehe tmm hindistana geliyim orda dil okulu fln yok ama neyse siz bana öğretirsiniz dimi bide en büyük en rahat yatağı istiyorum tmm mı 21:33 hindistandaki_genc: tamam ufaklik soz yer yatagi senin. Sen gelmeden once yemek yapmayi ogren yoksa acliktan olursun. 21:35 furious_girl: tmm ben ztn çok güzel yemek yaparım hatta bayılır gidersiniz öbür tarafa yani o derece 21:36 hindistandaki_genc: hic suphem yok zaten senin yemek konusunda master yaptigini biliyorum en guzel bildigin konu ise yemek nasil israf edilir. Ama harbiden sen su liseyi bitir ben seni buraya aldiriyim. 21:37 hindistandaki_genc: burda sana mudurluk veririz. Ne mudurlugu diye sorma ?. Hadi srdun diyelim . Bos isler mudurlugunde kadro eksikligi varmis. 21:38 cerenbugdayci: ya bu kontörlerde hemen bitiyo.evet ya güzelim mantı gitmişti çöpe bikeresinde tabi halıda ama olsun öle öle öğrencem dimi 21:38 cerenbugdayci: iyi ya ben boş işler yapmayı çok severim 21:40 hindistandaki_genc: cerenbugdayci bilmezmiyim. Herneyse ufaklik sana iyi geceler hadi birde tatli ruyalar diliyim. Iyi geceler. 21:40 lynx_nexux: merhaba 21:40 cerenbugdayci: sanada iyi geceler hintli bugün çok neşeliydin Allah neşeni arttırsın ya sen hep böle ol 21:40 hakyman: our öle ilerlemenin önünü kesmemek lazım denemeye devam etmek lazım moral bozmamak lazım mumkunse moralleri yerine getirmek lazım 21:41 hindistandaki_genc: cerenbugdayci Sen iste yeter. 21:42 cerenbugdayci: mrb lynx mrb haky aaa ne moral bozması ya yok kimsenin moralinin bozulduğu 21:42 cerenbugdayci: valla bu versiyonun çok iyiymiş hintli 21:42 laylayloom: slmm herkeesee! 21:42 hakyman: ii aman bozmayınz aten kötü bişiy 21:42 cerenbugdayci: bozulduğudan sonra yok diycektim ya 21:43 cerenbugdayci: ooo slm laylay nbrsin bugün kaç kere slm verdik birbirimize ya 21:44 laylayloom: hehehe slm ceren sanırm 5 olduu nbrsın? 21:44 lynx_nexux: merhab ceren . herkeze merhaba tekrar . nasılsınız olay ne? 21:45 hakyman: olur öle düşük cümleler, düşük donlar, düşük geilimler, düşük .mühüm olan moraller düşmesin ne diyorum be ya 21:45 cerenbugdayci: iyiyim ya seni gördüm daha iyi oldum bide şu hintlinin böle şakalar yaptığını görünce daha da neşem bi yerine geldi 21:45 hakyman: of neyse amerikada yaşayan var mı aranızda ? bişiy sormam lazım günlük dille ilgili? 21:46 spyengineer: iyi aksamlar arkadaslar.gormeyeli nasilsisminz yaww 21:46 replica: arkadaşlar merhabalar 21:46 cerenbugdayci: yok heralde haky 21:46 cerenbugdayci: slm spy.slm repli 21:47 replica: yazdıklarımıza dikkat ediyoruz. 21:47 cerenbugdayci: noldu repli kim ne yazdı hıı yoksa şu hakynin yazdığı mı 21:48 hakyman: spyengineer slm sendin dimi medikalci? 21:49 spyengineer: ceren bubuu da yokki sana moral neyim versin ,keyfler nasil bugun 21:49 spyengineer: hkyman hangi medicalci 21:49 cerenbugdayci: iyiyim ya spy sen yanlış anlamışın hatta bu kdr iyi olamazdım 21:50 hakyman: karıştırdım galiba pards bi ara bi elemanla konuşmuştumda biyomedikal müh.de okuyodu sen değilmisin? 21:50 spyengineer: yaw gecen okuldan falan sikayet ediyodun yaaa onun icin oyle dedim.biliyosun bubuu bizim moral babamiz 21:50 replica: valla cerencim korkar olduk. biz dikkat edelim de. 21:51 spyengineer: haky kardesim karistrdin heralde.benim brans elekt.elekton. 21:51 replica: http//forum.seslisozluk.com/showthread.php?t=2501 oy kullanmayı unutmayın arkadaşlar ve anılarınızı yazmayı 21:51 cerenbugdayci: hııı anladım spy saol genede .hiç deme repli 21:51 replica: nese ben kaçtım bysss 21:52 hakyman: pardon yaw bende elektri elektro heheh hangi uni? 21:53 spyengineer: yaaa ceren repli niye yazilar konusunda bu adar tedirgin hayirdir.biseymi kacirdim 21:53 spyengineer: bahceshir haky 21:54 spyengineer: senin nerde haky 21:55 hakyman: selçuk 21:55 cerenbugdayci: ya mod yada burak burada böle kötü konuşulmasından rahatsız olup boardı kapatmayı düşünüyolar ya o yüzden heralde 21:56 spyengineer: ooo guzel.sinif? 21:57 spyengineer: ooo ceren yuruyusmu yapsak ne yapsaak yaw.vermeyiz bordumuzdan baska neyimiz var yaw 21:57 cerenbugdayci: yok biz en iyisi açlık grevi yapalım spy 21:57 hakyman: 5 hehe tek ters bende biyomedikalle uğraşıyomda o yüzden direk atladım acaba o elemanmısın diye pardon karıştırmışım 21:59 cerenbugdayci: bugün sibelle ne güzel atıştınız ya çok komiktiniz ya keşke oda gelsede bi daha atışsanız ya 22:00 antisilence: sadece bunu yapanlar üstüne alınsın arkadaşlar,bence yapılacak en iyi şey burda yapılan geyik muhabbetlerinden vazgeçmektir!benim fikrim 22:01 spyengineer: yaw sibeli cildirtacaktimda kacti hehheee 22:01 cerenbugdayci: doğru sölüyosunda anti o zmnda burası çok sıkıcı oluyo 22:01 jivarp: demon est deus inversus 22:02 cerenbugdayci: ben bi furious olup geliyorum 22:02 furious_girl: geldim bile 22:02 spyengineer: anttis insanlar tanismali, birbirlerinin ozelliklerini bilmeliki daha verimli bilgi paylasimi olsun 22:03 jivarp: hepimiz kaynaşmalıyız zirve düzenleyelim 22:03 spyengineer: burda cogu zaman birbirimizin uzuntulerini sevinclerini paylasiyoruz.bunlar geyik degil bence 22:04 furious_girl: ben gidiyorum bye 22:04 antisilence: spy insanlar birbirlerinin tartışma alanına girecek özelliklerini bilmeli ki bu da zaten geçerli olan,burda boardın amacına uygun bir tartışma yapıldıüğında zaten tanırsın insanları 22:04 akalper: arkadaslar almanca ogrenebileceğim online bi site var mı biliomusunz buna benzer seyler 22:04 antisilence: daha fazlası da kimseye gerekmez ki bence,ben napıcam adamın kaşını gözünü,neyime yarıycak 22:05 hakyman: neway am g2g c ya l8r m8s . take care !n dont care f word crackerssss 22:05 spyengineer: yaw antis kardesim.sen zaten haklisin ama bunlarda olmali zaman zaman 22:07 antisilence: spy burda öyle saçma insanlar oluyo ki bazen,ben soru sorduğumda heriflerin geyik muhabbeti bölündü diye bu konuyu daha fazla uzatıcak mıyız ya falan diyolar!böyle olması da insanın sinirini bozuyor 22:07 spyengineer: buraya sadece bilgi paylasimi icin girersek ngirdiginde kimseyi bulamasssin burda.cunku herkes ihtiyaci oldugunda girer 22:07 akalper: eee kimse beni sallamıcak mı is there anybody who knows any website that teaches german or something like that 22:08 jivarp: malesef 22:08 spyengineer: ama bu geyik tipler konusunda sonuna kadar sana katiliyorum.aslinda yapmamiz gereken olculu davranmak.hersey gerektigi kadar.akalper kardesim bilsem yazarim yawww 22:09 antisilence: şöle söliyim,ben boardı genelde okurum netteysem ve bildiğim bir şey varsa söylerim ve de yazılanlardan bir şey öğrenmeye çalışırım ama bazen hakkaten chat odasına dönüyor.akalper bilmiyorum sorry 22:10 spyengineer: neyse antis kardesim ben gitmek zorundayim .seninle tanistigimiza memnun oldum.cumleten gorusmek uzere 22:11 antisilence: burda sıkıldım, acıktım,ödevim var ama yapmak istemiyorum falan fişman saçma saçma şeyler yazılıyo bazen,düşünsene birinin acıkması beni neden i,lgilendirsin ve bana ne yararı olabşilir ki! 22:11 antisilence: ok spy bye . 22:12 jivarp: burda her yazılanın sana yararı olduğunu düşünüo musun ki 22:12 jivarp: ya da senin her yazdığının başkasına yararı olduğunu 22:13 antisilence: bak ben çıkarcı insanlar olalım lafımızı sakınalım demiyorum ama biraz daha mantıklı şeylerden bahsedilmeli bence 22:14 spyengineer: kesinlikle haklisin antis byeee.cerenciiim gorosuruz 22:14 jivarp: ödevim var ama yapmak istemiyorumun neresi mantıksız peki 22:14 antisilence: benim yazdıklarım ya da genel olarak bu konu en azından birilerini düürtebilir,lan ben böle boş konuşuyomuyum acaba die 22:16 jivarp: bağlantı kuramadım 22:16 antisilence: nesi mantıklı sence,yani terledim ama banyo yapmıyım,işe gitmem lazım ama uyumak istiyorum,ki,mene bunlardan 22:16 jivarp: peki şu sölediklerinin kime ne getirisi var 22:18 antisilence: şunlar en azından bi insanı düşündürürse hakkaten ya burası discussion board diye,niye chat room geyiği yapıyoruz burda diye getirisi budur 22:18 sparow: kardeşim burası milletin psikolojik durumunun-canının ne isteyip ne istemediğinin tartışıldığı biyer değil buranın amacı belli karnın acıktı bilmem neren kaşındıysa aç msn i orda konuş 22:19 jivarp: safi discussion olsun istiosun yani buyur tartış o zaman 22:19 jivarp: tamam da sizin şu an yaptığınız da aynı işe gelio bunlar da boş laflar 22:20 jivarp: ha ben demiorum ki o dediğiniz şeyleri yazıorum şöle yapayım böle yapayım gibi 22:22 antisilence: jivarp senin dediğin şeyler için pek çok site var,kolaylıkla birini bulup geyik yaparsın orda ama bulunduğumuz boardın daha üst bi seviyesi olmalı bence,ben de selamı sabahı keselim sadece sadede. 22:22 antisilence: gelelim demiyorum ama dediğim şu çook boş laflar dönüyo bazen 22:23 jivarp: ben de diorum ki o zaman şurda şu konuştuklarımız da gayet boş 22:24 antisilence: neden boş yaaaa,dedim sana iki kez bi insanı düşündürse olayı budur diye 22:25 jivarp: tamam daha bişi demiorum kredi bitmek üzere zaten 22:25 tedi: umarım birileri vardır. 22:26 tedi: merhaba 22:26 sparow: ii işte bende bi kere söyledim. 22:26 tedi: şu cümleme acil çeviri yapabilecek olan varmı? 22:26 antisilence: iyi zaten bi orta yol yok gibi görünüyor 22:26 sparow: slm tedi 22:26 tedi: please insert the correct CD-ROM 22:27 jivarp: lütfen doğru cd yi yerleştirin 22:27 tedi: slm sparow. 22:27 tedi: bir tane daha var onda çevirirseniz sevinirim 22:27 tedi: select OK and restart application 22:27 sparow: söyle tedi 22:28 jivarp: ok i seçin ve programı yeniden başlatın 22:28 tedi: teşşekürler.iyi geceler sizlere. 22:29 sparow: ii geceler 22:29 antisilence: tamam ı seçin ve uygulamayı tekrar başlatın 22:30 sparow: budur jivarp demek istediğimiz millet işini görüp gidecek tabi ki bi tanışma faslı olur ama daha fazlası değil gerisi msn gibi programlarda olmalı zaten millet forumlardan da iletişim kurabilir b 23:09 spyengineer: canim kardeslerim.ben giderkende ayni tartisma vardi simdide.yanliz bir noktayi atliyorsunuz.herkes isini gorup ayrilirsa soru soracak kimse ulamazsiniz.diger konularda size aynen katiliyorum ama bunu 23:10 spyengineer: da goz ardi etmeyin 23:16 spyengineer: way be kimse yok anlasilan.herkes kacmis 23:17 spyengineer: ben en iyisi boardi satma isine yine gireyim. 23:17 jivarp: sessiz olur musun 23:18 spyengineer: cok ucuza sahibinden az kullanilmis discussion board.fiyatta anlasilir.sanada satabilirim.mod abi 23:18 spyengineer: hayirdir jivarp uyuyoruydun guzelim 23:20 jivarp: geyik çevirmezsen sevinirim rahatsız oluorum 23:22 miracle0660: iii akşamlar arkadaşlar SO THAT.in anlamını bilen varmı?ben bu yüzden olarak biliyorum bi arkadaşımda -sın diye olarak biliyormuş anlamını yardımcı olurmusunuz 23:22 spyengineer: haydaaa gozlerini kapat o zaman okumak zorundamisin yaww.kimse yok sitres atiyoruz surda.amama da eke imissin yaww 23:23 spyengineer: boylece demek olmali 23:24 jivarp: -sın diye doğru olan 23:24 spyengineer: oyleki mnasinada gelir 23:25 miracle0660: teşekkürler arkadaşlar saolun ilgilendiğiniz için 23:25 antisilence: so that böylece demek,in order to gibi ama so that den sonra cümle gelir 23:27 spyengineer: neyse cokbilmis jivarp kardesim.seninle ayni discussion boarda bakmak bile insanin icini bayiyor.ben ayriliyorum.iyi geceler 23:28 miracle0660: ya varya 3 senedir onu bu yüzden olarak biliyorum lisedeki bütün hocalarımız öyle öğretmişti 23:28 miracle0660: neyse düzelttim bari daha unutmam 23:29 ares43: 4-digit expanded use number, extended order lütfen çefirebilirmisiniz? 23:29 antisilence: exwe try to save money so that we can buy the car we want 23:34 miracle0660: teşkrler ya cidden bi daha unutmam pztesiye sınavım varda benim için çok önemli 23:35 miracle0660: acaip sinir oldum basit bişeyde takıldığım için ve yanlış biliyorum olmama 23:36 sparow: sakin miracle öğrendin işte boşver 23:38 bubuuuu: herkese iyi gecelerr,ben geldimm, 23:39 sun2: slm herkese, ben de simdi geldim bubu. yeni uyandim 23:39 antisilence: selamlar bubu 23:40 antisilence: günaydın sun2 sana da 23:41 sun2: tesekkurler antisilence. umarim herkes iyidir 23:41 bubuuuu: günaydın sun, ne güzel uymuşsun sen 23:41 bubuuuu: bende ders çalıştım, ama çok allakbullak oldu eynim ara veriym dedim 23:42 llibra_elmirr: selam bubuuu gönderdiğin mail için çok çok yahnks. 23:42 llibra_elmirr: ben kaçıyorum sizlere iyi akşamlar arkadaşlar. bittim bu gün bubuuu bittim. ben bittim iş bitmedi 23:42 sun2: evet bubu tintin parmagimda oturken uyuyakalmisim 23:44 bubuuuu: hadi ya,negüzel sun,libra geçmiş olsun hadi eve mi şimdi 23:44 sun2: bye libra, bu arada arkadaslar bugun burada hawkyman diye bir arkadas vardi bir cumle soyledi ben bulamadim uygun bir ceviri. o cumleyi hatirlayan var mi? 23:45 bubuuuu: libra sana dedim yani güle güle, 23:49 bubuuuu: bende skype den eski üni. arkadaşlarımla konuşuyorum ya süper,öyle güzel denk geldi ki,heimiz sanki yanyanayız 23:50 sun2: ben de skype kullaniyorum turkiyeyi aramak icin. iyi bir bulus 23:52 bubuuuu: evet ya super bi program,bu,sesler çok net, 23:54 sun2: evet, ben mikrofon ve kulaklikla konusuyorum, en kisa zaman da telefon versiyonunu da alacagim, telsiz telefona benzeyen versiyorunu. onunla daha da iyi olur herhalde 23:56 bubuuuu: aa benim bak ondan haberim yok sun nasıl sadece telefon gibi herhalde,telsiz telefon gibi?ozaman sanki evden konuşuyomuş gibi olur,konferans olayıda süper |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|