Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Discussion board archive - Tartışma tahtası arşiv

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2005-05-09, 01:00
Administrator

seslisozlukadmin is on a distinguished road
Default 2005-05-08

00:00 onur2: iyi aksamlar
00:01 siren: bubu, "if anyone needs to speak to me" pek olmamış gibi, onu yerine, "if you have any question" daha kısa ve yumuşak. benim fikrim tabii, iyi aksamlar Onur
00:06 bubuuuu: aa siren sağol ,baya da düşündüm, elimdeki örnektede cümleler o kadar uzunki ancak bu kadar kısalttım ama ,sağol,
00:32 howard_roark: bubu mesela 10th of the JUly yerine July 10th yazarsan 'the' dan da kurtulmus olursun.merhaba bu arada
00:35 bubuuuu: howard tavsiyen için sağol, evet kullanıcam onu,,bu arda hoşgeldin,
00:45 crazybull: master of puppets. _M_
00:51 bubuuuu: squasherl ne anmaldadır bileniniz varmı?,yani,ne demekki bu?
00:52 sun2: ezici olmasin bubu?
00:53 sun2: degildir ama o baska birsey
00:54 sun2: ben duymadim hic bunu
00:55 bubuuuu: yani resimlere uygun kelimeliri seçiyorumda,bende ezci olabilirmi dedim ama ezici resimlerede hiç öyleib hava yok, valiz kuyruğunda beklemek ezici bir durummu,,ya da economic class ta yolculuk etmekb
00:56 replica: sun buubbuuu foruma bir cümle yazıcam cevirebilir misiniz ?
00:56 sun2: yani squash ezmek demek, squash a bug, bocek ezmek olur. o bocegi sen ezdiysen de bocegin ezicisi yani squasher i olursun. ama bundan baska kullanimina rastlamadim bubu!
00:56 sun2: yaz replicacim, bakarim denerim
00:56 bubuuuu: diğer resimlerde de bir otel suite i var, normal bir otel odası var,birlokanta var,bir check-in işlemini gösteriyo, acaba kuyruk için ezici denilebilirmi?
00:57 sun2: biktirici olabilir valiz kuyrudunga beklemek, yoruzu ya da bezdirici olabilir
00:57 bubuuuu: bakarım elimden gelirse tani replica çeviririm,
00:58 bubuuuu: tama sun anladım ,oabilir o anlamda sağol
00:59 sun2: olmaz bubu squasher diye birsey benim bildigim kullanilamaz boyle bir durumda, yani fiilen birseyi ezmek squash. kedi ezmekaraba bocek ezmek vs ornekler de berbat ama ne yapayim artik?
00:59 sun2: nerede actin konuyu rep?
01:01 bubuuuu: dimi bu nebiçim kelime böyle ben bunu bırakiym ozaman,sun,trans bölümüne açmıştır replica sun threadı
01:02 replica: Translations and Translators
01:02 sun2: hmm baktim ama goremedim
01:02 replica: nasıl olursa olsun çevirebildiğiniz kadar çıkamadım içinden
01:03 sun2: bildigin kelimeleri yaz rep, benim bimedigim dolu kelime var burada. deniyorum sen de bildigin terimleri yaz bana buraya ok?
01:04 replica: RHM bir isim
01:05 bubuuuu: fighting off bu kalıp mıdır , mücadele etmeme rekabetolmaması gibi bir anlammı acaba?neyse bulduğumuz kelimeri yazalım
01:05 replica: international brand uluslararası marka
01:06 replica: fight off defetmek püskürtmek shareholder hissedar
01:06 replica: take into account hesaba katmak
01:07 babyfacetazmania: ya arkadaslar caba harcamak?
01:07 babyfacetazmania: cevirebilirmisinisz
01:09 replica: go at sanırım sözlükte ararsan bulabilirsin baby
01:11 babyfacetazmania: thanks fakat give effort mu olur yoksa pay effort mu?
01:12 sun2: putting effort in something caba harcamak demek baby
01:13 bubuuuu: ENDEAVOR sanırım baby ,ama yinede sözlükten kontrol et sen
01:13 sun2: ceviriyorum yalan yannlis rep
01:13 replica: point
01:13 babyfacetazmania: tesekkurler sun2
01:16 sun2: rep bir de bu cumlenin bir yerinde nokta virgul var mi? o anlami degistirir cunku bu kadar uzun cumlede mutlaka vardir
01:17 sun2: sorun degil babyface
01:19 replica: inanmayacaksın sun ama yok olanları da koymuştum
01:20 replica: sustainable
01:20 sun2: tamam neredeyse bitti ama bana productportfolio nasil denir turkcede onu soylersen .
01:20 replica: ürün portfolyosu
01:21 bubuuuu: replica ne dicem ben çevirebildiğim kadarını saoraya yazarım evet sen iyice bak nokta,virgül varmı,artık doğru yanlış sen bakarsın. burdan yaz replica nerelerde nokta falan varsa
01:26 replica: bubuuu hiç bir yerde virgül nokta yok
01:27 sun2: relica Ihaleyifiyat teklifini geri puskurtmede RHM yonetimi, hissedarlarini, CErebos, hovis, rank ve buna benzer uluslararsi markalarn, urun porfoyundeki degeri hesaba katildigi taktirde, bu fiyat
01:28 sun2: bu fiyat teklifinin sirketin gercek degerini hafifsedigine gercek degerinin altinda degerlendirmis olduguna ikna etti
01:30 sun2: anlam bozuklugu ya da cumle dusuklugu varsa sen duzelt artik replica. yani olayi anladim ama cok iyi ifade edememis olabilirim, sen duzeltirsin artik.
01:31 bubuuuu: replica sun ın çevrimi daha mantıklı geldi benimkinin yanında yani onunkiyle benimki kıyaslanmaz,zaten yarısını çevirebildim, ama istersen yinede yazarım,ama çok basit,
01:32 sun2: bubu benimki de iyi degil, sen bana bakma cevir vaktin varsa
01:33 replica: arkadaşlar sağolun ya sun yazdım aynen çok güzel olmuş daha ne olsun bubuuu sagol tşk ler iyiki varsınız
01:33 sun2: rica ederim rep.
01:34 erturkk01: seni versinler ellere,beni vursunlarr.Sana sevdanin yollari,bana kursunlarrr.
01:37 bubuuuu: sun çevirirm de bazı kelimeleri bulamadım, yarın ancak çevirebilirm,yani replica yazdıysam tamam ozaman,ben yinede uğraşırım kendimi geliştirmek olsun diye,ertürk hoşgeldin,
01:38 erturkk01: saol bubuuu
01:40 sun2: erturk sen ingilteredeydin degil mi?
01:40 erturkk01: evet sunn2
01:42 sun2: orada calisiyor musun yoksa ogrenci misin?
01:44 erturkk01: ogrenciyim.ama tembelinden
01:45 sun2: . ben de kendimi hicbir zaman cok caliskan bir ogrenci olarak nitelendiremedim nedense. ne kadardir oradasin? yakinda donmeyi planliyor musun?
01:46 erturkk01: 3 senedir burdayim.donme isim suanda zor.belki 2 sene sonra.
01:47 sun2: anladim 7 yil mi vize suresi ogrencilere su anda?
01:48 erturkk01: ben ogrenci olarak gelmnedim buraya.benim uvey babam ingiliz.
01:48 bubuuuu: ertürk sende sağol thread a yaptığın yorumlar için, duyarlı olman güzel,
01:49 sun2: hmm anladim erturk. ben ogrenci olarak gittigini sandim senin. ingilterede yasadim ben iki yil orada ciddi anlamda biryere gelmek icin cok caba sarfetmek gerekiyor.
01:50 sun2: aksi taktirde ingilizler seni tanimiyor is camiasinda. universite okumayi falan dusunuyor musun? cunku turkiyede donersen ik iyil sonra orada da uyum zorlugu cekebilirsin 5 yil ingiltereden sonra
01:51 erturkk01: onemli degil bubuuu.sun2 cok da zor degil aslinda ama,calismak gerekiyor biraz.bence tabii
01:52 erturkk01: sun2 unversiteye gitmeyi dusunuyorum ama burayi pek sevmiyorum,kolejden sonra donebilirim.
01:55 sun2: anladim, ingilterede ben de yasamayamzdim herhalde. cok guzel bir ulke fakat insan iliskileri benim tahammul edemeyecegim kadar farkli ve yuzeysel gelmisti bana.
01:56 sun2: tabii zamanla sen senin icin en dogru olan yolu secip hayatini kurarsin o sekilde,,, hala kolejdeysen daha bol bol zaman var onunde
01:59 bubuuuu: sun sen orda mı okumuştun,ingilterede,orda bulunma nedenin neydi?
02:00 sun2: ben de koleje gittim bubu. iki yil. ayni zamanda bilgisayar kursuna falan da gittim bir yilinda
02:01 sun2: is ingilizcesini falan orada ogrendim.
02:02 bubuuuu: anladım sun,baya faydası olmuştur ama ben zaten şuna inanıyorum ki insan bir dili öğrenmek istiorsa o dilini ana yurdunda belli bir süre geçirmeli, yani bu çok daha yararlı,
02:04 sun2: evet oteki taktirde dilin mantigini anlamak mumkun olmuyor, dil ve kultur birlikte gelistikleri icin. kulturunu cok iyi bilmedigin gunluk yasayisini gozlemedigin bir halkin dilini ogrenmek zor!
02:09 sdq: I'm a phd student, need help translating Turkish interviews to English for my thesis. I will pay for your help student money!. If interested , please contact me at fun_te_z@yahoo.com Thanks.
02:09 bubuuuu: sun sana mai attım birtane çok hoş görüntiler var,isteyen varsa gönderebilrim arkadaşlar
02:11 sun2: sdq forumda baslik ac istersen bunun icin onu cok daha fazla goren kisi olur bir de ilgilenen olur diye tahmin ediyorum odeyecegin icin.
02:12 sun2: hemen bakiyorum bubu
02:16 sun2: gulumsettin beni bubu, cok tesekkur ederim. cok seker resimler var
02:16 replica: ben kaçtım arkadaşlar 2 3 cümle kaldı o da sabaha artık erken kalkıp yaparım sizi seviyorum iyi geceler
02:18 sun2: cok iyi replica, umarim bunlari almaya gelen kisi daha fazlasini vermez artik. Sana iyi geceler, umarim bol bol dinlenirsin.
02:19 bubuuuu: replica iyi gecelermailine bak ta gülümse önce
02:20 bubuuuu: bende çok sevdim sun, paylaşmak istedim sizinle
02:21 sun2: kopekle bebegin yanyana oldugu resme bayildim, ikisi de birbirinden guzel
02:21 replica: ehi ehi sagol bubu byssss
02:22 sun2: bu arada esim de fotorafciliga sardi, su anda disari cikti gece resimleri cekecekmis. Guzel seyler cikarsa ben de sana gonderirim. Biz hemen heryere fotograf makineleriyle gidiyoruz artik bubu
02:25 bubuuuu: aa sevinrim sun,fotoğraf işi zevkli ama gerçekten bir anlamda sanat,bu arda formda gördüm belki sen bilirsin sun Monkey business^nedemek?
02:28 sun2: monkey business. saglam olmayan is demek,
02:29 sun2: yani durust olmayan is,.
02:30 sun2: bizim kusun cok guzel resimleri var sana onlardan gonderirim, okendi bilgisayarina aktaracak resimleri simdi. hazir olunca yarin falan unutmazsam gonderiririm bubu
02:33 bubuuuu: sun sevinirim,sağol dürüst olmayan iş, anladım,titini merak ettim
02:35 sun2: simdi de kafesinde oynuyor zaten, birseyler kemiriyor. . ben artik cikiyorum bubu, iyice gec oldu. sana iyi calismalar. iyi geceler
02:38 hotblooded: kimse varmi?
02:39 bubuuuu: bende çıkıyorum zaten sun ,sağol sanada iyi geceler, tintine de öpücük benden,görüşürüz yine,hoşçakal
02:45 hotblooded: sinavi iyi gecmek nasi denir?
02:59 sacred_soul: selam herkese
03:43 moonangel: sınavım iyi geçti>> i have done well in the exam
04:32 erturkk01: herkese gunaydin.
04:58 dctr: günaydın
05:33 erturkk01: merhaba dctr.nasilsin?
05:33 erturkk01: eger hala burdaysan
05:40 erturkk01: gitmis herkescikler
06:17 erturkk01: geliyor,geciyor hayat.Donuyor,durmuyor dunyaaaa
06:37 erturkk01: Cok tembelsiniz yaaa.halbuki "turk milleti CALISKANDIR,turk milleti ZEKIDIR" yanii dimi?
06:42 samet_34: slm
06:43 samet_34: fgdgd
07:14 erturkk01: seni versinler ellere,beni vursunler.sana sevdanin yollari,bana kursunlar
07:55 erturkk01: mumlar yakmistim yalvarmistim,sen yazmistin,olabilirdi.olabilirdi,olabilirdi,sevgi yeterdi,sen kaybettin.Allahimmmmm
08:49 burak: Gunaydinlar
08:53 instantginger: gunaydin burak
10:59 brisa: erturk sabah sabah ne bu bunalim
11:05 brisa: gunaydinn burak
11:06 brisa: ayy tabi ben buranin saatine gore bakiyorum, dogal olarak herkes gitmis bile
11:08 gulver: selam
11:08 gulver: kımse yokmuuuuuuu?=
11:08 caf: slm
11:11 manolia: merhaba
11:11 manolia: kımse varmı
11:11 gulver: annelr gunu bgn benımde yenı haberım oldu annem hıc solemedı yaa
11:12 gulver: waaaaaaaar kımse war
11:15 manolia: sevmek istersin,sevmeyi denersin,seversin,sevilmeyi umut edersinsevilirsin,herseyı elde etmişlik hissıyle terkedersin.son dersin ,asla son olmaz
11:16 manolia: tilki misalı doner durursun kurkçu dukkanları etrafında ve dalarsın yıne bırısıne
11:19 manolia: kendini sever insan herkım ne derse desin başkasını sevmenın ne kadar zor oldugunu sevmekle sevmemek arasındayken farkedersin,işte o an bi fırtına kopar taa içerlerden ,derinlerden
11:19 ileti: var
11:20 ileti: geç gidiyor
11:20 ileti: manolia nasilsin
11:20 manolia: çok kötuyum bugun çooookkkk
11:21 ileti: neden
11:21 gulver: iim bende
11:23 manolia: gözlerimi kapatıp sessizce ,bınlerce sonsuzdan sesini duydum bulutlar yardımettı aglayabildim sessizce ve senı buldum yarım senı buldum senı buldum ama sen nerdesin kımbilir ,ne yıldızlar
11:24 manolia: ne de ruzgar geceyı bılır bı umut taa içimde benliğim ona esir ne ben bu umudun ne o benım hakkımdan gelır
11:24 manolia: sen nasılsın
11:25 manolia: sendemı gıttın
11:27 manolia: senı tanıdıgım gun omrumum en guzel gunudur.
11:37 manolia: hergun biraz daha aşkı yıtırıyor . vazgeçtı dırenısım senı sevmeyı agır oduyorum.vazgeçtım yana yana .
11:38 manolia: vazgeç yuregımden duslerımden.
11:46 manolia: nasıl dersın senı sevdım , yalan bılıyorum,benim kalbim senın kadar sağır değil.
11:46 selenwitch: günaydınnnn
11:48 manolia: neler gelır neler geçer içinden ,yuzum guler içinm ağlar göçumden
11:48 manolia: gunaydın
11:48 SuiGeneris: gutten morgenP
11:48 selenwitch: manolia içim el wermedi baktım ööle yazıosun kendi kendine boardda kimse yok günaydın su
11:52 manolia: birileri olsa bu kadar sey yazamazdım zaten ,kendimle konusmayalı çok olmuş,meger çok kotu bı haldeymısımde haberım yokmuş
11:52 SuiGeneris: halimiz duman olmus diosun yaneP naber selen
12:08 selenwitch: ben iim de şimdi çıkmam gerekio umarım herkeşler çooookk iiidir kendinize ii bakın arkadaşlar. ;
12:11 sparow1: yazın kardeşim dökün içinizi insan bu dolar elbet.
12:12 firas_alhamdani: selam ben firas irakten
12:14 sparow1: slm
12:20 firas_alhamdani: ben isteyorm sizden canim yazi turkce bilmak
12:28 arwen15: noluyo burda
12:32 mgengonul: arkadaşlar bi çeviri lazım
12:32 mgengonul: yapabilicek olan var mı?
12:33 mgengonul: ?
12:40 SuiGeneris: yas tahtaya bakalım yababilen cıkar herhal
12:42 hawky: yazzzzzzzzzzz d
12:43 hawky: cekirge nabiin
12:43 arwen15: hawky naber
12:43 hawky: oo rw iidir yatiodum da bakiim dedim
12:44 hawky: bugun super bi bbq party yaptik
12:44 elif182005: have no friends not equal to yourself ne demek?
12:44 hawky: dun beni eklemisler muabbete ama yoktum arkadastaydim D
12:44 arwen15: iyi halt ettin hawky
12:44 hawky: kendine denk olmayan arkadasliklar kurma, davul dengi dengine calar hesabi
12:46 hawky: yok mu soru ?
12:46 hawky: kim onnnnnnnnnnn D
12:47 SuiGeneris: ewet hawky naper abi? nassı gidio
12:48 SuiGeneris: soru krizi tuttu hawky nin cabuk soru getirinD
12:48 hawky: yok altta biri yazacam demis ya ondan
12:49 hawky: firtina oncesi sessislik ptesi bakalim is nasil olacak d
12:49 SuiGeneris: eywalla kolay gelsin
12:49 hawky: heyecan bide turk tiyatro ekibi geldi onnmari agarladik yarin oyunlarina gidicem hepsi unide okuyo ist da gencler D
12:49 hawky: e soru yok d sen nabion
12:50 hawky: hadiyin yattim ben yarin uzun bi laundry DD pai
12:51 SuiGeneris: see ya hawky. God Bless you
12:52 mgengonul: çeviri metni ; A lens with an extremely wide angle of view - as much as 180 degrees - that produces pictures that appear to curve around the center of the image
12:52 mgengonul: yazdım metni
12:52 mgengonul: çevirebilien var mı?
12:55 SuiGeneris: duw gelio beqle
12:57 SuiGeneris: "180 derece kadar genis acıyla goruntu saglayan, resimlerin ortasındaki egrinin cevresinde goruntu olusturabilen bir lens" hede hödö böle bişi sanki.
12:59 mgengonul: thanks
13:00 SuiGeneris: yw
13:00 mgengonul: Designed to work with specific camera and lens combinations, the rotator ensures that the lens nodal point is perfectly placed above the tripod which is critical to creating panoramas
13:06 cashman: slm
13:07 SuiGeneris: ozel kameralar ve lens kombinasyonlarıyla calısması icin tasarlanmıstır, ceviricirotator lensin dugum noktaları tripodun uzerine, panorama olusturmak icin onemlidir, mukemmel yerlestirilmiştir. gibi
13:08 mgengonul: çok saol dostum
13:08 SuiGeneris: cevirici . yerlestirilmesini saglar olmalıydı
13:08 SuiGeneris: yw again
13:09 mreaglet: rise and up ne demek biliyor musun?
13:11 jessie: sui
13:11 brisa: brightly-lit? in anlamini bilen varmi
13:15 mreaglet: YA ARKADAŞLAR ŞU rise and up NE DEMEK BİLEN YOK MU?
13:15 jessie: brisa-brightly lit iyi aydinlatilmis olabilir
13:16 arwen15: ben geldim . jess, leno naber
13:18 hilmiaytac: graiheological
13:19 hilmiaytac: graiheological ne demek arkadaşlar
13:19 brisa: mreaglet rise and up ,yuksel ve yukari ama pek bi anlamli olmuyo phrasal verb diil dimi rise up yani?
13:20 arwen15: neyse kactım millet
13:21 arwen15: izmir ekibi girerse cok ozur diler misiniz benim adıma arayamadım onları ama terslik cıktı izmirde ve bodruma geciyorum
13:22 sun2: kalk demek brisa
13:22 sun2: rise and u kalk demek.
13:23 brisa: ok sun rise n shine var ama bunu ilk duydum walla
13:24 sun2: ama cok emin degilim yine, rise resmi kullanimiyla, dogrulmak kalkmak demek zaten.
13:25 sun2: cumlenin tamami neydi brisa?
13:28 sun2: su anda bakiyorum o tarz bir kullanimini bulamadim brisa, cumleyi yazsaydin daha aydinlatici olurdu ben de merak ettim simdi
13:29 brisa: bilmiorum ki sun bu benim sorum diildi mreaglet indi
13:31 sun2: pardon o zaman brisa. ben senin sandim. kusura bakmazsin umarim
13:32 brisa: yok cnm nolcak sacmalama bende merak ettim cunku ole bi kullanim yok,bulursan banada sole
13:37 mgengonul: The Starter Pack is an add-on for current digital camera owners who would like to create their own immersive IPIX images. If you have a compatible digital camera and a tripod, then the Starter Pack wi
13:37 mgengonul: arkadaşlar çevirebilen var mı?
13:38 sun2: and cumlede belki baska anlamda kullanilmistir, rise ve up kelimeleri arasinda ya da aciklama kitabidir rise and up derken hakikaten bu iki sozcugu birbirine baglamistir yeni bir anlam yaatmadan.
13:39 sun2: mgengonul sen miydin rise and up'u soran, eger oyleyse lutfen cumleyi oldugu gibi yazar misin? Bu sekilde bir anlam ifade etmedi bana
13:40 mgengonul: ben sormadım
13:41 ufukdalli: selams.
13:42 sun2: off neyse ben vazgectim oyleyse. merhaba ufukdalli bu arada
13:43 ufukdalli: nası gidiyo bakim,hava süper burda.ben ödev yapıyom ama
13:45 mgengonul: The Starter Pack is an add-on for current digital camera owners who would like to create their own immersive IPIX images. If you have a compatible digital camera and a tripod, then the Starter Pack wi
13:48 ufukdalli: Başlangıç paketi digital fot. makine kullanıcıları içn artı bi özelliktir. IPIX fotolar yaratmanızı sağlar.Uygun foto makineniz ve tripodunuz warsa starter pack bişeyler yapacak yazmamışsın orayı.
13:48 brisa: baslangic paketi kendi ipix resimlerini yaratmak isteyen dijital camera kullanicilari icin eklenmistir. eger birarada olan ve ayakliginiz varsa ozaman starter pack wi
13:49 ufukdalli: birarada deil compatible=uyumlu
13:49 brisa: buarada o ''birarada olan'' uygun olucak yanlis yazmisim
13:50 brisa: hehe duzelttik iste sen solemeden
13:53 domes: esmaaaa
13:54 domes: burda mısınhala
13:54 jessie: domes napiyon senburdaa
13:56 domes: jess sokakta geziniyoduk arkadaşla.canımız sıkıldı bi net cafeye girdik işte sen naapion
13:57 password: herkese selam
13:57 jessie: domes-napim 2 film seyeettim canim skldi bakiyom ole nete.dedim ceviriye ihtiyaci olan varmidir bi bakim nasi yagmur yagdi bugun hicbiyere gidemedik
13:58 metafor: herkese merhaba. Ceviri ödevim var ve "intersential relationship" kelimelerini bir türlü türkceye ceviremiyorum. Dilbilimine özel bir terim sözlügü bilen var mı?
13:58 domes: orda da mı yağdııııı.burda da yağdı dün gece ehehhe
13:58 sun2: ululslararasi iliski
13:58 xpallone: duygular arası iletişim
13:59 xpallone: sempati yani
14:01 sun2: hmm simdi anladim ne demek istedigini metafor, zargani kullanabilirsin, burada bulamadigin terimler icin. ama daha kapsamli bir sozlukten benim de haberim yok
14:02 metafor: yanlış yazmışım kusura bakmayın intersentential relationship dogrusu
14:03 metafor: tesekkurler zarganı deniyorum
14:04 SuiGeneris: hi there
14:05 sun2: intersentential dizgi hatasiyla oyle yazilmis olmasin metafor? ben oyle birsey hic duymadim! Bu arada hosgeldin sui
14:06 jessie: hi sui
14:08 metafor: ingilizce dilbiliminde intersentential ve intrasentential diye iki sinir bozucu terim mevcut. dilbilimi derslerimden biliyorum.Ama türkceleri bulunamıyor sanırım hatta ingilizcede bile tanımları yok
14:11 metafor: yine de sagol sun2
14:11 metafor:
14:11 sun2: anladim ben de birkac sozlukten baktim simdi cunku hicbiryerde yok. google dana aratalim bir de. orada cumle icinde kullanimini gorebiliriz belki
14:11 jessie: intrasentential
adj of or relating to constituents within a sentence;
"intrasentential co-occurrence"
14:12 jessie: intrasen. veriyo ama intersent. yok hicbiryerde bende bulamadim valla
14:14 sun2: 1. Of or relating to constituents within a sentence
"intrasentential co-occurrence" olarak gostermis wordweb online adli sayfada
14:14 sun2: jessie ayni seyi bulduk sanirim!
14:16 metafor: evet aynı tecrübeleri ben de edindim
bi çare sizlere sorayım dedim ama size de aynı şeyler çıkıyor
14:17 jessie: malesef.
14:17 metafor: isterseniz boşyere uğraştırmayım sizi, en iyisi hocamın ayaklarına kapanmak
14:19 sun2: yani elimde cok iyi bir sozluk var benim ingilizceden norvecceye ama norvecceye de cevrilmemis, ingilizce ingilizcede anlami bulunmadigina gore ummak tuhaf olurdu zaten. neyse sana kolay olsun metafo
14:20 shigiyaki52: merhaba arkadaslar. CEO 'yu ne olarak cevirebilirim tam olarak ?
14:20 metafor: tesekkürler. sizlere de.
14:24 jessie: ceo-chief executive officer demek ve tanim olarak the person with the most authority in a large company der longman.
14:25 shigiyaki52: saol jessie. Ben turkce karsiligini kastetmistim
14:25 jessie: bi firmada kim en yetkilidir genel mudur?,yonetim kurulu baskani etc tr'de hngi unvani kullanabilirsin bilmiyom
14:25 eakcelik: arkadaslar state of nature ne demek bilen var mi?
14:25 jessie: firmadaki en yetkili kisi iste P
14:27 shigiyaki52: state of nature= insanlığın kültürle tanışmadan önceki kaba-yoz hali tam karsiligi nedir bende bilmiyorum
14:28 jessie: State of nature" is a term in political philosophy used to describe the hypothetical or empirical condition of humanity when or if government did not exist.
14:28 jessie: birden fazla anlami var galiba politik anlamida varmis
14:29 eakcelik: tesekkurler arkadasim
14:29 shigiyaki52: ingilizcenin bu huyundan nefret ediyorum
14:32 eakcelik: Evet bende History of civilization dersinde kullanildigi icin soruyorum
14:32 darkgirl: bi şarkı dinliyorum hollaback girl diye.hollaback anlamı hakkında bilgi alabilir miyim ne demek olabilir?
14:33 jessie: gwen stefaninin sarkisi ama o hollandback girl olmasi lazim
14:34 SuiGeneris: source-text-in-situation ne demenk acana?
14:34 darkgirl: öyle mi yahoomessengerda dinliyordum yalnış yazılmış o zamn saol jessie
14:35 _flutter_: "personal reflection" bildik bir karşılığı var mı?
14:35 SuiGeneris: tamam halletim saolun
14:35 seloman: HI
14:36 sun2: sarkinin adi hollandback girl degil jessie hollaback girl
14:37 _flutter_: öz eleştiri ya da kendini değerlendirme gibi bişi ama sallamak istemiyorum
14:39 darkgirl: neyse önemli deil hollaback yada hollandback D
14:39 shigiyaki52: personal reflection= kişisel düşünce, şahsi düşünce
14:39 seloman: EAKCELİK SENDE Mİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜNDE OKUYORSUN
14:40 sun2: If something is a reflection of a person's attitude or a situation, it indicates that the attitude or situation exists
14:41 eakcelik: Evet Bilkent IR sen?
14:41 jessie: sun-evet oyleymis ama heryerde hollandback geciyo neyse ben veriyim aciklamasini-A Cheerleader who hollars in the background which most people ignore
14:41 sun2: ex Their behaviour was a reflection of their very different personalities. It is a reflection of current political uncertainty. Flutter
14:41 _flutter_: Mm evet ama sana kişisel düşüncemi söyleyeyim gibi değil lakin, kendi hakkındaki düşüncen gibi, ama kulağa daha hoş gelicek bişi arıyorum neyse, teşekkürler
14:41 shigiyaki52: arkadaşlar biraz daha dikkatli olun ve zamanınızı boşa harcamayın bence. türkce karşılığı soruluyor ingilizce karşılıklar www.webster.com'da mevcut zaten
14:43 martunia1199: hi
14:44 sun2: turkce mevcut karsilklar da burada bu sozlukte var zaten shigiyagi. sozluklerde bulunmayan kelimelerin de anlamlarini iyice kavramak icin diger sozluklerden yararlanmak faydali bence
14:45 jessie: shigi-bazen bi kelimenin tam tr karsiligini bulamiyorum ben,bole zamnlarda eng tanimini vermek daha mantikli degilmi.eng-eng sozlukte bu yuzden var zaten oyle degilmi?neden yaniltayimki karsidakini?
14:45 seloman: STATE OF NATURE ULUSLAR ARASI İLİŞKİLERDE KULLANILDIĞI ANLAMIYLA ÜLKELERİN DURUMLARKARŞISINDA GÖSTERECEKLERİ TEPKİLERİN NE OLACAĞINI BİZE GÖSTERERİR. BURADA DİKKATE ALINAN KRİTERLER ÜLKELERİN KÜLTÜRLE
14:45 shigiyaki52: buradaki sozluk kelime gruplarının karşılıklarını veremiyor. tamlamalar gibi. neyse haklisiniz.
14:46 jessie: selo-caps yazarsan banlanirsin.dikkat.
14:46 furious_girl: arkadaşlar interestten sonra gerund mu infinitive mi gelir.ayrıca herkese slm
14:46 shigiyaki52: arkadaslar sadece sunu demek istemistim soranlar ingilizce grubu veriyor. turkce karsiligini soruyor. ingilizcesi zaten anlasiliyor ama turkce karsiligi bilinemiyor
14:46 _flutter_: personal reflection diye bi kitap adı kişisel yansıma diye çevrilmiş, ama bu benimki zen felsefesiyle ilgili. Neyse ilerleyince çıkar karşılığı.
14:46 seloman: BENDE DOĞU AKDENİZ IR
14:46 shigiyaki52: infinitive sanirim
14:47 furious_girl: tşşk shi saol
14:47 saintmurik: marta
14:47 sun2: ben bazen tam karsiligini bilsem de bir iki sozlukten bakiyorum bildigim sey baska anlama da geliyor mu diye jessie.
14:47 saintmurik: martaaaaaa
14:47 shigiyaki52: onemsiz furious.
14:47 martunia1199: hi murik
14:48 martunia1199: ok.its working
14:48 _flutter_: "Kişisel Tefekkür" çok mu eski geliyor kulağa?
14:48 martunia1199:
14:48 eakcelik: Tesekkurler Bende state of nature I insanalrin yasa ve yonemtimsiz yasadiklari zaman olarak biliyordum
14:48 saintmurik: ı dont see
14:50 seloman: EAKCELİK KAÇINCI SINIFTASIN
14:50 jessie: sun2-dogrusun cunku genel olarak 1 kelimenin malesef 1 anlami yok .\
14:51 sun2: flutter bence hos degil, kisisel fikrim
14:51 zeynepaltan: kök birası
14:52 jessie: sun-sen norvectemisin?
14:53 sun2: tefekkur diye bir kelimeyi ben turkcede daha once duymadim, tefekkur de cok bilinen bir kelime degil, insanlar her halikarda sozluge bakacak bari ingilizce birak, yoruma acik olsun flutter
14:54 eakcelik: 2. SINIF ama bu 1. sinif DERSi sen? tabi bu bolumden once baska bi bolumdeydim o ayri bi konu
14:54 sun2: evet jessie norvecteyim
14:59 SuiGeneris: oohhh baby baby its a wild world.
15:00 replica: sun bitirdim teslim ettim biliyomusun yetiştirdim ehi ehi ben süperim ya
15:01 replica: bu arada slm herkese ya bugün ne güzel birgün yaaa çok mutluyum aşkım yanımda çevirim yok ehi ehi
15:02 seloman: ARKADAŞLAR İNGİLİZCE ÖĞRENME KONUSUNDA ŞUNU TAHATÇA SÖYLEYEBİLİRİM Kİ, EĞER İYİ İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ İYİ TÜRKÇE BİLMENİZ GEREKİR ÖNCELİKLE
15:02 sun2: supersin replica yani. tebrik ediyorum seni.
15:02 shigiyaki52: gozun aydin replika darisi bizim basimiza. 250 sayfa biter mi yaaaa ağlamak istiyorum
15:02 brisa: replica sen kultur demi okuosun?
15:03 SuiGeneris: o 52 Ordu dan mı gelio ? yoksa benmi paranoya yapıomP
15:03 furious_girl: keşke biz de senin kadar mutlu olsak şahsıma dedim yanlış anlaşılmasın sdc kendim için söledimslm ayrıca
15:03 sun2: seloman soyledigin dogru ama ornegin burada bu kosede fikir belirtmek icin de kucuk harflerle yazman onemli. oteki turlu insanlara bagiriyormussun gibi bir anlam cikiyor.
15:04 shigiyaki52: lafi agzimdan aldin sun2 benden cok yasayacaksin P
15:04 shigiyaki52: evet sui. o 52 Ordu'dan geliyor mutluyum ve gururluyum hehe
15:05 SuiGeneris: hade yaw neresi? ehehe torpak cıktı karsıma way bea
15:06 shigiyaki52: merkez sui. ama istanbulda calisiorum suan
15:06 sun2: bu rada shigiyaki ne demek? cok degisik geldi bana,. japonca falan mi ?
15:06 SuiGeneris: eyi kolay gelsin.
15:08 replica: arkadaşlar benim gitmem gerek bizim musluklaradan biri kafayı yedi onu tamir ediyo eşkım onun yanına gidicem ben neler çektşm bu kadar mutluluğu hakkettim değil mi sun ahhhhhhhh ahhhhhhhhh
15:08 replica: siz bilezsiniz benim hocayı eve kadar geldi adam bu gün yaa hastamıdır nedir
15:09 shigiyaki52: saol sui. Evet japonca sun.
15:12 sun2: benim so zamanlarda en cok gormek istedigim ulke japonya. ilk firsatta gidecegim! cok japon filmi seyrettigimden midir nedir.
15:12 sun2: bu arada evet rep, senin hakkin artik dinlenmek biraz. gece gunduz calistin son gunlerde. kendine iyi bak, sonra gorusuruz
15:13 shigiyaki52: japonlar çok garip insanlar. hep ilgimi cektiler
15:15 sun2: evet benim de bir arkadasim vardi japon, okuldan. yemekleri guzel!
15:15 sun2: bana biraz musade arkdaslar annemi arayacagim, anneler gunu icin. sonra gorusuruz
15:17 shigiyaki52: arkadaslar. acilen Chiropractic-Applied Science 'nin turkce karsiligini soyleyebilirmisiniz bana?
15:21 mecnuncem: merhaba arkadaşlar
15:23 mecnuncem: sesime cevap verebilecek kimseler yokmu
15:23 furious_girl: slm mecnun
15:23 mecnuncem:
15:24 mecnuncem: selam dostum
15:24 mecnuncem: pardon ama ne amaçla burdayız
15:24 mecnuncem: söyermisin
15:25 mecnuncem: evet seni dinliyorum
15:25 shigiyaki52: buldum arkadaslar saolun. Chiropractic-Applied Science= Uygulamalı Masaj Tedavisi Bilimi
15:25 brisa: amac karsilikli yardim tercumelere filan yani.aradada muhabbet edilio mecnun
15:26 mecnuncem: neyse buralar bana göre yerler değil galiba pekte ıssızmış
15:26 mecnuncem: hoşçakalın
15:27 mecnuncem: peki o zaman
15:27 furious_girl: burda ingilizce soruları sormak bide cvplamak için burdayız cem yani bunda anlaşılmayacak bişi yok yani
15:27 brisa: sen msn le karistirdin burayi galiba
15:27 mecnuncem: her konuda yardımcı olabiliyormusunuz
15:28 manolia: source-text-in-situation ne demek yardım edebilecek biri vsrmı
15:28 mecnuncem: öylede denebilir
15:28 _flutter_: Chiropractic "spinal manüplasyon" demek
15:28 furious_girl: her konuda deil sdc ingilizce evet brisa doğru söledi heralde msnle karıştırdın
15:28 seloman: MECNUN DERDİN NE DOSTUM
15:29 SuiGeneris: uygulamalı spinal manupulasyon bilimiP
15:29 mecnuncem: tamam başa döndük yine galiba
15:30 mecnuncem: Allah aşkına birileri banqa burda tam olarak ne yapılıyor dermi
15:30 SuiGeneris: bahsi gecen kaynak yazı herhalde source text in situation
15:31 mecnuncem: anladığım kadarıyla çet değil
15:31 furious_girl: aman ne acayip birisin cem ya dedik ya ing sorun olursa soruyosun isteyen olursa cvplıyo alla alla
15:31 brisa: sorry ama senin anlama bozuklugun var galiba mecnun. anlattik ya
15:31 _flutter_: Bu klasik tıpta cerrahi anlamında kullanılıyor ama alternatif tıpta farklı anlamlarda kullanımı var
15:31 shigiyaki52: acupressure 'nin turkce karsiligini bilen varmi arkadaslar?
15:32 mecnuncem: tamam şimdi anladım
15:32 seloman: sun2 çaponlarla çinlileri nasıl birbirinden ayırabiliriz
15:32 SuiGeneris: akupuntur noktalarına parmakla uyguladıkları basınca verilen ad
15:32 _flutter_: Mesela öğrenme bozukluğu kafanın iki yanındaki kemiklerin şekliyle ilgilidir türü
15:33 mecnuncem: sözlükte bulamadınmı
15:33 _flutter_: Kayropraktik diyor alternatif tıpçılar türkçede
15:34 mecnuncem: onlara sorarak
15:34 shigiyaki52: tesekkurler Sui
15:35 _flutter_: Example World Federation of Chiropractic Cerrahi Uygulamalar Dünya Federasyonu
15:35 shigiyaki52: chiropractic = masaj tedavisi 'ymis arkadaslar
15:35 mecnuncem: heycanı yenmenin yolları nelerdir
15:35 _flutter_: Burada klasik anlamda kullanılmış
15:35 SuiGeneris: yw shigiyaki. simdi tsubasa yı hatırladım ne cizgi filmdi beaP
15:36 seloman: brisa sitenin işleyiş ve gayesini iyi izah ettin dostum
15:37 _flutter_: Ha birde yolu bebek yokuşundan geçen varsa sprey boyayla BEL FITIĞI 532. yazılı bir duvar var işte o karyo olanı heheh
15:37 seloman: flutter tıp öğrencisi misin ?
15:39 bubuuuu: merhaba herkese kolay gelsin ,sun2 burda mısn,? sana bişi sorcam da p.m atıym barı,
15:40 _flutter_: seloman idim
15:41 ucanfillerkumesi: yaw aranızda iktisat,ekonomi felan okuyan varmı
15:42 kull: hosgeldin bubu
15:43 ucanfillerkumesi: bana bi ekonomi sözlüğü önerirseniz şöle zargan dışında,çok seviniceem
15:43 shigiyaki52: benim kuzen de tsubasa nickini kullanir heryerde Sui
15:44 ucanfillerkumesi: galiba bana yardımcı olabilecek kimse yok!
15:45 templar: zargan iyidir ya
15:45 ucanfillerkumesi: ama yeterli diil o işte
15:47 templar: ben de bi szölük var türkçeden ing.ye şu an yardımcı olabilirim bilki kelime neydi
15:48 melly: Don't take your family's support.;you should consider getting a job seriously.
15:48 melly: cümlem bu kleimeler scratch,for granted,immortal,leisure,repent
15:49 melly: bu kelimelrdn biri kullanılcak
15:49 templar: melly- ailenin desteğini alma. bir işe girmeyi ciddi biçimde düşünsen iyi olur
15:49 melly: bana yardım edebilcek varmı
15:49 shigiyaki52: stimuli = uyarıcılar diyebilir miyiz?
15:49 templar: he pardon
15:49 bubuuuu: aa ekonomi sözlüğünü bulunca bana da yazın acayip lazım
15:50 _flutter_: Sana hep baban mı bakacak bir baltaya sap olmadın kerata
15:50 bubuuuu: melly yardım edebileceğim bişeyse ederim,nedir konu?
15:50 melly: kelimelri adverb noun vs. haline de gitribilirz
15:50 _flutter_: stimuli uyaranlar demektir
15:50 melly: bak aşağıda yazdm
15:50 _flutter_: stimulus un çoğulu
15:51 bubuuuu: gördüm melly bakıyorum soruna şimdi
15:51 ucanfillerkumesi: collection patternne anlama geldiini biliyom normalde ama ayrıca ekonomide bi anlamı varmı
15:51 shigiyaki52: saol flutter
15:51 templar: supporttan sonra o kelimelerden biri gelecek öyle mi ?
15:51 melly: Don't take your family's support.;you should consider getting a job seriously.
15:51 melly: boşluğa kelime gelcek yazdıklarıımdan scratch for granted immortal ya da leisure
15:52 shigiyaki52: collection pattern= birikim modeli olabilir
15:53 ucanfillerkumesi: ewet de o ne tam olarak dio ki burda mesela geçen ayın satışlarından elde edilen revenue nun 50%si collection pattern olarak alınıyo
15:54 templar: immortal galiba yani sonsuza kadar onların desteğini alamazsdın demek istiyo galiba
15:54 shigiyaki52: bir soru daha flutter Moxibustion ne demek biliyormusun? tıpla ilgili bir terim yine
15:55 melly: evet bende öle düşündüm hatta immortaly diyebilirz
15:55 melly: kelimeleri adverb fln yapabiliyor çünkü
15:55 templar: walla anlayamadım ucanfiller kusura bakma
15:55 bubuuuu: melly bence buraya for granted kullan ,ozaman şöyle bir anlam çıkarabiliriz, farzet ki ailenin desteğini almadın,ozaman ciddi bir işe girmen gerekli ,tabi sen bilirisin buu benim fikrim ,melly
15:56 templar: evet o da olur melly
15:56 ucanfillerkumesi: saol templar ve dierleri
15:57 melly: bak bubuu evt şimdi seninkide mantıklı geldi
15:57 melly: napsam ben şimdi ya
15:58 shigiyaki52: arkadaslar Moxibustion teriminin anlamını bilen varmı aranızda?
15:59 _flutter_: shigiyaki52 bu da alternatif tıp hedesi ısıyla tedavi gibi detaylı bilgi için bkz http//sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=moxibustion
15:59 melly: ama bakınca cümleye immortaly daha mantıklı çünkü you shoul diyo ailenin desteğini sonsuza kdr alma ciddi bir işte çalışmalısın
16:00 bubuuuu: immortal ama ölümsüz demek yani ,bir varlık için ölümsüz,ölmez anlamıda birkaç sözlükten baktım da melly, yani sonsuza kadar yardım alma diyebilmen için orda forever , nebileyim end of time diyebilir
16:00 ucanfillerkumesi: googledana definemoxibustion yaz direk türkçe anlamını bulman pek mümkün diil gibi ama ingilizce bisürü açıklama var google da ben baktım
16:01 bubuuuu: sanki bana öyle geldi ama sen bilirisni yine de çok uzman değilim bu konuda o yüzden ısrar edemiycem melly sadece fikir vermek istedim, şu mox. diye başlayan kelimeye de baktım ama maalesef
16:02 melly: zaten baktm şimdi immortally diye bişey yok heralde for granted olcak
16:03 shigiyaki52: saolasin
16:03 _flutter_: Tam terim istiyorsan "moksa yakısı"
16:03 melly: hani adverb fln yapabilirmiyim diye düşündüm ölene kdr gbi fln ama yok immortally
16:04 bubuuuu: zaten onun için yazdım immortayl yok ki, melly, shigiyaki5 sende tıp adı altında ara google da bulursun umarım
16:04 melly: for granted yapıyım ben bunu en iyisi saol bubuu tekrara teşekkür ederm yarıca templer sanada
16:04 ucanfillerkumesi: herkese byeee,kolay gelsin arkadaşlaar
16:06 furious_girl: üff cnm sıkılıyo ya ne yapayım şimdi.bide sizce main course yazılısı için neye çalışmalıyım
16:09 furious_girl: biri bişey sölesin ya ne yapmalıyım ben
16:09 bubuuuu: they are leading manufacturer in worlwide,onlar dünya çapında lider imalatçılardandır. sizce yazdığım cümle bu anlamı içerir mi? forma thread açmıştım ama herkes bunu es geçmiş, sadece bir sorumu ceva
16:10 bubuuuu: frious ,form daki threadları okuyabilirsin mesela, ben canım sıkılınca öyle yapıyorum ,baya güzel şeyler var tavsiye ederim
16:12 melly: leading manufacturers diyebilirsin çünkü daha önce leading o şekilde kullanıldığını görmüştüm
16:13 bubuuuu: melly rica ederim, yardımcı olduğuma sevindim kolay gelsin,
16:14 melly: ama in worldwide denirmi yani in kullanılırmı tam emin değilim
16:15 bubuuuu: melly sağol yani benimde takıldığım yer orası,acaba böyle denir mi bilmiyorum ki, neyse ben biraz daha araştiym, sağol tekrar
16:16 _flutter_: "excusitus"için bahane bulma alışkanlığı mı daha hoş bahanecilik mi? Yoksa ne
16:18 melly: önemli değil bubuu her zaman
16:19 furious_girl: offfffffff offffffff burası çok sıcak bide canım sıkılınca daha kötü oluyo ya ne bu böle
16:21 bubuuuu: benim sözlükte excusing var,af demekmiş flutter ama o yazdığım yok,biraz daha bakiym bi yerdaha vardı oraya,bulursam yazarım,
16:24 _flutter_: bubuuuu saol ama daha zahmet etme bahane yaratma alışkanlığı dedim
16:26 bubuuuu: ok flutter,rica ederim
16:29 seloman: frious gırl o kadar sıcaktan bunaldığınıza göre Türkiyenin batı taraflarında oturuyorsunuz galiba. Cünkü bizim buralarda karlar yeni erimeye başladı
16:30 furious_girl: yok selo ben güneydeyim osmaniyede oturuyorum
16:33 seloman: frious az önce bir sınava çalışmaktan bahsediyordun. Hangi bölümde okuyorsun ?
16:36 furious_girl: ne bölümü ya lise hazdayım
16:37 furious_girl: neyse ben gidiyorum herkese iyi sohbetler sohbet eden kimse varsa tabiki
16:38 seloman: see you furious girl
16:39 bubuuuu: fruıous güle güle,
16:46 seloman: arkadarlar hepinizin anneler gününü kutlarım. Onlar çok değerli. Lütfen gözlerinizi kapayın ve bir an onların sizi bırakıp gittiğini düşünün. Eminim çırılçıplak olmuş gibi hissedeceksiniz kendinizi.
16:48 bubuuuu: staying yerine başka ne kullanabilrim alternatif lazım da bana, mesele,residing desem olurmu? bilen varmı* bunu şurda kullanıcam,bir konuşma içinde^^buraya geldiğimizde hep şurda kalırız^^gibi bir kul
16:49 SuiGeneris: accomodate olabilite mi?
16:52 bubuuuu: ama o daha çokbirini flana misafir etmekte kullanılıyo sanırım,ya da teklif etmek gibi, bende yandan baktımda suı, recide kullansam daha iyi sanırım sağol yinede yardımın için
16:54 melly: bak ben şu an kelime çalışıyorum bubu reside live in synonym i olarak geçiyor bizim kitapta
16:56 sajha: slm
16:59 sajha: kimse yokmu abiya
16:59 bubuuuu: sajha hoşgeldin, sağol melly, ilgin için
17:02 bubuuuu: ben hemen dönüyorum arkadaşalr,
17:04 caneration: slm herkese
17:06 melly: They had so much news that i couldn't take it all in burdaki take in anlalamk anlamındamı kullnulmış sizce?
17:10 melly: yok mu cevap vercek
17:13 caneration: evet nerdeyse oyle melly
17:16 melly: ok saol
17:16 def_legacy: merhaba
17:17 def_legacy: herkeze
17:18 def_legacy: bir sorum var. yardımcı olabilecek arkadas varmı
17:18 caneration: sende saol ne o proje ödev falanmı yapıyorsun melly?
17:19 bubuuuu: ı stay of looking for a new posotion,possibiy in marketing. ya bu cümlede ne diiyo, bu stay burda nasıl bir anlamda kullanılmış, bana yardım edermisiniz? melly ben sorunu anlamadım ondan bişi diyemice
17:20 bubuuuu: def sor,yardım edebilirsek ederiz tabi,buarada biride benim soruma baksın, stay yerine başka bişimi gelicek acaba,yani onu ben seçenekler içinden koydum en mantıklı o geldi bana, ama
17:20 melly: vizeme çalışıyorum ya şuan ki konum phrasal verbs
17:22 melly: stay of beklemek anlamında kullanılmış sanırım bubu
17:22 mrocp: selamlar
17:23 melly: diğer seçenekler neydi
17:23 caneration: kolay gelsin o zaman melly.stay orda yenı pozisyon arama halindeyim gibi bi şey.i have been looking for. gibi yani
17:25 melly: işte yeni bi pzisyona gelmeyi bekliyorm anlamında gibi
17:25 melly: bu arada saol cenaration pharsal verbs zor ya
17:25 wasqar: arkadaşlar merhaba survey genelde hangi anlamda kullanılır ?
17:26 bubuuuu: diğer seçenekler şöyle take,see,have,work,stay,spend,be,develop,think bunlar içinden birisi gelcek, ama birdee böyle bunu yerine yine aynı anlamı içeren benzer bir kelime konucak ,başka bir soru olara
17:28 bubuuuu: bakmak ,dikketli gözden geçirmek,gibi anlamlarda kullanılır diye biliyorum ama wasqar,yinede sen kontrol et
17:29 caneration: sen sagol allah zihin acıklıgı versin ne diyimevet cok karmasıktır anlarsın yabancı dil ogrenmenin ne demek oldugunu! survey anket anlamındada olur tarama yapmabakım arıza bulma vs. anlamındada
17:29 melly: stay dir heralde ama onun yerine ne kullanılır bilmiyorum
17:32 bubuuuu: ondan sordum arkadaşlar bu cümle tam olarak ne anlama geliyo diye,ama altlarda biri yazmıştı,sağolun,arkadaşlarr
17:33 melly: evet ya bitmedi sene başından beri herşeyin altından çıkıyolar ve herbirinin bi 5 tane falan anlamı var içinden çıkamıyosun birtüelü
17:35 bubuuuu: arkadaşlar benim daha çok ödevim var, ya iki kıytırık kelimeeye takıldım yani varya melly sanada kolay gelsin, ya, kolay gibi duruyo ama işte vaktimin çoğunu aldı şu kelimeler,
17:36 bubuuuu: ben kaçar,herkese kolay gelsin,
17:37 melly: saol bubu sanada kolay gelsin
17:39 melly: i can't understand why people go in for a career in politics.
17:40 melly: burdaki go in for ne demek şimdi bi pharsal verb daha
17:40 caneration: melly ne okuyorsun bolumun ne.
17:41 melly: ingilizce işletme okuycam bu sene hazırlıktayım bu arada benim soruma bkarmısın
17:43 caneration: go in.için anlamında sadece.politikada kariyer yapmak için yani
17:44 caneration: hangi okul melly?
17:46 melly: dokuz eylül
17:48 caneration: 9 eylul.oo cok guzel valla nedi olcu sınavı gecmek için?ekstra bi sınav falan vermek zorunda degılsın heralde dimi ielts toffle gibi
17:50 melly: ya işte hazırlık atlamak için muafiyet sınavına giriyodun 70 alman gerekiyodu ben 69 aldım ama ya öss sonrası rahat olmak istedim yoksa dilekçe verip geçebilirdim
17:51 sun2: mrb arkadaslar, bubu pm aldim ama soru sormam gerekiyor sana, anlayamadim birkac yeri
17:53 caneration: olsun olsun bosver 1sene kafa dinlemiş olursun işte boyle.seneye sakla enerjini ama yazık olmus genede 1puanla! neyse amaan hem ingilizceni geliştirmek için daha iyi fırsatda olamaz.izmirlimisin?
17:54 melly: evet ya dinleniyorum çok rahat bu senem evet izmirliyim ben senin okul falan varmı?
17:55 melly: bubu biraz önce çıktı sun2
17:56 sun2: hmm tamam tesekkur ederim melly
17:56 caneration: ne guzel işte tadınj cıkarokul var evet bende business okuyorum yurt dısında işletme gibi bi şey cok yakın olsa gerek yani yani
18:00 melly: seninkide güzel ya hangi ülke?
18:00 caneration: uzak biraz avustralya
18:03 melly: anladm. normaldede ordamı yaşıyodun yoksa okul için falanmı gittin
18:05 furious_girl: slm tekrar ben geldim
18:05 scythian: merhabaaaaaaalar
18:07 caneration: okul için demek lazım aslında evet.1.5 sene oldu ist.da yasardım bir zamanlar aahh izmiride co severim ama
18:11 melly: analdm tabi ya izimirin yerii ayrıdır her zaman
18:15 furious_girl: niye kimse konuşmuyo burda ya
18:16 _flutter_: Çalışıyoruz!
18:16 _flutter_:
18:16 furious_girl: napim flu brz tembelimde o yüzden ben çalışmıyorum
18:17 caneration: ayrı olmazmı izmirin yari ya karsıyakada ev hatta gerci ben daha göremedım ama.p cok guzel bi sehir ya insanları gercekten cok daha iyi sakamaka
18:17 nane: pazar gunu ne calisiyorsunuz
18:17 melly: evet ben de karşıyakalıyım zaten
18:18 furious_girl: flu sanırım bitek sen çalışıyosun
18:19 melly: karşıyakalı olmak bir ayrıcalıktır harbi izmirin insanları iyiyidr özelliklede karşıyakanın ztn karşıykalılar her zaman izmirden ayrı görürler kendilerini
18:19 melly: göztepeliler falan sinir olurlar ama napalım biz ayrıcalıklıyız
18:20 nane: even the beautiful must die
18:21 _flutter_: Birkaç kişi daha var galba. Biri sınavım var demişti
18:21 furious_girl: ben demiştim flu onu hehehe
18:22 furious_girl: ama nerde çalışan yok ki yani çalışmak istemiyorum
18:22 kissyou: pişttt
18:22 melly: benimde var sınavım bende çalışıyorum
18:22 dejavu86: nerde bu kelime testi yaa?
18:22 kissyou: karşıyaka'ya laf yok
18:23 kissyou: izmir'i çok özledim yaaa
18:23 kissyou: kafes'e takılan var mı bostanlı'da?
18:23 melly: laf sölemedim zrn deminden beri övüp duruyorum ztn karşıyakayı görmüyomusun
18:23 dejavu86: karşıyakalılar o kdr elemandır ki işte izmirli olmaya layık deillerdir o yüsden ben izmirliyim demezler
18:23 dejavu86: karşıyakalıyım derler
18:24 dejavu86: bunu da onur sayarlar asıl onur werici olan izmirli olma kbunu anlamazlarrr
18:24 melly: eskiden atkılırdım
18:24 _flutter_: Heh I see that
18:24 furious_girl: ya sahiden bu karşıyakada ne var çok merak ediyorum ya
18:24 melly: takılırdım
18:25 kissyou: karşıyaka izmir'in üzerindedir be dejavu
18:25 melly: valla karşıyakda oturmadan anlayamazsınız deja vu ve furious
18:25 _flutter_: Al işte waffle i çevir bakalım. Omlet mi desem?
18:26 kissyou: melly ben istanbul'a geleli 1.5 sene oluyor
18:26 kissyou: nasıl oralar şimdi?
18:26 melly: ben izmirili olmduğum için ayrıcalıklıyım artık karşıykalı olduğum için daha da ayrıcalıklıyım
18:26 _felsefi_: Selamlar herkese.
18:26 caneration: a evet bunu biliyorum bak izmirli degil karsıyakalıyız neresindesin güzel semtimizin melly
18:27 melly: güzel ya hava süper baharda geldi bostanlı sahili güzel her yer güzeel
18:28 melly: bostanlı
18:28 kissyou: YA İZMİR'İ ÖZLEDİMMMMMMMMMMMMM.1111111111111111
18:28 melly: flutter waffle türkçedede waffle geçer
18:29 caneration: ahh be arkadasım neyse zaten ozlem dorukta anlatmayın soyle guzel boyle guzel diye nolur.p
18:29 kissyou: tenis oynar mısın melly?
18:29 melly: omlet gibi değil özel bir hamurdan yapılır üstüne çikolata sosu dondurma fln konulur
18:29 melly: bak vanım çekti şimdi
18:30 furious_girl: ya burdada ne kadar çok karşıyakalı varmış
18:30 melly: yok tenis oynamam ben pek
18:30 _flutter_: Mel biliyorum noolduunu hehe
18:30 _flutter_: Nasıl çevirmeli dedimdi zati
18:31 _flutter_: Neyse boşver omlet dedim gitti. ben yaptım oldu hehe
18:32 melly: oki
18:32 caneration: ben degilim aslında karsıyakalı ama cok sevdim orayı
18:32 kissyou: ya boyalı kuşu bilen var mı karşıyaka'da?
18:34 _flutter_: Boyalı kuş birinin romanı diilmiydi
18:34 _flutter_: Şu mm kozinski ya da neyse
18:35 kissyou: öyle idi ama
18:35 kissyou: karşıyaka'yı bilenler bilir bu mekanı
18:37 furious_girl: nerde melly nerde caner onlara sormak lazım o boyalıyı
18:38 caneration: ben degilim karsıyakalı dedim ya öfkeli arkadasım.p
18:41 _flutter_: "heads would roll" "kafalar uçacak" mı, "kelleler yuvarlanacak" mı yoksa "birilerinin başı gidecek mi" mesela patron diyork ion dakikada iş yerinde olmasan . gibi
18:41 furious_girl: ya caner ben cerenim ya burdakilerde benim bu nicki öğrenemediler gitti
18:43 dejavu86: bende onatım
18:43 furious_girl: hehehe deja sende baya çekememezlik var galiba ben onu caner beni önceden tanıyo diye dedim
18:44 dejavu86: caner beni de tanır
18:44 dejavu86: beni tanımayan ölsün
18:45 dejavu86: sevmeyende ölsün
18:45 furious_girl: aaa ben şimdi ölcem mi cnm bugünde herkes birilerini öldürüyo ya ama onat caner benim bu nicki bilmiyodu deyim bari
18:46 dejavu86: tanış benle ölmezsin
18:46 furious_girl: alla alla millet seni sevmek zorunda mı cnm
18:46 crazybull: disposable heroes. =-_MetallicA_-=
18:47 caneration: ceren senmiydin ya allahaskına bende kim bu diyorum.p dejavu sahi hatırlayamadım be arkadasım kusura bakma seni
18:47 furious_girl: onat hatta şuraya bi kırmızı kurdele bağlayalım onuda kes oldu mu
18:47 caneration: naber ceren nsl gidiyor hayat neden soylemedın daha once
18:48 furious_girl: ne bilim aklıma gelmedi caner ya
18:49 caneration: aa bak guzel oldu senle konusmak tekrar bayagı bı zaman olmustu neden degıstırdın nıckını hayırdır banlandınmı?
18:49 furious_girl: iyiyim diyim iyi olayım senden nbr
18:50 furious_girl: yok ikinci nick ama dier nickin kontörünü sıfırlamışlar
18:51 caneration: bende aynı işte ya nsl olsun okul ev geciyor hayat dunyanın bi ucunda.p
18:52 simple: i am a student. and my father is a teacher. yes, Mr Brown. i like playing football.
18:52 furious_girl: simple bu ne yani ne demek istiyosun anlamadım
18:53 crazybull: simple ice cream, you scream, we all scream for ice cream.
18:53 cerenbugdayci: aaa tekrar gelmiş kontörcüklerim yaşasın
18:53 just717067: slm
18:53 simple: i dont speak english. i am simple and simple is my name, too. what is your favorite color furious? yes i love you.
18:53 caneration: very simple gercekten
18:54 caneration: haa söyle be ceren.p
18:55 cerenbugdayci: niye sordun şimdi bunu simple my favourite color is blue.bişi anlamadım ama
18:55 simple: ceren cermeyen belli olsun. oh no. i cant speak turkish. but i am from istanbul.
18:55 eradicator: selamlar
18:56 simple: isnt it simple? blue is the sky. red is my blood. what about yellow?
18:57 simple: i have a friend from texas. but he is not a cowboy. he is a mechanical engineer.
18:58 cerenbugdayci: yani simple sen hayal alemindesin kısaca şuna bak kowboy deilmiş hehehe
18:58 caneration: simple s just gettin hard and hard.
18:58 simple: it is simple. i love you. nothing else matters.
18:59 eric1: merhaba
18:59 caneration: eee ceren anlatsana biraz neler yaptın görusmeyeli bırak şimdi cowboy ları falan
18:59 eradicator: simple, just take some time to think about why you send this sentences.
19:00 _flutter_: Nedir bu kontör hadisesi allaşkına?
19:00 cerenbugdayci: ne yapabilirim hep aynı şeyler ev okul arasında mekik dokuyorum yazılılar var 19 mayıs çıktı bide nolsun işte böle caner
19:00 dejavu86: ceren beni msn ene ekler misin msn adresimi wersem
19:01 simple: "why" is not the rigt question. you should ask "who".
19:01 eradicator: flutter, bu kontor olay1, baz1 kullan1c1lar1n bu tart1sma tahtas1n1 kötü amacla kullanmamas1 için yap1lm1s guzel bir uygulama. en az1ndan bu sayede bu tart1sma tahtas1 geregince kullan1labilir.
19:01 cerenbugdayci: ya ne var benim bu msnde anlamıyorum dünde biri istedi böle daha seni fazla tanımıyorum ki ama emin deilim
19:01 melly: geri geldim
19:02 melly: bnmde sıfılanmıştı
19:02 dejavu86: onatt@msn.com
19:02 simple: you are all kids, arent you?
19:02 dejavu86: sen eklersen konuşruz
19:02 eradicator: simple, "why" sometimes is the best question to get the real answers
19:02 caneration: hep aynı desene.19mayısta ne yapıcan anlamadım?
19:02 simple: melly? nereye git"melly"?
19:03 simple: you cant get any answers by asking. you just see the answers.
19:03 cerenbugdayci: ne mi caner çiftetelli oynıycam berbat bi durum anlıyacağın offf
19:04 dejavu86: uhehue hangi stadda oynican ceren?
19:04 melly: simple ya bilmiyorm nereye gitmeliyim çok arıyomusun bu lafları
19:04 caneration: ciddimisin senaman ne güzel bindallı falanda giyicen dimi bi resmini yolla lutfen sonra o halde.p
19:05 _flutter_: Şu mm board credit mi yani
19:05 _flutter_: I see
19:05 eradicator: at least, i m sure that you can get an answer about someone's real aim.real aims about their acts, behaviours.
19:05 simple: i am a simple man, and i just talk without thinking. that makes me cute.i love you melly. but i am a liar.
19:06 cerenbugdayci: 19 mayıs stadında allam ya ne gülüyosun öle uyduruk bi stadta işte alla alla.ciddiyim caner
19:06 _flutter_: Ben de çok farklı şeyler hayal etmiştim hehe
19:06 _flutter_: Mesela birileri internete ve bu board'a gprs ile giriyor ve kontörleri bitiyor heheh hayal gücü işte
19:06 dejavu86: ceren msn ye eklesene yazdım msn mi ayrıca ankarad mısın sen?
19:07 cerenbugdayci: ya cuma günü stada gittik içeri bi ton erkek doluydu biz oynarken ıslık çalıp alkışlıyolardı o an boğasım geldi onları
19:07 dejavu86: bende lise sondayken bandoyduk biz.kartalda yaptık öle bişi.kızları ıslıkladık bizdeama heralde bu bi glenek erkekler kızları gördümü ıslıklıyo 19 mayıs çalışmalarında
19:08 caneration: allah kolaylıkversin iyi eglenceler o zaman sana ceren.p
19:08 melly: ben şimdi bi araya gricem de discourse makers lar var mind you bide still var ikisi aynı anlama geliyomuş tam olarak nerde kullanılır ?
19:08 cerenbugdayci: hayır ankta deilim eklemek zorundamıyım ya ben 1ay konuştuklarıma zorla veriyorum msn ya
19:09 dejavu86: ei canım ekleme 14 msg hakkm kaldı ztn hüff dandik bişi olmuş bu sınırlama.nese muabbeti kaçırdın eklemmekle beni sevmeyen ölsün hesabı ekle silersin soora
19:10 cerenbugdayci: caner tabi eğlenceli olursa iyiki bu sene akşam 5te başlıycak gösteriler o konuda şanslıyım güneşin altında kalmıycaz hiç olmazsa
19:10 sarz: hello everybody
19:10 sarz: ceren ne haber -nasıl gidiyo hayat?
19:10 eradicator: hi sarz
19:10 melly: ben şimdi bi araya gricem de discourse makers lar var mind you bide still var ikisi aynı anlama geliyomuş tam olarak nerde kullanılır ? ya ingilizce sözlük sitesinde benim şu sorma cevap vercek olan y
19:11 caneration: guler onlar ceren sartlı reflekstir 21.yuzyılda hangimiz olsa bi guleriz gördıgımuzde kotulukten degil yani.p
19:11 simple: sarz. i love you. now get out of here.
19:11 eradicator: melly tam olarak ne sordugunu anlamad1m. bu yüzden cevap veremiyorum. kusuruma bakma
19:11 cerenbugdayci: idare ediyorum sarz senden nbr senin nasıl gidiyo.onat peki ekledim diyelim ne konuşcam senle ya
19:12 simple: melly. i dont understand what you asked? try again.
19:12 dejavu86: uhehue sen ekle.bende konuşcak sey çok.bu arada 19 mayısda geçen yıl bnm katıldıım 5 kız sıcaktan bayılmıştı.nası gençlik bayramıdır bu ya.
19:12 sarz: ceren- iyi valla uğraşıyoruz
19:12 sarz: simple-why?
19:13 caneration: ceren prvt ne bi bak istersen i ara.ha buarada boyle gunlerde mevsim ne olursa olsun yagmur yagar şimşek cakar sel olur etraf ertesi gunde hersey normale doner.pallahın işi işte.
19:13 _flutter_: bence dilbilimsel sorular ve geyikler için iki farklı kontör olmalı. Tabi sağlam bir bot yazmak gerek vs.
19:13 bubuuuu: herkese merhaba arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var,
19:13 simple: why? because you are very beautiful.
19:13 melly: discourse majers lar var işte hani çümle başlarında kullanılıyo anyway ,actually vs. bende Mind you nun anlamını soruyorm
19:14 bubuuuu: forma yeni thread açtım translate bölümüne ,bana yadım eder misiniz ,yarına yetişicek bir ödevim var da
19:14 sarz: simple - unfortunatley , i'm a man
19:14 simple: mind you= şu da var ki, dinle, dikkat et
19:14 eradicator: mind you, $u da var ki anlam1na gelir
19:15 melly: sor bubu
19:15 simple: i know you are a man. but still beautiful. and i am not a gay. yes i like tennis. do you like cooking?
19:15 melly: ok bende baktım şimdi sözlüğe saolun
19:16 bubuuuu: melly forma yazdım burda anlatmaya kredilerim yetmez diye bi bakarsanız çok sevinicem,
19:16 cerenbugdayci: tmm caner bende attım sana prvt sende bi bak
19:16 sarz: simple - do you know me? did we speak before?
19:16 caneration: simple git bi hava al be kardes cok bunalmısın sen sınav donemi falanmı nedir?
19:16 melly: tama bakıyım bi
19:17 bubuuuu: buna zor sıra geldi buda kısa bişi ama bilmiyorum ki, shame on me ,yardım lütfenn, mektup başlıklı bi thread
19:17 _flutter_: Bu arada amerikada F kullanılıyor sıcaklık için Celc yerinde değil mi
19:17 _flutter_: Peki 95 F kaç C yapar?
19:18 eradicator: 35 c galiba
19:18 simple: i know nobody and Sharon Stone is a good friend of mine. examinations are for kids. but i like playing piano. do you like classical music? oh, no. mary love john.
19:18 _flutter_: Lisede fiziğim on idi güya
19:19 ileti: selam millet
19:19 _flutter_: 35. ok
19:19 eric1: selam
19:20 cerenbugdayci: simple valla noldu ne bu halin iyice saçmalıyosun yaf bunalıma fln mı girdin vah vah
19:21 dejavu86: cerennnnn beni sallamıyosan söle. prvt msg a da bak bi sallamıyorum de kasmiim
19:22 simple: i am a happy happy monkey among gods.
19:22 sarz: simple- are you a mad ,mate?
19:22 caneration: ceren bi daha bi bak istersen
19:23 eradicator: simple, There is no God, But ALLAH
19:23 sarz: anladım ya aslında simple ingilizcesini geliştirmek istiyo böyle dikkat çekerek
19:24 simple: you call allah, and i call Zeus. who cares? the important thing is Superman always wins. but mickey mouse is funnier.
19:24 bubuuuu: melly sağol ilgilendiğin için, arkadaşlar yewni gelenler, sizde forumda açtığım yeni thread a bir gözatarmısıız,yarın acil lazım ,
19:25 eradicator: to think as simple, make you think simple! be aware of difference between the words!
19:26 simple: my english is better than all yours. because i am 180cm high and i am good at swimming. Mr Brown was my high school teacher. do you know him?
19:26 sarz: hahahahhahahaahhaha
19:27 simple: beware?beware of what? there is no difference between words. all words can be used for lies.
19:27 eradicator: just because i can, doesnt mean "i should.". if so, i need nt tp compare my english with anyone.because there is no exact english knowledge measurement system in the world.
19:28 cerenbugdayci: caner sen çevrimdışı mısın ya
19:28 eradicator: not beware. just "be aware"! be aware the words which i typed.
19:30 simple: i am the best. who cares about the rest? could be a song knowledge measurement system? huh!
19:30 eradicator: anyway. i m nt here for chatting or doing empty things. i gonna study for my database examination. good luck for you all.
19:30 cerenbugdayci: dejavu valla senden korktum ondan sildim senin siten mitende var nolur nolmaz yani
19:31 eradicator: good bye all. take care now, bye bye then
19:32 simple: database exam is an important thing in the life you are right. now you may leave.
19:38 crazybull: devil & the deep dark ocean. _Nightwish_
19:40 ucanfillerkumesi: cry of mankind-my dying bride
19:43 _flutter_: "yeri sarsarcasına koşturmak" mı denir, "yeri dövercesine koşuşturmak" mı?
19:44 _flutter_: acele nedeniyle çok koşmaka nlamında
19:44 ucanfillerkumesi: a tout le monde_megadeth
19:44 _flutter_: yani mecazi. ahem.
19:44 ucanfillerkumesi: dead boy's poem_nightwish
19:45 bubuuuu: arkadaşlar forma yeni thread açtım çevirmem yardım edermisinz? translate bölümünde,resmen kala kaldım,bişey yapamaz oldum, yardım ederseniz sevinirim,malum ödev,yetiştircem
19:45 crazybull: one more day. _Sentenced_
19:46 ucanfillerkumesi: burning angel_arch enemy
19:46 _flutter_: bub Uzun mu?
19:47 ucanfillerkumesi: soooora=>bright eyes_blind guardian
19:48 ucanfillerkumesi: __
19:48 nari_hava: slm millet
19:49 crazybull: group of flying elephants. u became a lie. in memory of inönü ?.
19:49 ucanfillerkumesi: _____________00*==^^==*00___________
19:49 ucanfillerkumesi: what do you mean
19:49 _flutter_: Bir de bu cereals vardır kıl lakırdılardan. gevrek mi diyeceksin tahıl mı ne. hof
19:50 ucanfillerkumesi: i am an empty set so i am already a lie
19:50 bubuuuu: flutter hayır kısa ing. çevirilcek,ama kısa zaten ödevin özelliği kısa yapmamızı istiyo ama
19:50 cerenbugdayci: slm hava gözükmüyosun buralarda ya
19:51 bubuuuu: nari hoşgeldi n
19:51 nari_hava: cerencigim hiç sorma yokum artık
19:52 ucanfillerkumesi: or i am already a lie near ceren_the wheatseller puuhaa
19:52 crazybull: sorry, i thought you're s-one else. resemblance of nicks.
19:53 _flutter_: nari nedir?
19:53 ucanfillerkumesi: noo i am not .inönü or someone else,i am the set of flying elephants,thats that!
19:54 nari_hava: flutter nari diyar demek arkadaşım cerencigim artık yokum çünkü işten kovuldum vede evimde internet bağlantım yok
19:55 cerenbugdayci: ne diyosun uçanfil ya bugünde gelen geçen bana ing bişiler diyo ama ben anlamıyorum
19:56 cerenbugdayci: aaa deme ya sağlık olsun bulursun ya neden kovuldun ki hem o kadarda yoğun çalışıyodun
19:56 ucanfillerkumesi: who are you ceren,a kind of superhero?
19:56 ucanfillerkumesi: CB
19:57 nari_hava: sağ ol cerencigim ah ah hiç sorma aslında kovulmadım istifa ettim demek isterdim ama ikisi aynı anda oldu istifa ettim 5 dk sonrada kovuldum
19:58 cerenbugdayci: evet öleyim uçan bişi mi diycen alla alla çattık ya
19:59 ucanfillerkumesi: i said to crazybull that your nick is the most original one here though it doesn't seem like that at first glance cereen
19:59 _flutter_: Yersizlikten memur bey
20:00 ucanfillerkumesi: by the way i am not uçanbişi,i am the uçanfiller kümesii
20:03 crazybull: facade of reality. _Epica_
20:03 cerenbugdayci: nolmuş yani uçan nickim orjinalse nolmuş ya hıı göz atınca noldu anlamıyorum seni ya ing brz kıt ta
20:04 _flutter_: uçabilen mi uçan mı?
20:05 cerenbugdayci: gerçi fil ağırlığından nasıl uçabiliyosa ne kadar saçma ya
20:05 _flutter_: bence bu feromonların yerini tutuyor
20:05 erturkk01: ndeiyosun ceren gine yaa?Ne catiyosun millete?
20:06 cerenbugdayci: tr ya ben çatmıyorum onlar bana çatıyo ya düzelmişin sen noldu nedir son gelişmeler
20:06 ucanfillerkumesi: he walla,why are you çatting to millet ceren
20:07 ucanfillerkumesi: i am the uçan fillerkümesi not uçabileen
20:07 cerenbugdayci: alla alla ya valla çattık ya
20:08 erturkk01: ceren.kizma kizma da.fazla polemige girme valla sonu iyi olmuyoohah
20:08 ucanfillerkumesi: öfkeli olduuunuz kadarda zekiysiniz ceren hanım demek filler uçamaz haaa,bu bana yapılan büyük bi hakarettir
20:09 cerenbugdayci: uçan sen gerçekten file benziyomusun ya
20:09 ucanfillerkumesi: filler uçar bi kere kulaklarıyla
20:10 cerenbugdayci: ya beni çıldırtmak için mi yapıyosun ya uçanfil
20:10 ucanfillerkumesi: zayıf bi filim been
20:10 ucanfillerkumesi: ewet=
20:11 simple: an elephant could fly. if he had the wings.
20:11 cerenbugdayci: eminim öledir uçanfil yani filin zayıfı en fazla ne kadar zayıf olabilirki
20:11 ucanfillerkumesi: ama çok pis uçarım yani
20:11 ucanfillerkumesi: sen neye benziosun peki ceylana mıı
20:11 cerenbugdayci: ya tr kurtar beni şunlardan bak simplede geldi ya
20:12 cerenbugdayci: hııı evet nerden biliyosun adımın anlamını ama tam anlamı ceylan yavrusu
20:12 ucanfillerkumesi: ceylanamı benziosun ceren
20:12 melis40: Selam herkese. Onceki gunlerde yayimlanmis forumlara nasil ulasabilirim acaba?
20:13 ucanfillerkumesi: e biliodum zaten cerenin anlamını,ii o zaman benim de file benzememe gerek yokmuş o zamaaan,ama uçabilirim o ayrı
20:14 cerenbugdayci: evet fil hatta klavyeyi boynuzlarımla kullanıyorum yaaaa
20:14 simple: i am simple. but i love you. lets dance on the clouds.
20:14 ucanfillerkumesi: an elephant can fly,if he has those huge ears simplee
20:15 cerenbugdayci: sarhoş fln diilsin dimi simple gerçekten bi acayipsin ya
20:16 ucanfillerkumesi: şu an edindiim izlenime göre de simple kaplana benziomuş ondan kaçsan ii olur ceren
20:16 cerenbugdayci: hehehehe ben aslan burcuyum bana bişi olmaz fil
20:16 simple: ears to hear. wing to fly. biology. first lesson.
20:17 yamansulliwan: selam herkese!
20:17 ucanfillerkumesi: bende boğa burcuyum toslarım wallaaa,kaplan maplan dinnemem
20:17 simple: i look like a penguin. woo!
20:18 cerenbugdayci: oooslm yaman ben gidiyorum bye
20:18 ucanfillerkumesi: nooo i saw an elephant which has huge ears and he would fly,in a maths book
20:19 _felsefi_: slm yamansulliwan
20:19 simple: with maths, everything is possible. sorry.
20:19 ucanfillerkumesi: ceren dont forget to protect yourself from wildanimals seeya
20:19 ucanfillerkumesi: thank youu
20:20 simple: wild animals need protection. not humans.
20:20 ucanfillerkumesi: but the subject's name in the maths book was "empty set" simple,you can be right
20:21 yamansulliwan: ceren görüşürüz sinirin bozuldu galiba
20:21 refikdemirci: what is going on?
20:21 yamansulliwan: felsefi nasılsın?
20:21 ucanfillerkumesi: but ceren is a baby antelope,she needs protection simple
20:23 simple: ok then. i will protect her. dont worry.
20:23 simple: i am a super penguin. the king of the penguins. simple. soon on the cinemas.
20:24 _felsefi_: tşk, iyidir, yamansulliwan, sen nasılsın?
20:25 yamansulliwan: teşekkür ederim sen yine yoğunsun sanırım
20:26 _felsefi_: yok değilim, çay içiyorum, akşam seansını bekliyorum.
20:27 kocamansivrisinekbozuntus: knock. knock.
20:28 yamansulliwan: afiyet olsun madem. akşam seansı dediğin işinle mi ilgili?
20:29 _felsefi_: Film, yamansulliwan, Ankara'da, Uçansüpürge kadın film festivali var, ordan bir sinema filmi izleyeceğim.
20:29 yamansulliwan: evdeyiz kocaman gelsene
20:31 yamansulliwan: aaa çok iyi felsefi iyi eğlenceler. bu arada filmden bahsettiğini anlamadım kusura bakma!
20:32 _felsefi_: Yamansulliwan, dilim sürçtü, seans değil, suare diyecektim.
20:33 _felsefi_: Yamansulliwan, sen nerdesin, gel birlikte gidelim.
20:33 yamansulliwan: ok felsefi anlaştık
20:34 yamansulliwan: ben ankaraya uzağım epey 2 ay önce olsayd olurduı çok sevinirdim
20:36 _felsefi_: Peki, yamansulliwan, başka zaman o halde.
20:37 yamansulliwan: umarım. ama iyi seyirler diliyorum sana.
20:38 _felsefi_: Tamam, etrafı seyrederek gitmem için, şimdi çıkmam lazım.
20:39 kocamansivrisinekbozuntus: yamansulliwan. hangi kapıyı çaldığı şaşırdım. bi sürü var TUZUNUZ VAR MI?
20:39 _felsefi_: Görüşmek üzere, herkese eyvallah.
20:39 yamansulliwan: tamam filmden bahsedersin sonra büyülü fenerdeydi heralde festival. ne güzel ya. neyse görüşürüz sonra
20:40 yamansulliwan: kocamansivrisinekbozuntusu sana kısaca ne diyebilirim?
20:41 bubuuuu: iyi akşamlar, küçük bir iç yazışma ödevim vardı ,yardımcı olurmusunuz ,forumda ,translate bölümünde,mektup ,nasıl yazabilirim isimli thread, bana yardımcı olabilir mi birisi?
20:41 simple: koca. man. sivri. sinek. bozuntu. kısaca bunlardan biri olur heralde.
20:42 simple: yes i can speak turkish. but almost 100 milion people can. it s no big deal.
20:42 kocamansivrisinekbozuntus: hayvankadarkocamansivrisinekbozuntus diyebilirsin beaaa
20:42 abako: hello, cpuld u translete something for me?how can i write in turkish good night!sleep well and have a nice dream!
20:43 abako: please, when u'll answer-write "for abako" because i dont speak turkish
20:44 simple: iyi geceler. iyi uykular. tatlı rüyalar.
20:44 simple: my previous message was for abako.
20:46 yamansulliwan: peki anofel desek yerini tutar galiba ha
20:46 kocamansivrisinekbozuntus: tam da simple.a sana da tatlı rüyalar. diycektim kineee. evvvelki mesajı sana atmadım. diye üst yazı geçti. şimdi ben ne yapim! le havleee.
20:46 abako: tessekur ederim. in turkish i know only bir bira lutfen. bye bye!
20:47 kocamansivrisinekbozuntus: anofel ne ki? içim karmakarışık ettin
20:48 simple: thehellhugemosqiuto. whatever.
20:48 yamansulliwan: büyükce bi sivrisinek türü!
20:50 kocamansivrisinekbozuntus: hahahahaaa. mmmm. geç dalganı. bu arada sölim. yok öle. boşver. çok yoruldum. dün nöbetçiydim. ve hiç uyumadım. uçmalıyım. büyüçe bi sivri ha le havlee. neyse.
20:51 kocamansivrisinekbozuntus: uykusuzluğum kelimelerimde. kelimeleri hep bir harf eksik yazıyorum. bu internet.in köşesine kıvrılıp uyusam.
20:52 kocamansivrisinekbozuntus: neyse. ben gidim. çoooouk zor bi hafta beni bekliyor. çooouuuk zor. çoook.
20:53 yamansulliwan: aa kızmadın dimi? sivri dalga geçmiyorum nick'inle anlattığın şey aslında bi anofel ama istemezsen yine de kocamansivrisinek bozuntusu da diyebilirim sana üşenmem yani!
20:53 cerenbugdayci: tekrar ben geldim slm herkese
20:53 kocamansivrisinekbozuntus: az önce bi albay ile konuştum. 41 mezunu kore.yi anlatacak yarın. BUGÜNLERİ DE Mİ GÖRCEKTİM. bu thehellhugeMOsq.gideeer. kendinize iyi bakın.
20:53 yamansulliwan: haydi iyi gecekler
20:54 yamansulliwan: iyi geceler!
20:54 kocamansivrisinekbozuntus: yokkk beaaa. ne kızması.
20:54 kocamansivrisinekbozuntus: iyi geceler sana da.
20:54 cerenbugdayci: durun ben azsonra geliyorum
20:54 kocamansivrisinekbozuntus: yaw bi şe sölim. BU HİÇ HOŞUMA GİTMİYOR. o yüzden söliycem. sorrra gitcem.
20:55 yamansulliwan: ceren hoşgeldin diyerek son kredimide heba ediyorum ama sultanımıza değer.
20:56 kocamansivrisinekbozuntus: buradakiler ile iletişiyorum. ve hiç birini çoğu zaman tanımıyorum. %99. hiç bi şeyini örenmiyorum. örenemiyorum. çoğunlukla da söylemiyorlar. pek de sormuyorum gerçi. olsun. GİZLİ Mİ burası!
20:56 sbekli: yavsak mısın olm
20:56 kocamansivrisinekbozuntus: hemen iyi akşamlar diliyorum
20:59 bubuuuu: ^^okul dışında^^ yani okuldan arta kalan zamanda gibi bir anlamda bu nasıl denir?
21:00 selenwitch: without school life denebilir belki
21:01 kocamansivrisinekbozuntus: spare time
21:02 bubuuuu: kocaman burada önemli olan yardımlaşmak buradaki birisi hakkında bilgi sahibi olman sana ne yara sağlıcak ki,ben hiç merak etmiyorum, yani burası gizli değil ama sbekli sende çok ayıp ediyorsun lüfte
21:02 bubuuuu: arkadaşlar küfür yok ,küfür yok,,yardım edenlere teşekkür ederim,
21:03 oya1981: hii
21:04 kocamansivrisinekbozuntus: ayrılıyordum bubu. söyleme niyetimi kendimde ayrı tutamadım. ben bir subayım. ve şebekli.nin kim olduğunu örenmek isterim doğrusu. onun için kaldım.
21:05 cerenbugdayci: kocaman sen nasıl subay olmayı başardın ne bilim subaylar brz daha ağır olur yani
21:05 kocamansivrisinekbozuntus: ayrıca ben de merak etmiyorum. ama laf sölediğin kişi hakkında fikir sahibi olursan. söylediğin sözler. o zaman anlam kazanır. ne diyorm ben yaa neyse.
21:06 kocamansivrisinekbozuntus: saol be. ceren. kolay gelsin. sıfırı yaptıştırdın. pess.
21:07 cerenbugdayci: ya bi acayip geldi bana o yüzden söledim ya
21:08 cerenbugdayci: yani benim gördüğüm bütün subaylar ağır takılıyo genelde ama sen brz daha uçuksun sanki
21:08 yamansulliwan: ceren senin de ailende bi subay var sanki
21:09 _flutter_: Be chill ppl
21:09 cerenbugdayci: yok yaman benim babam polis belki ondandır
21:09 yamansulliwan: aa tamam işte!
21:10 kocamansivrisinekbozuntus: subaylığın %70'i gösteriştir. Ceren. ben de olmadan önce öle biliyordum. ama bildiğin yurdum insanı işte. hakemi de öretmeni de subayı da aynı işte. cidden.
21:11 cerenbugdayci: ya yarın çook önemli bi yazılım var ama ben çalışmıyorum hemde baya önemli
21:12 yamansulliwan: kocaman bu arada ben de yedek subay olduğumu belirtmek isterim
21:12 cerenbugdayci: doğrudur kocaman üff napim ben yazılıya mı çalışıyım
21:12 fatihemin: hbshsrhs
21:12 kocamansivrisinekbozuntus: benim de LES sınavım var. ve ben de çalışmıyorum. hem de bi hafta sonra.
21:12 cerenbugdayci: yedek subay nasıl oluyo ya sizi yedekte mi tutuyolar ne yani
21:13 cerenbugdayci: kocaman ama benim yarın yazılım
21:13 fatihemin: gasgarwtaanertse
21:13 cerenbugdayci: fatih ne yazıyosun türkçe konuş
21:13 kocamansivrisinekbozuntus: yazılıya ne çalışcan. boşwer bak ben çalışıyor muyum AMA Bİ ŞE SÖLİM. ESKİDEN ÇOK ÇALIŞIRDIM. yani senin yaşlardaykene!
21:14 _flutter_: Peki boardın moderatörleri var mı?
21:14 yamansulliwan: ceren üniversite mezunlarından ihtiyaç kadarını subay olarak orduya alıyolar
21:14 fatihemin: arkadadaslar merhabalar
21:14 _flutter_: Yani kaliteyi denetleyen birileri vs
21:15 kocamansivrisinekbozuntus: güldürdün Ceren. sağ ol. du bi toparlanim nerden çıkardın şimdi bunu. yine de anlatim. ve bu arada seni merak etmiyoru Ceren. şimdi ne demek istediğimi anladın mı ?
21:15 cerenbugdayci: yani istemeyerek subay oldun öle mi yaman
21:16 kocamansivrisinekbozuntus: yamans. bana sordu bana ne cevap vermiyorm işte
21:17 cerenbugdayci: hayır kocaman ben yaman a sordum hehehe
21:17 cerenbugdayci: flu var moderatör
21:17 yamansulliwan: askerliğimi nasılsa yapıcaktım ceren ama istemeyerek değil hatta bu iş çok hoşuma gidiyo.kocaman daha iyi bilir zaten muhtemelen benim komutanım konumunda kendisi imkanlarımız çok fazla.
21:18 kocamansivrisinekbozuntus: cidden yamana mı sordun! şok oldum. oysa yetkili ağızdan dinlersin sanmıştım. ve de ilk defa duyacağın kelimeler döşüyordum ki. NE YAPALIM. Bİ BİSKREM VERSEN belki sölerim
21:18 cerenbugdayci: evet imkanlarınız çok fazla kuaförünüz bile var be niye polislerin yok ya
21:19 yamansulliwan: kocaman bu arada küçük harfle yaz istersen. öle bi kural vardı bi aralar burda.hala geçerli sanırım
21:20 cerenbugdayci: hehehe kocaman sen subaysın dimi bak kontör gidiyo o kadar bide niye benim nasıl olduğumu merak etmediğini söledin anlamadım
21:20 kocamansivrisinekbozuntus: BİR ELİNDE CIMBIZ
21:20 kocamansivrisinekbozuntus: BİR ELİNDE AYNA
21:20 kocamansivrisinekbozuntus: UMURUNDA MI Kİ
21:21 kocamansivrisinekbozuntus: YARINKİ YAZILI CEREEEEEN
21:21 yamansulliwan: kocaman rütbeni sorsam?muvazzafsın dimi?
21:22 kocamansivrisinekbozuntus: anarşit şeyler ben uçuyorum.
21:22 eray16: Herkeze iyi akşamlar. Eğer aramızda anne varsa, onun anneler günü kutlu olsun
21:22 kocamansivrisinekbozuntus: ben hep burda olcam. baaazeeeen
21:22 kocamansivrisinekbozuntus: byebye
21:22 cerenbugdayci: umrumda aslında da çalışmıyorum kocaman ben gidiyorum azsonra belki gelirim
21:23 yamansulliwan: iyi hadi uç bakalım iyi akşamlar herkese kaçtım bende bu arada eraya katılıyorum annelerin günleri kutlu olsun ama hergün.
21:24 eray16: benim yardıma ihtiyacım var. bir cümle var,acaba onu ingilizceye cevirebilecek bir arkadaş var mı?
21:25 cerenbugdayci: yaman nereye ya gerçi bende kaçıyorum ama
21:26 cerenbugdayci: yok heralde eray
21:26 crazybull: knockin' on heaven's door. G n R
21:27 cerenbugdayci: üff burdada kimse konuşmuyo
21:28 eray16: Crazybull ,benim yardıma ihtiyacım var, 1 cümle ingilizceye cevrilecek,yardım edebilir misin?
21:29 crazybull: eray, i'll try
21:29 fatihemin: i
21:29 cerenbugdayci: brzcık daha burdaymışım ya.eray bi yazsanda baksak diyorum
21:30 fatihemin: yaw benim ekran gidip gidip geliyoooo
21:30 fatihemin: sizde de oluyor mu
21:30 eray16: Sen ördeği bir veterinere götürsen daha iyi olur,o sana cinsiyetini söyler.Ama ben cinsiyetin nasıl anlaşılacağını,öğreneceğim diyorsan aşağıdaki linke tıkla.
21:34 crazybull: eray, cümle bu mu? adsl sürekli kopuyor. cevabım gecikebilir
21:36 eray16: evet,budur biraz garip bir cümle ama,yardıma ihtiyacım var
21:36 cerenbugdayci: gerçektende garip bi cümle yani
21:38 kiedis: fatih senin uykun gelmiş.gidip gelen ekran diiil,gözlerinD
21:39 fatihemin: sanırım öle ama bu cümleyi görünce birden kaçtı
21:39 eray16: Cümlenin nesi var?
21:40 crazybull: You’d better take the duck to a veterinarian; he/she will tell you its sex. But, if you say that “I’ll learn how to understand it”, then click the link below.
21:40 kiedis: 2 elin sesi war
21:40 fatihemin: eray çok aradınmı bu cümley,
21:40 cerenbugdayci: ne biliyim çok komik bu cümleyi çocuklar için olan oyun sitesinden fln mı aldın
21:41 eray16: bu cümleyi ben aramadım.yanımda veteriner fakultesinde okuyon bir abi var. cümle ona lazım D
21:41 eray16: Crazybull çok saol
21:41 cerenbugdayci: üff ya bu sitenin yüzünden ders çalışamıyorum
21:42 crazybull: np eray.
21:43 furious_girl: ay farketmeden bitmiş kontörüm
21:43 fatihemin: bence yanlış you go to animal doctor with ördek aman duck doctor tells you the duck he, she or two of them
21:44 furious_girl: fatih seninkinin cümleyle hiç alakası yok ya nerde orda if fln
21:44 kiedis: �I�ll learn how to understand it.doğru mu bu kalıp bull?
21:44 fatihemin: but if you want learn by yourself tıkla to link
21:45 fatihemin: devamını bekleyin pls
21:45 fatihemin: bakın bi anda ekran görünmeye başadı arkadaslar nedenseD
21:46 kiedis: if u want to learn
21:47 furious_girl: evet kie doğru sölüyo fatih nerde orda to
21:47 fatihemin: evet to yu unutmusuz o kadar hata kadı erkeğinde de olur arkadasım
21:48 kiedis: yanlış yönlendirmeyelim arkadaşı diye şey ettim,yoksa canavar gibi kurmuşun tümceyi
21:48 furious_girl: bi salı günü gelse ya yok gelmesin gene yazılıya çalışmaya çalışcam o gün off tatil ama ben yazılıya çalışcam
21:49 fatihemin: evet övünmek gibi olmasın güzel kurarım D
21:49 furious_girl: ay ay hemende havalandın ya yoksa sen bu gece kuş olup gökte uçmaya mı karar verdin
21:50 fatihemin: uçuyodum zaten yeni kondum
21:50 fatihemin: d
21:53 furious_girl: ya niye susuyosunuz,
21:54 fatihemin: yazıyoruz
21:54 antisilence: arkadaşlar selamlar,gerçi boarda da yazdım ama ne kadar çk insan katılırsa o kadar iyidir,lütfen 2dakkanızı ayırınız.http//www.network54.com/Votelet/29462
21:54 antisilence: ermeni soykırımı ile alakalıdır,tabi öyle bir şey varsa!
21:55 furious_girl: ermeni soykırımı ile ilgili bişi miydi bu site
21:55 fatihemin: arkadaslar siz tarkan kuzu kuzu sunun ing versiyonunu duydunuz mu
21:55 antisilence: ya foruma yazdım,pardon
21:55 antisilence: evet fru. olmayan soykırımla ilgili,söyleyenlerin gözüne sokmak üzere.
21:56 furious_girl: yok fatih sölesene.anti dün burdada sölemişti biri
21:56 fatihemin: http//www.flashberk.net/tarkan.html
21:57 fatihemin: belki bilen arkadaslar vardır
21:57 eray16: Ben akşam oyumu verdim, artık veremiyorum.Az önce yine baktım sonuçlara, fark atmışız.harika oy vermeyenler ltf versin.akşam linki ben buraya yazdım,tartışma çıkmıştı.
21:57 antisilence: evet ben de ara sıra buraya link geçicem,lütfen tepkisiz kalmayın
21:59 antisilence: Recognition of The Armenian genocide by Turkey
Should the Turkish Government Recognize the Armenian Genocide ?

YES 23.71 % 544221
NO 76.23 % 1749888
UNDECIDED 0.06 % 1409
22:00 antisilence: iyi akşamlar millet.
22:01 antisilence: lütfen link i tüm mail listenize forward ederek geçiniz!
22:01 fatihemin: furious_girl baktın mı
22:02 fatihemin: coktan gectim bile ayıpsın
22:02 furious_girl: yok ya üşendim açıkçası bakmadım sen yazsana buraya
22:03 fatihemin: link var ona basmaya mı üşendin
22:04 fatihemin: http//www.flashberk.net/tarkan.html
22:04 furious_girl: ya biri bana şu 10 uniti tek tek anlatsın ya
22:05 furious_girl: evet şahsen halada üşeniyorum prvt olarak at sonra bakayım
22:06 furious_girl: ya ben niye bu kadar tembelim
22:07 furious_girl: ama furious girle gönderemezsin cerenbugdayciye gönder
22:07 fatihemin:
22:08 fatihemin: iyi güzel de cahilliğimi bağışla ama prvt olarak nasıl atabilirm
22:08 fatihemin: ben bu sitede yeni toy bi delikanlıyım da.D
22:09 SLeEpY: kusura bakma sizi bi rahatsız edecem, "bi şeye önem vermek" ne demek?
22:09 laylayloom: slm herkesee!
22:10 fatihemin: slms
22:10 fatihemin: o şeye çok çok önem vermek demektir D
22:10 furious_girl: bak mrb fatih yazıyoya oranın yanına tıkla sonra send new private msj var oraya tıkla sonrada yaz işte
22:11 furious_girl: ooooo slm laylaycım nbr
22:11 fatihemin: to attach importance
22:12 furious_girl: anladın mı fatih anlayabileceğini sanmıyorum ama brz kapalı yazmışım cümleleri
22:13 furious_girl: ya birden uykum geldi ya
22:13 fatihemin: evet nerden bildin anlamadığımı
22:13 furious_girl: laylay nere gittin slm verip
22:14 furious_girl: çünkü doğru düzgün anlatamadımda o yüzden
22:14 laylayloom: cerencm çook iiim sen nassn? yrna sınav var ve bn hiç çalşmadım yaf
22:14 fatihemin: Welcome fatihemin, yanında you have no private message
yazıyo oraya tıklayınca
22:14 fatihemin: kaydetmem gereken bi dosya cıkıoo
22:14 furious_girl: aaaa ne tesadüf benimde var vde bende çalışmadım
22:15 laylayloom: ceren ama ben hangı sınav olcaını da bilmiom. reading veya writing
22:15 fatihemin: yahu arkadaslar ne sınawı bu bu kadar telaşlanıyorsunuz
22:15 furious_girl: ne kaydetmen gereken bi dosya mı niye bizde çıkmıyo forma gidip nickini aktifleştirdin mi
22:16 laylayloom: valala fatih eğer ii bi not alırsam süper olcak ta o yüsden bu telaş
22:16 furious_girl: ya benimki m.course eger bundan 90 almazsam takdir alma şansı düşüyo 88 72 aldım kurtarmıyo
22:16 ben_kazim: ben kazım size ne lazım?
22:17 fatihemin: inşallah alırsınız arkadaslar
22:17 furious_girl: laylay hocaya kolay soruyo dedik adam baya kazıklaştırdı ya
22:17 laylayloom: hehe ceren bnmde 90 felan almam gerekio main den. nese ben kaçtm biras bakıım bari kitaplar. en azndan bilemim kelimelerree
22:18 fatihemin: kazım private mesaj gönderemiom help mee
22:18 fatihemin: D
22:18 furious_girl: AMİN fatih inşallah ama gerçi perşembe baya çalışmıştım cuma olcak diye belki onun yararı olur
22:18 sun2: Sleepy I care about it, dersen o seyi onemsedigini ingilizcede dile getirmis olursun. biraz gec oldu cevabim ama.
22:19 laylayloom: ceren bizimkisi kazık soruodu. şimdi kolaylştırdı gibi. nazar değmesin!.
22:19 sun2: ingilizce tartisma kosesinde bunu bilen baskalari da vardir sanirim sleepy ama gormediler herhalde!
22:19 fatihemin: furious valla yapamadım
22:19 furious_girl: bak bende çıkabilsem şurdan bende bakcam ama grameri içtim bitirdim dersimizingde kelimelerde tmm ama hoca parça veriyo o brz zor
22:20 fatihemin: kendimi beceriksiz gibi hissediom
22:20 furious_girl: olsun boşver fatih önemli deil ben nicki deişitip geliyorum
22:21 cerenbugdayci: ve ben geldim
22:22 crazybull: unforgiven. _M_
22:23 cerenbugdayci: ya 1 yeni msj var diyo kaç kere o msjı açtım ama oyazı deişmedi daha hala 1 yeni msj var diyo
22:23 fatihemin: ooo hoşgeldin nasılsın görüşmeyeli D
22:24 cerenbugdayci: siteyide o kadar refreshledim ama gene olmadı
22:24 cerenbugdayci: hehehe nolsun işte çoluk çocuk uğraşıyoruz
22:24 troyandturkey: good evening
22:25 troyandturkey: everybody. if you want to have "proper" chat in English in the presence of the teacher. come to. www.troyfilm.net
22:26 troyandturkey: bcs on this site you can only talk in english. and the teacher is there to correct your mistakes.
22:26 troyandturkey: www.troyfilm.net
22:27 troyandturkey: we have a chatroom on this site and nice young people. girls and boys. we have english teachers as well.
22:27 cerenbugdayci: iyi akşamlar şu troyfilm.com u biri banada vermişti sanırım britniydi öğretmen varmış yani soruları fln cvplıyomuş sanırım
22:28 suildur: hışş reklam yapma
22:28 suildur: kesin bi menfaatleri vardır
22:28 suildur: yoksa nie reklam yapsın ki?
22:29 troyandturkey: this is for people. who really want to learn and improve their english. clever people.in other words -
22:30 suildur: ne olcak yani ben ingilizcemi geliştirmek istemiosam stupid ppl mı oluom. kardeşim nde dediinin farkında mısın sen?
22:30 troyandturkey: so. this is not advertsing. this is promotion. yes. and it is for your good. if u want to improve your english. bcs you will not get anywhere with this "good for nothing" talk -
22:30 crazybull: reklamlardan ne kadar ücret alınıyordu burada sui ;.
22:30 troyandturkey: ok. let me tell you about our benefit my dear.
22:30 cerenbugdayci: yok suil britniy çok bahsetti mustafa hoca diye biri varmış sanırım o çok yardımcı oluyomuş ing konusunda
22:30 suildur: sen benim ne kadar ingilizce bildiimi bilion mu ki ya? asıl oraya giden clever deil. alla alla ne saçma bişii sööledinin farkında mısın?
22:31 crazybull: hello troy! how did you measure my cleverness ?
22:32 troyandturkey: we teach english to people coming to our chatroom. in return they visit our site everyday. which helps our ranking on the google. so, that is our benefit.
22:32 suildur: ehe. evet crazy abi. yok hayır benim derdim discussion boarda girip şu zamanında mircde olduu gibi kanala çaırma muhabbeti. ne bu ya. git başka yerde yap reklamını. gelmiom alla alla
22:32 troyandturkey: and this site is to promote Turkey on the google. does this hurt you ? dear ?
22:33 suildur: ayrıca salt benim iyiliim için kalkıp buraya gelip bi de kendi sitende şööle bööle yapılıo deyip övgü yadırıosun. yaw bi kanatların eksik diecem o olacak. düpedüz reklam yapıon işte.
22:33 troyandturkey: yes. dear. this is the teacher writing right at this moment.
22:33 suildur: reklam da iyilik için deil menfaat için yapılır. hasi kardeşim hadi.
22:34 troyandturkey: and. my message is for people who would really like to have help. to improve their english.
22:34 suildur: dera miyır deilim ben. suildur. o kadar.
22:34 cerenbugdayci: suil bana şu must have to should might ı anlatsana bide aralarındaki farkı
22:34 chameleon06: merhaba arkadaşlar
22:34 troyandturkey: if you are not the right people. sorry for bothering you. -
22:34 crazybull: bak troycum canımcım. illa ki güzeldir siteniz tamam da. beleşe reklam olayına karnı tok milletin ok "dear" ?
22:35 suildur: ehe. crazy p abi kopardın yine ya D
22:35 suildur: oki ceren du geliim
22:35 troyandturkey: ok. anyway. when you "do" need help with english. and dont want to be "cheated" in private language courses anynore. you are more than welcome to join us. good night.
22:35 cerenbugdayci: benim dediğimi yapsanıza siz ya şu şeyleri anlatın
22:35 suildur: e sen az önce msndeydin yaa. buradan mı anlatıım?
22:36 cerenbugdayci: nere geliyosun suil msnde çevrimdışı görünüyorum cnm msnde konuşmak istemiyo
22:37 cerenbugdayci: burdan anlat kısa ve öz olsun özellikle aralarındaki farkları anlat
22:37 suildur: ceren. bak not al şimdi. sana bi kitap tavsiye edicem. bu kitabı ne yap et bul al ve hayatın boyunca kullan. Longman yayınevi Living English Structure.
22:37 crazybull: hehee sui hayır yani. profesyoneliz diyolar madem. bastır $ cıkları. koy linkini sen de şuraya. di mi ama ?
22:37 suildur: ok. az bi dur. anlatııorum hemen
22:38 sun2: troy if you are still here i have got a question for you?
22:38 cerenbugdayci: tmm o kitabı bulurum anlat hadi
22:38 cerenbugdayci: hiç olmazsa buradayken bişiler öğreniyim
22:39 mrocp: selam millet
22:39 bubuuuu: merhaba herkese
22:40 cerenbugdayci: ooo slm mro nbr
22:40 bubuuuu: ödevlerimi tamamladım sayılır,rahatladım hafif hafif
22:40 cerenbugdayci: hadi çabuk suil 11de çıkcam.slm bubu
22:40 sun2: tebrik ederim seni bubu. ne zaman bitiyor donem?
22:41 crazybull: vaayyyy. mrocum. selam. nassın?
22:41 mrocp: iyidir ceren senden?
22:41 chameleon06: anneler gününüz kutlu olsun
22:41 bubuuuu: timeson diye bi kelime varmı arkadaşlar ya da okunuşu hani böyle olabilecek,ben buna benzer bişi yazmışımda öğretmenin ağzından duyup ne olduğunu çözemedim böyle ekonomik bi terim olsa gerek bu
22:41 cerenbugdayci: bende iyi sayılırım işte
22:42 mrocp: oo crazy. nasılsın abi yaa
22:42 bubuuuu: walla sun bilmemki ama var daha,yani tam tarihi biliyodum da unuttum,böyle gün unutulmaz ama,haziran gibi işte
22:42 erturkk01: hemsooonaber?
22:42 cerenbugdayci: chame tabi burda bi anne varsa
22:43 crazybull: eywalla mrocum. özlettin kendini bea
22:43 antisilence: bubuu time zone olmasın o?
22:43 bubuuuu: bizim ama bitmiyo stajımız var yani tam staj sayılmaz da parctise gibi bişey bu, böyle mecburi değil de çalışırsak artı puan sağlıyo bize
22:43 chameleon06: anneler her yerde
22:44 bubuuuu: ee bende geçen sene çelıştım bu sene de çalışıcam,1 buçuk ay
22:44 cerenbugdayci: valla mro bu aralar yoktun gerçi bende bu hafta fazla girmedim ama .SUİL nere gittin ya
22:44 chameleon06: ellerinden öperim
22:44 suildur: ceren kitaptan örnek bakıorum da canım. ok? bitio
22:44 bubuuuu: aa time zone olabilir bak evet onun okunuşu gibiydi sanki sağol antisilence
22:44 mrocp: yaff nolsun iştee buralardayız dersler peşimi bırakmıyor ki takılamıyorum doya doya bide ortam çok değişmiş tanıdık kalmamış yaa
22:45 sun2: aslinda ingilitereye gidebilirsin 1.5 aylik bir yaz kursuna bubu. ingilizce icin. eger tabii ingilizce almaya devam edeceksen
22:45 cerenbugdayci: evet ya mro çok yeni gelenler var hadi suil ya 15dk kaldı gitmeme
22:46 crazybull: kardeşim benim yaw. çalışan demir ışıldar boşver. evet yeni arkadaşlar katılıyor hergün. ben de epey bisüre adsl kurbanı olmuştum. açıldı neyse
22:46 antisilence: reca bubu
22:46 suildur: ceren biri must have di dieri neydi?
22:47 cerenbugdayci: might bak unuttum ya have to should should
22:48 cerenbugdayci: suil şu have to should must arasındaki farkları anlatsan yeter
22:48 bubuuuu: sun aslında benim böyle bir isteğim var ama ,bölüm derslerine ağırlık vermem daha yararlı olucak ing. yine görücem evet, ama şimdilik böyle yaparsam daha iyi olucak,ama bidahaki kış sömestr tatilinde
22:48 chameleon06: ya bırakın şimdi
22:49 chameleon06: bu saatte grammer
22:49 crazybull: anti- siteyi refresh ediyrm. 5dk da 10 bin oy filan artıyor. acayip güzel bi olay yaw.
22:49 suildur: ceren şimdi bak must biliosun meli malı ek
22:49 cerenbugdayci: evet öle suil biliyorum ztn bitek onu biliyorum
22:50 bubuuuu: gidebilirim ingiltereye ,böyle bir planım var ,yani ama daha kesin bir plan değil bu sun, bakalım artık
22:50 mrocp: crazy ya özledim valla bi melemen yapalım şaraplar benden gerçi komutansız tadı çıkmaz ama
22:50 cerenbugdayci: ya chame sus ya bak bu son kontör
22:50 suildur: anlamında. must have dediğin zaman -malıyı- anlamında ama geçmiş zamanda. örnein; I must have done something good, iyi birşeyler yapmış olmalıyım daha önceden yaşadıklarını kastederek
22:51 einkaya: slm
22:51 furious_girl: hadi suil ya hadi
22:51 furious_girl: evet tmm anladım ama have to ile must arasındaki fark ne
22:53 suildur: must'ı yanlız kullandıında ise bir gereklilik gerektiriyor ve aynı türkçede olduğu gibi. oysa, have to dediğin zaman ise bunun bir kural veya gereklilik sonucu yapılması. örnein;
22:53 crazybull: sorma valla mro ya. menemene hasret gidicez. komutan gelsin de artık
22:53 suildur: my doctor says that i have to quit smoking.
22:54 bubuuuu: cost effectives ^^ bu böylemi yazılıyo bilenvarmı sözlükte bulamadım da arkadaşlar bide pazır para likit para anlamına mı gelir bu?
22:54 remedios: sui selam, böle pat sie soruyom da, leventle gorustunuz mu merak ettim
22:55 suildur: yok be rem. hoş cts ben çok meşguldüm zati. boarda bile giremedim dooru dürüst
22:55 crazybull: bubu- cost effectiveness olmasın?
22:56 remedios: hadi yaw, neyse bi dahaki sefere olur umarim -bana noluyosa - ben seni gorunce geldim ole, gorusuruz sui, avatar deisti mi bakiym?
22:57 remedios: deismemis hehe. hoscakalin, herkese kolay gelsin, yani i must go filan.
22:58 bubuuuu: sağol reme ,hoşçkal
22:58 sun2: gidersen brightonla ilgili birsuru bilgi gonderirim sana. ben orada kalmistim, cok dil okulu var. hem havasi da daha iliman ingilterenin diger yerlerine gore
22:59 ogeday: hi
23:00 bubuuuu: crazybull olabilir ,dediğim gibi duyduğumu yazdım acele acele ,yani ne olduklarında bir fikrim yok sağol, bi bakiym ben buna,bunalrım eş anlamlılarını ,yani böyle başka neanlama gelebilirler onları
23:00 chameleon06: creeeennnn cry cry
23:00 bubuuuu: aa sun teşekkür ederim ,aklımda olsun ozaman bilgi alırım senden sağol,
23:00 sun2: bu arada burada bir ingilizce konusma gunu secilecekti ne oldu o is?
23:01 furious_girl: niye ağlayım ya
23:01 crazybull: oki bubu
23:01 furious_girl: evet ya konuşma günü noldu
23:01 chameleon06: ceren sen şimdi de furious mu oldun
23:03 furious_girl: evet
23:03 fatihemin: ggggggg
23:03 kiedis: *ayrıca must'ın babası have to'nun babasını döver,yani daha güçlüdür.karşısına çıkanın way haline
23:03 fatihemin: oh bee sonunda.
23:04 bubuuuu: belirli bir hedefe ulaşmada benimsenecek en ekonomik çalışmanın değerlendirilmesi.
,birisi şu cümleyi bana çevirebilir mi acaba ,?
23:04 chameleon06: internet cafede pc mi değiştirdin seni seniii
23:04 chameleon06: sesin gelio fatihemin
23:05 fatihemin: ben çevirirdim ama günlük limitimi doldurdum
23:05 fatihemin: D
23:06 fatihemin: evet chame bi ara yazı gönderemi odum
23:06 replica: slm arkadaşlar
23:07 crazybull: "evaluation of the most economical study that is adopted for reaching a certain target"
23:08 bubuuuu: hoşgeldin rplica nasılsın? bitti mi çevirilerin
23:08 crazybull: slm rep.
23:09 bubuuuu: crazybull teşekkür ederim sağol
23:10 fatihemin: "bak atının terkisine de atmış gözleri şaşı gelini" bunu çevirecek babayiğit arıyorum D
23:11 replica: evet bu sabah 8 itibari ile bitti hoca gelip aldı kurtuldum oh be ve bugün tüm gün yattım ve az sonra bir daha yatacam slm crazy
23:11 crazybull: bubu- ya da şöyle "evaluation of the most economical study that is to be adopted for reaching a certain target" .benimsenecek demişsin çünkü
23:14 crazybull: fatih- look, he has thrown the crooked-eye bride behind the saddle of the horse. nasıl ?
23:14 fatihemin: güzeeel
23:14 bubuuuu: sağol ya crayzbull bende direkt atladım çok sıkıldım da bitsin diye uğraşıyorum son iki üç cümle o kadar ya, sağol düzelte için,oh replica yat dinlen ,en güzeli bende keşke yatabilsem öyle
23:15 crazybull: thnxzz. ;
23:15 erturkk01: remedios gordum,saklanma!
23:15 fatihemin: tskler
23:16 fatihemin: arkadaslar sanırım biçoğunuz aynı okuldansınız hangi okul?
23:17 replica: sen öle san bubu yarın anketi hocaya vermem gerek tezde kullanıcağım anketi. gece 3 4 gibi kalkıp onu hazırlıycam.
23:19 replica: sun yok mu bubu ? bugün özel ders verdiğim bir öğrencim vardı lise bir de okuyan. erkek arkadaşı ile evden kaçmış. şok oldum. ve evelenmek istiyorlarmış ikiside 16 yaşında hala inanamıyorum
23:19 bubuuuu: hımmmm yani keyiften yatmıosuuunnn ı see. replica ne diyim kolay gelsin
23:20 fatihemin: hızlı gençlik
23:21 bubuuuu: ne replica inanmıyorum ,bu gençler ah bu gençler duyan da çok yaşlı sancak ya ne akıl ne cesaret aman aman, akıl verdin mi replica
23:22 replica: yok ya ne akılıı. ortalıklarda yoklar ki tüm eskişehirde arandılar yoklar. polis savcılık nafile perşembeden beri yoklar bende dün duydum
23:24 bubuuuu: ya bende bugğn herşeyi tersten anlıyorum ,ben anladım sana geldiler,yapma ya,çıkarlar aç kalınca,gelirler ,tıpışş tıpışş,
23:26 replica: çocuğun ailesi evlendirelim kapansın konu diyormuş ama yerlerini sölemiyormuş. yakalaınca çocuk hapise girecek ya yani aç kalma olasılıkları yok
23:26 sun2: mrp rep. ne oldu oyle yaa 16 yasinda
23:29 replica: sorma sun dün öğrendimdi bugün gittim ailesinin yanına annesi kızım bana anneler günü hediyedi verdi diyip diyip ağlıyor ne yapacağımı şaşırıp kalldım. çok zor bir durum. ve hep öldürmekten bahsed
23:29 replica: yorlardı abisi falan gidip çocuğu vuracakmış biraz akıl verdm ama kim dinler beni
23:31 sun2: ya kactigi adam 30 yasinda olsa kizmalarini anlarim belki de ama o da 16 yasinda. onun ne gibi bir mantikla kizdan daha olgun olmasi beklenir ki
23:32 sun2: ne var bunda yahu, sersemlik etmis iki cocuk, alsinlar kizlarini geri, cocuktan da sikayetci olmasinlar. cehalet insanin tuylerini dikeltiyor.
23:33 replica: of neler oluyor var ya insanın inanası gelmiyor. daha iki hafta önce onlarda kaldım. kız yanımda yattı. bilseydim anlatırdım kızardım akıl verirdim. işte bir böle çalışıyoruz sözde eğitimciyim
23:33 replica: çocuk ruhunu tanımadıktan anlamadıktan sonra bin tane kuram ezberlesen ne yazar
23:34 bubuuuu: evet ya çok garip ,bide ben burda yaşananları görüyorum ,burda varya çok trajik bi durum var, yani burda olsa zaten kaçmazlar da hadi kaçtı, ,kıızn babası daha oğlana akıl verir yazık ya üzüldüm şi
23:35 replica: oralar nereler bubuu ?
23:36 sun2: iskandinavyada, aileleri esyalarina yardim ediyor cocuklar 17-18 yasinda beraber yasamaya karar verdiklerinde. avrupa birligine girildiginde turkiye bu kultur farkini nasil kaldiracak bilmiyorum
23:36 bubuuuu: dediğin gibirepli onlar sei anlamazlar ki onların doğruları farklı ,küçük çocuk yaştalar işte akılları sıra heyecan olcak,yani yurtdışından bahsediyorum replica,başlarına bişi gelmez umarım
23:37 sun2: tabii iki lise ogrencisinin evlenmesi kadar sacma birsey olamaz ama yani siddet gosterecek ne var ortada. cok yazik. bari yatissa aileler
23:39 replica: işte burda hala namus davası anlatamam ki birde çok zor yaa bir baba için . kızı bulsalar bişeyler şekillenir belki ama ikiside yok ortada. benim kızdığım çocuğun ailesinin bu işe ortaklık etmesi
23:39 replica: ve sesini çıkarmaması tabi bu bana anlatıla elki gerçekten onlarda bilmiyordur nerde olduklarını.
23:41 sun2: onlar da korkuyorlardir rep, onlarin da cocuklari sonucta ama kizin ailesinin kotu birsey yapacaklarini sanmiyorum oglan da kucuk cunku.
23:41 replica: neyse arkadaşlar en iyisi konu değiştirmek geriliyorum konuştukça ya bişi sorucam sun bubuu şimdi siz bayanmısınız erkek mi
23:45 bubuuuu: replica sence,boşver replica bence ,ne farkederi yani farkedermi?,bugün burda birisi daha böyle konutu dedi ki işte neden burda böyle bi gizllik var,neden gizleniyo,dedim ne değişeceköğrenince?
23:45 sun2: ben bayanim rep. sen de oylesin herhalde
23:46 sun2: ben oyle biliyorum adini duydum cunku rep
23:46 replica: bilmem ölesine dedim işte mesela ben seni erkek sun ıda bayan olarak süşündüm hep nedense
23:46 replica: tahm
23:46 replica: tahmin bir doğru ehi ehi
23:48 vabene: merhabalar herkese
23:48 bubuuuu: rep evet ben senin ilk girdiğimde anlamıştım bayan olduğunu,,ama hiç düşünmedim yani kim bayna kim bay falan,böyle sun, replica falan olaraka kalmak,bubu olmak daha güzel
23:48 sun2: ama ben hic soylememistim nereden bildin rep?
23:48 bubuuuu: vabene hoşgeldin,
23:49 vabene: hosbulduk
23:50 bubuuuu: sun belli oluyo ama söylemesen de ,yani ben mesela anlarım kimin ne olduğunu ki ben bişi itiraf ediyim hayatımda hiç chat yapmadım bikere bile,ama keliler falan ele veriyo
23:50 hk23: slm cemaat
23:50 replica: ya bilmem sun ama mesela işlköğretim okullarına falan gidince öğrencilerin babalarının mesleklerini tahmin etme takıntım vardır. bu da ordan gelme sanırım
23:51 bubuuuu: kelimeler yazcaktım sun böyle kim nasıl kelime kullanır belli oluyo, günülk hayat gibi ,yürüyüş gibi, bir bayanın yürüyüşü nasıl belli olursa yazımı da belli oluyor
23:51 vabene: ben neyim o zaman
23:52 crazybull: strangers in the night. F.S.
23:52 vabene: sanırım daha tahmin edemezsin
23:53 bubuuuu: hk23 hoşgeldinnn,nasılsın? pazar keyifleri nasıl ?replca beni nerden anladın sen?aynı taktik mi?
23:53 sun2: belki nick yuzundendir. aslinda ben princess fiona yi alacaktim, esim de shrek cunku ya. ama iste sun daha uniseks oldugu icin onu sectim neyse bence bir sakincasi yok
23:54 sun2: replica, benim de sana belki donem donem turkceyle ilgili sorularim olabilir, hani cumlelerin yapisiyla ilgili falan. neyseben cikayim artik arkadaslar.
23:54 antisilence: http//www.network54.com/Votelet/29462
23:55 antisilence: arklar oy kullanın!
23:55 replica: bubuu bana gönderdiğin maillerine sevgilimin gösterdiği tepkiden ehi ehi. vabene sen bir erkeksin değil mi ?
23:55 sun2: sonra gorusuruz rep, bubu, ve kim okuyorsa su anda. herkese iyi geceler. sorunuz olursa, yapabilecegim birseyse pm atin. simdilik hosca kalin.
23:55 vabene: merak ettim bi kadının yazımı nasıl belli eder kendini?
23:56 vabene: hayır deilim
23:56 crazybull: good nite sun.
23:56 bubuuuu: aa yakışırdı sun,sana da,,ama sun da güzel, görüşürüz sun,, sağol yardımlarıniçin,
23:56 replica: olur sun sevinirim bir ara mailimi özeline yazarım gönder walla çok sevinirim. bu arada erik konusunda ben çok ciddiydim ver adresi hemen yolarım bu arada son kredi o zaman sen bir bayansın vabene
23:57 crazybull: anti, oylar nerdeyse dk da 1000 artıyor
23:58 antisilence: süper crazy
23:58 bubuuuu: vabene mesela sun ın yaptığı gibi düşünceli davranarak,mesela ,deyişlerden,sonra,forumdaki threadlardanbenim kredide incecik kaldı ya,biterbu bide utanmaz
23:58 hk23: bubu benim kredi hala 20 40 olmayacak bu heralde sonu förle biten 3. mesleği söliyeyim mi bari?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules