![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
00:00 practice: ahada bugünün ilk hedesi benden
00:03 remedios: practice kaç yaşındasın sen? 00:04 practice: 28 00:05 SuiGeneris: janis joplin - ball and chain aşmış bir şarkı 00:06 remedios: practice walla yalan 00:07 remedios: sui mercedes benzin üstüne tanımam walla 9 00:07 remedios: yani leno 00:07 practice: dünya yalan remedy soru ne neyi paylaşamıyorus . nedr problem 00:08 remedios: bilmiyorum yaa. practice. varolmanın dayanılmaz hafifliğindeyim ben 00:09 remedios: remedy deil, remedios, anlamca cooook farkli 00:10 practice: remedy bana maval okuma bana şiir oku bana yalın ol sığ olma . bana ban ahep bana . yo yo. rap yapma bana. 00:10 remedios: zira ben kendim hicbiseye care olamadim ve sen 28 deilsin, itiraf et rahatla 00:11 crazybull: strangers in the night, we've been together, lovers at first sight, in love forever. _Frank Sinatra_ 00:11 practice: bak şirezemi kaydırdın beni delirttin pesimist kişiliğinle beni patronize ettin . ajite ettin beni beni vay bana vaylar bana 00:12 practice: ya şerefsizim 28 im yaaaa. yalan söliyosam bööle 0 olayım yaa. Neden yalan söleyim yaa 00:13 erturkk01: moostapha yok mu? 00:13 practice: senin yüzünden gene ayar alıcaz yaaa 00:13 remedios: aman ya," taviz verme sert kal" demiş şair, ben bunu bilir sölerim. baudelaire okuyayım sana. ama yetmez 18 kredi. 00:13 practice: çıktı notunuz varsa alayım 00:14 remedios: erturk ben iyi deilim hocam bilesin. bilinçaltına bağladım kendimi, siz orayla konulun şimdilik, ben gelcem yarın, şimdilik böle 00:15 practice: ya ben cinali okurum daha iyi ya senin okuduklarının kısa özeti bu da kapak bi laf oldu vay vay vay 00:17 remedios: oku sen cinali. ben herkese iyi geceler dileyip kaçarım o halde 00:18 practice: evet güzel bir paylaşımdı teşekkür ederim 00:18 remedios: bu kapak lafsa, ezildim altında. sana da iyi olgunlaşmalar 00:19 remedios: ya ben ne dediğimi bilmiyorum, 00:20 remedios: kusurum bakmayın, gitmem lazım hemen 00:20 remedios: hakaret gibi oldu olgunlaşma, ama kastettiğim o değil practice, 00:21 practice: sana kapatmak değildir amacım kapağı bilinçaltına arkadaş olsun diye kendi bilinçaltımı serbest bıraktım ama alındıysan özür dilerim ki sen alınmıyacığını sölemiştin ama hede hede bizi bizi falan fila 00:21 remedios: umarım yanlış anlamazsın. iyi geceler. sadece kelimelerle ifade edemiyto insan kendini. hele böyle kısıtlı bi alanda. 00:21 practice: eyvallah 00:21 onur2: yavuz senin hotmail messenger varmiydi? yahoo ID nin aynisi hotmail olarak kaydettim seni 00:22 remedios: hoşçakal practice 00:23 practice: ben bakınıyorum cevabı arıyorum ama cevap da beni arıyor ki ben ona göre ortalığa çıkmalıyım ki beni bulsun ki burası köşe bucak olduğu için ortalık bir yere çıkmak lazım ki cevap beni bulabilsin 00:23 practice: hoşçakal remedios 'un bilinçaltı 00:24 remedios: size hayatın anlamını yazıp da gideyim 00:24 remedios: aboutblank 00:24 bubuuuu: herkse iyi geceler ,kolay gelsin, 00:24 remedios: nokta 00:26 practice: düzeltiyorum ama ondan önce check ediyorum ki zat ı muhterem gitmiş mi. 00:27 remedios: kim? 00:27 practice: evet yazıyorum hayatın anlamını 00:27 practice: kalem kağıt hazır mı? not alın 00:28 practice: sen tabi ki remedious hazır mı kalem kağıdın merak ediyormusun hayatın anlamını 00:29 remedios: hazır 00:29 remedios: neden hayatın anlamını bulduğuma yakın hissettiğim zamanlar hep sarhoşum 00:30 bubuuuu: arkadaşlar ^^training^^ kelimesi şirket için kullanılcak olsa nasıl bir anlam içerir? mesela,^^training officer^^ bu şey mi oluyo şimdi eğitim görevlisi memur,hani ,iş için bilgilendirici eğitmenmi 00:31 practice: Hayatın anlamı hede hede . vizizi bizizzt. cözzzt.sssss. . connection lost user is offline 00:31 remedios: bubu, training officer duymadim ama orientation ile ilgili bişey bulunabilnir mi? 00:32 bubuuuu: bunu bana bilen birisi açıklarmı acaba ,çok lazımda,kilit nokta,ne iş yaptığının bilmezsem ,özeti yazamıycam 00:32 bubuuuu: burda train officer geçiyo, buna ihtiyacım var remedios sağol yinede 00:32 sun2: stajyer sanirim bubu 00:33 remedios: ya bubu ben yanlış anlamışım. evet o anladığın doğru ama türkçesi? bilmiyorum inan 00:34 bubuuuu: olabilir belki sun2 sağol,ben biraz daha bakiym de tam emin oliym bari,, 00:35 bubuuuu: sun2 evet bendeki sözlükte stajyer memur diye geçiyo ,yani stajyer görevli kimse bu ,doğru bildin sağol 00:36 remedios: fin 00:37 sun2: evet training officer, ofiste staj yapan kisi demek. 00:38 sun2: aslinda sadece stajyer trainee demek kendi basina 00:40 sun2: bubu bir puzzle birsey yok mu? boarda biraz can gelsin insanlar azcik yeni birseyler ogrensin bu sayede 00:41 bubuuuu: işre sun aklım karışıyo böyle olunca ,kısadan dese orda stajyer diye ama olmaz ,ozaman kim böyle arıcak,uğraşcak olsun buda güzel 00:41 turgiz: buraya credit mi konmuş nolmuş bole ya 00:42 bubuuuu: olur olmaz mı bende çok yazıym sun2 biraz bekleyin ama birazdan yazıcam i,bu arada bi çevirim var bana biraz ağır geldi onu yazıyorum şimdi foruma yardım edersiniz dimi? 00:42 crazybull: the pharaoh sails to orion. _Nightwish_ 00:43 turgiz: creditimi doldurmak istiyorum 00:43 turgiz: kaldı 17 00:44 sun2: deneriz bubu ben nedense bu tip cevirilerde cok iyi degilim ama mutlaka bolca deneyen cikar, ben dune kadar forumu kullanmayi bilmiyordum, sayende ogrendim. asil ogrenme yeri orasiymis onu kesfettim 00:45 bubuuuu: We .the byron range in Asia next month ,so tomorrow I . the product Manager to discuss product training for the sales team in asia.burda boşluklara ne gelicek ? zaman olarak yani 00:46 sun2: aslinda benim cevirim de bekliyor tembellik ediyorum iki gundur. neyse bubu ben zaten evde olayim olmayayim seslisozuk sayfasi daima acik. etrafta olmazsam da pm atabilrisinherkes yardim icin 00:47 bubuuuu: currently,we.on specifications for the Byron range,I. the project. buradaki boşluklara da ne gelicek? 00:47 bubuuuu: sun biliyorum sağol, sen çok yardımcı oluyosun ve biliyorum ki elinden geldiği kadar değil fazlasını yapıyorsun sağol gerçekten 00:47 sun2: bu ilk soru mu cunku degilse ondan once gelenler buradaki zamani belirler bubu 00:50 sun2: hmmmm bubu bosluklari doldurmak icin verilen secenekler ne? 00:51 bubuuuu: hayır sun ikiside böyle cümle yani soru değil,,bide .the date for moving the office. burada moving gezinerek gibi bir anlam taşırmı? 00:52 sun2: hayir ofisi tasimak anlaminda bubu 00:52 sun2: ofisi biryerden baska yere tasima, yer degistirme anlaminda 00:53 bubuuuu: sun seçenek yok ta sadece we . ile başlayan yani ilk yazdığım için şöyle diyo,definite arrangements in the future_____present continous,aa sağol ofis taşımak anlamında ok. 00:55 sun2: definite arrangements ne icin verilmis, gercekten anlamadim ben ne verilip istendigini 00:56 bubuuuu: öteki için yani currently ile başlayan için, 2 seçenek var hangisi bilmiyorum,yazıyorum1current or temporary activities,2general or permanent sitiations ,böyle yazıyo ama karşında zaman yazmıyo sun 00:56 sun2: arrengements in the future ve present continue olarak kullanilacak we are arranging ya da organizing olabilir mi o zaman? 00:57 sun2: ok bakiyorum 00:58 bubuuuu: sanırım böyle zamanla ilgili bize ipucu veriyo hangi zamanı kullanmamız gerektiğini ,ama işte hangisi hangisi için onu bilmiyorum bende,daha böyle 4 cümle var sun,2 sinin zamanını vermiş, 00:59 sun2: peki ilk cumledeki orneklerin ikisi de present contuious ile me cevaplanacak anlamina geliyor bu? 01:00 bubuuuu: hayır ilki we ile başlayan peresentco. tense ile diğerini bilmiyorum yazmıyo çünkü, sun 01:01 bubuuuu: aa soruyu anlamaışım ben, evet sun ilk örnekteki boşluk varya 2 boşluk işte o 2 yere pre.co. tense gelicek anlamında o 01:03 sun2: tamam, anladim simdi bakiyorum. zaman kolay da ilk kelimedeki barin range ile ne yapilacagini anlamadim. ilk cumlenin ikinci kelimesi see olacak im am seeing. 01:08 sun2: bubu ilk cumlenin burunci kelimesi hakkinda hicbir fikrim yok ikinci kelime i am seein ya da i am meeting olacak, ikisi de ayni anlama gelir. meetind biraz daha iyi geliyor kulaga, 01:11 onur2: selam sesli milleti 01:12 bubuuuu: ok. sun not alıyorum hemen,ilk boşluğu ozaman biraz bakiym ben,buarada da forma bii yazıyorum,ani biraz geç yazabilirim burya sun, 01:12 sun2: bunlarin zamanlari sorun degil ben anladim nasil yapilacagini ama bozluklara her olasi kelime gelebilir bubu, senin kutabinda onceku ya da sonraki konularda mutlaka gerekli kelimelere deginiyordur. 01:15 sun2: pff look at my typing. sorry about that people. bubu, bana kelimelerin ne olabilecegini soylemen gerek sadece, ben zamanlari anladim. bosluklara gelebilecek kelimeleri soylersen yaparim cabucak 01:15 sun2: cunku anladigim kadariyla bu alistirmada senden istenen bu, kelimeler degil. kelimelerle ilgili onceki orneklerde ipucu vardir kitabinda onlari incele istersen 01:17 bubuuuu: olabilirr sun şmdi bende ona bakyodumda böyle bişeyler dinlememiz gerekiyo sanırım dinleyip,tabi ya dinleyip işte kelimeleri yakalyın diyo,eh be bende varya uğraşıyorum nezamandır ya senide uğraştır 01:18 bubuuuu: ya sun kusura bakma senide uğraştırdım,ama sen söylemesen ben hala yapamıyorum diye uğraşcam,sanırım bu kısımları biz sınıfta dinleyip yapcaz çünkü bi üst kısımda dileyeceğimiz bölümün soruları var, 01:19 sun2: 01:20 sun2: evet bence de oyle olmasi lazim o zaman sinifta yaparken i am li kullanacaksin ilk iki cumleninkini. 01:22 sun2: ikinci sorunun ilk bozlugu da boyle olacak. i am doing or i am going. ikinci sorunun ikinci boslugu icin general permenant situations diyor o mutlaka do ya da does ile olacak. i go to school gib 01:22 bubuuuu: ok. tiyoları yazıyorum hemen sağol sun,bende bitirdim forma yazıcağım soruyu, kusura bakma ya,işte dalgınlık sun,çok ödev bu hafta çok, 01:23 sun2: ya da she eats an apple ever day. gibi 01:25 bubuuuu: sun sen hiç ignorance diye bi terim duydun mu öğretmen bize bunları sesli okudu, bizde duyduğumuzkadarıyla yazıp bunları açıklıcakmışız,ekonomiyle ilgili terimler sanırım,ama ben bunu nasıl açıklarımk 01:26 sun2: ignorance bilgisizlik demek. genel anlamiyla 01:27 sun2: cehalet, cahillik gibi 01:28 lynx_nexux: ignorance birini dikkate almamak değilmi 01:28 sun2: ama birseyi gormezden gelmek icin de kullanilir fiil olarak. you ignore me bubu dersem beni gormezden geliyorsun, yok sayiyorsun muhattap olmak istemiyorsun benimle demis olurum! 01:28 lynx_nexux: yani diğer bir anlamı 01:30 sun2: ornegin ignorance of something o seyden habersiz olma durumu demek 01:31 bubuuuu: bende de öyle yazıyo sun hani bilgisizlik anlamında ama bunu nasıl böyle ekonomik terim gib açıklarım bilimyorum,birde okunuşunu yazıcam krumpf diye bişi duydum ben ama ne olailir bu bilimyorum yokki 01:31 lynx_nexux: bu arada her keze merhaba 01:31 sun2: evet chat programlarinda kullanilir bu terim lynx orada haklisin. birini ignore edersin, hatta turkcede bile bircok arkadas bunu kullaniyor bugun 01:33 sun2: bubu, ignorance yi kelime olarak bu sekilde kullancaksan, o zaman of ile kullanman gerekir kalip olarak. en azindan benim bildigim bu. ignorance of something yani 01:34 sun2: simdi ing ing bir sozluge baktim, ornek olarak sunu demis Individuals suffer through ignorance of their rights 01:34 bubuuuu: lynux hoşgeldin , bende duydum chatta kullanıldığını evetiiama neyse biraz araştiym bakiym ,krumpf nasıl yazılıyo olabilir sizce? yani crumpf diye baktım ama yokk i 01:38 bubuuuu: evet sun anladım onu ben of kullanırım artık bişeyin bilgisizliği yazarım,sun 01:38 sun2: ignorance of something, o seyden habersiz olma, o seyle ilgili bilgi sahibi olmama, ya da o konuda cahil olma anlamlarina gelir. Ignorance of law demis sozlukte, kanun bilmeme olarak aciklamis 01:39 lynx_nexux: benim bir fikrim yok krumpf hakkında .bu arada gercekten verimli kullanıyorsun bu chat room'u bubuuu . kutlarım . 01:40 sun2: iyice gec oldu yine. sen neler yapiyorsun lynx diyerek yakinda ayrilmaya hazirlaniyorum. 01:41 lynx_nexux: ne zaman gelsem bubuuu araştırıyor . soruyor . ingilizce konularını .süper . bence iyi bir ingilizce yolunda ilerliyor . 01:41 bubuuuu: anladım sun çok sağol gerçekten buna takılmıştım ben,iyi oldu,,sun uykumu geldi. ama bugün ağır birgün bütünhaftanın yorgunluğu ne de olsa dimi 01:42 lynx_nexux: ben bir şey yapmıyorum . gramer falan düşünmeden konuşuyorum . zaten grameri unuttum . öğreneli çok oldu ama artık sadece ingilizce düşünüp konuşuyorum . ama gramerim bir sürü hatalarla do 01:42 bubuuuu: lynx teşekkür ederim ,azimliyim sanırım ama arkadşlar özellikle sun çok duyarlı bana çok yardımcı oluyo,burasını çok sevdim ben, 01:43 lynx_nexux: dolu . ama umrumda bile değil . zaten amerikalılarda oyle konuşuyor . 01:43 sun2: bana iki gun tatildi burada bol bol dinlendim ben bubu. birazcik bilgisayardan uzaklasayim diye . sen ne icin kullaniyorsun bu siteyi lynx? 01:45 lynx_nexux: bence ingilizce öğretim sistemimiz genel olarak çok yanlış 01:45 lynx_nexux: ben kelimelere bakmak için kullanıyorum.bazen forumları okuyorum 01:45 sun2: anladim, ama eger yanlis kullaniyorsan dili, ingilizces ana dili olan insanlarla konustugunda seni surekli tolere etmek zorunda kaliyorlardir, anadili olmayanlarla konusunca da seni anlamayabiliyorlar 01:46 lynx_nexux: keşke discussion board credit imiz daha çok olsa 01:46 bubuuuu: ne güzel tatil çok bu hafta senin için, erken başladı desene ama pazartesi zorlu oluyo böyle ara uzayınca,lynx sana katılıyorum sistem konusuna 01:47 sun2: aslinda ogrenmek icin guzel bir ortam burasi. insanlar didiniyor cunku. ben de ekonomik vs anlamda birsuru terim ogreniyorum boardi takip ettikce ve forumlari da okumaya basladim simdi tabii 01:48 sun2: lynx bence fazla olmasin kredi, cunku cok geyik bir ortama donuyor bazen burasi, ben o kadar cok yaziyorum, gene de bir saat icinde kredimi bitirdigim neredeyse hic olmuyor 01:48 lynx_nexux: sorun cikmıyor sun 01:49 lynx_nexux: olsun geyik de olsun . ne olurki? . 01:49 sun2: evet oyle gercekten bubu. neyse daha iki gun var eglenecek. ben artik cekiliyorum arkadaslar. size iyi calismalar ve sohpetler. gorusmek uzere 01:49 bubuuuu: forum kısmı çok iyi bir yöntem, yok çok iyi bir fikir olmuş,yani bilgilenme ,eğlenme ,orda da asıl amaç paylaşım,birşeyler paylaşmak,çok güzel,keşke önce görseydim burayı,evet daha fazla olmasın kredi 01:50 bubuuuu: iyi geceler sun sana,görüşürüz sonra yine,allah rahatlık versin sun 01:50 sun2: yok sorun oluyor anlaminda soylemedim lynx, herkes arkadas canlisi burada, sadece discussion board diyor ya o yuzden, yani chat icin degil burasi aslinda, amac biraz bozulmus oluyor o yuzden dedim. 01:52 sun2: tesekkur ederim bubu, sana da iyi calismalar. sana da iyi geceler lynx, . bye bye 01:52 bubuuuu: lynx bak geyik çok olunca benim başıma geldi çok kötü oluyo yani burada asıl amaç yardımlaşma ya ben burda yazıyorum birşeyler soruyorum, boarddakiler seni okumuyolar bile onlar takılıyolar kendileri 01:53 bubuuuu: ben bidaha yazıyorum,bidaha soruyorum, yok cevap yok o durum hiç hoş olmuyo yani suna katılıyorum yukarda chat odası falan yazmıyoki ,haa bak şuan bizde konuşuyoruz ama seviye düşmüyo,birisi şimdi biş 01:54 bubuuuu: birisi şimdi bişey sorsa şuan dahemen elmizden geldikçe yrdım ederiz,yani geyik uzadımı ,işin boyutu değişiyo lynx, sağol sun 01:55 lynx_nexux: doğrudur . iyi geceler sun . 01:55 lynx_nexux: haklısın bubuuuuuu 01:57 lynx_nexux: iyi geceler herkeze 01:59 dctr: sludderın anlamını bilen var mı? 02:00 bubuuuu: lynx belki bilirsin ,bişiy sorcam nig. değil, departmanlarla ilgili ,sence hatalı ürünler hakkında müşteri şikayetleri hangi müdürün konusua girer,dctr bakiym hemen 02:00 seabird: iyi geceleer kpdsye giricek olan var mı aranızda 02:02 dctr: iyi olur bişey yetiştirmem gerekiyor birkaç kelimede takıldım kaldırm sağol bubuuuuu 02:02 bubuuuu: dctr, baktımama öyle bi kelime bulamadım ben 4 sözlüğe de baktım yok,eminmisin öyle yazıldığından 02:03 _felsefi_: Merhabalar 02:04 _felsefi_: seabird, daha önce girmiş biri olarak, aradığın kişi olabilir miyim/ 02:04 dctr: sluddered speech olarak geçiyor, slider veya benzer bişeyin pastımı bilemiyorum 02:05 seabird: bilmem olabilir misin 02:06 sun2: sludder, norveccede sacmalik anlamina geliyor 02:07 sun2: sludder! nonsense, rubbishtrash 02:08 sun2: sludder ingilzcede de buna yakin anlamdadir eminim 02:10 bubuuuu: saçma konuşma,gibi bir anlamı olabilirmi acaba dctr inan bulamadım,bi bu anlamları koy belki uyar 02:10 sun2: ben cikmistim, birsey gorunce burada benim de kafama takiliyor. neyse ben ciktim. tekrar iyi geceelr 02:11 seabird: _felsefi_daha önce girdiinde kaç almıştın 02:12 dctr: boğuk veya anlaşılşmaz olarak çevirdim texte de uyuyor yazan adam bu arad norveçli ilginç sağol sun sana da bubuuu birkaç yardıma daha ihtiyacım olabilir buralardasınız dilmi 02:12 bubuuuu: iyi geceler sun2 02:13 bubuuuu: ben burdayım dctr elimden geldikçe yardım ederim 02:14 _felsefi_: 72 seabird 02:14 sun2: ben cikiyorum esim bekliyor. cevirime yardim edecek biraz. kusura bakma dctr, bu arada merak ettim hangi yazar bu norvecli? belki ben okumusumdur kitabi. 02:15 sun2: sonuc alamadigin konu kalirsa pm atabilirsin dctr, ben de norvecceden cevirmekteyim su anda cunku. bye bye 02:16 dctr: mümkün diil kulak burun boğaz textbooku, onun bazı bölümlerini çeviriyorum 02:17 seabird: _felsefi_ ya ben bu pazar ilk defa giricemve zamanlama konusunda da endişeliyim 02:17 _felsefi_: İlk sorular 02:17 _felsefi_: kısa kelime doldurma soruları oluyor 02:19 seabird: _felsefi_msn kullanıyomusun ordan yazışsak 02:20 _felsefi_: Sonlara doğru uzun metinler oluyor 02:20 _felsefi_: onları okuyup sorulara cevap veriyorsun 02:21 _felsefi_: seabird, şu an bir arkadaşımla konuşuyorum, zamanımı ona ayırmış durumdayım. 02:21 _felsefi_: burda fazla kalmıycam zaten 02:22 seabird: elimde kpdsye yönelik bi kaynak var ne tür sorular çıkar vs. biliyorum ama mesela hangi sorulardan başlamak yararıma olur 02:22 seabird: ok saol 02:23 _felsefi_: ihçbir soruda fazla takılma, benim önerebileceğim bu. zaten her sınav türünde bu önerilir. 02:24 seabird: teşekkürler 02:27 _felsefi_: bir de şunu söyliyeyim, zihin, açılan bir şeydir, mesela bulmaca çözerken, bir kelimeyi bulamam, ama daha sonra takrer baktığımda a bu nasıl aklıma gelmedi diyebilirim, bu herkes için de geçerli bir ş 02:42 bubuuuu: arkadaşlar benimde karnım acıktı,başım ağrıdı,galiba bil. başından kalkma zamanı geldi, herkese kolay gelsin, iyi hafta sonları herkese,iyi gecelerr 02:45 howard_roark: merhabalar.iyi geceler bubuu 02:50 eva11: herkese ii geceler 02:59 bongirl: selam arkadaşlar nasılsınız bakalım bu gece? 03:00 bongirl: tear 03:06 bongirl: kimse yokmu koca sitede yaa. 03:08 howard_roark: merhaba bongirl 03:09 bongirl: merhaba sana da nasılsın? 03:12 bongirl: sanırım sen de uyudun. 03:14 dctr: maalesef bilgisayarımın başındaki 7. saatim itibari ile ben de burdayım ve daha en ez 3 saat işim var en azından ben sabitim bongirl 03:14 howard_roark: iyi walla kusura bakma arada bakabiliyorum 03:15 howard_roark: ben de en az 10 saat buradayim desenize kader arkadasi olduk 03:18 dctr: her seferinde bi daha bişey çevirirsem iki olsun diyorum bir milyon falan oldu herhalde senin için üzüldüm howard 03:20 howard_roark: bilgisayar artik o kadar isindi ki vucudumdan atesler cikmaya basladi 03:55 howard_roark: hey millet 03:55 howard_roark: yoruldum 04:01 dctr: ben burdayım hala bizimkne çeviri kardeşliği deyip bi grup mu kursak 04:05 howard_roark: gerci ben ceviri yapmiyorum.bir sunumum icin arastirma yapiorum ama olsun bir grup krmaya engel degil 04:07 dctr: konu ne yardım edebileceğim bişey olabilir i 04:08 darkgirl: kolay olmayacak elbet üzüleceğim ama birgün gelecek seni unutacağım nasıl diyebilirim 04:10 dctr: ya ben bişey kaçırdım ya da darkgirl de iyi değil 04:11 darkgirl: hehe yok bişi yazmaya çalışıyodum damektuppF 04:14 darkgirl: bu cümleyi yazamıcam sanırım 04:15 dctr: It ıs not easy, I will be sorry at last I am going to forget you ben gene de gönderim 04:15 darkgirl: saol dctr 04:16 dctr: bi aradaki but2 ı unutmuşum ama bu saatte mektup yazıyosan untman zor gibi duruyor 04:16 howard_roark: sagol dctr. performance benchmarking uzerine bir arastirma yapiyorum.cok specific bir konu oldugu icin zor bulunutor.ya da cok ayrintili bulamiyorum.en az 20 dakikalik bir sunum oldugu icin 04:17 howard_roark: ayrintili birseyler bulmaya calisiyorum.ama zannedersem baya bir yol katettim. 04:17 howard_roark: darlgirl bu saatte ne mektubudur bu ya 04:17 darkgirl: 04:18 dctr: hiç yardımcı olamicam kusura bakma 04:18 darkgirl: esti öyle terkedeşim vardı sevgilimi de ühü ühü . 04:24 dctr: sağlam bir iki cümlen varsa adama söylicek çevirebiliriz 04:26 darkgirl: yok sağolun ben gayet sağlam yazdığımı sanıyorum aldatılan biri olarak hakkımdır dimi;= 04:28 dctr: tabi canım ama adam yabancı anladım kadarı ile ve bu onun için normal olabilir, baksana nasıl erkek savunmasına geçtim şaka hakkın tabi yaz helal olsun 04:28 darkgirl: don't ever let life pass you = hayatın seni es geçmesine izin verme değil mi doğru muyum arkadaşlar? 04:30 darkgirl: p.s. adam Türk ama İngilizce Öğretmeni dedim madem Türkçe'den anlamıyo bu en iyisi ben ona hem İngilizce hem Türkçe mektup atayım işine gelirseP 04:31 dctr: evet doğru 04:32 howard_roark: darkgirl bak ben seni simdi hatirladim 04:32 howard_roark: saah once de uyku tutmamisti snei bu sevgili durumlarindan 04:33 darkgirl: evet ama bu sefer son uykusuzluğum o sevgili yüzünden galiba 04:33 howard_roark: mantar yaptim isteyen var mi 04:34 howard_roark: gel senle kiz kiza bi cekistirelim erkekleri 04:35 darkgirl: beeeeeennnnn! bayılırım yaa hele de etli soteyse mükemmel olurduu.ellerine sağlık!;_ 04:35 daisygirl: merhaba 04:35 daisygirl: kafayı yemek uzereım 04:35 daisygirl: pronunciation arıyorum 04:35 daisygirl: yardım . 04:36 dctr: yemeken bahsetmiyelim yesem uyicam ben almim ama eşlik edebilirim size. bu arada adamın yüzüne söylenmedinmi biraz 04:37 darkgirl: tamam çekiştirelim vallahi bundan sonra onlara acımak yok yaw seviyorum diyene kadar peşinde koşuyolar sonra umursamıyolar bi de utanmadan aldatıyolar intikam alırdım ya neyse tatile çkıcam işlerm vr 04:38 daisygirl: ya bılen yok mu 04:38 howard_roark: super yaptim walla tavuklu kremali 04:39 dctr: erkekler adına sırlarımızı veremem ama yeterince peşinden koşturmamışsın ipleri elinden erken bırakmışsım adam seni baya garantide görmüş demekki intikamı boşver 04:39 darkgirl: yüzüne söylemek isterdim ama yüzünü bulamadımPpkankam olmasaydı bilemicektim o Marmaris e görüşme için gitti yani ben öyle biliodum amaaaa bi hatunla buluşmuş şans işte kanka oradaydı ve basıldılar 04:40 darkgirl: yaa intikamla uğraşamam ona en büyük acıyı bilirim ben biri var benden hoşlanan onunla görüşücem tatile çağırdı beni hemde MarmariseDşans tamamen şansss. 04:40 dctr: bu arada pronouncation arayan biri var orda ne lazım tam olarak daisygirl 04:42 daisygirl: oh be saol dctr bırı cevap verdı sonunda 04:42 daisygirl: seasons' pronunciation 04:45 dctr: yaşasın kötülük diyosun yalnız aldatan da aldatılan da marmarise gidiyo ordan hafif bi korktum açıkcası bu arada 'sizn seasonun telafuzu daisy 04:47 daisygirl: ben bılıyorum da bırılerıne dınletmem lazım audio learners icin 04:47 darkgirl: tamamiyle tesadüf ve mektubu elden teslim edicem kızla kaldığı yere gidicem eline vericem ve beni sakın rahatsız etme buraya tatile geldim diycem planım hazır umarım tıkır tıkır işlerD 04:48 dctr: telefon mu açıp söylim tam oalrak ne istiyosun 04:48 daisygirl: olur 04:50 dctr: senden korktum plan süper adam oracıkta bildiği türkçeyi de ingilizceyi de unutur ama eksik bir iki oktası var bu arad daisy kime telefon açcam 04:50 lynx_nexux: merhaba herkeze 04:51 darkgirl: tamamlayalım eksikleri sen önce daisy ye tlf et onun işi hallolsun sonra konuşalım herkes mükemmel olsun istiyorum! 04:51 darkgirl: herşey diycektim pardom heycandan.lynx merhabalar sanada 04:52 lynx_nexux: gücün karanlık tarafındanmısın dark girl? 04:54 darkgirl: ben iki taraftan güç alıyorum lynx ama karanlık daha bir sarıyo insanı merak uyandıran şeyler için uğraşılır ya hep o bakımaP 04:56 lynx_nexux: doğrudur . ama karanlıktaki güç önce güç veriri sonrada farkına varmadan senin gücünü emer . bir de bakmışsın güçsüzsün 04:57 lynx_nexux: o yüzden tam olarak bulaşmadan yararlanmakta fayda var 04:57 dctr: daisy baya bi yardım için çırpındı ama vazgeçti galiba het papatya ordamısın yardım edelim mi 04:58 daisygirl: dctr sorun su winter summer autumn spring kelımelerının telafuzları gerekıyor 04:58 daisygirl: cd ye kaydedip dınletıcem bırıılerıne 04:59 daisygirl: audio learner lar ıcın 04:59 darkgirl: eğer direncini yitirirsen evet ama artık bağışıklık kazandım ben dokunmaz sen merak etme hakkından gelmeyi öğrendim karanlığınD 04:59 daisygirl: o yuzden sıte arıyorrum 04:59 daisygirl: telafuzları natıve speaker tarafından yapılan 05:01 darkgirl: ben kaçıyorum iyi bakın kendinize uykum geldi yarın alışverişe çıkmam lazım 05:01 lynx_nexux: ha ha . bence iyice içine girmemişsin 05:02 darkgirl: lynx istediin gib düşünmekte serbestsin ne diyim; 05:02 dctr: o zaman şöyle yap sabahı bekle bir redhose2ın yeni versiyonu var sesli telafuz yapan 20 küsür milyon civarında onu al hem bundan sonra da sıkıntı çekmezsin bu arada tatlı rüyalar darkgirl 05:03 darkgirl: saol bye byeee. 05:04 lynx_nexux: " 05:06 lynx_nexux: saat 05am ve ben uyuyamıyorum 05:07 lynx_nexux: 05:07 howard_roark: hoscakal darkgirl 05:08 daisygirl: lynx ya cok kahve ıctın ya da aklına takıldı bısıler 05:08 daisygirl: dctr saol onerın ıcın 05:10 lynx_nexux: ewet sanırım daisygirl 05:11 dctr: bişi diil 05:16 lynx_nexux: kimse varmı 05:19 lynx_nexux: hello . is any body there? 05:19 lynx_nexux: 05:21 daisygirl: lynx oyun falan oynasana sen 05:22 hawky: daisy ben ne yapayim D 05:23 lynx_nexux: neden 05:23 lynx_nexux: benle konuşmak istemiyormusun? 05:24 hawky: nerdesin lknx? 05:25 lynx_nexux: burdayım hawky 05:25 hawky: annasilan lynx sadece daisy ile konusmak istiyo bu durumda bise gitmek duser pai 05:26 lynx_nexux: ama sana cevap verdim ya?* 05:27 lynx_nexux: neden öyle diyorsun hawky? 05:29 kiedis: şş kavga etmein 05:29 dctr: ben seni mantarı yedi toparlyamadı diye düşünüyordum hawk 05:30 hawky: ne mantari karistiriyo olabilir miisn biriyle? 05:30 lynx_nexux: biz hiç kavga edermiyiz hawky le dostuz 05:31 hawky: tanimam valla DDD 05:31 kiedis: dostlarda kavga eder 05:32 howard_roark: mantar yiyen bendim dctr 05:32 hawky: dctr bisi dedin devamini getir . 05:32 hawky: dedim karistirdi biriyle die d 05:35 dctr: howard dicektim olur arada pardon hawky 05:35 hawky: okis thyen D 05:37 dctr: anlamı ne nece 05:38 lynx_nexux: =^.^= 05:38 lynx_nexux: meow 05:41 lynx_nexux: =^.^= 05:48 lynx_nexux: good mornng all 05:50 lynx_nexux: every body sleeping there? 05:50 lynx_nexux: 06:00 newspring: slmlar 06:16 lynx_nexux: hi 07:27 experience: hi all 08:07 howard_roark: merhabalar 08:07 howard_roark: kimse var mi 08:08 _spasiba: günaydın herkesler. 08:08 _spasiba: howarda sana da günaydın 08:10 troublemaker_: gunaydınlar 08:11 howard_roark: hayirdir cumartesi sabahi erkencisiniz 08:14 troublemaker_: iş güç howard.kader utansin 08:15 _spasiba: aaaaaa tro gelmiş. hoş gelmiş. 08:16 _spasiba: dün nerelerdeymiş? 08:17 troublemaker_: dün de burdaydı. 08:17 _spasiba: ama o zaman çok işi vardı demekki 08:18 _spasiba: ya da eski tadı yok. 08:19 troublemaker_: 2. şık. 08:19 _spasiba: eski tadının olması için bişeyler yapsak 08:21 howard_roark: nasildi ki buralari eskiden ben pek bilmem de. 08:21 troublemaker_: tesekkurler. spa 08:21 _spasiba: buralarla ilgili bişey değil howard. 08:22 troublemaker_: howard 08:22 _spasiba: ben çok ciddiyim tro. aslında ne kadar ciddi olduğumu sende biliyosun. 08:22 troublemaker_: buralarla ilgili bişi spa. şahsımla ilgili deil.yoksa keyfim yerinde benim 08:23 howard_roark: pardon 08:23 _spasiba: ama sen olmayınca hiç tadı yok buranın tro. 08:24 troublemaker_: o sana oyle gelio olmasın spa.! 08:26 _spasiba: evet benim için öyle ve bi çok kişininde benim gibi düşündüğüne eminim. sen çok iyi birisin. 08:29 hawky: cook aar bulasik yikiycam gunydin cnmcm 08:30 troublemaker_: gnydn cnmcm.ehihihihihii kolay gelsin sana. eline kuvvet 08:30 hawky: haha belim aariyo 08:31 troublemaker_: gecmis olsun. 08:31 hawky: bugun yeni bi gomlek aldim alem gomleee d gostereyim bulasiktan sonra kis? 08:32 hawky: 2 sate gelirim ben D pai ii calismalar sizlere D and u d 08:32 hawky: oksi mi d 08:32 troublemaker_: kis demezsen anlasiriz.hawky.; 08:33 hawky: tepki burda arka arkaya ii harfleri var ama koyunca mod kizio ben de koymadim d 08:33 hawky: ya o kis degil o harfi cikmamis okis mi ? 08:34 howard_roark: burada herkes birbirini taniyor mu ne.ben pek yabanci hissettim 08:34 hawky: hade sen mantarci D bak seni de tanioz DD 08:34 troublemaker_: tamamdır.byes 08:34 hawky: trom tamam de de gidem ya D 08:34 _spasiba: wah howardam wah. gel bizde tanışık olalımda bidahaki geldiğinde yabancılık çekme sen 08:35 hawky: heh gittim D bulasik eldivenlerimi cekim hemen palmolive deterjan da aldim bi de mutfak bulasik D 08:35 howard_roark: unutmamisiz mantari demekki 08:37 howard_roark: o kadar da lezzetli oldu ki.hala duruyor.birazdan kalani da yiyecegim 08:43 _spasiba: afiyet olsun howarda 08:47 howard_roark: sagolasin 08:50 _spasiba: sana howarda diyorumya kızıyomusun? 08:53 SELMANCAN: selam kardesler sıkıcı bir cumartesi is yok ama is yerindeyim bu cumartesiyi niye tatil yapmazlar anlamiyorum hizmet sektorunde olsak neyse ama laf anlayan kim. 08:54 _spasiba: öylesine getiriyolar işte selman. birden tatil olupta boşluğa düşmesinler diye yavaş yavaş ,alıştıra alıştıra. 08:56 SELMANCAN: valla oyle spasiba saat 1230 da paydos bide su kıytırık 4 saat icin sabahın korunde kalkıp 25 km yol yapiyorum ya 08:56 SELMANCAN: pardon ya somurtacagima gulumseme yapmisim boyle yapacaktim 08:57 _spasiba: 08:57 _spasiba: bizi en azından 5 saat için getiriyolar. 08:58 troublemaker_: selman senin mesafe sadece 25 km mi.haha şanslısın kıymetini bil 09:00 SELMANCAN: yaa ben konyadayım biz sansliyiz biraz konyanin bi ucundan bi ucu 50-55 km zaten bende merkeze yakın bi yerden bi ucuna gidiyorum allahtan istanbulda deilim ama yabancisida deilim yani . 09:02 SELMANCAN: yani en azindan kendi arabamla gidiyorum ona sukrediyorum servisle filan hic cekilmiyo zaten 09:14 howard_roark: yok canim neden kizayim spasiba .hatta ilginc bir yaklasim hosuma gitti yaratici zekan 09:24 result: günaydınss 09:40 _spasiba: 09:46 _spasiba: bugün kimsenin tadı yok galiba. 09:49 _spasiba: ben bi sigara içiym. şööyle tek başıma volta atayım buralarda bari 09:50 SELMANCAN: spasiba biz seninle tanismadik galiba daha once sen nerdensin ne is yaparsin. 09:51 _spasiba: istanbuldayım selman 09:51 _spasiba: dış ticaret/nakliye 09:52 caf: 09:57 SELMANCAN: bende konyadayinm bende dis ticaret yapiyorun bi motor contasi fabrikasi icin material ithal edip urunlerini ihrac ediyorum 09:59 SELMANCAN: spasiba meslegi kendinmi sectin yoksa denkgeldide oyle mi girdin ilerde de devam etmeyi dusunuyormusun 10:00 _spasiba: denk geldi 10:00 _spasiba: tırlarla uğraşıyorum 10:02 SELMANCAN: benimki bir ideal kendim sektorel bi dis ticaret firmasi kuracagim insallah bu calistigim yerler benim icin sadece basamak 1 sene daha calismayi dusunuyorum daha sonra yurtdisina suriyeye gidecgim 1 s 10:03 silmarilion: spasiba banlandın mı sen ? günaydın bu arada 10:04 SELMANCAN: senede orda kalacagim benim ikinci dilim arapca ama cok ii deil o sorunuda halledip kendi firmami kuracagim 10:05 _spasiba: daha önce evet 10:06 _spasiba: inşallah olur selman 10:06 _spasiba: bandıra bandıra banladılar beni 10:08 SELMANCAN: insallah su an her sey planladigim gibi gidiyor simdiden kendime musteri portfoyu bile olusturdum sonunda basaracagina inanmalisin ki yapabilesin 10:10 treebeard: selmancan sektörel dış ticaret firmasının ne olduunu biliyo musun? 10:16 SELMANCAN: evet treebeard bir kac firmanin daha verimli is yapmak icin ayni anda haraket etmesini saglayacak sektorel bi firma ilk amacim kendi bunyelerinde dis ticareti oturtamayan birkac firma ile anlasacak ve 10:18 SELMANCAN: onlarla birlikte hareket ederek cok mal secenegi ile piyasaya girmeyi dusunuyorum ornegin sadece piston deil onun yaninda krank,yatak, dişli gibi bi cok yedek parcayi musteriye sunabilecegim hem benim 10:18 treebeard: ama sek.dış.tic. şti kurmak için yıllık ihracatları 10milyon dolar olan aynı sektorden 10 tane firma bulman gerekmiyo mu? 10:19 SELMANCAN: yararima olacak bu is hem de kendi basina bu ise girmeye cesaret edemeyen uretici firmalarin yararina bunun yaninda kendi sermayem ile iyi bir kalemde buna henuz karar vermedim en azindan bir konteyne 10:21 SELMANCAN: ya ben prosudur olarak demedim yapacagim isi en ii ozetleyen terim bu oldugu icin bunu kulandim yani ayni calisma sistemi ama sermayeleri o kadar fazla deil tabi 10:22 treebeard: ok selmancan.çok guzel. 10:24 SELMANCAN: gene ayni sektorden olacak yaklasik on tane deil ama su an elimde yedi tane bu ise hazir firma var ve bunlar tektük ihracat yapiyorlar ama ic piyasada ii yerleri var 10:25 howard_roark: howardo geldi 10:28 treebeard: tamam işte selmancan.boyle y.içi için kaliteli fakat y.dışı için tecrubesiz,elemansız bi yığın var sanırım.cok gusel fikir valla seninki. 10:29 SELMANCAN: evet aynen oyle adamlara bu is bi muamma gibi geliyor ama bunun yaninda cok kaliteli mal uretiyorlar cogu iso bile almis ama bi turlu dis ticarette uzmanlasamamislar tabi bu konya gibi bi yerde uzmanl 10:41 result: Tatil zamanı.Yine hayal kurmam lazım. 10:42 result: Şöyle güzel bi karavanım var.Hava öğlene kadar parçalı bulutlu.rüzgar hafif. 10:42 nesquik13: kalimera board 10:43 result: nesquik naber? 10:43 howard_roark: ne tatili var benim niye haberim yok 10:43 nesquik13: iidir result senden nbr neo sen misin? 10:44 result: yaa.tatil var howard işte.karıştırma.güzel hayaller kurmam lazım. 10:44 result: benden de iyilik nesquik.neo ben oluyorum. 10:45 howard_roark: n eguzel ne guzel 10:47 result: şöyle güzel bi tatil.karavanda bi ses düzeni var.eski,dinlendirici şarkılar çalıyoooo. 10:47 result: saatte 60-80 le gidiyorummm.asfalt harika.teker sesi de süper. 10:48 result: karavanda yok yok. 10:49 result: aklım işte kalmıyo.yerime birini almışlar.1 ay tatil yapıcakmışım.allah allah 10:50 howard_roark: nerede bu tatil result 10:50 _spasiba: howardo değil howarda 10:51 result: ototbanda howard.destinationher yerde biraz. 10:52 result: sahil kenarları, dağlık yerler, akarsular,kalabalık olmayan yerler 10:52 result: dünya turu. 10:52 howard_roark: 10:53 howard_roark: way be ozendim sana walla 10:53 result: tavla,satranç, dama ve okey bilecek bi eş lazım 10:54 result: 2 saatte -3saatte bir dinlenicez 2şer saat.howard tatil güzeldir yaaa 10:55 result: sadece tatil olcak kafamda.aklım hiçbiyerde kalmıyacak.herkesin sağlığı yerinde 10:56 howard_roark: walla neler vermezdin su anda oyle birsey icin. 10:56 treebeard: sonra karavana birileri binecek.kaba adamlar.sınırı gizlice gecmek için.sonra from dusk till dawn isimli bi bara gideceksiniz 10:56 askinrengii: slm 10:57 troublemaker_: neo bu ne ulaşılması güç bi hayal boyle. kafa işte deil evde değil. hadi bakalim 10:57 result: ya bende bu tatil için çalışıyorum howard.belki bu kadar çalışmasam bu tatile ihtiyacım da olmayacak ama.ben böyle bi tatil istiyorum.hatta çok farklı tatiller de var kafamda.bunların hersene birin 10:57 arwen15: noluyo burdaaa 10:57 troublemaker_: yani levent.bişey derdim ama olmicak şimdi.tebrik ediim bari. 10:57 result: gerçekleştirmek lazım 10:58 howard_roark: tatile gidiyoruz.heyooooo 10:58 arwen15: izmirden kucak dolusu sevgiler .9 10:59 result: ulaşılması zor bi tatil trouble. 10:59 troublemaker_: esma inaniimmi? puahahahaha. domesim soylemeden inanmam. 10:59 arwen15: domesin telefonu yok bende iyi mi tro 10:59 result: çok gıcığım yaa.öyle bi tatil hedefi koydum ki.buna ulaşmak için daha çok çalışmam lazım 11:00 howard_roark: merhaba izmiiirrrr 11:00 arwen15: neo naber slm howard 11:00 nesquik13: arwennnn hayatim hosgeldinnnnnnnnnnn 11:00 troublemaker_: aferin esma.o bugun girmio cunku c.tesi ise gitmio.hadi bakalim 11:00 result: iyidir arwen senden naber? seni daha dökmediler mi denize? 11:01 arwen15: sagol nes naber 11:01 troublemaker_: basla neo, anca yetişir emekliliğe 11:02 arwen15: hehehhe tro ne guzel di mi nolsun neocum yaaa bulurlarsa dokerlwer anacım 11:02 nesquik13: izmirde misin 11:02 result: amerika'ya gidip geleyim.ondan sonra işe girmeden böyle bi tatil yapıcam.gerçi işi biraz bekleticem .iş zaten belli de. 11:02 arwen15: evettttt 11:03 arwen15: sefilin selamı var 11:03 howard_roark: result nereye gidiyorsun amerika'da 11:03 arwen15: nes sen nerdesin yunanistanda mı 11:03 result: arizona howard 11:04 result: sen nerdesin? 11:05 nesquik13: arwennnn alyekum selam yaaa neyse ben 11:05 nesquik13: gitmem lasimmm optummmmmmmmm 11:06 howard_roark: san diego 11:06 howard_roark: yakiniz walla 11:07 arwen15: optum nes 11:07 _spasiba: bu gece barda roark howarda çalsın sazlar oynasın howard hayda hayda . 11:08 result: geldiğimde görüşürüz howard.ben dolaşıcam Amerika'yı bi ay kadar 11:09 howard_roark: hep beraber spasiba 11:09 SuiGeneris: selamlarrr 11:09 askinrengii: result-abd demisin hangi sehirdesin 11:09 arwen15: lenocum naber 11:10 arwen15: sende domesin teli vardır leno ben kaybetmisim 11:10 result: daha değil askinrengi. ekim gibi gelicem herhalde.tahmini 3 sene kadar ordayım 11:10 treebeard: troub izlemişmiydin karanlıktan şafaga'yı? 11:10 treebeard: arwen şu an izöirde olman gerekmiyo muydu senin? 11:11 arwen15: izmirdeyim 11:11 _spasiba: tabiki howarda. ama halay çekeceksek tro da gelsin. halay başı o olsun. yoksa oynamam 11:11 treebeard: arwen suildur a ulaşıp oyle bulabiliriz belki domes in teline? 11:11 arwen15: yani izöir dedigin yer izmirse .9 11:12 arwen15: suinin teli var bende ama rahatsız etmek istemiyorum 11:12 askinrengii: şuan burda ABD'de ohio'dan olan var mı? 11:12 treebeard: herhangi bişi için yrd ıma ihtiyacın olursa ben boarddayım arwen.hoşgeldin memleketimizie 11:12 result: ohio state uni'de arkadaşım vardıı.okuyomusun? 11:12 howard_roark: sen iste yetee spasiba .sen diyorsan vardir bir bildigin 11:13 arwen15: yaaa inanabiliyo musunuz su anda burda 11:13 treebeard: kim orda? 11:13 arwen15: heheh sagol tree ana sen de izmirdesin di mi yaaa bi toplansak 11:14 arwen15: sevkilim tree . 11:14 SuiGeneris: nolmuş kim ölmüş? 11:15 result: kerim abdul cabbar mı arwen 11:15 treebeard: oyle bişi olursa eğer,fırsat yaratabilirsem ben en azından ugramaya calısırım bi görüş milletle de 11:15 SuiGeneris: waaay nba deki efsane insan yaaa 11:15 treebeard: hııı.arwen yoksa aragorn izmirli mi? 11:16 arwen15: evet neocum yaaa bole gurbet elde adamın kontoru bitince kotu oluyomus bee ok tree ama gorusemiycem herhalde olee gozukuyo manisalı tree 11:16 result: bu boardda ki kızlar işi şansa bırakmıyo treebeard üçer dörder tane var.hangisi olduğunu tahmin etmen zor. 11:17 arwen15: askolsun neo. heheh baska boarddakiler napıyo 11:18 result: onlarada sizin erkek arkadaşlarınız bakıyo 11:21 howard_roark: kim nereye bakiyor ya 11:22 result: öküz trene bakıyo howard boşver.saçmalıyorum yaa.dalgınlık var bende. 11:23 howard_roark: siiissst kizlara laf yok 11:24 arwen15: aslanım howard be 11:24 result: öküz erkeklerdi howardpotu sen kırdın. 11:26 SuiGeneris: as a resultP 11:26 arwen15: estagfurullah ne demek yaw . sizin hatrınız icin ö. de oluuruz biz 11:26 howard_roark: kizlar toplanin etrafima 11:26 treebeard: arwen nerdesin şimdi? seni gusel yerlere yonlendirelim. 11:26 _spasiba: aaa noluyo burda bakiym 11:26 _spasiba: büyükbaş hayvan isimleri zikrediliyo 11:27 result: neyse kızlar toparlanın howard'ın etrafına.kendisine bi tane seçsin etrafındanniye toplanıyolar howard onu da söyle bari 11:28 howard_roark: kizlar birbirimize destek olalim diye result 11:28 result: işte şimdi pot fena kırıldı.3-0 hükmen mağlübüm.5 de kırmızı kart yedimm 11:29 treebeard: havırd sen de mi bağyan cinsindensin? 11:29 _spasiba: o bir howarda 11:31 howard_roark: baayan howarda 11:33 troublemaker_: result nasıl şaşırdın nasıl anlayamadın hala anlamış deilim.howardın bayan olduunu.sen eskiden kül yutmazdın 11:34 result: ben yaşlanmışım. 11:34 _spasiba: anaa hakkatenmi howarda? 11:36 musti_cangun: herrkese slm lar adamıma spasiba naber 11:37 alper_alper: merhabalar 11:37 howard_roark: kusura bakma uzduysem result ama hic sormadin ki ne bileyim neden erkek olayim ki 11:37 _spasiba: iidir musti . senden 11:37 alper_alper: yok böyle birşey yaw 11:37 treebeard: troub sana sormuştum.karanlıktan şafaga'yı izledin mi diye? 11:37 _spasiba: eğer erkek olman istenseydi olurdun zaten demi? 11:38 troublemaker_: howard neden olacak nickin.ehihihihiiiii. ama bizimkiler bişi unutup konusma tarzına dikkat etmeyi unuttular 11:39 treebeard: howard roark is an egocentric architect 11:39 alper_alper: ne o bunkan kelli keyf olsun diyemi banlanıyoruz 11:40 howard_roark: waay tree beard supersin 11:40 musti_cangun: valla nolsun iste sınavdan cıktım mal gibiydi caktım gibi bisey oldu 11:40 treebeard: diilim howard.sadece meraklıyım . 11:42 treebeard: alper_alper yoksa sen night mısın? 11:43 alper_alper: malesef levent 11:44 result: yok üzülmedim howard.mosmor oldum. 11:45 treebeard: alper sor private la mod'a.öğren bakalım. 11:46 alper_alper: boş ver lavent uğraşmaya değmez zaten sicilimiz iyice bozuk bu aldığım kacıncı ban 6 dan sonra sayamadım 11:46 howard_roark: bosver result ya yarina unutulur gider 11:49 alper_alper: hayırdır bugün millet pek bir durgun.kimsecikler yok cumartesi olduğuna mı 11:51 alper_alper: bu arada levent gecen gün sana yolladığım power point sunumuna hoca 80 vermiş-20 puanı da en sonunda dalganı geç diyordu ya ordan kırmış 11:52 stronghold: selamlar millet, nasılsınız? 11:56 treebeard: alper ben de ayın yerden kırmıştım .yaklaşım pek başarılı değildi.ozellikle bi odev için 11:56 treebeard: selam stronghold.cmts mesaisi işte 11:59 alper_alper: dalganı geç derken biraz sınır dışı olsun diye düşünmüştüm biraz mizah ama arkadaşa 20 puana mal oldu-neyse onu bulduğuna dua etsin levent ben yapmasam hiç puan alamayacaktı 11:59 treebeard: ok alper.neticede amacına ulaşmış yani sunumun. 12:01 alper_alper: işin enteresan tarafı arkadaşa cd yi verdim elaman hiç incelememiş hoca sınıfta koyuyor bi,lgisayara en sonunda o lafı görünce apışıp kalmış hoca amacın ne deyince laf olsun diye cevap vermiş 12:01 howard_roark: herkese iyi geceler bne kaciyorum. 12:02 alper_alper: sanada iyi geceler hayırdır yaw öglenden geceyi yaptın 12:04 howard_roark: burada sabah olacak neredeyse size iyi sabahlar 12:04 treebeard: gorusuruz howard. 12:05 alper_alper: iyi sabahlar iyi geceler howard istediğini sec ikisinden biri hangisi işine gelirse artık 12:06 arwen15: kacıyom gorusuruz 12:07 alper_alper: baş baş esma 12:07 treebeard: gorusuruz arwennn.kaç tabi.gelmişin gusel memlekete.gez,dolaş 12:09 musti_cangun: jkenfje 12:09 alper_alper: güzel memleket neresi türkiyenin herbir tarafı güzeldir 12:23 musti_cangun: bencede turkiyeminheryeri gusel bosuna dememisler baskoymusum turkiyeminuğruna diye 12:25 alper_alper: evet musti 12:25 treebeard: .insan memleketini niye sever başka çaresi yok da ondan.pek sevmem y.erdoğanı ama, unutulmuş bi kasaba,dunyadan bihaber vatandaşları için bld.başkanı konuşuyordu. 12:26 alper_alper: bence olmaz öyle bir mantık "mecmuriyet" çok yanlış 12:26 result: Amelia_Comptine D'un Autre Ete-L'Apres Midi 12:28 treebeard: mecburiyet olmasa daha bi severdik memleketi alper 12:29 alper_alper: sana lafım yok zaten levent y.erdoğana 12:30 result: Tatilden vazgeçtim.Emeklilik en güzeli.Bi evim var .Ormanın içinde.sadece koku veren ağaçlar var. 12:31 result: her taraf renkli çiçeklerle dolu.tarlam var.domates,biber ve buna benzer bi sürü şeyi ben yetiştiriyorum 12:32 alper_alper: ohh ne güzel işte result senden iyimisi var 12:32 treebeard: ne yapsam ne yapsam bir hamak alıp sallansam.şarkıyı da mırıldanırsın arada result 12:34 result: yok ya.benim böyle hayallar kurmamam lazım. 12:35 chita: hayal kurmak guzeldir insanin ufkunu gelistirir, 12:35 result: ben hayatımdan memnunum.çalışmak güzel.allah sağlık problemi vermesin 12:36 alper_alper: amin amin 12:36 result: daha yavaş adımlar atmam lazım. 12:37 _spasiba: birazdan mevcut dahada azalır heralde? 12:37 treebeard: evet chita .ben bi de ruyaları severim.uçtuğum ruyaları.koşar,kulaç atar havalanırım.süzülürüm gokyuzunde kuş gibi.pek gusel olur 12:38 treebeard: benim 2 bucuk saatim var spasiba.saat 3 de mevcut bi kişi azalacak onu biliyorum. 12:39 result: herkese iyi tatiller.ben biraz çalışayım artıkbu kadar tatil yeter 12:39 chita: ne mutlu sana treebeard, ruyalar insani motive ediyor,ben cok etkilenirim mesela. 12:39 treebeard: sana da result. 12:39 _spasiba: az sonra bi kişide ben going 12:40 chita: spasiba,rusca bilir misin? 12:40 treebeard: ben bu ara pek hatırlamıyorum ama.uçtuğum gecelerde daha bi guzel uyanırım.gün içinde farkında olmadan gulumseyip,dalıp uctugumu hatırlarım. 12:42 _spasiba: üç beş kelime kadar bilirim., 12:43 chita: uçmayi hissetmen süpper,ben düstügümü bilirim bi. 12:44 chita: bende bes on kelime bilirim,dasvidanya,privet,sukucala,ya tibe lublu.vb 12:44 treebeard: düşmek.eskiden olurdu.sonu gelmez bi yerden aşşaa doğru git,git.sonra zıplayarak uyan .ben bi yılan gorurdum kucukken bin kez gormusumdur.yılan beni soktu mu o ben olurdum ben de yılan. 12:44 _spasiba: yanlış biliyosun birini ama 12:45 _spasiba: ya lublu tibya 12:45 treebeard: sonra sabaha kadar kendimi arayıp bulmaya ve kendimi sokup tekrar kendim olmaya uğraşırdım.yılan 12:46 _spasiba: sukucala ne demek? 12:46 chita: ya tibe lublu ile ya lublu arasinda fark yokki 12:46 _spasiba: zdravusti,davayi,kak dela,lubi menya,nyet. 12:47 chita: sukucala özledim 12:48 chita: evet ya,düsmek cok kotu bisi,gercek gibi oluyor.Yilan mevzuna gelincede ben cok tirsarim yilandan,ben ondan uzak o benden uzak olsun 12:50 treebeard: bi de karabasan gorurdum eskiden.çöker bi ağırlık üstüme.nasıl bi ağırlıksa.hareket edemessin,uyanamassın,sesin bile cıkmaz ruyanda.konusamassın. 12:50 SuiGeneris: yılandan korkmam yalandan korktugum kadar 12:51 alper_alper: sorma levent ya çok pis bişey karabasan abi adamın üstüne bi oturdumu canını çıkarıyo 12:51 treebeard: yılandan da korkarım yalandan da.bi de kayahan ın yeni album cıkarmasından en cok korkarım. 12:52 chameleon06: merhaba arkadaşlar 12:52 treebeard: merhaba chameleon06. 12:52 chita: banada bi kere oldu.bgazina yapisir biri sanki,maz seni.cok kotu bi durum 12:53 _sweet_: selamlarrrrrrrrr 12:53 SuiGeneris: merhaba chame sevdinmi sarkıyıD 12:53 chameleon06: konu nedir abi şimdiki 12:53 chameleon06: oo o şarkıdaki hatun süper zaten sui 12:54 treebeard: sweet sen de hoşgeldin. 12:54 SuiGeneris: sanada selam sweet 12:54 treebeard: konu serbest çağrışım. 12:54 SuiGeneris: hatun[lar] ehhe 12:55 chameleon06: klipteki ama söleyen sanırım Dj .ya bu gün locus solusa kim gelio bilen var mı? 12:56 chita: kayahani sevmem,adamin sarkilari cok sahte geliyor. 12:56 chameleon06: sweet hoşgeldin konumuz er kişi hatun kişi 12:56 dirhelek: Selam boardin sakinleri 12:56 _spasiba: ben gidiyorum arkadaşlar. kendinize iyi bakın. herkese iyi haftasonları. 12:56 yulia_s: slm arkadaslar nasılsınız? bir konuda yardıma ihtiyacım war yardım edermisiniz?, 12:56 _spasiba: hoşçakalııınn. 12:57 treebeard: chita.evet ben de hiçççç sevmem.neymiş gönül odası varmış evinde.cok kıl yaaa 12:57 treebeard: gorusuruz spasiba buyrunuz yulia elimizden gelirse 12:58 yulia_s: ok treebeard thanks, "umarım bu kadar sabretmeme degecek bir indirim yaparınız." ing nası solenir? 12:58 chita: bak sozlerini bile bilmiyorum 12:58 treebeard: selam dirhelek 13:00 chameleon06: electro cute geliioooooooooooooooooooooooooooooooooo 13:00 treebeard: we hope your discount will be worth our patience.gramerinden emin diilm. 13:00 pharmacien: ssk paramı verdi arkadaşlar 13:00 SuiGeneris: i hope you make a discount that worthes to my waiting patiently 13:01 pharmacien: zenginim bu aralar 13:01 pharmacien: sizi biyerlere götüreyim 13:01 yulia_s: hmmm ok cok tesekkur treebeard. 13:01 yulia_s: sana da tesekkur sui 13:02 treebeard: rica ederim yulia.bak suigenerisinkiyle harmanlarsın .pharmacien nerdesin? 13:02 SuiGeneris: onlar bizim okulun festinde cıkmıslardı 13:02 jessie: sui-tree slm 13:02 SuiGeneris: yw yulia 13:02 treebeard: selam jessie 13:03 SuiGeneris: hey jess selam naber? 13:03 chameleon06: nasıl canlı performansları sui ? 13:03 hawky: jess hane benim dizim ? 13:03 result: jessie naber 13:04 hawky: naber senseinin cekirgesi ? 13:04 stronghold: iyi tatiller millet kendinize iyi bakın 13:05 result: sana da iyi tatiller stronghold 13:05 pharmacien: ne tatili bu 13:05 jessie: hawky-a askolsun istedinde gondermedimmi msn'le gonderemem yanliz,msnimi vermiyom kimseye.rarla bolim dedigim gibi gondereyim ok? 13:05 jessie: result-aa neo senin ne isin var cmt cmt burda 13:06 hawky: okis jess vereim mi maili? 13:07 result: jessie aslında cumartesi hep buradayım ben de sözlüğe girmiyodum. 13:07 dirhelek: selam tree.umarim kayahan abime kotu bi laf etmedin orayi kacirdim da.sari sekerim.sinek gibi ezerim yaaani.adamin koyu var Gomec te bizim komsu olur 13:08 jessie: hawky-gonder pm ; hallederiz. 13:08 treebeard: dirhelek valla sevmiyorum hiç kayaHanı,,nedense hiç sevemedim. 13:08 hawky: gonderdim halelderiz dimi d 13:09 jessie: sui-notoyu gorursen gmailine bi baksin ok? m.c'in yeni albumu cikti onu gonderiyom ona ; 13:10 result: ben söylerim jessie.pazartesi'ye gelir oo. 13:10 dirhelek: tree; ilk ookuldayken severdim kayahani, o zaman sarkilari anlamli gelirdi 13:10 jessie: ya bugun erik buldum yaaa. nasi sevindimm 13:10 jessie: result-oki doki.hadi ben kacar.yemek yapcam. 13:11 dirhelek: jessi.mahsus mu yapiyosun sen? bi erik buldum, bi tahin buldum., bi ulker buldum diye? 13:11 result: ok jessie.take care. 13:11 dirhelek: hem pekmezi bulmadiktan onra tahin neye yarar ki? 13:11 chita: bende tree'nin yanindayim,koyu moyu olsun farketmez.adamda kabiliyet yok yazam1yor iste,bi turlu ogrenemedi 13:12 result: normal dirhelek jessie mozambik'te oturuyo 13:13 dirhelek: chita ayni fikirdeyim sadece treeye takiliyordum, ben de sevmem onu .muzigi! basit, cocuk sarkisi gibi 13:13 jessie: dirhelek-P yaw dirhelek sendeki yokluk bizde de var arada bi 2 cikiyo bulduklarim sora kayboluyo insanin hevesi kursaginda kaliyo .hic olmamasi daha iy bi yerde P 13:13 treebeard: bana şu sevgi pıtırcığı halleri cok gıcık gelir.ben hiçbir sevgi pıtırcıgını sevmem.haşmet,iclal. 13:14 treebeard: dirhelek abi xiamen e gelme ihtimalim de var 13:14 dirhelek: result. h.kong da biliyorum da .valla napiyo ediyo aradigini buluyo.du bakalim yarin da pastirma buldum, aliyiiim mi? diye sorucak? he he he 13:15 result: jessie gözlükleri attı.laser ameliyatı oldu.yeni görmeye başladı 13:15 jessie: dhade size sohbetler ben kacar.take care you all.see you 13:15 musti_cangun: tanıdık kimse yokmu burada 13:15 jessie: result- P 13:15 dirhelek: tree.ciddimisin.ha ha ha.yasasin bizim yogurt fantazisi gercek olucak.YORSAN kaymakli olsunnn 13:16 maximus13: hey selam arkadaşlar nasılsınız nasıl gidiyor işler? bu arada moderator buralarda mı yine banladı beni sanırım bu gostların kişisel problemleri var benimle ilgili 13:17 dirhelek: jessie alisveriste 10 kaplan gucundedir derler honkong ormanlarinda 13:17 treebeard: gorusuruz jess.dirhelek yogurt olmasa bile kesinleşirse sana katı bişiler getirebilirim 13:19 maximus13: herneyse o yoksa yoktur olmadıgıda daha iyi aslında herneyse tanıdık kimseler var mı buralarda acaba 13:19 dirhelek: tree.ben 10 haziran a kadar burdayim.yolculuk ne zaman basliyo? 13:19 result: kimleri tanıyosun maximus13? yükseklerde tanıdıkların var mı? 13:20 treebeard: maximus selam.dirhelek abicim 20-25 mayıs gibiğ cıkıcaz yola.fuan kesin gibi de xiamen de gorusmeler suruyo.bakalım. 13:20 simple: what are you? 13:20 dirhelek: maximus.o her seyi gorur ve duyarrrr,,,o, bannnlarrr 13:20 simple: when are you from? 13:21 maximus13: yalakalık yapsaydım olurdu herhalde ama gördüğün gibi beni banlamayı tercih ediyorlar sanırım bir zevk meselesi oldu onlarda bu maximus nickli kimseleri banlamak herhalde result 13:21 dirhelek: ok tree 13:21 simple: why old are you? 13:21 treebeard: i m from september 11th simple 13:22 dirhelek: tree, cin vize istiyo biliyorsun degilmi? burdan resmi onayli davetiye gerekiyo.gorusecegin sirketlerden onu tedarik et simdiden 13:22 maximus13: aranızda tıp öğrenci 13:23 simple: thank you tree. i love you. can you cook at the cinema? 13:23 mrbashkan: arkadaşlar selam 13:23 maximus13: aranızda tıp öğrencisi olan var mı varsa biraz konuşurduk tıp hakkında özelliklede virüsler hakkında zaten pek giremiyoruz buaralara haftada bir kere bari iyi değerlendirelim zamanımızı 13:23 dirhelek: simple red diye ingiliz bi sarkici vardi .onu severdim, iyi soylerdi 13:24 dirhelek: maximus.yok maalesef 13:25 chita: kardesim maxmus tip mezunu maalesef o da yanimda degil 13:25 simple: i am a virus. i hate science. i like music. yes. 13:25 treebeard: dirhelek davetiyeler geldi.onu bekliyorum zaten 3 haftadır.pztsi-salı gondercem vize için.simple sen ne diyosun i can cook at cinema.i also dance 13:26 dirhelek: simple.me too 13:27 chita: i can! i can cook at the cinema and i can many thing thereP 13:27 treebeard: simple are you a social virus? 13:27 dirhelek: tree.davetiyeler, sirket degil resmi kurumun olacak.uzerinde koca bi yildiz kirmizi muhru var,,ya cin de bizden vize istiyor iste allah allah 13:28 maximus13: you are a virus if so we can talk about viruses think about viruse once when you investiagted something about viruses you willsee how great creatures they are 13:28 treebeard: biliyorum dirhelek.koca kırmızı yuvarlak bi muhur ve yazıların hepsi cince. 13:28 result: i am trend micro 13:29 dirhelek: tree.ben onu daha cok koli basiliye benzettim,,maximus tiptaymis.o anlar virus ve bakterilerden,,bi de o baksin 13:29 maximus13: think about them once they dont have any proof reaidng mechanism so that they can change their genomic system so that any antibioticts or somethin else like these drugs will beineffective 13:29 simple: i am not as social as bryan. but Mary is longer than me. 13:30 dirhelek: tree,,dogru o zaman mesele yok.bu arada aksami ettik, ben kactim cumleten kalin saglicakla boardin"sevgi pitirciklari" sari sekerleri ha ha ha 13:31 maximus13: anladınız mı dediklerimi düşünsenize bunlarda proof reading mekanizmöası yok vede bu şekilde gen yapılarını her replikasyonda değiştirebiliyorlar vede herhangi bir laçtan kurtuluabiliyorlar 13:31 dirhelek: bye hepinize arkadaslar 13:31 simple: i am simple. yes it is my name, too. are you my friend? 13:31 treebeard: gorusuruz dirhelek .simple i m taller than every simple viruses.but mr brown is so sad with this. 13:32 maximus13: ama bence bunlarda yada herhangi bir şekilde gen yapılarını değiştirenler ister bakteri olsun ister leishmania bunlar bu yapılarını isteyerek değiştiriyorlar yani gen yapılarını dğeiştiren bir mekaniz 13:32 result: dirhelek iyi tatiller.it is pencil at the blackboard simple 13:33 maximus13: bunun bence en basit örneğide bunlar herhangi bir antibiyotikle karşılaştıklarında gen yapılarını değiştiriyorlar bunuda her 10 bin nükleotidde bir yapıytorlar böylece ilçaların etki ettiği yerleri 13:33 alper_alper: ayrica GOETZE brand disindaki urunler icinde bizde teklifler almanizi beklerim.for trans 13:34 maximus13: etkisiz hale getiriyorlar eğer bu mekanizmanın olup olmadıgını eğer bulunursa bu mekanizmayı yokedecek ilaçlarla artık bir hiv yada stafilokok türü bakteriler tarih olacagını bir düşünsenize 13:34 simple: thank you result. i love you. can i call you "mom"? 13:34 result: ingilizce bilen yok mu aranızda.hadi çevirin yawwww. 13:34 chita: maximus canim,bisey anlamadik,anlamak ve sana cevap vermek cok isterdim 13:35 alper_alper: 1333 alper_alper ayrica GOETZE brand disindaki urunler icinde bizde teklifler almanizi beklerim.for trans 13:35 SuiGeneris: alper abi ben turkcesini anlamadım o cumlenin noktalama sorunumu war acaba? 13:35 result: annen alınmasın sonra simple? 13:36 SuiGeneris: hehe result super 13:36 alper_alper: ayrica, GOETZE brand disindaki urunler icinde bizde teklifler almanizi beklerim.for trans 13:37 alper_alper: düzeltiyorum dogrusu söyle olacak 13:37 treebeard: in addition to GOETZE brand, we would wait your request for proposal for the other producs. olur mu ki alper alper alper alper? 13:37 maximus13: in addition we want you to get any offer about the products wihout goetzebrand değil mi 13:37 result: alper onda türkçe hatası yoksa ben türkçe bilmiyorum.hiç bişey anlamadım 13:38 alper_alper: ayrica,GOETZE brand disindaki urunler icin de bizden teklifler almanizi beklerim.for trans 13:38 treebeard: maximus ben anlamaya calisiyorum.evet muthiş olurdu. 13:38 alper_alper: bizden olacak 13:39 result: we also expect u to ask us another brands other than GOETZE 13:39 maximus13: aslında anlmayacak birşey yok ilaçlar her mikroorganizmaların belli mekaniması üzerinde etkili olur mesela ne yapar penisilin türevleri bakterilerin membran yapılarını bozar vede onları öldürür 13:40 maximus13: ama virüsler yada bakterilerde ne yapıyor genopik yapılarını değiştiriyor vede membran yapılarını değiştiriyor vede ilaçlar bunlar üzerinde etkili olamıyor biz bu mekanizma olup olmadıgı bulursak 13:40 alper_alper: TEŞEKKÜRLER HEPİNİZE 13:41 result: i also expect u to ask us another brand names other than GOETZE for other products. 13:42 result: the better , the last one.önemli değil 13:42 maximus13: vede bu mekanizma üzerine gidersek eğer bu gen yapılarını değiştiren canlılar artık tarhini tozlu sayfalarındaki yerleri alırlar değil mi szicede siz en düşünüyorsunuz 13:42 crazybull: hadi bi de ben deniym. "i would like you to ask us for quotations about the products other than goetze brand". 13:42 chita: we are waiting your request regarding to other brands beside goetze 13:43 alper_alper: allah allah ne bu böyle herkeşler havasında bügün tercümeler yagıyor sag olun taw 13:43 chita: yess,crazybull,bence super dedin. 13:44 troublemaker_: result other than goetze olmamış bence 13:44 crazybull: thnx chita ; yours wasnt bad either. 13:45 chita: haklsin maximus super bir fikir ,bunun uzerildecalisilmali 13:45 result: sence nasıl olmalı trouble? 13:46 troublemaker_: different from, rather than, falan bence daha uygun olurdu 13:46 treebeard: bu mekanızmanın olup olmadıgını bulursanız , bi de bunu yok etmenin yolunu da bulmak gerekiyo di mi?hadi max.çalışın da bulun o zaman! 13:46 chita: benim tercumem cok eksik kalmis,cok kisa kesmisim. 13:48 troublemaker_: except belki 13:48 maximus13: yada virüslerin tümör hücrelerini üzerinde neden kullanamıyoruz virüslerin genomik yapısı rekombinasyon teknolojisi sayesinde değiştirebiliyoruz yani virüsleri kullanarak tümör hücrelerini öldürebilir 13:48 result: benim türkçe anladığım; GOETZE ürünlerinin dışındaki ürünlerdede teklif verebiliriz gibi.yani GOETZE ürünlerinin dışşında.bu yüzden rather than bence olmaz.different from başka şekille kullanılabilir 13:48 troublemaker_: aside from da uygun yanda yazıo. 13:49 troublemaker_: besides olur o zaman 13:49 result: except kullanılabilirdi ewet.other than de kullanılır bence.ama zaten iş işten geçti galiba 13:49 troublemaker_: ama other than yanlış gelio kulağa. ne biliim 13:49 maximus13: tümör hücrelerini bilirsiniz değil mi bunlar aslında normal insan hücrelerinin değişmi halini almış hücrelerdir yani bunların bazılarının memran yapısı değişmiştir ama kesin olan varki dna yapısı deği 13:50 result: bu son mesajım.kontörüm bittikulağına ters geliyosa.yanlış diyelimm.bende sevmedim şimdi.o kadar güzel kelimeler varken. 13:50 treebeard: ben hucreleri de tumor hucrelerine benzer di di mi? 13:51 maximus13: bizde buna uygun olarak virüsleri kodlar vede göndeririz değil mi ama aslında bunların doğruluk kaynagı yok davulun sesi uzaktan hoşgeliyor değil mi bunlar üzerinde bayagı çalışılmalı belk 13:52 maximus13: benler tümör yani kanser hücrelerine benzeyen de benzemeynde yani bunlar aslında fazla melanin salgılayarak derilerin rengini değiştiriler biz aslında tıpta bunlara nevüs deriz bunların değişik şekill 13:53 maximus13: yani bunların bazıları kanserleşme eğilimi vardır bazıları ise beningtir yani her ben yani nevüs kanserleşecek diye birşey yok ama araştırma yapmak lazım buda benin son kontorum birazdan yine gelirim 13:57 chaika: in addition to GOETZE olabilirmi? 13:57 alper_alper: I hope so you are fine and also your workböyle bir cümle olur mu-olmaz ise doğrusu ne olur acaba? 13:58 alper_alper: abi siz hala goetze de misiniz o mail coktan yollandı ve okunmuştur hatta cevabı yoldadır 13:58 treebeard: olmaz alper .doğrusu nasıl olur bi düşünelim. 13:59 chaika: i hope you are fine daha iyi 14:00 result: i hope u are fine and so does your job. 14:02 simple: i am simple but beautifull. 14:03 treebeard: result ın cumlesinden hareketle i hope you are fine and so is your work derim ben. 14:03 gitarci: selamınhello 14:04 gitarci: ıs there any gırl who wants to meet me? 14:04 chaika: simple and beautiful, interesting 14:04 alper_alper: ben isterim gitarci 14:04 result: treebeard haklısın.seninki daha doğru oldu 14:04 simple: i love you. yes yes. you. 14:05 gitarci: heyy sımple hello 14:05 alper_alper: THANKS 14:06 chaika: simple loves simple 14:06 gitarci: alper_ 14:07 simple: i am simple. and simple is my name. 14:08 alper_alper: gitarci but there is a problem i am not a girl 14:08 gitarci: sımple tell about youself a bit are you a boy or girl? 14:08 chaika: it is very simple - 14:10 simple: i am not a boy nor a girl. i am simple. don't you listen? i like milk. and i am going to cinema with my friends. Mr Brown is a very good friend of me. 14:12 gitarci: ok simple ı thımk you are a sımple person but what is your natıonalıty? 14:13 simple: sometimes i can fly if i am not very busy. and will you mary me? i am from last century. simple, isn't it? 14:14 crazybull: shoot me again, i ain't dead yet. _MetallicA_ 14:14 treebeard: gitarci belli degil mi?simple turk ingilizce okul kitaplarıyla dalga geciyor.nereli olablilir? 14:15 simple: i am from Lithuania. have you ever been there? when it rains, it really rains in Lithuania. 14:15 alper_alper: firmamiz bu urunlerin tek yetkili saticiligini almistir 14:15 gitarci: ne bilim ben nereli oldunu nereli imiş 14:15 chaika: simple, where do you fly if you have time? 14:16 simple: can you please spell love? no i cant. i am not that hungry. ok. thank you. 14:16 alper_alper: diger firma devre disi kalmistirfor trans 14:17 alper_alper: 1415 alper_alper firmamiz bu urunlerin tek yetkili saticiligini almistir 14:17 simple: i fly high. and fly down. fly is a fly. wzzt. 14:18 simple: our firm is now the only recognized dealer for these products. 14:18 gitarci: good byess. 14:21 simple: the other firm has been inefficiented. 14:22 alper_alper: teşekkürler simple 14:22 treebeard: our company is the only authorized dealer for these products 14:22 simple: think simple. the answer is in you. you are the answer. yes. i am simply the best. no no. i am not hungry. thank you. 14:23 chaika: inefficiented dogru bir kullanim mi? 14:24 chaika: ilk defa bu halde kullanildigini gordum 14:25 treebeard: unauthorized da diebilirsin alper ? 14:25 simple: i made it. inefficiented. sounds good to me. 14:26 treebeard: good for you simple. 14:26 chaika: evet ama turkceyide boyle guzel saund yapiyo diye batirdik. hos olabilir ama hos degil bence 14:28 simple: hello. my name is simple. lets play basketball. but it is my ball. i must win. ok. lets go, my friend. you protect english. and i have fun chaika. ok. 14:28 alper_alper: okey tesekkur ederim arkadaslar siz olmasanız ben ne yapardım yaw allah yoklugunuzu göstermesin olurda konyaya işiniz düşerse size etliekmek borcum olsun 14:29 alper_alper: şöyle yanında bol köpüklü buz gibi bir bardakta ayran tabi iki bardak da içebilirsiniz 14:29 zeynomavi: several years ago we isolated a clone from a chick embryo 14:30 chaika: maksat ingilizceyi korumak degil ama cevreyi temiz tutmak sadece. aliskanlikla o kelimeler turkcemizede girebilir. kimbilir? degilmi simple? 14:30 treebeard: are you working for ken.fried chicken zeynomavi? 14:33 simple: i am simple chaika. i dont understand what you mean. but if you want, we can play football. or Mr and Mrs Brown is a very happy family. but where is Brown Jr? 14:40 treebeard: i m not sure simple.Mrs brown is flirting with mr drown under the table.oh my goodness.did you hear ma? 14:50 simple: when i say "simple", i dont mean "unsophisticated" or "banal". watch me. you will see. 14:51 alper_alper: firmanizin gizlilige uymasi halinde avrupada calistigimiz ve sizlerinde cok iyi bilecegi bir cok musterilerimizin detayini size referans olarak verebiliriz 14:51 bubuuuu: arkadaşlar merhaba,birşey sorucam bilen varsa bana yardımcı olurmu acabaşöyle bir cümle kurmak istiyorum,ama okulumu sorunsuz bitirmeyi hedefliyorum, ya da okulumu başarıyla bitirmeyi ümüt ediyorum? 14:51 alper_alper: yardım edebilecek birileri var mı orada 14:52 bubuuuu: ^^okulumu başarıyla bitirmeyi hedefliyorum ^^u kullanmalıyım ama hedeflemek nasıl denir bu cümlede ing. ,? 14:52 alper_alper: 1451 alper_alper firmanizin gizlilige uymasi halinde avrupada calistigimiz ve sizlerinde cok iyi bilecegi bir cok musterilerimizin detayini size referans olarak verebiliriz 14:52 treebeard: 10 dakkadan azz kaldı tatile girmeme 14:52 alper_alper: levent gitmeden önce su cümleyede bakarmısın 14:53 treebeard: my aim is.olur mu bubu.bi saniye alper bakiim. 14:56 bubuuuu: treebeard ,o beklenti gibi bir anlam içeriyo dimi, bilmemki olurmu acaba ,yani target hedef ama hedeflemek nasıl denir , bi ona ben bakiym tree 14:56 treebeard: if your company accepts privacy, we would send you many good companies' details as reference which you have already known. gibi bişi deniyim sana alper. 14:57 treebeard: aim amç/hedef diil mi bubuu? 14:57 alper_alper: okey levent saol 14:57 bubuuuu: ama hedef olarakta kullanabilirim herhalde neyse şimdilik bunu kullanıym de araştırırım buarada sağol tree 14:57 treebeard: beklenti diil yani. 14:58 treebeard: ok rica ederim ikinize de 14:58 simple: we can quote our very well known clients references which we have been having business together in Europe, in condition that your company coinced to privacy. 15:00 treebeard: evet well known clients,,daha başarılı,,ek olarak which we have been cooperating i de onerebilirm. 15:01 treebeard: ben gidiyorum.arkadaslar gorusmek uzere tatil beni bekler 15:01 bubuuuu: iyi tatiller tree 15:01 alper_alper: baş baş levent iyi tatiller 15:02 simple: my mother is Lady Diana, and my father is Kara Murat. so i can speak English and Turkish as my mother and father languages. 15:04 cerenbugdayci: slm millet 15:05 bongirl: slm 15:06 bongirl: heap 15:07 cerenbugdayci: bon tabi burda bi kalabalık varsa 15:08 bongirl: bilmiyorum baksana ses soluk yok kimseden ceren. 15:09 simple: i am here. but i dont know you. who are you? if you say your names, i can talk to you. my mother is there. pointing. do you like candies? 15:10 alper_alper: ceren nerelerdesin yaw 15:10 cerenbugdayci: buralardayım alper sizi seyrediyorum ama yazmıyorum nbr 15:12 alper_alper: demek bizi seyrediyorsun.nasıl görünüyoruz oradan 15:12 cerenbugdayci: alper bu kaçıncı nick senin ya her gördüğümde başka nick 15:12 bongirl: i like candies. i am called pelin, simple. 15:12 cerenbugdayci: hehehe eh idare eder derecede görünüyosunuz 15:17 simple: pelin is a student. and she lives in istanbul. i know pelin. pelin is 16 years old. 15:17 alper_alper: eee alıştık artık ceren 15:18 alper_alper: sıkılıyorum hep aynı nickleri kullanınca değişiklik iyi oluyor 15:18 bongirl: hayır simple 16 deil 19 and i am living in izmir. 15:18 momentum: selam 15:19 alper_alper: burayada bol izmirli takılıyo 15:19 simple: you know what this is. taking answers without asking . 15:20 mylove: you are so slowly l have a suggestion , can you write more faster 15:20 alper_alper: aloooo ceren nereye kayboldun yaw 15:20 alper_alper: bana biraz müsade 15:21 cerenbugdayci: buradyım ya alper size bakıyorum 15:22 bongirl: simple, who are you? 15:23 simple: i am simple. and simple is my name, too. 15:27 furious_girl: ya konuşun hadi 15:28 nesquik13: hello folks 15:28 bongirl: selam nesquik 15:29 furious_girl: slm nes nbr 15:29 mylove: l think ,fearful person doesnt say his/her name , are you fearful person ?or not? 15:30 furious_girl: ÜFFF sıkıldım ya 15:31 fiore: hi all 15:31 bongirl: nbr furious? 15:32 simple: bongirl is 19, from izmir. and i am 11, from Bristol. 15:32 bongirl: revolution 15:32 maximus13: evet ben geri geldim nerde kalmıştık ya treebeard burda mı ya onunla benler hakkında konuşuyorduk 15:32 kull: selamlarr 15:32 kull: ness naber 15:33 mylove: because you r already furious_girl and quick get angry girl 15:33 bongirl: nice to meet you, simple. 15:34 maximus13: hey treebeard buralarda mı onunla benler yani nevüsler hakkında konuşuyorduk ona birkaç bilgi daha verecektim burdaysa biraz daha bilgilendirebilirim kendisini 15:34 furious_girl: iyilik bon senden nbr ayrıca ben azönceki cerenbugdayci 15:35 furious_girl: mylove evet ben çabuk parlarım o yüzden kızdırmayın beni tmm? 15:35 nesquik13: kullll mrbbü 15:36 bongirl: benden de iyilik çok sıkıcı bi kitap okumaya çalışıyom şu vize bi bitse. sen napıon burda furious? 15:37 furious_girl: öle zaman geçiriyorum 15:37 kull: ness napıyosun haftasonu haftasonu burda ? 15:38 maximus13: hey burda tıp öğrencisi yada tıpla ilgisi olan var mı varsa biraz tıp hakkında konuşabiliriz 15:40 battlemage: ceren yine mi burdasn selam 15:40 furious_girl: aman maxi lütfen nolur şu tıp hakkında konuşmayın 15:40 maximus13: hey kimse yok ya burda ya suildur filan var mı acaba buralarda bu ne iş kimse kalmamış ya burda 15:41 furious_girl: ya bi SİNEK mi vızıldadı 15:42 furious_girl: suil buralarda ama seslide deil maxi 15:43 momentum: furious 15:43 momentum: nerden? 15:43 maximus13: zaten o kesin buralardadır kesin buranın demirbaşlarından seslisozlugun bir demirbaşlar listesi çıksa kesin o listede suildur bulunur sanırım o kesin portatif ıq ölçme makinası hakkında konuşuıyordur 15:43 furious_girl: niye sordun moment 15:44 momentum: sadece merak ; 15:44 furious_girl: osmaniye 15:44 momentum: uzakmis 15:44 bubuuuu: arkadaşlar foruma bişi yazdım translate bölümünde bakarmısın çok basit bi yeerde takıldım yahu? 15:45 furious_girl: sen nerden 15:46 momentum: ankara 15:46 momentum: izmirliyim de burda okuyom iste 15:46 bubuuuu: nolur nolur bi bakin şu forma 15:46 furious_girl: ah ah bende ankaralıyım ya burda babamın işi nedeniyle kalıyoruz 15:46 bubuuuu: ya sinir oldum ,takıldım kaldım, 15:48 furious_girl: bubu azönceki hedeflemek sözcüğü dimi valla bilsem sölerdim 15:48 momentum: ya msn falan varsa özel mesaj atsana forumdan. msn den konusalim 15:49 maximus13: forum mu nerdeki forum? 15:49 momentum: hedeflemek aim galiba 15:49 momentum: ya buranin forumu yok mu 15:49 momentum: hem sana demiyom maximus 15:50 maximus13: eğer buraya yazarsan sana yardımcı olmaya çalışırım 15:50 alper_alper: Flywheel Housing ureticisi olan Torsan Co. nun urunlerini turkiye disina satmakla yetkili 2 firma var idi. 15:50 alper_alper: max su cümleye bakabilir misin 15:50 momentum: furious_girl un varsa msn id' sini sitoym da 15:51 firas_alhamdani: selam olson siza boton arkadaslar 15:51 momentum: a.s. ; 15:53 maximus13: there was tow companies which is liable for selling the products of torsan co. which produce flywheel housing out of turkey 15:53 furious_girl: varda veremem seni tanımıyorum doğru düzgün hem insan istiyorum demez verirmisin der 15:54 maximus13: bilmiyorum doğru yanlış mı ama ben bu şekilde çevirdim 15:55 maximus13: aslında tıpla ilgili çevirileriniz varsa daha çok yardımcı olurum yani tıpla ilgiliyse daha faydalı olabilirim size yada tıp ilgili konulara 15:56 maximus13: benim canım sıkılmaya başladı ya eski adamlar filan örneğin sarz yada john yada türkiyer olsaydı biraz konuşurduk onlarla ya onlar buralarda mı acaba 15:57 firas_alhamdani: ben firas irak turkmen 15:58 maximus13: ırak türkmenlerinden demek hayırdır nerden buldun ya burayı seslisozluku nasıl gidiyor işler ırakta sanırım türkmenlerin için kötü günler bekleniyor değil mi 15:59 maximus13: hey orda mısın firas alhamdani ne oldu ya türkçeyi anlamakta zorlanıyorsun herhalde değil mi 15:59 alper_alper: başkası var mı bakabilecek 15:59 furious_girl: ya hadi konuşun bişiler ama ltfn tıpla ilgili olmasın 16:00 maximus13: is liable yerine sanırım authorized olacak sanırım bunuda eklemek lazım 16:00 libra_elmir: aman maksimus boş ver sen firtas ı ben msn mi verdim ona türkçe öğretecem derken kendim unutacaktım nerdeyse inşallah nick imden tanımaz beni bu arada herkese selmalar 16:01 libra_elmir: selamlar diyecem hep selmalar diyorum yaaa 16:01 furious_girl: slm libra 16:03 libra_elmir: ben şimdilik kaçtım millet birazcık yemek yiyeyim hemen dönerim enerji depolayım ki her sorulan soruyu ilk ben bileyim di mi? heheh hadi bye for now! 16:03 maximus13: aslında şöyle daha iyi olabilir there was two companies who are authorized at selling products of torsan co. who is producer of flyinh house da olabilir 16:03 firas_alhamdani: neden boyle soz silyorson canm turkmanler insallah iyidile irakte 16:03 furious_girl: güle güle libra afiyet olsun 16:04 maximus13: firas türkçe çok kötü ya bence burdakilerin çoğunu anlamıyorsun değil mi ne istiyorsunki bizden firas acaba 16:05 furious_girl: hehehe ne güzel konuşuyosun firas 16:07 furious_girl: aaaa konuşun ya 16:07 maximus13: hey sarz johhny türkiyer dare devil çekirgemax diey biirleri var mı acaba buralarda buralardalarsa yarım kalan sohbetimizi tammalarız 16:08 firas_alhamdani: bin seslisoluk girdm yazmekbilmek icin 16:08 maximus13: firas türkçe çok kötü ya s 16:09 furious_girl: maxi tartışmak için mi sarzla fln konuşmak istiyosun 16:09 maximus13: size orda arapça mı öğrettiler acaba sanıırım baskıcı saddam rejimin sonucunu böyle oldu acaba türkçe öğreten ilkokul yokmuydu acaba 16:09 furious_girl: firas ne diyosun anlaşılmıyo ya 16:10 maximus13: cümlelerimi anlamıyorsun herhalde sen ben ne dedim yarım kalan sohbetimiz demedim ben buna sohbet diyorum vede sohbettte tartışmak değilki 16:11 furious_girl: ne bilim genelde tartıştığın kişilerde ondan dedim maxi 16:12 maximus13: hey burda dinozorlar hakkında konuşmak isteyen var mı yada yabancı filmlerde olabilir bence harika filmler çeviriliyor 16:13 firas_alhamdani: ben sani anlayorm furious 16:13 maximus13: tartışma değil onların eksik yada yanlış olan bilgilerini düzeltiyorum ved bence bu eğlenceli birşey vede onlar içinde öyle kesinlikle ben böyle düşünüyorum sanırım onlarda bu şekilde düşünüyor 16:13 furious_girl: bende anlamıyorum firas senin yazdıklarını 16:14 maximus13: şu mesaj sayımı bitireyimde çıkayım ben o zaman başlıyorumtyranosaurus rex den harika dinozorlardır vede harika avcılardır en azından jurassic parktan anlaşılır ne harika oldukları 16:15 maximus13: herneyse ya burda kimse yok sanırım böyle tek başıma da konuşmak olmuyor herneyse size iyi sohbetler vede görüşürüz 16:15 furious_girl: zannetmiyorum onların eğlendiğini maxi 16:17 firas_alhamdani: banim hasibam da yogto turkca yazi 16:18 bubuuuu: arkadaşlar foruma birşey yadım lütfen bakabilir misiniz? yardıma ihtiyacım var 16:20 furious_girl: firas anlamadım hasiba ne demek 16:20 firas_alhamdani: ben nesil yazi bilem soile bana 16:22 firas_alhamdani: calulator . bilik sayen 16:24 furious_girl: yok bilmiyorum calulator ne demek ayrıca 16:24 lord_volkan: o calculator olmasın? 16:26 firas_alhamdani: furious sen bani anlamiyorson neden 16:27 furious_girl: firas türkçe konuşmuyosun da ondan 16:28 furious_girl: türkçede bilik sayen diye bi kelime yok 16:30 zanzibar: hey gençler 16:30 zanzibar: derdiniz ne? 16:30 firas_alhamdani: furious bil komputer .hesap eden 16:32 furious_girl: ne olmuş bilgisayara firas.zan anlaşma zorluğu çekiyoruz da 16:37 kull: geldimm 16:37 kull: billik sayen derken bilgisayar demek istiyo sanirim furious 16:38 furious_girl: evet anladım kull 16:40 firas_alhamdani: benim bilgisayanmda tukrca yok 16:42 chameleon: trkca mı 16:43 furious_girl: anladım firas tmm 16:43 chameleon: kull naber dostum ? 16:43 kull: iyidir chame, noldu bi hafiflik hissediyorum bugun sende 16:43 chameleon: billik diye başka bişeye derler 16:43 furious_girl: aaa aşkolsun chame bana slm yok mu 16:44 libra_elmir: selamlar ben geldim 16:45 furious_girl: küstüm bak şimdi chame nickim mi yabancı geldi.slm libra 16:46 furious_girl: durun ben dier nickle gelim bari 16:46 furious_girl: hııh buda son kontör 16:46 kull: libra hoşgeldin 16:47 cerenbugdayci: geldim 16:47 kull: sende hoşgeldin o zaman ceren 16:47 firas_alhamdani: ben gidiyorm selam size iarn gonosorog 16:48 libra_elmir: tamam tamam o eddiğinden firas ayyy ayranı yok misali birisi bu firas da yani selam cerencik 16:49 lord_volkan: görüşürüz firas! 16:49 libra_elmir: hoşbulduk kulll nasılsınız bu gün ? 16:49 cerenbugdayci: güle güle firas 16:50 simple: i was a little kid, when i was younger 16:50 cerenbugdayci: ben burdaydım ztn kull sdc nicki deiştirdim 16:52 kull: libra iyidir nolsun hem çalışıyorum hem dvd kopyalıyorum arkadaştan ödünç aldıgım dvdleri. sen napıyosun burda haftasonu 16:54 libra_elmir: napaıyıim her zaman ki gibi çalışıyorum güyaa ben sadece çarşamba günleri izinliyim diğer tüm günler hatta tüm saatler burdayım diyebilirim ama alıştım buna galiba ? yaaa 16:56 libra_elmir: arkadaşlar bir şey söylücem ama şaka değil , bu gün sabah uyandım hiç bir şey yokken nefesim daraldı ve aynaya baktığımda göğsümden boynuma kadar olan kısımdaki tüm damarlar kabarmış görünüyordu 16:57 kull: nerde çalışıyosun libra öyle ya sorması ayıp? sadece çarşamba izinli falan, havaalanı mı 16:57 libra_elmir: acımıyordu ama sanki bir ağırlık var gibiydi bu aralar çok sık olmaya başladı acaba ben mi büyütüp saçmalıyorum yoksa normal mi sizde de arada sırada olur mu? 16:57 cerenbugdayci: alla alla ne oldu acaba libra 16:58 cerenbugdayci: libra bi doktora görün bence 16:58 libra_elmir: bilmiyorum ama haftaya izin alıp bir kalp filmi çektirmeyi düşünüyorum ama yaşım daha 23 yaa bende kalp mi olur bilmiyorum ama canımı sıkmaya başladı bu iş 16:58 kull: bende olmuyo öyle bişey libra, bence bi doktora falan sor tanıdık varsa 17:00 11111: slm 17:00 libra_elmir: hıımm gidicem yaa işlerden gidemedim yoksa bu gün sabah gidecektim direk ay kendimden korktum yaa.ama belkide stresden olabilir bu aralar çok yoğun çalıştık ondan galiba .neyse boş verin evet soru? 17:01 kull: evet iyi edersin ihmale gelmez bunlar 17:05 adultzombie: slm 17:06 adultzombie: seeeelaaaaammmmm 17:09 cerenbugdayci: ya ne bu sessizlik.slm adult 17:11 largeen: selaaaaams 17:12 cerenbugdayci: slm largeen 17:13 libra_elmir: he is a soldier. day dırı day day its night doesn't pass witout me! you are crying that slow slow . tomorrow,a day I am coming.lay lay 17:13 largeen: meraba ceren 17:14 libra_elmir: çik çkiki çiki çik çik canı neler ister o şimdi asker canı neler ister ? hadi bunuda sen ing çevir cerencik 17:14 cerenbugdayci: tanışıyomuyuz largeen 17:16 largeen: sanmıyorum ama ismin çok tanıdık geldi bana. yani soyisminle birlikte. tabi buğdaycı soyadınsa 17:16 kull: libra sen söylemedin nerde çalışıyosun öyle sadece çarşamba izinli falan ? 17:16 cerenbugdayci: libra gene geldiler sana ya 17:16 cerenbugdayci: evet soyadım largeen 17:16 cerenbugdayci: senin adın ne 17:17 nesquik13: hi folks 17:18 largeen: Ali Gencer, odtüyle bi bağlantn var mıydı 17:18 cerenbugdayci: yok hayır zannetmiyorum 17:19 cerenbugdayci: odtüyle bi bağlantım yok keşke olsa 17:19 nesquik13: kull nöbetci misin buugun 17:19 libra_elmir: kull ben termik santralde bilgi işleme bağlı idari binada çalışıyorum bilgisayar operatörüyüm bayanım bana abi deme diyenleri boğasım geliyor o kadrcık sen ne iş yaparsın?özür sorunu görme 17:21 libra_elmir: yani şöyle diyim bizdeki hiç bir departmanın hafta sonu izni yok gibi bir şey ve 2400 saat full ç.alışıyoruz yaa vay halimize vay acıdım vallahi kendime 17:21 largeen: zaten nerden tanıdık geldiini de cıkaramadım bi camiada görmüşümdür muhtemelen belki de karıştırıyorumdur. kim bilir; 17:23 kull: yok nesquik nobetci degilim ama program yetistirip dvd yaziyorum 17:23 largeen: odtüye bi giren sevinir bi de cıkan der güzide düşünürlerimizden birisi. 17:23 kull: libra ben de bilgisayar muhendisiyim. simdi ankarada gatada asteğmenim, askerlik yapıyorum 3 ay sonra biticek. burda işte bilgisayar muhendisi olarak program falan yapiyorum,rahat geciyo askerlk 17:24 libra_elmir: in my sake do you hear me? Where is the everybody ? don't go please if you go to other site, I will cryy hu hu kimse yok mu en iyi nasıl denir ingilizcede? 17:25 libra_elmir: sevindim kull nice to meet you sen nerelisin ? ben halis mulis adanalıyım 17:26 kull: antalyalıyım libra. adanaya 1, mersine 4 gunlugune gitmiştim geçen yaz askerden önce yaptıgım tatilde ben de memnun oldum bu arada 17:26 libra_elmir: antalya bayılırım bende 1 kez gitmiştim antalyaya 2 gün kalmıştım ben muğlada okudum ozamnalr gitmiştik arkadaşlarla 17:29 cerenbugdayci: ya ama antalya ya adana yolu üzerinden gitmek çok iğrenç bi duygu dimi 17:30 kull: antalyada yaşamak için süper bi şehir zaten. ankarada acaip sıkılıyorum özellikle deniz olmayınca. şu askerlik bitsin bakalım istanbulda iş aramayı düşünüyorum 17:31 libra_elmir: yani muğlayada öyleydi ama ben izmirden geçmiştim işte fifti fiftiydi bu gün sabah kalktım deniz süperdi yaa ışıl ışıl . 17:31 kull: evet ceren o yol felaket sürekli dön dön toroslarda falan 17:32 kull: libra en kısa zamanda antalyaya gidip denize girmem lazım zaten. belki 19 mayıs tatilinde giderim 4 gün 17:32 libra_elmir: aaa kull ne diyorsun sen denizsiz yaşanır mı yani . burdaki tek yaşama sebebim benim yaz kış sahile inerim şöyle bir bakarım nazlı nazlı salınışına denizin olmazsa olmazım burcun ne ? 17:32 cerenbugdayci: evet ya bide arabayı hızlı kullanan biri varsa yani normalde mide bulantısı olmaz bende o zmn olmuştu 17:33 kull: ben ikizler 17:33 cerenbugdayci: libra sen adananın neresinde oturuyosun yumurtalık fln mı 17:33 kull: denizsiz olmaz işte onu diyorum, ben üniversiteyi de izmirde okumuştum zaten 17:34 libra_elmir: hımm bende terazi merak ettim yıldızlarla ve astrolojiyle ilgim fazladır da o bakımdan 17:35 libra_elmir: ya ailem ceyhanda da oturuyor adana da da kardeşlerim okuyor o yüzden ben yumurtalıkda yaşıyorum,2 tane bayan iş yerinden ev arkadaşım var öle işte 17:35 kull: benim hiç alakam yoktur onlarla iyi bişeydir ama bu ikizler kesin, ben halimden memnunum çünkü 17:36 bubuuuu: kolay gelsin, kull sağol forumdaki thread a cevay yazdığın için yerdım ettiğin için 17:37 kull: bubu son yazdıgım will be approved olcak sonradan farkettim 17:37 libra_elmir: geçen ay osmaniyedeydim bak ceren bilseydim sana da uğrardım gııı. sen nerden geldin osmaniyeye nasıl oldu ankaradan osmaniyeye geçiş meselesi yani? kim düşürdü seni uçuk kız 17:39 bubuuuu: ne diycem arkadaşlar şöyle olur mu? ^^ ı'm targetting to graduate soonish as possible,kull zaten onu düzellttim ben hemen ,farkettim onu sağol ,şurda soonish kullansam olurmu peki? 17:39 yakupatici: selam arkadaşlar nasılsınızzz.ben yeni geldim 17:39 yakupatici: hehehehe 17:40 libra_elmir: ben kaçtım görüşürüz kull görüşürüz bubuuu 17:40 cerenbugdayci: hiç sorma babam tayin istemiş ama hiç adanayı yazmamış adana çıkmış sonra kadirliye sonra düziçine sonrada osmaniye merkeze 17:41 bubuuuu: ya ben o ilgi çekme olayına nasıl takıldım anlamadım beynim bi kapandı yok ,açılmadı,yani varya gülüyorum halime çok basit cümleler bunlar ,rezilim ben, neleri yazdım şu iki kıytırık cümlede takı 17:41 bubuuuu: hoşçakal libra, 17:42 yakupatici: güle güleee 17:42 yakupatici: 17:42 cerenbugdayci: güle güle libra 17:43 yakupatici: arkadaişar selam verdimmm ama alan olmadı sanırım."hi" diyeyim barim 17:43 bubuuuu: 8 sayfa ödevin var karman çorman ama ben daha 4 sayfasını bitirebildim daha başka dersleirmde var,böyle acele ettikçe iyice karışıyo,,kull sence as soon as mi desem yoksa as soonish mi desem? ya bunu 17:43 kull: libra hoşçakall telefondaydım da görmedim 17:43 cerenbugdayci: slm yakupta bu canlılık ne böle 17:44 yakupatici: ne bilim 17:44 yakupatici: hatay canlılık gerektriyor ceren değil mi 17:44 kull: as soon as de bence as soonish kulaga daha kotu geliyo 17:44 yakupatici: lmdüğümüz zaman cansız laşıyoruz 17:44 bubuuuu: yakupatici hoşgeldin biraz ,yok yok baya bi şim var ,kusura bakma, bende biri bana cevap yazdımı diye odaklandım ,ondan görmedim 17:45 yakupatici: hşbulduk 17:45 bubuuuu: anladım kull,sağol yardımın için, sen nöbetçimisin bugün hayırdır, 17:46 cerenbugdayci: ölede ne bilim yani bi acayip geldi bana yakup 17:46 yakupatici: eskiden yaşamayıhiç sevmezdim ama şimdi seviyorum.çünkü seviyorum 17:46 miss_jda: slm. 17:46 yakupatici: a.selam 17:47 kull: hayır degilim ama bi program yazıyorum ve bu haftaiçine yetişmesi gerek komutana sunum yapcam. o yüzden onunla uğraşıyorum evden kalkıp geldim, arkadaşlar aradı çıkalım diye az önce,kötü oldu 17:47 cerenbugdayci: bu erkeklerde birini sevince deliriyor tr nerde oda böle 17:47 yakupatici: serenbuğdaycı adını nerden hatırlıyorum ki ben yaaa.yoksa okul arkadaşlarım dan birisi olabilir misini? 17:48 yakupatici: ceren 17:48 kull: cereni de tanımayan yok ne kadar ünlü bi isimmiş bu ceren buğdaycı 17:48 kull: jda selam 17:48 yakupatici: öle anımsadım sadece yaa 17:48 miss_jda: hoş geldiniz yakupatici. D 17:49 cerenbugdayci: yaş kaç yakup ayrıca olamaz çünkü benim yakup adında hiç arkım olmadı 17:49 miss_jda: slm kull. nbr? 17:49 yakupatici: 28 17:49 kull: jda iyi diyelim, calisiyorum program yaziyorum sende ne var ne yok ? 17:50 yakupatici: sizde 17:50 yakupatici: hoş geldiniz miss_jda 17:50 cerenbugdayci: baya varmışın yakup ben 15 yaşındayım 17:50 miss_jda: ooo. bende çalışıyom şimdi ya off off. ve. türkiye çok özledim bee. 17:50 bubuuuu: ya o durumu bilirim bak bende pinakliyorum, ama bitirmöemelazım,pazartesi notu düşük almaya niyetim yok, yarım ödevi kabul etmiyo tam olucak bu kadar uğraştımbari bitsin,havada güzel ama 17:53 kull: bubu sen istanbulda miydin? orda güzelmiş de hava baya. jda sen nerdesin peki ingiltere mi? türkiyede nereye geldin? ben antalyamı özledim ve izmir ve istanbull 17:53 bubuuuu: ah kull nerdee,ben almanyadayım 17:54 miss_jda: evt. ingiliteredeyim. türkiyede samsun ve istanbula gittim. samsun çok sevyom. 17:55 miss_jda: kull. türkçem çok zayıf. biliyom. if i make a mistake will you correct it please? saol 17:55 libra_elmir: artık bülbül ötmüyor gül dolu pencerede yalnız hatıran kalmış ahh boş kalan çerçevede selam millet ben geldim tekrardan 17:56 kull: of course jda. why samsun? ailen orda mi? bubu sen de okul icin mi ordasin? 17:56 miss_jda: evt. hepsi orda. 17:57 libra_elmir: hangi programı kullanarak ne yazmaya çalışıyorsun kull merak ettim bak şimdi . bende yazıyordum önceden ama bu iş beni baya köreltti doğrusu 17:58 bubuuuu: ^^otherwhıle ^^ _e dışında, -den başka ,gibi anlamlarda kullanabilirmiyim kull? ,mesela program yazmanın dışında. 17:58 libra_elmir: sorma neden diye sen anlamazsın son aşkım olacaksın vakitsiz geldi bu aşk,sana anlatamazsamda gururumu hapsettim seveceğini bilseydim yalvarır sana ne olur dön derdim döneceğini bilseydim 17:59 kull: libra asp ile gatada tıp ogrencileri için öğrenci işleri otomasyonu yazıyorum. not girişleri yoklamalar ogrenci listesi hoca listesi transkript ogrenci belgesi vs. vs. vs. 18:00 bubuuuu: kull shi ne kullanıyosun? program yazmada,bizde gördük geçen sömestr, c++,gördük,ben unuttum ama ,çünkü koppyaa çekerek geçtim 18:00 cerenbugdayci: üffffffff sıkıldım ya konuşun brz 18:00 libra_elmir: elimde bavulum burdan çekip gidiyordum yanımda bana aldığın oyuncağın sen anlamzsın son aşkım olacaksın bende bu gün erturk ü aratmıyorum yani 18:01 yakupatici: oh be arkadaşlar ben de diyorum neden yazamıyorum.bendeniz tr den istanbuldan 18:01 cerenbugdayci: noldu libra sende mi yoksa tr gibi oldun 18:02 yakupatici: kredi sayısında birden bir şeyler oldu düştüama artık dengeli kullanacağım 18:02 kull: bubu anlamadım sorunu. jda turkiyeye donmeyi dusunmuyo musun ? 18:02 libra_elmir: hımm güzel kull bende asp dersi almıştım hatta bende bir site hazırlamıştım ama saolsun hacker olmaya niyetli gıcık arkadaşlarım çökertti.ayrıca java script de kullnıyorum bi de en kodlarla html 18:02 lord_volkan: Yakup sen nerede okuyorsun? 18:03 libra_elmir: yok yaa cerencim benim 3 yıldır işim yok erkek sinekle bile yaaa . sadece bu aralar çok duygusal parçalar dinliyorum o bakımdan 18:03 yakupatici: ben mersin universty 18:03 miss_jda: evt kull. ama daha yeni döndüm. hehe inşallah yazda gelecem. 18:04 yakupatici: bana bu rasının kullanımı hakkında bilgi verebilecek arkadaş mevcut mu ya da kimden alacağım yaaa? 18:05 bubuuuu: kull sorun değil zaten kontrol ettim buldum ceb-vabını, ya bugünde böyle bi tutukluk var üstümde en basit cümlelerde takılıyorum,aa 18:07 cerenbugdayci: ya sıkıldım konuşun hadi 18:08 yakupatici: ceren 18:08 yakupatici: çok sıkılma yaa bak hayat ne kadar güzel 18:08 cerenbugdayci: üff ama sıkılıyorum ya 18:09 yakupatici: arkadaşlar yeni üniversite kontenjanı hakkında bilgisi olan var mı bu gün çaıklanacaktı tr de? 18:13 libra_elmir: uzadı geceler,sabah olmuyor.sensiz bu dünyama güneş doğmuyor. olmuyor olmuyor sensiz olmuyor sen sevmezsen kalbim huzur bulmuyor gülmüyor gülmüyor yüzüm gülmüyor kader aldı seni bana vermiyor 18:15 libra_elmir: neden sıkılıyorsun bu kadar ceren sende yani osmaniye gibi kosmopolitik,küresel dünyanın 8. harikası olan bir şehirde sen adamı öldürürsün gııı 18:15 cerenbugdayci: libra OSMANİYE mi kosmopolitik yani 18:17 libra_elmir: şaka beee bak nasılda ayıldın hahayyyy seviyorum kendimi seviyorum P 18:17 cerenbugdayci: ya ne kosmopolitiği çarşıya bile çıkamıyorum korkudan yiycek gibi bakıyolar 18:18 libra_elmir: yaz geldi sonunda sense her gece sabahla şmdi tam zamanı topla eşyaları güneş bizi bekler gine bodrumda hoppa hani eller hep birlikte P 18:18 cerenbugdayci: üff ama genede sıkılıyorum 18:19 libra_elmir: anlıyorum cerencim bende ceyhanda öyleyim ayhh fenalar geliyor insana bi ed böyle bizim gibi çekici ve güzel olunca pehehhh değil mi? P 18:20 cerenbugdayci: hehehehe evet öle libra 18:21 libra_elmir: allah kahretmesin bizi gııı boş ver gül geç herşeye canınıda fazla sıkma daha yaşın da çok küçük ilerde sen istemesende seni bulacaktır can sıkıcı bir çok olay yaaa o bakımdan salla salla at 18:23 libra_elmir: bun arada ceren bizden başkada kimse kalmadı galiba burda, kaçırmadık umarım kimseyi 18:24 yakupatici: buda seviyor yaaa 18:24 cerenbugdayci: yok ya niye kaçsınlar bizden ya 18:24 yakupatici: yok yaw burdayım bennnn 18:24 mahya88_h: hey merhaba ben biraz yardim istiyorum who can help me? 18:25 lord_volkan: nbr mahya? 18:25 libra_elmir: evet mahya sorunu bekliyoruz aç kurtlar gibi ıyhıuyhyyy hadi sor bakalım .! 18:26 mahya88_h: good lordvolkan iiii 18:26 yakupatici: ben küstüm sizeeeeeeeeeeeeeee 18:26 mahya88_h: yarin turkce kursuna gediyorum ve simdi I have to do my homework so I need help 18:27 yakupatici: ceren sende bana yardım et o zaman yaaa 18:27 mahya88_h: ozgonom libra turkce cok fazla bilmiyorum anlamadim 18:27 libra_elmir: ee mahya seni bekliyoruz anladık yardım istedin sana noldu gııı yakup P niye küstün hemencecikde 18:28 libra_elmir: I understand you mahya you can ask your question okey we are ready 18:28 yakupatici: who can helpp meee? 18:28 lord_volkan: we are waiting your questions mahya hırrr. 18:28 mahya88_h: anlamiyorum libra lutfen inglizce soyle 18:28 mahya88_h: ok tanx 18:29 yakupatici: size iyi tartışmalar 18:29 mahya88_h: please translateboylece daha kisa surede alis verimismizi bitiririz 18:29 libra_elmir: but I am writing english mahya look at the board please okey . we are ready for your question,maybe we can help 18:30 miss_jda: evt. bende bekliommm 18:30 mahya88_h: sorry I dont have turkish keyboard 18:31 libra_elmir: lord bu kim allahını seversen bizle kafa buluyor galiba baksan şu yazdıkların asen tanıyor musun? 18:31 lord_volkan: no libra ı couldn't recognise him. 18:32 mahya88_h: please translateboylece daha kisa surede alis verimismizi bitiririz 18:32 mahya88_h: I am not him Lord I am her 18:33 libra_elmir: o zaman boş verelim onu baksana 2 saattir soru soracak daha 2 firas mübarek zalten kredimde az kaldı lord volkan bey kardeş 18:33 lord_volkan: so we can finish our commerce in a very short time. 18:34 mahya88_h: hey you cant translate it? 18:35 miss_jda: ı wısh ı could help you mahya. ı know thatıts somethıng about shoppıng. S 18:36 mahya88_h: yes yes Jda it is a conversation in supermarket 18:36 mahya88_h: let me type it using these turkish alphabet 18:37 miss_jda: i see. that would make sense then. hehe 18:37 miss_jda: oki. maybe this willencourage the others to help too. 18:37 lord_volkan: so we can finish our commerce in a more short time da diyebilirsin. 18:37 libra_elmir: ben kaçtım lord volkan bey kardeş sana kolay gelsin ne diyim yani burdaysan sizlere de bye ceren,kull vs. 18:37 yakupatici: ben geldim arkadaşlar 18:37 cerenbugdayci: güle güle libra 18:39 mahya88_h: böylece daha kısa sürede alış verisimizizi bitiririz 18:40 mahya88_h: simdi anlayor musun? 18:41 miss_jda: böyle- like this.daha kısa- shorther. alış verişimiz- our shopping. bitirmek- to finish. 18:41 lord_volkan: bye libra. 18:41 mahya88_h: lord are yo telling the translation?! 18:41 miss_jda: im sorry i cant help you anymore than that. ı am learnıng turkısh too. çok zor demi. 18:42 mahya88_h: oooo my God 18:42 mahya88_h: then who will help me? 18:42 lord_volkan: 1837 lord_volkan so we can finish our commerce in a shorter time da diyebilirsin mahya. 18:43 mahya88_h: but anyway tanx I understand evet turkce cok zorrrrrrrrrr 18:43 miss_jda: why omg mahya.? anyway there are usually loads of people on here wıllıng to help. hey arkadaşlar. mahya 1 küçük çeviri istiyo. 18:43 kull: so we can finish our shopping in a shorter time mahya 18:44 kull: libra hoşçakall, burda değildim de son nerdeyse 1 saattir falan 18:44 mahya88_h: mersiii lord mersiii Jda can I ask next one I willl make you all tired 18:44 lord_volkan: yes ı am telling the translation mahya. 18:44 miss_jda: aha. look. volkan has translated it. saol volkan. here you go mahya. 18:45 miss_jda: hehe. our discussion creds are finishing anyway i think. 18:46 lord_volkan: herkese iyi günler ben çıktım.Bye. 18:46 cerenbugdayci: neyse arkadaşlar herkese iyi sohbetler ben çıktım bye 19:05 eray16: herkeze MRB. bu nedemek? turkçeye cevirebilir misiniz? Should the Turkish Government Recognize the Armenian Genocide ? 19:09 merekum: slm arkadaşlar rabbin dertlerinize deva hastalarınıza şifa borçlarınızı eda eylesin 19:10 merekum: vay be dünyada demekki derdi hastalığı borcu olmayan insanlarda varmışşş 19:11 akalper: amin 19:11 merekum: ne mutlu size 19:11 akalper: eray 16 19:11 akalper: türk hükmeti ermeni soykırımını kabul etmeli mi? 19:12 akalper: tanımalı mı 19:12 erturkk01: Turkiye,Amerikan soykirimini kabul etmeli mi?.diyor eray 19:12 akalper: kabul etmeli mi değil 19:12 erturkk01: pardon.ermeni soykirimi olacak.duzeltiyorummm! 19:12 merekum: savaş bu ölmekte var öldürmekte 19:12 akalper: tanımalı mı 19:13 mahya88_h: merhaba 19:14 merekum: hamıle kadınların karnındaki çocugu süngüyle öldüren insanmıdırki soy kırımı olsun 19:14 merekum: bu soruyu sorman bile bana göre yanlışşş 19:15 akalper: bu konuda objektif olunması gerekirse 19:16 akalper: olayda bir soykırım vardır 19:16 akalper: ortada 19:16 akalper: fakat bundan simdiki turk hukumeti sorumlu deildir 19:16 akalper: ittihat ve teakki sorumludur 19:16 akalper: zamanında açılması gerekn dava 19:17 merekum: herkeze iyi hafta sonları kendinize dikkat edin havalar malum çarpar insanı özellikle sahil kenarında dolaşacaksanız üzerinize birşey almanız konusunda uyarmak isterim 19:17 akalper: ve butun turk toplumu da bu suçla suçlanamaz 19:18 merekum: akalper nerelisin 19:18 akalper: gaziantep 19:19 akalper: turkum aynı zamanda 19:19 akalper: aynı zamanda ermeni olayalrının antepteki gelişimlerini biliorum 19:23 akalper: ben de çıktım 19:28 _felsefi_: Merhaba herkese 19:29 _felsefi_: Hi Manya! 19:32 eray16: http//www.network54.com/Votelet/29462 tıklayın ve oyunuzu verin. 19:39 lynx_nexux: merhaba . ne oyu bu? 19:48 eray16: Türkiye nin ermeni soykırımını kabul etmelimi etmemeli mi diye bir anket. hayır seçeneğini tıklarsan sevinirim 19:55 libra_elmir: selam millet 19:56 libra_elmir: eray bu ne ya hemen hemen nerdeyse herkes kabul etmiş bunu inanmıyorum ya 19:58 mecnuncem: merhaba 19:58 mecnuncem: kardeş baksana 19:59 mecnuncem: ben bitlisten cem 19:59 libra_elmir: selam mecnun 19:59 mecnuncem: henüz yeniyim 19:59 mecnuncem: benide alsanıza aranıza 20:00 mecnuncem: selam libra 20:01 libra_elmir: tamam aldık işte cem okey yeah huhuh ama şartlarımız var tabi mesela ateşin üstünden atlıcaksın çivili tahtaya yatacaksın kırık cam bardakları üzerinde yürüyeceksin belki o zaman hahahahh tamam 20:01 mecnuncem: yokmu kimse 20:01 mecnuncem: pardon 20:02 mecnuncem: 0 20:02 mecnuncem: nerden 20:02 libra_elmir: şaka şaka http//www.network54.com/Votelet/29462 şu adrese hemen girip no yu tıklarsan alırız aramıza burda bir anket var ermeni soykırım ile ilgili kabuletmiyoruz soykırım suçlamasını o bakımdan 20:02 mecnuncem: yoksa editörmüsün 20:03 mecnuncem: çernobil virüsümü bulaştıracan 20:04 libra_elmir: yok yaa nerde ? ben bu siteye üye vatandaşlardan biriyim o kadarcık sen nreden? ne iş yaparsın ? sorun varsa yardım edeyim yani 20:04 mecnuncem: boşversene erminileri 20:04 apsuwa81: ordamısın 20:04 mecnuncem: biz kendimizebakalım 20:05 libra_elmir: ayyy mecnuncem harbiden mecnunsun sen ya ne diyim sana ? ne işim var benim virüsle pess sana doğrusu kalbimi kırdın arkadaşlar görmesin yazdıklarını çok güler bakk di mi modcun 20:05 mecnuncem: tartışacak daha iyi şeyler var 20:05 mecnuncem: 20:05 mecnuncem: sende ama çabuk alınıyon 20:05 mecnuncem: alınma hemen 20:06 libra_elmir: felsefi,akalper,eray neredesiniz yaaa 20:06 mecnuncem: kaç yaşınadasın bakıyım sen 20:06 mecnuncem: de bana 20:07 libra_elmir: ben seninle konuşmak istemiyorum,çünkü fikirlerimiz zıt galiba . ülkesini seven bu konuya bu kadar basit yaklaşmazdı yanlış anlama seni yargılamıyorum ama tuhaf geldi bana 20:08 mecnuncem: ben zaten tuhafımdır 20:08 libra_elmir: sana ne istersen ufak ufak kaybol yada benle muhattab olma. burası senin bildiğin chat sayfalarından değil adım burak yaşım 42 oldu mu? nasıl ? 20:08 mecnuncem: ama beni yargısızca infaz ettiğini belirtmek isterim 20:09 mecnuncem: ben aslınada teri geldiğinde ülkem için can verecek bir insanım 20:09 mecnuncem: bakma sen bazı siayasiler bazen canımı sıksada 20:09 mecnuncem: herşeye rağmen bu ğlkeyi seviyom 20:09 yakupatici: selam libra selam arkadaşlar 20:10 _felsefi_: Arkadaşlar bu arada 20:10 _felsefi_: bu siteyi kimin hazırladığı hiç önemli değil mi? 20:10 _felsefi_: Güvenilir mi, rakamları kim yükseltiyor 20:12 libra_elmir: selam yakup ohh be şükür geldiniz yupiii 20:14 _felsefi_: Libra, kendini yalnız mı hissediyorsun? 20:14 libra_elmir: siteyi eray önermişti bizim threadlerde de görmüştüm ben ama kim yazmış bilmiyorum istersen bir de sen bakıp karar ver ama bana güvenilir gibi geldi felsefi 20:14 libra_elmir: evet yaa bir an öyle hissettim 20:15 _felsefi_: Libra, çünkü fazla kuşkuculuk olmasın ama, jenosid oranın sürekli yüksek tutup hile yapablirler. 20:15 _felsefi_: Hala, termik santralde miin, çıkmadın mı işinden? 20:16 libra_elmir: yok ya nerde iş arıyorum ama bulamıyorum türkiye şartlarını biliyorsun bu arada ben süheyla sen kimdin unuttum ben adını yani özür 20:17 _felsefi_: Libra yanlış ifade ettim, telaşem var da, diyorum ki, mesain hala devam ediyor mu, bugün gündün okudum yazdıklarını önceden tanışmıyoruz. 20:19 libra_elmir: hıı anladım mesaim dün gece 2400 da bitti bu gün 1600 da tekrar başladı so sorry ne diyim. ben seni daha öncede board da görüyordum da o bakımdan tanıştıkda ben mi hatırlayamadım dedim 20:23 _felsefi_: Haklısın, burda çok kişiyle konuşuliyor ama, o kadar çok kişi var ki, sonra kiminle konuştuğunu unutuyorsun. 20:25 libra_elmir: yyoo aslında benim sürekli konuştuğum arkadaşlarım var hep denk düşüyoruz şans herhalde ama seni sürekli board gördüğüm için bir an acaba dedim 20:31 _felsefi_: Bundan sonra artık Süheyle, daha çok konuşma imkanı elde ederiz umarım. 20:32 libra_elmir: inşallah ama sen meşgulsün galiba yardım edilecek bir şey varsa etmek isterim sıkıldım thread okumaktan sanki bu siteye çivilediler beni yaa 20:32 libra_elmir: senin adın neydi ? 20:33 _felsefi_: İnglizcen iyi mi? 20:33 lynx_nexux: herkeze merhaba 20:34 libra_elmir: çok iyi değil ama iyi 20:36 _felsefi_: Libra, adımı sorduğunu gördüm, daha sonra bir ara söylerim. Ben şimdi çıkmalıyım, kendini fazla yanlız hissetme. hoşçakal 20:37 libra_elmir: saol çok gizli herhalde adın neyseeee ? hadi bye! 20:39 pc_copat77: slm millet 20:39 pc_copat77: nasılsınız 20:40 lynx_nexux: merhaba Pc 20:56 jason_mann: ds 21:04 SuiGeneris: selamlarrr 21:10 libra_elmir: selam all the people! dönüyorum dolaşıyorum geri geliyorum buraya ne kadar işim olursa olsun illa tırtıklıcam bu siteyi 21:11 cerenbugdayci: ben geldim slm libra sende bi ayrılamıyosun bu siteden 21:12 libra_elmir: napıyim ceren? hoşgeldin işin arasında iyi gidiyor aspirin gibi hoş sende benden farksızsında 21:14 cerenbugdayci: hiçtebile ben genede 2 saat ara verdim 21:15 libra_elmir: eee bende yeni geldim sayılır ama ona bakarsan 21:16 SuiGeneris: duman-kırmış kalbini inanılmaz bi parca. 21:17 cerenbugdayci: ama sen 15 dk bir geliyosun 21:19 libra_elmir: bende mor ve ötesinden cambaz ı tavsiye ederim sui nerelerdeydin uzun zamandır. ama ceren hem çalışıyorum hem bakıyorum napiyim ? vakit geçmez burda da 21:20 SuiGeneris: hadi taxime gidelim libraP napiiim kosturuom walla odevler falan. ole yane. 21:21 cerenbugdayci: hehehe leno librada 5dk içinde taksime gelir adanadan 21:22 libra_elmir: taksim mi ? ben istanbula hayatımda 1 kez gittim sadece ve ayrıca cerene katılıyorum ben adanadayım 21:22 kull: selamlarr tekrar 21:23 kull: yine herkes burda kimse bi yere ayrılmamış ben hem program yazdım üstüne bi de film izleyip geldim 21:23 libra_elmir: selam kull kadro tamamlandı galiba hehey 21:25 kull: libra senin mesai ne zaman bitiyo sorması ayıp, yoksa sen orda odana bi yatak attın da orda mı yaşıyosun değilse bile öyle yap bence boş yere kira verme 21:26 libra_elmir: yok üzülme canım zalten kira vermiyorum dediğin gibi şirket lojman verdi bana siteiş yerine uzaklığı 10 dk yürüyerek orda kalıyorum ciddiyim bak . 21:27 kiedis: taxim o biçim 21:27 kull: adamlar işini biliyomuş, zaten hep ordasınız bi de uzaklaştırmamışlar hsonu bile 21:27 libra_elmir: alıştım ben bu hayata arada sırada adanaya gittim mi sevindirik oluyorum böyle hopur hopur hoplayasım geliyor insanları görünce hele bir desinemaya gidersem deymesinler keyfime yaa. vay halime 21:28 kull: libra senin hayat survivor gibi olmuş. ya da şu çiftlik evinde kalıyodu ünlüler, tv sinema falan yok hiç . onlar gibi allah kurtarsın ne diyiim p 21:30 kull: neyse hadi ben kaçtım bugunluk yeter bu kadar kalanlara kolay gelsin her ne yapıyosanız iyi akşamlar 21:30 libra_elmir: bencede kull aynı fikirdeyim ama her gece de dua etmeme rağmen 2 yıldır burdayım halen dedim ya beni burda tutan tek şey deniz diye . odam enize sıfır şöyle ona doğru bir kahvaltı yaptım mı ardından 21:30 libra_elmir: da balığa gittim mi süper işte o zaman unutuyorum herşeyi 21:31 kull: en azından orda keyfini yerine getirebilecek şeyler bulmana sevindim iyi akşamlar libra görüşürüz sonra 21:31 bubuuuu: herkse selam arkadaşlarr 21:31 SuiGeneris: hade yaw libra ben seni istanbulda bilodum way beaa usuldum simdi tuh. 21:32 libra_elmir: eeeee ağlarım ha . 21:32 bubuuuu: nasılsınız bakalım gerçi cumartesi akşamı,kim vardır ki burda ,dimi, varmı kimse burda ,? 21:32 cerenbugdayci: slm bubu.leno pot kırdın yani.güle güle kull 21:34 libra_elmir: selam bubuu how are you? 21:34 can_el_mc: sellamın hello cevap vermeyen ınsallah ölür 21:34 bubuuuu: ceren mrb, sıkılıyomusun hala? 21:36 libra_elmir: millet şu anda ata demirerin parçalarını dinliyorum küçük kurbağayla spidermani isterseniz göndereyim sizede bubuuu ceren ? 21:36 bubuuuu: libra sağol nolsun işte malum ödev yapıyorum ben,herzamanki gibi,astronot mu olcam ne hep ders böyle ,ya ,aslında 2 saatte biticek şeyler ama böyle takıntılı olunca uzuyo herşey ,taktım yine bişeyler 21:36 cerenbugdayci: evet malesef ama öle.aaa can ne biçim söz o slm yani bide sen bana kim olduğunu sölemedin 21:36 libra_elmir: yeahh şappi yarasın 21:37 SuiGeneris: hehe isteyene albumu yollayabilirim 21:37 bubuuuu: küçük kurbağ yı dinledim libra var bende de sağol çok komik arada moral olsun diye dinliyorum,bende sezen aksunu bir parçası var onu dinliyorum ^^sonbahar^^ yeni duydum ben bunu dön albümünden 21:38 can_el_mc: ben can aaaa kendınde dedın ya can_el_mc@hotmail.com 21:38 anilozan: oğuzhan naber leyn 21:39 caf: iidr sen naaapıyon bakem 21:39 cerenbugdayci: tmm da benim tanıdığım biri olduğunu sölemiştin ya can ben seni tanımıyorum 21:41 caf: ceren 21:41 can_el_mc: ceren sen beni karıstırmıyon dımı? iyisin yanı ? kavga falan etmedın dımı enısteyle veya senı sarsıcı her hanıg bısey ? 21:42 bubuuuu: can ,ayıp , nedemek cvp vermeyen ölür, burası chat odası değil ki ,işi var herkesin görmediysek illa ölelimmi ,aa daha ödevim bile bitmedi yani ayıp can 21:42 anilozan: process bela şey 21:43 SuiGeneris: yavuz cetin-yasamk istemem derim cekilirim kenara. 21:43 caf: sorma sabahtan beri uğraşıyoss 21:43 anilozan: caf benim oda arkadaşım ve şu anda arkamda entry giriyooo 21:43 can_el_mc: dövseydın bubuuu bu arada nıckın tuhaf bızım de odevımız var herhal dımı yanı? bı ısmın var mı acaba? 21:44 cerenbugdayci: ne eniştemi ne eniştesi ya ne diyosun dün gelip demedin mi ya ben kimim mi öle bişi 21:44 anilozan: yavuz çetini seviyorum 21:45 anilozan: bi tepkiverin leynnn 21:45 can_el_mc: ceren ben hala senın ıyı olduguna ınanmıyorum varsa aspırın, aferın , c4 patlayıcı falan ıc 21:45 SuiGeneris: yasamk istemem artık aranızda. 21:46 cerenbugdayci: yaa üff kafam karıştı benim ya 21:46 anilozan: yaşamak istemem istemem istemem 21:47 libra_elmir: düşler de sevdim seni söyleyemedim,sessiz öptüm nefesini söyleyemedim,sana ben şiirler sözler büyüttüm,sana ben baharlar yazlar biyüttüm . söyleyemedim.hüseyin turan 21:47 caf: what we do in life echoes in eternity 21:47 can_el_mc: hehehe ceren nakavlt. ceren bıldıgınden emın ol evet dün oyle bısey dedım hehehe 21:47 anilozan: bu ne demek 21:48 bubuuuu: arkadaşlar benim forumda bi rhreadım var traslate içinde adı bana yardım edermisainiz sıkıştım, başlıklı orda D şıkkına bi bakarmısıız ,lütfen 21:48 caf: anıl orada mısın 21:48 cerenbugdayci: ya üfff sen kimsin o zmn ya 21:49 SLeEpY: arkadaşlar çok sıkıldım yaa, muhabbet etmek isteyen warsa msn adresim rythmofthecity@hotmail.com toplu falan konuşursak süper olur bence yaa. 21:49 anilozan: ordayım 21:49 libra_elmir: tamam ben bakıyorum bubuuu 21:49 bubuuuu: anilozan forma girip dediğim thread a bakarmısın, ben o d şıkkını sonraadan eklediğim için kimse cevaplamamış ,bi bkaarmısınız 21:49 anilozan: ben boğazındaki ses 21:49 bubuuuu: sağol libra,sizde sağolun arkadaşlar 21:50 can_el_mc: ceren ben can baska nasıl tasvır edebılırımkı kendımı? 21:50 bubuuuu: slepy sıkıldın mı 21:50 cerenbugdayci: can mı kim bu can ya üff can diye birini hatırlamıyorum senin önceki nick neydi 21:51 can_el_mc: bubuuu ısım neydı? 21:51 bubuuuu: bana yardım edersen belki geçer sıkıntın ,bak dene çok işe yarıyo, forma gir , benim bi thread ım var traslate de ,sıkıştım çıkamıyorum yazıyo orda d şıkkına bakarmısın belki sıkıntın geçer 21:51 SLeEpY: evet sıkıldım. 21:51 bubuuuu: bubuuuu can ismim, yni buda sorumu seninki,kredim bitiyo 21:52 SuiGeneris: ben ole bi thread bulamadım bunadımmı acabS 21:52 d16tr: bubuuuu, ben senin threadlerin hic birinde d sikki goremiyorum, hangi forumda bu? threadin tam adi ne? 21:53 libra_elmir: iyide bubu halen a ve b şıkkı var burda ne de var ne de başka bir şık ? 21:54 SuiGeneris: belki delirdik de belirdik bak hala burdayızP 21:54 bubuuuu: bana yardım edermisiniz çok sıkıştım yazıyo dr16tr, orda ilk sayfada hgemen en allta, orda d şıkkı^^our suppliers.^^ diye başlıyo 21:55 can_el_mc: olum ne oluyor duruma el atayım mı? 21:58 bubuuuu: neyse buraya yazıym ben^^our suppliers.difficult about deliveries at the moment.ıt's strange ,because,they. very goo.boşluklara^^be,spend,think,take,work,see,stay, develop,have ,negelir sizce 21:58 coolioo: Arkadaslar suda bogulmak nasıl oluyo ıngılısce 21:59 can_el_mc: have ve work 21:59 can_el_mc: bundan basıt ne var ya ayıpsın 21:59 cerenbugdayci: başım ağrıyo apranax ı olan var mı 22:00 sun2: can okadar klaysa have i lutfen cumle icinde kullanir misin? ben pek anlayamadim da senin demek istedigini. simdiden tesekkurler 22:00 can_el_mc: ceren ben haklıymısım bak basın agrıyo ay dayanamam ben sana canım yaa 22:01 progetti: drown = suda bogulmaktir.like.he fell into the lake and drowned 22:01 libra_elmir: bubuu yeni bir thread aç oraya yaz öyle bakalım olur mu ? 22:02 cerenbugdayci: can ztn büyük bi şoka uğradım ya üff o yüzden ağrıyo başım 22:03 bubuuuu: ya sun2 bunu biz çözmüştük dimi, ama ben yazmamışım galiba, yada nereye yazdım bulamıyorum, ne kullansam şaşırdım yine, bide burda sadece kelime kullanılcak tense kullanılmıcak bidahaki soruda yapca 22:04 bubuuuu: libra ,bi bakiym de ,yapamazsam o zaman açarım mecbur,sun hoşgeldin buarada 22:05 libra_elmir: gecelerimi al,al uykulaarımı,bugünümü al, al yarınlarımı, şimdi bir tükü çal çal benim için .ayrılığın çekenbilirhep ardından hasret gelir ya.sabah doğmaz buralara sevdan karanlıkta kalır yar 22:06 sun2: ilki are olacak bubu bence have degil. our suppiers have difficult diyemeyiz have olsaydi difficulties olmasi gerekirdi arkadan gelen sozcugun 22:06 sun2: hosbulduk bubu.bu arada diger arkadaslara da merhabalar. 22:07 libra_elmir: bubuu uçtun mu sun2 burdqa değilki hem bende yeni gelmedim ki çok çalışmaçocuğum bak buharlaşıyorsun ufak ufak 22:07 libra_elmir: ayyyyyy so sorry yeni gelmiş sun2 salak pc'im beni yine rezil etti yaa ağlıcam bakk 22:08 libra_elmir: ayıhhhhh oyyyy salak salak gıcık snappish pc ayy oyyy ufff 22:08 sun2: onemli degil libra benim buraya gelisim de pek sessiz oluyor zaten. 22:09 sun2: bubu forumu bulamadim, esime de soracagim simdi senin soruyu bir saniye 22:10 bubuuuu: libra bak gördüünmü sun burda tama sun are koydum oraya, bide şey dicem,^^ı'm working for a company called Amtec^^ amtec denilen bir şerket için çalışıyorum,oluyo bu dimi? 22:10 can_el_mc: ceren ben cıkıyorum ok ? sonra konusuruz ınsallah can_el_mc@hotmail.com beklerım caya falan 22:10 cerenbugdayci: tmm can bi ara gelirim güle güle 22:11 libra_elmir: ben kaçtım ayhh çok ağladım ya 22:11 sun2: eve aynen oyle. bubu,. bana kalirsa ikici bozluk da are olcak oteki cumlede ama work de cok kotu durmuyor orada 22:11 cerenbugdayci: libra bari kaçıyorum deme nede olsa 15dk sonra gelcen 22:12 sun2: bubu ama i work for a company called amtec desen biraz daha dogru olur gibi sanki. ornegi kitaptan mi aldin? 22:13 sun2: libra aglama yahu. birsey demedin ki. 22:14 bubuuuu: sağol sun bunu yazıyım de kaybetmiym bidaha,aa evet sun öyle daha iyi oldu, evet ,ya uff sağol sun 22:16 sun2: bisey degil bubu. sen ne zaman mezun olcaksin? 22:16 bubuuuu: produces hand-held computers leading manufacturer worlwide Subsidiaries in four continents, burda ,nediyo arkadaşlar yani tam anlamadım ben 22:16 crazybull: the show must go on. _Queen_ 22:16 cerenbugdayci: ya cnm sıkılıyo 22:18 bubuuuu: benim daha çok var sun2,ben daha 2.senedeyim ama uzucak gibi,çünkü bölüm derslerinde kalmamk için tek tek alıyorum hepsini alsam kalırım ozamanda okuldan atıyolar ,böyle yırtıyom bende 22:20 sun2: ceren bubuya yardim edebilirsin belki, hem caninin sikintisi da gecer 22:20 sun2: kac yillik okul 3 mu 6 mi? 22:21 caf: http//w w w . network54.com/votelet/29462 22:21 cerenbugdayci: benim yardım edeceğim türde şeyler sormuyo ki baksanıza siz bile ne kadar uğraşıyosunuz 22:21 caf: bu siteye girip sözde ermeni soykırımını kabul etmediimizi gösteren no yu işaretleyebilirsiniz 22:22 bubuuuu: ı'm sales manager here in singapore, doğru bi kullanım mı arkadşlar?, ceren evet bak mesela sence bu cümlem doğru mu?, demek isitiyorum ki ben, ben burda singapurda satış müdürüyüm 22:22 caf: http//www. network54.com/votelet/29462 22:22 caf: a sales . 22:22 mahya88_h: iyi gecelar arkadaslar 22:25 cerenbugdayci: tmm da niye sales niye s takısı var satış sale deil mi onu anlamadım gerçekten bunu yapamadın mı yoksa bana sormak için mi ölesine yazdın 22:25 bubuuuu: mahya hoşgeldin,caf sağol bu arada adresi aldım sağol duyarlı olman güzel caf, 22:26 sun2: article koyman gerek. I am a sales manager here in Singapore. 22:26 sun2: dogru yazmissin bubu cok iyi 22:26 cerenbugdayci: başım ağrıyo cnm sıkılıyo ölüyom bitiyom offf ne yapsam ya 22:27 sun2: sales olmasi gerek, kullanim bu sekilde ceren 22:27 bubuuuu: satışlardan sorumlu müdür anlamında sanırım ceren,o bakımdn s almış olabilir, yani bilenlerin affına sığınarak böyle bir açıklma getirdim ama 22:27 mahya88_h: bubuuu bensadece hosgaldin anladim Dcunku hala guzel turkce bilmiyorum 22:28 sun2: ceren forumlari okuyabilirsin, bircok ceviri ornegi var orada. ya da kitap okuyabilirsin. 22:28 replica: slm herkese 22:30 bubuuuu: ^^ı'm organising a sales conference for Amtec's subsidiaries,ıt's very streesful.^^ doğru olmuş mu ,bu cümle arkadşalar sizce?replica hoşgeldin nasılsın? 22:31 cerenbugdayci: ya 30 tane fln harfleri karışık verilmiş kelimeleri düzelttim yetmez mi 22:34 sun2: bubu is mektuplarinda ingilizce deyimle soyle soyleyeyim, formal mektuplarda I'm I'd It's gibi kisaltmalar yapilmasi uygun degil. I am It is gibi acikca yaz butun kelimeleri istersen 22:34 replica: ii sayılırım malum çeviri henüz bitmedi yarın sabah kurtulucam. volkan nı gördünüz mü sun sen nasılsın. bubuuu sen yie ödevi yapıyosun. zaten bir sen bir de ben 22:34 bubuuuu: http//www.vox.de/flash/game.html ceren bak bunu oyna, mahya ^^ich verstehe Sie nicht auch^^ ya napcaz peki bende seni anlamadımki 22:34 mahya88_h: slm replica hoşgeldin 22:34 sun2: onun disinda harika yaziyorsun, cok iyi ilerliyor sen 3 ay sonra super olursun ingilizcede bu azimle ben sana soyleyeyim 22:35 sun2: replica merhaba bu arada. hosgeldin nasilsin? 22:35 replica: sagol mahya sende hoşgeldin yeni misin ismini ilk kez görüyorum sanki ben çok eskiyim de 22:36 cerenbugdayci: replica senin ad çiğdem mi 22:36 bubuuuu: sun sağol ,bu açıklama iyi oldu,bilmiyordum ben bunu, tamam, ı am, mesela ,böyle olcak yani ,anladım sağol tekrar,ya zenci kayıp dimi nezamandır yok 22:36 mahya88_h: bubuu lutfen inglizce soyle .soyledim turkce iyi bilmiyorum 22:36 cerenbugdayci: bakayım bi bubu ona 22:37 bubuuuu: sun sağol ya süper moral veriyosun sağol, ben şimdi bu moralle yaparım ödevlerin hepsini,replica naparsın işte ödev bitmiyo ki 22:37 replica: bakın anlatayım biliyosun sun 3 gecededir sabah 4 de yatıp 7 de kalkıyorum bugünde öleydi dün ev arkadaşımın nikahı vardı ve dünden bberi evde 10 kişilik bir misafir grubu erkekli kızlı ve tek yemek 22:37 mahya88_h: anlamadim replica 22:38 yakupatici: selam arkadaşlar 22:38 sun2: of replica kacsan kacilmaz hakikaten. ama sen bak istersen baslik ac forumda, pratik yapmak isteyen arkadaslar cevirsin sen de uyu biraz. 22:38 replica: yapabilen benim 10 kişiyi doyur gezdir birde çeiri ile uğraş var ya artık ayaklarımı ve belimi hissetmiyorum yarın sabah hoca gelecek çeviriyi almaya bu gece uyumama lazım tam üç sayfa var çevrilecek 22:40 replica: evet çiğdem ceren neden sordun neyi anlamadın mahya bende anlamadım 9 22:40 yakupatici: bu insanlar selam da lamz oldu yaa 22:40 cerenbugdayci: volkan senden çok bahsetti de sende azönce volkanı sorunca o musun diye sordum 22:41 sun2: ya ben profosyonel cevirmen olarak is buldum adamlar benden 5 sayfayi iki gunde istediler. sen ogrenciyken nasil cevirceksin gecede uc sayfa insafsizlik yani 22:42 replica: hım sağolsun çok severim volkanı iyi bir arkadaş benim için yani sanal en iyi arkadaşlarımdan biri eeee cerencim ne dedi benim hakkımda sadece kötüleri sölesen olur 22:42 cerenbugdayci: ben gittim herkese bye 22:42 cerenbugdayci: yok iyi şeyler çok moral vermişin bunalım geçirmiş bi ara biliyosun heralde 22:44 bubuuuu: replica üzüldüm haline senin derdin başka dimi ama evdekiler başka alemde desene, insanda böyle bi suçluluk oluyo,eğlenemiyo da iş bitmeden şahsen ben öyleyim, sana kolaylık diliyorumreplica,ceren hoş 22:44 sun2: benim simdi azcik evle ilgilenmem gerek, herkese kolay gelsin. 22:45 replica: yoo o öel sanıyodu yanıldığını gösterdim sadece o çok iyi bir insan 22:45 eva11: slm.yarın kpdsye giren varmı şimdiden kastı beni 22:46 replica: yok ya bubuu ben sevmem pek kalabakıl biraz daii oluyo çevirim var diyip çekiliyotum biraz dinleniyo vücudum hep ayakta ayakta var ya bişi itiraf ediyim sun, sen birde volkan üçünüzü burda 22:47 bubuuuu: kolay gelsin sun görüşürüz ,sağol, 22:48 replica: görünce tüm gerginliği gidiyor insanın soru sorabileceği insanla rolması çok güzel. eva cım kolay gelsin ben geçtim allahtan 82 almıştım ama birçok arkadaşım yarın giricek dualarım sizinle 22:49 eva11: saol replica.bende iki sene önce 73 almıştım ama yükseltme zamanı geldi 22:50 eva11: ne iğrenç bi sınavdır o da yaaa 3 saat 22:51 replica: nerde kullanacaksın ben akademik kariyerde kullanıcam biraz mecburi yani doçentlik falan çok kasılmıştım ilk gerdiğimde 22:53 eva11: bende kasılmıştım ya sıkıcı bi kere. iş yerinde sadece dil tazminatı için kullanıcam derece yükseltmek amacıyla.doru dürüst çalışamadımda.daha var diye diye geldi çattı 22:55 melly: hollaback ın anlamı ne ya bilen varmıııı ? 22:57 bubuuuu: melly baktım ama ,bulamadım üzgünüm,böyle bitişik mi yazılıyo,melly 22:58 babyfacetazmania: selam millet 22:59 babyfacetazmania: keyifler naSIL 22:59 bubuuuu: holla biyerde bağırmak olarak geçiyo melly acaba diyorum , arkadan bağırmak,ya da arkadan konuşmak gibi bir anlamı olabilirmi? 22:59 melly: ya bi şarkıda geçiyoda bitişik yazıyo yani bende baktm yazmıyo hiç bi yerdeyinede tşşkür ederm sana 23:01 bubuuuu: melly bişey değilde işine yara bişey bulunca yazarım bulursam eğer,,baby hoşgeldin sende, 23:02 melly: evt olabilir mantıklı arakadan bağırmak çünkü nakaratı i ain't no hollaback girl diğer yerlerinde savaşıcma gbi laflar ediyo tmmdır senin dedğin çok mantıklı saol 23:05 replica: ben biraz içeirye gidiyorum daha sonra görüşürüz 23:05 siren: herkese iyi aksamlar, muhabbetiniz bol olsun 23:06 bubuuuu: replica görüşürüz, gel ama yine,siren sağol, hoşgeldin sende,melly bişeydeğil, yardımcı olduysam sevindim 23:07 siren: ne oldu senin bulmaca bubu? 23:10 bubuuuu: siren burdaki arkadaşlar sayesinde en yüksek notu aldım,süper oldu hepsini bulduk, şimdide ödevim var 8 sayfaydı sadece 2 sayfam kaldı ama hep yazılıcak şeyler,uzun uzun yazılı şeyler,onlarla uğraşıy 23:12 siren: kolay gelsin, bişey sorucam, ofis içi yazışma neymiş allahaşkına? memorandum demiştik ama tutmamıştı 23:15 bubuuuu: siren o doğruymuş, memorandum yani, bütün bulmacayı baştan başladık çözmeye,asıl yanlışlık kilit kelimeymiş ondan olmuyomuş neyseki hallettik ,burdakiler sağolsun,,doğru yani o 23:30 dostane24: iyi akşamlar arkadaşlar .bir soru soracktım.yardımcı olursanız minnettar olurum.fifa2005 oynayan bilir.spikerin sürekli kullandığı bir söcük . preşa nasıl yazılr. 23:31 dostane24: preşa. 23:33 dostane24: bilen yokmu acaba.? 23:34 bubuuuu: dostane inan bilmiyorum baktım ama bulamadım ,nasıl okunuyo tam ama,yaz oldumu 23:35 akalper: abi ben fifa2005 oynarım ama preşa die bi şey duymadım yannıs annadın heralde ne zaman dio preşayı 23:36 bubuuuu: yani dostane bende duymadım,bide yaşa olmasın ya ya ya şaşaşa gibi bişeydir belki dostane hı? 23:37 crazybull: sweet emotion. _Aerosmith_ 23:37 dostane24: plaşa .ben sürekli duyuyorum. 23:38 dostane24: çalım olabilirmi acaba 23:38 akalper: acaba pressure mı takım belki pres yaparken veya atak yaparken pressure baskı demek 23:38 siren: "pressure" dır. hucum anlamında 23:39 dostane24: evet helal olsun sana bu 23:39 dostane24: thxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 23:41 bubuuuu: olabilir siren bak o anlamda evet dostane belki o anlamdadır yani hızlı söyleniyo ya, ,bi plash var ama o foş ve şap anlamında yani ordaki değildir o 23:41 dostane24: dogru .baskı demek 23:41 dostane24: hucum da olur 23:47 akalper: peki çalım ne demek 23:49 siren: "pass" olabilir 23:50 akalper: abi saolun gosterdini alakaya o kadar bildik pressure'ı 23:51 akalper: pass sıyrılmak ya da geçmek manasına gelir bence çalımın gerçek karşılığı yok 23:51 akalper: ama yok ya nice pass falan dio bazen spiker şık çalım manasında olabilir saol siren 23:53 siren: evet, "çalım" türkçeye has bi kelime olabilir 23:54 siren: "çalım atmak" gösteriş yapmak gibi bi şey. gösterişli hareketlere çalım demiyor muyuz? 23:56 bubuuuu: arkadaşlar ben yeni bir thread açtım forma ,kontrol etmenizi istediğim bişey vardabi bakarmısınız lütfen? |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|