Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Discussion board archive - Tartışma tahtası arşiv

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2005-05-02, 01:00
Administrator

seslisozlukadmin is on a distinguished road
Default 2005-05-01

00:02 psylocke: iyidir vulture,sizlerden naber?
00:05 xaretex: Mrb arkadaşlar,bilgisayar alanındaki teknik çeviriler için tavsiye edebileceğiniz bir kaynak var mı?
00:06 canakyurek: http//can.deviantart.com
00:06 fotoko_pi: vulture gönderdim bak bi istersen hadi
00:18 rahmetli_inonu: http//www.linux-ku.com/ferheng/en-tr.txt, bilgisayar alanındaki teknik çevirilerinde iş görür gogle'da ararsan online başka birkaç sözlüğe daha rastlayabilirsin
00:21 crazybull: symphony of destruction. _MD_
00:31 rahmetli_inonu: fall of a hero- pentagram
00:41 rahmetli_inonu: venin noir-better days never come
00:45 crazybull: aika multaa muistot e-thing is nothing. _Sentenced_
00:49 rahmetli_inonu: dont talk to strangers- dio
00:53 crazybull: the show must go on. _Queen_
00:54 rahmetli_inonu: ghost of freedom-iced earth
00:54 bubuuuu: ben geldim, arkadaşlar kolay gelsin ben yokken iyi baktınızmı board a bakım
00:58 bubuuuu: tabii kredileri yediniz
00:58 bubuuuu: yazamıyosunuz
00:58 crazybull: master of puppets. _MetallicA_
00:59 bubuuuu: ne dicem ben bi cümleyi tammanasıyla çeviremediğime inanıyorum bana yardımcı olabilirmisiniz yazıyorum cümleyi şimdi
01:00 rahmetli_inonu: ghost of the sun-katatonia
01:01 remedios: katatonia?
01:02 bubuuuu: the market conditions in german and holland were very favourable and relaxo looks able to take further advantage of this with systems furniture to be launched in these countries in the next coupleo
01:03 remedios: teargas hehe
01:03 bubuuuu: of year. ilkine sığmadıda,arkadaşlar yardım edermisiniz?
01:06 rahmetli_inonu: bleed-angel dust
01:07 crazybull: almanya ve hollanda da piyasa koşulları çok uygundu ve relaxo da önümüzdeki birkaç yıl içinde sistem mobilyalarını bu ülkelerde satışa sunarak bu durumdan daha da fazla yararlanacak gibi görünüyor
01:10 crazybull: devil & the deep dark ocean. _NW_
01:11 bubuuuu: crayzfull süper ya, sağol,çok sağol, yardımın için
01:14 crazybull: np
01:20 bubuuuu: lord ,remedios burdasınız mı?
01:24 replica: iyi geceler arkadaşlar
01:25 replica: nasıl keyifler
01:26 fotoko_pi: iyi geceler arkadaşlar pardon bişey sorcam
01:26 lordillidian: lordunuz burada
01:26 fotoko_pi: ip adresi nasıl bulunur
01:27 bubuuuu: replica hoşgeldin, uyudumu ne millet, huuu,
01:27 fotoko_pi: bub biliyomusun ?
01:27 replica: hoşbuldık sen bugün bulmaca çözmüyormusun
01:28 remedios: bubu ben ara ara gidip geliyom
01:28 remedios: fotokopi ben soylicem sana 1 dk
01:29 remedios: 10.0.0.2 yaz enter'a bas fotokopi
01:30 fotoko_pi: nereye yazıyım remedios yaf
01:31 lord_volkan: İyi geceler arkadaşlar!Slm replica nasılsın bugün?
01:31 remedios: alnina P tobe yaw ya normal o pencereye, adres www falan yazdiimiz yere
01:32 bubuuuu: bulmacayı herkesin adresine gönderiyorum artık daha kolay olsun diye reeplice, istermisin sana da göndereyim
01:32 crazybull: pharaoh sails to orion. _NW_
01:32 replica: sagol volkan çok iyiyim bugün bütün gün sadece internette gezinip maillerimi temizledim çevirisiz bir haftasonu süper sen nasılsın
01:32 remedios: fotokopi oldu mu? olmadiysa bisey daha soylicem olmadi onu denersin
01:33 fotoko_pi: devam et olmadı
01:33 replica: valla fena olmaz bubu çok sevinirim.
01:33 remedios: http//tdk.org.tr/imla/default.asp bu adrese git ne goruyon bana bi de
01:33 lord_volkan: İyi sayılırım.Ben de bugün hep ders çalıştım.Zaten burada hava kötüydü,başka şansım yoktu
01:34 replica: bu arada arkadaşlar bana çok güzel mailler geliyor sizinle de paylaşmak isterim ne yapabilirim?
01:34 remedios: lord_volkan, ankara di mi? hava kotu.
01:34 lord_volkan: Foruma yazabilirsin Çiğdem.
01:35 replica: aslında iyi yapmışsın volkan biraz daha sık dişini tatile az kaldı nede olsa
01:35 lord_volkan: Evet rem.
01:35 replica: forum?
01:36 fotoko_pi: evt rem
01:36 lord_volkan: Doğru,az daha sabredersem benim için çok iyi olacak.
01:36 lord_volkan: Forum sayfaları varya bilmiyor musun?
01:36 newspring: slmlar
01:36 remedios: fotokopi, o sayfanın altında ip numaranız su falan die bisey yazmiyo mu?
01:37 replica: bir bakayım az sonra çözerim olayı
01:37 fotoko_pi: evet yazıyoda ben başka bi arkadaşınkini kendi bilgisayarımdan nasıl öğrenebilirim
01:38 remedios: hehe, guzel arkadasinin bilgisyarına git bunu yap P walla bilmiyom
01:38 bubuuuu: replica ama adresini göndermen lazım çünkü bişi ataçlamam lazım da benim p.m a gönderebilirsin adresini
01:39 replica: Make friends, meet people, friendly chat bölümüne yazsam olur mu volkan ?
01:39 replica: bubu malek_ilke@yahoo.com a gönderebilirsin
01:39 replica: melek olacak
01:39 fotoko_pi: internetteki hack sitelerinden falan öğrenemezmiyiz yaf
01:40 lord_volkan: Evet uygundur.Hem ben de merak ettim neler olduğunu.Oradaki başlığa gir new tread vardır ona tıklat ve yaz save et ok?
01:40 rahmetli_inonu: In a full moon procession-Haggard
01:41 replica: hemen şimdi göndereyim o zaman
01:41 lord_volkan: Ok Ben de bakarım şimdi.
01:41 fotoko_pi: mail adresinden falan öğrenemezmiyim yaf hı ?
01:42 remedios: fotoko_pi, aabim online olaydi herseyi ogrenirdim sana ama malesef. bunlar aslında benim bilceem seyler deil pek
01:43 fotoko_pi: online derken remcim
01:44 replica: volkan galiba başardım bubu bulmacam ne zaman gelecek ?
01:44 remedios: ya abimle ayri sehirlerdeyiz de telefon da acamam bunun icin, hani online olsaydi soruveriridim senin icin,
01:45 fotoko_pi: ya remedios bi ara sorup da öğrenirmisin benim için acaba
01:46 bubuuuu: replica şimdi göndercem kusura bakma
01:46 remedios: fotoko_pi, eger acelesi yoksa ogrenirim hic sorun deil cidden, sen bana bi pm at, orda dursun adin sanin, unutmiym sonra
01:48 fotoko_pi: oldu rem ben sana mail adresimi yazarım öğrenirsen bi zahmet mail atarsın saol ya
01:49 lord_volkan: Evet yazı gerçekten güzeldi
01:50 remedios: reca ederim, simdi senin elinde o kisiye ait bi bilgi olarak mail adresi mi var
01:52 bubuuuu: replica gönderdim bulmacayı hadii kolay gele
01:52 fotoko_pi: yok adı soyadı falan da var
01:53 fotoko_pi: ya sen sadece nasıl öğrenilir onu öğren ben gerisini hallederim
01:53 remedios: okke ben anlamiyom zaten, gerekli bilgileri solerim ben sana fotokopi
01:54 replica: bubu melek_ilke olacaktı melek yazdın değil mi
01:55 bubuuuu: bi baksana gelmişmi replica
01:55 bubuuuu: tabi melek yazdım replica
01:56 replica: malesef yani mail gelmiş ama bulmaca yok
01:56 lord_volkan: Attach a baktın mı?
01:56 replica: volkan foruma böle kaç yazı yazabiilirim
01:57 lord_volkan: Benim bildiğim kadarı ile istediğin kadar;ama boş şeyler olmamalı
01:57 replica: evet baktım hata olarak şu yazılı ;There was a problem
Unable to save puzzle_bubuuuu.JPG to your Yahoo! Briefcase.
01:57 bubuuuu: aaa ama ataçladım ben onuuu,bole puzlle diye bişi yokmu replica
01:58 bubuuuu: ok. bidaha gönderiym replica
01:58 replica: tamam volkan msj alınmıştır şimdi iki tane daha geliyor ama süperler çok seveceğine eminim
01:59 lord_volkan: Bakacağım,heyecan içinde bekliyorum
01:59 bubuuuu: şimdi bidaha gönderiyorum replica,ya nasıl form yazıcam ben bilmiyorumda kim anlatır
02:00 replica: ne formu bubu
02:01 lord_volkan: yukarıda form yazısı var onu tıklat ok?
02:02 bubuuuu: hani burda pm. gönderirken giriyoruz ya yanda biyerlere tıklayıp, işte orda herkes bişiler yazmış, bende yazmak isiyorum ama nasıl yapmalıyım replica biliyomusun sen
02:03 replica: valla bende yeni öğrendim ama olayı hemen çözdüm yukarda foruma tıkla sonra orda bir bölüm seç sonra new treat de
02:04 bubuuuu: hııı anladıımmm ok. gördüm sende hemen yazmışın bişiler
02:05 replica: bana günde 100 tane falan mail geliyo istersen özeline atabilirim gelen maillerden volkan bu senin içinde geçerli
02:06 lord_volkan: Wow! Bu yeni yazdığın gerçekten de çok güzel bir yazı.Alınacak dersler hımm super yaf
02:08 lord_volkan: Valla olabilir Çiğdem;eğer ki hepsi bunlar kadar güzel yazılarsa!
02:10 replica: ok volkan o halde melek_ilke adresine sende bir mail at adresini alayım yollarım.
02:13 lord_volkan: Benim adresim forum sayfasında yazıyor.Foruma gir en alta in orada what is going i göreceksin.lord volkan a tıkla hotmail adresim var orada ok?
02:15 replica: tamam ekliyorum mail listeme bak sonra çok gönderiyosun kutum doluyo falan demek yok anlaştık mı
02:16 lord_volkan: Ok
02:19 replica: bubu nereye gitti volkan forum da kayıp mı oldu acaba
02:20 replica: mailleri yahoo adares
02:20 replica: ine gönderiyorum olur mu
02:20 lord_volkan: Walla ortalarda gözükmüyor Foruma birşey yazıcam felan diyordu ama.
02:21 bubuuuu: burdayım ben
02:21 lord_volkan: Ok.Hangisine istersen gönderebilirsin.
02:21 bubuuuu: ya bi bulamadım şu forma nasıl yazılcak ,beynim sulandı sanırım gözümün önündedir kesinde
02:23 lord_volkan: Hangi başlığa yazı yazacaksan onu tıklatıyosun,sonra sol üst köşedeki thread i tıklatıyorsun ve postunu ve adını yazıp ne yazacaksan onu submit edip işlemi bitiyorsun
02:24 replica: bubucum bak şimdi make friend yazan satıra tıkla sonra en aşagı in orda new treat yazıyooooooo
02:26 bubuuuu: o make friend nerdeki onu bulsam zaten
02:28 replica: ya orda bir sürü başlık var ben onu örnek olsun diye söledim. benim yazdığım yer hani az önce görmüştün ya yazdığımı
02:30 replica: volkan gönderdim bitane çok komik bubu sana da gönderdim mail. ama istersen yollamayayım izinsiz oldu ama ?
02:31 bubuuuu: oluyo sanırım bi deneme yaptım ama replica lord sağolun
02:31 lord_volkan: laz banka müdürünü göndermişsin.Dur ben bi okuyayım.
02:32 bubuuuu: yok canım yolla sorun değil yani komikse bayılırım doğrusu
02:33 lord_volkan: Çiğdem bu aşırı komikti yaf,koptum =
02:35 replica: bubu sen ne iş yaparsın öğrencimisin bu arada volkan geçen türkçecilerle ilgili sölediklerini hala unutmadım
02:37 bubuuuu: saol replica çok komikler,bana da günde böyle sayısız geiyo resimler falan acayip güzelşeyler var, evet öğrenciyim ben buarada çok uykum geldi yahuuu
02:38 lord_volkan: Ben aslında öğretmenlerimin hepsini ayrı ayrı severim;ama Türkçe hocalarım ile pek anlaşamazdım.Sadece orta okuldaki Türkçe hocam hariç tabi.O hoca bana kitap ve gazete okuma alışkanlığı aşıladı.
02:40 lord_volkan: Diğer hocalarım hep bize çok katı davranırlardı.Bilirsin eski tip hocalardı ve onların düşünceleri benimkiyle uyuşmazdı;ama ortaokuldaki hocam çok farklıydı.
02:40 replica: nerde hangi bölümdesin. bende beklerim ilginç mailleri seni affetmeyeceğim volkan P bunu bana yapmamalıydın P nayır nolamaz P
02:41 bubuuuu: arkadaşlar ben sizlere mutlu bir gece diliyorum,lord türkçe hocaları süper insanlar ozaman benimkilerin faydasını anlat anlat bitiremem ki,ben yatıyorum arkadaşlar,replica sağol mailler için,lord sana
02:41 bubuuuu: sanada iyi geceler yanii demek isterken bitti ,
02:41 bubuuuu: kredileri size devredebilseydim dimi
02:41 bubuuuu:
02:42 replica: iyi geceler bubu bu arada bulmaca geldi sağol
02:42 lord_volkan: İyi geceler bubuuuu!
02:43 bubuuuu: yarın bu çevirileri daha yazıp düzene sokcam çok işim var yatıp dinleniym bari boadr sizlere emanet aman iyi bakın
02:44 replica: bende uyumalıyım yarın aşkım gelecek onu şiş gözlerle karşılamak istemem sen yatmıyormusun volkan
02:44 lord_volkan: Ok Görüşmek üzere!
02:45 replica: iyi geceler
02:45 rahmetli_inonu: days are bringing depression, torture and blood but this will not go on forever! have a nice day.
02:45 lord_volkan: Benim de çok uykum geldi Çiğdem.Benim de yatmam lazım.Sonra görüşürüz o zaman,kendine iyi bak.Bye.
02:46 replica: slm ve hoşcakal inönü iyi geceler
02:47 lord_volkan: İyi geceler İnönü bye.
06:19 mubis: why are u guys speaking turkish?
07:36 oeince: http//www.canlii.org/ca/regu/sor90-231/whole.html
07:37 oeince: arkadaşlar ingilizcesi iyi olan biri bana bu sitede ne anlattığını anlamama yardımcı olabiklir mi ben çözemedim.
07:43 ircdcoder:
07:44 ircdcoder: ne gibi oeince ?
07:47 ircdcoder: istersen daglar daglar yerinden oynar oynar sabirsiz kalbim askina isyankar olsada yesek amcam ne guzel soyluyor walla D
07:50 ircdcoder: oeince, kanada turkiye martket kota yonetmeliginden bahsediyor.
08:02 oeince: tamam saol.
08:24 libra_elmir: günaydın millet
08:31 brk: günaydın
08:57 ircdcoder: rica ederim oeince.
08:57 ircdcoder: gunaydin ayrica .
09:00 kull: gunaydin libra napiyosun bu saatte ?
09:02 libra_elmir: çalışıyorum kull bıktım vallahi şu ay sonlarından nefret ediyorum 1 haftam zehir oluyor hep sen ne yapıyorsun bu arada
09:08 dirhelek: selam sana libra
09:09 libra_elmir: sana da selam dirhelek çin de havlar nasıl burda berbat
09:09 kull: libra ben nöbetçiydim nöbeti devrediyorum simdi. muhasebe mi senin ?
09:10 dirhelek: selam kull.libra,,disarisi cok sicak.adana yi bilirim sen cicak derken neyi kastettigimi anlarsin.berbat yani
09:10 kull: neyse libra sana kolay gelsn iyi calismalarr. ben ciktim herkese hoscakalin
09:10 libra_elmir: sanada kull bye
09:11 libra_elmir: öylede dirhelek bu gün hava yağışlı tam aksine hem ben adana da yaşamıyorum yumurtalıktayım.işim gereği burda kalıyorum bir ilçesi adananın
09:13 dirhelek: libra.yumurtalik.deniz kenarinda degilmiydi?
09:13 libra_elmir: evet öyle
09:15 libra_elmir: dirhelek ben kaçtım bir kaç saatliğine bir kahvaltı yappı geliyim.arkadaşlar birşeyler hazırlamış da görüşmek üzere byeee gel sende dicem ama biliyorsunki olabilemez.
09:15 dirhelek: aman libraaa. bak, hemen isini birakiyorsun, atiyorsun kendini sahile,,,tamammmi .pazar gunu sabah is mi olurmus,? deniz havasini soyle bi derin derin icine cek.
09:16 dirhelek: peki libra.afiyet olsun.ben de oglen yemegi icin cikabilirim.see u later
09:34 laylayloom: "hayatından sevgi,mutluluk hiç eksik olmasın" bunun ingi nedrr?
09:46 merty_fb: fucck you all
09:47 merty_fb: şiişt kızlar var mı göt verecek?
09:47 merty_fb: şaka şaka sakın alınmayın
09:48 merty_fb: good morning guys
09:52 libra_elmir: modum nerdesin duymuyor musun_ şu merty sefilinin yazdıklarını
09:53 libra_elmir: I hopr that in your life are love,happy diyebilirsin bence laylayloom belki basit kelimelerle ama olur herhalde
09:54 libra_elmir: I hope yazacaktım lalay sorry yaznlış harf kullandım.
09:54 libra_elmir: dirhelek gittin mi yoksun galiba gittin
09:54 laylayloom: tşk ederm libraa! çooook saoool
09:55 laylayloom: libra your life are yazmşsn is mi olcak o acaba?
09:57 libra_elmir: ben gittimmmm
09:57 burakaltr: may love and happiness never be out of your life
09:59 libra_elmir: ayyyy evet özür idare et iyi değilim so sorry istem dışı kasıtsız bir hata
09:59 libra_elmir: ve burak ın yazdığı cümle daha doğru ben sadece o an aklıma geldi ve yazdım
10:00 libra_elmir: ben gittim tekrardan özür hadi kolay gelsin size
10:00 laylayloom: tşkler burak! libra olsn tşk edermm yinedee
10:02 hawky: oleyyyyyyyyy bitti bittim bittik
10:02 hawky: burakaltr sen enrdesin abi canada da olduunu bilgiisi ulasti elime ?
10:04 burakaltr: hayir bir Kanadali'yla chat yapiyordum. Kolay gelsin nasil denir diye sordum. Dedim I wish you ease olur mu. O da Good Luck dedi.
10:04 hawky: ahahah bizim kizlarin istibarati patladi desene DD nerdensin peki
10:05 burakaltr: Mersin
10:05 hawky: okis D
10:14 burakaltr: hawky sen nerdensin?
10:18 perdue: Günaydin millet. Yine bir yardim istiyorum. Can someone help me translate"Zaten kalin sesim var, mümkün olsa daha sesle konusmak isterdim."
10:22 burakaltr: I have a rough voice, if it was possible I'D talk louder
10:25 perdue: Thanks burak. Once again, I understand the words, but not the meaning. Men are complicated creatures.
10:27 perdue: I'm off to Turkey tonight, very happy am I!
10:28 perdue: I'll be near Izmir.
10:28 perdue: Take care and thanks again.
10:30 burakaltr: Maybe a better translation would be I've already got a bass voice, if it were possible I'd talk in a louder manner
10:33 murt: muhahha
10:41 burakaltr: I am almost sure this is the best translation I've already a bass voice, if it weren't for that I'd talk louder.
11:01 mkarakas: hi
11:01 burakaltr: hi
11:04 lakeoffire: arkadaslar pre undergraduate ne demek?
11:05 burakaltr: lisans oncesi
11:06 lakeoffire: t$kkurler burak
11:07 burakaltr: rica ederim
11:08 burakaltr: Pre oncelik on eki, undergraduate de graduatemezun olmadan okunan genelde en az 4 senelik olan universite ya da kolej egitimi
11:11 lakeoffire: o zaman lisans oncesi hazirlik okulu gibi bisey olmaz mi bu?
11:13 burakaltr: hmm olabilir. tam olarak nerede geciyor?
11:19 lakeoffire: valla ben de bilmiyorum ama kuzenim sordu, isletmede okuyor da
11:21 burakaltr: Bazi universiteler de yabanci dil hazirlik siniflari var. Bu olabilir bana sorarsan. Ama pre-undergraduate cok genel bir terim. Yani universiteye girip de lisansina baslamamis herhangi biri icin kull.
11:24 lakeoffire: ok yeterince aciklayici oldu, cok saol. zaten pre-undergraduate i turkcesine cevirip yazicakmis, onlisans yazdi gerci. nyse kndi bilir, ben israr ettim yazma diye ama
11:28 burakaltr: O, Vocational Studies
11:38 libra_elmir: hyphenator ne demek arkadaşlar bilen var mı?
11:38 nehir_fm: gunaydınnn nasılısnızzzz
11:39 bubuuuu: günaydıııınnnn
11:39 libra_elmir: hecelemek olabilir mi ? tahmin sadece ?
11:39 bubuuuu: board a iyi baktınızmı 4 saat boyunca
11:39 libra_elmir: günaydın
11:40 nehir_fm: lıbra o dedıgın ynlıslıkla bıtısık yazılmıs yazıları duzeltme ıcın kullanılan bı proğram
11:40 nehir_fm: bubuuu nıye bakalım o kadar bourda
11:40 libra_elmir: nasıl yani? analadımda anlamadım da
11:41 bubuuuu: aaa ben hiç bırakmıyom boardu kaçmasın diye naparız ona bişi olursa
11:43 nehir_fm: ya aslında hecelemek anlamıda var ama mıckrosoftta program dıye bılıyorum ben bunu bıtısık yazılan yazıları duzeltıyo
11:43 nehir_fm: bubuuuu sekersın canım boyle devam
11:44 burakaltr: hyphenate in bir manasi da birden cok isi yapan kisi ama hyphenator www.dictionary.com da gecmiyor. Sonradan uydurulmus ve bu isi yaptiriyormus gibi gorunen kimselere denebilir.
11:45 libra_elmir: tşk nehir bide cv nin açılımını bilen varmı ? cirriculum . bişeydi kaç gündür düşünüyorum bulamıyorum nerde gördüğümüde hatırlamıyorum
11:46 yazilmaz: merhaba arkadaslar.libra hyphenator demek iki isi ayni anda yapan demek , baterist , flutcu veya sarkici , dansci gibi
11:47 libra_elmir: teşekkürler yazılmaz,nehir burak mersiiiiii
11:47 nehir_fm: cırrıculum vıtal dıye yazılıyo
11:48 libra_elmir: saolun süpersiniz ! ben hyphenator 'ı bizim board un üst kısmında gördüm hyphenator turkish yazıyor baktım da kafama takılmıştı thanks
11:48 sexymama: curriculum vitae
11:49 burakaltr: afedersin nehir ama sanirim o curriculum vitaeozgecmis
11:49 yazilmaz: libra cv acronym yani kisaltmadir acilimi curriculum vitae
11:49 nehir_fm: ya tamam ben yanlıs yazdım vitae dıye yazlıyo
11:51 nehir_fm: bı sey daha soracaktım burak sen sanırsam sıtenın yetkılısısın oylemmı
11:52 burakaltr: hayir
11:52 yazilmaz: libra tip alaninda kardio vaskuler olarak da kullaniliyor . cv car·di·o·vas·cu·lar
11:52 libra_elmir: hayır o burak başka burak mod burak o nehir
11:55 libra_elmir: teşekkür ederim yazılmaz arkadaşlar www.ferryhalim.com/orisinal bu sayfada basit ama vakit geçirebileceğiniz oyunlar var tabi hoşunuza giderse sadece paylaşmak istedim benim favorimse kurbağalı
11:55 nehir_fm: bu arada memleket nereler arkadaslar
11:58 yazilmaz: hemserim memleket niree benim meleket sinop
11:58 libra_elmir: tabikiiiiiii adana kebap,şalgam,turşu yupiiiiiii miğde zafı geçiriyorum zalten
11:58 nehir_fm: anaaaaa bende adanalıyım toprak cıktı valla
11:59 nehir_fm: sınop varya turkıyedekı en guzel denız kenarı ben cok severım orayı valla
11:59 nehir_fm: lıbra hemsooo
12:00 libra_elmir: hadi neresinden ?
12:01 yazilmaz: nehir hocam benim evim hala var orada .yazlari takiliyorum arada
12:01 libra_elmir: ama ben şu anda adanada değilim hemşom yumurtalıkda çalışıyorum o bakımdan ama ailem orda sayılır öle işte P
12:02 nehir_fm: lıbra ben seyhandanımda sımdı canakkaledeyım . yazılmaz ama varya sınop her halıyle muhtesem bı yer
12:03 libra_elmir: arkadaşlaarr miğdemden ses senfonileri geliyor o bakımdan ben yemeğe kaçıyorum.bir de burak bey çok resmiyiz ama çok bilgiliyiz bu arada da yardımlarınız için tşk ! ben kayboldum pufff
12:04 nehir_fm: lıbra ıyı bak toprak kendıneeeeeeeeeee
12:06 yazilmaz: nehir hocam biz herbir fert sinopu temiz tuttuk tutacagiz, Turkiyemizin incilerinden biri olarak kalacak !
12:06 burakaltr: seyy ben Mersinliyim
12:07 nehir_fm: yazılmaz ılk gıttıgımde dedımkı yav ınsan sadece burda yasamalı dıye valla herbakıma ınsanları bıle cok emız ben cok zevk almıstım ordan ve 4 senedır gıdıyorum oraya
12:08 nehir_fm: burak bak senlede kıyıdan koseden hemsoyuz gıbı valla
12:09 burakaltr: valla benim babam Adanali.Yoruguz biz
12:09 yazilmaz: tanistigimiza cok memnun oldum , gorusuruz arkadaslar , gitmem lazim , iyi gunler diliyorum , nehir, burak, libra
12:09 burakaltr: iyi gunler yazilmaz
12:10 nehir_fm: burak bu yorukler tam olarak nerde oluyo toroslardamı yoksa nur dagı cıvarımı ılıyomusun toroslar oldugunu bılıyomda yer olarak bılmıyorum
12:10 nehir_fm: yazılmaz dostum ıyı bak kendıneeeeeee
12:12 burakaltr: genelde , bildigim kadariyla Toroslar. Babamlar da oralardan bir yerden Adana'nin bir koyune yerlesmisler. Babaannem babami gezerken bir tasa dogurmus. Sonra orda unuttugunu anlayip geri donup almis
12:14 bubuuuu: ya varya kimse pazar falan dememiş oturmuş buraya
12:14 nehir_fm: burak valla alem kadınmıs babannen yav nasıl unutmus cok guldum yavv benım annemıde atın uzerınde dgurmus annenem oyle anlatırdı tabı ben buna hıc ınanmadım ama dogruymus
12:14 burakaltr: yani yoruk olarak gezerken oyle koyde gezerken degil. Koye daha yerlesmeden, gocmen hayati surerken
12:15 burakaltr: babamlar 11 kardes
12:15 selenwitch: günaydınnnnnnnnn burak koptum burda doğrumu bu ? ;
12:16 nehir_fm: 11 kardesmı valla bı yoruk olarak normal babamın ıkı tane annesı var onlarında 15 kardes ve ben daha 6 tanesını tanıyom nerdeler napıyolar tam olarak bılmıyom
12:16 bubuuuu: at üstünde doğurmak,vesselam eski toprak işte
12:17 burakaltr: hos ben halamlardan birini gorsem zor tanirim
12:17 bubuuuu: şimdikiler birsürü tantana yapıyo,ok suda doğum,yok sezeryanmıne
12:17 burakaltr: selenwitch 100% dogru
12:17 lakeoffire: iki tane annesi mi var? nasil olur ki
12:18 nehir_fm: valla sezeryan normal dogum felan mıllet kendını harcıyo ama bızımkı oylemı bır atın ustunde valla tam heyecan konusu olmus
12:19 burakaltr: suda dogum cok mavra
12:19 nehir_fm: lakeofff canım dedemın ıkı karısı varmıs ıste ama ben tanımıyom tabı buda var adanada sureklı boyle ıkı evlı oluyolar genelde
12:19 selenwitch: ya ztn eskiden çok çocuk doğurmayan kdn ayıplanırmış ya hane ndn acaba az doğurdu bu die fln
12:20 suildur: mrb. ii pazarlar cümleten
12:21 nehir_fm: ıyı pazarlar suıldur ısmının anlamı ney onu merak ettım
12:22 lakeoffire: hmm ok nehircm anla$ildi tamam. pghhfff.
12:22 marulcan: oooooooof ooof
12:22 selenwitch: slm sui hoşgeldin, iisin işalaah bgn böle pazar pazar ;
12:23 suildur: ESİN. boarda gelir misin?
12:23 suildur: iiidir selen ya. az önce annemi uğurladım yalovaya. ben de maillerimi kontrol edeyim die geldim.
12:24 suildur: nehir. ismim elf dilinde batı rüzgarı demek.
12:25 selenwitch: ya bişe sorcam ben buraya 1 haftadır fln uğramadım giderken ben burda bi chat board fln açıklmıştı bi geldim kaldırılmış fln nooldu bilen warmı
12:26 Accountant: selam
12:26 suildur: kaldırıldı selen. bi denemeydi sadece. gerçi çok da tutmadı. pek giren olmadı benim gördüğüm.
12:27 selenwitch: hımmmm anladım sui buarada allah kawuştursun hem annen hemde.
12:28 nehir_fm: selam account nasılsın
12:28 suildur: saol selen. amin.
12:29 bubuuuu: arkadaşlar ya ben kahvaltı bilem yapmadan oturdum board un başına rüyamda board u götürüyolardı
12:29 nehir_fm: ya bu arada avatarı ekrana nasıl bırakıyosunuz bı bılgısı olan varmı
12:29 bubuuuu: dedim bi bakiym gerçektenmi, duruyomu yerinde neyse oh içim rahat siz burdasınız
12:29 bubuuuu: ben yemek yiyip geliym
12:30 bubuuuu: kolay gelsin size
12:30 suildur: evet nehir. ama önce en fazla 100e 100 piksel büyükülkte bi resim bulmanl azım. Var mı öyle bi resim?
12:31 hawky: sui paintte ayarlarsin nolcakki?
12:31 nehir_fm: İstanbul benden büyük onla başa çıkamam
Küçücük ellerimle seni geri alamam
12:32 suildur: hawky. paintte nassı olcak? olmaz
12:32 nehir_fm: suıldur aslında oyle bı resım yok ama buldum bıseyler onların harıcınde hanı benım hosuma gıden resımlar var onları bırakabılırmıyım yanıı
12:33 suildur: boyut olarak küçükltmen gerekiyor yani. NEHİR. cevabını aldın mı? o küçük resmi bulduktan sonra user control panelden avatarını yükleyebilirsin.
12:34 nehir_fm: ya suıldur ben yapamadım aslına bakarsan bana yardım edemezmısın
12:34 suildur: nehir. altta goto forum linki var ya onu sağ tıklayıp forumu yeni bi sayfada aç. yap bunu yapınca da yaptım de. devam edelim.
12:37 nehir_fm: suıldur msn adresın varmı ordan yapaılım bısıler olmazmı yanı yada ben sana pm olarak sıfremı felan atayım sen bana yapıp bana soylermısın neyse boyle bıseyı yapmazsın zaten genede sagol
12:37 suildur: ok. borabingol@hotmail.com
12:38 suildur: madem yapmıyacağıma inanıon nie yazıon ? D
12:42 hawky: sui ellerim yaali simdi yazacam birazdan
12:44 mka: adriano celentano is the greatest actor in ITALY
12:45 burakaltr: ya nehir windowd'da paint e gir. Resmi ac. Resim/ozniteliklerden boyutu 100 e 100 ayarla
12:47 burakaltr: Ferdi Tayfur is the Greatest actor in Turkey
12:47 suildur: sana demedim hawky nie yazıon die. nehire dedim
12:50 hawky: yok ben bisi demedim zaati mrk etme ama tek elle yazamiom beklersin die aciklama yaptim
12:54 nehir_fm: bana bıldıgınız avatar sıtelerı varmı soylermısınız
12:55 remedios: suildur, " ismim elf dilinde batı rüzgarı demek." dogru mu sıkıyon mu sui selmalar
12:56 remedios: selma degil tabi selam ama isterseniz selma da olur
12:57 gandi: avatar derken rwx ve cob formatında avatarlar arıyorsan
12:57 suildur: evet rem sıkmıom. abicim en sonunda bi thread açcam bu konuda yaw. ben uydurdum elf sözlüünden. offffffff D
12:57 gandi: http//www.activeworlds.com/products/download.asp
12:57 remedios: ben sesli tayfasiylan bulusmaya gidiyom hoscakalin!
12:58 gandi: yoksa şu yahoodaki avatarlardan mı bahsediyosun
12:58 remedios: suicim, cok yaraticisin D ama herkes isildurdan geliyo sancak uzgunum hehe sen de dellenmeye devam
12:59 remedios: haydi kactim, bye herkese
13:00 suildur: rem. kızdırmak için yapıon biliom. yemiicem ama. adios amigo. millete selam sööle bizden.
13:01 mahya88_h: merhabaaa
13:02 nehir_fm: gandı sagol ama tam olarak avatar ındıremıyorum burdan sadece program yuklemek var ben resım olarak arıyodum
13:05 replica: bubu buralardamısın ?
13:08 gandi: nehir o zaman yahoonunkini kullanabilirsin ben şu sıralar 3 boyutlu programlarla uğraştığım için aklıma 3 boyutlu avartalar geldi
13:09 gandi: buradan kendi avatarını oluşturabilirsin
13:11 hawky: ?avantar ne acaba
13:14 mahya88_h: helloooo
13:14 hawky: avantar ne acaba
13:17 mahya88_h: heeeey
13:21 mahya88_h: nobody is hereee?
13:21 hawky: nerden?
13:23 replica: arkadaşlar cümle sonuna konunlan nokta full stop dan başka bir kelime biliyor musunuz?
13:25 hawky: point, dot
13:25 hawky: rep nerde kullancan ?
13:26 replica: ya synonimi lazım
13:27 replica: . is another word for full stop. 6 harfli olacak
13:27 hawky: http//thesaurus.reference.com/search?q=serve rep burdan faydalanabilirsin
13:28 replica: thanks
13:28 hawky: nw
13:31 hawky: neyse ben debi film isliyeyim
13:32 bubuuuu: ben geldimm
13:32 bubuuuu: replica bakıyom benim bulmacalar sardı ha
13:33 replica: seni öldürücem bulamıyorum yardım et bubuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
13:34 replica: . is another word for full stop. 6 harfli olacak
13:34 replica: bubu bulmacaın hangi satırında eksiklik vardı akşam yazmıştın ?
13:34 marulcan: bubuuuu dün sorduuun ne letter mış öğrenebildinmi barii.
13:40 bubuuuu: yok
13:40 bubuuuu: daha öğrenemedim marul sun bu akşam bulup söylücekmiş o kesin bulur
13:41 bubuuuu: 13 üncü satır 10 harfli olcak replica tarayıcıya düzgün koymamışmda
13:42 replica: peki aşagıdaki sorunun cevabı kafayı yiyecem ben ya
13:42 bubuuuu: replica bana yardım edin önce siz şunu bi çevirin bana ,çevirdimde emin değilim
13:43 replica: ? neyi
13:44 bubuuuu: the pragraphs of anita's report got mixed up on the word processor and they were not numbered.numbered the correct order you think they should be in.
13:44 replica: türkçeye mi çevirecegiz
13:45 bubuuuu: one is done you as an example.buda devamıydı,burda tamolarak nediyo bi bilen varmı, acele ettikçe varya karıştırdım iyice,yardım lütfen
13:46 bubuuuu: replice kafayı yeme 13 memorandum
13:46 crazybull: king nothing. _MetallicA_
13:47 lord_volkan: Anitanın raporunun paragrafları word işlemcisinde karışmışlar ve numaralandırılmamışlar.Sana göre doğru olan sıraya diz.
13:48 lord_volkan: Bir tanesi sana örnek olarak yapılmıştır.
13:48 crazybull: . is another word for full stop. 6 harfli olacak
13:48 crazybull: period
13:50 lord_volkan: Bubuuuu bigisayardaki word işlemcisinden bahsediyor orada,sen kafanı hiç karıştırma.Sadece orada verilen paragrafları doğru sıraya dizmen isteniyor ok?
13:50 bubuuuu: hıh tama ozaman lord sağol, ozaman ben doğru yapmışım,ama acaba sıralamam doğrumu
13:50 bubuuuu: aman be ödev ödev sıktı ,,anladım lord sağol, gerçekten,emin olamaıştımama iyi doğru yapmışım ödevi
13:51 lord_volkan: O kadarını ben nereden bileyim bubuuu? Buraya yaz diyecem o da fazla yer tutar
13:52 bubuuuu: replica 14 period, ben dayanamadım söylüyorum,
13:52 lord_volkan: Dur hemen ne sıkılıyorsun Önünde daha bir sürü sene var.
13:53 replica: bu bu ben sana 13 ü mü sordum offff ya sagol crazy oh beeee
13:53 bubuuuu: lord şaka şaka zaten aman be yanlışsada yanlış şu genç yaşımda bu kadar sıkıntı ,aaa,yazık günah genç insanlarız ama,dimi,kafayı yicem zaten şu bulmaca yüzünden ,replica derdim 15 inci soru,o ne olcak
13:54 replica: ay karıştı bubu pardon teşekkürler. lord naber iyimisin
13:54 bubuuuu: kızma replica kızma ,,o period olcak,ama asıl sorun o hani varya c ile başlayan bela 15 inci soru ah ah işte o ne olcak acaba o?
13:55 replica: dur onbeşe az kaldı iki kişi harıl harıl çalışıyoruz bulur bulma z yazıcam bu arada tezim güme gidecek bulmaca yüzünden
13:57 lord_volkan: İyiyim.Sağol! Sen nasılsın? = Bu arada maile gönderdiklerin çok hoştu.Özellikle de oğluna mektup yazan,çok güzel sözler ve nasihatlar içeriyor.
13:57 crazybull: knockin' on heaven's door. _Guns n Roses_
13:57 bubuuuu: hihih,replica ama bulunca kesin yaz eğer burda olmazsam email at ,vahim durumdayım ,
13:57 replica: ikinci soru submit mi olacak bubu ? birde 15 soru 8 harf mi 14 harf mi ?
13:58 lord_volkan: Guns n Roses süper bir metal grubu crazybull.Ben de çok beğenerek dinliyorum onu =
13:59 bubuuuu: replica 2inci soruyu bende bulamadım, 15 inci soruda iki parçalı bir şey
14:00 bubuuuu: böyle hani comment letter gibi, ama o değil tabi,2 inciye bi deniym bakiym replica o dediğini olcakmı
14:02 crazybull: yeah lord. rock rullz. but metal kicks e-thing else !.
14:03 ssselver: slmssssss nasılsınız arkadaşlar?
14:04 bubuuuu: replica mailler süper ya sağol,sende istersen bende sana gönderirim ama sormadan göndermek istemedim,
14:04 ssselver: compliant implementation için ne kullanabilirim?
14:04 lord_volkan: Ben kaçtım!Hepinize kolay gelsin.
14:05 replica: olur yolla valla sevinirim
14:06 bubuuuu: sağol lord,,gönderirim ozaman replica,,sssselver hoşgeldin sende
14:07 lord_volkan: Yumuşak uygulama,Sert olmayan uygulama,Esnek uygulama.Mesela flexible implementation olabilir.
14:07 ssselver: hoşbulduk arkadaşlar! compliant implementation için en uygun ne kullanbilirm? yardımcı olurmusunuz?
14:08 crazybull: selam selver. uyumlu uygulama / çalışma / gerçekleştirme.?
14:09 ssselver: thanx lord makbule geçti
14:10 lord_volkan: Birşey değil selver = Benim gitmem lazım,hepinize iyi günler.bye.
14:10 ssselver: aaaaa crazy nerdesin ne zmandır? göremiyorsum seni? hatırladınm mı beni?
14:12 replica: bubu submit oolmuyo galiba offff ne zor şeymiş bu
14:13 crazybull: buralardayım selver. eskisi gibi SIK takılamıyorum. işler güçler malum. bir de üstüne adsl problemleriyle boğuştum geçenlerde epeydir yoktum ben de yani. nasılsın.herşey yolunda mı ?
14:13 bubuuuu: evet submit olmuyo replica,ya dimi çok zor bu bulmaca,napcam bilmem,yarına da yetişmesi lazım,çok lanet bişi bu
14:16 ssselver: aslını istersen ben de çok takılamıyorum vizelerim ödevlerim projelerim var var oğlu var yani.bende de değişen bişey yok crazycim yaffff. takılıyoruss işte. şöle bir türk kahvesi içemedik ne zamandı
14:16 suildur: crazy? mrb abi
14:17 suildur: abi yüzünü gören cennetlik vallahi.
14:18 crazybull: oooo. suicim. hoşgeldin yaaa. ekip tamam gibi almost
14:19 suildur: yok deil abi. ash gitti bi 18 günlüüne cts sabahı.
14:19 ssselver: evet bir ash eksik
14:19 selenwitch: piiştt dolmuş burası ; sparow geldimi buraya?
14:19 suildur: sana da çok selamı var crazy abicim.
14:20 crazybull: valla selver de şimdi onu diyordu sui. şöle bol köpüklü orta şekerli bi türk kaavesi içemedik ne zamandır diye. ben de adsl çilelerimi anlattım. hattımı kestiler resmen ve tüm parayı yeniden ödedi
14:21 suildur: yannız ben daha kahvaltı bile etmedim. hoş tadı da yok ya. kaçmam lazım.
14:21 shekerboy: günaydın
14:22 crazybull: a.s. suicim. saolsun. allah kavuştursun denir dimi ; güle güle gelsin işalla. sen de selam söle ok?.
14:22 shekerboy: business english iyi bilen varmı ?
14:22 suildur: ya bu telekom sapıttı iice. onu bilir onu söölerim
14:22 suildur: sen sor sugar
14:22 ssselver: alla alla niye öle bişey yaptılar ki?
14:23 replica: bubu benim çıkmam gerek umarım akşama kadar çözebilirim. çözerçözmez sana yollayacam hadi kolay gelsin herkese .
14:23 shekerboy: yetkili kişiye yada ilgili kişiye
14:24 crazybull: sormayın yaa. resmen sapıttılar. çalışanlar bile şikayetçi o kadarını diyim size. para ödemeye gittiimde bana örnek bir şikayet dilekçesi ! bile doldurttular. pes valla.
14:24 shekerboy: to whom it may concern kullanıyorum genelde ama daha iyi birşey varsa .
14:24 suildur: to whom it may concer dersin sıyrılırsın. ok?
14:25 bubuuuu: ok. replica
14:25 shekerboy: daha değişik alternatifler arıyorum
14:25 bubuuuu: anladım, eğer çözer yollarsam çok sevinirim, ,ben buralardayım,
14:25 suildur: doorudur sugar. CRAZY. abi ben kaçıorum. evden aradılar, ayıp olmasın. kendine ii bak abi, özletme bu kadar
14:26 suildur: hadi cümleten kolay gelsin. selver sana da ödevlerinde başarılar p
14:26 crazybull: tamam suicim. take care. u hear?
14:26 suildur: adios.
14:26 ssselver: allah sabır versin crazy walla sana sui seni de allah kavuştursunn. ben kaçıyorumm işim var birass kendinize iyi bakın!
14:26 suildur: D roger. suildur out!
14:27 crazybull: selver c u later. take care!.
14:28 ssselver: kendinide bu kadar unutturmu crazy yafff olur mu? sanada güle güle sui saolasınn
14:29 crazybull: okki dokki selvercim. sen de !.
14:37 zenci: hi ya peeps ,whats up?
14:40 bubuuuu: sen neler yapıyon zenci hoşgeldin,
14:41 bubuuuu: bende ödevlerimin yarısından çoğunu bitirmiş olup,biraz gezcem akadaşlar,böyle sıkıntı bastı,hep,bilgisayar başında,,kitaplar falan,
14:41 bubuuuu: ya bide bileniniz varmı,g mailde nasıl davetiye yollanıyo bi başkasına
14:41 tugba_786: slm
14:42 zenci: it s good to take long walk in the slight rain
14:43 zenci: if you have invites bubuuu, it shows above messages in your inbox
14:46 bubuuuu: zenci ya sağol, ah be, varya kör oldum ,burlarda,çıkıp biraz hava alma zamanı gelmiş te geçiyo,
14:47 zenci: no problem bro
14:47 crazybull: cheap sunglasses. _ZZ top_
14:51 replica: engaged reading
14:52 replica: ne demek arkadaşlar. bu arada tuba hoşgeldin. slm zenci.
14:52 replica: of yanlış yazmışım engaged readers olacak tam karfşılığını oturtamıyorum
14:54 crazybull: full sentence'i yazar mısın rep? anlam değişebilir çünkü
14:55 silmarilion: at fist I felt interested= ilk ilgilendiğimi hissettim böyle mi yazılır arkadaşlar?
14:56 tugba_786: at first I felt that I was interested in you die olabilir belki
14:57 crazybull: sil- at first, i felt that i was interested in "." her kim/ne ise o gelir buraya
14:58 replica: engaged reader not only have acquired reading skills,but use them for their own purpose in many context ; in fact an interested reader identifies with the conceptual context of a text so fully that
14:59 replica: absorbing its meaning is an effortless activity. cümle böle crazy engaged reader ı oturtamadım
14:59 silmarilion: at first i felt interested, then i felt angry, then afraid. bu cümlede afraidden önce i gelmesi gerekirmiydi arkadaşlar.gerekmiyorsa neden gerekmiyor açıklarmısınız ? thanx all
15:00 crazybull: rep- ilgili/alakalı/özenli/dikkatli/kendini okumaya bu işe veren. okuyucu diyebiliriz bu durumda
15:02 replica: bence ı gerekmez çünkü özne ve yard fiil aynı. bu durum türkçede var ortaközne ve yüklem kullanım crazy sagol.
15:02 crazybull: sil- "at first i felt interested, then i felt angry, and finally, afraid." olabilir.
15:03 crazybull: np rep.
15:06 bubuuuu: arkadaşlar ben kaçtım, sizlere kolay gelsin, kendinize iyi bakın, replica kolay gelsin,herkese iyi bir pazar günü diliyorum,
15:08 replica: sağol bubu buna ihtiyacım olacak bugün bulmacana bakıcam umarım çözebilirim
15:08 tugba_786: thankx
15:09 oshan: oppp kıvır yandan
15:11 tugba_786: "To more clear, looking to John Kerry’s case" su cumlecigi duzgun haline getirmeme yard1mc1 olabilir misiniz
15:13 crazybull: tugba- tüm cümle pls!
15:14 silmarilion: crazy or other friends, sizce metin çevirerek ingilzce öğrenmemi hızlandırmam mümkün mü? ne tavsiye edersiniz?
15:15 tugba_786: As you see that, polls are playing an important role to judge to more clear, looking to John Kerry’s case.
15:16 crazybull: tugba- tr ye terc mi olacak bu cümle yoksa u need it written in eng?
15:17 crazybull: sil- doğrudur. film tiyatro gazete dergi ne bulursan oku izle seyret. faydası olacaktır
15:18 tugba_786: ikinci
15:20 replica: sil_. bence hızlandırır çünkü benim hocam beni sınavlara hazırlarken sürekli metinlerden çalıştırırdı. tabi aslında ingilizceyi ne için öğreneceğin de önemli. ben üds kpds için istiyordum. metinler
15:21 replica: oldukça işime yaramıştı hem kelime kazanıyorsun hem çeviri yapıyosun hem gramer öğreniyosun ben time daily türkish news falan okurdum halada okurum çok işe yarıyor
15:22 replica: ne kadar işe yaradığı belli oluyor gerçi türkish yazmışım yaaaaaaa
15:23 silmarilion: ingilizce filmler izliyorum ve işe yarıyor ama cümlelerin kullanımı gerçekten enteresan ingilizcede.hım peki replica.and crazy thanks
15:23 crazybull: "As you see that, polls are playing an important role to judge more clearly, as in John Kerry’s case." denebilir derim ben.
15:24 replica: ben ingilizce röportajları çok seviyorum konuşma dili ile yazılıyor çogu zaman yeni şeyler öğreniyorum
15:24 tugba_786: cok saol
15:24 crazybull: evet rep. doğrusu törkiş ! olcaktı
15:25 crazybull: np tugba
15:27 silmarilion: süpersin rep ii fikir bende röportaj okuycam bundan böyle where do you live crazy and replica?
15:27 replica: it becomes a part of both the process and the product of engagement nasıl çevrilir? yaaaa dalgha geçme crazy ya türkçeci olunca iki dil giriyor böle birbirine
15:28 tugba_786: "Now his fundraising is lagging" bu sent. sizce lagging ne anlamda kullan1lm1s
15:29 djxmesut: arkadaş
15:29 crazybull: tug- yavaştan gitmek/ayağını sürümek/etkin olamamak/teklemek. rep- şaka yapıyordum tabii ki
15:32 replica: eskişehir y.lisans. crazy; olmaz kardeşim bir daha olmasın böle şaka mı yapılır mış bak çok kızdım tepemden dumanlar çıkmaya başladı hııııııı
15:33 replica: ya ama neden ama kimse ama neden ama benim sorum ama neden ya yardım help help ühü hüüüü allahım harika cümleler kuruyorum ben ya süperim ben ya perfect perfect
15:35 silmarilion: fundraising= servetini arttırmak olabilir
15:35 crazybull: rep full sentence pls
15:36 mrocp: crazy- slm yaffff
15:36 crazybull: sil- hayır. fundraising fon yaratma dır.
15:37 crazybull: ooooo. mrocum slm. nasılsın?
15:37 hawky: bak simdi arkadasla yarin mangal olayini konustuk yarin diil de bi bu oolen iste kim cikti barbekucu arkadasim DD
15:37 mrocp: iyidir ya sorma sen nasılsın görüşemiyoz abi ya özledim valla
15:38 replica: motivasyon plays a dual role; it becomes a part of both the process and the product of engagement
15:39 nehir_fm: merhaba arkadaslar
15:39 nehir_fm: ben gerı geldım ıste
15:40 crazybull: sorma mro yaw. adsl mi kesti sevimli ttkomcular !.bi haftadır boğuşuyorum. nihayet çalşyr. ben de valla.
15:40 crazybull: hawky hoşgeldin afiyetler olsun.
15:40 hawky: haha oolen gidicez pazar piknigi DD
15:41 tugba_786: "motivasyon cift rol oynar hem methodu olusturur hemde mesgul olmama1z1" gibi bisey heralde
15:41 replica: mrb nehir yorum için teşekkürler bana da sabah sabah çok ii geldi
15:41 crazybull: rep- bi dk pls
15:42 tugba_786: "John Kerry is currently victimized, as polls in the last month have shown him losing New Hampshire to Howard Dean by 22, 21, 14, 13, and 23 points. su cumleti turkce ye cevirmeme bir help edin"
15:42 nehir_fm: replıce ben bu yazıları kac gundur okuyorum bırısı var cok hos yazılar yazıyo ashıel1 dıye aslında ona baktımda goremedım gırmıyomu sıteyeee
15:43 nehir_fm: kım bu ashıel1 onu merak ettım sadec
15:44 crazybull: rep- "motivasyonun, hem prosesin bir parçası haline gelmesi ve hem de ilişkilendirme ürünü olmak üzere iki rolü vardır." derim ben.
15:45 hawky: tuuba john abi kurban ediliomus, gecen ayki oylamalar onu nh i hd e karsi bla bla puanla kaybediyo gosteriomus
15:46 replica: nehir_ ben onu tanımıyorum ama bir kaç kez rastladım. tub-j.kerry 22,21 noktaları tarafından son aylardaki seçimleri kaybettiği new. de gösterildiği için kurban edildi gibi birşey
15:47 silmarilion: Can you show me the way to the stadium? bana stadyun.ın yolunu gösterebilirmisiniz yazabilmişmiyim arkadaşlarım?
15:49 silmarilion: ashiel şuanda ırakta sanırım nehir .asker o
15:49 hawky: pk bence
15:49 replica: hawky bana ne kadar mükemmel bir çeviri yaptığımı gösterdiğin için tşk ler. iğrencim ben iğrenc daha çok çalışmam gerekiyor tuba ya kusura bakma çok kötü olmuş. crazy sagol
15:50 selcuk_kucuk: lütfen yardım.?-hazır dondurmalara ingilizce ne deniyo hani şu paketten açıp sütle karıştırılıp buzluktan alınıp yenilen.ne anlatış ama
15:52 hawky: replica ne demek ya askolsun ben de oole yaptim iste uurascak gucum yok ama olabilitesi yuksek bi seviye
15:53 silmarilion: milk shake selçuk
15:54 replica: noldu ki ugraşacak gücüm yok dedin umarım köyü bişeyler olmuyordur hayatında. ben şaka olsun diye demiştim. ama gerçekten dümdüz bir çeviriydi benimki umarım iyisindir
15:54 hawky: sil bence attin D
15:54 hawky: ya cinden geldikten sonra 3 gun uyudum sonra da sunum vardi 3 gun uyumadim biittim yane d
15:55 hawky: zaman dilimini karistirdi vucut d
15:55 silmarilion: milk shake =süt ve dondurma karışımı bir içecek .anlamaı bu hawky
15:55 replica: aman varsın uykususzluk olsun. uyursun geçer allah kalıcı dertler vermesin. hastalık, ölüm dost kazığı .
15:56 hawky: sil milk shake in ne olduunu biliom merak etme ama arkadasin sorduu o diil
15:56 selcuk_kucuk: ya milk shake farklı biras sanki
15:56 hawky: replica dertli gibi konustun sanki dost kazii falan ?!?!
15:57 selcuk_kucuk: ben pakette blunan sadece sütle karıştırılıpbelki kaynatılıp buzluktan alınıp yenilenlerden bahsediyom
15:58 replica: ahh ahhh sorma kardeş. burda anlatılacak gibi değil. boşver. ya varya depressifliğim tuttu gene. jilettttttttttttt
15:58 hawky: hoop oole kolaya kacmak yok ne demis buyuk dusunur take it easy
15:59 silmarilion: hımm. i dont know selcuk_kucuk
16:00 replica: bana mı dedin hawky ? kolaya kaçmak ?*
16:00 hawky: yes hemen jilet falan olmaz
16:01 selcuk_kucuk: "ready-made" ice-cream diyebilir myiz? ne dersiniz arkadaşlar .please help
16:01 hawky: selcuk yarin gidip bakarim rafa ne yazio acelem degilse
16:02 replica: yok ya ben yaparmıyım hiç öle bişi. ben yaşamayı seviyorum.hem de çokkkkkkkkkk
16:04 hawky: sen nerdesin rep?
16:04 replica: ya real world reader ne demek. crazy cümlenin tamamını yazmayacam real world reader lar bir metin seçer ve bunu öğrenmek ve eğlenmek içiçn okurlarmış. ama real world reader ne demek
16:05 rainyrain: can you translate that "They had pulled off the highway into a football field-sized parking lot."
16:05 replica: eskişehirdeyim hawky. sen
16:05 hawky: sadece crazy e sormasan ben soolerdim ama ozel soru karismiom D
16:06 hawky: bati dayim ben D baya bi
16:06 replica: yaaaaaa öle değil ben her sorduğumda o full sentence diyo bende eriniyorum yazmaktan o nedenle.
16:08 hawky: yok ben bunu geciom D du bakim neymis
16:08 crazybull: hawky. touchy today?.
16:08 hawky: gercek okuyucu anlaminda ama bilemem attim yane okuyon mu eskisehirde?
16:09 vauxhall: arkadaşlar, "akademik bildiri" nedir acep ingg'te, tam olarak bilen var mı?
16:09 eray16: herkeze mutlu pazar lar. sizden bir isteğim ,bana yardımcı olabilir misiniz?
16:10 hawky: soole eray
16:10 hawky: academical announcement
16:11 crazybull: vaux- scientific presentation, academic paper, etc
16:12 eray16: 10 tane madde var.onu türkçeye çevirebilir misiniz? hawky vaktin varsa sana prvt atabilir miyim?
16:12 silmarilion: academic manifesto
16:13 replica: sana katılıyorum crazy. ya hawky eskişehirde ne iş yaptığımı söleyince burdaki insanlar bi daha konuşmuyo benimle sakın yanlış anlamayın alınırım korkuyolar heralde
16:13 hawky: eray valla sanah oluyo uykum geldi burdan tek tek yapsak hem farkli yorumlar da gelir zenginlesir ok? sirayla ama
16:13 hawky: replica canaze seyimisin ?
16:14 vauxhall: silmairon ve hawky çok tşk. ama "academic manifesto" kopardı beni söylemeden edemem
16:14 eray16: saol. 1-No ice or any other type of cooling on the bite. Research has shown this to be potentially harmful. The same applies for hot packs.
16:14 silmarilion: relica merak ettim ne iş yaptığını
16:14 hawky: erya bu ne abisi teknik bisi ama once bi bilgi ver de ona gore yorum yapalim bizde
16:15 ssselver: arkadaşlar an incorrect argument may be provided with an potion
16:15 ssselver: option olcak son kelime pardon. bu cümlede nne demek istiyor
16:15 ssselver: ?
16:15 eray16: yılan ısırmalarından sonra yapılmaması gerekenler.
16:16 replica: ya ben arş gör üm. anadolu ünv de. burdada genelde öğrenciler olunca sevmiyolar beni heralde. bu arada eray bende yardım ederim sen yaz buradan çevirelim.
16:16 hawky: yanlis anlasilma bir opsiyonla duzeltilebilir manasi var
16:17 ssselver: ısırık üzerine buz ya da herhangi soğutucu madde uygulanmamalıdır.
16:17 hawky: 1isiriktan sonra buz koymayin yada herhangi benzeri sogutma yapmayin arastirmalar bunun zararli oldugunu gostermistir ayni seyler sicak uygulamalar icinde gecerlidir
16:18 ssselver: araştırmalar göstermiştir ki bu işlem son derece zararlı olabilir.
16:18 replica: buz ve benzeri soğuk şeyler yaranın üstüne koymayın. araştırmalar bunun zararlı olduğunu göstermiştir
16:18 eray16: 2-No tourniquets. This cuts blood flow completely and may result in loss of the affected limb.
16:18 ssselver: aynı şekilde sıcak uygulamalr da zaralıdır.
16:18 hawky: rep hangi bolumdesin? bana da teklif etmisler di okulda ama kabuk etmedim makina muh de
16:19 replica: ben ilköğretim türkçe öğretimindeyim
16:19 hawky: turnike yapmayin, bu kan akisini tamamen keser ve uvuz kaybina yol acabilir
16:20 hawky: haa gecen konusmustuk dimi rep
16:20 ssselver: aynen hawky nin dediği gibi eary
16:20 replica: ya arkadaşlar benim gitmem gerek acilen. aşkımla buluşacaktık unutmuşum. offfff geç kaldım gene. eray özür dilerim gitmem gerek. herkese byssss
16:21 replica: evet hawky sanırım konuşmuştuk
16:21 tugba_786: John Kerry is currently victimized, as polls in the last month have shown him losing New Hampshire to Howard Dean by 22, 21, 14, 13, and 23 points. su cumleyi bi cevirebilir misiniz
16:22 eray16: 3-No electric shock. This method is under study and has yet to be proven effective. It could harm the victim.
16:23 eray16: çok saol replica.kız arkadaşın inşallah kızmas sana.bir arkadaşa yardım ederken geç kalmışım dersin.
16:23 hawky: elektrik soku vermeyin, bu metod daha calisma asamasinda ve daha onaylanmamistir. kurbana zarar verebilir tuuba ben bi kere yaptim bidaa benden bekleme D
16:25 eray16: 4-No incisions in the wound. Such measures have not been proven useful and may cause further injury
16:25 replica: ben erkek değiliiiiiiiiiiiiiiiiim
16:26 tugba_786: John Kerry is currently victimized, as polls in the last month have shown him losing New Hampshire to Howard Dean by 22, 21, 14, 13, and 23 points. su cumleyi bi cevirebilir misiniz
16:26 hawky: yara uzerinde deseleme D yapmayin bu metot onaylanmamaistir ve daha ileri sakatliklara yol acabilir
16:26 crazybull: november rain. _Guns n Roses_
16:27 replica: hadi ben çıktım bysssssssss
16:27 hawky: son konturum mod bana daha cok kontor verseydi bitirirdik ama maalasef eraycim ben de yaticam replica demek bayansin DDDDD zaten erkek olsan randevuna gec kalmazdin DDDD herkese ii gunner
16:27 replica: P
16:28 replica: sen uyan hesaplaşacaz seninle allahım geçkaldım hadi bys
16:29 eray16: replica eğer halen daha ordaysan çok özür
16:29 replica:
16:30 replica: byssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss ssssssssssssssssssssssss tamam tamam geldim aşkım ahhhhhhhhh bittim ben 99999
16:30 eray16: HAWKY lütfen 6 tane daha kaldı sana prvt atsam
16:34 ssselver: ben yardımcı olabilirm
16:34 ssselver: eray
16:46 eray16: gerçekten mi? çok saol. gönderiyorum o zaman
16:47 eray16: 1-Do not eat or drink anything unless advised by medical sources.
2-Do not engage in strenuous physical activity.
3-Do not drink any alcohol or use any medication.
16:49 eray16: ssselver ordamısın?
16:50 crazybull: dead moon rising. _Stncd_
16:51 eray16: craztbull ,bana yardım edebilirmisin?
16:53 crazybull: yavaş yavaş gidelim bakalım eray kısmet.
16:54 crazybull: 1. tıbbi otoriteler onaylamadıkça birşey yiyip içmeyin 2. ağır fiziksel aktivitelerden uzak durun 3. alkol almayın ve ilaç kullanmayın
16:57 crazybull: helloooo. earth to eray !. r u there?
16:57 eray16: 4-Do not apply oral mouth suction to bite.
5-Do not remove dressings/elastic wraps until arrival at hospital and antivenom available
17:00 crazybull: 4. ısırığa ağızla emerek müdahale etmeyin 5. giysileri/elastik sargıları, hastaneye varıncaya ve bir antidot bulununcaya dek çıkarmayın
17:03 eray16: 6-Do not waste time or take any risks trying to kill or catch to bring in the snake responsible for the bite. BUsondu şimdiden çok saol Crazy
17:04 crazybull: 6. ısırıktan sorumlu yılanı yakalamak veya öldürmek için hastaneye getirmek amacıyla zaman kaybetmeyin ve risk almayın
17:05 crazybull: np eray.
17:06 eray16: Crzay eğer hoşuna gittiyse devamı var ister misin D
17:07 crazybull: i knew it was comin' . kaç madde daha var?
17:10 eray16: What Not To Do
Though U.S. medical professionals may not agree on every aspect of what to do for snakebite first aid, they are nearly unanimous in their views of what not to do.
17:14 crazybull: US tıp otoriteleri, yılan ısırmalarında ilk yardım olarak ne yapılması gerektiği konusunda değişik görüşlerde iseler de, ne yapılmaması hakkında tamamen hemfikirdirler
17:16 eray16: Arizona physician David Hardy, M.D., says part of the problem when someone is bitten is the element of surprise. "People often aren't trained in what to do, and they are in a panic situation."
17:18 crazybull: easy man!. how long is it gonna be? before we see the dawn
17:19 eray16: lütfen bu son .bundan sonra bir cümle daha var.bi daha söz devamı yok
17:20 crazybull: arizona'lı doktor D.H. e göre poblemin bir kısmı ısırılan kişinin yaşadığı sürprizdir ve "insanlar genellikle bu konuda eğitimsizdirler ve paniğe kapılırlar" demektedir.
17:23 eray16: He adds that preparation-which includes knowing in advance how to get to the nearest hospital-could greatly reduce anxiety and lead to more effective care. BU SON CÜMLEYDİ
17:25 crazybull: .ve en yakın hastaneye nasıl ulaşılacağını önceden bilmeyi de içeren hazırlık aşaması
17:26 crazybull: korku ve telaşı büyük ölçüde azaltır ve daha etkin bir tedavi sağlamayı kolaylaştırır" diye ilave eder. Dr D.H. bunu yapan
17:30 eray16: çok saol crazy.
17:37 bubuuuu: arkadaşlar ben geldimm
17:37 bubuuuu: nasılsınısss
17:38 bubuuuu: çeviriler koaly gelsin hepinize ohhh ben bitirdim çevirilerimi ,,temize bile çektim, sadece bilen bilir bulmacam var
17:38 bubuuuu: onuda hallebilmeyi ümit ediyorum
17:39 bubuuuu: ya buarada bişi sorcam ben neden davetiye gönderemiyorum şu gmailde, naomam lazım help mensüsne baktım ama hiç orda anlatıldığı gibi değilki, kafam karıştı bilen varmı bi anlatsa bana
17:53 wasqar: merhaba arkadaşlar "shot to death" ne demek ?
17:55 hk23: ölüm atışı olmasın
17:56 bubuuuu: nerde kullancan wsaqar
17:58 silmarilion: bubuu eğer yeni gmail aldıysan bir süre davetiye vermiyor.sonrada ellişer ellişer veriyor
17:58 bubuuuu: öldürücü bobma gibi bişi yde olabilir wasqar
17:59 nehir_fm: ıste geldım burdayı m ben bu sıte ustayım naıslsısınız arkadaslar
17:59 bubuuuu: silmarilion-hımmmm ya bende diyorum neden davetiye gönderemiyorum aklımada geldi ama sağol bilgilendrdiğin için
18:00 bubuuuu: nehir hoşgeldinnn,ben şahsen bomba gibiyim, burnum hariç ödevleri temze çektim ohh
18:01 nehir_fm: burnuna noldu yavv
18:01 silmarilion: bubuu senin gmaille ilgili sorunun ne anlamadım ben.?
18:03 wasqar: arkadaşlar interpreter filminde Nicole Kidman'ın oynadığı shot to deathi vurularak öldü diye çevirmişler.Bu ingilizce nası bir şeydir ya.Bu kelimelere böyle bir anlam nasıl yüklemişler.
18:04 bubuuuu: silmarilion.ya bana dün biri burdan davetiye gönderdide,bende göndermek istesem hani nasıl olur diye uğraşırken yapamadığımı farkettim ama yeni kullanıcı olduğumdan gönderemiyormuşum,herhaldesonra
18:06 hk23: KARDEŞ BUNlar ecnebi hayranı. yükler
18:07 wasqar: yböyle bir kural falan ya da kullanım var mı ya.hadi bizimkiler yüklemiş ama ilk defa böyle bir şey görüyorum
18:09 silmarilion: bir aya kalmaz davetiye yollarlar sanada kolay gelsin
18:18 bubuuuu: forum da what's going on? kısmında neden 3 kişi gözüküyoruz, silmarilion sizler neden gözükmüyosunuz ki?
18:21 bubuuuu: replica çıktı mı burdamısın
18:23 bubuuuu: arkadaşlar bende çıkıyorum,sizlere kolay gelsin, görüşürüz, bye,kendinize iyi bakkın, burayıda boş bırakmayınnn
18:23 bubuuuu: daha da 17 kredim var
18:24 bubuuuu: ama neyse artık
18:26 silmarilion: forumda değilimdir ondan
18:26 silmarilion: bakmadım bubuuuu
18:29 furious_girl: ne olmuş buraya ya ne hale gelmiş burası
18:30 silmarilion: ne oldu ceren şimdi neye şaşırdın ki?
18:32 furious_girl: ya burası bu kadar sessiz deildi aurıca seni tanıyomuyum
18:34 silmarilion: tanışmıyoruz evet
18:35 furious_girl: hıım ben ceren senin ad ne
18:37 silmarilion: ismimi söylemek istemiyorum ceren kusura bakmazsın değil mi?
18:38 furious_girl: tmm o zmn tanıştığıma memnun oldum
18:39 silmarilion: me too ceren
18:39 newspring: slmlar
18:40 furious_girl: slm spring
18:40 newspring: merhaba ceren
18:42 silmarilion: slm new
18:43 furious_girl: spring sen odtüde okuyodun dimi o springtin yani
18:44 newspring: hayir karistiriyorsun ben ogrenci degilim ayrica tr de degilim
18:44 marulcan: slmlaaaar
18:44 marulcan: newspring nerelisin abi
18:45 newspring: usa deyim
18:45 marulcan: kısa bi süreliğine mi gittin yoksa oraya yerleştinmi
18:46 furious_girl: bak bu marul odtülü slm hıım tmm spring dmmkki başka springti o
18:47 marulcan: sende şu okulunu sölememek isteyen kızzz.=
18:47 zenci: hi ya peeps whats up?
18:49 mustac: selam
18:49 furious_girl: marul çok kıvırcıklaşmışın neyse ben gidiyorum bye
18:49 marulcan: hönk! bu kız çok tuhaf yaw
18:50 marulcan: minicik dahaaa böle ödev yapıo sürekli canııııım=P
18:50 newspring: marulcan 4 yildir burda yasiyorum
18:51 marulcan: nassı memnunmusun barii,özlüosundur buraları,hı?
18:53 newspring: ben floridadayim senenin 7-8 ayi tatil beldesinde yasiyormusum gibi geliyor istanbulu pek ozlemiyorum
18:55 marulcan: ne mutlu sana yaa,bazen bende buralardan kaçmak istiorum kısa süreliine ama olmuyo tabii,neyse gitmem gerek heepinize bye
18:56 newspring: bende islerime donmem gerekiyor kendinize ii bakin
18:57 zenci: bye to that goin
18:57 salmanguldal: oo tüm üniversite eşrafı buradaymışta haberimiz yokmuş.
18:58 salmanguldal: mrb arkadaşlar nasılsınız?
19:00 furious_girl: marul ben deilim ya sensin tuhaf
19:02 sarz: hello everybody
19:02 sarz: furious - ceren senmisin
19:02 furious_girl: evet benim sarz slm nr
19:03 furious_girl: nbr
19:03 sarz: fine thanks and you
19:03 sarz: derslerin nasıl
19:04 sarz: ben gidiyorum seni görünce geldim ok
19:04 furious_girl: 1.döneme göre iniş var
19:04 furious_girl: tmm bye sonra görüşürüz
19:04 sarz: hadi take care of yourself
19:04 sarz: no iniş yes çıkış ceren
19:05 sarz: iyi çalış sen birinci olmalısın yine sınıfta
19:05 furious_girl: öle olmuyo işte sarz
19:05 sarz: why?
19:05 furious_girl: evet öle olmalıyım ama napim bu internet beni bu hale sokuyo
19:05 sarz: şu en yakın arkdaşın geçtimiş seni
19:06 furious_girl: evet brz öle oldu
19:06 sarz: olsun boşver
19:07 sarz: takma kafanı
19:07 sarz:
19:07 sarz: hadi sana good evening
19:07 sarz: see you later
19:07 furious_girl: takmıyorum o yüzden daha da alçalıyorum
19:07 furious_girl: bye iyi akşamlar sarz
19:10 alalula: slmlaar herkese
19:11 furious_girl: aman ben gideyim
19:11 marulcan: slm alalula nabeer
19:11 alalula: bence de=
19:12 battlemage: herkese selammm
19:12 furious_girl: ay alalula
19:12 marulcan: hadi sen git ödevini yap bakiim=
19:12 furious_girl: marul bu samimiyet nerden geliyo bakim
19:13 alalula: iidir marul sen napiyon
19:13 furious_girl: tarladan mı bahçeden mi bağdan mı
19:13 marulcan: ehehee komik kııız
19:14 furious_girl: bak sana kimse slm vermedi bat ben veriyim bari slm hehe
19:14 alalula: çok komiktir çook sen onun önceki konuşmalarına şahit olsaydıın.ama daha küçük tabii
19:14 furious_girl: OFFF OFFF
19:15 alalula: ohoo bakiyorum da yine sınıf birinciliğine adaysınız ceren hanıımm
19:15 alalula: alttakileri okudumdaa
19:16 battlemage: teşekkürler ya ceren
19:16 furious_girl: ben ztn sınıf birincisiydim ama şimdi ikincisiyim
19:16 marulcan: aferin ceren hep böle birinci olmaya çalış ama fazla hırs ii diildir güzelim
19:17 furious_girl: ah marul bende bi hırs olsa ben neler yaparımda hiç hırs yok bende
19:17 alalula: ahh canııım benim yazık yaw,bak nekadar üzülmüşündür şimdii.neyse buda gelir buda geçer ceren morali bozmamak lazım
19:18 furious_girl: bak en iyi arkım birden hırslandı sonra benden yüksek almaya başladı
19:19 furious_girl: gerçi daha gramerde beni geçemedi tek umudum o ders
19:19 marulcan: hırslı diilim diosun ama her kelimenden hırs akıyo wallla,bu yaşta bu ne hırs yok en ii arkadaşım 2. bırak boşver belki sınıfın 27.si ilerde daha ii bi yerlerde olucak
19:20 salmanguldal: pardon ceren sen hangi okulda okuyorsun acaba?
19:20 cerenbugdayci: ya marul kız yanımda oturmadan önce baya geriydi şimdi bana yetişti
19:20 cerenbugdayci: sölemesem salman
19:20 alalula: bırak şunu ya marul bunun sonu hiç ii diil sen ne sölersen söle aha buraya yazıom,neyse marul tanıştııma memnun oldum byee
19:21 cerenbugdayci: üff alalula senlede bi türlü yıldızımız barışmıyo
19:21 cerenbugdayci: ala sende odtüdesin dimi
19:22 salmanguldal: benim adım güldal tanıştığıma memnun oldum. Ben ank. okuyorum.
19:23 salmanguldal: bir ark. vardı seni o zannettim
19:23 cerenbugdayci: bende memnun oldum güldal
19:23 marulcan: ceren alalula haklı yaw biraz daha mantıklı ol nerdeyse en ii arkadaşınla düşman olmuşun gibi konuşuosun,dediiim gibi kaçıncı olduunun ne önemi var sen ortalamanı yüksek tutmaya çalış yeter
19:23 marulcan: nie milletle yarışıyosun kii
19:23 cerenbugdayci: kaç yaş
19:24 marulcan: ceren ala gitti bu arada
19:24 cerenbugdayci: marul o benle yarışıyo
19:24 cerenbugdayci: marul alada odtüde okuyo ama hangi bölüm ya
19:25 marulcan: benim de gitmem ceren notlar konusunda biraz daha rahat olmaya çalış bencee yoksa çok mutsuz olursun,hadi herkese byye
19:25 salmanguldal: takışmayın arkadaşlar reca etcem.
19:26 cerenbugdayci: bye marul takmıyorum ztn ama takarsamda olmuyo takmazsamda olmuyo
19:27 cerenbugdayci: yok güldal bizim normal halimiz bu
19:28 salmanguldal: boşver ya çalış ama yırtınma bak ben o kadar hazırlık okudum bilkente geldik adiler hazırlıktan başlattılar yine
19:29 salmanguldal: tam 2 sene kaybım var.
19:32 zenci: shhhhhhh hold up
19:32 salmanguldal: neden noldu ki?
19:33 just717067: slm lar
19:33 zenci: hi just.
19:33 salmanguldal: hşgeldin just
19:34 just717067: hoşbulduk
19:34 just717067: bir şey sorucam ben , pratik için nette neler yapıyosunuz?
19:36 zenci: try talkin to natives just, it really helps a lot
19:36 miss_jda: demi. chat.!
19:37 mustac: selam just
19:38 salmanguldal: valla bende acayip güzel practice siteleri var
19:38 salmanguldal: onlardan çalışıyorum
19:38 mustac: selam zenci nbr
19:38 zenci: let it out if you have a better idea miss, i didnt use net to improve my language skills, i think thats the best way
19:38 just717067: its ok but if u dont know much words it'll be hard
19:39 zenci: you can learn colloquial, evryday language and even some slang . all very useful
19:40 zenci: if you dont know much words you dont need practice just, at least not firstly, you have to know some
19:40 just717067: ty zenci
19:40 just717067: slm mustac
19:41 zenci: you are welcome just
19:41 mustac: türk deilsin galiba
19:42 zenci: aren`t i?
19:42 salmanguldal: but you've have to improve your grammar skills. Study on vocabularies doesnt enough to speak on well
19:43 salmanguldal: I said true didnt I ?
19:44 ssselver: as far as the effective IP address space concerned. cümlede ne demek istiyor arkadaşalar?
19:44 zenci: dats fo` sho`. just has just emphasized voc. i assumed he knew about grammar well
19:44 just717067: grammer is unimportant i think
19:45 salmanguldal: how do you think this?
19:45 salmanguldal: okay, study on vocabulary just.
19:45 zenci: etkin IP adres boşluğu kadarıyla .
19:46 salmanguldal: we will see.
19:47 zenci: you dont jave to use it like as written in the books 100%. but you gotta know all of it
19:47 just717067: genelde çok grammer kullanmıyolar.
19:47 just717067: ya da bana hep öylesi denk geliyor.
19:48 zenci: if you only wanna know about everday english, or colloquial. vocabulary lists wont help you i m sure. just chat with natives then,as i mentioned before
19:49 just717067: maybe i'll go to usa next year. so i must learn much more voc.
19:52 ssselver: zenci peki cümledeki 'is concerned' ile ne demek istiyor?
19:53 nesquik13: hello folks
19:54 just717067: hey there.
19:54 mustac: etkin IP adres boşluğu düsünüldügünde olacak bence
19:54 zenci: let me give you an example selver as far as i m concerned bildiğimalakalı olduğum kadarıyla demek.
19:55 nesquik13: just717067 how r u dear? where r u from
19:55 zenci: etkin IP adres boşluğu konu olduğunda, gözöüne alundığında gibi bişey belki de
19:56 ssselver: ben en iyisi bütün cümleyi yazayım the adress space for that network may be sparsely used but as far as the effective IP adress space is concerned if a network number is used then all adresses within
19:56 just717067: not much , how bout you?
19:57 ssselver: the network used. bitti.
19:57 nesquik13: i am ok. where r u from
19:58 just717067: from turkey , you?
19:59 nesquik13: me too in istanbul.
20:00 zenci: ağ için kullanılan adres boşluğu seyrek olarak-nadir- kullanılabilir fakat etkin ip adreslerin gözönüne alındığında bir ağ numarası kullanılırsa ağda kullanılan bütün adresler kullanılmış olur
20:00 zenci: nes hi,
20:02 ssselver: teşekkür ederim zencii saolasın
20:08 just717067: allaaa
20:09 just717067: bu almanları öldürcem bak !
20:15 ssselver: by a factor of 2 nası çevirebilirim?
20:15 just717067: 2nin faktörü
20:17 ssselver: yok canım okadar da deil
20:18 just717067: bir şey sorucam , biz mi dünyaya kendimizi tanıtamadık edemedik yoksa insanlar mı bizim gizliden kuyumuzu kazıyor.
20:20 ssselver: b şıkkı bunu gizliden yapmıyorlar ama gören gözlere gayet açık yapıyorlar
20:21 just717067: new jerseyden biriyle konuşuyorum
20:22 just717067: almanyadan biri buna bütün türkler zencidir demiş.
20:22 just717067: racist fln değilim yanlış anlaşılmasın ama , hiç mi tanımıyolar bizi ya
20:24 jessie: zenci?
20:26 just717067: bildiğin zenci.
20:26 jessie: just-saolasin biliyorum kendisini bu saatte gorunce sasirdim sadece.
20:27 jessie: dogrudur kimse tanimiyo bizi ben hkgtayim turkey diyince ohhh tokyo tokyo diolar!
20:27 cerenbugdayci: hehehe
20:29 just717067: 2 kafa bi aparkat at sende tanısın hemen
20:30 jessie: neyse size iyi sohbetler.iyi geceler
20:32 ssselver: ya arkadaşlar a packet is delivered to just one of the set of nodes da ne demk istiyor?
20:33 ssselver: benim beynim durdu artık anlamıyorum hiç bişey yarına yetiştirmem lazım
20:35 ezgis: bu ne
20:35 ezgis: hehe
20:45 lord_volkan: Sadece biçimsiz bir düğüm atılmış paket teslim edildi.
20:46 lord_volkan: Biraz saçma oldu ama
20:54 soupmoup: quasi military nin türkçesi ne*
20:59 marulcan: volkan node derken paket teslim yerini kastedio
21:00 marulcan: şimdi gördüm de=
21:00 cerenbugdayci: bravo marul
21:01 marulcan: kızım senin işin yok muu
21:03 cerenbugdayci: var ama napim ben maydonoz olmak istiyorum
21:04 crazybull: too late for love. _Def Leppard_
21:04 marulcan: e bye o zaman maydonozcan
21:04 cerenbugdayci: ben bi kızım can olurmu ya
21:05 cerenbugdayci: durun bi şarkı söliyim
21:06 alalula: aman yarabbi gene burdaaaaa
21:06 cerenbugdayci: küçücüğüm herşeyim nolur çok uzaklara gitme gidersen öleceğim karanlığa döneceğim
21:06 alalula: ceren sen yavaştan git istersen bak ben geldim
21:07 cerenbugdayci: aman aman sen nerden çıktın ya
21:07 cerenbugdayci: niye ben gidiyorum sen git alla alla
21:07 alalula: çıkarım ben öle işte hadi evladım git birincilik elden gidiomuş bak git çalışp
21:08 cerenbugdayci: napim giderse gitsin cnm sağolsun benim ya
21:12 crazybull: bring me to life. _Evanescence_
21:15 alalula: alalalalalalalalalalalulaula
21:16 cerenbugdayci: ala başını kaçıncı kez bi yere çarptın
21:17 alalula: allallallallaallalllalla luuuuuuuuuuuuuuuuuuula
21:17 alalula: eheheuhemuhahapuhazuhaa
21:18 alalula: gerçekten çok egzantrik bir kişiliksiniz
21:19 meh123: .
21:19 meh123: canım sıkılıyor.
21:20 alalula: benimde oyüzdeeeen bir kez dahaaa=alllaaaaaaaaaaaaluuuuuuuuuuuuuuuuuulaaaaa
21:20 cerenbugdayci: ben deil bence sizsiniz ztn yazdığınız şeylerden de anlaşılıyo
21:20 meh123: sıkıcııııııı.
21:20 alalula: artı bide ceren die bi kız var burda oda eklenince daha bi deliriorum .
21:21 alalula: ya hem sıkıcı hemde yapılması gereken bi sürü şey vaar ama canım yapmak istemiooooo.
21:21 meh123: iş mi?
21:22 alalula: heralde küfür sandı yazdıım şeyi canımm yaaa nakadar saf ve masum bir kız aslında ama biraz yontulması gereeek
21:22 cerenbugdayci: senin bölüm ne alalula
21:22 alalula: yok yaa bisürü sınav quiz case proje.vs
21:22 alalula: naapcan ceren
21:23 alalula: senin okul ne ceren anasınıfı mı
21:23 alalula: sen hep mantıklı şeyler mi yaparsın ceren
21:23 crazybull: A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.
21:24 alalula: bu araya dalan özlü söz için teşşekürler deliboğa
21:24 cerenbugdayci: hayır ama her zmn da senin yaptığın gibi şeyler yapmam
21:26 alalula: ewet ben sabahtan akşama kadar burdaa ona buna sınıfımda kaçıncı olduumu,notlarımın nassı olduundan bahsedip dururum sadece,böaşka bi işe yaramam ben tabii ha bide arada alaluuuulaa die baırırım
21:26 alalula: sen neler yaparsın ceren
21:27 meh123: neyse siz bibirinizle gayet iyi bir sohbet kurmuşsunuz ben aranıza girmeyeyim.
21:27 cerenbugdayci: ben senin gibileri yola getirmekle uğraşırım genelde
21:28 alalula: senin gibileri çok ii tanıyorum, bi arkadaşım vardı ki aynı sen sürekli kendini benle karşılaştırmaya çalışırdı onun bunun notunu merak edip dururdu,kendinden yüksek not alanlardan nefret ederdi falan
21:29 alalula: baaak seeen yola getirmekmiş bence sen önce akıl ve ruh gelişimini bi tamamlaa ondan sonra benim gibilere ukalalık yap
21:29 cerenbugdayci: ben nefret etmiyorum ne kadar şeysin ya sölemek istemiyorum ama yani neyse
21:30 crazybull: slaying the dreamer. _Nightwish_
21:30 battlemage: ne oluyor burada! herkese selam
21:30 cerenbugdayci: senin gibilere ne denir biliyomusun
21:30 battlemage: nightwishh! hani şu bayan vokali olan metal grubu?
21:30 xxcinlixx: selamlar
21:31 cerenbugdayci: okumuşta adam olamamış denir
21:32 battlemage: selam cinli
21:32 crazybull: yes battle. NW rullzz !.
21:33 cerenbugdayci: ben azsonra geliyorum
21:34 battlemage: ben daha çok muse Pain of salvation dinliyorum bu aralar
21:36 cerenbugdayci: aaa nere gittin alallllluuuuullla
21:36 crazybull: hımm. duymadım hiç. muse pain of salvation. metal mi?
21:37 battlemage: muse çok ünlü gruptur brit rock biraz eskiler ama PoS progressive rock-metal
21:38 crazybull: eywalla. tarz güzel. aratırım bi ara morpheus tan. sağol battle
21:39 cerenbugdayci: başım ağrıyo offf ödevide yapmadım bide yarın 19 mayıs çalışması var sıcağın altında offff
21:40 cerenbugdayci: üff cnm sıkılıyo ayrıca konuşun sabahtan beri refresh yapıyorum ya
21:41 crazybull: ceren- önce bi aspirin. soona bi de ılık shower. bişeyin kalmaz.
21:42 crazybull: ödevine ise bişey diyemiycem. burda takılırsan işin zor ama .
21:43 cerenbugdayci: aspirin almadım ama duş aldım fakat yorgunum
21:43 cerenbugdayci: evet zor işte crazy iyice notlarım düştü ztn offf
21:45 lord_volkan: Ceren aspirinin karaciğere çok büyük zararları var.Bence sen taze sıkılmış portakalsuyu iç hiçbir şeyin kalmaz.
21:45 crazybull: alışkanlık yapıyor burası evet. aç hafiften bi müzik. otur ödevinin başına. kendine bir süreliğine ceza ver. de ki yarım saat hiç cmp e bakmıycam. sonra gene gel buraya. ödüllendirmiş ol kendini
21:47 lord_volkan: Güzel yöntem Crazy.
21:47 battlemage: ceren hayat not diil ya hele hazrlıkta hiç diil bizde kimse takmıor
21:48 furious_girl: ya ama nasıl takmıyım bat hem senin notlar iyi diye böle sölüyosun
21:50 moonsideofdarkness: evet bence de önünde uzun yıllar olan daha çok genç bir kardeşimizsin, bunlara ilerde hatırlayıp güleceksin nelere kafamı takmışım diye yaaaaaaaa
21:51 silmarilion: ceren hile yapıyorsun sen sanırım
21:51 meh123: herkese selam.
21:53 mervemaid: slm otelimizde 1 hafta tatil yapan 3 çifte su gördüğünüz yatta 3 gun gecirme imkanı sunuyoruz. ingilizce nasıl denir
21:54 furious_girl: hile mi ne hilesi ya sil
21:54 meh123: açıkcası benim aram ingilizceyle pek iyi değil.merve
21:55 mervemaid: yardım edecek kimse yok muuu
21:55 mervemaid: naber ceren
21:56 furious_girl: iyidir merve senden
21:57 mervemaid: nolsun işte son gun odev yapıyoruz
21:57 mervemaid: 2153 mervemaid
slm otelimizde 1 hafta tatil yapan 3 çifte su gördüğünüz yatta 3 gun gecirme imkanı sunuyoruz. ingilizce nasıl denir
21:58 furious_girl: yap ben valla yapmadım ztn 19 mayıs çalışmasından sonra derslere zorla giriyorum
21:58 lord_volkan: Hi everyone.the couples that take a vacation in our hotel,will be enabled to have a fun on this yacht a bout 3 days
21:59 mervemaid: tesekurler volkan.ooo ceren siz simdi calışmalar için derslere de girmiyosunuzdur
22:00 furious_girl: yok nerde o şans sabah çalışma öğle dersler
22:01 alalula: bak ceren kontörüm bitti die cvp veremedim,boyundan büyük sözler etmeye kalkma bence daha bunlar için küçüksün,biraz boşboğazlık yapıyorsun,
22:01 alalula: daha sonra tartışmaya devam ederiz istersen ama şuan gitmem gerek sakın arkamdan konuşmaya kalkma
22:04 furious_girl: sen konuşurken bişey olmuyo ama ala
22:05 alalula: yaw ben sen varken konuşuyorum alla alla
22:05 furious_girl: hemde yüzüme hiç konuşmadan ben gittikten sonra bir sürü şey demişin
22:05 battlemage: boşboğazlık çok yemek yiyenler için değil midir?
22:05 alalula: bak gerçekten gitmem gerek,dediimi dikkate al
22:06 furious_girl: evet bravo tebrik ederim batu çok saol ben bile bu kadar güzel cvp veremezdim
22:06 alalula: hayır tabiiki battlemage=
22:06 alalula: ay yesinler seni bi türkçe sözlüğğe bak istersen ceren
22:07 alalula: hadi herkese byeee
22:07 furious_girl: ben senin dediklerini mi dikkate alcam brz zor ama senin gibide dedikoducu biri deilim
22:08 furious_girl: olmak istesemde olamam
22:08 furious_girl: ağlıya ağlıya ala
22:08 alalula: ya bak hala konuşuyo, anlamını tam olarak bilmediin kelimelerle cümle kurma cerencim,dedikodu demin ve görünüşe göre ben gittikten sonra yapacağın eylem demektir
22:09 alalula: son kez bye diyorum ve arkamdan konuşmamanıdedikodu son kez tavsiye ediyorum sana hadii
22:10 crazybull: no leaf clover. _MetallicA_
22:10 furious_girl: ala ben şuanı kastetmiyorum çok önceki bi mevzu hatta şöle bişi sölemişin biz bunun gibiler yüzünden erkekler tarafından yanlış anlaşılıyoruz fln filan
22:10 alalula: ha bide şarkı ismi söliiim => children of bodom_everytime I die
22:11 muckan: herkese selamlar
22:11 furious_girl: o yüzden erkekler bizden korkuyo fln sanırım brz erkekçi birisin
22:11 alalula: o zaman kontör olayı falan yoktu ve senin lafının hemen üstüne dedim ben
22:11 alalula: eğer bilgisayarın başından kaktıysan nerden bilim ben falına mı yattım alla alla
22:12 furious_girl: bilemiyorum artık ayrıca ben bişey sölemeden asla gitmem
22:12 alalula: erkekçi biri nedemek yaf?hehee
22:12 lord_volkan: Bu arada children of bodom din düşmanı bir grup.Guns n Roses ı tercih ederim.
22:12 battlemage: D ya yine mi devam ediyorsunuz?
22:13 alalula: peki ceren konuş naaparsan yap ama benim artık gitmem gerekio ,sana alla akıl fikir versin diorum,yapabiliceğim başka bişi yok,bye
22:13 furious_girl: erkeklere çok düşkün biri dmk ala anla yani onuda
22:13 alalula: lake of tears diorum ve bu sefer gerçekten BYEEE bi daha yazmıycam
22:14 furious_girl: bende yeterli miktarda var olmazsa sana brz verebilirim ala
22:14 alalula: bi dakka ya sen nası böle bişi dersin ya ne kadar sığ bi insansın sen ya
22:14 alalula: dediimden çıkardıın anlama bak gerçekten allah akıl fikir versin
22:14 alalula: allaha emanet ol bye
22:15 alalula: erkeklere düşkünlük demişin ya ondan bahsediorumiakılla ilgili sölediin şeylerden diil
22:15 furious_girl: hadi cnm hadi işin vardır senin benim ağzımıda bozuyosun ztn sende ol sende ala
22:17 alalula: son kontörüm ceren bak sözlerine dikkat et, saçma sapan konuşup durma,allah kimseyi şaşırtmasın yaw,bu ne bölee.,herkese bye
22:18 furious_girl: ben gayet dikkatliyim brz sen dikkat et hadi git ya
22:18 furious_girl: neyse buranın tadı kaçtı bende gidiyorum
22:19 furious_girl: herkese bye tabi birileri varsa
22:22 bongirl: selam arkadaşlar acaba bana bi konuda yardımcı olabilirmisiniz ingilizce cv hazırlamam lazım, nasıl yazılır bilmiyorum bu konuda bilgisi olan var mı?
22:24 sedaades: bongirl.http//www.khas.edu.tr/kariyer/ornekcvIngilizce.htm
22:26 sedaades: http//uio.iyte.edu.tr/main.jsp?pageName=cv_ana.htm burda mühendislik fen falan olarak da ayırmışlar
22:28 lord_volkan: Herkese iyi geceler ve iyi çalışmalar! Ben kaçtım,bye.
22:30 crazybull: bye Lord !. take care.
22:31 bongirl: saol seda çok yardımcı oldun ben bütün gün aradım ama bulamadım düzgün birşey
22:34 crazybull: another one bites the dust. _Queen_
22:34 selenwitch: herkese ii akşamlar,sedaades bgn kulaklarını çınlattık senin gerçi bnm senle muhabbetim daha olmadı hiç ama sparowla birlikteydik o bahsetti senden bende bi meraba diyim dedim ;
22:36 sedaades: you're welcome bongirl.crazy ne güzel şarkı bu ne zamandır dinlememiştim
22:37 just717067: whats the meaning of " deff " ?
22:39 taptasyurek: herkese selam
22:39 taptasyurek: bakalım akşamları nasıl oluor buralar
22:39 crazybull: güzeldir seda evet. sevgili freddie yıkıyordu bir vakitler ortalığı. ve still Rocks.
22:44 just717067: haaapşu
22:46 selenwitch: mutlu yaşa ;
22:46 nehir_fm: ıyı geceler ben geldım nasılsınız
22:46 crazybull: god bless you.
22:48 just717067: ty all mutluyuz ama safi mutluluk yetmez okulda sınıf geçmekte lazım D
22:48 taptasyurek: hmm evet aynı gündüz gibi, tanımadıkları muhabbete sokmuolar D niyeyse biz de öyle yapıoruz garip bişe
22:48 taptasyurek: selenwitch hayırdır bi selam sabah yok
22:48 nehir_fm: tasyurek nasılsın bakım
22:49 just717067: iyiyz sen nasılsın?
22:50 nehir_fm: just sımdı senın o nıckın sonundakı yazıları gorunce polıs telsılerı aklıma geldı valla bu arada ıyı olmana sevındım
22:50 selenwitch: yooo nie olmasın tap. sanada slm ;
22:52 just717067: o nickin sonundaki sayıları ne sen söyle ne ben söyliim D
22:52 aoktaykoc: selam
22:52 taptasyurek: bilmem ktasyurekken force'umuz daha fazlaydı D tasyurek olduk daha da arttı, taptasyurek olduk sallayan yok D
22:52 taptasyurek: gündüz grubundayım diye dışlamayın beni çok ayıp P
22:52 aoktaykoc: benimde sayılar ilgimi çekti
22:53 nehir_fm: ya valla cok hosuma gıttı yanı merkezden 17 067 ye benı duyuyormusun der gıbı bı anlat bakım ne onlar
22:53 aoktaykoc: bunlar acaba birşeylerin ölçüsü olabirmi
22:53 aoktaykoc:
22:53 nehir_fm: tas yurek ben senı gunduz grubundan bılıyorum aslında ama onlarla bı muhabbetım yok yarın katılacam aralarına ama sımdı bı tanısalım yarın yabancılık cekmıyelım
22:54 just717067: şöyle diim o zman , içinde bir sayı lise numaram , bir sayı üni nomun içindeki bir sarı bir tanede sevdiğim bir rakam var D
22:54 aoktaykoc: efenim?
22:54 aoktaykoc: yedileri seviyosun yani
22:55 aoktaykoc: yedi nasıl bir sayıdır
22:55 aoktaykoc: yedi asal bir sayıdır ben de çok severim
22:55 taptasyurek: ok nehir, başka kullandığın bi nick var mı hep bu muydu,önce onu bileyim de?
22:55 just717067: 7 severim
22:55 lakeoffire: arkadaslar dhimma ne dmek?
22:55 aoktaykoc: çok sade ama çok güçlüdür
22:55 taptasyurek: bi de işte klasik adın ne, hangi şehir, yaş kaç, iş güç? benim kaan,ankara,23,eximbank, ne kadar pratiğim ya P
22:55 just717067: bu arada grupçuluk mmu? ben gece gündüz bir gruba nail olamadım daha D
22:56 taptasyurek: hayır just genelde gündüz için konuşiim dahil olmak çok zordur
22:56 nehir_fm: kaan tasyurek bı ara banlanma yasamıstın ben hatırladım senı
22:56 taptasyurek: muhabbet çok koyu olduğu için insanlar bir iki debelenir muhabbete dahil olabilmek için sora söver gider D
22:57 taptasyurek: evet D sen o zaman hangi nicki kullanıodun? şarkı söledi die banlanan ilk insanım ben bu board,da madalyam bile var P
22:57 aoktaykoc: just sen nerdensin?
22:57 just717067: neden ki hmm neyse ya gündüzleri evde değilim nasılsa D geceden geceye aranıza gireriz artık ucundan
22:58 nehir_fm: taykoc sen nasılsın bu arada. kaan ben yenı uyeyım sadece ben yazılanları takıp edıyodumda sımdı gozume carptın sadece
22:59 aoktaykoc: iyiyim bacım sen nassen?
22:59 just717067: ben istanbuldanım , sen?
22:59 taptasyurek: just bi çoğumuz iş yerinden girioruz zaten ee nehir-fm anlat o zaman kimsin nesin, in misin cin misin
23:00 aoktaykoc: ancyraankara
23:00 just717067: buradada lag oluyo mu?
23:00 selenwitch: muhabbet koyulaşmış fln kaynaşmışız hemen ;
23:00 aoktaykoc: nehir yani açılmış bir radyo istasyonu arkadaşlarpardon nehir yapmadan duramadım bu iğrenç espriyi
23:01 nehir_fm: kaan ne anlatayım suan canakkaledeyım adanalıyımm ıste buralarda zaman olduruyom bı fılme gıttım buugun cevırmen dıye fılm demeye sahıt lazım zamanımı harcadıgımı dusundum sadece kendıme acıyorum sen
23:01 yulia_s: ii aksamlar herkese
23:01 aoktaykoc: ooo yulia hoş geldin
23:01 aoktaykoc: ben de kim eksik diyordum
23:01 taptasyurek: bugün ankara buluşması yaptık millet gelseydiniz keşke
23:01 nehir_fm: taykoc evet espırın guzeldı bana bunu ıkı kere yaptılar artık alıstım sen anlat bakım ne yapıyosun
23:01 yulia_s: bir sorum wa yardım edermisiniz?. arkadaslar kızamık olmusum ben, bunu ingilizce olarak nası soyleyebilirim?
23:02 taptasyurek: yulia hoşgeldin, yulia da gündüzleri takılırdı bi ara da bu aralar pek göremiorum
23:02 aoktaykoc: millet bu alemde ben de newcomer sayılırım
23:02 nehir_fm: kaan kımler geldı ne yaptınız anlat bakım
23:02 aoktaykoc: meeting felan bizede haber verin
23:02 just717067: sağda solda cep kadar , " pratik ingilizce " kitapları satılıyor , bunlar bi işe yarıyo mu?
23:03 yulia_s: taptasyurek fırsat bulamıyorum bide kızamık olmusum yatak dosek yatıodum.
23:03 aoktaykoc: taptasyurek yıllanmış tabletr gibisin mübarek geleni gideni iyi biliyor
23:03 aoktaykoc: len ne kızamık ı
23:03 aoktaykoc: yasınız kac basınız kac kuzum
23:03 yulia_s: hosbulduk aoktay
23:04 aoktaykoc: yaramaz o ep kitapları
23:04 yulia_s: ben bebekkene olmamısım kızamık 17 yasındaylen nasip oldu ;
23:04 aoktaykoc: nasılsın yulia alt tire es
23:04 taptasyurek: nehir sen önce kendini tanıt,belki ajansın nie anlatiim P yulia çok geçmiş olsun, aoktaykoc forumda vardı buluşma
23:04 just717067: bende yazim bari istanbulluyum , istanbuldayım 20 yaşındayım ist üni vet. fak dayım D
23:05 yulia_s: sen nasılsın tasyurek?
23:05 aoktaykoc: geecmis olsun eskilerin juliası Türkiyeni yulyası
23:05 aoktaykoc: tas yurek tas gibi mübarek
23:05 aoktaykoc: ben de yaziim o halde
23:05 yulia_s: iyi diyelim ii olalaım oktay yeni yeni kendime gelmeye basladım sen nasılsın?. sagol tasyurek.
23:05 aoktaykoc: ODTU Maths
23:06 nehir_fm: kaaaan anlattım ya gormedınmı ne afjanı benden ajan olurmu yav ben saf bır anadolu kızıyım
23:06 aoktaykoc: graduated
23:06 hk23: just seninle konuşan yokmu?
23:06 yulia_s: ; sanada tesekkur oktay
23:06 chameleon: veteriner fakültesi mi anatomi alcan radyo alcan mikrop alcan pato evet evet patoooooo alcan kolay gelsin just
23:06 taptasyurek: iyidir yulia saol, oo oktay sağlam bölüm kolay gelsin
23:06 just717067: hk23 yk walla napalım sallamıyolar bizi D
23:07 aoktaykoc: var kardeş biz konuşuyoz just yalınız değil
23:07 hk23: kardeş burası elit kanal sosyete yok öle herkesle konuşmazlar
23:07 just717067: chameleon saol ya 2. sınıftayım anatomi ve mikrobu geçtim pato ve radyo 3. sınıfta
23:07 yulia_s: ya arkadaslar ingilizce kızamık olmusum nasıl denir?
23:07 aoktaykoc: bitti HOCAM bölüm simdi master yappıyoz
23:08 zenci: hi ya peeps whats up?
23:08 aoktaykoc: Ben oldum kızamık
23:08 chameleon: anatomiden takılmadan geçtin yani valla süper ankara vet. daha zor o halde ya da sen çok zekisin
23:09 em_goek: huyughghuy
23:09 taptasyurek: chame de gündüzcüdür millet haberiniz olsun ve zenci de öyle D ve türktür böle artislik yaptıına bakmayın P
23:09 just717067: 1. sınıfta geçtim 2-anatomiyide 2. alışta geçtim ya D biri BB diğeri BA ama , sen ne alemdesin?
23:09 yulia_s: sesimi duyan varmııııııı?
23:09 just717067: 1. sınıfta kaldım , heyecan yapmışım D
23:10 taptasyurek: just ank. vet.te misin? kaçıncı sınıf? şimdi tanıdık çık da kopayım şurda
23:10 nehir_fm: chemelon turk olduguna garantı verılebılır yazıldıgına bakılarakta sen nıye ıkaz etme ıhtıyacı duydun onu anlamadım kaan
23:10 just717067: not much zenci , how ya doin?
23:10 zenci: i aint into showoff taptasyurek
23:10 taptasyurek: yulia var ama valla bilmiorum kızamıkın ingilizcesini, aslında biliodum unuttum
23:11 hk23: nehir sen chemelon a nedek istiyon şimdi?
23:11 yulia_s: kızamıkın ingilizcesi rubeola ama nası cumle kuracagımı bilmiyorum?
23:11 nehir_fm: kızamıgın ıng. measles arkadaslar ı was measles dıyede cevır yulıaaaaaaaa
23:12 just717067: measles , ahanda yukarad yazıyo D
23:12 nehir_fm: chemelonnn bunlar ne dıyor ne edelım sana bakım
23:12 yulia_s: hmm ok nehir tesekkuyr ederim. tasyurek sana da tesekkur.
23:12 taptasyurek: oktay kolay gelsin yaa,ben mezun oldum bi daha da önünden geçmem okulun D yok ya ben de belki başlicam master'a, nehir uyarma babında diil geyik olsun diyeydi ve zenci için demiştim cham için diil
23:12 zenci: or ,i had the measles.
23:13 just717067: im measles dude , de olsun bitsin D
23:13 taptasyurek: aaa doğru measles ama cümle yanlış i was measles denmez i have measles denir
23:13 yulia_s: woow bu ne ilgi herkese tesekkur hepsini yazacagım parantez içinde P
23:13 siren: herkese iyi aksamalr, arada bi matematik mezunu lafi mi gecti?
23:13 taptasyurek: hastalıklar have'le söylenir onu da geçtim madem am/is/are kullanıcan was denmez çünkü şu an hastasın, i am measles de, ama deme yanlış çünkü
23:14 just717067: bu arada amerikada sata kaç şuanda? 3-4p.m fln mı?
23:14 taptasyurek: böyle yapalım ki kontörümüz artsın benimki 18e düştü geyik yapıorum die DDD
23:14 zenci: 16 on east coast, 14 on west side
23:15 hk23: just bildin
23:15 chameleon: gündüzcüyüm ancak gececiyimdir de aynı zamanda
23:15 nehir_fm: uyarılarınız ıcın tesekurler benımde beyın sonradan calıstı kusuruma bakmayın
23:15 chameleon: bazen de kuşlukcu olabilirim
23:15 just717067: teşekkürler zenci
23:16 yulia_s: arkadaslarım benim kontorum bitio birkac tane kaldı sizlere doyum olmuyor ama kısmet bu arkamlık bu kadar. herkese simdiden tesekkur ederim yardımları için.
23:16 nehir_fm: kaaaaan bı asker bayan vardı ben onu merak edıyorum aslında ashıel dıye yazılarınıda okuyorum ne guzel yazmıs ama yok ıkı gundur ona bakındım butun gun
23:17 chameleon: nehir sen neredesin neler yapıyorsun soru genel oldu mm özelleştireyim nehir fm var mı cidden?
23:17 zenci: your very welcome just
23:18 just717067: bende yavaştan gideyim , hepiniz k.i.b , görüşmek üzere , see you.
23:18 taptasyurek: hadi ya, ash cuma bi ara girdi galiba yanlış hatırlamıosam bilmiorum yanılıo da olabilirim ama
23:18 nehir_fm: chemelon aslında oyle bı radyo var yada yok bılmıyorum ben sadece bu nıck alırken best fm dınlıyodum ordan esınlendım su an canakkaledeyım ama aslen adanalıyım sen
23:18 hk23: nehir asker bayan arkadaşı ben tanıyorum ne yi merak ettin?
23:18 remedios: taptasyurek, chameleon selamlarr
23:19 zenci: welcome remedios
23:19 nehir_fm: ya ben sadece yazdıkları hosuma gıttı onun ıcın sordum hatta hayran kaldım dıyebılırım onla tanısmak ıstıyordum ama bugun goremedın
23:19 taptasyurek: işte bugünün kahramanlarından birisi aramızda slm rem naber? pm attım sana
23:19 hk23: zaten zor görürsün
23:20 chameleon: güle güle just .ash ırak a gitti .
23:20 contumacious: s
23:20 remedios: hosbulus zenci, tasyurek saol ya, eve geldik iste, yarin pazartesi sendorumunu asmaya calisiyorum gordum pm'i bi sey sorcaktim sana
23:21 zenci: i read about your getting-together rem, i will be in ankara next weekend for kpds.
23:21 taptasyurek: daha yeni mi döndünüz yoksa senin başka bi işin mi vardı? ok buyrun sorunuz?
23:22 chameleon: remedios selam nasılsın bakalım
23:22 remedios: exim sinav actigi zaman bana haber verebilir misin? ev arkadasim ilgileniyo da, chame bugunku chame di mi?
23:22 remedios: chameleon, senin çalıştığın yerin adı neydi balık hafıza ben
23:23 taptasyurek: ok tabiki verebilirim ama daha 3 ay oldu yani bi 9 ay var nerden baksan yeni sınav için
23:23 chameleon: neler yaptınız ya ben dagoya hoşçakal demeden gittim sanırım valla ama cakalays karıştırdı kafamı benim ismim ne diye sorunca öle isimleri hafızamda tutamıyorum ne yapiim
23:24 taptasyurek: chame bugün bizle miydi? yoksa benden önce gelip giden ama havvanın kim olduğunu hatırlayamadığı için söyleyemediği chame mi?
23:24 chameleon: eximbank mı peki memurlar netten takip edeyim ben .igeme benimki
23:24 nehir_fm: http//www.chameleon.gen.ms/ aklıma bu geldı valla sen buraya uyemısın yoksa sadece nıck olarakmı kullanıyorsun
23:24 remedios: zenci, bekleriz ama haftaya ben olmayabilirim, yetistirmem gereken bi odev olucak. tasyurek yok yeni gelmedim, 2030 gibi ayrıldık
23:25 remedios: hah evet, igeme! chame igeme sınavla alıyo di mi?
23:25 zenci: i have to go there rem. , no matter who are gon` be . gotta take that test.
23:26 remedios: taptasyurek, exim zaten nadir aciyomus galiba sınav, hmm. zaten arkadaşım geç olsun daha ben çalışmadım diyo
23:26 chameleon: evet remedios sınavla kpss ye girmesi gerekecek arkadaşının ve 85 üzeri alması .o siteyi ben açtım tasyurek .bu arada listeden bakiyorum tashyürek sen yoktunki bugün
23:27 taptasyurek: chame ben de dtm sınavına çalışmaya başlicam inşallah ora olursa oraya geçicem
23:28 remedios: chame ben eximle ilgili olan seyi tasyurek'e soylemistim! bu arada siz gittikten sonra geldi tasyurek. yani siz birbirnizi gormediniz
23:29 remedios: chameleon, 85 genel yetenek genel kultur mu sadece? yoksa icinde alan bilgisi de var miymis?
23:29 chameleon: tashyurek çok dakiksin ya
23:29 taptasyurek: benim 91 heralde yeter, bazen inmior 91e ne manyaklar var ya
23:29 chameleon: valla bence biranönce başla zor bi sınav oluyor
23:30 remedios: chameleon senin nickin sonunda 06 var miydi? simdi degisti mi? o da sensin di mi? ankara buluşmasında gecen yazında 06 da vardı
23:30 chameleon: puan türünü hatırlayamadım içinde bölümünle ilgili puanın 50% si, 20 gen.kült., 20 genel yetenek, 10 ingilizce+ 42 ingilizce barajı
23:31 godhead: yaw abiler ablalar!türkçede sonu "för" ile biten kuaför ve şoför dışında bi kelime daha warmı?yaw yardım lütfen gece gece aklımı yiicem
23:31 nehir_fm: ya anlatsanınıza ne yaptınız bulusmada bende nıye merak edıyorsam anlamdım valla
23:31 chameleon: 91 se olur tash milli kütüphanede mi çalışıyordun sen
23:31 remedios: chame, tas, bu arada bu sorulari ev arkadaşım için soruyorum, sizinle tanıştığıma en az benim kadar sevindi P
23:32 zenci: i think it`s ankara time
23:32 chameleon: valla olanı da var olmayanı da ben olmasın şöle global olayım dedim ama arkadaşlar yazması kolay oluyo diye 06 yı kullanmamı istediler ben de kırmadım olmayanı da benim
23:32 hk23: godhead 3 . sünü biliyorum
23:33 nehir_fm: hk23 uzak kaldın yaklas soyle yavv
23:33 remedios: taptasyurek, 91 miii! sen de az manyak deilmişsin yani hehe
23:34 hk23: godhead 3. sonu för le biteni örenemeden gitti
23:35 chameleon: selam söyle remedios arkadaşına çalışmazsa da bize söle
23:36 chameleon: remedios siz neler yaptınız oradan başka bi yere gittiniz mi yoksa ayrıldınız mı ya arkadaşla bi arabaya bakmaya gittik kusura bakmayın
23:36 remedios: "hk23, godhead 3 . sünü biliyorum" sölesene deli olduk burda chame tamam kulaani cekerim ben onun çalışmazsa, nehir sen ankarada misin?
23:36 bubuuuu: ben geld,im
23:37 bubuuuu: arkadaşlar kolay gelsin,
23:37 nehir_fm: remedıos ben canakkaledeyım gecen ay ankaradaydım valla ama ankara gecen ay cok soguktu
23:37 remedios: chame, yok yaw orda oturduk ole, vaktin nasil gectigini anlamadim zaten ben! yok canım ne kusura bakması, ben bakmam hiç ole
23:38 hk23: arkadaşlar ben bunu 5 senedir biliyorum öle kolay değil ögrenmek internetin gücünü kullanın benim zamanım da oda yoktu
23:38 remedios: nehir_fm, dagonetti biliyomusun, o canakkalede okumus bi arkadasimiz bugun o da vardi aramizda, ankara hala soguki bahar gelmek bilmedi
23:39 zenci: hi bubuuuu,welcome
23:39 nehir_fm: remedıos ben canakkalede oyle gızınıyorum aslında dagonetıde bılmıyorum sadece ısmı bana sovalyelık fealn hatırlatıyo valla ama tanısırım onunla yarın artık
23:39 remedios: chameleon, sen 2000 mezunuyum demiştin di mi? kaç dogumlu oluyosun bu durumda? cok genc gorunuyon sen?
23:40 chameleon: benim kontörüm bitti rom yarın iş olduğunu hatırlatarak.taptasyurek sana da almıs olduğun puandan dolayı oha diyerek aranızdan ayrılmak istiyorum .iyi akşamlar
23:41 remedios: nehir, tanış walla super biridir sovalye zaten kendisi P iyi geceler chameleon. bu fransızca mı oluyo. bukalemunları severim ben cok
23:43 majesteleri: gececiler sizi. neden karşılaşmadığımız şimdi belli oldu. ben genelde gündüz burdayım. neyse herkese selamlar
23:45 remedios: majesteleri, yok yaw gunduzcuyum ben!
23:45 chameleon: remedios 27 oldum ben sağol.teşekkür ederim .iyi geceler valla bu son kontör kökeni latince sanırım remedios araştırayım bi vet. kuzen var belki o bilir
23:46 majesteleri: neler yaptınız bakiim benden sonra? arkamdan konuştunuz mu bakiim hı? dedikodumu yaptınız mı? gerçi kulaklarım çınlamadı ama yine de bi soriim bakiim P anlatın bir bir
23:46 bubuuuu: majesteleri hoşgeldin
23:46 sun2: mrb arkadaslar, bubuu bulmacan ille yarina mi lazim? biz giderken yanimiza almayi unutmusuz daha fazla cozemedik o yuzden
23:48 chameleon: 1 tane daha varmış
23:48 remedios: chameleon, cok ciddyim hic belli etmiyosun ole isareti falan yapma yani majeste ne haddimize dedikodu falan, oturduk efendi efendi. kellemi seviyorum ben, yapmam dedikodu
23:48 bubuuuu: sun hoşgeldiniz,
23:49 bubuuuu: umarım iy geçmiştir hafta sonunuz,evet yarına lazımdı sun,bende uğraşıyodum ona ama uğraştıkça battığımı hiseder gibiyim sun
23:50 majesteleri: selam bubuuu. hehe demek ööle remedios. anlaşılan birisi sana benim Gürzüm olduğunu anlatmış. şovalyem dagoda kılıç kullanır. savaş meydanlarında kelle keser patlatırız biz. hehe. şaka şaka
23:52 sun2: cok guzel gecti tesekkurler bubuu, esim de bak hi diyor sana. walla aklimda kalan sorulari sordum esimin babasina bubu gormem lazim bulmacayi dedi, bu gece gonderecektim ama gec oluyor sanirim
23:52 nehir_fm: ben gıttım ıyı bakın kendınızeeeeeeeee
23:53 remedios: majesteleri, boynum kıldan ince bubu kolay gelsin yaa, yarına mı bu bulmaca
23:54 bubuuuu: ya remedios sorma yarına yetişcek napcam bilmem
23:54 godhead: yaw yok bi yere gitmedim!nedir 3. för kelimesi ya çatlatmayın.nette baya ilgili bişiler war ama hiç birinde sonuç yok"hk23"kardeşimsin söle yaws
23:55 sun2: cevirilerin bitti mi bari bubu?
23:55 majesteleri: varsa bulmacalık bişiiler bi 10-15 dakka yardım ediim. sonra uyurum heralde. sorunuz
23:55 bubuuuu: sabaha kadar uğraşırım artık,yani bi ilhammı gelcek ne bi haftadır gelemedi gitti,sözlüğü yesem acaba derdime derman olurmu,eksik kelimeler kendiliğinden çıkarmı ortaya
23:56 hk23: godhead mod a söle bana kredi versin bende sana sölim
23:57 zenci: hi majes , how r u ?
23:57 bubuuuu: sun çevirileri y aptım, sıraya konulucak bi ton paragraf vardı onlarıda sıralayıp temize çektim, bi bulmaa eksik işte,onunla uğraşıyorum bende
23:58 majesteleri: hiya zenci what's up with ya
23:58 bubuuuu: when you take a message try to keep it . boşluğa 5 harfli bi kelime gelcek sizce nedir ?
23:58 godhead: ya o mesajı yazana kadar söleseydin be kardeş.istiosan msn imi weriim orda söle?yaw sölede raat raat uyiimss_mengele@hotmail.com.online ım hadi nolur
23:58 zenci: nuthin just chillin maj .
23:58 bubuuuu: sun 3 üncü soru bulamadık ya belki bi bilen çıkar, zenci wayy hoşgeldin ya
23:59 zenci: thanx bubuuu,how r u?
23:59 zenci: could it be "perdu" bubuuu?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules