![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
00:00 soupmoup: sesli sözlüğün tv. si de var mı
00:00 SuiGeneris: ewet 24 sa canlı yayını war. uydu frekanslarını veriorum not al 00:00 soupmoup: hehehehe.siz moderatörlük yapmıyosanız yukarda llah var dimi. kontörüm 20 ye çıktı 00:01 zercet: sui isim mi degistirdin yoksa bu baska sui mi? 00:01 razzledazzle: merhaba avatar eklemeye calistim profile ima ama yapamadim 00:02 soupmoup: optimal harcama için yeni bi program ürettim. isteyen özelime bucağıma gelsin hele. 00:02 razzledazzle: yardim edebilirmisiniz ? 100*100 u denedim ama olmadi 00:02 SuiGeneris: suilduru kastetiosan degilim o. 00:03 zercet: himm evet. olsun selam olsun sanada 00:03 onur2: slm millet 00:04 zercet: neyse arkadaslar bende okula gidiyorum. sevgiyle ve saglicakla kalin. 00:04 SuiGeneris: eywalla 00:04 SuiGeneris: naper onur 00:04 razzledazzle: anybody ? 00:05 onur2: nolsun be, calisiyoruz 00:05 onur2: bugun sesliyi ulvi bir amac icin kullaniyorum, kelime aramak icin 00:06 razzledazzle: arkadaslar bir soru sordum cevap verebilirmisiniz ? 00:08 onur2: leno sana bir soru bugun bize hoca sordu yarin cevabini arastirin soyleyin dedi-ABD nin former baskanlarindan kim disarida gomuludur. ? 00:09 onur2: halting 00:09 attlebish: kennedy.irlanda da gömülü 00:09 onur2: ay kelimeyi yanlis yere yadim, arama motoruna yazacagima. komik oldu 00:10 SuiGeneris: arkadas verdi cevabı onur 00:11 onur2: thanks attle, beni arama derdinden kurtardin, niye irlandadaymis? enterasan 00:11 attlebish: walla ben aslında biraz salladım - 00:12 attlebish: yani kennedy irlandalı katolik ama bilemem - 00:13 onur2: inanmiyorum salladin mi? bak bende yarin sinifta soylucektim kasila kasila 00:13 attlebish: ehehe pardone. 00:14 onur2: sana ceza, arastir bakim 00:15 soupmoup: roosevelt 00:17 attlebish: yok artık lebaron james 00:17 onur2: soup, sallamiyon insallah? 00:18 onur2: clinton dicem o yasiyo 00:19 soupmoup: since he is very much involved in the forreign affairs, there are a huge amount of fans of him all around the world, heart of those would be the sin for him 00:21 soupmoup: 1789-1850 1. george washington 1789-97 2. john adams 1797-1801 3. thomas jefferson 1801-09 4. james madison 1809-17 5. james monroe 1817-25 6. john quincy adams 1825-29 7. andrew ja 00:22 soupmoup: içinizde etimolojiyle ilgilenen var mı 00:22 soupmoup: ETİMOLOJİ 00:23 onur2: soup, sadede gel 00:23 soupmoup: ah ingilizcem hiç bir zaman a/an the öğrenemiycem ben. 00:24 soupmoup: black sözcüğünün kökeni ile ilgili bi çift kelam etseniz 00:25 soupmoup: onur2, 1 kalmamışmıydı da böyle subordinated bi nikin oldu 00:25 onur2: Etimoloji, dil bilimi oluyo degilmi? ben ilgilenmiyor malesef 00:26 soupmoup: bu arada bu sesli sözlük her sözcüğe middle englissh tarihi biçiyor. olur mu? her beden 36 mı? yunan tarihi cebe sığmıyo. 00:26 onur2: sadece onur istiyordum o varmis, simdiye kadar hic ratlamadim ama. bende 2 yazdim yanina hemen dusunmedim cok 00:27 soupmoup: modertor! moderator nerde! MİDDLE english mi tüm sözcükler.nerdeyiz biz.bi kozada mı? kandırmayın bizi daha yaratıcı olalım lütfen 00:28 SuiGeneris: o filoloji sanki dil bilimi ben mi yanlıs hatırlıorum 00:28 onur2: yunan tarihini bimem ama her bedenin 36 olmadigi acik 00:28 soupmoup: konuşup anlaşılabilir onur ile.ya da onur 1 ile. halk arasına çıkmıyosa niye renkli lens takıyo dimi? seni de küçük düşürmesine hiç gerek yok, 00:29 soupmoup: etimoloji sözcüklerin kökenleriyle ilgilenir.! 00:29 soupmoup: 1. hobisi budur etimolojinin ikincisi de futbol 00:30 onur2: etimoloji dedille ilgiliydi sanki, yanlis hatirlamiyorsam.? yoksa etimelo yapimiyla mi ilgiliydi 00:30 soupmoup: ben 38 im 00:31 soupmoup: dil nedir, ne amaçlarla kullanılır.bunları ayrıca tartışırız onur2. ama sen önce şuego işini hallet. 2 miki olmaz bu böyle gitmez 00:31 onur2: valla daha ne onur, ne de onur1 ile karsilasmadim ben bu sitede-kucuk dusme falan diyip gaza getirme beni simdi 00:32 onur2: 38 yasmi? 00:33 soupmoup: 2 kontörüm kalmış siz bunu okurken bir kalmış olucak.vijdansızların kalbi sızlasın ben ne diyim. kontör sıkıntısı dert mi kalmadı. 00:33 soupmoup: hayır 38 yaşıma çook var daha benim 00:34 SuiGeneris: beden onur beden 00:35 onur2: 38.? evinizin kapi numarasi o zaman 00:42 SuiGeneris: viskoz sürtünmesi nedir acaba? 00:52 d16tr: viskozite surtunmesi = viscosity friction 00:55 sangria: herkese merhabalar 00:56 manolya: In order to estimate the detail engine performance and discuss how to improve the engine performance, it is needed to predict both the indicated and shaft power accurately.-viscosity friction-lenoya 00:56 sangria: manolya pardon onur hanim nedir bu kapi muhabbeti 00:57 manolya: selam sangre, leno bu arada ben onur-konturum bitti arkadasinkini rica ettimkullaniyom 00:57 d16tr: manolya, sen mi soruyorsun viscosity friction'u? 00:59 manolya: bir arkadas vardi demin , 38 numara uzerine information ariyordum tam konturu bitti simdi 00:59 d16tr: eger viskozite surtunmesinin Turkce anlamini soruyorsan o sivilarin kendi ic surtunmeleridir, yani bir sivi nekadar kivamli is viskozite surtunmesi o kadar yuksektir 01:00 manolya: yok leno soruyordu- ben bilgi verdim d16tr 01:00 sangria: anladim 01:00 manolya: d16tr- bu nick ilginc bir kod gibi sanki 01:00 d16tr: ok 01:01 manolya: sangria ne anladin, ben anlamadim 01:02 sangria: bu arada bu ay sonundaki mgk toplantisi ne zaman oluyormus haberiniz varmi arkadaslar ? 01:02 manolya: sangria ne yapiyon 01:02 manolya: ders calis ders 01:03 manolya: yaw arkadasim leno nun konturu bitti uhuuu 01:04 sangria: ders calisiyorum 01:05 manolya: var yaaa bir grip olmusum uzerinize afiyet, hapsurmaktan canim cikti surada bir cok yasa diyen yok 01:05 sangria: seslinin, ogrenilenlerin iyi bir pratiginin yapildigi birsite demisti cok iyi bir arkadasim belki tanirsin 01:05 manolya: ne calisiyon ekonomi mi 01:06 burak: cok yasa manolya 01:06 manolya: valla sangre ben demedim de mi 01:07 manolya: way burak slm, tesekkur ederim sende gor 01:09 manolya: burak, ben onur2 yim bu arada. sayenizde kontor problemimizi arkadaslardan rica millet nickleini kullanarak cozuyoruz 01:11 burak: merhaba onur2, kolay gelsin 01:11 manolya: sangriaaaa ne yapiyon 01:12 sangria: ekonomiyi geceli ohooo, sen ne calisiyorsun onur 01:13 manolya: http//www.nmri.go.jp/eng/khirata/stirling/docpaper/hyoukae.html - Leno boardi okuyorsan bu siteye bak isine yarar 01:14 sangria: OOONNNUUURRR 01:17 manolya: ne bagiriyon kulagimin dibinde sangria ben bugun seslide daha oncede dedigim gibi ulvi bir sey yapip kelime aradim, birseyler okuyordum, bir paper vardi okunmasi gereken 01:18 sangria: i would say lets go 01:19 manolya: si, mi cariña venga! vamos 01:20 manolya: burak ben yine hapsuruk krizine girdim 01:20 sangria: cok coook yasa onur 01:21 manolya: sende gor 01:22 manolya: sangre benim tres kontur kalmis - seninki kac? hadi iyigeceler diyip gidelim mi? 01:23 sangria: Bak sesliye bile gece cokmus 01:24 manolya: hadi o zaman gayfeyi kapatiyorum iyi geceler 01:24 sangria: iyi geceler 01:25 sangria: bir sesliye hos geldin diyen bilem yok 01:28 hawky: e hos geldin, nerden geldin bakalim D 01:32 hawky: anyways gittim 01:52 aykuda: selam 01:59 vauxhall: arkadaslar "Ana bilim dalı başkanlığı" nedir ingilizce'de 02:03 vauxhall: como se dice " "Ana bilim dalı başkanlığı" en espanol.? 02:03 vauxhall: e bari biri bunu söölesin 02:32 everlastingtr: hava yapma leyn P 03:03 sun2: departmen of . anabilim dali demek ama bu bilimin ne oldugu da onemli tabii ornegin department of psychiatry, psikiyatri anabilim dali demek 03:03 sun2: anabilim dali baskani da head of department of. seklinde olur 03:08 sun2: ancak ornegin siyaset ve sosyal bilimler anabilim dali demek istersen, science of politics and social sciences demen gerekir. yani ilgilendigin bolumun ne oldugu yapacagin ceviride onemli 03:09 sun2: ve anabilim bitisik yazilir. Turkce ornek de kullanacakan bu onemli bir ayrinti. Bol sans. 03:30 vauxhall: çok saol sun2. 04:14 defind: ya yatmadınız mı daha 04:14 defind: ne tercümesi gidip yatsanıza baykuş tercümanlar 04:59 miss_ladyangel: uff uykum gelmiyor sohbet edecek birileri varmi acaba ? 05:08 defind: ya gidip yat angel 05:09 defind: ne sohbeti bu saatte 05:35 miss_ladyangel: uykum yok kardesim sen buranin bekcisimisin 05:40 maldini: defind dofru soyluyop 05:46 miss_ladyangel: hic sormaya uyuyana karsiyor uyumayana da 05:48 maldini: defind hakli demek istemistim neyse 05:50 miss_ladyangel: hi su mesle dofru denmez ona dogru denir senin im soriii simdi analdim demek istedigini. peki sizler niye uyumuyorsunuz ? 05:53 maldini: ders calisiorum benp ama her sityee chat koymulslar, burda da chattt, dikkat dagitiyoo, chatsiz site yapinnnp 05:55 miss_ladyangel: bende ders calisiyorum bakma uykum yok dedigime web sitesi yapiyorum bende orya da chat koysam mi acaba P 05:57 maldini: ehaha, hmm ne sitesi bakayim, chate uygun mu deil mi! P 05:59 miss_ladyangel: turkiye hakinda hazirliyorum sanirim uygun olmayacak P ingilizler sonra kotuleye bilirler kiyamam ben guzel ulkeme. 06:00 maldini: nasi yani, ingilizler niye kizsin 06:01 miss_ladyangel: londrda yasiyorum ben hoca siteyi acacak da o yuzden dedim 06:02 maldini: eha ben de uk deyimp kizmazlar kizmazlarp 06:03 defind: yaw siz hala yatmadınız mı 06:04 miss_ladyangel: hadi ya neresindeesin valla bende cadi biri var ki hic sorma she is crazy P 06:04 maldini: londra ya yakin guildford taaa 06:06 miss_ladyangel: hic duymadim londraya cakildim da ben P sen ne dersi yapiyorsun bu saate? 06:07 maldini: eha e-business ister misinn? londra nin uzak banliyosu sayiliyor burasi yarim saat mesafedep 06:09 defind: siz yakınsınız memlekete 06:09 miss_ladyangel: hehe yok business ben almayim IT bana yetiyorda artiyor alalh senin yardimcin olsun, kacyilidr burdasin? unide mi okuyorsun? 06:10 miss_ladyangel: sen nerdensin defind? sen niye uyumuyorsun hii bana soyluyordun 06:11 maldini: 1 yil olcak istea, yuksek lisans yapiyorum, asiri zor zaten haha ben de buraya cakildim kaldim 06:12 defind: washington dc 06:13 defind: araştırma varda bir tane 06:13 defind: uyuyacam ama bitmedi 06:13 miss_ladyangel: sna kolay gelsin ben seni rahat birakiyimda dikkatin dagilmasin hadi sana iyi calismalar o zaman ben buralardayim halen bisey olursa seslen yeter P 06:13 maldini: usa daha eglenceli burdan galiba, diyenlerin yalancisiyimp 06:14 miss_ladyangel: analdim sanda koly gelsin defind allah bizim yardimcimiz olsun bakalim hangimiz memleketi kurtaracaz P 06:15 maldini: ben kendimi kurtarabilirsem o da olur belkiii hehe 06:15 defind: 06:16 defind: sizede kolay gelsin. eğlence gören varsa bana da haber versin iyi olur valla 06:17 miss_ladyangel: ben batigim icin benden hayir olmazzz daha bi siteyi biteremedim P ama diger dersimi yarim bitridim bu da bisey gerci benim acimdan tamam tamam sustum byee 06:17 maldini: ehaha orasi da mi bolee hicbiyerde is yok ! 06:18 defind: interpretation 06:18 caneration: slm arkadaslar nasil gidiyor hayat? 06:18 maldini: tamam tamam sustum diye bi sarki vardi hatirlayamadim soyleyen grubuuuu 06:20 miss_ladyangel: bende bilmiyorum valla ama su an ben soyledim P selam caneration? 06:24 caneration: hafta nsl gidiyor arkadaslar miss lady sen nerdendin bu arada arkadasim ilk defa rastliyorum ismine 06:26 miss_ladyangel: ben hep bu siteye takilirim ama boardu kullanmam pek, ben londradan ya sen? 06:29 caneration: ok anladim bende takilirim arada ve slm vermeden edemem ozellikle birkac arkadasa.ben avustralyadan,bir nevi yavru vatan yani senin icinneler yaparsin oralarlada okul falanmi yoksa tumden hayatmi? 06:32 miss_ladyangel: tesekkerle slm icin tumden hayat benimkisi ama su uni bi bitiriyim ist kacam direk kimse beni tutumaz. Sen neler yapiyorsun? 06:37 caneration: tum hayatin orda gecti,uni.yi orda bitiriyorsun ve ist.a kaciyorsun!ben yaklasik 1.5 senedir burdayim,uni.deyim ve bitirdigimde zannederim benide kimse tutamaz buralardaist.u ozledim cok. 06:38 maldini: ehaaa hepimiz gurbet acisi cekiyorus desenizee 06:39 miss_ladyangel: butun hayatim gecti sayilmaz soyle bi 5 senedir burdayim ailem ile yasiyorum bende ist cok ozledim her yazi beklemkten artik biktim yaa sen hangi bolumu okuyorsun? 06:40 defind: yaw siz hala yatmadınız mı 06:41 caneration: ama ne aci;p sen her yaz gidersin tabi burnunun dibi nede olsaben business okuyorum bu sem. basladim aslinda ve 3yil gibi bi sure var onumde!umarim okul bitmeden gidecem ez azindan bir kez!cook ozle 06:42 miss_ladyangel: sohbet ediyoruz iste ne guzel ben bugun uyumadan gidcem uniye o yuzden yatmadim sigramda bittiya kim bana alacak P 06:43 defind: cidden ya 06:44 maldini: sigara olsa ben de baslicam kullanmaya heralde hahha 06:44 defind: benide hüzünlendirdiniz şimdi ne bu memleket hasreti. ben seiyorum oysa yaşadığım şehri 06:45 miss_ladyangel: burun dipinde dedigin sey 4 saat suruyor gerci sizin orya gore cok az ama o gidis varya senin omrunu aliyor valla sanki hic bitmeyecek saniyorsun ama donus hemen bitiyor ne istir anlayamadim P 06:45 maldini: dedim usa eglenceliymis diee yok dedmistin defin, hahaha 06:46 maldini: burasi da kotu degil ama memleket ayrip 06:47 maldini: fonda bi arabesk imiz eksik 06:47 defind: yaa olsun sevmeye caliscan elden negelir. 06:48 maldini: ben sevmeye calisyorum da onlar beni sevmeye calisyor mu bak onu bilmiyorum 06:48 polat: Sohbetiniz bol olsun arkadaslar 06:49 caneration: sigara dediniz canim cekti bak e turkuz nede olsa nerde olsak icecez illaki4saat bitmiyor oylemi arkadasim!allah tas eder adami20kusur saat git bak goreyim nsl zor anlatamam ama imkan olsa simdi 06:49 miss_ladyangel: allah askina uk cok mu iyi ben hic sevmiyorum hata ve hatta nefret ediyorumm neyse tamam memleket muhabettini sanirim ben actim sorii arkadaslar zaen creditim de bitiyorr hersey bitti ya ' 06:50 maldini: aglayacam yeter artikkkkkPp 06:50 defind: ben geldikten sonra iki tane dunya savası oldu haa daha donmedim memlekete bak biz aglıyoz mu 06:51 caneration: bittin sen iyice tukettin kendini miss lady;pbu arada uk cok merak ediyorum ama insanlari hakkinda yeterince fikrim var o yuzden neden sevemedigini anliyorum ben arkadasim!piz pome ler ne olacak 06:53 maldini: her yerde oldugu gibi burda da iyi kotu var ama bir cogunluk kesim varki ukala ve kendini begenmis, yav attircaklar bigun tepemi ne yaptin bu dunya icin dicem ya da yaptiniz hahahha 06:54 maldini: ama yine de iyileri var gayet onlari da ayirmak isterim, burdan selam ederim hehe 06:58 miss_ladyangel: ne olursa olsun buranin cok guzel bir egitimi var ve cok nadir olsada iyi insanlar ile karsililasiyoruz am bunlar genlde tr yasmis olanlar cunku diger insanlar iki kultur arasinda sikismislar benim t 06:59 miss_ladyangel: benim tepemim tasini attirdilar merak etme sen ben bittim arkadaslr ama bu ders bitmedi herkese iyi sohbetler ve calsimalar bende credit kalmadi da 1 tane kaldi 06:59 maldini: evet harika bir egitim kesinlkile hic durmadan calistiran egitim de denebilir 07:00 maldini: benim de ders bitmedii bitmiyorrr bitmiyorrr bitmeyecek 07:01 defind: evet çalıştırdığı kesin. nasıl oluyor anlamıorsun ama bir bakıyorsun ki zamanın çalışmakla geçmiş. 07:02 maldini: omur biter okul bitmez misali 07:03 maldini: we dont need no education 07:04 miss_ladyangel: o hic durmadan calistiran egtim ingilizcesi ikinci dili olanlar icin gecerli bana gore anadilli olanlar gayet basari ile yapiyorlar tabi istisnalar haric bu arad 20 credit geldi keske bi de sigara ge 07:05 maldini: vala pek fark etmiyo ikinci dil birinci dil, yuksek ve doktora okuluna gore baya bi kastiriyorr 07:07 miss_ladyangel: ben uni yeni girdigim icin bilmiyorum ama simdiden gozum korkmaya basladi 07:08 maldini: uni ilk sene kolay genelde oyle diolar ben burda okumadim. son sene biraz zorluyorlar ama uni genelde rahat her gece disardalar oy oyyy 07:09 caneration: o da dogru aslinda anadili olan o kadarda gerilmiyor ama genede memlekettekinden daglar kadar farkli-pozitif-bi sistem var buralarda ayrica benimde ilk donemim ve daha sistemi tam olarak kavrayamadim 07:10 maldini: gerci bolumden bolume okuldan okula cok degisken tabi 07:10 defind: min requirements i sağlamaktan sözetmiyorum. sistem içerisinde bir şekilde gaca geliyorsun ve hep daha fazla çalışmak arzusu oluyor 07:11 caneration: sen ne okuyordun buarada miss lady?yeni basladigina gore daha coook guzel gunler geciricen sanli kraliyet topralarinda! 07:11 miss_ladyangel: oyle cok rahat o yuzden dedim pek zor olmuyor ana dili ing olan icin ama su disari meselesi bu gunlerde cok canimi sikiyor yaa kimse yok herkes ya calisyor yada ders yapiyor 07:12 maldini: dusunuyorum da su yaptirdiklarini turkce de yaptirsalar ayni zorluk olurda haha, bir yerden sonra alisiosuunn o da ders bu da 07:13 miss_ladyangel: bilgisayar okuyorum ben, beli bir sure sonra alisyorsun ama ben yinde turkceyi tercih ederdim 07:14 maldini: e tabi turkce farkli ama alisilioo her seye olduu gibi, 07:15 caneration: nasil disari meselesi?buarada su yaptirdiklarini turkiyedede yaptirsalar bak o zaman cagi nsl yakalariz,bizimkiler lafla peynir gemisi yurutedursun bakalim!sinir oldum gene bak yaw 07:16 maldini: ben kendi okulum icin konusayim egitim olarak daha cok sey kattim kendime tr dee 07:17 defind: tipik bir olaydır başka bir memlekete geldiğinde kendi ülkendekilere sinir olman 07:17 caneration: tartismasiz bi gercek ki bilim kendi dilinda ogrenirsen onun acilimlarini yakalama firsatini daha kolay yakalarsin ama allahtan cok zeki insanlariz iste hehesaka maka alisiyorsun evet bi yerden son 07:19 caneration: valla aslinda benim ulkeme bakis acik olumlu anlamda degisti ciktigimdan beri ama bazi konular-bu egtim en basta-polyanna olmayi gerektiriyor olumlu olmak icin dogrusu! 07:19 maldini: ben de ters etki yapti heral hehe, neyimiz eksikmis bea. 10 bin dolar yillik gelir olsun kisi basi hicbir fark gorulmez gibi geliyor bana 07:20 caneration: ayrica istisnalarda kaideyi bozmaz elbetteki turkiyedede inkar edilemez derecede iyi egitim veren kurumlar ama genele vurdugunda kaybolur giderler arada 07:20 maldini: biraz daha devam edersem tek disi kalmis canavar muhebbetine baslicam ama yok bu kdar yeter 07:21 defind: para oldumu herşey çözülüyor gibi ama dünya anglosakson mantığına göre çalışıyor sanki dengeden yana. paran ile eğitim seviyen paralel artıyor. 07:23 caneration: elbette hicbir fark gorulmez 10000$ yillik gelir olsa arkadasim,sonucta gelir dagilimi demek komplike bi kavram;halka adil devlete verimli kaynaklar!birde kanun yapip uygulamayi ogrenmeli yurdum insan 07:23 maldini: para ile cozulmuyo bircok sey de aramizda farkin o oldugunu soylemek istedim, diger konularda cok da bir ustunlukkeri oldugunu dusunmuoyroum, zaten ustunluk goreceli bi kavram haliyle 07:25 caneration: ustunluk dedigimiz-yada yillardir disariya karsi eziklik hissettiren bize-kanun yapipda onu uygulamaktan aciz sozde buyukler!en basiti londrada kirmizi isikta gecene polis ceza yazmasa gordugu halde. 07:26 caneration: oradada insanlar vizir vizir ihlal eder ne kadar kural varsa!cok basit bi ornek belki evet ama her alanda boyle bana gore,kurallari uygula duzen de ahlak da kendiliginden geri gelir! 07:26 maldini: kirmizi isikta gecip gecmemeyi bi ustunluk olarak algilamiyorum ben meselaaa 07:29 caneration: ustunluk degildir zaten arkadasim anlatamadim beno bir kuraldir uymazsin cezalandirilirsin uyarsan canin yanmaz,ama uyanla uymayan bir olursa uymamak cazip gelir haliyla insanogluna! 07:31 caneration: sonuctada sen uymayan bi toplum olarak uyanlara yersiz bi yuceltmeyle bakar imrenir kendinide kabire asagi gorur seni asagi gorenlerede hak verir hicbir caba harcamazsin duzelmek icin!biz turkler yani 07:32 maldini: insanlar cezanladirlcam diye bir seyi yapmayacaklarsa kalsin istemiom ben oylesini 07:33 maldini: neyse bu uzar gider boleeee, sagol yine de hepiniz saglicakla kaliniz, ba$ ba$ 07:34 caneration: ha bravo anladin beni maldini ama senin yasadigin memlektte nsl oluyor arkadasim bi bak?hersey bi yana kural-ceza sistemi nerden cimis peki? 07:36 caneration: yani kisaca diyorumki devlete dolandirmak cezasiz kalsa oziler de avustralyanin dibini kazirlardi yada almanlar,fransizlar vs.kendi ulkelerinin,yani bu genetik bi zaafiyet degil turklere has olan 07:47 caneration: cok sisirdim galiba kafanizi bos laflarla arkadaslar herkes cekildi bi kenara kusura bakmayin lutfen!;p 07:49 premiere: slm.caneration.konu güzel.sen avustralyada öğrencisin galiba. 07:53 caneration: slm premiere.evet oyle ogrenciyim burda sen ne yaparsin nerdensin? 07:55 premiere: ben .ist.dayım.okul hayatı bitti özlemiyor da değilim yani. 07:59 caneration: e ozlenmezmi okul hayati.ist.dasin ama en azindan;p 08:00 premiere: hangi branşta okuyorsun.memnun musun okuldan . 08:01 kucukhanimefendi: günaydınlar just chat nereye kaybolmuş ? nasılsınız bu arada,ve de kaçtimm gelcemm 08:02 caneration: business okuyorum.yeni bu donem basladim ama simdiye kadar guzel evet sadece sisteme adapte olmaya calisiyorum.alismisiz sinav icin sadece ezber yapamaya inek gibi;p burda cok farkli dogrusu 08:05 spasiba_: Günaydın . 08:05 caneration: gunaydinlar kucuk nbr nasil gidiyor hayat bakalim? 08:06 premiere: çok iyi.ezber zaten müfredatın sanki bir gereğiymiş gibi uygulanıyor burada.oysa uygulamda ve iş hayatında ezberlenen şeylerin hatırlanması imkansız oluyor.biz yabancı dille eğitim veren okullardad 08:07 veceligesuverildi: herkese günaydın. 08:07 caneration: gunaydin arkadaslar. 08:07 premiere: durum farklı değil, dile odaklanılıyor konular, uzmanlık konularındaki terminoloji bu yüzden karmakarışık oluyor.konuya hakimiyet önemli aslında. 08:07 spasiba_: anaa just chat nooldu? 08:09 premiere: günaydın spasiba.bu just chat olayı nedir 08:09 spasiba_: yaw dün chat bölümü vardı ayrı bi bölümde. bugün yok 08:10 spasiba_: hemen kapatmışlar. gece küfür muhabbeti olduysa ondandır belkide. 08:11 caneration: konuya hakimiyet asil olan-olmasi gereken-zaten ama zaten anlattiklarimizin bi urunu bu durum.yani sen kendi diline ve egitim sistemine intibak ettir dogru egitim metodlarini,term.gerginligide kalkack 08:12 patience8: ben dün küfrettim. o yüzden kapattılar. 08:12 caneration: + 08:12 spasiba_: aferin sana. 08:13 patience8: hı hı 08:15 premiere: caner.oktay sinanoğlunu belki tanırsın, bu konuda bir çok konferansı oldu ben de bir tanesine katılmıştım.tr'de özetle yabancı dille eğitimde asıl amaç olan konuların kapsamından malesef çıkılıyor. 08:16 patience8: burayı da kapattırırdım aslında ama kalsın. 08:17 spasiba_: becerebiliyosan yap . 08:18 patience8: daha önce yaptım. daha sen yoktun o zamanlar beni sakın küçümseme. 08:19 patience8: meydan okumaların çok çocukça. ben de eğleniyorum. saol. 08:20 spasiba_: yaap. problem değil. demekki becerememişsinki yeniden açmışlar 08:20 spasiba_: evet bende eğleniyorum ,geyiği meydan okuma olarak algıladığın için 08:20 patience8: hiçbişey sonsuza dek sürmez. ne kapanmalar, ne açılmalar. bunu bilmez gibi konuşursun. 08:21 kucukhanimefendi: pati günaydin ; 08:21 patience8: benim neyi nasıl algıladığımı bildiğini sandığın için. saol yani. 08:21 spasiba_: 08:22 patience8: günaydın. spayla taşlama oynuyoduk biz de. 08:23 caneration: tam olarak bundan bahsediyorum aslinda premiere;p evet bir iki kitabinida okudum ve cogunlukla ayni fikirdeyim.yabanci dil harika,bilmek konusmak 08:23 patience8: ben gidiyorum. siz takılın. 08:24 kucukhanimefendi: bende geliyorum pati bekle P caner hoşçakal 08:24 patience8: spa, ben yokken daha rahat edecektir umarım. hiçbir aslan, etrafta daha iri bir aslan istemez 08:25 premiere: patience.izin verdiğin için saol. 08:25 caneration: ama egitimini kendi dilinle verebilirsen-ki verebilmelisin ama dogru duzgun bi sistemle-amacina daha iyi hizmet etmis olur bilim.yoksa bu ezberci sistemde uygula aslinda yab dille egtimi bari ingilizc 08:26 patience8: bana teşekkür etmeyin. ben kimseye iyilik yapmam. gittim. 08:26 caneration: super derecede iyi ogrenilir en ezindan turkiyede-o kadar ezber yapacaksin tekrar tekrar bak ana dilin oluverir o yabaci lisanyani hicbir olumlu amaca hizmet etmiyor bu yurdum egitim sistemi maalese 08:27 caneration: patience senin yardima ihtiyacin arkadasim0 08:28 patience8: yardım edin, sizi adam edeyim. evet. biraz yardım lazım. 08:28 premiere: yok.yok.teşekkür edelim.izin ver de konuşalım. 08:28 troublemaker_: 08:29 caneration: allah razi olsun bak hani iyilik yapmazdin;p 08:30 nesquik13: gunaydinlar 08:30 nesquik13: kalimera = 08:30 patience8: sizi adam etmek kendi iyiliğim için. etrafta koşuşturan, sürekli konuşmak zorunda hisseden çocuklardan hoşlanmam. rahat etcem sonra. 08:31 premiere: günaydın nes. 08:31 ipekilgin: Gunaydin 08:32 nesquik13: premiere = sabah sabah seni gormek ne kadar guzel 08:32 patience8: günaydın nes. ipek. troub. doktor. jack. kaptan spack. gittim ben. 08:33 caneration: hadi git uzan sen biraz en iyisi patience.nes nbr nsl gidiyor? gunaydin herkese buarada.yroublemaker,ipek. 08:33 advil: dur bende sürüye kayılayım, günaydın herkeslere 08:33 premiere: nes.çok saol. yi oldun mu? 08:34 troublemaker_: gunaydn cnm 08:34 patience8: kendini olduğundan zeki yada komik sanmak acınası bir durumdur. 08:34 ipekilgin: daha simdi bizgeldik sen cikiyorsun hadi neyse! Selamlar millet selamlar. 08:34 nesquik13: saol caner senden nbr geliyor musun Tr ye artik = 08:34 patience8: 3 etti. sayıyorum hala. 08:34 nesquik13: premiere bugun daha iyiyim saol = 08:34 nesquik13: patiii take care = 08:35 troublemaker_: 4 08:36 suildur: günaydın board 08:37 caneration: yaa geliyorum.nerdee!ben fena diilim okuldayim gene proje mroje bi seyler giydirdiler uzerimize oturtmaya calisiyoruz iste 08:37 suildur: ops just chat gitmiş P 08:37 spasiba_: evet yaaa gıcıklık olsun diye yapıyolar sui 08:38 patience8: dün gece küfrettim chat odasında. belki ondan kapattılar. 08:38 nesquik13: Confirmation of Closed Account boyle yazinca hotmail im kapanmis mi oluyor? 08:40 nesquik13: Your account has been closed and scheduled for deletion.? 08:40 caneration: ben yemeye gidiyoru mhadi iyi gunler jherkese simdilik.sanada patience iyi bak kendine agzini bozma fazla ok;p 08:41 premiere: nes.doğrudur, kapanmış görünüyor.Caner byes. 08:41 suildur: zannettmiom pati. sen çorbadansın o yüzden saymamışlardır senin küfürünü P 08:43 moderator: 0837 spasiba_ evet yaaa gıcıklık olsun diye yapıyolar sui / ne demek şimdi bu? sana oyuncak verdik elinden mi aldık oyuncağını sonra? 08:44 suildur: ehe D mod. dediğinde gerçekten haklı olduğun hiç aklına geldi mi? 08:44 kucukhanimefendi: merhaba yeniden 08:44 suildur: mod. uyusanız biraz ehe 08:44 suildur: günaydın küçük. prvt hatta hemen bi tane daha atacağım P 08:44 leventozbakir: gunaydın hanımlea beyler 08:45 suildur: günaydın levent 08:45 kucukhanimefendi: sui bak bana dil çıkarma artık ama aa P at bakıyım ne diceksin 08:46 kucukhanimefendi: levent günaydın 08:46 kucukhanimefendi: advil günaydın 08:46 spasiba_: yok abicim bu adamlar esprikten anlamıyolar. 08:47 kucukhanimefendi: bu adam derken mod.dan bahsediyosun sen di mi p 08:48 leventozbakir: eyvah 08:48 leventozbakir: emule kullanmaya çalışıyorum.durum bekliyor.yani ben şu an sıradamıyım? 08:49 suildur: yok yok anlarlar. sadece biraz karşılıklı iletişim, sağduyu, inanç, güven. gelir gerisi. ok spasiba? 08:50 troublemaker_: feel the rain on your skir, only you can let it in,. 08:50 suildur: troub. günaydın canım nasıl dinliyor musun? alabildin mi 4/4 ünü de? 08:50 troublemaker_: skin 08:51 kull: evet levent sirada bekliyosun kuyrukta. orda bi yerde kaçıncı sırada olduunun da yazması lazım. günaydın herkese 08:51 troublemaker_: aldım suicm sağolasın.dinliorum guzel guzel 08:52 leventozbakir: saol kull.size bi soruthe cambodia mushroom people,kamboçyalı vatandaşlar ile mushroom un ne alakası var? 08:52 spasiba_: ya sui cim sorun o değil. hiç bi şekilde onun ismini zikretmiyoruz. konuyla ilgili açıklama yapmak yerine ,şahsa sinir bozucu bi cevap geliyo. 08:53 spasiba_: yoksa umrumda değil kim ne yapıyosa yapsın banane ya! 08:53 suildur: çok mantar adamlarmış onnar ya. o yüzden yani. P ehe sabah sabah rezilim D 08:54 suildur: caım sinir bozacak bişey yok. biraz olumlu yanından yaklaşın hayata ama ya. bak ben çok sinirli bi insanım normalde, ama olabildiğince olumlu olmaya çalışıyorum. şurada dünyanın 4 1 yanından . 08:54 suildur: onlarca dertli insanız şurada. bunlarla can sıkmaya değer mi canım ya? boşver. engeli yıkmak yer 08:55 cagatayeren: günaydın 08:55 spasiba_: değilmi sui 08:55 moderator: spasiba_ orayı serbest bırakalım dedik rahatça sohbet edin dedik banladığımız nickleri de oraya serbest bıraktık ama insanlıktan nasbini almayan çok insan var. rahat edin diye verdiğimizi bazı 08:56 suildur: yerine, engelle uğraşıp vakit kaybetmek yerine bir su gibi berrak ve en doğal halinle niye akıp gitmiyorsun ki? engelle oyalanma. daha yakalayacak çok şey var güzel kardeşim. sıkmayın canınızı. 08:56 moderator: kendini bilmezler özellikle önceden baladıklarım gelip küfür ediyorlar. ne yani izleyeyim mi öyle? yoksa sen sana küfür edilince ses çıkarmayanlardan mısın? 08:57 spasiba_: al işte. dün bas basbağırdık,küfür ediliyo diye. hiç eğilse küfür edenleri çıkarmalılar dedik. 08:57 spasiba_: yoksa sen sana küfür edilince ses çıkarmayanlardan mısın? şu cümleye bak. 08:58 moderator: yahu uzatma seninle uğraşmıyacam sabah sabah. işine bak hadi. 08:58 suildur: spa. iyi de güzelim. oraya yazmışlar bu sayfa modere edilmemektedir diye. haliyle sorumluluk sana ait. sanırım tercih etme sorunsalı var hepimizde. oraya girmeyi tercih ediyorsan onun sorumluluğunu 08:58 remedios: gunaydin, spasiba sanırım ustune geldim konunun, ben de sahidim o olaya 08:58 spasiba_: bende ! 08:59 suildur: kabul etmen lazımdı. yapcak bişii yok yani. boşver be güzelim. oho. bak sen git kendine bi çay al. moderatör. bi kahve alacağım, ister misin sen de? ; 08:59 premiere: suildur.güzel açıklamaydı. 08:59 remedios: acikcasi bu modere edilmemektedir olayı son zamanlarda tartışılan olaylara bi gönderme 09:00 suildur: ok. konu kapanmıştır arkadaşlar. hadi bakalım herkes çaya kahveye. hadi yeni bi gün başlıyor ya. önünüzde binlerce yeni fırsat var. öncenin tutsağı olup bunları kaçırmak yerine önünüze bakın bakim 09:00 remedios: -bence- "hadi bakalım mod olmadan nasıl oluyomus, deneyin gorun" baabinda. yanlis anlasilmasin pek gusel olmuyo bence. 09:00 spasiba_: neyse ya. sakin olmak lazım. sinirine hakim olmak lazım. 09:00 remedios: ok sui 09:01 moderator: iyi olur aslında söyliyeyim ben de bi tane. sabah sabah bi günaydın dedirtmiyorsunuz insana. şu sayfayı gülerek açıyorum her sabah ama öyle devam etmesi mümkün olmuyor hiç. 09:01 remedios: ene!. pardon da just chat gitti mi? ben yeni farkettim! 09:02 remedios: zaten kanım ısınmamıştı o sayfaya P bu arada ben gunaydın dedim mi? mod, sui, spasiba, leventozbakir, kucuk gunayydin! 09:02 suildur: ehe rem gülüm. kapattık. hade hade yeni denizlere yelken açıoz. hadi bakem. sıkılmadınız mı aynı sahillerde gezmekten. hadi arkanıza bakmadan açın yelkenleri de bilelim o kadar cesur musunuz? 09:03 spasiba_: günaydın remedios 09:05 suildur: ve kaptan kaçar. yelkenler fora. 1 saat sonra görüşürüz cümleten ; 09:05 leventozbakir: guınaydın remedios! 09:06 domes: günaydın, nooldu, kapandı mı o pencere 09:07 remedios: leventozbakir, size pm attim gerci belki de ihtiyaciniz omayablir, bi bakın isterseniz 09:07 kull: o bi demo falandi heralde tanitim gbi bisey, oldu bitti dun 09:08 remedios: ben dun hic calismadim nerdeyse, vicdan azabindan olebilirim. o yuzden ben gider gene gelir. hoscakalin. domes kapanmis ora, salla janm boswiirr 09:09 leventozbakir: remedios teşekkur ederim.baktım cevapladım. 09:12 domes: kapansın müim değil bence de.zaten bişey gözlemledim.pek fazla gelemedim gerçi ama, insanlar oranın adı chat odası die, cesaret edemediler sanki orda yazmaya 09:14 domes: işin ucunda chatter damgası yemek var gibi mi düşündüler nedir, chate discussion boardda devam ettiler 09:14 premiere: domes.günaydın. bu kapanan yere ben rastlamadım.buradan çok farklı mıydı. 09:14 kucukhanimefendi: upss sui ?! 09:14 kucukhanimefendi: domes biber sürcez ağzına D günaydın 09:15 premiere: küçük.günaydın. 09:16 kucukhanimefendi: premiere günaydınn ne haber 09:19 premiere: küçük.iyidir saol.senden nbr.? şu chat odasını sen görebildin mi.iyi miydi bari. 09:21 kucukhanimefendi: hmm o şerefe bende nail oldum D burası gibi ufak bi pencereden ibaretti,ikonlar falan vardı,kontör sınırsızdı Dfazla bişey kaçırmadın D bence p gelcemm birazdana 09:22 kull: ben de dun cok az baktim da, domesin dedigi gibi herkes buraya yogunlasmisti yine, heralde pek 2 pencere takip edilmek istenmiyodu. ben de oyle yaptim sahsen 09:25 arwen15: gunaydın millet bize de yaranılmıyor haaa 09:25 leventozbakir: iki pencereyi takip etmek zor.arada bakılsa bile spasibanın fıkralarını kacırmıyodunuz. 09:26 kull: gunaydinn esma 09:27 arwen15: kull naber canım ankarada mısın 09:27 caneration: slmlar herkese yeniden yemegimi yedim geri dondum dersime;p 09:28 forgetful: kull iii arkadaşlar 09:29 forgetful: meraklanmayınız.boardda ciddi olunuz .ingilizcenin dışında soru sormayınız 09:31 kull: evet arwen malesef kurkcu dukkanımdayım yine. izmire gittinmi sen ? 09:32 ipekilgin: 2.011.36 ytl iyi parami? Yada tam olarak yazilimini bana bi acan olabilirmi? tabi kimse sorumu anlamamis olabilirde,cunki ben bile anlamadim 09:33 dirhelek: Zaoshang hao wo de pengyou 09:33 suildur: eski deyişle 2 milyar 11 milyon 3 yüz 60 bin lira. ee iyi para mı? P 09:33 leventozbakir: 2bin11ytl,36 kuruş.yani 2milyar11milyon360bin ytl.yerine gore iyi para da kotu para da olabiilir 09:34 leventozbakir: ni hao dirhelek! 09:34 ipekilgin: hmm peki normal bir maasa gore bu para iyimi? 09:34 caneration: iyi para valla;p 09:34 leventozbakir: iyiyiz sen nasılsın? 09:35 leventozbakir: yaş,sektor,.v.s. onemli ama bence izmire gore iyi para olabilir. 09:36 kull: maaşın nerde olduguna göre de değişir. istanbulmu ankara mı izmir mi, yoksa nispeten daha ucuz bi şehirde mi 09:36 dirhelek: ni hao levent.ders 2.alisveris duoshao qian?kac para? 09:37 ipekilgin: peki ozaman 446.787 ytl'de iyi sayilirmi? Arkadaslar kusura bakmayin sacma sorular soruyorum ama bu yeni ytl hakkinda hicbi bilgim yok. 09:38 ipekilgin: genel olarak Ankara ve cevresi veyahut Marmaris desek. 09:38 dirhelek: ipekilgin.bende hep karistiriyorum,,her seferinde yanina 6 sifir koymak.kafa karistirici .ama o da iyi para 09:38 leventozbakir: 446 milyar ise yaklasık 343000 dolar yapiyo bi de boole dusununuz. 09:39 caneration: ipek sen nerdensin arkadasim?yurt disindasin heralde ama 400kusur milyon icinde ordan turkiyeye donmeyi dusunmezsin sanirim?/ 09:39 veceligesuverildi: ipekilgin 2 milyar maaş bence iyi .Asgari ücretin 400 milyon civarı oldugu bil ülkede ister izmirde ister ank.da ol. 09:40 leventozbakir: evet , asgari ucretin 4-5 katı. 09:41 dirhelek: ipekilgin.capetown oyle pahali bi sehir de degil ayrica sanirsam? 09:41 ipekilgin: yok ben malesef donemiyorum ben bi online gazino icin calisiyorum turkiye'den sorumluyum ee simdi adama yok sen 2 milyar ode diyemem,biraz biseyler ogreneyim diye cirpiniyorum. 09:41 suildur: ne yaptığın çok daha önemli bence! 09:43 ipekilgin: yok cape town pahali orasi kesinde. benim isim turk lirasiyla web sitesi buldum doviz kurlarina baktim normal olmayan rakamlar bilemedim 09:43 dirhelek: para yapmak istediklerin icin bir arac ama onu kazanayim derken yapmak istediklerine zaman kalmiyor,,,turkiye ye donunce bi altili oyniyim en iyisi ,,,baska yolu yok 09:43 caneration: online gazino?allah allah. e nerden yurutuyorlar bu isleri daha dogrusu nsl oluyor bu ben cok cahil kalmisim sanirim bu tarz olaylara;p 09:44 ipekilgin: git web sayfalarindan bir arastir bakalim online gazino diye ozaman daha iyi anlarsin. 09:46 caneration: ok sagol arastirayim ben bari onu bugun 09:47 dirhelek: old caneration.gazino demene bile gerek yok .adamin gozune gozune sokuyorlar,,,biz yabancisiyiz ama cok buyuk paralar donuyor. 09:47 ipekilgin: market buyuk online gazino icin. 09:49 caneration: vaay bee.valla hayatimda 5i gecmez sayisal loto oynamisligim bile o yuzden cok yabanciyim bu islere ama hayirli olsun bol sans herkese;p 09:51 arwen15: pardon elektrik gitti. gitmedim kull sui, caner, levent nabersiniz 09:52 leventozbakir: saol arwen, gunaydın hoşgeldin! 09:52 caneration: iyidir arwencim senden naber elektrik gitti demek;p 09:54 suildur: arwen. nerdeydin yaw? P özlettin kendini. 09:54 leventozbakir: arwen geldin mi izmiriimze? 09:55 arwen15: sagol levent iyiyim caner ne olsun yawww evet elektrik gitti calısamadım suicim ben de sizi ozledim dun internet yoktu. gelmedim levent., 09:59 arwen15: uyumayın 10:01 dirhelek: levent sen izmirdemiydin? 10:01 kucukhanimefendi: uyanıkım ben fel fecir bakıyor gözlerim D arwen günaydın 10:01 suildur: uyumuom çalışıom P küçük prvt 10:01 domes: çalışma azmim gitti nereye / yıkanmaya dereye / dön gel çalışma azmim noolursun / vucuduma geriye 10:02 kucukhanimefendi: domes D supper sui bizde çalışıyoz bi yandan nispet yapma ayrıcana p 10:03 leventozbakir: dui dirhelek.wo zhiye izmir 10:04 domes: küçük bu bana ait değil aslı şöyledir uykum gitti nereye, yıkanmaya dereye, dön gel uykum noolursun, vücuduma geriye hhe 10:04 kull: arwen uyumuyorum ben de biriken mailleri yazıları falan okuyorum yoklugumda 10:05 dirhelek: "ben calisma azminim gelemem'/soguk sular ictim seslenemem/domessten menemen yapilsa yiyemem/hani bunun acisi oy olem oy olem 10:06 arwen15: heheh naber kucugum domes naberrrr yalancı kull msn'de sürtüyon 10:06 domes: dirhelek walla bayıldım 10:06 nefertiti: pişşşşşşşt ; 10:07 troublemaker_: domesim nbr? 10:07 caneration: ben uyudum uyuyacam yani bilgisayar basinda odevde beni bekliyor hala.her yemek sonrasi boyle oluyorum gunduz gece farketmiyor hep uyuyayim hep doneyim istiyorum yatakta bi saga bi sola ooyy0 10:07 troublemaker_: rwen dear.slm .nabersin bakalim 10:07 kucukhanimefendi: dirhelek ve domes D harikasınız siz ya ,arwen canım iyi nolsun özledim seni ben sui 10:08 nefertiti: aaaaaaaaa teesüf ederim giderim o zaman p 10:08 dirhelek: leven bravo .benden hizki ogreniyorsun valla.ama izmirdeyim derken soyle diyebilirsin wo zai IZMIR zai be in. shi daha cok to be anlami tasiyor.ama izmirliyim dersen wo shi izmir ren . 10:09 arwen15: sevda naber nerdesin yawww merak ettim.iyiiym trocum sen kucuk ben de cok ozledimmmm 10:10 suildur: öhm. küçük 10:10 dirhelek: old caneration sende maalesef BBH baslamis olabulur. 10:10 domes: troubcım fena değil işte noolsun.iş güç uğraşıoz. moraller fena değil.senden naaber 10:10 nefertiti: sorma arwencim iş güç moral bozukluğu biraz ayrı kalmam lazımdı boarddan 10:10 suildur: ahanda? sevda? inanmıyorum! nerdesin sen gülüm ya? 10:10 kull: sevdaaa selam arwen msn deyim ayni zamanda tabi ama 15 pencere falan açık yaklaşık olarak bi sürü iş yapıyorum yani 10:11 nefertiti: sizi bi göreyim dedim 10:11 dirhelek: BBH bezgin bekir hastaliginin kisaltilmisi 10:11 nefertiti: burdayımmmmmmmm suıcım 10:11 domes: dirhelek, japonca mı öğretiosun ? 10:11 nefertiti: kendimi toparladım ve işte döndümmmmmmmmmmmmmmmmmmmP 10:11 spasiba_: Zahide ölmüş. 10:11 nefertiti: selam kulll naper? 10:11 domes: o kim ? 10:12 nefertiti: ay millet ben kaçtım bir sürü işim var yahu 10:12 fhm: slmlar 10:12 suildur: yaw arıoruz cevap vermion, mesaj atıoz cevap vermiın. anlamadım yani. 10:12 kull: çok iyi sevda, 10 gundur istanbuldaydım şimdi tatil yorgunlugunu atıp pinekliyorum 2 gundur burda sen nerlerdeydin herşey yolunda mı, bi yaramazlık varmı 10:12 nefertiti: kendinize ii bakın az sonra tekrar gelicem öptüm sizi 10:12 arwen15: hadi yaaa uzuldum sevda. simdi iyi misin. 10:12 moderator: nefertiti harfkeri uzatmazsanız döndüğünüze ben de sevinebileceğim. 10:13 dirhelek: yok domesim .cince .levent yakinda cine gidecekmis.Marco Polo nun ayak izlerine basaraktan. 10:13 nefertiti: mesajmı hiç mesaj gelmedi suıcım eminmisin bana attığına 10:13 arwen15: moderator slm nasılsın 10:13 nefertiti: cvp vermeme meselesine gelince ararım konuşuruz telefonum yönlendirmedeydi 10:13 suildur: hehe o son konuşmadan sonra en azından ruh sağlığın açısından ne aradım ne mesaj attım ama ash aradı. 10:13 nefertiti: ok moderatör sevindin mi doğruyu söyle 10:14 nefertiti: 10:14 fhm: selam dedik arkadaşlar 10:14 nefertiti: suı atlattık o arbedeyi 10:14 dagonett: selamlar 10:14 nefertiti: geçti gitti 10:15 moderator: tşkler arwen sen nasılsın? benim sevinçlerim sebepli olur nefertiti. her kullanıcı sevincimdir ama düzene uyduğu müddetçe 10:15 suildur: kaç kişi selam dediniz? 10:15 hoedus: günaydın herkese 10:15 kull: selamlar gelen giden herkese 10:16 suildur: e hadi geçmiş olsun gülüm. ama bilmiyorum yani nasıl atlattın ehe. 10:16 caneration: yaw ne hastaligi belkide o ekolu ben yaratmisimdir ne diyorsun sen dirhelek kendimi bildim bileli yemekten sonra uyumak isterim 1-2saat bundan daha fazla keyif aldigim cok az sey vardir;p 10:16 nefertiti: moderatör lafı gediğine oturttu yine bu durumda gieyim bari beni gördüğüne sevinmemiş 10:17 arwen15: slm fhm. dagocan naber.sagol moderator nossun işte 10:17 nefertiti: o gece suı o gece atlattım ve rahatım biraz tatil yaptım da denilebilir 10:17 dagonett: iyiyim arvercim sen nasılsın? 10:17 dirhelek: mod hababam sinifin daki kel mahmut u hatrlatiyorsun bana .kati ama sevecen.duygulandim. 10:18 suildur: ok gülüm. görüşürüz. geçmiş olsun tekrar. 10:19 nefertiti: 4 kontörüm kalmışi yahu bitmedimi bu kontör uygulaması neyse gelicem millet görüşürüz işler var suı asah ile konuştum dün senide ararım sonra- küçük pişt nerdesin yahu bak geldim gidiyorum P 10:19 nefertiti: *ash aaradı diyecektim 10:19 arwen15: iyiyim dagocan nossun aybasında belki ankaraya gelcem 10:19 nefertiti: öptüm millet ii bakın kendinize 10:19 moderator: dirhelek olumlu mu algılamalıyım karar veremedim ama kel mahmutu ben de severim o yüzden teşekkür ettim 10:20 kaki: slm 10:20 hoedus: dün just chat vardı burda bi yerlerde kaybolmuş bgn 10:20 dagonett: süper arvencim inşallah gelirsin belki büyük bir ankara buluşması bile yapabiliriz 10:20 kaki: araniza yeni katildim bi hosgeldin yokmu 10:21 kull: gel gel arwen bekleriz 30 nisanda gelme yeter 10:21 moderator: 1019 arwen15 iyiyim dagocan nossun aybasında belki ankaraya gelcem / ne kadar çok seyehat programı yapıp iptal ediyorsunuz. çok 10:21 moderator: iyi organizatör olur ama hep isyan çıkar sizin org. sonunda 10:21 dagonett: hoşgeldin kaki. hoedus sanırım kaldırmışlar. nasılsın bu arada? 10:21 suildur: 17 diyarbakır istanbul rize. his yapma his yapma! Devam et! p D 10:21 domes: mod haklı esma, habire biyerlere gidiosun walla 10:22 leventozbakir: kel mahmut yufka yüreğiyle, 'iyi' iyi nedir bir insan olmakla, babacalığıyla sevilmekte iken sistemin bir parçası oldugundan. 10:22 kaki: iyiyim saolun 10:22 kaki: arkadaslar neredensiniz 10:22 arwen15: bye sevdacım slm kaki insallah dago 10:22 kaki: ben kmaras 32 m 10:22 suildur: hoşgeldini nerden bilelim kaki. belki canın sıkkın. belki tesadüfen geldin? ayrıca ben örnein boş gelmiştim buraya. geldiim de çok yannızdım. veya. neyse. ii hoş geldin. 10:22 kaki: arwen 15 slm 10:22 hoedus: iyiyim dago sen? hoşgeldin kull 10:23 arwen15: heheh moderator oleee vallaha ama bundan sonra iptal yok heheh domes 10:23 kucukhanimefendi: sui acaip çevre ayptı burda sonradan D kaki selam 10:23 kaki: suildur haklisin galiba 10:23 hoedus: pardon kaki olucaktı bi an karıştırıvermişim ayılmadım daha 10:23 kucukhanimefendi: *yaptı dicektim 10:23 suildur: ehehe evet küçük. 10:24 dagonett: bende iyiyim hoedus saol kull naber ya küs müyüz br logo yapmadık diye bana mail at nasıl bişey istiyosun bugün yapıp göndercem valla ; 10:24 kaki: nerelerden arkadaslar ya boyle tanismami olur 10:24 cagatayeren: herkese merhaba 10:24 dagonett: kucuğüm domesim nasılsınız ? 10:24 kaki: hos bende yeni geldim aceleciyim galiba 10:25 leventozbakir: kaki selam. 10:25 kull: hoşbulduk hoedus. 10:26 kull: emin misin dagonet? boş vaatlerle kandırma bak beni, duygularımla oynama 10:26 kaki: slm levent 10:26 just_me: hello everybody 10:27 moderator: kaki burası chat sitesi değil, insanlar burda gelir yardım alıverir süreç içinde de tanışır ama asıl amaç tanışıp arkadaşlıklar kurmak değildir. arkadaşlıklar düzenin doğal getirisidir. ben bu sitenin 10:27 moderator: yöneticilerinden biriyim ve de bunlara çok dikkat ederim 10:27 hoedus: sayın moderatör bu kontörler neye göre artıyor? merak ettim 10:27 dagonett: hiç bu kadar emin olmamıştım kull. hadi işim çıkmadan ne istiyosun yaz bana yapıcam hemen söz bak kandırmıyorum seni 10:28 leventozbakir: domess avatarın cok guselll 10:29 moderator: hoedus discussion boardu amacına ne kadar uygun kullandığınıza göre belirleniyor kredi miktarınız. 10:29 suildur: buradaki bazı tercüman arkadaşlar 10 kaplan gücündedir kaki. dikkat et. p 10:30 just_me: sui 10:30 domes: selam dagoo fena değil işte.senden naaber ? 10:30 dagonett: levent güzel mi? daha çok ürkütücü D 10:30 hoedus: teşekkürler moderatör. 10:31 domes: levent hehhe saol.halkayı çok severim de.bana da benzio biraz hhhe 10:31 dagonett: n'olsun be domescim geldik yine koca oğlanın başına oturduk tasarım işine devam 10:32 kaki: arkadaslar uk dan bi siparis verdim adamlarin gonderip gondermediklerine dair bilgi mesaji attim ama hala bana account maili yolluyolar ne yapmaliyim dersiniz 10:32 caneration: peki ne yapilir bu BBHyi yenmek icin yada kisa sureli uzaklastirmak icin bilen varmi arkadaslar?;p 10:32 hopkinss: ben hiç konuşmadan kredim 13 e düşmüş ne iş? 10:33 domes: dago walla öyle bi işim olmasını çok isterdim.şanslısın.elbetteki zorlukları vardır ama kesin zevklidir di mi? 10:33 ipekilgin: Faq winners privacy. Faq nedemek oluyor? bilen varmi? 10:33 caneration: sikca sorulan sorular oluyor ipek 10:33 hopkinss: endüstriyel tasarım mı estetik mi? ya da mekanik mi ne tasarımı yaptığınla alakalı 10:34 domes: ipek , faq genellikle , frequentlu asked questions anlamında kullanılır.sık sorulan sorular yani.ama burda nedir bilmiom 10:34 hopkinss: tabii dom dom domese dedim 10:34 just_me: domes senin işin ne olaki? 10:34 arwen15: frequently asked questions sanırım ipek 10:35 ipekilgin: bende aynen dedigin sonuca vardim arastirmalarimda fakat bana burdaki anlami lazim 10:35 dagonett: domes evet çok zevkli ama bazen gerçekten öyle işler geliyo ki bırakıcam bu işi diyorum o kadar sıkılıyorum. bir ara stilistliğe merak sarmıştım hala o tarz tasarımlar yaparım kimsenin haberi yok 10:35 domes: hopkins ben tasarımcı değilim, dago tasarımcı 10:35 kull: tamam dagonet yazcam sana, hatta bikaç örnek logo da göstereyim begendiklerimden senin mail adresin neydi ? amon_ra'lı bişeydi ama 10:35 domes: just me yönetici asist. yapıom 10:36 moderator: domestos şov var forumda bilginize 10:36 hopkinss: dom dom domes anladımi zevkli mi diye sordun ya o bakımdan şeettim 10:36 dagonett: kulllllllllllllll aferin sana ya bu kadar olur abi prvt denen bişey var oradan sor ne soracaksan ama aaaaa 10:37 domes: mod, iki tane şey yazdım canım ne şovu 10:37 caneration: kazaanlar tarafindan gizlilikle ilgili olarak -yada odulu alma surecidir o heralde-siklikla sorulan sorular olabilir yada yok kesin oyledir 10:38 cakalays: arkadaslar, . ben haftaya gene ankara'ya geliorm.dago, kull duydunuz mu? 10:39 dagonett: yaşasın cakalcıım çok sevindim valla peki hangi gün? 10:40 kull: ya dago mailde sayılar falan da vardı ama haala o mailimi kullanıyosun emin degilim gecenlerde attıgım geri dönmüştü. hoşgeliyosun cakal 30 nisanda gelmezsin umarım 10:40 cakalays: tam belli diil, belki haftaya bile kalmaz. bunu belli olunca ararim seni ; 10:40 dagonett: kull prvt yazdım sana 10:41 cakalays: gunu belli olunca ararim 10:41 dagonett: tamam cakalcım çok sevindim ya hem havalarda düzeldi geçen seferden daha güzel olur, umarım katılım olur D 10:43 cakalays: 10:43 kull: ben katılırım, havaları dert etmeyin zaten ben varım geçen seferde yoktum ondan hava öyle olmuştu zaten dagonet mailini aldım yollıcam yemekten önce 10:44 dagonett: ya işte yüce kull bir gittin hava bozuldu tamam bak bugün çok yaratıcıyım ona göre boşa gitmesin hemen yolla D 10:45 cakalays: oki. katıl sen de. dagocum sen bana telini prvt atsana ben onu kaybettim cunku. bisey olursa ararim seni. 10:45 dagonett: tamam cakalcım şimdi yazıyorum 10:46 kaki: Awaiting dispatch ne demek yrd lutfen 10:47 leventozbakir: yüklemeyi bekliyoruz gibi bişi heralde kaki 10:48 cakalays: kaki.bekliyorum mektup, sevkiyat, ya da kuryeyi konu neyse ona göre alırsın neyi beklediğini 10:50 domes: levent sen nerde çalışıodun.yani hangi semte 10:52 ashiel1: gunaydınnnnnnnnnn dostlarr 10:52 cakalays: dago, oki cnm işlem tamam ; 10:52 leventozbakir: domes yenişehir neden? 10:52 ashiel1: cakalays oooo senı buralarda gormek valla cok hos nassın 10:52 leventozbakir: ben de sni alsancak farzediyorum 10:53 ashiel1: dago domess kızkardesler selam nassınız 10:53 cakalays: ben şimdilik kaçtim. çalismam lazim biraz. domescim sen de öpüldün ; 10:53 domes: levent bornovadayım ben . öölesine sordum ya 10:53 cakalays: ashiel. her zmn gelemiorm 10:53 dirhelek: levent ben universite sinavina bornova ege universitesinde gitrmistim.kotu bi de anim var.sinavdan once wc gideyim dedim.kapida erkek-kadin yerine, tiptaki sembolleri kullanmislardi. 10:54 leventozbakir: ok.domes. 10:54 ashiel1: ya cakalays dostum ıkı laflasaydık madem ısın var kolay gelsın 10:54 dirhelek: ben oyle kapida aptal aptal kaldim.cozemedim hangisi erkek hangisi kadin tuvaleti.koyden de yeni gelmisim,,,bi saat agladim yaaniii 10:55 leventozbakir: dirhelek bi yanlışlık yaptun mı bari 10:55 cakalays: he walla. sonra yapariz artik 10:55 domes: dirhelek hangi fakultede girdin 10:55 dirhelek: yok .siktim disimi.neysem yaaani.mod kizacak gene. 10:56 domes: çakal ben de öptüüüm 10:56 leventozbakir: abi ne ağğlıyacan.giren cıkan yok muydu hiç?hic olmadı dal birine pisuvar varsa ok.yoksa kaçarsın kimse çığlık atmadan 10:56 forgetful: slm levent, dago, domates, cakalays , caner.Domates nerdesin sen yahu arwen nerde onu bulun bana? sallanmayın hadi bakiim 10:56 dirhelek: domesim.su urunlerine. 10:56 suildur: ashiel1 boardda bekleniyorsunuz p 10:57 dirhelek: levent oyle yaptim zaten.ya Allah deyip daldim 10:57 leventozbakir: dirhelek bunlar tam çingene cıktı yaw.sırf sıkıntı,,hem gamsız,hem herşeyi sağlama alıyolar,hem yavaşlar.yok yok dovecem bunları.sen arada yeni kelimelere devam et,rica edicem 10:57 leventozbakir: selam gorget 10:58 forgetful: yahu just chat.i göremiyorum?kör olma ihtimalim size göre% kaç? 10:58 ashiel1: ahanda geldımm 10:58 leventozbakir: yani forget gorgeus+forgetful= gorget yağ yapiim bari 10:59 ashiel1: levent dostum nassın 10:59 dirhelek: levent tamam.fiyat sormayi soylemistim duoshao qian? diyeduoshaohow many, how much.qian money 11:00 forgetful: uğraşma levent ben seni blacklist.e kayıt ettim ehuheu 11:00 Emc2: Schopenhauer recognizes that life is filled with unavoidable frustration, and he acknowledges that the suffering caused by this frustration can itself be reduced by minimizing one's desires. 11:00 suildur: ash. nasılsın canım? 11:00 ashiel1: ash mesaj yaıyo sımdı 11:01 suildur: dooru söölemiş schopenhauer. bi de o lanet bombaı yapmasaydı 11:01 arwen15: ash naber. forget slm. vallaha hepimiz goruyoz chat'i bence kör olmusun sen 11:01 ashiel1: ama ıyıyım hayatla uugrasıyom buraya yazınca mesaj bıraz gec gıdıyo tabı 11:02 ashiel1: arwen aplamız canımız kanımız herseyımısss nasılmılslarrr acep 11:02 leventozbakir: tşkler ashiel! iyiyim ve sizlerin de iyi olmasını umuyorum 11:02 arwen15: eh iste ash nefes alıyorum sen. msjını aldım cvp yazamadım kontor olayı kusura bakma 11:02 dirhelek: tai gui le.cok pahalli demek burdaki gui pahalli adject.isredigin sifati yazabilirsin ;;;/ tai zao lecok erken gibi 11:03 arwen15: hayatımızı her yandan kontorler sarmıs anacım. hersey kontor hersey parapul dostlukmus sevgiymis ara bul olayı. bakın vallaha sarkı solemedim 11:05 leventozbakir: forget o zaman gory nin gor u forget in get i 11:06 ashiel1: arwencık sorun degıl fıstık ben sadece o gun aklımda olmanı bılmenı ıstedım zatı ben gıdecem gene bıdaha nerde msj cekecem sana dımı. levent sende ıyı ol dostmm be 11:06 domes: esma sen git örgü ör / ash sen de suinin yazdıklarını gör / forget uğraşma benimle / sen de biraz dinlen artık moderatör 11:06 domes: ben gidiom, görüşürüz 11:07 leventozbakir: gorusuruz domes. 11:07 arwen15: sagol ash cok iyi geldi. deger verdigin insanların aklında olmak cok guzel bisi. herseyin anlamsızlastıgı gunlerde ozellikle 11:07 arwen15: optum domes. örmiycem işte 11:08 yazilmaz: Emc2 Schopenhauer her kim ise boyle bir hayatin karsi konulmaz yok edislerle dolu oldugunu tanir devam edeyim mi? 11:09 ashiel1: arwencık hep aklımdasınız fıstık ama o gun bı aklıma geldın bende yazdım bısıler cevap vermenıde beklemedım zatı ben oyle gonderdım 11:09 leventozbakir: hoşgeldin yazilmaz hocam! 11:10 dirhelek: yazilmaz .hos geldin. 11:10 suildur: ehe domes p 11:10 yazilmaz: saygilar levent hocam , dirhelek , suildur ve diger arkadaslar 11:10 forgetful: bak sennnn levent.e way way way! bunlarıda duyacaktım ha.cephanelerimi ve ordumu hazırladım levo sen .yandın. 11:10 hoedus: bir şey soriciim large BOT projects deki BOT nedir? 11:11 ashiel1: suıl abıcım sımdı sızı dınlıyelım nasılsıınız keyıflerınıız nasıl 11:11 dirhelek: schopenhauer bir filozof. 11:11 suildur: hg yazılmaz 11:11 chameleon06: Hi all.is there anyone who answer what's the name of the song played background of the elidor shampoo advertisement? hı var mı 11:11 yazilmaz: including kucukhanim 11:11 ashiel1: large botas demek 11:11 leventozbakir: eyvah! ben kaçtım 11:11 dirhelek: Lucescu nun feyz aldigi adam 11:11 ipekilgin: hosgeldiniz yazilmaz bey 11:12 suildur: ii deil. birini arıoz arıoz çalıo devamlı tel bi ses yok, mesaj atıoz yine cevap yok. msn de yok. ööle işte p abicim dersen bi daa cidden bişi olacak bu arada onu hatırlatıım 11:12 chameleon06: ash , esma, dago , kull, sui and others merhaba 11:12 dirhelek: yihuir jian levent.see u later 11:12 yazilmaz: ok.dirhelek hocam bilmiyordum filozof oyle mi. 11:13 yazilmaz: sevgiler saygilar ipekilgin hocam 11:13 ashiel1: tamam abı sınırlenme bısı demedık ya acıl bı rapor yetıstırıyom onu hazırlayım 11:13 leventozbakir: yok dirhelek.forgetfuldan kacıyomm.buradayım.izliyorum. 11:13 yazilmaz: gorusuruz levent hocam 11:13 dirhelek: oyle yazilmaz hocam,,ama hic okumadim eserlerini .dogrusu fikirleri nedir bilmiyorum 11:13 arwen15: chame naber canım. yaa senin de msjını aldım ama kontorum yoktu cvp yazamadımmm 11:14 ipekilgin: 11:14 ashiel1: 066666merhaba dostum nassın 11:14 dirhelek: ha ha tamam levent . 11:14 suildur: BOT 1. build-operate-transfer 2. Business Office Transformation 11:14 chameleon06: wake up denen bi şarkı vardı wake up wake up derdi çalar saat gibi kim sölüyodu dostlar 11:14 suildur: ashiel1. abi konusunda "gerçekten" ciddiim. bi daha uyarmııcam. 11:14 yazilmaz: yaw bu emc2 de birsey atti ve gitti .anlamadim dogrusu ! 11:15 ashiel1: abü çıkar bakalım buzluktan karbuzu yaz geldı gıtmeden yıyelım 11:15 chameleon06: iyiyim sağol ash güneşli bir sabaha merhaba dedim sen nasılsın 11:15 ashiel1: suıl tamam sana bı daha abı demıyecem soz 11:16 ashiel1: benım canım sabah sabah karpuz yemek ıstıyo ama mevsımı degıl 11:16 chameleon06: esma iyiyim sağolasın sana ata demirerden kontör at şarkısını armağan ediyorum senin keyifler nasıl bakalım 11:17 dagonett: selam chame naber? 11:17 chameleon06: ash ne karpuzu bu daha adana karpuzu çıkmamıştır onlar olsa olsa şili karpuzudur onu da yemek biraz tuzlu 11:18 ipekilgin: Asil Diyarbakir karpuzu unlu degilmiydi? 11:18 chameleon06: günaydın dago iyiyim sağol sen nasılsın bakalım nasıl gidiyor çalışmalar .ankarayı yine ziyaret edecek arkadaşlar varmış sevi 11:18 ashiel1: tuzlu olsun ben yerım valla canım ıstoıyo adanada karpuz yok ıkı asker gonderdım az once bulmadan gelmen yakarım caınınızı dedım valla 11:19 chameleon06: ndim bak buna 11:19 yazilmaz: yaw iyi derecede ing. bilen su kafama takilan birseyi aciklasin lutfen veya bir fikir versin , darbe ne demek ingilizcede " putsch " mu yoksa " coup " mu ? yani askeri darbe. 11:19 hoedus: saol suildur 11:20 chameleon06: valla dago haftasonu o kadar dolaştım seni göremedim 11:20 suildur: küçük prvt 11:20 arwen15: chame ben de gelcem insallah 11:20 chameleon06: 11:21 yazilmaz: ya da avrupada "coup d'etat " gibi bir kelime kullaniyorlar galiba? 11:21 chameleon06: gelin gelin valla dağıtırız ankarayı 11:21 ashiel1: ya kım nerde dolasıyo nıye anlamadım hatta bısı anlamadım 11:21 suildur: militari de cuop. de bölümünden önceki militarie kısmından emin değilim. fransızcadan gelme yazılmaz. 11:22 ashiel1: dagıtın haftasonu bende ıragı dagıtım ben gıdıyom dıye eglenecenız demı tuh be bende kader yokkı 11:22 chameleon06: ash ne yapcan be karpuzu şöle bi erik olsa ekşiiiiiii Pp mmm ne güzel olur of of 11:23 chameleon06: bunu ash e soralım darbe ne demek ? 11:23 leventozbakir: yazilmaz, Orhan Pamuk hassasiyetinde bişiler yazmıyacaksın inşallah? bak uzuluyoruz sonra 11:23 ashiel1: darbeyı ben gecen yaptım valla sonra ugandaya gonderıyolardı benı 11:24 ashiel1: ash sorma sen gıt ankarayı dagıt canım haftasonu bende ıragı dagıtım 11:24 chameleon06: dagooooo napıyosun kontör kalmadı tabi P 11:24 yazilmaz: evet suildur avrupada oyle kullaniyorlar da bu amerikanyada " putsch " da diyorlar ama bu sadece askeri degil hukumete karsi gizlice planlanmis ve anice yapilmis hercesit darbeye diyorlar. 11:24 ipekilgin: coup d'etat askeri darbe demektir 11:25 chameleon06: kendi kendine yazmıssın ash 11:25 kull: dagonett mail attim sana, kolay gelsin herkese selam chame, ashiel vs. vs. vs. 11:25 suildur: orasını bilemem yazılmaz. ash haftasonundan önce şu keder kader bulutlarını daıtsak? olmaz mı? 11:25 arwen15: ash de tamam arkadaslar 11:26 yazilmaz: levent hocam sanki beni taniyormussun gibi konusuyorsun valla anlamadim , 10 gun kadar once butun tanidigim insanlara email attim bu "orhan pamuk maymunu" diyerek 11:26 kull: sana da selam arwen 11:26 ashiel1: bızım orda erıklerde olmustur sımdı bı eve gıdemdı ah varya bıde karpuz olaydı bıde ıspanaklı kömbe bıde ayran bıde yaprak sarması 11:27 chameleon06: kull kardeş hoşgeldin ankara buluşması grand olanından gerçekleşcek bak kendini ayarla öle nöbetim vardı alanyaya gitttim ; falan anlamayız 11:27 arwen15: sensin selam kulll 11:28 dirhelek: yazilmaz.fikirlerini begenmediklerine maymun mu diyorsun? 11:28 suildur: ash. canım tel yanında mı? 11:28 yazilmaz: hulya avsar nasil bir medya maymunu ise orhan pamuk da bir medya maymunu dedim sadece alanlari ve kultur seviyeleri farkli 11:28 ashiel1: benım tel yanımda nolmus napıcan benım telımı anlamadım ama subaylarda var yanımda ama 11:28 dirhelek: hani yilmaz guney durusu diyordun? 11:29 ashiel1: kull asker hosgeldın canım nassın 11:29 yazilmaz: dirhelek hocam fikirlerini begenmedigim onbinlerce insan var neden onlara demiyorum da bu yazara diyorum 11:30 kucukhanimefendi: merhaba 11:30 dirhelek: yazilmaz hocam neden? 11:30 suildur: ehe P tamam ash. neyse. ben az yokum zaten. ama accık. 11:30 yazilmaz: newyork times gazaetesinde bile yazdi , ve nasil bir baslik atmislar biliyor musun " Turkiye'de bir yazar futbolcu adar unlu " 11:31 qui_gon_jinn: merhaba 11:32 yazilmaz: bu yazar bir tarihci degil , ayrica herhangi bir tarihci bile bu kadar buyuk bir konuda bu kadar kolay bir saptama yapamaz ! 11:32 arwen15: qui naber. kucum de gelmisss amannnninnnn guzelcik gelmiş agucuk 11:32 dagonett: selam 11:32 qui_gon_jinn: arwen-merhaba 11:33 dirhelek: ben anlamiyorum?unlu olmanin nesi kotu hele de yazar, sanatci veya aydinin.ben sahsen "medya maymunlarinin" onun gibi olmasini tercih ederim.tulin&caner gibi dokuntuler yerine keske magazin konul 11:33 yazilmaz: boyle bir konunun bir kurul tarafindan ele alinip yillar suren buyuk bir arastirmadan sonra yapilmasi gerekir , neye dayanilarak ne sonuca varildigini bir yuksek mahkeme gibi yargilamasi lazim 11:33 spasiba_: yeni bir maymun cinsimi medya maymunu? ne yer ne içer? 11:33 dirhelek: ayrica NY times onlarin deger yargilarina gore onu iltifat icin yazmistir 11:33 kucukhanimefendi: arwen bana bebek muamelesi mi yapıyosun sen şimdi D qui-dago-arwen selam 11:34 arwen15: olee diil miisn kucuk spa naber 11:34 qui_gon_jinn: kucuk-selam nasılsın bakalım? 11:35 spasiba_: teşekkür ederim esma iyi olmaya çalışıyorum. sen nasılsın? 11:35 kucukhanimefendi: iyi yemeğe gidcem birazdan eheh o yüzden daha iyiyim p dagocum ne habersin 11:35 yazilmaz: dirhelek hocam dikkat cekici konularda dikkat cekici aciklamar spekulasyonlar yaparak gelen sohret ! 11:35 kull: chame valla gelenlere soyluyorum 30 nisanda gelmeyin diye nobetciyim bu cumartesi ya, hsonu nöbet iğrenç bişey. 11:35 dagonett: selam kucuk selam qui. nasılsınız? ben iyiyim kucukcüüm 11:35 suildur: orhan pamuk'un medya maymunundan ne farkı var? 11:36 qui_gon_jinn: bende iyiyim dago tşkler 11:36 dirhelek: yazilmaz.sonucta o kendi fikrini soylemis.ama buradan uzulerek goruyorum kio kitaplari yabanci dillere cevrilmis bir yazara ortacag daki gibi linc uygulaniyor.herkes tek tip dusunmek zorunda degi 11:36 yazilmaz: dirhelek hocam bir daha yaziyorum 1133 yazilmaz boyle bir konunun bir kurul tarafindan ele alinip yillar suren buyuk bir arastirmadan sonra yapilmasi gerekir , neye dayanilarak ne sonuca varildi 11:37 dagonett: kucuk mail atmıştım canım aldın mı? 11:37 ashiel1: kull bı ası operasyonu varmı sızın oralarda yavvv bu aralar gene bı ası fulyası varmıs ortalıkta 11:37 suildur: fikir mi? ben size milyon kişi öldürdünüz desem bu fikir mi oluyor? dirhelek, fikir ne demek, suçlama ne demek, nobel alasım geldi milletimi aşağılamak istiyorum ne demek? 11:37 kucukhanimefendi: yavrucum şimdi geldim yerime bakiyim hemmen 11:38 arwen15: sagol spacım ben de iyiyim.afiyet olsun kucu 11:38 dirhelek: yazilmaz.tabii ki o konular hakkinda konusacak.zaten turkiye de o kadar cok tabu var ki? bu da onlardan biri. 11:38 kull: hayır ash aşı falan lafı geçmedi hiç burda. sizde bi ara yine vardı o söylenti, oldu mu bişeyler ? 11:38 dagonett: ok kucukcüm. 11:38 yazilmaz: ama dirhelek hocam o bir dusunce soylemiyor bir saptama yapiyor hic de alakasi olmadigi bir konuda binlerce olunun ardindan ! 11:39 suildur: dirhelek. fikir mi? ben size milyon kişi öldürdünüz desem bu fikir mi oluyor? dirhelek, fikir ne demek, suçlama ne demek, nobel alasım geldi milletimi aşağılamak istiyorum ne demek? 11:39 jukebox: arkadaslar, birisi 'see you next Friday' derse bu onumuzdeki cuma mi, yoksa gelecek hafta cuma gunu 11:39 jukebox: gelecek hafta cuma gunu demek olur? 11:39 ashiel1: kull canım bız ıkı gundur depoluyoz bunyeye yanlız sıze nıye vurulmuyo anlamıyom ben bunu rapor etcem valla hadı kımısı gerekte bunlar bıraz fazla valla anlamıyom bende sızde yoksa nıye bıze 11:39 suildur: önümüzdeki cuma demek müzikkutusu. 11:39 jukebox: British English contextinde degerlendirebilir miyiz bu soruyu? 11:40 dirhelek: kim kimi asagiliyor suildur? almanlar yahudileri kitlesel olarak yokettikleri icin asagilik mi oluyorlar? bir milyon kisi oldurdum derken .yer zaman.tanik,,,vs gerkir.yoksa o fikir olmaz . 11:40 jukebox: sanirim iskoclar ve inglizler mesela farkli kullaniyorlarmis bu 'next' kavramini 11:40 ipekilgin: jukeboc\x bu onumuzdeki cuma. 11:41 ashiel1: ash gıder ıyı davranın kenıdnızeeeeeeee 11:41 yazilmaz: jukebox gelecek hafta cuma olur. bu cuma icin onune birsey konulmaz , 11:41 dirhelek: ayrica onun soylediklerinin dogrulugunu degil, onun soylediklerine karsi takinilan tavri elestiriyorum 11:41 ashiel1: bakın sakın ben gıdınce konusman kırarım kafanızı 11:41 ashiel1: benım ıcın yas tutun 11:42 jukebox: tesekkurler 11:42 kull: ash valla bilmiyorum belki siz ıraga gideceksiniz diyedir ? ya da amerikalıların bi uygulamasıdır ? 11:42 ashiel1: Kendini zombiye çevirmeni istiyorum ama bunu resim üstünde diil gerçekten yapmani istiyorum ve bunu yaparken kesici bi alet kullanmani istiyorum. Beni dinliyo musun 11:42 arwen15: Allah Allah kim dedi onu juke. hiç olee bisi duymadım. 16 yıl british english okudum 11:42 jukebox: hmm. o zaman see you Friday mi denir? 11:42 kull: ash hoscakal, iyi bak kendine oralarda 11:42 yazilmaz: sirf unune un katmak icin boyle seyler yapmasi da bu adami daha asagilik yapiyor bu da yri bir konu !1 11:43 ashiel1: kull anladım canım sagol ben bı rapor edeyım bakım ne cıkacak bundan anlamıyom yoksa asırı bı yukleme yapılar cunku 11:43 arwen15: ash ne diyon kızım yaww 11:43 jukebox: bunu ingiliz bir prof soyledi. 11:43 kucukhanimefendi: dago mail 11:43 arwen15: see you on Friday juke 11:43 jukebox: biz next friday demistik. onun uzerine demisti. 11:43 ashiel1: yazı yazmanızı istiyorum, ama yazınız okunsun istemiyorum. yazıları sadece ben yazmak istiyorum. komik olanda ağlamanızı, duygulu olanda gülmenizi istiyorum. anlıyo nuzmu beni iğğğhhgggöğğ 11:43 jukebox: ama aciklamadi dogrusu ne. 11:44 arwen15: ufff ash nerden buldun bunu yaw. manyak mı bunu yazan 11:44 jukebox: tabiki arwen sagol! 11:44 yazilmaz: sayin dirhelek hocam iyi bir yazar olmaniz veya iyi bir bilim adami veya iyi bir sanatci , bu size bir ayricalik tanimiyor ! 11:44 kucukhanimefendi: ben anlama özürlüyüm,biraz daha açık anlat ash canim P 11:44 arwen15: juke. sen sagol 11:44 suildur: 2 dakka dursan olmuo sankim! 11:44 ashiel1: arwen ben yapıyom fıstık kendı ımalatım ben yazıyom 11:45 ashiel1: arwen şovalyelik ünvanı almanı istiorum.herkesi öldürmeni deıl.eros gibi aşık etmeni istiorum.ama görüntün çirkin bı canavar gibi olsun istıorum anlıormusun beni hı anlıormusun? 11:45 sparow1: seeeeeeelllllllllaaaaaaaaaaammmm 11:45 arwen15: bu nediryaww "Show utility screen." ash o zaman deli olan sensin 11:45 suildur: dirhelek nasıl bi tepki verilmeliydi? sevimli falan mı bulunmalıydı? adam soykırım diyor? siz biliyor musunuz kaç tane insanlık suçu var? sizin aklınızdaki nedir kuzum? 11:46 yazilmaz: levent hoca sen seyret oradan bakalim attin birsey ortaya 11:47 dirhelek: ama onlara sorumluluk dusuyor,.ayrica tekrar ediyorum.benim demek istedigim ifade ozgurlugu.kitaplarini toplatmalar, yasaklamalar vs,,,bunlar dogru degil 11:47 suildur: esma. ayar/onarım/düzenleme ekranını göster 11:48 spasiba_: gerçekten soykırım olsaydı şimdi bunu söyleyecek kimse olmazdı ortada. 11:48 leventozbakir: yaaa kacırdım işim vardı,dirhelek suildur ve yazilmaz,,ben de ne kadar hassa olunursa olunsun,hassasiyette ilk olarak muhtaç oldugun tarafın cıkarlarını gozonunde bulundurmanın kaypakca bişi. 11:48 leventozbakir: olduguna inanmaktayım. 11:48 dirhelek: suildur.tepki karsi gorusle olur.DOGRU her zaman kazanmaz mi? 11:48 majolica: merhaba arkadaslar ben burayi henuz kullanmaya basladim ve comezim ya soylermisiniz private messagimi nerden okuyacagim? 11:48 leventozbakir: dogru her zaman kazanmaz. 11:48 suildur: ne ifade özgürlüğü ya? bi millete insanlık suçu işlediğine dair hiçbir kanıt olmadan iftira etmenin neresi ifade özgürlüğü? ya kavramları karıştırıoruz galiba? 11:49 leventozbakir: dogru insanoglunun gozunde bir kavram olmayı surdurdugu surece. 11:49 leventozbakir: majolica sol ustte dikkatli bakar mısınız? 11:49 suildur: hayır dirhelek kazanmaz. hadi bakalım ABD'ye wounded knee de fransaya cezayirde soykırım yaptığını bi ifade edin ne kadar özgür oluosunuz bi göriim. 11:49 yazilmaz: evet dirhelek hocam kitap toplatma felan munferit bir olay kisisel olarak bir kaymakam konusmamis da fikrini bir fiil ile ortaya koymus 11:50 leventozbakir: pardon sağ üstte 11:50 arwen15: sagol sui 11:50 dirhelek: bence kazanir .dunya donuyor diyen GALILE. bilinirken onu engizisyona gonderen kafaar yok oldu.dogru er ya da gec kazanir.tabiat kanunu. 11:51 spasiba_: aslında kısıtlanmalı gerçekten de. insanlık adına özgürlük adına yapılıyo güya bişeyler ama,birde millet ver milliyet var. e onu yok kabul edersek o zaman amerika dünyanın başkenti olsun ,tüm insanlar 11:51 leventozbakir: vee belçikada ermeni soykırımı yok demek hapisle cezalandırılıyor.haberiniz var mı? 11:51 spasiba_: zaten aynı millet sayarız 11:52 spasiba_: sadece insanlık adına , özgür ve hür irade adına yapılsın bişeyler? 11:53 sparow1: kardeşim ermenim sorunu aslı astarı olmayan düzmece bir olaydır olan biten savaş türk milletinin kendi toprağını ve değerlerini korumaktan başka bişeydeğildir ve bunun içinde de soykırım söz konusu 11:53 sparow1: olmamıştır 11:53 yazilmaz: spasiba da dogru soyluyor gercekten bir katliam olduysa bunca insan niye hala yasiyor yani ? ben bu memleketin insanlarinin boyle birsey yapacagina inanamam.ben boyle bir seytani yurek gormedim . 11:55 spasiba_: bu memlekette kimse başka milletten diye öte git diyen olmuyor. e rahatsız olduğun biyerde durmayacaksın o zaman. 11:55 moderator: işin ilginç tarafı bu iddiada bulunanlar hiç bir zaman kanıt gösteremediler. ne belge ne toplu mezar ne de başka birşey! 11:55 leventozbakir: savaş sırasında sen ruslarla ittifak yap.koyleri bas.oldur yuzlerce birlikte yaşadıgın insanları.misilleme gelince de soykırım de.ohhh pek guzel 11:55 leventozbakir: yuzlerce yıldır birlikte yasadıgın memleketi bir anda sat! 11:56 yazilmaz: 700 yildir bu topraklarda lideri yanlis yaptiginda onu bertaraf edebilme kabiliyeti olan bir topluluk yasiyor ! dunyanin hicbir memleketinde liderini bu kadar kolay alasagi edememisler ve o liderin 11:56 spasiba_: ama trt nin bir programında çok güzel türk soykırımını gösteriyor. ermeniler tarafından yapılan! 11:56 _felsefi_: Şu Ermeni sorunu konusunda, gayet olgun bir yaşta olan ve çok kültürlü olan Ermeni kökenli bir Türk vatandaşına, açık yürekli bir şekilde, kendisine ne düşündüğünü sordum. 11:56 moderator: yanlış hatırlamıyorsam bir kere bir mezardan bahsedildi ordan çıkan kemiklerden de yapılan araştırmalar düzemece olduğunu gösterdi. yani neymiş katliam yokmuş dolayısıyla olmayan bir şeyi varmış gibi 11:56 dirhelek: soykirim degil.tehcir.yani kanun emri ile zoraki yer degistirme.bu arada savas tyillarinda kontrolsuz olaylar oluyor.ama yurdumun beyaz yakalilar da boyle karsi fikirlere tahamulsuz olursa. 11:56 leventozbakir: arnıld bi amerika başkanı olursa esas heyecan o zaman olacak 11:56 majolica: tesekkurler levent 11:57 moderator: gösterip pirim yapmaya çalışan sözde yazar bozuntuları düşünülünce tülin-caner daha cazipmiş 11:57 sparow1: bu mesele tamamen türkiyenin gelişimi üzerine oynanan bir oyundur bu milletin hiç bir ferdi köy köy gezip çocuk- kadın-yaşlı-suçlu-suçsuz demeden insan katletmez 11:57 _felsefi_: Tamamen tarafsız ve uluslarüstü bir akıl ile bu soruyu sorduğumu ve kendisinden de bu tutumla cevap vermesini istedim. Adam, ben konuşurken gözlerimin içinde kalarak, dedi ki, Hayır, böyle bir jenosid 11:57 arwen15: benim babaannem ermeni. ve diyor ki ermeniler o aralar kargasa cıkarmıslar. ve karsılıgında duzen sağlanmak icin biraz can yakılmıs. ama kargasa çıktıgının altını çizdi. 11:57 _felsefi_: sözkonusu olmamıştır. 11:57 leventozbakir: rica ederim majolica.sağımı solumu karıştırsam da arada. 11:58 majolica: onemli degil zeki insanlar karistirirmis 11:58 majolica: bende karistiririm 11:59 leventozbakir: yok benimki şaşkınlıktan 11:59 majolica: hoscakalın simdilik. cok megolomanca olmadi umaraimm. 11:59 majolica: iyi oyleyse. 11:59 leventozbakir: ben de haftada bir duzenli bir ermeni ile gorusuyorum.diyor ki almanlar yaptı kabul ettiler.siz de kabul ediverin. 12:00 spasiba_: esma belkide senin babaennen de konuşmuştur trt de 12:00 leventozbakir: gorusuruz majolica 12:00 suildur: ermeni soykırımı 1. dünya savaşında ABD ve İngiltere'nin emperyal hedeflerine ulaşabilmek amacıyla çıkardığı bir safsatadır. ayrıca yaşı yetmeyenler hatırlamaz 80lerde yüzlerce toplu mezar. 12:01 leventozbakir: ermeniler turklerden cok korkarmıs.ve turkiyeye gelmeye cesaret edemezlermiş.soykırımı kabul edip ozur dilersek korkuları gececekmiş. 12:01 sparow1: bir kere söyledikleri sayıda insanı mezarlara koyasanız bunlar 150 - 300 kişilik toplu mezare olacak binlerce mezar eder 12:01 dirhelek: sparow .yakin tarihimize bir bak.yurdumun insani bunu yapamaz dedigin ornekleri bulabilrsin.ornek mi maras 1978 .102 olu .ve yuzlerce yarali 12:01 suildur: açıldı Ermenilerin katlettiği Türklere ait. o mezarlar dururken vicdan sahibi sanatçımız düşünürümüz çıkcak diyecek ki Ermeni soykırımı vardır. Oldu! 12:01 spasiba_: ermeni soykırımı bir dünya politikasıdır. 12:02 sparow1: biz daha bi tane bulamadık 12:03 spasiba_: ha gelmeyiversinler. Ermenistan diye bir ülke var. 12:03 dirhelek: madimak oteli.1993 ,,37 olu 12:04 arwen15: hadi ya levent.basını okumadım konusmanın trtde konusan kisi ne demis spa. gecen gun bilkent mezunlar derneginden bi mail geldi ermenilerin oldurdugu turklerle ilgili bir maddede hamile kadınları 12:04 yazilmaz: bu topraklarin insanlarina katliam emrini verdiginde buyuk cogunlugun uymadigini gorursun ve o lider en kisa zamanda gider. dunyada liderlerin manyakliklari uygulamislar daha 55 yil once almanya bile 12:05 arwen15: kadınların karnından cocuklarını cıkardıklarını yazıyordu. icim kalktı. 12:05 leventozbakir: arwen o kısmı ben de kacırdım ama butun dunyada rock grubundan system of a down web sitesine bakınız hala varsa din adamına durmaksızın ugrasıyolar biz uyurken. 12:07 yazilmaz: dirhelek hocam madimak oteli belli bir grubun iranci mollalar siyasi amacla yaptigi bir olaydir, bu ulkeye mal edilemez , bu ulke yapanlari idamla yargilamistir 12:07 sparow1: kardeşim ben bu konuyu tartışma gereği bile duymam çünkü bu olmayan bişeydir.olmayan gerçekleşmeyen bi konuya bu kadar ehemmiyet verilmemeli bu karşı tarafın asılsız iddaa sını destekler bi tavırdır 12:08 sparow1: devlet adamları akıllı olsun DİK DURSUN 12:08 leventozbakir: harbiden dirhelek.aynı şey mi? 12:08 arwen15: vallaha benim bir sürü ermeni akrabam var. hiç de böyle birseyi kafalarına taktıkları yok. sonucta bu ülkede yasarlar mı böyle birşey yapılmıs olsa. anlamıyorum uzaktaki ermenilere ne oluyor 12:09 jessie: ee just chat'e noldu? 12:10 leventozbakir: uzaktakiler suruldukten sonra, dedelerinden olayları tek taraflı onlarca senedir dinlemekte, masal olmuş artık,canavar turkler, masum saldırıya uğramış ermeniler. 12:10 leventozbakir: hoşgeldin jessie, kaldırılmış bugun 12:10 ipekilgin: daha gecen gun bbc haberlerde ciktilar ermeni bir yasli beyamca hemde kendisi cinici; o bile diyorki onlar artik eskide kaldi niye halen herkez tartisir dururki? Birakin eskiyi yeniye bakin. 12:11 suildur: ermeni diasporasını ayakta tutan bu soykırım iddiası o yüzden onlara bişey oluyor. kaldı ki ne kadar aptalca bi iddiadır ki soykırım yapacak tıynetin vardı da yüzlerce yıl niye yaşattın yan yana? 12:11 arwen15: helal olsun adama ya. ne saçma. dalacak şey arıyorlar. 12:12 suildur: yüzlerce yıl diline, dinine, namusuna, malına dokunmamışın, gayri mülümler arasında "emin" demi 12:12 dirhelek: levent ,,cevap vermek istemiyorum,,,ben bir insanin konusma hakkini savunurken bir anda beni soykirimi savunan biri durumuna dusurdunuz .oysa benimsoylemek istedigim aptalca da olsa herkes dusundugu 12:12 suildur: demişin ayrı bi yer vermişin, devletin en üst makamında kadar getirmişin. bi anda niye soykırım yapasın? 12:12 dirhelek: soyleyebilmeli. 12:12 yazilmaz: ermeni vatandasimizin biri boyle birsey olamaz deyip kendini taksim meydaninda yakti , hatirliyor musunuz , trt de hastanede olmeden biraz once cekim yapti 12:13 jessie: levent-saol. 12:13 suildur: dirhelek. sanırım siz demokrasi ve ifade özgürlüğünün tanımını bilmiyorsunuz. bence gidip bunların ne olduğunu iyi ce araştırınız o zaman. 12:14 suildur: demokrasi herkesin istediğini yapabilmesi ifade özgürlüğü herkesin istediğini söyleyebilmesi değildir. 12:14 yazilmaz: dirhelek hocam aptalca da olsa herkes dusundugunu soylemeli evet fakat bir kural sadece bir kural kimsenin kisiligine hakaret etmemelisin 12:14 arwen15: jess naber 12:15 ipekilgin: yahu arkadaslar siz gelip burda bile yok ermeniler hakli oyle boyle yapmislar yok turkler hakli oyle boyle yapmislar diye birbirnizle tartisirsaniz,diger insanlarin yaptiklarina yada gsterdikleri tepk 12:15 ipekilgin: tepkilerede birsey diyemezsiniz. 12:17 suildur: ipekilgin. sanırım anlamadığınız konu şu. siz bi insana örnein öğretm olduğu halde sen mimarsın deseniz çok da önemli bi farklılık arz etmez. ama ola ki o adama katil derseniz bişeyler değişir. 12:17 arwen15: ne yapalım peki ipek yokmus gibi mi davranalım 12:17 yazilmaz: her milletin bir kirli gecmisi var , bizde bulamiyorlar giciklarina gidiyor galiba ama ne yapalim gercejk bu 700 yildir bu topraklarda hicbir lider bir manyak emir verememis 12:17 ipekilgin: nevar yani birilerini suclamak herzaman icin enkolay sey olmustur sivi yag gibi uste cikmak misali canim 12:17 dirhelek: yasalar cercevesinde.suildur.eger suc varsa yargilanirsin.yoksa.soylersin.demokrasi senin ozgurlugunun basladigi yerde benim ki biter.bence sende GOETHE yi okumalisin 12:18 leventozbakir: dirhelek soyleyebilmeli.seni de oyle dusunmuyorum ayrıca.fakat soyleme zamanı, tarzı amacı cok kotu idi. 12:19 majolica: bence her milletin yaptigi birseyler var yok diyemeyeiz fakat artık bunlar kurcalanmamali bir zamanlarin yahudileri hitlerden cektikleri kalmamisti simdi kenbdileri filistinlilere yapmadiklarini birak 12:19 majolica: amerikani neredeyse her ulken 12:19 yazilmaz: dunyanin en entellektuel adami henry kessinger , gecen hafta dedi ki bu ortadogudaki problem ancak Turkler yonetirse biter . 12:19 dirhelek: yailmaz.kurtlar vadisi niye bu kadar seviliyor diye kimseye kizmayin.tranzon da gencleri linc edenlere de madalya takin.olsun bitsin bu is.george orwell in 1984 u gibi. 12:19 majolica: ic islerine karısıp bir suru katliama . 12:20 majolica: neden oluyor. 12:20 suildur: e insanlık suçundan konuşuyoruz burada. adi suç değil ki bu ya. insanlık suçundan daha ağır bir suç sınıfı var mı? ne kadar basit ya, adam 50 milyon kzıılderilinin kökünü kazımışken, hala rezervasyon 12:21 arwen15: ne alaka dirhelek kimse senin solediginin aksini konusmuyor ki burda sen de burdakileri herseyi kabulleniyomus gibi gordun sanırım sadece otel olayı konuyla ne alaka dediler diye. sadece ne alaka 12:21 suildur: lara tıkarken gık yok, insanlık yok, ama bi tane ispat belgesi olmayan emperyal efendilerin uydurması ermeni soykırımı için ifade özgürlüğü. yok öyle goethe moethe. ben mustafa kemali bilirim. 12:21 arwen15: dediler onaylıyorz demedi ki kimse. 12:21 majolica: yani bundan sonra olacaklar engellenmeli.maaleef ırak gozumuzun onunda katledildi . 12:22 yazilmaz: dirhelek hocam ; nerede bir cezayirli , lubnanli, tunuslu, makenyali vs. vs. ile tanissam ve benim Turk oldugumu soylesem bazen gerek kalmiyor bana bir buyuk abinin cocugu musum gibi bakiyorlar 12:22 leventozbakir: neticede ermeniler duygusal davransa da, ermeni mevzusunun bir politika oldugunu herkes kabul ediyor. 12:24 yazilmaz: uzerinde su an 20 kusur ulkenin yasadigi topraklardan kimseye birsey yapilmamis da ermenilere mi bizden toprak isteyen tek ulke yapilmis ! cok buyuk bir tesaduf dogrusu ! 12:24 suildur: budur! bi de bu olaya karşıyım ya. tamam ben de okudum, hala okurum, batılı yazarları düşünürleri de, bi de kendi insanlarımız, tezlerimizi okusak ya. anlamıyorum bu tavrın kökenini? 12:24 suildur: neyse. ben gidip yemek yiicem. sinir yaptı bu konu bende. bünyeyi yormamak lazım. 12:25 dirhelek: suildir hem kendi adamimizi okuyalim diyorsun hemde.tobee tobeee 12:25 premiere: slm.arkadaşlar.yemek vakti yine derin mevzulara girmişsiniz. 12:26 atos: to do 12:26 arwen15: dirhelek ben bu son cumlenin devamını cok merak ettim tamamlamanı rica etsem 12:26 kucukhanimefendi: selam herkese sui prvt. 12:27 suildur: bi dakka? ne gibi hem de hem de? 12:27 dirhelek: arwen .devami su moderatorun asffina siginarak adam bi laf etti diye kendi yazarimizi da itin kicina soktuk.nokta 12:27 musti_cangun: slm lar herkese 12:27 dagonett: selam kucukcüm afiyet olsun mailiniz var canım 12:28 arwen15: kendi yazarımız diye herkese kucak mı acması gerekiyor suinin dirhelek 12:28 yazilmaz: herkes dusuncesini soylemeli ,insanlarin kisiligine ve degerlerine hakaret etmeden . 12:28 dirhelek: bu konu cok uzadi .konuyu kapatalim 12:29 suildur: orası bile az gelir. bi insanın bi yeteneğini iyi olması doğruyu söylediği veya yaptığı anlamına gelmez. hitler de gelmiş geçmiş en büyük hatiplerden biri. e naapalım hitleri de mi övelim? 12:29 yazilmaz: o adam bu laflarla besleniyor zaten dirhelek hocam senin de anlamadigin nokta bu . 12:29 arwen15: sen her yazarımızın soylediklerini kabul ediyo musun meselea dirhelek. ya da sırf turk diye onunde bir turk baska milletten birini öldürse turk oldugu için onu savunmak gibi bisi bence dedigin 12:30 premiere: dirhelek.sen burada bir şekilde bu tezleri savunur duruma düşmüşsün ama her okuduğun kitabı delil olarak öne sürmek doğru değil. 12:30 spasiba_: tamam kabul ediyorum ermenileri ben katlettim 12:30 arwen15: arkadaslar konuyu kapatıyomuşuz. işe bak ya. kapatmazsak nolur 12:30 suildur: adam kendi yazarımız falan da değil. konu da çok basit, tamam best selleer oluoz avrupada ama bu yetmio nobeli alasım geldi du bi tu kaka türkler diim durumu. 12:30 arwen15: spa romayı da sen yaktın di mi 12:31 hawky: west coasttan sevgiler saygilar D 12:31 dirhelek: yazilmaz.bu nasil olacak .dogrusu cooook merak ediyorum? bakarmisin?neyse yeter bence bu kadar./ 12:31 spasiba_: bizim köyde 2 dönüm bi arsa var onu da veriymde kapansın bu mesele 12:31 arwen15: hawk naber ne zaman geliyosun 12:31 hawky: noldu just chat olayi kapandi mi? 12:31 libra_elmir: hastayım hem de çok hastayım arkadaşlar ! 12:31 suildur: konuyu kapattım. en azından midem ööle dio. afiyet olsun sizlere de. 12:31 hawky: benim iismi bi llah biliyo insalla gelirim D 12:31 spasiba_: romayıda ben ytaktım,hitleride ben öldürdüm 12:32 hawky: gelim toplatcam hepinizi falla 12:32 majolica: bencede kapamanız en iyisi zira bu boyle bir ortamda bir sonuca varmaz . 12:32 ipekilgin: ben Romayi Kenan Dogulu yakti saniyordum. 12:32 arwen15: kapanmıs hawky. afiyet olsun sui. hadi dagılın millet. yoksa ben sizi dagıtıcam. 12:32 hawky: rw aktifsin bugun D 12:32 arwen15: heheh ipek o zaman spa kenan dogulu. abicim bi sarkı alıyım 12:33 premiere: arwen.slm.çok korkutucusun. 12:33 libra_elmir: ay romadan da sezardan da önemli tek şey benim miğdem miğdem şu anda bence öyle . 12:33 majolica: gecmis olsun linra 12:33 spasiba_: suçu kenana yıktım. benzin bidonunda parmak izi vardı 12:33 hawky: sati minsanin dikkati daaliyo oole iki ekrana bakmaktan ben oole multifunctional adam diilim burasini anca idare ediyom 12:33 ipekilgin: sisst Simdi Kenan Doguluya konusma hakki duser 12:33 yazilmaz: ne nasil olacak dirhelek hocam ? tercume mi var ? 12:33 dagonett: hawky selam ne diyon sen ya ? D 12:33 spasiba_: şaparım bilirsin 12:33 dirhelek: ha ha yazilmaz.yok bi sey 12:33 arwen15: dopladım kendimi hawk nereye toplatcan bizi sesli sozluk toplama kampına mı sabun mu yapcan bizden. adama bak gelince toplatcakmıs bizi 12:34 majolica: bende su klavyeyi ah bir kullanabilsem.ah ah.birsey soracagim?elimde guzel bir cd var sarkılari copy edemiyorum bilgisayarıma ? 12:34 hawky: naber dagocan ay bugun butun gun sahildeydik foleybol frizbi falan oynadik oturduk surfculere baktik gencler mangal yapti bira falan az daa polis geliodu bombaydi falla 12:34 spasiba_: ya sabun yapar ya da kağıt 12:34 hawky: rw ben sadece bazilarini toplatcam merak etme var misin yok musun ? ona gore 12:34 yazilmaz: artik orhan pamuk da satislari ikiye katlamistir herhalde . 12:34 musti_cangun: vayt spasiba adamım nasılsın 12:35 spasiba_: sabun yaparsa iyi ama kağıt yaparsa iki seçenek var ya gazete kağıdı ya da. 12:35 dagonett: iyidir hawky küsüm ben sana neyse sen gez gez oralarda sora gel anlat bize p 12:35 arwen15: varım sen de istiyosan 12:35 ipekilgin: ne sahili yaa bizler burada calisalim hemde cok onemli bir mevzuya tanik olalim sen denize yok mangala git iyi be 12:35 spasiba_: işte beyler bayanlar just chat in kapanmasına sebep olan şahıslardan biri sınırdan girdi. musti! 12:35 hawky: puahahha ben de gelicem emark etnme rwcik D dagocan neden kussun yaaaaaaaaa olmaz ama kus falan 12:36 yazilmaz: ah leventozbakir hoca ahh./// 12:36 libra_elmir: teşekkür ederim majolica . çok düşüncelisin görüşürüz daha sonra şimdilik bye. 12:36 hawky: ipekcim neymis o onemli mevzu? biz de calisioz deliler gibi bi kere mola verdik cok mu? 12:36 dagonett: küsüm işte hawky sen git canadalı kızlarla gez sahilde bizde tocumla oraya gelince canadalı oğlanlarla gezcez p 12:36 arwen15: aa sen gelceksen korkmam hawkcımmm 12:37 majolica: bak yaaa yine cevap vermiyo bir allhin kulluu arkedesler niye yardim etmiyorsunuz comez bir bilgisayar kullanicisina . 12:37 dagonett: trocum dicektim 12:37 hawky: yok kanadali mnadali zaten ooglan onlarin hepsi DD 12:37 arwen15: ben kanadaya yerleşmek istiyom napıyım hawk 12:37 ipekilgin: benim karnim ac. 12:37 hawky: ne olarak? bi arkadas var toronto da multeci avukati aldiralim seni bi ayda 12:38 dagonett: hemende çamur at tabi yemezler D 12:38 hawky: ipek onemli olay diodun ? 12:38 spasiba_: ne söyleyim sana ipek? ne yersin? 12:38 hawky: haha ya dagocum sen gel kanadanin en yakisiklilarini onune dizmessem D 12:39 ipekilgin: yahu simdi bana yazdirican buraya gene tam ortalik sakinlesmisken. bosver onemi yok ben sadece denize gitmissin ve mangal yakmissiniz diye dedim 12:39 dagonett: söz mü hawky ? D 12:39 hawky: ipek merak ettim ozelden yzar misjn iki dakka tr deki onemli ve guncel olaylari duymak isterim rica etsem? 12:39 majolica: neyse burasi tam cakt odai oldu hoscakalin arkadaslr. 12:40 ipekilgin: valla spasibacigim inegol kofte ve doneri cok ozledim 12:40 hawky: ayipsin dagocan ama arabalari ne marka bilemem artik honda mi cikar chevy mi yoksa jeep mi o sansa kalmis ama mustang in hazir her daim unutma ; 12:40 spasiba_: tamam adresi ver yolluyorum 12:40 dagonett: majolica ne sormuştun sen görmedim 12:41 spasiba_: ayran da olsun mu yanında? 12:41 leventozbakir: yazilmaz hocam bugun epey meşgul oldugumdan tam takip edemesem de feryadınızı gorebiliyorum.ikiye katlamıstır.bi ara amerikanın ciddi kitap eleştirmenlerinin kıytırık bir yazar şeklinde tarif. 12:41 ipekilgin: hmmm olsun olsunnn 12:41 dagonett: hawky ben zaten arabaya bakarım oğlana değil D D 12:41 ipekilgin: kac ayda gelir bilmem artik 12:41 kucukhanimefendi: dago ne kadar materyalistsin,ruhsuzsun oluum sen D 12:41 spasiba_: yarım saat sonra orda 12:42 kucukhanimefendi: hawkycim selam,arwen selam yeniden 12:42 leventozbakir: ettigini biliyorum O.Pamuk u.Nihat genç de bi kitabında bir hikayeyi calıp kitabında kullandıgından bahseder.ben baştan beri sevmedigim icin hic bir kitabını alıp okumus değilim. 12:42 dagonett: evet kucuk öyleyim şartlar beni bu hale getirdi p sana mail atmıştım güzelim aldın mı? 12:42 ipekilgin: yok ya? Ozaman bide kangal sucuk gonderseydin yaninda 12:42 hawky: peki dagocan yaptiim gozlemlere gore benim 20 olan mesaj sayim bitmeye yuz tutarken sizinkinin futursuzca devam ettigini goruyorum yoksa 40 mesaj hakkiniz olduu soolentisi dooru mu DD 12:43 kucukhanimefendi: ehehe kırıtik yazıyorum canm 12:43 hawky: merhaba kucuum d ipek nerdesin sen biz sucuk bulduk amerikadaysan gonderelim 12:43 dagonett: hawkycim bu gizli bişey söyleyemem yemeğim geldi bu arada kaçıyorum ben iyi bak kendine kızlara dikkat p 12:44 ipekilgin: ben taa guney afrikadayim burda sucuk yapmaya calisanlar var ve bizide kobay olarak kullaniyorlar ama nerde ben turkiye'mi isterim yaa 12:44 libra_elmir: selam levent ne habersin ? 12:44 yazilmaz: levent hocam bu atlet sureyya kosucu hicbir ciddi kosuda, olimpiyat gibi , bi basari elde etti mi? balon yani, 12:44 hawky: yemegim geldi kaciorum demekki mesaj hakkimiz doldu bi sonraki saati bekliycez DD benim de son bi tane kaldi yaticam sonra dediim gibi ing ve mba ile ilgili her turlu sorularinizi mesaj atabilirsini 12:45 spasiba_: o yamyamlar insan etinden yapıyodur sucuğu. aman dikkat et ipek ebola neyim bulaşmasın. 12:45 dagonett: hawkycim öpüyorum seni take care candy ; 12:45 yazilmaz: insanlarin duygulari ile oynayip prim yapmaya calisanlar " bir parazittir " 12:45 hawky: herkese ii gunler ii calismalr ve ii muabbetler arkadaslar hawkycan bir west coast sabahina uyanmak icin bir kez daha yatar . 12:46 ipekilgin: he he bende aynen oyle demistim fakat yapmaya calisanlar turk 12:47 leventozbakir: yazilmaz hocam golden ligde doğru mu ligin adı bilmiyorum.uluslararesı bi ligdi cok birinci olup cok altın,para kazandı.olimpiyatlarda ikinciliği var heralde.o da karısık valla.selam libra 12:47 yazilmaz: sarkici tarkan , yazar orhan pamuk , kosucu surayya bunlar bir balon , ic piyasada medya sayesinde varlar 12:47 spasiba_: o zaman daha da kötüya ipek. bizimkilerden her şey beklenir. 12:47 erciyes: merhaba 12:48 leventozbakir: parazittir evet hocam.ama parazit gibi değil de genelde iyi olmalarıyla bilinirler. 12:49 leventozbakir: tabii.adamlara yazacak bişiler lazım. 12:49 yazilmaz: ciddi kisdaslarda basari kazanmis insanlarimiz cok, yasar kemal gibi 12:49 leventozbakir: medyadan da tabiki yaşar kemalden bahsetmesini bekleyemeyiz. 12:50 yazilmaz: abidin dino gibi ,nazim hikmet gibi 12:50 libra_elmir: yazılmaz,bu saydığın isimler kimsenin kolay kolay başaramadığı şeyi başarmış kişiler ki medya niye vars ence ya da var olan güzel bir aracı kullanmamak zalten aptalca olurdu gururumuz onlar bizim ben 12:51 ipekilgin: yazilmaz hoca yok gercekten bazi seyleri basarmis insanlarda var aralarinda. Ben sahidim ta burda bile biliyorlar. 12:52 leventozbakir: yazilmaz populer kultur die bişi var.saydıgın bu kişiler elbette ki tarkan la aynı sayfada yazılmak istemezlerdi 12:52 libra_elmir: nazım hikmet vb . isimler tabiki değerli ama sizce değerini neden yıllar sonra tam anlamıyla kazanmış isimler ya da cenazeleri neden yıllar sonra geldi anavatanlarına neden arkalarındaki büyük kitl 12:52 yazilmaz: sayin arkadas libra benim demek istedigim " medya balonu " bazilari balon diyorum , gercekte hicbir basarilari yok ! 12:52 libra_elmir: yi nedne toplayamadılar belkide medya ile şişirilmeliydiler en azından hasret içinde yaşamazlardı bence 12:53 premiere: bazıları gururumuz ama çoğu kez bu tip şişirmeler sayesinde para kazanan organizatörler oluyor.köklü meziyet her zaman olmuyor yapmacık oluyor. 12:54 premiere: levent.slm.nasılsın 12:54 mrocp: selam arkadaşlar nasılsınız? 12:55 libra_elmir: eeee zalten balon olanlar adı üstünde balon gibi bir süre sonra sönüyorlar veya geçici aspirin vazifesi görüp kullanım süreleri bitince gönderiliyorlar ya 9 12:55 bira: ya bu sözlük sarmayı bilmiyor yaw? 12:55 leventozbakir: slm premiere.iyiyim.ve herkesin iyi olmasını umup yemege cıkıyorum. 12:55 dirhelek: yazilmaz .sizi huzun ve boynu bukuk izliyorum.nazim hikmetin mezari neden moskova da? karli kayin ormaninda.?pencere sari sicak? o da tas atip bi seyleri mi urkuttu mu? 12:55 leventozbakir: 1 saat sonra gorusuruz. 12:55 bira: turksh sarma allah allah = 12:55 yazilmaz: benim demek istedigim bu insanlari iyi belirlememiz lazim , uluslararasi alanda bir basari elde edemeyip ediyor gibi gostererek insanlarimizin duygulari ile oynamamalilar, bundan prim yapmamlilar 12:56 ipekilgin: yok sarma demiyorlar ona DOLMASS 12:56 dirhelek: libra .soylediklerin cok dogru.hosuma gitti 12:56 ipekilgin: hemde turk olarakda bilen yok herkes greek saniyor 12:57 dirhelek: ama libra nin dedigi gibi zaman zaten kotu olani eliyor.dogal seleksiyon yani 12:58 yazilmaz: dirhelek hocam beni yapilan yanlisliklarin sorumlusu haline getirme birtakim istenmeyen olaylar yasandi ne yapalim yani , muhammed ali de askere gitmedi cezaevine atiyorlardi, bazilari kac afrikay 12:59 yazilmaz: bazilari afrikaya kac dedi , o mahkemede komisyon ben hicbir yere gitmiyorum burada olecegim dedi , duyurulur ! 12:59 dirhelek: yazilmaz .eskilerin bi sozu vardir su i emsal, emsal degildir 13:00 dolphinba: slm herkese! neo burda mıı? 13:00 premiere: dirhelek."teşbihte hata olmaz" diye bir söz de vardır tezat olarak. 13:01 dirhelek: sabahattin ali de bulgaristan a kacarken olduruldu hemde daha mesleginin basinda.hani su sinop cezaevinde ,,,neyse biliyorsun. 13:01 dirhelek: demek istedigim.on yargili, kati olmamak lazim. 13:02 dirhelek: primere o kadar soz varki.ha ha ha.sonu gelmez 13:02 yazilmaz: emsal vermiyorum gonderme yapiyorum ! bazilari surgune gitmeme cesareti gosteriyorlar yani neyse olmus bir adamin arkasindan konusmak da ayip oluyor , insallah beni mazur gorur 13:05 yazilmaz: nazim hikmet sadece bir yazar oldugu icin surgune gitmek zorunda kalmadi , birseylerin mucadelesini veriyordu , eger boyle bir mucadele icine girdiysen exile olmayacaksin ! 13:06 dirhelek: yazilmaz soyle 40 50 yil yakin tarihimize bir bak hapse girmeyen bir aydin bir yazar goremezsin? yani bu ulke kendi evlatlarini yiyiyor, sirf gorusunu begenmedigi icin, simdi toplumda korkunc 13:06 premiere: dirhelek.genel konuştuğun için spesifik bir söz de bulmak zor oluyor. şimdi ön yargılı olmamak lazım derken dönemin suçlanmışlarına karşı nasıl ön yargılı olmazsınız.? biraz açar mısın 13:07 yazilmaz: bak ben de exile dayim, dunyanin obur tarafi , ozluyorum ulkemi , yapamadi da dondu , demesinler diye gelemiyorum , 13:07 dirhelek: bir yozlasma var ve bu nasil oldu ? diye de sasiriyor.sag sol farketmez 13:07 libra_elmir: sokrates misali gerçekleri için her insan ölemez günümüz türkiyesinde her ne kadar artık para etmesede temel kavramlar şeref,söz namus,onur,gurur gibi erdemler hr baba yiğidin harcı değildir öyle . 13:07 libra_elmir: zalten bu özelliklere sahip olanlarda unutulmaz oluyor adı bizde saklılar gibi 9 13:08 premiere: yani her dönem kendi içinde yargılanır.tarihi yargılayamazsınız.o dönemdeki suçlular için o dönem onlar suçludur denebilir. 13:08 yazilmaz: sadece aydinlar degil ki hocam adnan menderes ve bakanlari da asildi , deniz gezmis ve arkadaslari gibi , yani sadece belli bir gruba yonelik degil , demiyorum ki haklilar yapmakta, bir gruba degil 13:09 dirhelek: premiere .demek istedigim.kuvai milliye destanini yazan nazim hikmet vatan haini ditye suclandi? ne yazik ki vatan hasreti icinde oldu? ben onun vatansever oldugunu,onu suclayanlarin da 13:09 dirhelek: ayni vatani sevdiklerini biliyorum.fark, kendi gibi olmayana karsi hosgorusuzluk 13:11 premiere: bu yaklaşımla şu anda apo denen mahlukun 50 yıl sonra kahraman olma ihitmali de vardır o zaman.her şeyden emin olmadan konuşmak lazımdır. 13:11 dirhelek: yazilmaz elbette.simdi adnanmenderes i ipe goturen sebeplere gore simdiki politikacilari bilmem ne yapmak lazim? bak ayni yere geldik.zaman neyin hakli neyin haksiz oldugunu gosterir,,ama bu arada 13:11 libra_elmir: benim için siyasi hiç bir kavram yoktur. yani siyaseti yakından takip ederim ama asla ama asla savunduğum bir düşünce yoktur.hani insanlar doğrularıyla vardır derler ya bence yanlış ortak doğrularla 13:12 dirhelek: giden gidiyor geriye de "posa" kaliyor.iste gelin kaynana tulin caner vs 13:12 yazilmaz: dirhelek hocam fark, kendi gibi olmayana karsi hosgorusuzluk olsa idi , 1000 yillik 2000 yillik eserler,yapitlar hala ayakta olamaz idi, yoksa bu bolgein insanlari sanat duskunu mu? 13:12 libra_elmir: vardır. ha konu vatanseverlikse eğer hiç ağlamayan bir insan olarak ben türkiyenin bir başarısında tv önünde hüngür hüngür de ağlarım yani.atatürk tür benim tanıdığım bildiğim tek lider.karşı görüş 13:13 premiere: dirhelek.aynı vatan yaklaşımı doğrudur ama farklı yönetim sevdaları insanı şu anki durumda seçime götürür, geçmişte hapse götürürdü.yani demek istediğim doğrusu aslında buydu demek yerine. 13:13 ipekilgin: premiere o mahlukada kahraman dediler bile birara hatirlamiyormusun? 13:13 dirhelek: premiere.insaf yani.nazim hikmet le apoyu bir tutuyorsun ya? seninle irtibati kopardim 13:13 libra_elmir: lerin hepside saçma geliri. en büyük üzüntümse çok erken ayrılması aramızdan. 13:14 premiere: tarihtekie gereği buydu demek lazımdır.600 yıllık osmanlının monarşisi de bu bağlamda o dönem için gerektiği o olduğu için kalmıştır. 13:15 premiere: dirhelek.isimlere takılma olayı tarihsel boyutta düşünmene gayret ediyorum. ama sen mukayese ediyorsun hala. 13:15 libra_elmir: aslında apo yanlısı ve aponun fikirlerini savunan bölücü mikropların hepsini öldürme zevki biz vatanseverlere verilecek bakın o zaman bir yürek nelere katlanıyormu ş bilginize . 13:15 yazilmaz: son 40-50 yildir bir kavga vardi , siyasi kavga , kavga esnasinda kimin kime ka yumruk attigi veya daha guclu mu attigi gibi konulara dayanarak bir fikir belirlemek saglikli bir yontem degil , 13:16 dirhelek: tarihtegi geregi buydu, dogru ama gecmisten ders de cikarmak lazim.nazim a iade i itibar gibi 13:18 premiere: dirhelek.tarihten ders çıkarısın senden sonrakiler de senden ders çıkarır. anlatmak istediğim budur şu anda seninde yanlışlarını daha sonrakiler ders çıkararak yapmazlar. 13:18 ipekilgin: dirhelekcigim biliyorum sadece Nazim Hikmetten bahsetmiyorsun ama diyorsunki Nazim'a iadei itibar vermek gerekir.daha neyapmali ki adam dunyaya un salmis kitaplari binlerce basmis,fransa onun icin 13:18 libra_elmir: dirhelek peki apo ve yanlılarının iadei itibarı nasıl olmalı bay dirhelek 13:19 ipekilgin: cildiriyor,filimlere kitaplari konu olmus arti birsuru internet sayfasi var. eskiden yapilmayan verilmeyen itibar suanda cok fazla 13:19 yazilmaz: evet nazim hikmete ve diger bazi insanlara iadei itibar verilmesi lazim , ayrica nazim hikmetin vatani seven olmasina gerek yok bu itibar icin, vatani sevmeme hakki da bir ozgurluk cesidi, herkes 13:20 ipekilgin: yani demek istedigim o guzel canini sikma sen Nazim hikmet'de mezarinda cok rahattir eminim. artik. 13:20 premiere: bu konuda benim özet görüşüm her dönem kendinden mükelleftir, yargılanamaz.bu o dönemin doğrusudur, saygı duymak lazımdır. 13:22 yazilmaz: bence sadece itibar degil cok buyuk bir anit da yapilsin nazim hikmet icin de ugur mumcu icin de ali gaffar okkan icin de deniz gezmis icin de , katledilen ogretmenler icinde , mehmetcikler icin de 13:22 libra_elmir: arkadaşlar bu konuyu kapatsak artık . önüde sonuda şu ki, türkiyede yaşıyoruz.bir avuç toprağında bin can gizli bir vatanda atalarımızda dedelerimizde şerefiyle korudu gerektiğindede öldü . 13:23 premiere: libra.nokta. 13:23 dirhelek: libra.yanlis plak caliyorsun.geriye.yazdiklarima bir bak //.ben anlamdim sen o noktaya nasil geldin? 13:24 libra_elmir: bundan ötesi yok hiç bir anıt hiç bir çelenkte gerekmez insanlar bilsin yeter görmemize gerek yok diyo düşünüyorum . 13:24 yazilmaz: hayal edyorum, o kadar cok param olsun ki, Turkiyeme 20 bin okul yapayim , ve herbirine bu demokrasi sehitlerinin adini vereyim ,sagcisi ile solcusu ile askeri ile ogretmeni ile 13:25 libra_elmir: nokta koyamadım ama niye deyin bakiyim bir ? 13:25 leventozbakir: selam arkadaslar tekrar.konuya pek hakim olmasam da nazım hikmetin vatana ne kadar asık oldugu, hsaretini cektigini herkes biliyodu heralde 13:25 dirhelek: ayni fikirdeyim yazilmaz.bu da bi nevi gecmisin oz elestirisi olur,,,su an ADNAN MENDERESin mezarinin oldugu gibi. 13:25 libra_elmir: niye ? çünkü bağlantım çok zayıf hep geç kalıyorum da o bakımdan very very sorry okey P 13:26 leventozbakir: okulları yaptıktan sonra bi de iyi bir ogretmen kuşağı rica edelim yazilmaz. 13:26 dirhelek: nazim a bir ceviz agaci yeter di 13:27 yazilmaz: libra burada kimsenin apoyu veya yandas teroristlerini savundugu yok, sap ile saman bunlar, lutfen ama yapma arkadas cok buyuk bir fark var yani 13:27 spasiba_: evet adam igibi eğitim fakülteleri. 13:27 ipekilgin: levent cok haklisin 13:28 leventozbakir: libra aşşalara baktım biraz da dha sakin lutfen.bu da ermeni mevzusu gibi hassas bişiy. 13:29 dirhelek: premiere.gecmisle hesaplasmak demek o zamane yoneticlierini vs. yargilamak degil demek istedigim.yani nazim vatan haini degildi, adnan menderews asilmayi haketmedi, deniz gezmis suc islemis olabilir 13:29 yazilmaz: levent hocam vatanini sevmemis olsa bile o iyi bir insan idi , bir mucadelesi vardi , kendi mucadelesini savunmus kendi yolunda gitmis bir yigit idi 13:29 libra_elmir: iyi anladık tamam savunamazlar zalten benim bulunduğum ortamda kendi adıma öyle yani. ayrıca bir şey soracam dört dörtlük değil,dört üçlük de olabilir bir ülke var mı? ben yok diye biliyorum da 13:29 premiere: arkadaşlar.siz hala isimlerdesiniz.hiç birimiz o dönemleri yaşamadık.yazılı arşivlerden ibaret bilgilerle çok fazla tarihi yargılayamazsınız.tarihte hatalrın yapılmış olduğuna şu an hükmediyorsunu 13:30 dirhelek: ama oda asilmayi haketmedi.bunlar bilinse kabul edilse yeter.nazim in siirler hala tabu pek cok yerde 13:30 SuiGeneris: premiere haqlı 13:31 premiere: bu size kimseyi suçlama hakkı getirmiyor.bu tip suçlamar bölünmelere yol açabiliyor.o dönemde doğru sandıkları şeyi yapanları şu anda yargılamak yanlıştır. 13:31 leventozbakir: yazilmaz hocam onun vatanla ilgili diil sistemle ilgili idi sorunu.değil mi?Nasıl hasretli şiirleri yok mu? Bana gore de mevzu kişiler üstü bi mevzu.burada butunluk icinde yamalıyız. 13:32 dirhelek: premiere tarih dedigin 25, 30 yil oncesi.isimlerde derken elbette onlari ornek veriyorum.tanindiklari icin ama nazim a vatan haini diyen o zihniyetin yanlisligi bilinse yeter yoksa tabbi ki o ins 13:32 premiere: dirhelek.asan kişiler belki şimdi yaşasalardı "yahu asmak olurmu" diyebilirierdi.bu onların o dönemde doğru zannettikleri şeydi.bu nüansı artık yakalamışsınızdır umarım. 13:32 ipekilgin: ama nasil komik duruma dusuyorsunuz yok o bu su katil suclu simdi isimleri siralayip oyle degildi boyle degildi sonra deniz gecmis sucluydu. NOTdeniz gecmise karsi falan degilim! ama komik oluyorsn 13:32 leventozbakir: yani yok bilmem kimin taraftarı v.s. e gerek yok.bu topraklarda kim varsa kardeşiz populizm yapmak istemiyorum ama 13:32 dirhelek: lari yargilamak olmaz. 13:33 spasiba_: evet yazilmaz. 13:34 yazilmaz: platoon filminde dunyanin gelmis gecmis en iyi filmlerinden biri orhan pamukun mutlaka bir katkisi olmali cavuslardan biri digeri icin " he believes what he is doing " demisti , oliver stone 13:35 yazilmaz: ipekilgin kim komik duruma dusuyor ya ne bicim konusuyorsun ! 13:36 dirhelek: levente katiliyorum 13:37 leventozbakir: teşekkür ederim.dirhelek. 13:37 ipekilgin: birincisi konusmuyor yaziyorum arti komik duruma dusuyorsunuz dedim cunki yok suc isleyenler cezalandirirlmali diye avaziniz ciktigi kadar bagriyor tartisiyorsunuz sonrada sucluydu ama. iste bu komi 13:38 yazilmaz: iki cavus ta b kendi bildikleri yoldan gitmek istiyorlardi , ikisi de ayni amac tasiyordu ama yontemleri farkliydi , 13:38 dirhelek: bunun icin de HOSGORU gerkiyor,,,ben sagcisini da solcusunu da dincisine .soucta ayni gemide oldugumuzu unutmamali. 13:40 nesquik13: hi folks 13:41 leventozbakir: şu an mesgul olabilecegimiz tek şey çalışmak, ve zamanı geldiginde iyi yonetimi getirmek başa. 13:41 nesquik13: herkes sustu = 13:41 ipekilgin: Arti ben zati oraya not dusmus idim. Herneyse hakkinizdir yazilmaz hoca. 13:41 yazilmaz: selam nesqu 13:42 yazilmaz: levent hocam sen ihracat sorumlusu olarak calisiyordun , bu rakamlar iyi gidiyor galiba ne diyorsun ? 13:42 nesquik13: yazilmaz yeni misin 13:43 ipekilgin: herneyse benim halen karnim ac sohbetinize doyum olmaz ama ben simdilik kacmis bulunuyorum onra gorusmek uzere. 13:44 nesquik13: bye ipek 13:44 leventozbakir: yazilmaz hocam.gecenlerde gümrük müşavirimizle sohbet ediyorduk.ihracat durma noktasında diye anlatıyor.pakistan,çin saolsun tekstil can cekişiyor.rakamlar iyi ise herşeye ragmen ne mutlu? 13:44 yazilmaz: amerikaya ihracat yapiyormusunuz? fikir almak istedigin birsey var mi? ben bunlarin kalbine, beynine , bobregine heryerine girmis bir insanim ogrenci arkadaslar gibi kampuste tikali kalmadim yani 13:44 dirhelek: yazilmaz .o filmi seyrettim.tum amerikan filmlerinde oldugu gibi sonunda DOGRULUK kazaniyordu.ama bu arada pek cok masum da oluyordu tabii.olcak o kadar 13:44 leventozbakir: gorusuruz ipekilgin 13:45 troublemaker_: dago ve kucuk you ve got mail 13:45 yazilmaz: gulme sembolu koymayi unttum 13:46 yazilmaz: dirhelek hocam iyi seyretmemissin dogruluk kazanmadi , hala tartisilan bir konu tecavuz sahneleri felan vardi 13:46 leventozbakir: aslında amerikaya ihracatı olan bi şirketle gorusuyorduk.gn.md. u amerika da doktora yapmış bi adam.uğraşıyorladı.bi ara kilim satmayı da deneyip başarısız olan bi arkadasım var.şikagoda. 13:46 dirhelek: kactim.saat yediye geliyor .sikici bir aksamin baslangici.PLATOON u alip bi daha seyredim baari.gorusuruz arkadaslar.levent .yazilmaz. 13:47 leventozbakir: ben sana pm atıyım yailmaz hoca.burada kişisel mevzularımla milleti meşgul etmiim. 13:47 leventozbakir: dirhelek gorusmek uzere 13:47 yazilmaz: iyi cavus kotu cavus tarafindan olduruldu , oliver stone diyorum yaa, dunanin en iyi yonetmenlerinden biri ! 13:48 yazilmaz: dirhelek hocam iyi gunler , bir dakikani alacagim ! 13:48 dirhelek: yazilmaz ama m.sheen de onu oldurdu diye hatirliyorum.neyse ya bay arkadaslar 13:49 dirhelek: buyrun? 13:49 yazilmaz: o film cok buyuk bir film siradan amerikan filmlerinden degil 13:49 deve: merhaba arkadaşlar 13:50 dirhelek: dogru.cunku avciben en cok onu severim platoon gibi filmler amerikalilarin vietnam savasinda aslinda haksiz taraf oldugunu soyluyordu.o yuzden onemli filmler 13:50 yazilmaz: neyse iyi gunler, bir daha bir daha seyretmeni umarim , siradan bir ilm degildi hala tartisiliyor hazmedemeyenler tarafindan 13:51 deve: sizi hararetli bir tartışmanın içinde buldum ne iş? 13:51 yazilmaz: merhaba deve 13:51 leventozbakir: deve merhaba.gelicem birazdan. 13:52 yazilmaz: kredim bitiyor deve herkesle tartistim , bir de seninle tartismayayim 13:52 dirhelek: yok yav.ben o filmi cok severim.ben basta latife olsun diye soyledim.opuldunuz. 13:52 deve: bu tip amerikan filimler filimlerin tarafsız olduğunu göstermek için yapılıyodur öyle düşünüyom?yoksa amerika başka türlü şey etmez 13:53 yazilmaz: amerika dedigin tek disi kalmis canavar ! 13:54 arwen15: nes naber 13:54 deve: aynen öyle ne varsa bizim şaban filimlerinde var hala seyrediyom valla 13:55 leventozbakir: deve atık sabredicen 5-6 dakka.krediler duyunu cekiyo nasıl gidiyo bakalım.hava ne guzel.ne işin var nette? 13:57 deve: dersteyim abi elektronik ticaret dersindeyim çaktırmadan nete aktım. 13:57 ashiel1: agırlık yok dunyada soyledıklerınle tartılıyosun 14:00 leventozbakir: ok deve. 14:00 yazilmaz: levent hocam diger arkadaslar benim gitmem lazim herkese iyi gunler diliyorum , bye 14:01 kucukhanimefendi: ben geldimm 14:01 ashiel1: bır sen eksıktın hosgeldın 14:01 arwen15: sorduk mu kucuk hem bize ne 14:01 kucukhanimefendi: nasılsınız arkadaşlar, dago ve tro şey işte p 14:01 qui_gon_jinn: selam 14:01 arwen15: heheh ben kucugu tanıyosam aglar simdi ash 14:01 kucukhanimefendi: aman be öf sizden hayret bişeysiniz he,giderim bak p 14:02 arwen15: hehehhe 14:02 hawky: kucuuum geldiyse ben de gelim taze 19 kontorum var D 14:02 deve: birazdan öbür derste sunum yapacam fakat pek çalışamadım pavırpoint 'e döküm yaptım ama hoca mırmır okuma istemiyo aklında bu konuyla ilgil taktiği olan var mı? 14:02 hawky: koinu ne? 14:02 kucukhanimefendi: hawkycim bi tanesin sen arwen,ash P qui selam 14:02 dagonett: kucukcük şey ne ? p 14:02 qui_gon_jinn: selam kucuk 14:03 kucukhanimefendi: zonk! eheh geyik yaptım D 14:03 hawky: saol kucuum D deve arkadas konu nedir? 14:03 hawky: sey ben canim D 14:04 leventozbakir: gorusuruz yazilmaz! 14:04 kucukhanimefendi: hani oyle şeylerden misini yani hawky aa ben bilmiyordum senin ŞEY olduunu p 14:04 dagonett: kucuk asıl sana şey p hawky araba nerde araba p 14:04 deve: konu informasyonda kullanıcı katılımı diye güzel türkçemize aktarabiliriz 14:05 libra_elmir: miğğğğdemm,miğdemmm miğdem bulanıyor sabahtan beri mahfoldum mahfoldum . bu arada tekrardan selamlar! 14:06 kucukhanimefendi: libra aman allahım yoksam p geçmiş olsun 14:06 forgetful: slm kızlar 14:06 hawky: dagocum araba yoksa sende yok musun ? devecim sana mutluluklar ben yardimci olamam 14:06 leventozbakir: selamlar libra,qui,kucukhan.hawky.herkese 14:07 spasiba_: talcid. mide dostu. 14:07 kucukhanimefendi: hawkycim ben araba falan pirim vermem öle şeylere D aklında bulunsun forget selam 14:07 deve: daha önce sunum yapan var mı damdan düşenin halinden hesabı? 14:07 hawky: bagislayan bize slam yok mu tamam arabada yer olmayabilir ama, dagocan her an vazgecebilir gibi bak d 14:08 leventozbakir: deve konuya birazcık hakimsen bi kez goz gezdir,,başlayına da heyecanlanmadan uydur gitsinn. 14:08 hawky: deve cim ben konunun ne oldunu bilmeden bilem sunum yaptim ticarette mesafenin onemi imis ben onlara konuyu almana rusya savasindan bi girdim hoca a verdi valla kucuum araba yok zaten merak etme D 14:08 libra_elmir: evet öylede spasiba miğdemi üşüttüm galiba günüm zehir oldu bu gün bana 14:08 premiere: hawky.yahu senin ki de ne arabaymış be kardeşim 2 gündür doldur doldur bitiremedin . 14:09 hawky: premiere kardesim sadece 2 kisilik yer var onun da sahipleri belli merak etme sen D 14:09 dagonett: hawky düşünmem lazım D ama neyse. 14:10 forgetful: bağışlayan yannış oldu hawky "unutkan" kızlar derken ben sizleri kasdettiydim asılP slm minik kız 14:10 arwen15: salam forget ayyy hawky ŞEY miymiş neymiş kucuk 14:10 hawky: senin yerin herdaim senindir merak etme loyalty die bisi var dimi ama D 14:10 deve: heh bende öyle yapıyım o zaman bende türk yunan savaşından giriyim benimki daha değişik olsun .Hem daha bizden görünür 14:10 premiere: minibüs gibi olmasın da.ne bileyim. 14:10 kucukhanimefendi: ben gidiyom,kimsenin de umurunda olmasın zatten p forget minik kız kim ben miyim? 14:10 dagonett: yemezler hawky bey D forget naber güzelim? kucuk ve tro mail attım size 14:11 kucukhanimefendi: oluumm şey işte uzatma,ben bilmiyodum kendi itiraf etti vallaha D 14:12 forgetful: afferin dago bide naber güzelim die sorarsın.bana mail atmazsan nasıl ii olduğumu söyleyebilirim ki sana benP 14:12 hawky: kucuum ii calismalar, rw dedikodu cikartma unutkan, ben 2 metrelik kucuk bi kizim tro brom nerdesin dolmus degil premiere mustang dedik ya dagocan DD deve hassas bi konu sakata gelme 14:12 forgetful: basın açıklaması yapıyorum DURUN 14:13 forgetful: minik kız küçükhanımefendi dir.daaalın şindi.hadi dedim.bakın hala bakıyorlar yüzüme öleeeeee 14:13 dagonett: ben bön bakmayı severim forget izin var mı? p 14:14 kucukhanimefendi: dağilcam ama şey kim onuda bi açıklığa kavuşturalım D 14:14 forgetful: minik hawky arwen eylemlerim devam etçek msn.den 14:14 hawky: kavusturun bakim yaa bende rahatla yatimm 14:15 kucukhanimefendi: forget sen şimdi tren oluyosan biz ne oluyoruz he! söle bakıyım çabuk öle mi p 14:15 deve: daha iyi daha iyi belki hocayı kurtuluş savaşıyla gaza getiriim oda konuyu untur. Biraz fazla iyimserim galiba 14:15 arwen15: gitme kucuk 14:16 hawky: simdi cok saalam bi kaynak sey hakkinda aciklama yapacak hazir olunnnnnnnnnn 14:16 kucukhanimefendi: tamam kontörüm bitene kadar burdayım paniğe gerek yok P "ŞEY" kimse hemen ortaya çıksın D 14:16 forgetful: aciz ölümlü dago.hıh zavallı şey.aman bak .bak bak ki bana gözün gönlün açılsın.siz bakmayın ama daaaaaalın hemen.küçük şey. hakkında sana ayrıntılı açıklama getircem "döncem" kısacasıP 14:16 troublemaker_: heyt açılın be geldimm napionuz bakiim 14:16 hawky: veeeeeeeee aciklama D 14:17 hawky: adimi temize cikarin yaticam ahde ama d 14:17 hawky: sati 5 kontorim kalmis 14:17 musti_cangun: adamım spsasiba nassın 14:17 troublemaker_: son aldığım bilgiye gore kendini saklayan kaynağım bana sey in sey olmadığını soyluyo. 14:17 kucukhanimefendi: trocum az önce hawky bişi itiraf etti sana bunu söylemezsem vicdan azabından ölürüm D izin ver söyliyim lütfen bunu bilmen lazım seninde P 14:17 arwen15: şey benim birbirinizi yemiyin 14:17 forgetful: küçük beni oltaya getirmeye çalışıyorsun dimi.şindi ben atlıycam sazan gibi siz ox oluyorsunuz diycem.uyarı alcam.hehhe yemezlerrrrrrr 14:18 dagonett: trocum ve kucukcüm size mail attım yahu forget uyan canım sabah oldu D 14:18 hawky: oleyyyyyyyyy saol rw kurtadin beni DDDDD kucuuuuuum DDD tro bro kim bakim kaynaaan DD 14:18 kucukhanimefendi: aman yarabbi ŞEY lerin arasında ne işim var benim,kaçmalıyım hemen burdan D 14:18 troublemaker_: sole kucuum sole sen. 14:18 musti_cangun: herkese slm lar saygılar, 14:18 hawky: dagocan bize mail yok bakiom hic disladiniz bizi 14:18 dagonett: ben şeyleri severim zararsız olurlar D 14:19 kucukhanimefendi: trocum şey in şey olmadını söyleyen yalan söylüyosa şey olsun mu D ehe ehe olsun mu p 14:19 hawky: amanin olsun DDDDD 14:19 dagonett: hawkycim tamam söz sanada atıcam sen uyuduktan sonra ; 14:19 troublemaker_: hawky kaynağğımın adı. yok yok solemicem 14:19 hawky: tamam son kontorum kaldi 14:19 joliesse: slmms 14:20 deve: kjöhkkökjh 14:20 kucukhanimefendi: 1412 hawky kucuum ii calismalar, rw dedikodu cikartma unutkan, ben 2 metrelik kucuk bi kizim -ne demektir bu "kızım" diyor işte,bundan öncede şey im dedi,vallaha gördüm ben,arşivlere bakınız yarı 14:20 deve: pardon yanlışlkla bastım öylesine basıyodumda yuşlara elim entıra gitti 14:21 hawky: ii muabbetler boardun guzel insanlari ben bu sefer harbiciden yattim sabaha brifingim var falla 3 saat uyuyyaim artik asya saatinden cikmam lazim yoksa butun gun uyuyom kucuum alcaan olsun D payyyys 14:21 kucukhanimefendi: hawky ye cvp hakkı doğdu ama,zavallımın kontörü bitti D hawky cim sen şey deilim diyosan deilsin,ok,ben bu bahisi kapatıyorum kendi adıma,ve de kaçıyım artık p 14:21 dagonett: bye hawkycimm iyi uykular 14:23 kucukhanimefendi: hawkycim iyi uykular 14:23 deve: elinden bişey kaçırmak azından bişey kaçırmaktan kötüymüş valla çok utançlıyım 14:24 dagonett: bende kaçıyorum kucukcüm mailinizi kontrol edin lütfen acil burada sinir krizi geçireceğim yoksa 14:24 leventozbakir: utanmalısın tabi deve. 14:24 deve: uyusunda büyüsün hawwwwky 14:25 deve: abi sende üstüme gelme zaten yerin dibine geçtim O değilde siz şimdi bortta olmayanlarada anlatırsınız bu olayı. 14:26 leventozbakir: anlatacaz tabi.deve geldi.gereksiz anlamsız harfler yazdı.bi de utanmadan utandı die anlatacaz.senin sunum noldu? 14:29 deve: birazdan saat 4 itibariyle öttürmeye başlar beni hoca.Elim ayağım tiril tiril vaziyette.Ne halt edeceğimi şaşırdım 14:30 anaximenes: herkese selamlar 14:30 leventozbakir: aman sakın heyecanlı gorunme.tıkanma da.sakin ol. 14:31 joliesse: selaaaammmss 14:33 deve: bende öyle yapacam rahat havası vermek içim makas falan alacam prof un yanağından sorularını bilemezsemde "bu ne biçim soru ulan" şeklinde üzerine yüriycem nasıl fikir? 14:34 anaximenes: arkadaslar ÇOK GÖRMEK nasıl söyleniyor? 14:41 leventozbakir: tabi cok gusel taktik deve 14:42 leventozbakir: anaximenes benim sozlukte to grudge ve to begrudge yaziyo.benim bi fikr 14:43 edemir28: vincin frenlerinde kaçırma ,halatlarında lif atması,kopma vb.kontroller yapılır.Buradaki kaçırma ve lif atmasının ingilizcesi tam olarak nedir ? 14:43 deve: herksin kontürü mü bitti nooldu eskiden insanlar kontör için değil dostluk arkadaşlık için uğraşırlardı? diyerek son lafı sokuyor ve aranızdan ayrılıyorum hepinize by. bu arada çok görmek "very see 14:43 ipekilgin: ben geldim hmmm yemek baya guzeldi bee 14:45 leventozbakir: edemir28 benim bi fikrim yko gene.ama nakliyecine sorsana, yoksa ben soruveriim 14:45 arwen15: geldiginde yiyecegin lafları duymaya hazır mısın peki deve 14:46 remedios: mer haba herkese! nasilsiniz leventozbakir? 14:46 arwen15: sorduk mu ipek dermişim 14:46 edemir28: ne nakiyecisi ben inşaat firmasında çalışıyorum 14:46 deve: gayet tabi o zamana kadar cesaret toplamış olurum 14:46 remedios: arwen15, board'un yenilmez on kaplan gucunde ultra mega ve de supersonik savascisi! yasa! 14:47 ipekilgin: hii askol arwen15 14:47 leventozbakir: meraba remedios.iyiyim teşekkür eder en az benim kadar iyi olmanızı dilerim.bugun pek sevgi pıtırcıgıyım valla 14:48 leventozbakir: edemir vinc mevzuları onlarda da var da. 14:48 edemir28: İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir tercüme yapıyorum konuda orda geçiyor 14:48 remedios: ya size levent diyebilir miyim ben? leventozbakir kuzey ruzgari demek tamam da zor oluyo ehhe. aman levent beycigim, nazar degmesin, tututu 14:48 arwen15: hehe remedios naber hehehh ipek ayyy yokkk aşk falan deme. yok yok bana yine soldan soldan esmeye başladılar 14:49 edemir28: valla benim bildiğim bir nakliyeci yok senin var ise rica etsem öğrenebilmen mümkün mü 14:49 yeminlitercumancom: good-bye to the world which has grudged me the happiness that it gives to others 14:50 remedios: fren kacirma fran tutmamasi mi oluyo? halatta lif kopmasi yerine halatin yipranmasi demek kurtarmaz mi sayin edemir28, ayrica bunnar nasi kontrol oluyo? 14:51 remedios: arwen, iyilik yaw. biz sen gibi elf deiliz iste, siradan insani insani işler mişler ugrasiyoz ole 14:52 forgetful: arwen kızım azıcık ağır ol bea.ne zaman görsem kıkır kıkır P 14:52 suildur: arasıra diyorum ki. çok uzak bi limana gitsem, kimseyi tanımadığım, adetlerini bilmediğim, dilini dahi konuşamadığım. yeniden başlasam. ama güneş aynı güneş, aynı ay, aynı deniz. of of! 14:52 leventozbakir: tabiki remedios. 14:52 forgetful: benimlede polemiğe falan girme.taşkafa arwen 14:52 suildur: fren kaçırma frenin tutmaması ile aynı şey değil bildiğim kadarıyla. 14:52 troublemaker_: sen aynı sensin o yuzden kaçıs yok.kafa aynı kafa.bi sure oranın burdan farkı kalmaz ki 14:53 leventozbakir: edemir burada bi cozum bulamazsan soyle arayayim.olur mu? 14:53 remedios: sui, kadehe de doldurmuşun altınbaşı. ahh ahh. azcik kavun peynir, ya da gittigin yere gore cekirge bocek kebabı falan. 14:54 arwen15: heheh beter ol remedios ama ben de elf diilim artık forget dagıtırım seni off sui aynen vallaha 14:54 forgetful: 14:54 edemir28: tamam levent 14:54 erciyes: selam 14:54 forgetful: bu sitenin can güvenliği kalmadı artık 14:55 arwen15: oleee msnden satasmak yok kardesim kolaysa burda kafa tut 14:55 arwen15: hehhe 14:55 forgetful: arwen beni dağıtacakmış devletten yardım bekliyorum ! 14:55 remedios: arwen, ne dimek. ben zaten kendim sahsen pek bi beterimdir ehuhs. 14:55 forgetful: bana mı dedin arwen.hehe arwenmiş.P 14:56 dagonett: n'oldu forget forumda bana emirler yağdırıyodun şimdide devletten yardım mı bekliyorsun? ne biçim bir çelişkidir bu D 14:56 spasiba_: . 14:56 arwen15: beter böcek kadar beter misin mesela remedios forget heheh 14:56 forgetful: remediosların hepsi beter olsun.Ben beterböcek.i çok severdim yahu 14:57 forgetful: dago .zavallı ölümlü.izin al önce benden konuşmak için 14:57 forgetful: tapınağa bol bol meyve getir 14:57 forgetful: birkaç kilo süt unutma banyo için 14:58 suildur: yok be rem. denizci adam rom içer kardeşim, hele uzak ve yabancı bi limandaysan. ya durduk yere nostalji yaptık. 14:58 majolica: remedios ordamısın? 14:58 dagonett: forget hala atıyosun ama bu kadarda olmaz ki pes yani p 14:59 suildur: troub. görmedim zannetme yazdığını. ama bilmezmisin bazen insan kendin de kaçar. 14:59 jessie: hi 14:59 arwen15: hay Allahım hadi dago eski gunlerdeki gibi adam pişirme ayini duzenleyelim gerci sarkı solemek yasak ama napalım 15:00 forgetful: neyi neden niçin atıyorum.mancınıkmıyım yahu neden atayım ben 15:00 majolica: oceansize senin 16 mg lik sozlugu gonderebilecegini soyledi yapabilirmisin senden istememi soyledi yani www senditcom diye bir siteden. 15:00 edemir28: Test yükleri vincin kancasına takılarak vinç vasıtası ile kaldırılıp 1 saat bekletilir.Vincin frenlerinde kaçırma,halatlarında lif atması ,kopma ve benzeri kontrolleri yapılılır bu da ilgili prosedür 15:00 troublemaker_: sui kaçmak ister. kaçabilirmi? 15:00 edemir28: ile kayda alınır şeklinde kısa bir açıklaması var konunun 15:00 kral2: kraallllllllllllllllllll selam ederr 15:00 dagonett: hi jess forget sus bak konuştukça batıyorsun ama arvencim yok ben almasam daha iyi p 15:01 kull: dagonet aldınmı maili ? 15:01 dagonett: selam kral naber? 15:01 jessie: slm dago. 15:01 arwen15: kral,jess naber heheh neden be dago ama forgeti pisiricektik şunun burnunu sürtelim 15:01 kral2: slm dago. 15:02 edemir28: ve ben takılıp kalmış durumdayım bu metne 15:02 kral2: önclikle erciyesin selamını alayım.selam erciyes dagoooo ne var ne yok? 15:02 maximus9: hey selam arkadaşlar nasılsınız bne geldim görmeyelei nasıl gidiyor işler 15:02 remedios: majolica, burdayim, dago naaber yaw? allaaam müdür geldi. 3.5 hehe 15:02 sebnemcan: selaaammm 15:03 majolica: him iyi 15:03 maximus9: bakalım kimler var kimler yok derse girmeden önce biraz eğleneleim değil mi gördüğüm kadarıyla yeni kişiler yok sistemde eski gerici sistem 15:03 majolica: okudunmu yazdıgımı. 15:03 suildur: troub. evet istersem kaçarım. gerçekten istersem. hani daha önce ordaydım o yüzden biliyorum. kendimden biliyorum yani. 15:03 ulkumsude: k 15:04 suildur: slm jessie, kral, max ve sebnemsu 15:04 troublemaker_: o kaçtığın yerin de sen olmadığından eminmisin. 15:04 remedios: majolica, bi refresh olayina giriym janm bi sn 15:04 dagonett: ben kaçtım biraz 15:05 troublemaker_: byes dagom 15:05 maximus9: selam suildur nasıl gidiyor işler hayırdır ya icat ettin mi portatif ıq makinasını ubnutma bu işte ortağız haberin olsun bizi unutma sakın 15:05 suildur: edemir. fren kaçırması fren tutmaması değil. kaçırmadan kasıt fren konumundayken çelik halat sabit tutulurken halatın kaçması 15:05 kral2: kaçanı kovalarlarr 15:05 kull: dagonett aldınmı maili huuhu 15:05 suildur: yok ışınlama üzerinde çalışıorum. denek olur musun? 15:05 maximus9: bu işte çok para kazanacağız senle bir düşünsene herkese istediği şeye vereceğiz belkide o zaman özlediğin vede istediğin vahşi bir o kadar sessiz bir yere gidebilirsin kazandıgımız paralarla 15:06 moderator: gerici sistem dediğin sesli nin sistememi maximus9? 15:06 kral2: buraya ne oldu böyle tatı kalmadı ki 15:07 remedios: majo, burda yk bisey yaw? 15:07 maximus9: evet aynen moderator bak sende anladın en sonunda bence bu sistem burdaki herkesin düşündüğü gibi yada çoğunluğun düşündüğü gibi desek evet suildur bu işte çok para varsa bende hazırım 15:07 sebnemcan: ewt noolduu böleee 15:08 ipekilgin: bende loto oynuyarak parayi gozunden kulagindan ve heryanindan vurmaya calisiyorum ama nafile 15:08 malhun: herkese merhabalarrr 15:09 majolica: remedios diyorumki ocean sizedediki senditcomdan sen bana 16 mb lik sozlugu gonderbilirmisin 15:09 sedaades: arkadaşlar amedros ne demek ? 15:10 malhun: ya arkadaşlar sizi rahatsız ediyorum ama bişey soracağım 15:11 malhun: psikolojide ihtiyacı olmadan çalmak anlamına gelen terimi hatırlayamıyorum 15:11 malhun: bilen varsa lütfen söyler mi? 15:11 mogongo: kleptomani 15:12 sedaades: amedros ne demek bilen var mııııııı? 15:12 malhun: teşekkür ederim mogongo 15:12 suildur: malhun kleptomani yi kastedio olabilir misin? 15:12 leventozbakir: seda selam.ben bilmiyorum. 15:12 malhun: çok makbule geçti 15:13 malhun: bir türlü hatırlayamamıştım 15:13 leventozbakir: ünlü bir restoranmış 15:14 ipekilgin: valla bende bilmiyuorum 15:14 mogongo: amedros, sultanahmet'te bi otel ya da rest. ismi galiba 15:14 suildur: amedros cafe bar restorant sultanahmet. yaşasın google 15:14 sedaades: saol yine de levent 15:15 suildur: hatta Amedros Cafe Bar Restaurant, Adres Divanyolu Cd Hoca Rüstem Sk 7 Sultanahmet İstanbul, Tel 0 212 522 83 56 15:15 sedaades: ya google a ben de baktım ama bu bi tanrı adı sanırım ayrıca,cafe olayı değil yani 15:15 majolica: merhaba levent 15:16 sedaades: neyse teşekkür ederim arkadaşlar 15:16 leventozbakir: evet ben de aynı taktiği izledim suildur.sahiplerine sormalı nie bu ismi kymuşlar die 15:16 suildur: ehe bilemiycem. ama du hatrına daa derin bi arama yapıom 15:16 maximus10: hey moderator senin sorunun nedir ben anlamış değilim neden banladın beni şu işe bak ya kafasına göre adam banlıyor bu kadar basit olmamalı haftada bir geliyoruz ondanda banlanıyoruz 15:16 majolica: ya ben bir mitoloji sozlugu gibi bir sey gormustum seda googledan birde onu dene once mitoloji sozşugunubul sonra onu normal sozlukte yok. 15:17 leventozbakir: merhaba majolica 15:17 leventozbakir: heran gidebilirim. 15:17 majolica: levent merhaba dedik askolsun ya 15:18 maximus10: ben şimdi derse girmek zorundayım gelince burda olursan sevinirim 15:19 sah99: s.a. 15:20 leventozbakir: majolica biraz aşağıya bakarsan goreceksin selamımı.esas sana aşkolsun 15:20 suildur: cık bişii çıkmadı 15:20 moderator: her zaman burdayım. 15:21 troublemaker_: u r just too good to be true. lauren hill 15:22 troublemaker_: cant take my eyes off you 15:22 bira: hırgız dirler bizim köyde = 15:23 leventozbakir: majolica n'oldu gordun mu 15:23 majolica: ya trouble maker cok uzun zamndır bu sarkının turkce anlamını cozmeye calısıyordum.nedemek bu yaa cevirebilirmisin ? 15:23 veceligesuverildi: perdue ,are you there ? 15:23 leventozbakir: neyse ben yokum bi saat 15:24 majolica: gordum levent farkettiysen ben biraz bakar korum 15:24 kucukhanimefendi: ben geldim 15:24 arwen15: sorduk mu kucuk 15:25 suildur: gerçek olabilmek için çok iyisin. yani bu kadar iyiysen gerçek olmaman lazım diyor 15:26 kucukhanimefendi: arwen sazan seni p böle atliccani biliyodum ondan dedim D ne habeerr p nassın canim 15:26 majolica: evet cevirebilen yokmu ?cant take my eyes off you yoksa of you? mu 15:26 arwen15: iyiyim guzelimm seni özlemek ve hayatımda inandığım herşeyin altüst olması dışında iyiyim 15:27 spasiba_: esma? 15:27 domes: gözlerimi senden alamıyorum dio şair bu dizelerinde 15:27 kucukhanimefendi: gözlerimi senden alamıyorum diyor 15:27 mogongo: "gözlerimi senden alamiyorum" olabilir mi? 15:27 arwen15: yazılanları okumuyor musun majolica. 1525 suildur gerçek olabilmek için çok iyisin. yani bu kadar iyiysen gerçek olmaman lazım diyor 15:27 suildur: majo. gözlerimi senden ayıramıyorum. 15:28 arwen15: evet spa 15:28 kucukhanimefendi: arwen yine mi alt üstü oldu bişeyler yaw 15:28 majolica: sagol domes oyleyse "off you" dogru oylemi ? 15:28 arwen15: hersey. 15:28 spasiba_: neydi o yazdığın öyle 15:28 suildur: esmacım 15:28 domes: yep majoo 15:29 troublemaker_: bende diim mi majo. gozlerini senden alamıomuş şair 15:29 domes: esma benimkiler de altüst.boşver.bi de böyle yaşamayı dene, manzara daha farklı oluyo, hiç böyle düşünmüş müydün 15:29 majolica: sagolun arkedesler ben hep of you diye cevirmeye calistigimdan catliyordum neyse rahatladim imdi takinti olayi site mercii herkese.bu sarkının butun sozleri varmi yada bir yerden bulabilirmiyim ? 15:29 spasiba_: "ondan uzakta hep bir şeyler eksik " gibi bişeyler mi? 15:29 kucukhanimefendi: arwen düzelir güzelim dert etme lütfen 15:30 suildur: forum personeli ashiel1. boarddan bekleniyorsunuz. 15:30 majolica: kims oyluyor bunu tracy cahpman mi ? 15:30 troublemaker_: var majo. var olmazmı.sana atıveriim ben prvt olaraktan.yada dur galiba turkçesiyle birlikte forumda var 15:31 suildur: esma. sıkma canını be güzelim. 15:31 arwen15: hissettiklerimdi spa suicim domes ben hep boleee yasıyordum zaten o yuzden bu manzaraya bakıyordum 15:31 spasiba_: gönlümde derman yok inan bir nefeslik 15:31 arwen15: yok ben beklemiyorum artık duzelme falan kucuk. sui sagol canım 15:31 spasiba_: ne bir avuntu nede biraz ümit 15:32 spasiba_: n e yaptın bana nedir bu sessizlik 15:32 moderator: şarkılar chat sayfasında kaldı! 15:32 arwen15: hişşt spa sarkı yasak yaw 15:32 spasiba_: içimde bişeyler acıyor sen gelince aklıma,,herşey 15:32 moderator: 2nizden birinin girişini kapatacam zaten bu şarkılar yüzünden 15:33 domes: spa 15:33 spasiba_: şarkı değil dir. şarkı olması için harfleri uzatmak gerekir. 15:33 spasiba_: neyse zaten gerisini bilmiyorum 15:33 majolica: tamamatrouble makerda ben hic o forum denn yerlere katılmadımsiz hemburda hem ordami yazıyorsunuz bulursan sozlerini yada sarkıyı bulsan mbana oyle mutlu olecemki valla cok seviyoorum bu sarkiyi. 15:33 moderator: ne alakası var? 15:33 kucukhanimefendi: ikinizden biri derken o diğer biri kim ki, 15:34 moderator: kucukhanimefendi ben ve o 2 kişi biliyor bu yeterli. 15:35 arwen15: ana. umarım ben diilimdir cunku bilmiyom 15:35 moderator: ayrıca küçük bir şakaydı sonundaki işaretlerinden de anlaşılabileceği gbi. 15:36 kucukhanimefendi: yani sen şimdi bana senin haddine değil onları bilmek diyosun di mi,ben sadece merak ettim,bunu teşhir ettiğine göre onu da söyleyeilirsin diye sorduydum 15:36 troublemaker_: majo.şu an işim var . bakamıorum pek sık. yukarıda forum yazan yer var oraya tıkla orda songs lyrics falan bi link var ortalara doğro sayfada oraya tıkla solda çıkan listede başlıklardan 15:36 troublemaker_: bulabilirsin 15:37 kucukhanimefendi: mesela sersem deyince bende şaka yapıcam size ok midir 15:37 sedaades: amedros isviçre ailesinin önde gelenlerinden bir şahısmış,1830lu yıllarda yaşamış,belki merak edenler olomuştur 15:37 spasiba_: ? 15:37 troublemaker_: kucuk 15:38 kucukhanimefendi: merhaba seda,amedros kimdir ? 15:38 spasiba_: walla ilginç durumlar!? 15:39 moderator: ben hakaret içerikli şakalar yapmam yaptırmam da 15:39 spasiba_: bende yapmam 15:40 majolica: merci troublemaker . thank you for you kind interest 15:40 arwen15: kucuk kasınma cocugum 15:40 moderator: ama yine de tercih senin. 15:41 domes: ben de yaptırmam, ağzınıza biber sürerim, yaramazlar sizi 15:41 moderator: spasiba_ evet ne ilginç değil mi? çift taraflı uyarı alıyorsun ben kurallar gereği yapma diyorum biri de rahatsız olduğu için yapma diyor ama sen yapmaya devam edion ben de nazikçe uyarmaya devam 15:41 kucukhanimefendi: ben de kasınırsam yaparım belki,görcez zaman ne göstercek p 15:41 moderator: ederken bu tarz polemikler çıkıyor. gerçekten ilginç tez konsu bile olabilir. 15:42 arwen15: aman tez demeyin nollurrr. ayyy amannn. 15:42 domes: küçükk.sen bildiğin yolda devam et, satır aralarında yani, anlıosun sen beni di mi 15:42 spasiba_: evet benle bu kadar çok ilgilenmen gerçektende ilginç 15:42 spasiba_: gerçi kurallar duruma göre değişiyor ama 15:42 kucukhanimefendi: tez konusu mu aha,yine mi 15:42 troublemaker_: majo, you r wellcome. i would found the lyrics for you if only işim olmasaydı 15:42 moderator: bir gün de boarda şarkıdan fıkradan ve de uzamış noktalardan sessizlikten başka birşey yazdığını göreyim ne olur sanki? 15:43 kucukhanimefendi: domes anlıyorum ben seni eheh aynı frekanstayız biz senle D 15:43 domes: bizi herkes tez konusu yapıo zaten . kendimi kafeste şempanze gibi hissediom bazen hehe 15:44 moderator: ilgileniyorum seninle işim bu. board kuralları ile paralel giden kimseyle ilgilenmem için bir sebep yok. çünkü ben burda düzenin devamı için varım birileri ile özel olarak ilgilenmek için değil. 15:44 spasiba_: onları yazdığım zamanlarda olduda,siz sadece ilginizi çeken kısmıyla ilgilenmişsiniz demekki. 15:44 kucukhanimefendi: peki bizim bundan kazancımız ne oluuor domes hiçbişi d 15:44 troublemaker_: aynen domes aynen bende. ama şempanze değilim ben. 15:44 arwen15: heheh ahhh baldshark kulakların cınlasın. 15:45 moderator: hiç bir zaman yazmayacaksın. sizlerden yapmanızı rica ettiğimiz bu. ama kastırıp log çıkarttırma bana. boardda 100 defa entera bastoysan 99 u bahsettiğim içerikte. 15:45 kucukhanimefendi: tro sen faresin oluum D 15:45 troublemaker_: ahh neo ahh seninde cınlasın 15:45 domes: okulu bitirmek için gerekir tez / ama sadece tez bitirmeye yetmez / derslere de çalışmalıdır kişi / okunmalı kitaplar bikaç kez 15:45 moderator: şimdi tartışma benle mümkün mertebe riayet et rica ettiğimiz şeylere başka birşey istemiyoruz. 15:45 troublemaker_: ne faremi .sensin o kucuk.ben olsam olsam kuğu olurum 15:46 kucukhanimefendi: polemiğğe gircekseniz,uzatmayın arkadaşlar,benden söylemesi 15:46 troublemaker_: çitle çevrili bi gölde 15:46 xxcinlixx: serum kelebegi anjukat bunun ingilizcesi nedir bilen warmı 15:46 domes: troub hhhe kuğu mu.süpersin 15:46 kucukhanimefendi: tro ben tavşann olcam ehe D 15:46 spasiba_: herneyse . en azından şimdi azalıyo bak. 98 -97 ne güzel yazışıyoruz işte9 15:46 mehmet1: Deyimleri içeren cümlelere nasıl ulaşabilirim yardımcı olurmusunuz 15:46 troublemaker_: cinli üzgünüm. 15:46 kucukhanimefendi: hiçde denek kuğu görmedim tro P 15:47 hopkinss: troub az sus 15:47 domes: serum kelebeği mi, yusufçuk olmasın o ? onun da ööle iğne gibi bişeyi var.eğer öyleyse dragonfly ingilizcesi 15:47 hopkinss: TTRAK alın aldırın 15:47 domes: mehmet zargan.com u dene bence 15:48 troublemaker_: kucuk. artık gordun. hopkins seni tanımıorum . o yuzden susamam. domes 15:48 libra_elmir: selam 15:48 mehmet1: teşekkür ederim 15:49 spasiba_: çay isteyen varmı? 15:49 domes: bişi değil 15:49 hopkinss: sıpa ben kahve alim 15:49 spasiba_: kahve zararlı! 15:49 domes: 1547 domes serum kelebeği mi, yusufçuk olmasın o ? onun da ööle iğne gibi bişeyi var.eğer öyleyse dragonfly ingilizcesi . çinliii, söyledğim olabilir mi ? 15:50 remedios: ya neden neden? 15:50 spasiba_: dur ben size bi termos çay getiriym. mod. sana yok sen kazana düştün 15:50 ma_vi: arkadaşlar merhabalar 15:50 ma_vi: çok acıl yardıma ihtiyacım var 15:50 ma_vi: yardım edermisiniz 15:51 troublemaker_: sor mavi sor ederler tabi 15:51 ma_vi: şu parçayı çevirebilirmisiniz 15:51 hopkinss: peygamber devesi? 15:51 xxcinlixx: tşkr ederim hepinize. ama o değil 15:51 ipekilgin: A bonus abuser is defined as a player who uses promotional money to profit from promotions, offered in good faith, by a casino with a view to gaining player loyalty. Such players generally accept the 15:51 domes: mavi söyle bakalım, belki yardım edebiliriz 15:51 ipekilgin: yav biri yardim etsin lutfen. 15:52 natsukka77: merhaba 15:52 moderator: söyle ma_vi ederiz 15:52 hopkinss: ben etmem ma_vi, gidiyom çünkü 15:53 troublemaker_: üzüm üzüme baka baka kararırmış.nasılda belli kimin arkadaşı olduu.pess 15:54 majolica: trouble maker malesef benim bahsettigim sarki. "closir" flmindeki sarki senin yazdıgın ise cok baska . sarkida ayrıca "cant take mey mind off you " da var soz olarak ben o sarkıdan bahsediyorum 15:54 hopkinss: kim kararmış 15:54 ma_vi: In providing this capability letter, wename of the bank do not assume any financial liability or any contractrual relationship parties. we certify only client name has the credit , or the financia 15:54 isis: yardım edicek bişi varsa hemen ederiz 15:54 hopkinss: closir diye yazılmaz kılozır olcak 15:55 ma_vi: capacity to initate the transaction indicated above , should our client wish to do so 15:56 majolica: sagol hopkinste benim klavyem muthis tirqama ingilizcem o kadar berbat deel 15:56 ma_vi: arkadaşlar bekliyorum 15:56 troublemaker_: majo o şarkının sozleri de arwen de var.onu yakalaman lazım zira banada vercekti vermedi. gel beraber soralım 15:57 troublemaker_: hop. sen kararmışın baka baka. neyse. 15:57 hopkinss: ma_vi bekleme biz seni ararız 15:57 ma_vi: troub hadi 15:57 kull: ipekilgin, bonuslari suistimal eden,kötüye kullanan kişii promosyon parasını casino tarafından oyuncu sadakatini sağlamak için iyi niyetle verilen promosyonlardan kar etmek için kullanan oyuncudur diy 15:58 kull: yani oyle biseyler anladim ben 15:58 hopkinss: patiyi mi diyon. o kimseyi karartmaz huyu değildir 15:58 majolica: ee sen sor bulunca banada gonder lutfen olurmu mumkunse sen o sarkıyı beste ve guftesiyle bulsan vaktin varsa tabi ben cook yogunumda 15:59 kucukhanimefendi: tro bende yoğunum biraz,benim işlerime de bi el atıversene eheh D 16:00 kucukhanimefendi: ayrıcana istediim bi kaç şarkı var yazıcam sana netten indiriver bi zahmet 16:00 hopkinss: tro sırtım ağrıyo bi çiğnesene beni 16:00 ma_vi: unuttunuz mu beni acil di 16:00 ma_vi: tlf bekliyor 16:00 kucukhanimefendi: hopkins D tro bende acıktım 16:01 troublemaker_: majo.bak sen yorgunsun olemi. baska bi istediğin varmı yapayım ben bulursam atarım no worries hopkins birbirinize benzionuz konuşma tarzınız benzio. ondan bahsediorum.biri gitti biri ge 16:01 moderator: 1557 hopkinss ma_vi bekleme biz seni ararız / boş boş konuşma. 16:01 majolica: yaaa bak simdi ayıp oluyo kucukhnfnd nedemk istiyorsun bu is degilki hobbi zaten kendisi icinde arayacak nedemek istiyorsun sen simdi . 16:01 ipekilgin: sagol kull 16:02 kull: mavi bu yeterlilik mektubunu sağlarken, bizbanka herhangi bi finansal sorumluluk ya da kontratlı bir ilişkikefilmi artık bilmiom üstlenmeyiz. biz sadece müşterinin kredisi oldugunu ya da 16:02 troublemaker_: hopkins ben kaç kiloyum bilionmu sen.çiğnerim tabi istersen. ama ciğerlerini koyduğun yerde bulurmusun bilemem 16:02 kull: aşağıda belirtilen işlemi yapacak finansal kapasitesi oldugunu dogrularız gibi bişeyler mavi, çok bakamadım ne yazıkki 16:03 arwen15: ? tro ben sana sarkıyı verecektim sozlerini degil. 16:03 hopkinss: troub daha da açar mısın iyice bayayım, hoff anladık, moderator saygılar 16:03 troublemaker_: arwen sen şarkıyı ver ben sozunu otomatik olarak almış oluorum; kapiş 16:04 majolica: ya sagol troblemakerkulakasma sen bu provoksyonlara kendin icin bulursan bende rica ettim okadar yoksa ne yapalim canim bir sarki yani. 16:04 hopkinss: benim edeleli vücudum 150 kiloya kadar dayanır, hem servis garantiliyim dert etme 16:04 kull: şarkı siparişi verebiliyomuyuz burdan ? 16:05 troublemaker_: görüyoruz ki benn acmasamda konuyu sen yeterince bayabiliosun.ama benim mide uzun sure kaldıramaz . 16:05 troublemaker_: işte tam da o yuzden şimdi gittim. yoksa işim olduğundan deil 16:06 ma_vi: kull öpüyorum seni harikasın peki son cümlemide çevirebilirmisin 16:06 chameleon06: merhaba arkadaşlar 16:06 majolica: ya arlkadaslar askolsun birsey istedim diye bukadrda geyige arilmazki bir olay aaa aa arwende gelmis madem arwen varmıs sende o sarki cant tke my eyes off you from closer filminden 16:06 hopkinss: ilk söylediğinde de anlamıştım sen haala açıklamaya çalışıyorsun onu demeye çalışıyorum belki bu da aynı şey olcak sende anladınsa 16:07 chameleon06: ne var ne yok nasılsınız benim moralim bozuldu şimdi kull sen ne güzel çeviriyorsun öyle de ben çeviremiyorum yardım edemiyorum insanlara 16:07 moderator: muhabbetinizin dozunu içeriklerini ayarlayıp şu anda konuştuklarınıza da bir son verin. kahvehane ya da lokal değil burası. yardıma ihtiyacı olanların mesajları gereksizlerin arasında kayboluyor! 16:07 ma_vi: transaction in amount of approximately total transaction amount in US Dollars 16:07 chameleon06: ben şiir yazıp edebiyatta yapamıyorum ayrıca 16:08 libra_elmir: harikasın moderator amca sana katılıyorum P 16:08 chameleon06: üstelikj seyfi hocanın kpss üds ve de toefl testlerini çözmneme rağmen 16:09 hopkinss: arkadaşlar tavsiyenize ihtiyacım var, gazım birikti alttan mı çıkarayım üstten mi kasayım? 16:09 majolica: benim sarkı olayımda kahve hane muhabbeti icine giriyormu yoksa yardima ihtiyacı olanlar bolumundemi moderator sınıflandirma nasıl yai ? 16:09 arwen15: evet var majolica.heheh tro. veremiyorum iste gmailım yok 16:09 kull: yaklaşık işlem miktarı toplam işlem miktarı US doları olarak gibi bişeyler mavi. selam chame ya ben de şu programla uğraşmıyayım sırf diye döndüm bu ara sözlüğe, şimdi programa geri yine 16:10 majolica: hoppkins sen hakikaten ayıp ediyorsun yani 16:10 hopkinss: tamam kendim hallettim 16:10 libra_elmir: işlem tutarı yaklaşık tutarı amerikan doları üzerinden toplaM DİYO MAVİİİİ 16:11 libra_elmir: büyük harfle yazdım ama yanlışlıkla I am very sorry .88 16:11 suildur: esma atayım mı hemen sana bi gmail davetiyesi? 16:11 ipekilgin: sagol yaa moderator! aslinda kull bana yardim etti ama kesin benim gene bisuru sorum olur simdiden ortami hazir tutmak lazim; 16:11 libra_elmir: ay bu gün herşeyi yanlış yazıp yanlış anlıyorum ya ah miğdem ah başıma mı vurdun ne yaptın 16:12 arwen15: hey Allahım gel de müdahale etme simdi! yok sagol sui. vaktim yok hem yapacak hem de kaydı iyi degil sarkının saol 16:12 majolica: neyse vermeyecekseniz sarkıyı bosuna beklemiim barşi vakit nakittir para kaybediyoruz 16:13 suildur: esma hotmailini kontrol et davetiyeyi yolladım canım. 16:13 remedios: majolica, sen bana pm mi atmistin? ben yannış anladım? yok çünkü ole bişey 16:13 majolica: hoscakalin arkadaslar trouble maker hersey icin tesekkur ediyorum iyi aksamlar arkadaslar. 16:14 remedios: libra_elmir hocam gelmiş yaw? 16:14 libra_elmir: selam petrol kraliçesi remedios 9 16:14 remedios: majox10 16:14 ma_vi: suildur bizi unuttun 16:14 majolica: yok ben ocean sizden ogrendim o bana senin gonderebilecegini falan soyledi neyse kulagımız uzun yoldan gosterdik yani gerek kalmadı burdan birseyler lde ene kadar kendiim ograsmayi tercih ediyorum cok 16:14 ma_vi: bize davetiye yok mu 16:15 libra_elmir: nasılsın ben berbat bir haldeyim ıyhhhh . az buçuk yazdıklarımı okumuşsan anlarsın 16:15 remedios: libra_elmir, aman efeem teveccühünüz. nassiniz? 16:15 suildur: yolla mail adresini atayım. 16:15 libra_elmir: ben gidiyorum haydin bye 16:16 ma_vi: ubilmez@hotmail.com 16:16 remedios: libra_elmir, miden mi agriyo, ole bisşiler okudum ama? balli paptya cayi icme-ne laka bilmiyom.ben içmiştim çok kötü 16:16 ma_vi: gule gule libra 16:16 remedios: libra_elmir, gülü gülü 16:17 kull: ayrıca closer soundtrackı var bende isteyene yollıyayım 16:17 suildur: kontrol et mailini mavi az sonra 16:18 arwen15: saagol suicim 16:18 suildur: bişi deil esmacım 16:18 moderator: discussion boardda mail adreslerinizi vermemeniz güvenliğiniz açısından tarafımızdan tavsiye edilir. zira seslisozluk.com bu konuda mesuliyet kabul etmemektedir!. 16:19 ma_vi: ok 16:19 ma_vi: saog suildur 16:19 suildur: bişey değil mavi 16:20 suildur: bu arada ben de msn messenger ve hotmaili hack etme yollarını anlatan bi kitapçık var 16:20 edemir28: KAYBA RAMAK KALMA'nın türkçesi eğer biliyorsanız İNGİLİZCESİNİ öğrenebilir miyim. 16:20 suildur: tamam abarttım. kitapçık deil, 1 sayfalık bi not. p 16:21 suildur: ramak kalma o olayın az kalsın olması da kayba ne? bişiyin kaybı mı? 16:21 kaki: SS137 PEUGEOT 205 Side skirts 2 DOOR - RGM side skirts are supplied with fitting instructions and fitting kit. They are supplied in black finish but can be *painted to match your existing vehicles b 16:21 kull: edemir28 about to loose olur heralde 16:22 enisonur: erdemir senin aradigin kelimenin tam anlami " NEARMISS 16:22 edemir28: KAZALARIN OLMASINA RAMAK KALMAK 16:22 edemir28: garip garip cümleler 16:23 enisonur: bu fiil degil. Isim hali 16:23 kucukhanimefendi: sui o notu gonderebilir misin çok rica etesem p 16:23 troublemaker_: about to kalıbı var ama 16:23 edemir28: ramak kalmak için sözlükte ALMOST TO HAPPEN kullanılmış 16:23 troublemaker_: kull prvt . 16:24 enisonur: o da olur 16:24 kaki: yrd yokmu bana arkadaslar 16:24 moderator: edemir28 küçük harfleri kullanmaya gayret edin lütfen o şekilde de cevap alabilirsiniz. 16:25 dagonett: kull senin logo yarım kaldı tam bişeyler yapmaya başlamıştım ki iki tane iş geldi elime onları bitirmeye çalışıyorum sonra seninkine devam etcem. bu arada güzel olacak 16:25 troublemaker_: kaki ben tekstilciyim ama benim bildiğim skirt lerin kapısı yok kusura bakma 16:25 edemir28: kayba ramak kalmalar ok 16:25 hindistandaki_genc: Selamlar . 16:26 kaki: suildur hotmail sifre kirabiliniyomu acaba o kitapta 16:31 suildur: edemir. accident was about to happen. ama daha iyisi vardır eminim. almost da kullanılabilir. 16:31 ipekilgin: yaaa arapca bilen varmi? 16:31 chameleon06: dagoo bana da bi avatar ayarlar mısın 16:32 kull: trouble okudum prvt, cevapladim da dagonet neyse saglık olsun kaç ay bekledim biraz daha da beklerim 16:33 edemir28: suildur thanks 16:33 suildur: ehe. bilgi sorumluluk gerektirir. kimseciklere göndermem hack metotlarını p 16:34 leventozbakir: selam arkadaşlar tekrar.bugun cok gidip geldim 16:35 pinki: herkese merhaba 16:36 hindistandaki_genc: leventozbakir hosgeldin 16:36 moderator: benim mailimi kırsana suildur 16:36 ma_vi: mrb pinki 16:37 leventozbakir: hosbulduk ozcan.yoksun piyasada? 16:37 kull: selam pinki 16:37 hindistandaki_genc: Arkadaslar Hack metodlari hakkinda merak etiginiz bir konu varsa private adresime mesaj atiniz, Elimden geldigi kadar sizlere merak ettiklerinizi anlatmaya calisacagim ! 16:37 leventozbakir: meraba pinki 16:38 hindistandaki_genc: leventozbakir Dogru piyasa'da kalmayinca siparis verdim yenimi yaptilar 16:38 ipekilgin: yaa niye bana kimse private atmiyo yaa 16:38 pinki: teskurler arkadaslar nasılsınız. 16:39 ipekilgin: bende bu sitede private mesaj istiyorum bide halen arapca bilen varmi? 16:39 pinki: benım sifrem kırılmıs dun sana sorabılırız yanı 16:41 suildur: mod. işim olmaz hack felan. ama bilmek iyi. 16:41 maximus10: evet geri geldim nasıl gidiyor arkadaşlar nerde kalmıştık moderatorde sanırım herzamanki gibi kendi düşüncelerine uymayan birini abnladı normal tipik bir insan gibi ama asla vede asla sorgulamadı 16:41 hindistandaki_genc: ipekilgin Nicin lazim ! 16:42 ma_vi: ben de isterim prv mesaj bana ne bana ne 16:42 maximus10: evet moderator beni banladın herkese kimin üstün vede güçlü oldugunu gösterdin buda aslında normal bir insan olarak değilde aklını kullanamanayn basit vede zavllı insan gibi kaba kuvvetle yaptın 16:42 leventozbakir: tabi ozcan.senin turden yapmaları biraz zaman almıştır. 16:42 moderator: maximus10 sistemi gerici gibi bir kelimeyle eleştirdiğiniz için banlandınız. tekrarında yine banlanacaksınız sizi temin ederim. 16:42 ipekilgin: ney nicin lazim arapca bilen birimi ya ben bi mesaj aldim buyuk olasilik arapca 16:43 pinki: benım sıfremı kırmıslar kım yaptı bılmıyorum ama ben 2 gun bana zehır oldu.hıc ıyı seyler yasamadım yaptıkları cok ayıp bır seydı.ugrastıgım bır proje elımden yok oluyordu nerdeyse. 16:43 ipekilgin: ama buraya nasil yazarim onu bilemem 16:43 maximus10: insan acaba bir kere soran senin dediklerinde bir tutarsızlık var diye bana açıklar vede bende medeni insan gibi eğer doğruysa derim tamma doğru diyorsun ben haksızdım kusura bakma derim değil mi 16:43 heavenly: herkese selamlar 16:43 leventozbakir: yaparken de uzakdogu hack sanatları da install etmişler tabii 16:44 hindistandaki_genc: suildur Arkadasim, Hack Tabirii itabiri ile dile dusmus bir konu. Herkez hack Bildigini idiia ediyor, Lakin Bilen cok az, Sana Bilmiyorsun Demiyorum ama Hacker'im veyahut hack'ten anlarim demek icin 16:45 hindistandaki_genc: once kendi programini yazman gerekir, Kendine ait bir msn''nen olmasi gibi ! 16:46 hindistandaki_genc: leventozbakir neden dsotum, Az bulunan bir turmuyum Ben! 16:46 pinki: slm heavenly 16:47 suildur: yok hack biliom demedim ki. nereden çıktı o? ben sadece 1641 suildur mod. işim olmaz hack felan. ama bilmek iyi. demişim. ne bilmek ne kadar bilmek bişii dememişim di mi? ; 16:49 hindistandaki_genc: suildur Bende zaten Seni kucumsemek icin soylememistim ! 16:49 leventozbakir: kesinlikle ozcan. 16:49 ipekilgin: Wagering partly or in whole the amount deposited in order to claim the download bonus will not guarantee the download bonus being granted. 16:50 arwen15: page up ve page down'un bilgisayar dilindeki turkcesi ne millet 16:50 suildur: yok canım. ben de öyle algılamadım zaten. sadece türkçe esnekliği. 16:50 arwen15: slm pinki cok uzuldum gecmis olsun yaa 16:51 suildur: oeh? esma? aşağı sayfa atlama yukarı sayfa atlama gezinme. bilmiyorum. 16:52 arwen15: sagol canımmm 16:52 kral2: herkese iyi akşamlar dileriim 16:53 leventozbakir: iyi akşamlar kral2 16:53 hindistandaki_genc: Levent Birak dalgayi dsotum dalga deniz'de sakli kalsin, Burda Cok isim var bugun turk embassy gittim. 60 $ aldilar sadece 3 tane muhur vurmak icin belgeye ! 16:54 hindistandaki_genc: suildur maalesef ben o esnekligi kaybetmeye basladim ! 16:54 leventozbakir: turk embassy lerin işi o zaten para almak, adam azarlamak v.s. die anlatılıyo hep 16:54 leventozbakir: ipekilgin bu arada yazdıgın cumleyi cevirdin mi?deneyelim mi? 16:55 kucukhanimefendi: ben geldim 16:55 pinki: sorma arven ya 2 gundur aglıyorum cok kotu. ama şimdi hal oldu.nasılsın. 16:55 kucukhanimefendi: merhaba herkese 16:55 ipekilgin: yok leventcigim daha ceviremedim digerleriyle ugrasiyordum. 16:55 ma_vi: mrb küçük 16:56 remedios: selamlarr 16:56 leventozbakir: hoşgeldin kucuk.pinki gecmişolsun tekrar 16:56 nari_hava: slm millet 16:56 heavenly: pinki gormedim selaminiumuyorum iyisin ya sen hic yahoo kullanmiyorsun sanirim ben hic gormuyorum seni 16:56 leventozbakir: selam remedios dur ben deniyim ipekilgin o zaman 16:56 zenci: slm mod. neden kredimi hemen bi ügnde düşürdün öğrenebilir miyim? 16:57 remedios: pinki, hasta miydin sen? gecmis olsun yaw 16:57 erciyes: hoşgeldin küçük.pinki ağlama.arwen . dagooo .levent bye 16:57 arwen15: üzülme güzelim senden önemli mi yaa. ben iyiyim ya nolsun kucuk naber 16:57 hindistandaki_genc: nari_hava hosgeldin 16:58 nari_hava: teşekkürler özcan naber nasılsın? 16:58 pinki: levent tesekkur ederım, hevanly kullanmıyorum mj bıle yazdım gruba gıtmıyor mu yoksa aaa. 16:58 leventozbakir: erciyes beni niye gonderdin şimdi?gidiyim istiyosan ama? 16:59 zenci: moderator ordaysan cevap verme nezaketini gösterir misin lütfen? 16:59 hindistandaki_genc: nari_hava Iyi sayilirim, Ev anahtarimi evde unuttum, Cebimde sadece 200 rupee param var vede karnim ac. Sence Nasil olabilirim. 16:59 erciyes: herkese benden bye.siz kaln 17:00 kull: hosgeldin narihava, hoscakal erciyes 17:00 leventozbakir: hmm.tamam gorusmek uzere erciyes 17:00 pinki: remodıos, hasta değildim bırı benım yahoodakı sıfremı kırmıs msn mı kullanmıs,erciyes aglamayı kestım artık 17:01 moderator: zenci discussion boardu amacına uygun kullanım ve burdaki tavırlarınız kredi miktarınızda belirleyici etkenlerdir. dün itibari ile yazdıklarınız anımsayorsanız cevaplar orda ya da arşivde mevcut. 17:01 pinki: erciyes hoscakal. 17:02 zenci: boarda daha ilk girişimde birinin sorusuna yanıt vermeye çalıştım moderator, onu da gördün mü ? yoksa sadece canınızın istediğinizi görüyorsunuz? 17:02 dagonett: bye bye erciyes take care yourself ; 17:03 nari_hava: özcan bravo sana yani eyse yokmu oralarda bir cami avlusu mendil falan aç kapısında belki yardım eden olurne alemde sizin şu site çalışmaları kull tşk hoşbulduk 17:03 zenci: iki üçsatır hakaret içermeyen yazıdan hemen 5 kontör kesilseydi herkesten burda kimse kalmazdı sanırım. 17:04 kull: dagonet bu arada logoda buyukluk sınırlaması yok ona göre rahat rahat çalış 17:04 moderator: görmem gereken herşeyi görüyorum. siz yazıp gönderiyorsunuz geri dönmüyorsunuz bile bense hem gün içinde hem de arşivlerden defalarca inceliyorum. işime gelme gelmeme gibi bir durum söz konusu değil. 17:04 zenci: haksız mıyım? millet geyiğin tozunu attırıyo burda -ki - attırsın bana ne, ama daha ilk günden iki üç satır cümleden, bismillah yani, bi durun . değil mi? 17:05 hindistandaki_genc: nari_hava Gosterdigin ilgiye tessekurler , Site calismasi bittiginde ilk sana davetiye yollayacagim. 17:05 ipekilgin: Levent where are ya? 17:05 zenci: mod. bana yaptığın bu kesintinin herkese uygulandığını hiç sanmıyorum. adam seçmeyin lütfen .adil olun. 17:05 moderator: siz de dahil olmak üzere kimseyle şahsi bir tanışıklığım ve de yakınlığım yok bu sitede dialoğum da. dolayısıyla kullanıcıların düzene uygunluğundan başka ayırt edici bir kriterim mevcut değil. 17:06 leventozbakir: ben de isterim ozcan. 17:06 hindistandaki_genc: Burdan Millet ac zaten hangi hintli bana para veriri, Zaten mendilim de yok 17:06 zenci: o zaman cidden söyle mod. çeviri amacı dışında 3 cümle yazan herkesten 5 kontör indiriyo musun? merak ediyorum 17:07 moderator: kaç kişinin kredi miktarı hakkında bilgi sahibisiniz de bu şekilde kesin konuşabiliyorsunuz? söyledim kimseyi seçmem. konu kapanmıştır. azalttığımız gibi yükseltmesini de biliyoruz. veya tam tersi. 17:07 sparow1: özcan kardeşim sende şans yok be D 17:07 nari_hava: eyy site ahalisi size acı ama gerçek bir şey itiraf edeceğim ben geçen 22 nisanda lirketin pc sini çökerttim ve işten kovuldum salak stajerin yüze bana mms sitesi diye bir site önerdi virüslüymüş 17:08 hindistandaki_genc: leventozbakir Sanada arkadasim, Yanliz msn adresin var ise private olarak atabilirim. 17:08 dagonett: tamam kull renkleri de belli zaten ya şey sorcam takımının adı ne senin? ya da ne yazmamı istersin? 17:08 zekiada: coriander 17:08 zenci: sözlükte kelime ararken sözde discussion boarda gözüm takılıyo da , aynı kişiler baya bi geyik çeviriyo. tam olarak kredi miktarlarını bilmiyorum ama böyle konuşuyolarsa ve de bana uyguladığın 17:09 leventozbakir: ipek burdayım.kafam karıştı. Download indirme? ikramiyenizi almak için, Birikmiş miktarınızla/meblağınızla kısmi ya da tamamiyle bahis oynamanız, verilen download ikramiyenizi garanti etmez ?! 17:09 nari_hava: nu işteki son haftam kendime yeni bir iş budum buldum bulamadım işsizim .ama nedense hiç üzülmüyorum yani üzerimden bir yük kalktı hem benim sucummu şimdi pc nin çökmesi kısmet çökecegi varmış çökmüş 17:09 hindistandaki_genc: sparow1 Olsa hindistanda Olmazdi 17:09 zekiada: coreiander 17:09 sparow1: özcan abi orda kapı çelik değildir heralde bi omuzla belki açılır 17:10 zenci: indirim onlara da adil bi şekilde uygulanıyor olsa onların kontörü kalmazdı. bu yüzden niye hemen benim kontör miktarımı azalttın dedim.hepsi bu. sadece eşitlik olsun diye. amacım polemik değil. thx 17:10 leventozbakir: buradam private at ozcan.msn kullanmıyorum . 17:10 zekiada: coreander 17:10 kull: narihava bi pc cokertildi diye insan kovulur mu be,tekrar kurarsın olur biter insaf yani. dagonet benim takım adı cimbombom ama oyle de yazabilirsin boyle de sorun degil 17:10 hindistandaki_genc: nari_hava artik rahat rahat balik yersin nari_hava 17:11 zenci: goodbye everyone. i will be lookin forward to your response mod. thanx for your answer in advance 17:11 pinki: bye for now zenci,yıne belerız. 17:12 zekiada: pencil 17:12 hindistandaki_genc: leventozbakir Bu Biraz zor ! Ama Senin icin bi private atariz ! 17:12 moderator: rica ederim. 17:12 dagonett: ok kull 17:12 leventozbakir: iç çap/dış çap= outer diameter/inner diameter uyar mı uymaz mı? saol ozcan! 17:12 kull: o neyin cevirisiydi levent? biraz garip olmus 17:13 leventozbakir: ya ben attım zaten.iç/çap dış çap mesela bir hortumun? 17:14 kull: yok onun altındaki çevirini sormuştum çaplar degil download falan diyodu 17:15 nari_hava: ya millet siz geçin dalganızı valla kovdu işte kıl patronum öff ya evet sanki çöktüde bişi oldu aha işte saatine kurdular pc yi bahane işte zaten işten çıkartmak içn çalışanların açığını kolluyodu 17:15 hindistandaki_genc: leventozbakir Seni tebrik ediyorum burda bir cok kisinin cevirisini yaptigin icin, Yaptigin sey guzel ama Deger vergisi yok ! 17:15 sparow1: y amillet bana sağlam bi virüs programı önerebilirmisiniz piyasadaki en rahat kullanımlı en iyi program hangisi norton demeyin sakın 17:16 leventozbakir: kull beceremediğim bir cumlenin cevirisi.ipekilgin istemişti.ben de corba durumda oldugum için bu kadar cıkmıştı 17:16 nari_hava: neymiş sorumsuzmuşum burası çocuk bahçesimiymiş ne işim varmış mms sitesinde birde daha büyük rezillik girdigim site porno sitesiyniş hala aklıoma geldikçe yüzüm kızarıyo neyseki beni bilen biliyo 17:16 chameleon06: Temel yere bir daire çizip bu dairenin içinde horon tepmeye başlamış. Niçin? Kendi çapında eğlenmek için. 17:16 suildur: levet iç/dış çevirisi doğru 17:16 chameleon06: günün yoranı 17:17 leventozbakir: ozcan değer boş ver değer vergisini yaw.şimdi iç çap dış çap nedir bilen var mı? 17:17 chameleon06: nasıl bu olmuş mu hindistandaki genç? 17:17 hindistandaki_genc: f-prot yada Avg sparow1. 17:17 leventozbakir: saol suildur. 17:18 kull: hehe, boşver narihava bulursun yeni bi iş zaten orda stres yapmıştır sana patron 17:18 sparow1: özcan bunların service pack lerle uyumu nedir hangi service pack le daha rahat çalışıyor yani 17:18 hindistandaki_genc: chameleon06 Olmus olmasi onemli'mi hic kimsenin yapmadigini usenmeden yapiyor. 17:19 pinki: amanınn kedımı dolabımda unuttuummm 17:20 kull: herkese iyi akşamlarr 17:20 arwen15: pinki bööö 17:20 sparow1: pinki 17:20 arwen15: optum kullcum kendine iyi bak 17:21 pinki: ekran niye mavi oldu 17:21 hindistandaki_genc: sparow1 bun programlarin en guzel ozelligi live-uptade istemiyor. Ikinci guzel ozelligi ise her zaman acilip seni rahatsiz etmiyor, son ozelligi ise gorevini yerine getiriyor. Servis pack sorunsuz! 17:22 laylayloom: hotmailde mailime kaç gündr giremiom.neden olabilir acaba? 17:23 chameleon06: şifreni hatırlamıyor olabilirsin laylay 17:24 kucukhanimefendi: merhaba 17:24 hindistandaki_genc: laylayloom bence ingi ile alakasi vardir ? 17:24 chameleon06: anladım peki 17:24 sparow1: özcan şuan pc de virüs var ve pc netteyken kitleniyo başlat çubuğu dahil hiç bişeyi kullanamıyorum ama kaspersky bulamıyo yani bana öyle bi program lazım ki hem trojen hem virüs hem spy hepsini bulmal 17:24 laylayloom: chame direk msn den girmee çalışıom ama olmuoo 17:24 ipekilgin: oy levent kusura bakma diger islere dalmisim gormedim yaptinmiki ceviriyi? Ya cok uzgunum levent 17:25 pinki: aaa ne oldu buraya 17:26 laylayloom: anlamadım bişi hindistandaki genç? 17:26 ipekilgin: Wagering partly or in whole the amount deposited in order to claim the download bonus will not guarantee the download bonus being granted. Iste buydu sorum hani hatirlamadiysan 17:27 arwen15: benimki gri hala pinki 17:27 chameleon06: web msnden dene ben bugün diğerinden de girebildim yani sorun görünmüyordu belki sen ayarlarda problem olabilir proxy ayarlarında 17:27 kucukhanimefendi: arkadaşlar merhaba 17:27 leventozbakir: ipekilgin başarısız bir deneme yapmıştım.cok bişi kacırmadın 17:27 kucukhanimefendi: pinkicik n'oldu 17:28 laylayloom: chame o ne? ve nası düzeltebilirm o ayarlarıı? çok acele mailime girmem lasımda. 17:30 chameleon06: mailine giremiyorsan bilmem yani ne çıkıyor şifreni k.adını yazdıktan sonra mesela .www.hotmail.com da 17:30 ipekilgin: hm tamam ozaman genede cok sagol levent 17:31 laylayloom: chame hiç bişi sadece boş bi ekran. ve aşaıda 'bitti' yazıoo 17:31 chameleon06: sayfa görüntülenemiyo mu? 17:32 leventozbakir: ricaederim ipekilgin. 17:33 laylayloom: hyr öyle bişi yazmıo bomboş bi ekran çıkıoo. 17:33 leventozbakir: sparow, ekolayın virus taraması var.onu dene? 17:34 sparow1: levent sağlam bişey lazım işe yarar mı sence 17:34 hindistandaki_genc: i am What i am ? 17:35 leventozbakir: yarar abi.bence bi dene 17:36 chameleon06: anlamadım problemi laylay yardımcı olamıyorum sorry 17:41 hindistandaki_genc: We Set the pace ! You Win the Race! 17:43 hindistandaki_genc: Hey Guy Huh ? 17:48 wtfmnkyim: selam millet 17:50 hindistandaki_genc: slm wtfmnkyim 17:54 pinki: ne oldu burya ya bende bılgısayar resmı cıktı ekranda sızede aynısı oldu mu? 17:55 hindistandaki_genc: demmek'ki bilgisayarin acik. 17:58 lord_volkan: Arkadaşlar,just chat sayfasına ne oldu,bileniniz var mı? 18:03 pinki: yazılarda kocaman oldu şimdi kafayı yedı sesli. 18:09 pinki: benden baska kımse yok sanırım. 18:09 firas_alhamdani: selam ben firas irak turkmenlerndn 18:09 ipekilgin: hadi size iyi aksamlar ben kactim persembe gunu gorusmek uzere yarin tatilde burda 18:10 lord_volkan: Merhaba pinki ve alhamdani nasılsınız? 18:11 pinki: merhaba lord,thank you for ask.i m gerat 18:11 pinki: sen nasılsın. 18:12 firas_alhamdani: biz da iyi b siz iyi mi 18:13 hindistandaki_genc: firas_alhamdani bende hindistandayim 18:15 lord_volkan: Saolun ben de iyiyim.Bu sitede bazı değişiklikler mi var?Kendi kendine refresh yapıp duruyor,just chat sayfası ortalarda yok. 18:15 firas_alhamdani: ne idyorson bo gorbet sehirnde 18:18 pinki: 18:19 firas_alhamdani: banm ver turk msn da adm 18:20 hindistandaki_genc: new yapayim ogrenciyim 18:20 ufukdalli: slm 18:22 firas_alhamdani: slm 18:26 burak: pinki, selam 18:27 pinki: merhaba,burak nasılsın? ufukdali sanada slm 18:27 burak: iyiyim, sagol. Nasil gidiyor? 18:29 pinki: bugn itibariyle hersey normale dondu ve güzel gidiyor,senın nasıl işler. 18:29 pinki: he birde baglantı hızlı olsa daha guzel olucak 18:29 burak: Oldukca yogunum, hayatimin bir parcasi 18:30 burak: pinki, senin oldugun yerde DSL yokmu? 18:31 pinki: var burak,ama bilmiyorum neden yavas calsıyor.canımı sıkıyor sayfaları bır kac kez yenılemek zorunda kaldım bugun.burak,bilgisayardan anlıyorsun değil mi? 18:33 ufukdalli: euhue,burda ii geyik dönüyomuş. 18:33 ufukdalli: ben daha yeni farkettim de,uzun zamandır bu sözlüğü kullanmama rağmen hem de. 18:36 pinki: burak,sana bır prvt atıcam tabı sayfayı acabılırsem.s 18:37 pinki: ufuk,benim bildiğim geyikler donmez p 18:38 ufukdalli: pff,pinki. 18:39 pinki: ufuk pp 18:41 pinki: ufuk,sakaydı sadece.nasılsın? 18:43 sonsuzlukk: selam millet 18:44 ufukdalli: iim,ya sallama. 18:44 elmacilek: slmmmmmmmmmmmmmmmmm 18:45 ufukdalli: slm,yeni gelenler. 18:47 pinki: ufuk pişt caktırma ; slm herkese 18:54 jessie: hi hi 18:55 sonsuzlukk: p 19:00 ufukdalli: off ya,bis bis onun ödevini yapıyos. 19:00 ufukdalli: biri de gelip benim c ödevini yapsa,40 yıl kölesi olcam wlla. 19:07 suildur: ashiel1 prvt 19:08 hakikatar: way discussion boarda limit mi koymuslar ne? 19:08 hakikatar: gercekten de koymuslar 19:08 hakikatar: neyse gitmeden hakkimi kullanayim bari 19:08 hakikatar: bosa gitmesin hak haktir madem verilmis oyle degil mi? ^^ 19:09 nesquik13: hi folks 19:10 nesquik13: adsl de bi problem mi var bazi sayfalara baglanamiyorum 19:11 moderator: olabilir nesquik neden olmasın o da kul yapımı 19:12 nesquik13: ic moderator 19:12 laylayloom: "trug uit turkey" ne demek acabaaa? 19:14 moderator: önce ic ne demek onu öğrenelim sonra seninkini çözecez laylayloom nesquik sizi dinliyorum. ic? 19:15 jessie: nescim ic bir electronic component eger ondan bahsediyosan 19:16 jessie: integrated circuit tir acilimida 19:16 moderator: laylayloom nece bu sorduğun? 19:17 nesquik13: KAËÏ ĞÁÓ×Á 19:17 nesquik13: jessie selam 19:18 nesquik13: moderator gerginlikten kurtulmussun,espiri yapiyorsun cool p 19:18 nesquik13: jessie i see anlaminda kullanmistim ama ? 19:19 nesquik13: jessie sen ithalat&ihracattan anliyorsun dimi? 19:19 laylayloom: dutch muşş 19:21 laylayloom: back from turkey ingiymişş. 19:24 moderator: 19:28 jessie: nes-evet nescim 19:52 umurketen: bişi sorcam 19:52 _felsefi_: Selamlar 19:52 umurketen: insnların hayvandan gldiini sölleyen teorinin adı neydi 19:53 _felsefi_: umurketen, insanlar hayvandan gelmiyorlar 19:53 _felsefi_: onun adı Darwin teorisi, 19:54 _felsefi_: insanlar, zamanında şimdiki maymunlara benzeyen bir tür canlıydı, evrimi sonucu bu hale geldi 19:54 umurketen: tmm çok sağoll 19:54 moostapha: iy akşamlar 19:55 moostapha: 19:56 moostapha: umur ben bi araştırmanı tavsiye ederim 20:07 _felsefi_: Umur, bunu çoğu kişi yanlış bilir. 20:08 _felsefi_: eğer oordaysan 20:15 _felsefi_: anyone? 20:16 moderator: + 20:20 ufukdalli: +1 20:25 burak: -1 20:27 yamansulliwan: felsefi oralardamısın? 20:28 forgetful: slm felsefi burak , 20:28 _felsefi_: yes i am here yamansulliwan, hoşgeldin. 20:29 _felsefi_: Merhaba Forgetful 20:31 yamansulliwan: hoş gördük.ne var ne yok? 20:31 _felsefi_: İyilik ve güzellik, ya senden? 20:32 forgetful: nasıl gidiyor felsefi geçen akşam giremedim net.e ahmet inam hakkında konuşuyorduk 20:32 moostapha: bencede bunu çoğu kişi yanlış filiyori 20:33 moostapha: tekrar iyi akşamlar 20:33 _felsefi_: Evet, forgetful, burda olmayacağımı zaten söylemiştim, bugün de pek yoktun galiba. 20:33 yamansulliwan: iyi felsefi herşey aynı.iş güç,hayat, insanlar.buraya girdiğimde mutlu oluyorum ama. 20:34 _felsefi_: Mustafa, evet, insanın ataları bir tür maymunsu canlılar, ama maymunlar değil. 20:34 moostapha: hımm 20:35 moostapha: hangi canlı sınıfına giriyor bunlar 20:35 forgetful: evet meşkulüm pek giremiyorum felsefi ingilizce çalışmaya başladığımda daha sıklıkla gireceğim sanırım.bahar beni çarptı .üstümde bir isteksizlik keyifsizlik var.üstelik gripte oldum.sen nasılsın? 20:35 _felsefi_: yamansulliwan, etrafın çok sıkıcı o zaman, gerçi burda iyi insanlar var ama, ne de olsa sıkıcı bir yer. 20:35 forgetful: bu konuda ciddimisin yani felsefi atalarımızın maymunsu olduğu hususunda? 20:38 _felsefi_: Forgetful, geçmiş olsun, bir kaç gündür sürüyor gribin. Umarım geçince içindeki yaşama sevincin daha da artar. 20:38 yamansulliwan: evet inanılmaz sıkıcı ama burası çok daha iyi. sanalizm işte, insanı çekiyo galiba.daha rahat oluyo.sadece konuşuyosun. 20:39 _felsefi_: Evet, forgetful, atalarımız maymunsu, hatta, homosapiense en yakın maymunsunun adını da söyliyeyim Neandarthal 20:41 forgetful: felsefi ben buna inanmıyorum.ve seninde inanmana şaşırdım ben.insanların öyle bir evrim geçirmiş olması bana komik gliyor.karanlık çağa inanmıyoırum mesela.ilk insan yaratıldığında herşeyi biliyor 20:41 moostapha: bana göre bunlar bitakım allaha inanmayan insanların uydurdukları şeyler 20:42 forgetful: du bence.yaşama svincimde sorun yok aslında bu arada sadece tekdüze herşey sıkmaya başladı gibi beniP 20:43 moostapha: yani herşeyi allah değilde herşey kendi kendiliğinden oluyor demeye getiriyorlar 20:46 _felsefi_: yamansulliwan, sen ne düşünüyorsun? 20:47 soldierturk: merhabalan millet P 20:49 yamansulliwan: herşey allah tarafından yaratılmış buraya itiraz yok ama bi yandan da bu cümleyi söyleyince bütün tartışmaların önü kesilmiş oluyo. konu hakkındaki fikrim ise. 20:50 yamansulliwan: ben dünyada hiçbirşeyin birdenbire ortaya çoıktığını görmediğim için herşeyin bir hazırlanış evresi olduğunu düşünüyorum 20:50 yamansulliwan: ama ilahi gücü de inkar edicek cesareti bulamıyorum 20:51 yamansulliwan: bi tür paradoks yani. 20:51 _felsefi_: Yamansulliwan, muhtemelen biliyorsundur, ama ben yine de söyleyeceğim 20:52 _felsefi_: Ortaçağ'da, Kilise 20:52 forgetful: düşünsenize herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen ve mükemmel yaratan bir varlık, üstelik onları sınavdan geçirmek için sürgüne yollamışken yeryüzüne, bilinçsiz maymunumsu bir yaratıktan söz edili 20:52 _felsefi_: yüzyıllar boyunca, Dünyanın, evrenin merkezi olduğuna inanmış ve yeryüzündeki gücünü bu tür argümanlarla sağlamış. Ama bundan 600 sene önce yaklaşık bunun yanlış olduğu ortaya çıktı. 20:53 _felsefi_: dinlere inanmadan da, Tanrının varlığına inanç duyulabilir 20:53 forgetful: liyor.yada ademin yaratılış hikayesini düşünün. şeytan insanı tanımam ben ondan üstünüm dediğinde.allah ben ona sizin bilmediklerinizi öğrettim dedi.bence insan yeryüzüne indiğinde biliyordu . 20:53 moostapha: evrimcilerin gösterdiği bütün delillerin uydurma çıktığını biliyormusunuz 20:54 _felsefi_: Hristiyanlıkta mesela, bu ayrım yapılmıştKiliseye inanmadan tanrıya inananlara deist diyorlar 20:54 sarz: felsefi- katılıyorum son söylediğinize ama insanları yönlendirecek bir dinde olmalı yoksa felsefi dinlere benzemiş olur durum 20:55 _felsefi_: Nedir onlar moosapha? 20:56 burak: Selam tekrar. 20:56 yamansulliwan: ya aslında yaratılış olayının çok fazla boyutu yok .ya öyle, ya da böyle,ama şunu merak ediyorum evrim teorisinin gerçek olduğunu farzedelim sonuçta bunu kabul etmek için hiç birşeyi inkar etmemize 20:56 moostapha: örneğin maymun kafatasları pardon maymunsu kafatasları 20:56 sarz: bazı maymunsu yaratıkların olduğu bir gerçek var ama ben atalarımın maymun olduğunu düşünmek bile istemiyorum 20:56 forgetful: slm burak konuştuğumuz konunun sakıncası yoktur umarız 20:57 moostapha: monte çıktığını biliyormusunuz 20:57 vulture: slm gençlik 20:57 yamansulliwan: gerek yok. sonçta kaynak yine tanrı. yanlış mı düşüğnüyorum 20:58 sarz: evet bazı ateist bilim adamları evrimi kanıtlamak için her yola başvurabiliyor maalesef 20:58 _felsefi_: Sarz, ben, dinlerin, tanrıya inancın, güzeli, iyiyi, doğruluğu adaleti arayış olarak görüyorum, ama bu sadece bunun bir yolu. Doğruluk, tanrının başka bir adıdır ya da tanrı doğruluğun başka bir adıdı 20:58 moostapha: insan kafatası çenesi ile maymun kafatasını birleştirmişler 20:58 forgetful: ben şöyle bir olay okudum kuran.da yahudiler.e cumartesi günü şu gölden balık avlamayın dendiğinde onlar avlamaya devam etmiş. ve bir cumartesi günü biz onları maymun.a çevirdik yazar. 20:58 sarz: bunlar çoğu zaman yalan olabiliyor 20:58 burak: Sakincasi yok. 20:59 forgetful: ve yadudi bilim adamlarının bir çeşit olayı saptırmak gibi amaçları olabilir diiye düşünüyorum ben. 21:00 yamansulliwan: birisi bana evrim teorisiyle ateizm arasındaki bağlantının doğruluğunu kanıtlayabilirmi? 21:01 moostapha: forgetful bu hangi sure 21:01 burak: ben kanitliyamam, bilmiyorum. 21:02 forgetful: isterseniz evrim teorisi ile tarhana çorbası arasında da bağlantı kurarsın.bu senin olaya nerden baktığına bağlı yaman 21:02 _felsefi_: yamansulliwan, sorunu biraz açar mısın? 21:03 forgetful: mostapha bakara suresi bu açıp oku çok enteresan bir suredir. 21:04 yamansulliwan: çok basit bi soru ateistler neden evrim teorisini ispatlamaya çalışıyolar. bunun tanrı tanımazlıkla ne ilgisi var? 21:05 _felsefi_: Yamansulliwan, tanrının neden varolması gerektiği ya da varolmaması gerektiğine ilişkin olarak, evrim teorisi sadece bir yan destektir, analitik olarak, tanrının varolması gerektiği kanıtlamaz. 21:06 forgetful: aslında konuştuumuz konu birmilyon yıl sonrada konuşulacak bişi.geyiğine gerek varmısır bilmem.birde bu olayı maymuna sormak lazım.bu arada maymundan daha değersizs yaşadığımız kesin 21:06 yamansulliwan: sonuçta hepimiz evrenin bir tanrı tarafından yaratıldığına inanmıyomuyuz. geri kalan bütün olaylar evrenin kendi içindeki gelişmeler.bence 21:06 forgetful: kaç tane maymun gördünüz ki atom bombası yapmış 21:06 _felsefi_: Ortaçağ, bunu kanıtlama girişimidir, yani, inancını akıl ile temellendirmek istemiştir ama bunu başaraamıştır, evrim teorisi ise gelişen teknolojik imkanlar kazılar bunların yaşını bulma imkanları vs 21:07 _felsefi_: bu görüşe destek sağlamış oluyor. 21:07 yamansulliwan: forget bu da olayın trajik boyutu 21:07 moostapha: evrim herşeyin kendiliğinden olduğunu yani Allah'ın hiçbirşeyi yaratmadığını söylüyor 21:07 burak: forgetful, yani atom bombasina gerek yok, ben el bombasi yapan bir maymun bile gormedim. 21:08 moostapha: ateistlerde aynısını söyler 21:09 forgetful: ok burak .o zaman arkadaşlar olay çözülmüştür. 21:09 moostapha: bu kadar mükemmel bir varlığın maymundan geldiğini aklınız alıyor mu 21:10 yamansulliwan: ama brşeyi başlatan biri mutlaka vardır. kalan oluşum sürecinde evrim gerçekleşmiş olabilir. o yüzden ateistler bu konuyu kullanarak ateizmi savunma yoluna gidiyolar. bi bakıma kestirip atmış oluyolar 21:11 forgetful: yaw arkadaşlar at evrimleşmiyorsa deve evrimleşmiyorsa .maymun neden evrimleşmekte sorarım size.evrim geçiren birdolu hayvan gösterin ikna olayım bende 21:12 moostapha: felsefi ilk canlının adını biliyormusun 21:13 moostapha: veya ilk canlının bir balık mıdır 21:14 forgetful: evrim teorisine göre ilk canlı suda oluşmuş moos mantıklıda hücrenin gelişmesine en elverişli ortam sudur .bu nedenle balık demeliyiz 21:14 _felsefi_: Forgetful, at ve deve, sahip olduğu akıl ile, kendisinden daha üstün varlık oludğunu düşündüğünü mü düşünüyorsun? 21:14 _felsefi_: her şey ne ise odur. 21:15 _felsefi_: moostapha,bildiğim kadarıyla, yaşamın denizde başlandığı söyleniyor, ama ilk canlı balık olmasa gerek onun ilkel formları. 21:15 vulture: tawukmu yumurtadan yumurtamı tawuktanDD 21:16 moostapha: hee peki bu balık kendiliğinden mi oluşmuş yani tüm parçalar büyüük bi tesadüfle uyumlu bi şekilde bir araya mı gelmiş 21:16 forgetful: anlamadım felsefi sen maymunun düşünebildiğini falan mı sanıyorsun? nasıl yani diğer hayvanlardan farklımı.öyleyse kedi de evrimleşmeli.çünki kedi besliyorum ve akıllı hayvanlar 21:17 moostapha: bi saatin kendiliğinden oluşması gibi 21:19 moostapha: yada dışarıdan bir güç mü bir araya getirmiş 21:20 yamansulliwan: ya organik olaylarla birşeyin oluşabileceğine daha sonra gelişebileceğine kimse inanmıyomu 21:20 _felsefi_: moostapha, bana kalırsa, hiçbir şey büyük bir tesadüfle bir amaç için bir araya gelmemiş. olan bir şey var ve o hala olmakta. 21:21 moostapha: getirdikten sonrada bu canlıları mı evrimleş meye bıramış 21:21 _felsefi_: canlılar, birbirlerinden üstün değil bence, sadece farklılar ve eğer üstünlük açısından bakılırsa, herbirinin diğerinden üstünlüğü var. 21:23 yamansulliwan: binyıllar önce insanın insan gibi olduğunumu düşünüyosunuz 21:23 _felsefi_: böylece, forgetful, her canlının evrimleşmesi insan gibi konuşmaya başlaması demek değil 21:23 moostapha: soruda çelişiyorsun felsefi 21:23 hawky: gunesli bi sabahtan merhaba, kotu olan benim proje icin arastirma icin okulun tas bloklari arasinda olmam D 21:23 _felsefi_: Arkadaşlar, ben savımı tamamlamış bulunuyorum, bana katılanlara teşekkür ederim, benim için konu bu kadar. 21:23 _felsefi_: konuşmalara katılanlara demek istedim. 21:26 forgetful: o zaman hangi canlı neye göre evrimleşmeli.bana göre vardığın sonuç bu olmamalı felsefi.evet takılın kaldın bana göre.çünki düşüncenin temeli sağlam değil.bişi değil bu arada byes 21:26 moostapha: e şimdiki maymunlarda niye bir değişme yok 21:26 yamansulliwan: allah bana bi soru hakkı verseydi bunu sormak isterdim 21:27 moostapha: onları dışladılar mı 21:27 patience8: maymunlar inmsanlardan daha fazla evrimleşmiştir. yalan söylemez maymunlar. ihanet eden bi maymun da varolmadı. ve hatta uzaya bile gitti bazı maymunlar 21:27 yamansulliwan: forget neden gerginsin ki 21:28 patience8: neyin daha iyi olduğunu bildiğimizi sanıyoruz. konuşmak konuşamamaktan iyidir dfiyoruz. ama bu yanlış. daha akıllı olanlar diğerlerinden mutlu olmazsa her zaman. maymunlar bizden aşağı değildir. 21:29 forgetful: ne gerginliği yahu ne alaka bir maymun için gerginleşeceğimi düşünmüyorsun umarım.felsefiyi severim ben üstelik.fikirlerine de saygı duyarım.merakını giderdim umarım yaman 21:29 moostapha: bir karikatürde okudum maymunun biri uzayda arkadaşına telefon açmış 21:30 _felsefi_: Teşekkürler, forgetful, ben de seni seviyorum. 21:30 barisdemirdag: hazır 21:30 moostapha: olum çarli bu insanlar bizi yine kandırdı burada muz falan yok bizi her işlerine alet edip duruyorlar boş yere 21:31 moostapha: 21:31 yamansulliwan: birini sevip sevmediğini sormadım ayrıca merakta değil sadece tartışırken biraz daha olumlu bi yöntem seçmen dileği 21:32 lord_volkan: Hey selam millet,yine içinden çıkılmaz konulara girmişsiniz 21:32 forgetful: gerginleşen sensin bana göre yaman.maymunlardan bahsetmek sana ii gelmedi sanırım. 21:33 patience8: ben çıktım. çok kolay oldu. çünkü herşeye verilecek bir cevabım vardır benim. 21:33 moostapha: volkan nasılsın tam kredim bitti sen geldin 21:33 burak: Bence kisisel tartismalara girmeyin arkadaslar. 21:34 lord_volkan: İyiyim.Sen de iyisin inşallah.Ben forumda geziyordum,buraya biraz geç geldim o yüzden.Neyse saat başı geliyor.Kredin yine dolar,merak etme. 21:35 patience8: ben mesela hiç kişisel tarışmalara girmem. 21:36 moostapha: foruma yeni bir çeviri gönderdim basit bi şey isteyen varsa görebilir 21:37 yamansulliwan: peki forget.yalnız ikinci cümlen buraya pek yakışmadı.yine de sevgiler 21:37 lord_volkan: Ashielin foruma gönderdiği nickler çok güzeldi yaw.Erkek_adamın_erkek_sevgilisi_olur çok hoşuma gitti 21:38 lord_volkan: Tamam Mustafa bir göz atarım. 21:38 forgetful: yorum yok yaman. 21:38 rainyrain: "we all made such enormous leaps of faith in that time" bu cumleyi cevirebilebilirmisiniz? 21:42 forgetful: bu zamanda o kadar büyük inanca sahibiz ki rainy olabilir mi? 21:42 lord_volkan: Biz hepimiz, bu zaman diliminde sadakat adına çok büyük adımlar attık.Gibi birşey oluyor. 21:42 rainyrain: tesekkurlerrr 21:49 dozmen01: hi all 21:49 dozmen01: naber anyone 21:49 lord_volkan: Mustafa, bu arada formdaki fıkra süperdi 21:50 moostapha: böyle bir zamanda hepimiz muazzam atılımlar yaptık inancımız için 21:51 forgetful: hı dozmen 21:51 moostapha: olabilirmi saol volkan saat 10 da inşallah yine sizlerleyim credim 0 21:52 rainyrain: tesekkurler moostapha 21:57 lord_volkan: Mustafa senin çevirin de uyar.Saat onda görüşmek üzere 21:58 cigdemsuna: lord merhaba 21:58 lord_volkan: Merhaba Çiğdem.Özlettin kendini,nasılsın? 22:00 cigdemsuna: ii dir ama şimdi yine gidicem sen kaça kadar burdasın benim dizim başladı da onu izleyip gelicem bu akşam yine biraz çevirim var 15 sayfa kadar 22:00 hawky: ministry of transportationdan interview aldim oleyyyyyyyyyyy super bi is olursa DDD 22:02 lord_volkan: Ben buralardayım Çiğdem.Sen rahat rahat dizini izleÇevirilerine elimizden geldiği kadar yardım ederiz. 22:02 vulture: selam gençlik tebrikler hawky selam lord nbr 22:03 lord_volkan: İyidir Vulture senden nbr?Bu arada hayırlı olsun Hawky! 22:04 hawky: saolun arkadaslar insallah isi alirim 22:06 cigdemsuna: ya aslında yardım değil de konuşunca uykum gelmiyo malum ekonomi hadi bysss 22:07 vulture: nossun yaw takılıom ole.hayat guzell çicek bocek flnnnp 22:07 lord_volkan: Ok Çiğdem konuşuruz o zaman.Görüşmek üzere 22:08 vulture: dua ediimmi senin için hawkyama aram pek ii deildir yani istersen hiç bulaşmiimp 22:08 moostapha: volkan ödevleri bitiedinmi ya 22:09 lord_volkan: Harbi yaw hazır bu aralar havalar da güzelken,piknik falan yapılmalı.Özledim yaw 22:11 vulture: ben tawuk kanat istiyorum şole kendi yağında kızarcakk.tam pikniklik yaff 22:11 lord_volkan: Mustafa ben de sana ödevleri soracaktım.Ben hocanın dağıttığı bir tane shilt vardıya onu yaptım birtek.Grammar kitabından ödev vermişmiydi? 22:13 vulture: ödevvv.fani şeyler bunlar.grammarr.sanki sokaktaki zenciyle konuşurken lazım oluyoda.yow mannn yowpp 22:14 moostapha: volkan resimleri boyutlarını küçültebilyorum güzel bi resmin varsa gönder 22:15 lord_volkan: Vulture canım çiğ köfte,acılı lahmacun ve ekmek arası acılı yağlı kanat çekti yaw.Üff onları bir de piknikte yiyceksin,sıcak,güneş ve yemek. 22:16 lord_volkan: Dur ben bir axe resmi yollayım sana;ama nereden gönderiyim sana? 22:16 moostapha: gmail olabilir 22:17 vulture: lord yapmaa.kazınmaya başladım bile açlıktanneyse kendime bi neskahve yapiimda kendime geliim. 22:17 lord_volkan: Ok dur önce seçiyim hangisini göndereceğimi,gönderirim sana ok? 22:33 lord_volkan: Seçtim gönderiyorum. 22:35 lord_volkan: Mustafa gmailde resimi nereden gönderebilirim? 22:37 moostapha: compose mail daha sonra da attach file dedikten sonra resmi ilştirip send ok 22:39 lord_volkan: ok bekle geliyor. 22:40 moostapha: arkadaşlar ben bu musiki müzikleri hangi siteden indirebilirim en güvenli bi şekilde 22:42 lord_volkan: Mustafa gönderdim mailine.Geldimi? 22:42 moostapha: hayır 22:43 moostapha: şimdi geldi volkan biraz sonra gönderirim 22:43 lord_volkan: Ok çok saol Mustafa. 22:47 turkerr: selam lord 22:47 lord_volkan: Tr sen misin? 22:49 oeince: herkese iyi akşamlar.arkadaşlar CDU hıristiyan demokrat partinin kısaltılmışı değil mi? 22:50 turkerr: benim lordselam erol hocam 22:50 moostapha: volkan gönderdim 22:50 lord_volkan: Olm bu ne yaf, tr koleksiyonu mu yapıyorsun? İyiyim sen nasılsın? 22:50 turkerr: lord banlandim gecen gun 22:51 moostapha: iyi akşamlar 22:51 lord_volkan: Tamam Mustafa geldi;ama biraz küçük geldi bana.Yinede eline sağlık. 22:52 moostapha: bu musiki müzikleri nereden indirebilirim acaba 22:52 lord_volkan: Geçmiş olsun tr 22:52 oeince: ertan sen misin.selam nasılsın görüşmeyeli? 22:54 lord_volkan: Way selam Oeince nasılsın kardeşim?Haberler yok mu bugün?Ermeni olayları da iyice kafamı bozmaya başladı benim. 22:54 turkerr: saol lorderol hocam iyiyim valla,sen nasilsin? 22:54 moostapha: volkan bi giy de görelim 22:55 lord_volkan: Harbi len çok komik bir laf oldu 22:56 oeince: ben de onun hakkında okuyorum.ya boşver volkan.bir yazıda geçiyordu tarihten ermenileri silseniz türkler birşey kaybeder mi ya türkler silinmiş olsa ermeni diye bişey olur muydu.sen hiç sıkma canın 22:57 moostapha: ya volkan keşke kare boyutunda bi şey olsaydı daha büyük yapabilirdim kare boyutunda var mı 22:58 moostapha: ben sana güzel bi resim göndereyim istersen b 22:58 oeince: bunların uğraşları boş uğraşlar.türkiye güçlübi ülke.düşünsene adamların tüm dış politikası bunun üstüne kurulmuş.ve en olmayacak şeyle uğraşıyorlar.soykırım diye birşey olmadı bunu onlar da çok iy 22:58 lord_volkan: Bilgisayarda yok;ama google arayım şimdi,hemen göndereyim sana bir tane ok? 22:59 oeince: biliyor.ama dünyada ağırlığı kesin bir ülkeyi düşman edinmek onları tanıtıyor.sıkma canını.türkiye muz cumhuriyeti değil. 23:01 lord_volkan: Çok saol Oeince benim içime biraz rahatlattı bu sözler.Ben de öyle düşünüyorum.Adamların uğraştığı sadece 1 politika var,bizim ise bir dolu. 23:02 moostapha: volkan bi tane gönderdim geldimi 23:03 lord_volkan: Geldi çok güzel Mustafa. 23:04 moostapha: bi giy de görelim 23:05 lord_volkan: 23:13 moostapha: volkan napıyosunya 23:14 lord_volkan: Kare resim arıyorum 23:17 lord_volkan: Mustafa başka ödev varmıydı,hocanın o dağıttığı 1 kağıt dışında? 23:17 moostapha: bu ermeniler çok aptal diyoruz ama adamlar tek tek ülkelere soykırım dedirtmeye başlattılar 23:18 moostapha: yok sanırsam ya ben onu bile yapmadım 23:19 lord_volkan: Olum Hristiyanların bize karşı olduklarını herkes biliyor.Soykırımı kabul etmeleri doğaldır.Ermeni falan hikaye. 23:20 forgetful: yahu sui nin programını kaçırdım tüh! 23:20 forgetful: erol ooo sen buradamıydın nerlerdesin sen yahu? 23:20 lord_volkan: Allah!Salı günü ondaydı di mi?Tüh kaçtı güzelim program. 23:21 moostapha: o kim forgetful 23:22 lord_volkan: Sui sesli sözlüğün herşeyi yaf.Dj o. 23:22 forgetful: o kendini biliyor moos erol msn.i kullanmıyormusun yoksa beni engelledin mi? 23:22 forgetful: lord bende program yapardım eskiden söylemesi ayıptırP 23:24 moostapha: bende inşallah güzel programlar yazacam 23:24 lord_volkan: Sen de mi radyo programcısıydın? 23:25 forgetful: evet profesyoneldim hemde.power fm.de bay j var.bilirmisin.onun programının aynısıydı.ama bırakalı 8 yıl oluyor 23:26 moostapha: olm benim bölümü bilmiyormusun yazacam yapacam diil 23:29 moostapha: ah ah heydigi günler 23:29 lord_volkan: Power efemi çok severim.Bay j'in yeri ayrıdır radyocular arasında.Demek senin program da çok sevilendi.Keşke yine yapsaydın.Dinlerdik.Düşünüyormusun yine yapmayı? 23:30 moostapha: volkan resimden naber 23:30 oeince: forget seni niye engelleyim canım benim.yeni gördüm buraya yazdığını da.15 gündür yollardayım yeni döndüm eve.şimdi de biraz bişeler okuyordum açmiyim dedim msn'yi.yersiz alınganlık yapma canım. 23:30 lord_volkan: Abi doğru düzgün birşeyler bulamadım.Hepsi dikdörtgen şeklinde.Başka nereden bulabilirimki? 23:31 moostapha: kılıç mı arıyosun 23:32 lord_volkan: Kılıç,balta falan.Ama düzgün,gözüken,yan yatmamış olan ve kare şeklinde olması lazım. 23:32 moostapha: dur bekle 23:32 suildur: ii geceler 23:33 lord_volkan: Nasıl bulabilirimki?Bir dolu resim çıkıyor aratınca.Çoğu da anlamsız. 23:33 suildur: volkan şu an yayındaız 23:33 forgetful: kesinlikle lord ii yapardım ben programı mı artık düşünmüyorum.aklıma bile gelmiyor hatta dinlemeyi seviyorum ama sadece bayj olursaP 23:34 suildur: volkan avatar sword yaz bakalım ne çıkacak? 23:34 suildur: forget p 23:34 lord_volkan: Aaa.Suildur nasılsın?Program nasıl?Şu an dinleyemiyorum kusura bakma.Ses sistemimde problem varda. 23:35 suildur: ehe. iyidir ya neyse. kaçıom. gelirim az soona 23:35 forgetful: sok o dilini çerişımarık isildur P 23:36 lord_volkan: Ok.Çok saol yardım için Sui.Görüşürüz,kolay gelsin. 23:36 forgetful: daaalın isildur konuşuyorP 23:37 lord_volkan: 23:39 forgetful: lord ben üniversiteye gittiğimde programımı dinleyen arkadaşlar çıkmıştı çok sevindirik olmuştum yahuP 23:39 forgetful: ii program yapmanın sırrını veriyorum dikkatlice dinleyinP 23:40 lord_volkan: Ah keşke ben de program yapabilsem;ama ayrı bir yetenek istiyor.Yani öyle konuşmak felan bana göre değil. 23:41 forgetful: patronunuza hayran olun olun olun çekinmeyin.ve onun sizin programınızı dinlediğini unutmayın.offfff acayip enerji veriyor insana hani 23:42 remedios: goz misafiri olaraktan okudum da soyle bi, bu radyo porogramini internet dinleyebiliyoz muacaba forget ya da suildur? 23:44 lord_volkan: Ewt. www.radyodokuzeylul.com 23:44 remedios: dunyalilar, bi soguk ayraninizi icmee geldim, dostum ben dost 23:44 remedios: hay! okke then, saol lord 23:45 forgetful: isildurP www.radyodokuzeylul.com 23:45 forgetful: şarkılar süper ama muhabbet ııyk 23:45 remedios: su anda what if god was one of us calmasi mi gerekiyo? ama nie bisey duyamiyom ben 23:46 remedios: ordaki hoparlor isaretine tikladim emme nie olmadi ki simdi bu? 23:47 forgetful: beyler explorer kullanmıorsanız açılmıyor ok 23:48 remedios: hahhaaa. oldu, mozilla firfoxdan olmadi ama iexplorer oldu 23:48 remedios: su an konusanlar kim? anilarini anlatan mesela? 23:49 remedios: suildur mu bu? 23:49 forgetful: sesi en ince olan sui 23:49 forgetful: papağan diyen sui yahu 23:49 remedios: kuslari anlatan mi? papagan filan diyo 23:50 lord_volkan: Diğeri Serkan mıydı? 23:52 remedios: hangi saatlerde oluyo ki bu program suildura bak hele, papaganlari da anlatti ya gece gece, burda elfim die salliyodu 23:52 remedios: digeri serkanmış evet 23:54 lord_volkan: Saat 2200 da Salı günleri. 23:54 lord_volkan: Ben Serkanı da çok seviyorum.Baya iyi performansı bence. 23:55 remedios: programin adi nedir? serkan dedigimiz kisi de burdan biri midir lord? 23:55 suildur: ehehe D neyse program bitti. kaçarız artıkın. ii geceler millet. adios. 23:56 lord_volkan: Valla buraya takılmıyor herhalde.O programdan bir tek Suilduru biliyorum ben. 23:56 suildur: yok serkan buraya takılmıo 23:56 remedios: sui senden bahsediyoz yaw 23:56 remedios: ok, salı geceleri dinneriz artik 23:57 lord_volkan: İyi de programın adı nedir yaw?Ben o kadar dinledim;ama bilmiyorum 23:57 suildur: gördüm. baskın basanındır. offf. yoruldum. çok yoruldun. gerçekten zor için kan aalarken neşeli görünmee çalışmak 23:57 suildur: neyse. hepinize ii geceler. serkanın selamı var buradan sizlere 23:58 suildur: adios. suildur OUT! 23:58 remedios: eywallaa sui, iyi geecler 23:58 lord_volkan: Aleyküm selam.Görüşmek üzere Suildur!Kendine çok iyi bak.Program işi çok zor yaf. 23:59 forgetful: ii geceler sui papağanlar seni yordu sanırımP |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|