![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
00:00 sparow1: valla hep böyle beyhude bi çaba vardır dimi dede kısmında amcam yaşlı ya şimdi tanımış bi ton insan yarısı ölü o ayrı konu tutturur söyle evladım kimlerdenmiş idye sormaya başlar
00:01 sparow1: ya dede etme eyleme yok bu yeni nesil falan yok illa ki tanıyacak bi yerden sorar da sorar. sabır çek dur gayri sen orda 00:02 klrcicek: oki spa.tr de saat kacbenim konturler yenilendi.ya da soylediklerimden korktu sayin adminler 00:03 sedaades: evet evladım sen kimlerdensin söle şimdi,ben hıdırgillerden,yok yok tülbaşoğgillerdenki bu gerçektir 00:04 sedaades: tüh yaw keşke daha çok yazaydık,saate bakıp yasmak lazımmış 00:07 klrcicek: $imdilik konturle kurtardik ama bi de parali yaparlarsa konturleri o zaman a yvayi yedik 00:10 burak: 1 kontor = 1 yeni kurus 00:10 sedaades: ya walla paralı olsa daha çok yazarlarbizim okulun orda sigara satıyolar böle kendin falan yapıştırıyosun,salaaan önde koşanı insanım onları alıp bi de içine sigaraları diziyo 00:10 sparow1: valla tr de saat 24 oldu kır. seda valla inanırmısın dedeme dedima lamanyadan ark geliyo nereliymiş demeğe başladı dedim dede gözünü sevim bul alman ordanda tanıdık çıkarma soy güme gidecek. 00:11 sedaades: yaw sigara kutusu bu aradaçok saçma yazmışım 00:11 klrcicek: burak bizi ne hallere etirdin.zipliyoruz cumleleri.nasil uyuyorsun geceleri 00:12 sedaades: eeee dedi kısmısı sever öle muhabbetleri,sen de onların içinde harmanlanır gidersin,bu bişler böle 00:12 nurullahengin: ¨¨FoRSaKéN AnGéL¨¨ 00:15 burak: klrcicek, uyuyamiyorum bu yuzden, zip seslerinden. 00:15 sparow1: kır sen bi pm salla bana güme gitmeden bak yine unutucam msn i almayı ne kutusu bu seda yaw sigara kutusu benim bildiğim dolu satın alınır . 00:15 burak: nurullahengin, ne yazdin anlamadim? 00:17 sparow1: burak üstad yaktın valla biz ne hallere geldik millet ban yemekten birbirini tanımaz oldu sen eskiden kimdin sorusu top 10 da 1 numara yani gerisini sen anla 00:18 sedaades: ya bunlar böle yapboz kartonlar alıyolar,üstünde bob marley resmi falan var die,sonra sigaralarını tek tek içine yerleştirip onunla taşıyolar,daaaldım bugün görünce,bu arada bunu bulan ticeri zeka üpe 00:19 burak: sparow1, sistem yavas yavas oturuyor, yeni sistemlerde olur boyle seyler. Basta biraz zorlanilir ama sonrasi iyi olur. Enjoy. 00:19 klrcicek: burak bu 20 credit 12 saat icin mi 00:19 sparow1: valla sigara tabakası gördümde bunu ilk senden duyuyorum p.tesi bi kankama uğrayayım da okula bi bakayım mrk ettim komedi yaaa 00:20 sedaades: evet okulun yanında kırtasiye var ya,notlar falan satılıyo,özgü mü ne ,orda satılıyo bu kazıklamaca oyuncaklar,alanlarla bütün gün dalga geçtim walla 00:20 sparow1: burak üstad açın bi chatboard daha olsun bitsin yaw çok mu zor verin burda herkesin bildiği eski insanları başına mod olarak iş çözülsün . 00:21 sparow1: valla seda ii yapmışsın senin soyadın mı ades 00:22 sedaades: yok ades sedanın tersi,o pek kullanılmamış oluyo bu alemlerde,bayandantemiz 00:23 sparow1: yaratıcıyız da bak seeennn. 00:24 Ekin: Slm arkadaslar. 00:24 Ekin: "ic denetim" in eng. pls 00:24 klrcicek: yarim saat kaldi ve hala konturu yarilamadim 00:25 sedaades: yaw ben daha neler yaratırım peheeeyyyyyyy,yemişim ades yazmayı slm ekin,hoşgeldin 00:26 sparow1: çicek benim yerime bi kahve iç bide arkasına sigara patlat yağmurda ii gider bu arada pm at yaw unutucaz şimdi yine sürünecez kontür diye. 00:26 sedaades: ya çok zengin herifler var ya,hiç harcamayıp mutlu olurlar,bizde böle kontör saklıcaz,söle son dakkada harf harf yazsak mesela ufffffff tatmin edici olur walla 00:26 Ekin: "ic denetim" 00:26 sparow1: ekin internal contrololabilir bu arada slm. 00:27 Ekin: "internal control" pek karşılamadı. 00:27 klrcicek: ic cekmek-sigh.spa sigara icmiyorumama kahve icerim.pm i de attim bu arada 00:27 sparow1: cümleyi bi yazarmısın belki yardımım olur 00:27 burak: sparow1, istersen chat acalim sozlugu de kapatalim ne dersin? 00:28 burak: klrcicek, 1 saat icin 20 kredi. 00:29 sparow1: aaaa pm oldu ama sigarasız olmaz bari puro iç yaw valla en büyük fantazilerimden biri üstü açık bi mustang de california yolunda scar tissue dinlerken puro içmek 00:29 klrcicek: neden konturlu yaptin bural?millet cok konusuyor diye mi 00:30 sparow1: valla burak ben ikiside olsun derim en güzeli burda yararlı tartışma konuları oluyodu saatlerce tartışıyoduk yoksun kaldık valla bunun adı da chat değildir zaten bence psikolojik olarak rahatlamadır k 00:30 sedaades: benimki de sarı jantlı mavi subaru impreza kullanmakwalla süt içsem br onun içinde 00:31 Ekin: Sparow1 "kanun ya da sansur kurulu yerine islevi ic denetim yoluyla saglamak" 00:32 sparow1: ki bu da insanlara destek sayılır böyle giderse insanlar birbirlerinin msn lerini alacak oraya kayacak buraya uğrayan kalmicak yazık günah başka bişey yazmicam bu konuda çok uzadı zaten bildiğiniz gib 00:32 klrcicek: internal control olmuyor mu 00:33 klrcicek: internal control will be effective falan.attim kafadan tutarsa 00:34 aslimuge: yine iyi bi saatte yirmi sefer konusmak bile cok yani sparow sikayet etme biriktirip bi dahaki saate konusucan 00:34 Ekin: Bana gore olmuyor, buradaki denetim, self-control gibi bir sey. 00:34 klrcicek: spa ayni syei yazmis yeni gordum pardon 00:34 sparow1: provide with internal control olmazmı çiçek yaw bi el atsana saçmalamayayım şimdi 00:35 sparow1: boşver müge yaw nbr ii misin 00:35 Ekin: Hey aslimuge, nasilsin. 00:37 crazybull: internal supervision ? 00:37 sparow1: valla bildikleri gibi yapsınlar öneri sunuyoruz ama dedim ya konuşmicam artık kendileri bilir bu arada kırçiçek gelmedi benim pm ne iş ya doğru mu attın bi daha bi baksana 00:37 klrcicek: aha da crazy geldi.slm crazy .ne haber.nasilsin 00:38 burak: sparow1, chat yapacaklarin msn vb. ne gitmeleri tercimdir. Yukarda kredi linki var tiklayip okudunuzmu? 00:38 crazybull: sağol kIr iyidir.senden ?. 00:38 burak: Burasi kesinlikle chat room degildir, period nokta 00:39 sparow1: burak okumuştum dediğim gibi yorum yapmıyorum üstad bildiğiniz gibi yapın 00:41 burak: Anlayisin icin tesekkurler sparow1. 00:41 klrcicek: burak bu cumlen etkiledi wallaDiscussion board is a tiny place on our web page with a big heart. .crazy ii lik 00:42 sparow1: önemli değil abi bak itiraf edeyim o cümleyi bende beğendim 9 00:44 sedaades: arkadaşlar herkese iyi geceleeeeerrrrrrr,ben kaçar,görüşmek üzere 00:45 klrcicek: arkadaslar 8 kontur kaldi bende .birazdan cikicam isteyen varsa satabilirim konturlerimiburak scalping baslattin kanalda mutlumusun simdi 00:45 sparow1: görüşürüz seda yüzyüze de görüşelim denk gelirse ucuz kazanovalık peşinde değilim yanlış anlama yanlış anlamaya muhal vermeyeli diye söyledim ondan mütevellit 00:46 Ekin: "Supervision" kelimesini daha cok "gozetim" -process of supervising- olarak kullaniyorum, yanlıs mi. 00:46 sparow1: kırrrrççiiiçeeeekk pm gelmedi diyom ya kahveyi içtin mi bu arada bağri yanında bi donut yeseydin kuru kuru gitmez o şimdi ; 00:47 crazybull: comfortably numb. _PF_ 00:47 crazybull: ekin, doğrudur 00:47 sedaades: eheheh sen mütevellik dersin ben seni sittinsene unutmam walla,gçrüşürüz inşallah,kendine iyi bak adiyooooosss 00:47 klrcicek: attim walla yaw.ben cikiyorum take care everybody 00:48 crazybull: o halde "internal auditing" nasıl olur? ilk sorun için 00:48 crazybull: bye çiçek. 00:49 sparow1: görüşürüz kır take care. 00:52 Ekin: "All treatments must be conducted in an approved manner and certified to by a reliable source, preferably a Government official experienced in supervising such treatments" gibi bie sey. 00:52 sparow1: dolmabahçeye çay içmeye gidiyorum varsa yol üstünde olan alayım gayet ciddiyim hbriniz olsun b.evlerden gidicem 00:53 Ekin: Yine de herkese tsk. turkcem iyi degl.ozur. 00:53 sparow1: bak burak bak samimiyete bak üstad burda ki hoş sohbetler sğladı bunu o kadar söyliyeyim sana üstad 00:55 crazybull: ekin bu cümle TR ye mi translate olacak? yoksa senin ing ye çevirdiğin hali mi bu? 00:56 Ekin: hayir ornek bu. 00:56 crazybull: spa. thnx for the offer. afiyet olsun 00:56 kiedis: ''multicore computing'' ne demek? .spa çaylar sendense uğramadan geçme 00:57 autumn_leaves: spa dinle bak ne çalıyor.selamlar herkese 00:59 autumn_leaves: suiiiii nerdesin canım kimse selam filan vermiyo bana 01:00 kiedis: 1 dk daha sabret.kredi olayıdır belki autmnal senin olsun.slmD 01:00 crazybull: ekin gerçekten kafam karıştı. ne ne yapmak istediğini anladım. ne de ne sorduğunu. bi arıza var bende ama ne acaba . help ! 01:00 autumn_leaves: herkesin kredimi bitti kie ya üstüme alınıyorum bakın walla 01:01 autumn_leaves: crazzzzy naber nassın 01:01 autumn_leaves: sparw nerdesin ya 01:01 Ekin: Bu ornekteki "supervising" denetim degil, gozetim. ben, "ic denetim", ama self-control gibi bir sey aradim if any. ok. but anlatmadim galiba. 01:02 crazybull: autumn selam. iyidir. senden? 01:02 autumn_leaves: iyidir saol napıyosun ? niye kimse konuşmuyor cuma akşamı nerde herkez 01:03 sparow1: kardeşim gidiyorum bak son teklif dolmabahçede çay hemde benden bakın ciddiyim ha kie sana uğruyom nerde oturuyosun 01:03 crazybull: peki. "internal auditing" kesin olmaz diyorsun yani "iç denetim" için. 01:03 selenwitch: ya gecekuşu sparow ; 01:04 autumn_leaves: sprow ben geliymmi hem niye selm demiyorsun sen bana ne çabuk unuttun beni 01:04 crazybull: autumn cevap sorunda gizli zaten !. 01:04 autumn_leaves: crazzzy ya bişey sorduk 01:05 sparow1: ya valla adları aklımda tutamıyom 01:05 crazybull: şşştt. baarmadan. çok ayıp autumn 01:05 autumn_leaves: cuma akşamı diemi diyosun walla ben cuma die girdim herkez vardır nasılsa dedim 01:06 selenwitch: yaşlandı artık spa ; 01:06 sparow1: selam gel alayım seni de adresi ver 01:06 autumn_leaves: ama benle konuşmuyosunuz ilgilenin diye baardım 01:06 sparow1: bak selam yazdık ya selma pardon 01:06 autumn_leaves: sprw benide al aders veriimi 01:07 Ekin: evet evet, "internal auditing" daha iyi karsiladi gibi. 'cause; "there is no evidence of supervision, it would be unwise for auditors to place significant, if any, reliance upon them." thnks all. 01:07 selenwitch: bu gce spa amcanız gezdircek sizi ; 01:08 sparow1: ver bakim 01:08 crazybull: ok ekin. im glad that u finally made it 01:08 autumn_leaves: sende gel selen dolmabhçeye gidicez çay ısmarlıycak spa istiklalede akarmıyız sonra sprw? 01:09 autumn_leaves: crazy sui yokmu 01:09 sparow1: ayıp ettiniz geceler bizim mekan mekan akarız elimizde seslide 20 limitine hayır pankartlarıyla 01:10 crazybull: 2-3 dk görünüp ce-ee dedi ve kayboldu sonra autumn 01:10 autumn_leaves: prvt atiym spa herkez görmesin adresi sonra kapıya yıılırlar bitek sana 01:10 selenwitch: ya ben gelemiorum buakşam artık başka zmna bizede beklerim ; 01:11 sedaades: ya ben gitçem de bi saat olduspa sana estiiler bakıyorum gece,dolmabahçenin çayı mı meşhurmuş,ben de giderim artık bundan mütevellit 01:12 sparow1: valla geleni götürüyorum yok çosmadım seda bi deniz havası alayım dedim gelirsen götürürüm ama kie geliyo pm attı adresi ciddiyim 01:12 autumn_leaves: ne zaman gelsem gitmiş oluyo ya sui gelirse spayla çaya gidiyrz sonrada istiklale akıcaz söylermisin lütfen spa gidiyoruz dimi 01:13 selenwitch: hade herkese iigeceler wede afiyet olsun ; 01:13 autumn_leaves: selencim gelseydin ya canım sensiz tadı olmıcak hiç 01:14 Ekin: benim icin de icin cay. iyi gecelerr. 01:14 crazybull: hı hı tabi söylerim. başka bi notunuz var mı?. kuru temizleyiciden elbiselerinizi de aldırıym mı ?. 01:14 sparow1: gidiyoruz valla kiedis geliyo adamı alıcam ciddi ciddi yani . 01:14 selenwitch: başka zmna artık canlarım nasılsa spa amcamız her daim gezio gezdirir bikere daha ; 01:15 autumn_leaves: pardon crazycim ya boş bulundum afedersin sende gel hadi biznen 01:15 sparow1: selen kaşınıyosun bak seleni ayrıca pizzacıya götürcem sözüm var tabi künefe va börek yiyecem karşılığında 01:16 autumn_leaves: spa crazyde gelsin dimi 01:16 sedaades: wala bahçelievlere de,dolmabahçeye de istiklale de gittim bugün ama zamanlamayı yanlış yapmışız spahadi gidenlere iyi eğlencelerben yataaama gidiyorum,düştüm uykudan 01:16 kiedis: önceden tanıştığımızıda sölesene spa.millet 'nerde beleş orda kie' sloganını diline dolamasın sonraD 01:16 sparow1: crazy gel abi valla bak gidiyorum ya millet inanmıyo bakın son 11 kontörüm hbriniz olsun gelenler adresleri pm atsın 01:16 crazybull: heheee şaka yapıyordum autumn. size iyi eğlenceler. 01:17 selenwitch: hade gittim walla artık sabah 6,0ta koşucamda sözüm war hade yapcaz artık bi güsellik şimdi, gittim ; 01:17 sparow1: abi sesli grubu olarak basalım dolmabahceyi 01:18 crazybull: eywalla spa sağol. afiyet olsun. bi çay da benim için drink'in. 01:18 selenwitch: cadı artık melek oldu wde uykuda ; 01:18 autumn_leaves: gel canım ya kalma yannız burda bak çok eğlenicez sana ne ısmarliim 01:18 divane: selamlar. burdamısın kar? 01:18 sparow1: autumn valla pm yok ortada geliyosan at pm yi atla arabaya iç çayını beleş beleş dön evine 01:20 autumn_leaves: ben sizi ulurum orda spa araba var bende yakana karanfil takki taniim seni crazyide uğrar alırım nazlanıyo o şimdi suiye haber gönderdim kızdı bana 01:21 sparow1: ben ciddiyim de sen öylemisin çözemedim son 8 msjım arklar birazdan dolmabahçeye çay içmeye gidiyoruz sesli grubu olarak b.evlerden kalkıyo araba gelen varsa bana pm sallasın alalım DUYURU 01:21 crazybull: iyi geceler/günler herkeslere. im outta here ! 01:22 sedaades: ahan da ahan da 17 saaatir gözüme yapışmış lenslerimi bile çıkardımiyi geceler,waallah gittim bu sefer 01:22 crazybull: Pharaoh sails to orion. _NW_ 01:22 sparow1: byess crazy 01:23 sparow1: seda senin gideceğin yok anlaşıldı bari çay iç beleş beleş 01:23 autumn_leaves: geliorum ciddiyim spa.iyi geceler crazy 01:24 sedaades: walla boarda yapışıp kaldım di mibu msgı atar ve giderim,kalan sağlar bizimdir,şimdi çay içersem uykum kaçar,taaaa 6da kalktım bugünüüüsssssssss 01:25 sparow1: nerden tanicam selma ben seni yaw ne karanfili çiçek abbas gibin tövbe başka bişey söyle zaten hala inanmıyom da 01:25 sparow1: sende msn var mı autumn ordan karalaştıralım geliyosan 4 msj kaldı 01:26 kiedis: dual-core ve multicore computing nedir.bilen yok mu yaw 01:26 autumn_leaves: bak 5 kredim kalmışkaç daakka bekliyorum bitince ben seni tanırım dostum hehehe sesli sesli konuşun siz bulurum hemen 01:28 sparow1: valla ark lar son 2 msjım biz kie yle gidiyoruz gelenler pm atsın bana foto makinesi götürücez fotoları yollarız mailllarınıza 01:31 sparow1: UFO ne alaksı var ya bak yanlış yere yazdım neyse kalsın 01:35 autumn_leaves: e hala duruyosun spa ya kaçta gidicezde gelecez kiede soru soruyo orda çaya gitçekmiş gibi diil uyduruyonuzmu ya 01:36 sparow1: herkese ii geceler biz kaçtık gelen gelir nasıl ediyosa orda bulur bizi 01:36 kiedis: autumn cidden geliyosan söle b.ku çıktı bakben meraklıyımdır 7/24 sorarım.bakma sen bana.hadi hadi makyajın war daha oooo 01:37 autumn_leaves: hem en bunları sapır sapır harcıyorum kaç dakka bekliycem bitince herkes ne cimri yw harcayıp bi cevap veren yok 01:38 autumn_leaves: ne makyajı kie ya beni doal görün yaşlımıyım ben makyaj yapcak kadar gelmiom işte 01:39 divane: burcağı gören varmı burda bu gece? 01:40 kiedis: hadi spa iyisin artan parayla bi çay daha içebilirim artıkD .autumn ciddiysen söle.pm at.takla felan at ne biliyim şaka bi yana geliyo musun? 01:42 autumn_leaves: divanem kimse yok olan da kaçtı zaten bisen bi ben ahanda son mesacım gelcem gelcem makyajmış bekle sen dolmabaaçede kalbimi kır sonra gelcenmi de 01:43 kiedis: autumn prvt.1 dakika sonra amaD 01:51 divane: nerdesin? 03:34 divane: . 03:35 newspring: slm divane 03:43 divane: selam news 03:44 newspring: yorgun senden naber 03:45 divane: ne ii ne kötü.orta şekerli 03:45 divane: araba bulabildinmi 03:48 divane: neyse. ben kaçar. hadi kal salıcakla 04:26 vatolatino9: whats book in turkey/? 04:46 kiedis: it means ''kitap'' 04:46 kiedis: biras rötarlı oldu 05:23 coldbeer: kie slm dostum 05:23 coldbeer: asil rotari ben yaptim 05:24 coldbeer: ben senin nereden dostun oluyorum diyebilirsin, o da olur be zamanla takma kafani 05:26 instantginger: coldbeer selam bir soguk bira fenada olmazdi hani 06:27 burak: Test 06:56 caneration: slm herkese 06:57 burak: selam 07:42 dirhelek: DAS 08:07 troublemaker_: gunaydın board. 08:17 troublemaker_: 08:25 nefertiti: günaydın millet 08:34 spasiba: tro! günaydın. 08:41 laylayloom: "ingilizce dönem ödevi" nin ingi nedr acaba? 08:44 troublemaker_: laylaylom. term homework kulağa aptal gelio ama aklıma tek gelen bu 08:44 laylayloom: trouble bana da öyle gelmişti teşk ederim 08:46 spasiba: priv.pls 08:51 spasiba: 08:53 laylayloom: "kaynak"ın ingi nedr? ama dönem ödevlerinde yazılan ve nerden bişiler bulduğunu belirten kaynaktn söz ediyorm 08:55 troublemaker_: laylaylom. bibliography- yada source diyebilirsin.source bence uygunn 08:56 laylayloom: tşk trouble!saol! 09:02 nefertiti: nabersiniz millet 09:04 tedi: selam günaydın. 09:04 leventozbakir: gunaydın herkese 09:07 hindistandaki_genc: Gunaydin leventozbakir 09:08 hindistandaki_genc: burak Moderator Sizmisiniz. 09:09 dirhelek: SELAMMMMMMM 09:10 hindistandaki_genc: dirhelek Slm 09:10 dirhelek: SELAM HINDU 09:11 miracfoto: slm 09:11 dirhelek: selam leventozbakir 09:11 spasiba: tro mail. 09:12 hindistandaki_genc: dirhelek Hindu deyil Turkum Ben. 09:12 dirhelek: ha ha biliyorum da ismin cok uzun napiiim,,,hem kimse kusursuz degildir 09:13 dirhelek: gercekten hindistan da misin? 09:13 leventozbakir: ozcan a hindu demeyin polemige girer,kontorleriniz gider 09:14 dirhelek: ?ne kontoru? nasil gidiyoo? 09:14 hindistandaki_genc: dirhelek Sana kusurlusu demedim. Sadece TEmsilen koydugum bir nick bu . Evet Gercekten hindistandayim. 09:15 dirhelek: kusurlu derken senden bahsetmistim beeeen 09:15 hindistandaki_genc: leventozbakir Dostum ben polemige Girecek kadar Abdi olsam burda ne isim var. Gider siyaset yapardim. 09:15 dirhelek: saka yapiyorum kizmayasin sakin? 09:15 hindistandaki_genc: dirhelek ne gibi Kusurluyum ? 09:16 dirhelek: bak! girdi bile? hakliymissin leventozbakir? 09:16 dirhelek: ha ha ha ha 09:17 dirhelek: h.genc, ben de Cin deyim yani senin gibi gurbetteyim. 09:17 leventozbakir: ama ozcan sana her o şekilde selam verenle aynı muhabbet.daha pratik bi yol bulalım. 09:17 hindistandaki_genc: dirhelek Kusura bakma O zaman. Ne yapalim Bizim espiri anlayisimiz seninkinden farkli demek 09:18 dirhelek: leventozbakir, kontur derken soldaki kutuda rakamlar var onu mu kastediyorsun? lutfen acikla? 09:18 hindistandaki_genc: leventozbakir Ya dsotum ne yapsam Kendime Bi sekreter mi ? bulsam . 09:19 hindistandaki_genc: dirhelek Ooo kapi komsumuz sayilirsin. Ne isin var orda. Ogrencimisin yoksa is amaclimi.? 09:19 leventozbakir: dirhelek evet.ozcan fena olmaz. 09:20 dirhelek: is amacli .ogrencilik caglari gecti.esprilerin naftalin kokmasindan anlamaliydin 09:21 hindistandaki_genc: dirhelek Dogru diyorsunda Naftalinin kokusunu unuttum, Zeytine hasret peynire ozlem cekiyorum. Ah vatanim ahh ahh.! 09:21 troublemaker_: i ve found out a reason for me to change who i used to be and the reason is . 09:21 dirhelek: leventozbakir da bekliyoruz kismetse yakinda 09:22 dirhelek: oy oy oy.acemi seniii 09:22 dirhelek: ben iki aydir burdayim dolabimda halen bir aylik sucuk, taciroglu peynir ve siyah zeytinim var naaaabeeer? 09:23 dirhelek: burda olmadigini bildigimden bavulumu bunlarla doldurdum 09:23 forgetful: Günaydın arkadaşlar Credim 25.e çıkmış offf seviyorum ben bu BURAK.ı yahu. 09:23 troublemaker_: spa check yuor private. 09:23 hindistandaki_genc: dirhelek Esek sucugunu bile ozledim. Herseyi ozledim 09:24 dirhelek: h.genc yarin pazar, kahvaltiya bekliyorum 09:24 leventozbakir: dirhelek ne bu dizi film ağızları.taaa çinden bile sacma dizileri mi takip ediuyusun? 09:25 dirhelek: hangi dizi? ben turkiyede iken bile hic bir diziyi seyretmezdim?sadece cnbc-e dizileri haric 09:25 hindistandaki_genc: forgetful gunaydin. Benim Credim hep 20'de. Kime tessekur ediyim. 09:26 leventozbakir: oy oy oy deyince ben de karıstırdım. 09:26 hindistandaki_genc: dirhelek adres ver yola cikiyorum. 09:26 dirhelek: leventciim .uzun sureli yurtdisinda kalip turkce konusmayinca belki ondan takiliyorum 09:26 forgetful: bilmem ki hindistanlı sen zaten kredide ölümsüz değilmisin? 09:27 hindistandaki_genc: leventozbakir Agir bir cevap oldu ama Yeterli dimi ? 09:28 hindistandaki_genc: forgetful Ne biliyim forgetful Olumsuluk Allaha mahsus. Ama benim cRedim'de hic bitmiyor 09:28 spasiba: tro priv. 09:31 nefertiti: offf kredim yükselmiş Your Discussion Board Credit 21/22 kime teşekkür etmeliyim sağol burak moderatör ve diğerleri 09:31 nesquik13: kalimera folks 09:34 hindistandaki_genc: nefertiti Hicbirinizi anliyamiyorum! Ufak seyler size buyuk mutluluklar verebiliyor! Ha 20 ha 22 ne fark eder. benim hic bitmiyor ama gene mutlu deyilim! 09:36 nesquik13: maharaj nedir bilen var mi 09:36 nefertiti: sen anlamazsın hindistanlı kardeş 09:37 leventozbakir: kacırdım sanırım hindistanlı genc.ama ben ağır bişiy de gormedim.Bana ağır cevaplar vermeyin küsüveririm valla 09:37 nari_hava: günaydın board sakinleri 09:37 laylayloom: "Konuşmayı, yürümeyi, yiyip içmeyi, giyinmeyi bize ilk öğreten annemizdir." bunun ingi nedir? 09:38 hindistandaki_genc: nari_hava Gunaydin ! 09:38 hindistandaki_genc: nefertiti Neden arkadasim ! 09:39 nefertiti: hindistanlı yenisinde ondan yoksa anlardın bu kontörlerin ne kadar kıymetli olduğunu 09:40 macushla_1: GÜNAYDINNNNNNNNNNNNLARRRRR! KAYİFLER NASIL MİLLET.HEPİNİZİ KUCAKLIYORUM.SEVDA MERHABA 09:41 nefertiti: merhaba alper nasılsın? 09:41 troublemaker_: spa 09:41 nari_hava: ya arkadaşlar kime neye göre kontör limiti yükseldi bemim 20 hatta 18 nildigim kadarıtyla boarda en sık kim girerse onun ki yükselecekti ee ben hep burdayım ama haksızlık bu ya çifte standart bu şik 09:42 hindistandaki_genc: nefertiti Benim hic bitmiyor konturum neyi anlamam lazim Credim hep 20'i. 09:43 nefertiti: yapma yahu bi copy paste yapta bakalım hintli 09:43 macushla_1: biraz başım ağrıyo dün gece fazla kacırmışım galiba onun dışında iyiyim ya sen?-ya benim bir kontorumu kim aldı yetkililer yok mu ya 19 yapmışlar sevda yoksa sen mi aldın P 09:44 laylayloom: "Konuşmayı, yürümeyi, yiyip içmeyi, giyinmeyi bize ilk öğreten annemizdir." bunun ingi nedir? ltfnn yardmm . 09:44 nefertiti: evet sendekieleri bana vermişler alper kim dedi o kadar çok iç diye sana ? 09:46 spasiba: tro mail & priv. 09:47 macushla_1: yüreğim söyledi sevda,ya ben bu sefer harbiden aşık oldum öncekiler gibi gönül eğleme işi falan değil kıza gidipde kendimi ifade edemiyorum ne yapacam bilmiyorum 09:49 nefertiti: hani beni seviyodun ? kimmiş bu şanslı kız alper? 09:50 leventozbakir: The first teacher of speaking,walking,eating,drinking,dressing up is our mothers gibi bi deneme yapsam laylaylom? 09:50 nefertiti: hem ne var canım söle bi çırpıda bitsin yoksa hiç söyleyemezsin 09:50 hindistandaki_genc: nefertiti Arkadasim sana neyi nasil ispatliliyim istersen arka arkaya 20 kere 30 kere yaziyim Bitmiyiro sabahtan beri yaziyorum. Size yalan soyleme ihtiyaci hissetmiyorum ayrica ! 09:51 mylove: good morning friends how is it going topic is love ha 09:51 hindistandaki_genc: leventozbakir bundan iyisi can sagligi ! 09:51 nefertiti: hiti bak arkadaşım ben şaka babında söylemiştim çok agresifin ve bunu sana yakıştıramıyorum haberin olsun 09:51 leventozbakir: 09:53 macushla_1: sevda seni de seviyorum tabi en çok seni seviyorum kız o kadar güzelki iktisat 1. sınıfda okuyo allam allam bir içim su yaw iç iç daha da susuzluk çekersin 09:54 nefertiti: ALPER o kadar güzel yani varmıymış onun hayatında biri peki öğrendin mi? 09:54 hindistandaki_genc: nefertiti Yok arkadasim Hayir . Inanmamis gibisin. Levent'e dahi burda bir cok insan bilir bu isin yontemini buldum bitmiyor ! hep credit board 20 duruyor 09:54 laylayloom: aa levent şindi gördm yazdıını.çok teşkr ederm! 09:55 nefertiti: ya banane kaç kontörün olduğundan be kardeşim yahu azalmıyosa azalmıyo madalyamı takalım onumu istiyon strese sokuyon sabah sabah 09:57 SELMANCAN: selam kontur almak isteyen varmı numarasını versin transfer edeyim 09:57 hindistandaki_genc: nefertiti Of off. Sana sadece var dedim Sen gerekce sordun bende soyledim. Ya bu KanaLa akli basinda'lar sayiyla mi geliyor. 09:57 macushla_1: benim tahminimce o kadar şirin bi kızı boş bırakmazlar ama belli de olmaz yani inşallah pazartesi günü işi bitirmeyi düşünüyorum ama işte o kadar güzel ki korkuyorum 09:58 mylove: macushala .it is misleading someone of façade you should look in her heart 09:58 forgetful: of speaking = konuşmanın olmuyor mu levent 09:59 leventozbakir: rica ederim laylaylom.modifiye edenilirsin cumleyi.ya arkadaslar adrenalininizi board harici bi yerlere saklar mısınız? 09:59 SELMANCAN: neyse gelelim mevzuya "chippement" ne demek arkadaslar ben hic bi yerde bulamıyorum bi müsterinin mailinde yazıyo adam ya yanlıs yazdı.indirimle ilgili bi sey olmalı ama. 09:59 leventozbakir: forget lutfen yanlış gorduklerinizi duzeltin? 10:01 forgetful: Levent olm ciddimisin geyik mi? bu aralarda fazlaca geyik yapılıyr ya hanee mod gibi konuşup? 10:01 leventozbakir: nasil kuracaktık cumleyi teacher to speaking diil herlade 'konusmayı' yapmak icin.Ben cevap gelmeyince kendi denememi yapıyorum.Siz de tamir edin cumleyi yanlışlık gorduunuz zaman 10:02 macushla_1: mylove haklısın görünüş yanıltabilir ama her zaman ilk adımda fizik gelir tanımadıgın insanlardan fiziki görüntü ile etkilenirsin gerisi sonra gelir 10:03 dirhelek: selaaaam 10:03 leventozbakir: ben yalakayım abi esas amacım şu aynı geyigi okuyup durmaktan bıkıyorum abi.birincisi kontorle ilgili herkesin yaptıgı geiykler.ikincisi de bu ara hindistandaki genc in hintli diilim turkum muha 10:04 SELMANCAN: macu durdugun hata kardesim nesinden korkuyorsun ki seni dovecekmi sanki.en fazla reddeder.ama reddetsede artık sen onun icin varsındır.yani en azından senden haberi olmus olur.hic bilmemesinden iyi 10:04 leventozbakir: muhabbeti.ozcan zeki bi adamsın sen.en iyisi siyasete başla. 10:05 mylove: our mother had taught us to speak , talk. 10:06 nefertiti: bana bak hintli sen ne diyorsun ha kimsin canım sen yanisin demi bilip bilmediğin tanıyıp tanımadığın insanlar hakkında doğru konuş yoksa konuştururlar söliyim ok cvp yazma bu lafın üstüne 10:06 mylove: macuska yaşlanınca ne yapacasın , dış görünüşünden sıkılacakmısın , ama dış görünüş tabiki önemlidir , güzel görünmek bir sabattır 10:07 SELMANCAN: chippement ne demek bilen varmıııııııııııı 10:07 dirhelek: nefretttiti, o sadece evini ozlemis lutfen biraz hosgorun 10:07 mylove: sanattır 10:08 nefertiti: evini özlemişse dirhelek özverili olsun ne demek istiyor herşeyi ta gidip nerden tutup geri koyuyo önüme 10:09 macushla_1: eyvallah be selmancan harbi canmıssın be.dogru soyluyosun yaparım abi ben bu işi acayip gaza geldim bu arada-aloooooo sevda nere kayboldun yoksa kıskandın mı 10:09 dirhelek: bosveer, bu arada cok hos bir ismin var, 10:09 hindistandaki_genc: dirhelek Arkadasim Bosver Hosgoruyorum onlari ben. 10:10 no_o_ne: günaydın arkadaşlar selmancan, chippement yazılışının doğru olduğundan emin misin? benim sözlükler de tanımadı. nerede geçiyor? 10:10 nefertiti: sağoö dirhelek sende yenisin galiba hoşgeldin s 10:10 hindistandaki_genc: leventozbakir seninle bir parti kuralim hocam biz ! adi Sesli Parti olsun acalim partiyi sonra kapatalim maksat parti acmak olsun. ! 10:10 dirhelek: h.genc bu arada ne iicn ordasin soramadiydim? 10:11 nefertiti: çok kıskandım alper yahu ne yapsak bilmiyorum kim o kız göster yolcam saçını başını D 10:12 dirhelek: sagol nefertiti,keske bende TUTANKHAMON felan secseydim ne gusel piamitler yapar, birbirimizi mumyalardik ha? 10:12 leventozbakir: mylove ama ilk öğreten diyo ya cumlede? 10:12 forgetful: The first teacher of speaking,walking,eating,drinking,dressing up is our mothers gibi bi deneme yapsam laylaylom? yanlış oldu ;LAY sana yardım edicem bekle işim bitsin 10:12 leventozbakir: olabilir ozcan 10:12 laylayloom: forget bekliorum 10:12 SELMANCAN: bi sye deil gozum simdiye kadar ne kazandıysam cesur ve dalagıdısındayani acıksozlu olmaktan kazandım sana da tavsiyem budur.bu arada soruma cevap verin lutfen "chippement ne demek 10:13 macushla_1: sevda hak veriyorum sana ama ne demişler bir erkeği bin kız ister bir kız alır valla kızı sende bi görsen saçlarını yolmaya kıyamazsın neredeyse beline kadarbiraz abartılı oldusacları va 10:13 nari_hava: mtlove hakikaten güzellik bir sanattır şahsen ben benden daha güzel biriyle çıkmam bilmiyorum herhalde kompkleks yaparım surekli onu başkalarına kaptırma korkusu olurböyle bir tecrübe yasamadım amaP 10:13 dirhelek: cip adam demek tabiki yani orumcek adam gibi? 10:14 no_o_ne: selmancan. selam.az önce dedim ki, kelimenin doğru yazıldığından emin misin? nerede geçiyor acaba? 10:14 hindistandaki_genc: dirhelek Burda universite okuyorum ayrica. Ozel bir okulda tekrar micrsoft muhendisligi egitmi aliyorum. arti ingilizce. 10:15 dirhelek: guzellik sanat falan degil! modaciilarin uydurdugu sacmalik 10:16 hindistandaki_genc: nari_hava 10:16 SELMANCAN: selam no_o_ne nasıl gidiyor.musteri aynen soyle yazmıs."Would you like to note our confirmation for chippement about proforma N° 2005001" bencede bi yazım yanlısı var ama. 10:16 dirhelek: sadece uremek isteyen canlilar secici olan disi yi veya erkgi etkilemek icin imaj yaparlar o kadar! 85 yasinda nasil sanat yapacaksin merak ediyorum? 10:17 leventozbakir: shipment demek istememistir di mi? 10:17 no_o_ne: sağol selmancan, iyi gidiyor googlede iki yerde geçiyor.biri fransızca. biri de onunla ilgili yardım istiyor 10:19 SELMANCAN: adamlar zaten faslı fransızca asıl dilleri kesin fransızca yazıp ingilizceye cevirdiler translator sitelerde oda boyle abuk bi sey oldu 10:19 no_o_ne: google'dan aratınca ilk çıkan mesajda bi mail adresi var. istersen ona bi mail yazıp sor selmancan. 10:19 nari_hava: ne gülüyorsun be özcan ama öle zaten ben yakışıklı güzel gibi kavramlara pek inanmam önemli olan karizma iç güzellik bence neyse bu arada dirhelek one öle be üremek müremek sende olaya çok ilkel yakla 10:19 hindistandaki_genc: Arkadaslar aranizda Fransizca bilen varmi ? 10:20 dirhelek: nari,,ama gercek oyle. 10:20 hindistandaki_genc: nari_hava O zaman Ya senin'de cok guzel olman lazim yada aradigin kisinin kalbinde oyle ! 10:21 laylayloom: "Niçin Okuyoruz? " burdaki okumak fiilinin ingi nedir? 10:22 SELMANCAN: ok no_o_ne ben bi bakayım suna google den tesekkur ederim. 10:22 dirhelek: selmancan.o shipment demek istemistir sevkiyat anlaminsa , sanirim 10:23 no_o_ne: rica ederim. fransızca-ingilizce online çeviri yaptım, aynen verdi. kolay gelsin. 10:23 leventozbakir: study, attend to school, gibi bişi olur mu? 10:24 SELMANCAN: yok daha o seviyede deil dirhelek daha siparislerini yeni onaylıyorlar ve olayın oncesinde bazı mallar icin indirim istediler bizde biraz indirim yapmayı kabul ettik zanndiyorum bu indirimle ilgili 10:24 paradox: selam 10:24 nefertiti: alper kızı kaçırma derim ben bak sölemedi deme -dirhelek o erkek olmas valla nefertiti bayan D 10:24 nefertiti: selam paradox 10:25 no_o_ne: açıköğretim sınavları nasıldı selmancan? iyi deçmiştir inşallah. 10:25 paradox: milet yardim gerekir . niye ben CREDIT cikiyo nasil onu yok ede bilirim 10:26 laylayloom: "Niçin Okuyoruz? " burdaki okumak fiilinin ingi nedir? 10:26 paradox: selam neferiti 10:26 hindistandaki_genc: no_o_ne Fransizca'n varmi ? 10:26 macushla_1: bakalım sevda hayırlısı 10:26 dirhelek: nefertiti ,elbette biliyorum bayan ismi oldugunu .zaten bayan nayana niya mumyalasalim ki? hos deeel? 10:27 SELMANCAN: gayet iyiydi no_o_ne zaten daha once aldıgım dersler hep hic calismadan girdim ama hepsini gecerim.umarım seninkide iyi gecmistir 10:28 macushla_1: herşey olacagına varıyor sevda ama eger olursa bu kızı bırakmam kesin evlenirim 10:28 nari_hava: pişşştt laylom ordamısın bişi soracagım 10:28 troublemaker_: 2. Dunya Savasinda 2 yahudi almanlara esir olmustur.Bunlardan biri digerine kendilerine ne yapacaklarini sorar.O da baslar anlatmaya 10:29 laylayloom: nari burdaım 10:29 troublemaker_: 2 ihtimal var ya bizi oldururler yada esir kampina yollarlar. Oldururseler sorun yok kampa gidersek 2 ihtimal var ya kursuna dizilriz ya da gaz odasinda olduruluruz. 10:29 troublemaker_: Kursuna dizilirsek sorun yok gaz odasina gidersek 2 ihtimal var bizden ya sabun yaparlar yada kagit. 10:29 forgetful: okumak= read lay 10:29 no_o_ne: laylay. onu neden eğitim görüyoruz olarak çevirlelim. selmancan, benimkiler de beklediğimden iyi geçti. hepsinden geçicem herhalde. hindistandaki genç, fransızcam yok denecek kadar az. 10:29 troublemaker_: Sabun yaparlarsa sorun yok kagit yaparsalar 2 ihtimal var ya gazete kagidi oluruz yada tuvalet kagidi. Gazete kagidi olursak sorun yok tuvalet kagidi olursak iste o zaman . yandık 10:30 laylayloom: forget bak ben bunu hiç düşünememiştim P 10:31 nefertiti: dirhelek alper hadi haıylısı canım işallah olur 10:31 laylayloom: noone yane why are we having education? mu olcak? 10:31 no_o_ne: "why are we taking education" olabilir belki laylay. 10:31 hindistandaki_genc: troublemaker_ Cin iskencesi diye bir kitap var onu okudunmu ? 10:32 no_o_ne: having education da olabilir laylay,, emin değilim. 10:32 hindistandaki_genc: no_o_ne parlevu franse ? 10:32 troublemaker_: hindis. okudum cok ii bilirim nasıl yapılır uzmanlık alanım diebiliriz 10:32 dirhelek: h.genc bi de taocu sex var oonu da okusun. 10:33 SELMANCAN: no_o_ne buldum galiba chipped yontulmus anlamına geliyo chippement da zannediyorum duzeltilmis yani revised anlamında kullanılmıs. 10:33 no_o_ne: komsi komsa hindistandaki_genc o kadar uzun zaman oldu ki, yazılışını bile unuttum 10:34 no_o_ne: güzel bi mantık selmancan, tebrik ederim 10:35 dirhelek: hint.burada aksam oluyor.cok sikici.sen napiyorsun orda? 10:36 hindistandaki_genc: troublemaker_ Adam 21 sene iskence cekmis . No_o_ne anlamadim yazdigini sorry . 10:37 nari_hava: ay pardon laylaylom işim vardı yeni gördüm diyecektim ki sen sms sitesi vermiştin mırcturk mu ne onu birdaha alabılırmıyım birde o site proxy ayarı istiyordu o nedemek? 10:38 laylayloom: nari hava oraya girilmio bilmiom nedenini geçici olark servis dışıymışş. 10:38 hindistandaki_genc: dirhelek dur yaa daha hindistandan saat 1'i 7 di geciyor oglen yeni oldu burda. orda olsa olsa 1 saat fark vardir. Ne yapiyim web sitesi tasarimi yapiyorum hindistan ile ilgili 10:38 no_o_ne: hindistandaki_genc, biraz anlamına geliyordu sanırım. aklımda kaldığı şekilde telaffuzunu yazdım 10:39 no_o_ne: laylay. sen dönem ödevinle mi uğraşıyorsun? kolay gelsin. 10:40 dirhelek: 3.40 saat .nbileyim yaaa .hava kapali icime bi agirlik coktu .evi ozledim.cinlilerden biktim. 10:40 nari_hava: laylaylom başka sitebiliyonmu öle beleş sms imkanı sağlayan 10:40 laylayloom: noone efet. valla aşırı derecede zorlanıorum ama olsun 10:40 hindistandaki_genc: no_o_ne Ben 6 sene kaldim fransa'da Babam orda calisiyordu. Su anda hindistandayim. dogru durust bi turkiyede kalamadim. 10:42 laylayloom: nari bilmiorum ama bi arkadaşım biliodu galiba sorarm ben ona bak yinede aklında bulunsun http//www.mircturk.com/sms.html adres buydu 10:42 no_o_ne: anladım hindistandaki_genc. hindistanda ne yapıyorsun? ticaret mi? 10:43 hindistandaki_genc: dirhelek cin'lilerde pis'mi bu hintliler gibi. Bunlar kadar pis insan gormedim. Ama burda birkac tane cinli arkadasim var hepsi entel 10:44 nari_hava: ok yallay valla iyi olur yani site kontörlü telefonum kontörlü bıktım ya tum gun internetteyım varı cep telimin kontorlerini tasarruflu kullanim dimi bak senden haber bekliyom laylom 10:44 no_o_ne: işin zor laylay. o kadar şeyi ingilizceye çevirmek kolay değil. ne zaman teslim edeceksin ödevini? 10:45 hindistandaki_genc: no_o_ne Burda universite okuyorum muhendislik. arti microsft'un burda ozel egitim kamplari var orda muhendislik egitimi aliyorum. arti ingilizce kurslarim var. arti club'larim cok yogun bi hayatim v 10:45 leventozbakir: orada proxy ayarlarının tarifi var.yapmak kolay ama bende olmadı. 10:45 dirhelek: sanmam, o konuda hintlilerin eline kimse su dokemez ama bunlarin ki biraz bize benziyo.yere cok tukuruyorlar ve ben bundan nefreeeet ediyorum 10:46 leventozbakir: dirhelek cevabını ben de bekliyorum. 10:46 laylayloom: nisanın sonunda noone daha zaman var ama 2 tane dönm ödevm var ve ikiside türkten-inge 10:47 dirhelek: leventozbakir/ ne cevabi? sory 10:48 leventozbakir: cinlilerin temizliği hk. 10:48 no_o_ne: hindistan bilgisayar, yazılım konularında çok ilerideymiş h_g. dubaideki ticarti de onlar yürütüyormuş. yani hindistan, birçok konuda gizli dev. değil mi? 10:48 dirhelek: cinlilerin entellikleri konusuna gelince .sanmam.sadece inek diyebiliriz .yani renksiiz .kavga etmeyen, ne biliyim sikicilar iste 10:49 dirhelek: levent,,pis diyecektim ama vazgectim.cunku aklima istanbul geldi de 10:49 no_o_ne: Allah kolaylık versin laylaycım. keşke zamanım olsa da sana yardım edebilsem. bugün bile çalışıyorum 10:50 leventozbakir: evet hintlilier de hic fena diil diye duyyuyorum ben de.bi de dalsim vardı hintli 10:50 dirhelek: konturum bitiyo.hepinize kucak dolusu muckkkk. 10:50 hindistandaki_genc: dirhelek Alisma lazim . Ben herseye alistim ama en buyuk problemim yemek problemi burda ? hep ac geziyorum anca varsa yoksa Mc danalds, Pizza hut, dominos pizza . Akraba olduk bu is yerleri ile. 10:50 nefertiti: sanada mucks dirhelek D 10:51 leventozbakir: ozcan sen yeditepe de muh.okuyosun.ama hind.da napıyosun nasil ben anlamadım.gorusuruz dirhelek. 10:52 dirhelek: son soz butun renkler ayni hizda kirleniyordu.birinciligi beyaza verdiler! kimin dizeleri bilin bakalim entel danteller.mingtian jian.zai jian, peng youmen 10:52 laylayloom: "we should learn more things for make our family, nation, people useful." bu cümle doru mu? 10:53 leventozbakir: diil.for make/to make nationla people ın arasına and koyarsan bi de belki biraz daha iyi olur 10:54 sariyildiz: Güreş ata sporudur 10:54 hindistandaki_genc: dirhelek kendine iyi bak. tabii bakabilrsen ! 10:54 no_o_ne: for being useful toemin değilim our family, nation, people. daha iyi gibi sanki. 10:55 hindistandaki_genc: no_o_ne evet haklisin . hindistan yazilim devi ! 10:56 laylayloom: tşk levent ve noone! saolun. 10:56 leventozbakir: dirhelek yahoo na mail attım 10:57 hindistandaki_genc: leventozbakir onu'da nerden cikardin. ben new delhi universitesinde okuyorum. 10:58 leventozbakir: ozcan benim amerikada muh.arkadasim anlatıyodu da amerikada bil.muh. işleri tıkanmış hindistana tasınmaya baslamıslar d 10:58 leventozbakir: die anlatıyodu. 11:02 no_o_ne: rica ederim laylay. arkadaşlar, hepinize hoş sohbetler. ben işimin başına dönüyorum. 11:02 hindistandaki_genc: leventozbakir zaten amerika tum filolarini buraya kurmus. hem isci ucuz hemde maliyeti cok az. Aklin yolu birdir. Bilenler burda toplaniyor bilgisyar konusunda. 11:05 leventozbakir: laylay kolay gelsin sana bak ben çok iyi diilim ama elimden geldiince yrdm etmeye calısırım.sen forumdaki yazdıın bolumden yapamadııncumleleri buraya yaz ozcan sen de yrdm edersin di mi? deneyelim 11:07 bakar61: hi 11:07 hindistandaki_genc: leventozbakir arkadasim elimden geldigince yardim etmeye calsirim! ama fransizca ile ilgili her konuda yardimci olmaya calisirim ! veya hintce, 11:07 hindistandaki_genc: bakar61 hi 11:08 laylayloom: ok levent yazıorum o zaman yapamadıklarımı "işte okullar bu gereksinimden doğmuştur" bunn ing? 11:08 leventozbakir: meraba bakar61,,ozcan tu ju se kom se nasıl yazılıyosa 11:09 hindistandaki_genc: Le Mosye de part . anlamini arastir senin icin bu . 11:11 hindistandaki_genc: Jo matem Olalala ! 11:12 laylayloom: neyse ben bi bir saat veya yarım saat sona geri gelirm herkese ii sohbetler! 11:13 hindistandaki_genc: laylayloom bye . 11:13 repac78: evet hindistan uzak doğunun bilgi işlem devi 11:13 leventozbakir: ok laylaylom. 11:13 merhaba: kealhe 11:14 leventozbakir: arastırabileceğim bi yer yok ozcan ne demek? 11:16 hindistandaki_genc: Olabilir efendim manasinda 11:17 hindistandaki_genc: repac78 Orda yasiyorum ve gozlemliyorum. Test ettim onayladim. Burasi Teknoloji fukarasi. Bilisim cenneti. 11:19 merhaba: baycan 11:20 spasiba: hasan 11:20 spasiba: sen zaten başlamışsın be repac 11:20 repac78: selam 11:21 repac78: ben avustralia dan biliyorum 11:21 repac78: hintlilerin hepsi 11:21 repac78: it okuyolar 11:21 repac78: efendim spasiba 11:22 spasiba: ya repacım sen olayı aşmışsın be güzelim 11:23 repac78: herhalde o bitli hintlilerle 1 sene okudum ben 11:25 hindistandaki_genc: Evet genelde bur IT okurlar ama msce mse vs. bunlarda cok burda 11:26 no_o_ne: tekrar merhaba. "vergi levhası" nın ingilizcesini bilen var mı? 11:29 hindistandaki_genc: no_o_ne " Verging Levahing" olabilrimi 11:30 hindistandaki_genc: leventozbakir uyuyormusun ? 11:30 no_o_ne: hindistandaki_genc, senin hintçe, ingilizce , fransızca fena karışmış 11:30 macushla_1: tax signboard olabilir sorunun cevabı 11:32 hindistandaki_genc: no_o_ne gercekten'de ya. Bazen fransizca bazen turkce bazen hintce bazen ingilizce hepsini kullaniyorum. . 11:32 leventozbakir: uyumuyorum da herseye 'atmak' da istemiyorum.ama tax sheet diye deneyebilirim sansımı. 11:32 leventozbakir: nerde ya cevirmenler.? 11:32 no_o_ne: signboardda afiş, etiket anlamları da geçiyor. onun için karar veremedim. 11:32 dagonett: duty signboard diye biliyorum ben 11:33 leventozbakir: ok dagonett. 11:34 nefertiti: dagocan naber güzelim ? 11:34 no_o_ne: ben de ingilizce kursuna giderken espri olsun diye evdekilere "ben gidiyoring " falan derdim. o aklıma geldi şimdi 11:35 dagonett: iyidir nefer senden naber? 11:36 nefertiti: eh işte idare eder 11:36 macushla_1: dago vergi tax olarak mı kullanılıyo yoksa duty mi hangisi ben normalde tax diyorum ama yanlışlık falan yapmayalım müşterilere karşı 11:37 leventozbakir: 5 dakka sonra vergi levhasıyla ilgili kesin bişiy bulacam size bekleyin. 11:37 no_o_ne: dago ve macushla. ikinizin önerilerini de google'a sordum. en çok "signboard tax" olarak geçiyor. teşekkürler. 11:37 hindistandaki_genc: Turkiyede ingilizce ogrenmek cok zor 11:39 dagonett: genelde tax olarak ama duty de kullanılıyor sanırım signboard tax dense daha doğru olur. önemli değil yakarish anytime; 11:40 laylayloom: " İşte okullar bu gereksinimden doğmuştur." bunun ingilizcesi nedir ltfn yrdmm 11:40 nari_hava: niye kine özcan ne zorluğu var tr de ingilizce ögrenmenin 11:41 dagonett: ı gotta go . have a nice day. 11:41 nefertiti: ay canımşarkı sölemek istiyo ama ban vardı demi neyse başka bahara D 11:41 hindistandaki_genc: nari_hava arkadasim . Because Turkiyede ogretmen turk ve sen takildigin yerde sana hemen yardimci oluyor, ikinci olarak ingilizce ve diger butu diller nankordur. Konusmadan ogrenilmez.! 11:42 nefertiti: bye dagocum kolay gelsin take care! 11:43 macushla_1: ya başımın ağrısı bi türlü geçmedi 11:43 no_o_ne: this is the cause why schools were constituted. Bu, okulların kurulma sebebilir. olabilir mi acaba laylay? 11:44 no_o_ne: güle güle. sana da iyi günler dago. 11:44 laylayloom: olur noone olurr .teşkr ederm!. 11:45 nefertiti: alper gripin soda limon karıştır ve iç canım ii gelir 11:45 nari_hava: hımm ee diger memleketlerde öğretmenler ingiliz yada amerikalımı oralarda sistem böylemi yani ingilizce dersine ingiliz hoca bilmem yani ilk başlarda biraz anlaşma zorluğu yaşanır dimi bana öle geliyo 11:45 no_o_ne: macushla. reiki bilir misin? ellerini yıka, zihnini boşalt ve ellerini başının ağrıyan yerinde 5-10 dakika beklet. 11:46 no_o_ne: riciderim laylay ; 11:47 macushla_1: tamam sevda tesekkur ederim hemen yapıyorum 11:47 macushla_1: yok no o ne ben oyle entel işlerle ugraşmıyom ya 11:47 leventozbakir: ya no_o_one pardon ama ben reikiden nefret ederim. 11:48 nefertiti: rica ederim alper yanlız gripini açıp içini boşalt heyyyyy 11:48 nari_hava: no_o_ne raikimi allahı m ya ne ental dantel bir bord dünde nlp bilen biri bardı ee başka yogo v.s bilende vardır şimdi cık cık cık 11:49 hindistandaki_genc: nari_hava Burda ogretmenler ingiliz olmasa bile anlasmak zorunda kaliyorsun. Bilmedigin bir seyi anlatmak icin ingilizce konusuyorsun. bakkal'dan ekmegini ingilizce istiyorsun. Vs. hersey'iyle. 11:49 leventozbakir: gerizekalının biri bornovada bi tabela asmıs.3.dereceden reiki uzmanı-tedavisi olmayan hastalıklara cozum buluyorum diye.fıkaranın umitleriyle oynuyo herifler sinir oluyorum. 11:49 nefertiti: alper? anladın mı? 11:49 nefertiti: ALPER! 11:49 no_o_ne: saygım sonsuz arkadaşlar. ben de yapmıyorum. babam ilgileniyor ve gerçekten işe yarıyor. vücuduna kimyasal bir madde almaktansa neden daha doğal ve kolay yollara başvurmayalım ki ; 11:51 no_o_ne: nari_hava. yoga değil ama hipnotizma, radyestezi, fitoterapi, reflexoloji. bunlar hakkında bilgim var. 11:51 hindistandaki_genc: arkadaslar nedir bu soylediginiz bir tanimini yaparmisiniz ? 11:51 laylayloom: "Her çocuk için ilköğretim zorunluğu 6 yaşını bitirdiği yılın Eylül ayında başlar. Öğrenim çağına gelen çocuk l. sınıfa kaydedilir" bunun ingi nedir acabaaa? 11:51 macushla_1: sevda biliyoz herhalde içni boşaltcamızı 11:52 hindistandaki_genc: no_o_ne bende acaib bir boyun agrisi var ? biraz bilgi ver neyin nesi bu. gitmedik doktor kalmadi . 11:52 nefertiti: ondan değel canımm bi kere bi arkadaşıma dedim git sen tümüyle at asiytin etkisiyle şişip şişip patlamış tablet D 11:52 no_o_ne: leventozbakir. üçüncü dereceden reiki uzmanı mı? ilginç. 11:54 macushla_1: ehe ehe demek patlamış 11:54 no_o_ne: ben bilgi verecek kadar çok bilmiyorum reikiyi. az önce macushla'ya tavsiye ettiklerimi yap ve ilgini çekiyorsa google'dan araştır. benim ilgimi çekti ama,fazla araştırma yapamadımvakitfukaralığın 11:54 nefertiti: evet nasıl becerdiyse D 11:55 macushla_1: dur sen bunu bizim patrona da yapayım gripini patlatsın allah ne eglence olur ama 11:55 laylayloom: "When all of children are 6 years old, they begin to first class." böle bişi olabilir mi acaba aşağıda yazdığım şeyin ingilizcesi? 11:55 leventozbakir: valla ilginç.no_o_one.hatta bioenerji alınır/gonderilir gibi bişeyler de var tabelada.ben o uzmanı gırtlaklamak istiyom aslında.laylaylom sen cumleni cevir biz tamir etmeye calisalim. 11:56 no_o_ne: vaktim bol olduğunda alternatif tıpla ilgili tartışmaya katılabilirim ancak şu an yetiştirmem gerken işler var. görüşmek üzere. 11:56 nari_hava: Metafiziksel Düşünce Gücü, rüyalar, astral seyahat,telepati, telekinezi, durugörü, hipnoz, UFO'lar üzerine bilgiler konuşalım arkadaşlar olurmu ? yani daha doğrusu bilenler konuşsun ben dinliyim 11:56 nefertiti: heheh dene alperD 11:57 macushla_1: sevda seni msn ye kaydetmemin bi sakıncası var mı müsde var mıdır 11:57 hindistandaki_genc: benim Credinin bitecegi yok ben gidiyim 11:58 leventozbakir: laylaylom iyi olmamıs da bi deniyim ben birazdan kus.bakma benim de işim var. 11:58 nefertiti: et biliyonmu ki msn yi? 11:58 macushla_1: verirsen öğreniriz 11:59 nefertiti: prvt atıyımmmı alper? 12:00 nefertiti: alper forma gir canım 12:00 macushla_1: valla iyi olur 12:01 macushla_1: zaten ben formumdayım felaket hemde 12:01 nefertiti: hangi nickalper? ben seni göremiyomd forumda? 12:02 macushla_1: macushla_1 12:02 hindistandaki_genc: Bye sesli sozluk'culer . Gorusmek uzere .! 12:04 nefertiti: alper online olsana yahu yoksun forumda? 12:04 macushla_1: sevda kendine hiç eziyet etme ya benimkini buradan vereyim sana olmaz mı sen ekle 12:05 leventozbakir: GORUSURUZ OZCAN 12:05 nefertiti: olur 12:06 macushla_1: tamam online oldum 12:06 hindistandaki_genc: leventozbakir Kendine iyi bak dostum . 12:07 leventozbakir: sen de ozcan.pazartesi gorusuruz. 12:09 leventozbakir: ya bugun site cok yavas.surekli site bulunamıyo sayfasini goruyorum . 12:09 hindistandaki_genc: bak bu msn adresim belki ordan gorusuruz levent. ozcan_ibrahim_d@hotmail.com . Selametle kal. 12:09 mechul: beyler hayırlı günler.Karadelik manasına baktıma blackhole diye geçiyor.Öyle olmaması lazım başka anlamını bilen varmı.Uzaydaki karadelik Şimdiden saolun 12:09 macushla_1: sevdaaaaaaaaaaaaaa 12:10 _felsefi_: Herkese merhaba. 12:10 nefertiti: alper prvt 12:10 macushla_1: alperr83@hotmail.com 12:10 macushla_1: yolladım bile 12:15 leventozbakir: sen de ozcan.ben simdilik msn kullanamıyorum.başladıgım zaman haber veririm 12:16 no_o_ne: şu an ingilterede dulunan, bulunmuş ya da ingiliz ingilizcesini iyi bilen var mı? kumaş ticareti = drapery business yazsak ingilizler anlar mı? 12:19 chameleon06: günAydın kolay gelsin 12:19 nefertiti: alperrrrrrrrrrrrrrrr 12:20 macushla_1: sevdaaaaaaaaaaaa nere gittin 12:20 nefertiti: sen nere gittin asıl yahu 12:20 no_o_ne: sana günaydın, burada öğlen oluyor neredesin chameleon06? yoksa cumartesi keyfi mi yapıp yeni mi uyandın? 12:21 nefertiti: ben burdayım alepr 12:22 chameleon06: vAryA saatin fArkındA değilim a 12:23 macushla_1: sevda bende bilgisayarın basındatım ama sen bi bura bi msn basım döndü yafu 12:23 chameleon06: benim klAvye bozulmuş sanırım 12:24 chameleon06: neo nApıyon kardeş iş güç nAsıl 12:24 leventozbakir: noone bence alibaba ya gir,ya da bu ticareti yapan firmanın sitesine onların ne kullandigina bak.cok cesit kumaş var. 12:24 nefertiti: hahah alper iimisin sen yahu D 12:26 macushla_1: kafam karıstı sevda bi dur kusacam simdi 12:26 nefertiti: kus hadi 12:27 nefertiti: anladın alper D 12:29 suildur: laylayyyyy. burdaysan ses ver. 12:29 macushla_1: anladım gül 12:29 suildur: The child who s grown for education age is registered to school. The child CONTİNUES TO UPPER GRADE AFTER completing the first grade successfully, So, the child to go for an upper grade and reaches th 12:29 nefertiti: tamam anlaştık alper ne zaman alıyon beni D 12:30 suildur: 5th grade, and graduates with primary school diploma if the 5th grade s completed successfully. If a grade is not completed successfully, than that grade is duplicated. -bu duplicated pek hoş olmadı 12:31 laylayloom: burdayımmmmm 12:31 macushla_1: mesai bitiminde alırım seni gül hemen yanındayım 12:32 laylayloom: saol suil saol! 12:32 nefertiti: heheh oldu hep öle diyolar bekliom bekliom kimse gelmiyo yalançılar sizi D 12:33 laylayloom: ya bütün yazdığım şeyler ayağıma kabloların takılıp bilgisayarın kapanmasıyla gitti pöfff. 12:33 leventozbakir: lay lay o zaman first class yerine first grade'i de duzeltiesin. 12:34 leventozbakir: lay lay cok sakarsın 12:39 laylayloom: ' öff baştan mı yazcam şimdi ben hepsini.pöf ya pöf. 12:39 cerenbugdayci: slm millet nbrsiniz laylay ödev bitti mi benim daha 1 sayfa oldu bura takılmaktan 12:40 cerenbugdayci: ya bişi sorcam msj hakkı 25 mi yükseldi iyi olmuş 12:41 laylayloom: ceren slm.ne bitmesi demin bi sürü şey çevirmiştm bilgisayara.sonra ayağım bi kablolara takıldı hepsiiii gitti .benim hala 20 senin için 25tir o 12:42 macushla_1: slm ceren 12:43 cerenbugdayci: alla alla niye öle oldu yaf benim 25 tüh laylay çok üzüldüm bak o kadar emek vermişsindir geçen benimde öle oldu tekrar yazdım artık napim slm alper 12:43 macushla_1: nasıl gidiyor ceren anlat bakalım gerci benim kontor de 5 ama sen anlat 12:43 suildur: laylay. işletim sistemin/office kurtarır onları yaa. yok mu kurtarılmış belge? 12:44 cerenbugdayci: bugün çok iyiyim hava günlük güneşlik hemde bunaltıcı deil ama dünkü yazılı kötü geçti slm suil 12:45 laylayloom: suil ama ben not defterine yazmıştım ayrıca o dediklerin ne valla anlamadım 12:45 cerenbugdayci: oooo ben çok çok yazayım msj boşa gitmmesin 12:45 cerenbugdayci: ne anlatayım şimdi ben size çabuk söleyin 12:46 cerenbugdayci: ooo daha 18 msj var söleyin bişiler 12:47 macushla_1: ya anlat istanbulun plaka kodunu söle şehirler arası telefon kodu falan 12:47 cerenbugdayci: laylay senin dünkü yazılı nasıl geçti ya hoca ilk defa böle kazık sordu oysaki en kolay soru soran hocaydı 12:47 chameleon06: 25 olmuş A? 12:47 cerenbugdayci: ya alper doğru düzgün bişiler söle hem benim msj 25 e yükselmiş 12:48 cerenbugdayci: ooo slm chame nbr çabuk yaz çabuk 12:48 macushla_1: işe bak benimkileri almışlar millete dağıtmışlar, 12:48 cerenbugdayci: bak azıcık dk kaldı 12:48 suildur: eh be laylay. worde yazsaydın kurtarmıştın çoğunu 12:48 laylayloom: benm yazılı çok kötü geçti.sorularr accaip kolaydı ama 5 sayfadı.zamanım yetmedi.dikkatimi toplayamadım.70 felan alcam müthiş yanlışlıklar yaptm en anladıım konularda . 12:49 suildur: yazarak çalışmazsanız ingiliceyi öyle olur 12:49 cerenbugdayci: off laylay benimkide kötüydü hoca çok kazık bi parça vermişti ondan gidiyo puanlar ztn 12:49 laylayloom: suil ondan nassı kurtarılıo bi kere benim olmuştu öle bişi hala durumudur? 12:49 cerenbugdayci: ya napalım suil ya 12:50 cerenbugdayci: off valla laylay ben daha kötü bekliyorum inş kötü gelmez 12:50 cerenbugdayci: ooo daha 10 msj var yaf 12:50 laylayloom: suil ama çalışmamamıştım ohh olsun bana. öff o kadar kolaydı ki sınav. ceren ya şu parçaları anlamk çok zor oluo dimi. 12:50 cerenbugdayci: ne yazim ne yazim 12:51 cerenbugdayci: evet ya laylay bende çalışmamıştım hep bu internetin yüzündn 12:51 cerenbugdayci: üff işte yazılılar iyice düşmeye başladı 12:51 cerenbugdayci: yani notlarım offf 12:52 laylayloom: hehheh.geçen 2 gün net yoktu.çok kötü bişi ama ceren bişi yapamadım 12:52 cerenbugdayci: eskiden 94 alırdım mainden şimdi 88 12:52 chameleon06: iidir senden ceren msn vAr mı sen de 12:52 laylayloom: ceren ya benimde.ama türkçe notum yükseldi. 12:52 suildur: yok eğer çok eskişden olmuş bisi ise durcaını zannetmiorum. yani bulunur belki ama sen bulamazsın. gizli dosyalara falan bakmak lazım, sistemin içine vs. 12:52 cerenbugdayci: ah laylay ben okulda zor duruyorum biran önce eve gidimde interneti açim diye 12:53 cerenbugdayci: evet var chame 12:53 cerenbugdayci: benim daha kötü oldu hocayı biri şikayet etmiş hoca o yüzden berbat sordu 12:54 cerenbugdayci: 1 aldım türkçeden nasıl kurtarcaksam 12:54 laylayloom: suil zati o kadar önmli diil sadce merak ettm yane abim bulmasın da p günlüğüm dü 12:54 suildur: kızlar. bana ingilizceyi gerçekten kavratan öğretmenim, rahmetli sinan binbaşının, bi lafını hatırlattınız. çok yazarak alıştıurma yapıoruz deyince, beyniniz değil eliniz öğrenecek derdi. 12:54 bessamemuco: cumartesi gevezeleri 12:55 suildur: ceren. kitap oku kendiliğinden kurtulur 12:56 laylayloom: ya benim de müzik hocası taktı sözlüde 4 verip duruo ya herşeyi doru yapmamma rağmen. 12:56 cerenbugdayci: hoca daha da zorlaştırcam diyo konuşmuyorum artık o hocayla ya yaza yaza bitirdim kontörleri bu son kontör slm bes suil önceden hoca ne güzel kitap okutuyodu sonra kompozisyon olarak yazılıda yazdırıy 12:57 suildur: hehehehe discusiion board deil mübarek crying board. 12:58 laylayloom: hehheh suil çok güsel bi benzetme yaf 13:00 chameleon06: msn virüs yayıyomuş diye duydum dA ondAn soruyorum 13:01 chameleon06: harbiden bi güzin ablA lAzım 13:02 cerenbugdayci: suil işte öle yapıyodu işte o zaman havadan 30 puan alıyoduk biri şikayet edince kurunun yanında yaşta yandı hocanın kolay dediklerinden anca 70 alıyodum çok zor dedi 1 aldım ama snf çoğu 0 aldı 13:04 cerenbugdayci: gerçekten mi chame şimdi kompozisyon olarak kitaptaki serbest parçayı sordu ama kendi fikirlerimizi yazmıcaz serbest parçayı ezberlememiz gerekiyomuş öle diyo ztn dier sorularda bi yanlış olsun 0 pua 13:08 cerenbugdayci: iyi siz susun böle belki dönem ödevime bişiler yazma imkanım olur 13:09 selenwitch: ben geldim.yok öle susmak fln ; 13:11 cerenbugdayci: slm selen hoşgeldin nalsın ben iyiyim ama kötüyümde 13:12 forgetful: Chameleon evek msn.virüs yayıyor hatta beta.danger! 13:13 divane: selamlar 13:13 selenwitch: ya bende betayı silmeyi düşünüorum bikg sürekli kitlenmeye başladı ondanmıdr yani? hoşbuldum ceren cnm neyin war gene? 13:13 leventozbakir: nasıl yayıyı forgetful?mesela bizim kontrolumuz dısında olan bişiy mi bu?o zaman yuklemiim ben de. 13:13 divane: laylaylay nabersin 13:15 macushla_1: aloooooo millet gülü gören oldumu 13:15 macushla_1: nereye gitti bu kız 13:15 laylayloom: slm divane banlandınmı? bn iim sen nassın? 13:15 cerenbugdayci: aaa gerçekten mi amaa benimki beta peki napmalıyım şimdi ben ya benimki kilitlenmiyo ama selen yazaılım kötü geçti 13:16 sedaades: selam herkese,nasılsınız. 13:16 leventozbakir: selam sedaades ve divane 13:17 cerenbugdayci: slm divane slm seda ee söleyin 13:17 divane: tşkkür ben de iiyim. banı yedim geçenlerde 13:18 cerenbugdayci: yani napcaz şimdi şu virüs işini ya 13:18 divane: kaç gün var okulların kapanmasına.yani özgürlüğe ; 13:21 macushla_1: alooooooooo bişi sorduk sevda nerede 13:21 macushla_1: üldü mü bu kız ya 13:22 laylayloom: bilmiomki divane ama bizim okul erken kapancak geç açılcak onu biliom çünkü tamirat felan olcakmış.ben pek bakamıom buraya dönm ödevi ile uraşıom. 13:22 cerenbugdayci: ah divane bende o özgürlüğü iple hatta halatla çekiyorum ya ne zaman bitcek bu okul offf 13:24 divane: cerene sen okuyon? lise galiba 13:25 divane: ooooo lay kör istedi bi göz. allah verdi mavi lens sana beaaa uzuuuuuuuun tatil. ohh ne ala. 13:25 rockdream: yok yook karar aldım.Ya ben milletten daha iyiyim.Onlar hem ders çalışıyor hem dersaneye gidiyor yine bu kadar yapabiliyorum.Görecekler ama hepsini YENECEĞİİİMMMMMM. 13:25 cerenbugdayci: evet lise haz divane bıktım artık okuldan biran önce bitse ya 13:26 laylayloom: divane valla ben hiç düşünmemiştm bak uzuun bi tatil yapçam 13:27 cerenbugdayci: oh oh laylay yaşadın ya rock sen bize ne dmk istiyosun biz akılsızız da sen zeki mi alla alla 13:28 divane: ceren erken bıkmışsın. bu yol çok meşakkatlidir. bıkmak için çok erken. daha yıllar var önünde. 13:29 rockdream: ben sizden bahsetmiom ya sınıfımdakilerden bahsediom.Ne dersaneye gidiom ne ders çalışıom durumum fena sayılmas.Dersaneye gitsem onlar gibi ineklesem kesssin onları geçerim ya 13:31 cerenbugdayci: yok divane bu sene bitsin rahatlıycam okulumu sevmiyorum da seneye taşınıyoruz büyük ihtimal o yüzden rock sen kaç yaşındasın 13:32 dagonett: hey dio naber? napıyosun bakalım? 13:34 rockdream: birasdan sınava gideceeemmmm. 13:35 dagonett: iyi şanslar sana rockdream. 13:35 sedaades: ses ses 13:35 divane: iiydir dago.sen nasılsın? 13:35 sedaades: aha oldu deinden beri gidiyo sayfaya bişiler oluyo ya 13:36 cerenbugdayci: ne diyelim rock başarılar 13:36 dagonett: bende iyiyim dio çalışıyorum sen neler yapıyorsun okul nasıl gidiyor? 13:37 divane: c.tesi ve çalışmak . birbirlerine ne kadar ters kelimeler dimi ; aldı bi tez temaşı onlar uğraşmaya çalışıyom. 13:37 cerenbugdayci: haksızlık bu ya biz çalışıyoruz kötü alıyoruz başkalaarı çalışmadan iyi alıyo ya 13:38 divane: ceren kimsenin beynindeki kıvrım sayısı başkasınınkiyle aynı değildir. dert etme 13:38 sedaades: hadi ben gidiyorum kendinize iyi bakın,ya üniye girince de değişmiyo bu arada,yine çalış yine sınav,fazla umutlanmayınhadi çüs 13:38 dagonett: evet orada bir çelişki var ama yinede çalışıyorum işte hava da kötü zaten bugün gezme havası yok 13:40 cerenbugdayci: beynim durdu şu cümleyi nasıl derim 'onun sevimli görünüşünün ardında inatçı bir kişilik yatar ' çevirebilirmisiniz buna yakın olsada olur güle güle selen 13:40 divane: evet yafff. bu ankara havasının sağı solu belli olmuyo beaa. bahar geldi derken kış hala gitmedim diyo bazen.bende çıkmadım zaten dışarı. okulda kalmak en iyisi bugün 13:40 rockdream: herkese teşekkür ederim umarm iyi geçer. 13:40 cerenbugdayci: rock çalışmamışsan sanmıyorum ki iyi geçer 13:41 dagonett: çıkmam lazım hoşçakalın 13:41 cerenbugdayci: ben perşembe çalışmadım benimki kötü geçti dünkü sınav 13:42 divane: güle güle dago see u 13:42 cerenbugdayci: güle güle dago divane burda çok güzel bi hava var hertaraf günlük güneşlik 13:43 divane: orası neresi? hataymıydı osmaniye kilis civarıydı yanlış mı hatırlıyom 13:44 cerenbugdayci: yok doğru hatırlıyosun osmaniye divane ama burdada nem fazla ağustosda müthiş sıcak Allah'tan ağustosda burda durmuyoruz 13:46 divane: konar göçer mi yaşıyon ceren ; ağustosta nereye gidiyon 13:46 cerenbugdayci: ya şu cümleyi çeviren yok mu 'onun sevimli görünüşünün ardında inatçı bir kişilik yatar' ya ben eskiden çevirirdim böle şeyleri ama şimdi canım hiç istemiyo off 13:47 cerenbugdayci: ben ankaralıyım ankaraya bazende işte polis kamplarına fln 13:48 nari_hava: slm millet yardım edin bakim benim cerenime aaa üzmeyin valla ingilizce bilsem hemen yapardım be cerenim ama işte cehaletin gözü kör olsun P bu arada naber nasılsın? 13:48 kiedis: ağustos böcüğüyle takılma ağststa.homeless kalırsın.sıkıldım be 13:49 cerenbugdayci: slm hava iyi sayılırım sen nasılsın olsun hava yinede saol düşünmen yeterli 13:50 tolgaist: behind her pretty appearence a stubborn personality is concealed gibi bir şey ceren 13:50 divane: polis kampı? baba polismi 13:50 cerenbugdayci: kiedis slm yani onla onu nasıl bağladın yaf yok ya ben burda 3 ay boyunca yokum ÇOK ÇOK ÇOK SAOL TŞŞK TOLGA 13:51 tolgaist: önemli değil ceren 13:51 nari_hava: bende fana değilm işte yarın tatil günüm sevinimmi üzilimmi bilemedim ya yarın izinliyim hava super ama odam darma dağınık bir yığın ütüm var kışlıkları kaldırıp yazlıklarımı çıkarıcam yani evdey 13:52 kiedis: iyi bağlama çalarım.bak yine alakasız oldu.uykusuzluğuma ver 13:53 airbus: tünaydın dago neredesin 13:54 cerenbugdayci: kiedis sen hep uykusuz kal olur mu. aman hava boşver benim odada çingen çalıyo kürt oynuyo hiç aklıma bile gelmiyo toplamak boşver ya evet divane baba polis 13:56 divane: meslektaşıss babanla 13:56 cerenbugdayci: tatilinin keyfini çıkar boşver ütüleri bi günde tembel ol yaf bi günlük tatilinin keyfini çıkar 13:56 divane: hangi birimde çalışıyo.? 13:57 suildur: nie kimse bişii sormuo? 13:57 cerenbugdayci: aaa öle mi divane nerde çalışıyosun ankarada bu son kontör ztn bi kaç dk kaldı 13:57 suildur: hadi bişii sorun bana. ciddiyim. 13:58 divane: polis akademisinde okuyorum.2 ay sonra başlıcam inş. kadroya 13:59 macushla_1: alooooooooooooo neredesin yaw 14:00 airbus: suıldur nasılsın 14:00 cerenbugdayci: divane benim baba normalde terörle mücadele şube müd ama şu natonun yaptığı sınavlara girdi kazandı şimdi kosovada 14:01 dagonett: airciim naber? yemekteydim şimdi gördüm seni napıyosun bakalım Afyon da hava nasıl? 14:01 divane: hmmm akademi mezunu mu yoksa memurluktan mı yükselme müdürüm 14:01 leventozbakir: airbus afyonlu musun? 14:01 suildur: saol air nolsun berbat işte. SORU bekliorum. ingilizce olmasa da olur. 14:02 kiedis: sui multicore computing nedir ne diğildir bu bir.ikincisi iyi misinD 14:02 airbus: dagocum sukur kavusturunu 14:03 cerenbugdayci: polis kolejinde okumuş liseyi sonra akademi polislikten yükselme deil yani övünmek gibi olmasında 14:03 divane: dago welcome back 14:03 laylayloom: "Öğrenci, her ne yaşta olursa olsun onlara geleceğin büyükleri gözüyle bakılmalı ve öyle muamele edilmelidir." suil buyurr bunn ingi 14:04 dagonett: yahu ben meşgul bir insanım biliyosun airciim böyle şeyler söyleme rica ederim katalogla uğraşıyorum hala arada acıkıyorum ve yemek yiyorum 14:04 airbus: ıyı hava az kapalı kemal ıyı bankadayız sen napıyorsun maıllerını aldım dün 14:04 cerenbugdayci: valla çok güzel bi cümle laylay tebrik ederim el sıkışalım bak elimi uzattım 14:04 divane: ceren babanın soluduğu havayı şimdi ben soluyorum bu okulda.belkide babanın diktiği ağaçların gölgesinde oturuyoss 14:05 dagonett: thanks dio. ya biz seninle bir türlü buluşamadık seni görmek bir nasip olmadı çayda kaynaya kaynaya su bitti D 14:05 laylayloom: hehheh ceren 14:05 airbus: ben afyonlu değilim 14:05 tito: merhaba! 14:06 dagonett: iyiyim airciim nolsun bildiğin gibi ama gelince konuşmamız gerekiyor maillerimi aldın demek 14:06 cerenbugdayci: evet divane öle oluyo işte ah ah tito slm divane ne güzel ya senin işin hiç olmazsa makamın olcak ne güzel 14:07 divane: evet maalesef dago nasip olmadı çayını içmek bi türlü.ank.da son 75 günüm. 75in birinde görüşelim 14:07 airbus: dago haftada en az bır görusmemız lazım senınle zatı 14:07 divane: ceren. sen de gir akademi sınavlarına 14:09 dagonett: airciim evet artık sıklaştıralım şu buluşmaları yoksa ben değıtıyorum beni senin toplaman lazım dio tamam gitmeden görüşürüz umarım ben sana mail adresimi mail adresimi prvt yazarım ok 14:09 tolgaist: Student, no matter his or her age; should be considered as future adults and treated in this way. Basit oldu biraz. 14:09 macushla_1: yar yar yar vurma beni derinden zor zor zor vazgeçip kopmam senden bir sor haber ver gittigin o yerlerden.alooooo sevda nerede ya 14:09 cerenbugdayci: bakalım divane polis kolejini çok istedim olmadı ama akademi sınavlarınada girmeyi düşünüyorum ya ne güzel insanın bi makamının olması bana çok hoş geliyo 14:10 airbus: dago bende cay ısterım yanınada kek lütfen 14:10 divane: ok dago 14:11 suildur: KİEDİS. multicore programming. multi core yongalara yönelik programlama. muti core yongadan kasıt ise tek gibi gözüken yonganın aslında birden fazla yongadan oluşmuş olması. özellkile yüksek. 14:11 tolgaist: yaa laylamloom kusura bakma adsl refresh rate i düşük yani iki dakka önce sorduğun bir soıruya üç dakka sonra cevap alırsan benden değil 14:11 cerenbugdayci: alperi banlayın şarkı söledi hehehe 14:11 dagonett: airciim tamam sana kendi ellerimle yaparım ; 14:11 suildur: performans gerektiren oyun konsolları için üretilmişler. Ve iyi değilim. 14:11 laylayloom: yşk tolga! 14:12 macushla_1: yok canım ceren o şarkı değil yaw sana öle gelmiş 14:12 cerenbugdayci: suil sen ne zaman iyisin ki dün akşam ne yaptın bakalım 14:13 suildur: ceren. mamakım masada deil, gönüllerde olsun bu bir. İkincisi, üniformanın bişeyler kattığı insan olmak yerine, üniformaya bişeyler katan insan olmak lazım. bu mudur? budur! 14:13 suildur: yaptım bişiiler işte ceren. 14:14 nefertiti: eeeeee boracım ben ne dedim sen napıyon oluyomu yahu D 14:14 attlebish: slm board.hokkaido dan hepinize sevgiler. 14:14 cerenbugdayci: cnm oda olur hele bi üniforma bişiler katsında bize bide mamak n dmk anlamdım hııhıı o son cümleyi anladım 14:15 suildur: bilmiom gülüm yok hala al bi daa arıom. 14:15 macushla_1: sevda 14:15 suildur: mrb attle 14:15 nefertiti: arama açmıyo banada 14:15 door: selam airbus 14:15 nefertiti: efendim alper 14:15 suildur: aha.? 14:15 door: nasılsın 14:15 nari_hava: ceren polıs koleji demişken benim kuzen diyarbakır a. gaffar okkan polis kolejınde okuyor ama yani ortamdan hiç memnun değil ne kadar amele varsa ordaymış .yeni kanunla 4 yıllık y.okul bitirenlerde 8 14:15 nefertiti: acaba bi sorunmu var suıcım sabit telefonu varmı onun 14:16 suildur: tel 1 dakka 14:16 tolgaist: arkadaşlar inasmuch diye bir kalıp gordum ne anlama geliyor ve nasıl kullanılıyor. ? 14:16 attlebish: katana vao siorutora? 14:16 door: dagoooooooooooooonet 14:16 airbus: ben gıdıyorum dagocum seni çok öptum gelınce görusürüz herkese bye 14:16 nefertiti: ok 14:16 attlebish: in as much as.iiiiyyy çok ayıp söyleyemem 14:16 nari_hava: 8 aylık eğitimden sonra bolıs olabiliyorlarmış ne yapcan kolejı oku bir yüksek okul 8 ay eğitim al mis gibi çevik kuvatsin işte 14:16 nefertiti: alperrrrrrrrr efendim canım yahu 14:17 tolgaist: tamam tamam kendim gördüm sağolun 14:17 divane: nari . o bahsettiği polis meslek yüksek okulu. kolej bi tane var . o da ank.da ama bi tane de bursaya açmayı düşünüyo emniyet 14:17 cerenbugdayci: hava ankaradakinden başka polis koleji var mı ya ben ankaradakinden bahsediyodum 14:17 airbus: suıldur are of ne demek 14:18 kiedis: sui.tşk.basit bi mesaj bakınD 14:18 attlebish: ben çevik kuvvetim.bi sorun varsa cvp verebilirim. 14:18 dagonett: bye airciim iyi eğlenceler size bende seni öpüyorum;. door selamlar nasılsın? 14:18 attlebish: hokkaido adası dan çevik kuvvet osman 14:18 cerenbugdayci: ooo burasıda polilerle doldu 14:19 door: iyilik dago senden 14:19 door: ankara nasıl ben canakkaledeyim 14:19 attlebish: evet burda gomünistler varmış diye duydum 14:19 mervemaid: slms 14:19 mervemaid: ooo nasılsınız ceren hanım 14:19 divane: çevik osman. ne yapiyon oralarda 14:20 dagonett: iyiyim bende door saol ankara bugün pek güzel değil ama idare eder. çanakkele de ne yapıyosun orada hava nasıl ikinci memleketim orası benim 14:20 attlebish: emniyet gönderdi beni hokkaido ya.japon polsinden eğitim alıyorum. 14:20 cerenbugdayci: ooo slm merve nasılsın dönem ödevini yaptın mı bakın bi polis çocuğu daha geldi 14:20 nari_hava: divane ceren valla ben kolej biliyorum ama doğrudur yani meslek yüksek okuluda olabilir rezil oldum gene ya 14:20 laylayloom: arkadaşlar hacklendim. 14:21 mervemaid: ne donem odevi valla bizde ole bişe vermediler 14:21 attlebish: kim hakledi seni hemen alalım onu merkeze ehihihi 14:21 laylayloom: ne yapçam? 14:21 door: canakkalede ogretmen oluverdim dago 14:22 attlebish: neörtmeni ya gel buraya seni robocop yapalım. 14:22 divane: attle. japonlar mı öğretcek bize toplumsal olaylara müdahaleyi 14:22 cerenbugdayci: oh oh merve bende dönem ödevini yapıyorum bize verdiler off hava boşver önemli deil canım 14:22 laylayloom: hala msn deyim ama hacklemiş beni. 14:22 divane: narihava . önemli değil beaa. polis olup da bilmeyenler var. canın saolsun 14:23 maximus9: hey selam arkadaşlar nasılsınız nasıl gidiyor işler? birde birşey sormak istiyorum boarda mesaj hakkımız 20 değil mi acaba benimki neden 18 e düşmüş 14:23 bakar61: hi 14:23 dagonett: aaa ne güzel door hangi okuldasın? çok sevindim cidden ya oralar nasıl? mayıs sonunda bende geleceğim belki görüşürüz 14:23 door: yenicedeyim dago 14:23 attlebish: ben toplumsal olaylara müdahale için deil nokta atış eğitimi yapıyorum burda.karate judo aikido tekvando bruce lee ile tanıştım geçen gün 14:24 mervemaid: ne konuda donem odevi 14:24 dagonett: merkezde değilsin yani. peki orası nasıl şehire indin mi hiç? 14:24 nari_hava: maximus9 hoş geldin bilmiyorum yani acaba boardun sivri dillilerinde msj hakkı çiftmi düşülüyor 14:24 door: ilkogretim canakkale den 3 saat uzaktayım 14:24 cerenbugdayci: kim hacklemiş lay sende hep hackleniyosun merve ne dedin anlamdım 14:24 door: beklerim gelirsen dago 14:25 FREEZE: ben bir süredir yoktum. birisi bu board credit olsyını anlatabilir mi. lütfen? 14:25 maximus9: hey kimse yok mu burda ya size bir soru sorduk ama kimsenin umrunda değil bence insanlara insan oldugu için önem verin başka özelliklerindne dolayı değil sorum şu burda mesaj hakkı 20 değil mi benimki 14:25 attlebish: liseli felan mısınız yaw ne dönemi ne ödevi komik olmayın. 14:25 mervemaid: konusu falan ne donem odevinin dedim 14:25 dagonett: yalnız mı kalıyosun peki orada? ne zaman başladın ? umarım geldiğimde görüşürüz door ; 14:26 cerenbugdayci: hava öle oluyo sanırım benimki 25 e yükselmiş evet attle beğenemedin mi alla alla 14:27 cerenbugdayci: ya merve aileni çevreni vsvsvs tanıtcan ama en az 3 sayfa olcak 14:27 attlebish: ama komik biraz ehehehe resim müzik beden yok kimya bioloji ııyyy walla hiç çekilmez. üniversitenin gözünü seviim 14:28 leventozbakir: Your Discussion Board Credit e tıkla max.orada yazıyo sanırım kurallar 14:28 mervemaid: o dediim siteye hiç ugradın mı ceren 14:28 maximus9: sağol nari hava teşekkürler bu arada kemik vede eklem hastalıklarının patolojisini öğrendik ama cerrahi kısmını değil bildiğim kadarıyla damak kısmına bir çelik gibi birşey takark büyütecekler 14:28 cerenbugdayci: tmm attle ztn cnm sıkılıyo bide sen sıkıyosun ya . evet merve ama beceremedim sanırım ya bekleyin diyo bekliyorum bişi çıkmıyo 14:29 suildur: Arkadaşlar pardon telefondaydım. Kim ne sorusu sormuştu tekrar sorar mısınız? 14:30 FREEZE: as far as it seems, we have to congradulate you for your helpfulness, and kindness ceren 14:30 attlebish: ne sitesi bu ödevim.com felan mı kompozisyon yazım sanatı.yok daha neler 14:30 maximus9: yani bilirsinm kemiklerin herzaman dinamik yapıda oldugu için büyütülüp genişletilebiliyor buna ne güzel örnek de çinlilerde mesela çinli kılzarın ayaklarını küçük olması için küçükken demir bir ayakk 14:31 attlebish: ya benim kredim bitiyo .minimum ödemesi ne bunun? 14:32 maximus9: hey bu ne sorma yarışı ya gördüğüm kadarıyla benim tıp konuları hakkında yaptıgım katkılar katkıdan sayılmıyor ayrıca bu ödül vede ceza durumu aynı at yarışına benzememiş mi sizcede baksana millet nas 14:32 suildur: bilmiom attle. benim ki gold. 14:32 cerenbugdayci: tşşk freeze türkçe cümleler bulsam ing çevirmek için yardım istiycem ama türkçe bulmsı zor 14:33 attlebish: ne şimdi gold olunca sınırsız free ççişe bak isidur nası gold olucam ben LÜTFEN AMA 14:33 suildur: kitap okumazsan ööle olur ceren. 14:33 cerenbugdayci: maxi belki bu tıbbi konuları bu boardda anlatıyosun diye düşmüştür kontörün 14:33 attlebish: işe bak yazmak istemiştim pardone 14:34 cerenbugdayci: OKUMUYORUM İŞTE OKUMUYORUM SUİL YA İSTEMİYORUM OKUMAYI ALLA ALLA 14:34 door: umarım tel var sende 14:34 esin18: slmsss 14:34 maximus9: alın size çeviri yapın damarların çeperlerinde olan daralmalar aterosklerotik plakların kalınlaşmasından oldugu için bu damarladaki vazodilatator etkili ilaçlar kullanılmalı lütfen bunu çevirir misini 14:34 door: sonra gorusuruz takip edemiyorum morgen geliyomu boardda 14:34 suildur: hehehe. attle kimsenin ki sınırsız deil. şifreyi bilmiosan tabi ki. mod ve burak sınırsız sanırım bi tek. ama kredinin artması için sadece pozitif katkı yapman gerekio. 14:34 esin18: nasıllar sözlük üyeleri 14:35 cerenbugdayci: slm esin nbr 14:35 attlebish: maxi anlat ya kim tutar seni anlat masal anlat hikaye anlat.tıp anlat bende sana reisucumhur inönü paşa yı anlatiim 14:35 esin18: iidir ceren sen napıyosun nassın 14:35 maximus9: hey yardım sever arkadaşları bekliyorum eğer çeviremezseniz ben szie yardım edeyimki kredi kazanayım komedi ya bunun at yarışından farkı nedirki ben anlamış değilim 14:36 attlebish: böylece pozitif katkı yapıp kredilerimizi arttıralım 14:36 laylayloom: suil eğer şifremi hem rakam harf yaparsam biri beni hackleyebilir mi? 14:36 cerenbugdayci: eh işte idare ediyorum esin üff sıkıldım osmaniyeden düziçi daha iyi idi 14:37 maximus9: şu anda hepimiz bir at yarşındayız vede burası veli efendi hipodromu sanırım sizce kim kça boy önde gidiyor acab bir bakın ama ben en kısa zamanda öne geçeceğim 14:38 esin18: en sevdiğiniz ve bu aralar en fazla dinlediğiniz şarkılar nedir yaa sıkıldım bu arşivimden yeni müzikler bulmak istiyorum ama aklıma hiçbi şarkı gelmiyo indirmek için 14:38 divane: suil. bu pozitif katkı muhabbetini bi anlatırmısınnn 14:38 laylayloom: msn de ama suil? 14:38 esin18: ceren gel bize ben misafir ederim seni 14:38 cerenbugdayci: maxi sen mi öne geçiceksin hem bura hipodrom deil bizde at deiliz teessüf ederim yani 14:39 maximus9: evet çeviri uzmanları nerde ya benim söylediğim cümleyi çeviremediniz mi daha bana çeviri söyleyin diyordunuz söyledik hadi ama bana yardım eden 10 mesaj birden kazanıyor haberiniz olsun 14:39 cerenbugdayci: tmm esin bi gün gelirim sizin ev ne tarafta sölede bulurum ben 14:39 attlebish: dikkat et.bugün hava çok güzel hayat güzel dünya güzel sen güzelsin güzelsin.al sana pozitif katkı. 14:40 laylayloom: suil eğer şifremi hem rakam harf yaparsam biri beni hackleyebilir mi? msn de ama suil? 14:40 esin18: nersini biliyosun ceren buraların sen bizim okula gel ben eve götürürüm seni öğretmen lisesini biliyosundur gel çağır beni bide karanfil takki tanıyayım seni ya baksana sen şimdi osmaniyedemisn 14:40 divane: attle aydınlattın boardu. bak pırıl pırıl oldu her yer 14:41 suildur: 1 dk tel 14:41 cerenbugdayci: haruniye tarafında mı merkezde mi bide sen ashın kardeşiymişin onu öğrendim 14:41 laylayloom: bi hacker neden messengerini aç kapa der? 14:41 maximus9: isterseniz tekrarlayayım size damarların çeperlerindeki daralmalar aterosklerotik plaklardan dolayı oldugundan dolayı bu damarlarda vazodilatator etkili lça kullanılmalı bekliyorum çevirileriniz en kı 14:42 cerenbugdayci: evet osmaniyedeyim üff gene sıcakladı hava noldu sende mi burdasın hıı off son kontör ya 14:42 esin18: merkezden aşağıya inicen ceren cumhuriyeti bilirmisin o civarda bizim ev hem evet ashın kardeşiyim malesef 14:43 esin18: ama hergün haruniye yolundanda geçiyorum malum okul orda 14:43 izlemsinmaz: senin msnger elden gitmis 14:44 esin18: ya bana şarkı önerebilecek olan varmı türk yabancı farketmez 14:44 laylayloom: izlem emin msin? 14:44 no_o_ne: laylaylom. msn'ni mi hacklediler? belki yardımcı olabilirim. 14:44 laylayloom: noone efet ama hala msn deyim 14:44 divane: esin kıraçın dinlemeni tavsiye ediim .her albümü ayrı bi güzel 14:45 esin18: sıkıldım bu arşivdennn hadi hadi hadi söyley 14:45 esin18: kıraçtanda sıkılıdm uff yeni bişiler istiyorum 14:45 divane: bi de küçük kurbağa var.son günleri modası 14:46 no_o_ne: bak. msn'deki gizli sorunu ve cevabını tahmin edip şifreni öğrenmiş olabilirler. hesabına gir ve parolanı ve gizli sorunu değiştir. ama ondan önce. hacklendiğini nasıl anladın? 14:46 divane: tamam o zaman sen beni dinle 14:46 maximus9: evet yardım edeyim sana esin bence apocalyptica dan path struggle vede harmaged dinle bence moby den natural blues lift me up porcelain ni dinle nightwish den over the heills and faraway dinle 14:46 esin18: ondanda sıkıldım hadi ama yaa yabancıda olur farketmez 14:46 laylayloom: noone konuşuorum şıu anda 14:46 leventozbakir: kumdan kaleler eger dinlemediysen. 14:47 kiedis: yeni bi şarkı ekledim esin forma.indir bakim onu 14:47 izlemsinmaz: bence dedigini yapma en azindan.kapatip acma msn'ini. 14:47 divane: edip akbayram da iidir bak.tabi tarzına uyarmı bilemem 14:47 no_o_ne: anlıyorum ama, senin şifreni öğrenmiş olan birisi sen yokken açıp sen gibi konuşabilir ve şifreni değiştirmediyse sen de konuşmaya devam edebilirsin. 14:47 laylayloom: izlem çok geç kapadım ve açılmıoo 14:48 no_o_ne: sen hacker ile mi konuşuyorsun?! 14:48 laylayloom: tamamdır msn'm elden gitmiştr pöf! 14:48 maximus9: bakın yardımın ne kadar faysaı var ya hemen yükselti kredimi 19 oldu şimdi demek ben at yarışında ben öne geçmişim diğer arkadaşlara da yine başarılar dilerim bir dahaki seferde siz yenersiniz kesin 14:49 laylayloom: allahtan herkesi silmiştm.hackliceğini anlayaınca 14:50 laylayloom: efet noone konuşuodum.arkadaşımın msnsini hacklemiş sıra bana gelmişş. 14:51 maximus9: o hacker söylesende bir de buraya el atsa tıp yerine eğer bilgisayar mühendisliği yada programcılığını okusam kesin burayı hacklerdım bence o hackera söyle birde buraya el atsın baksana ne hale düştük 14:51 no_o_ne: laylay. o kadar çabuk pes etme. hotmailden hesabına ulaşmaya çalış. şifreni kabul etmiyorsa gizli sorunu gir. 14:51 laylayloom: nese ben kaçtm 14:51 esin18: maxi path ı indiriyorum çokmu güzel bu 14:51 teenspirit: slm arkadaşlr 14:51 laylayloom: noone şifremi deiştrdm bilee.gizli sorum ve cevap aynıymışş 14:52 maximus9: yardım manasıyla ne tür hareketler yapıyoruz komedi değil mi sizcede bu birbirimizle yarışıyoruz bence buna en kısa zamanda bir çare bulmalılar bence oldukça saçma bir kural sizcede değil mi 14:52 no_o_ne: ok. laylay. geçmiş olsun 14:53 izlemsinmaz: sevindim,kurtardin yani msn'ini. 14:53 maximus9: herkesin zevki vede renki dğeişiktir vede tartışılmaz sen bize bir örein var mı diye sordum bence güzel senin hoşuna gitmeyebilir ama ben şu anda onu dinliyorum 14:53 no_o_ne: maximus. böyle bir sitede bu mekanın chat değil de yardımlaşma amaçlı konulması bence gayet mantıklı. 14:55 maximus9: nasıl yani 20 mesaj hakkı olmayınca biz kimseye yardım etmiyor muyduk ayrıca bence bu yardımıda etkiliyor mesela ben bir arkadaşımla konuşuyorsam vede biri ilgi alanıma giren birşey sordugunda 14:56 esin18: maxi pathda hiç söz yok amaaaaaaaaaaa 14:56 maximus9: ama mesaj hakkımda az kaldıysa belkide ben ona yardım etmeyeceğim çünkü ben arkadaşımla konuşuyorum burda sence bu mantıklı baksana herkes ne diyor mesaj hakkım az kaldı filan hep bu tip cümleler 14:57 no_o_ne: ben 20 kredi değil de yardımlaşmaya saçma diyorsun sandım maximus. kredi olayı da yardımlaşmayı teşvik etmek için yararlı olabilir bence. 14:58 maximus9: o zaman bence lasqo dan somehting i dinle söz istiyorsan evet ne olacakki sence bu güzel değil mi bence harika insana pozitif bir güç katıyor vede dediğim gibi zevkler vede renkler tartışılmaz 14:58 no_o_ne: zaten seviyeyi düşürmeyenlerin ve boarda olumlu katkı sağlayanların kredisi kısa zamanda artıyor maximus. saatte 50-60 kredisi olanın da bu konuda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. 14:59 esin18: şarkı gerçekten hoş ama sözlü olsaydı daha hoş olurdu şimdide o şarkıyı yüklicam 15:01 maximus9: evet senin dediğim bu tipler buraya hergün gelen vede her zaman burda bulunnalar ama ben arada bir geliyorum bu aralar arttı ya beni kredim ne olacak ayrıca burayı bence bir grubun halien getirecek 15:02 FREEZE: vazolitator effect should be used on these veins 15:02 maximus9: neden mi hep aynı tiplerin kredileri artıyuor vede benimkide azalıyor ben burda kça kişiye tıp hakkında yardım ettim ama gerçekleri söylediğim içinde kredim 18 e düştü sence bu mantık 15:02 cerenbugdayci: maxi belkide böle konuştuğun için kontörün düşüyodur ayrıca 1 kontör fazla olması önde olduğun anlamına gelmez hem senin hakkın normalinde aşşağısında ztn 15:03 maximus9: vazodilatasyon damarların genişlemesi etkisi bu venler üzerinde kullanılmalı değil mi freeze 15:03 esin18: benim kredim şimdi geri 20 oldu niye sizce 15:03 laylayloom: slm! 15:04 esin18: Faithless - We Come One bu şarkıyı dinledinmi maxi 15:04 no_o_ne: maximus bu konuda bir şikayetin varsa burağa prvt gönder.yapılan bi haksızlık varsa gereğini yapar diye düşünüyorum. 15:04 no_o_ne: slm laylay 15:04 maximus9: ayrıca biirleri yardım manasıyla ne şaklabanlıklar yapıyor noone sen görmüyor musun sence bundna önce mi daha iyiydi yoksa şimdi eğer bir yenilik yapılıyorsa bu biiz ileriye götürmeli geriy değil benc 15:04 esin18: layliii slmsss nassın 15:05 laylayloom: noone kurtardm msn mi hehheh! ama bütün kişileri silmştm nassı bulcam ben şindi onları 15:05 cerenbugdayci: kaçtı esin seninki önceden ya bu kontörler yardım ettiğin için deilde burda başkalarıyla iyi geçindiğin için geliyor bence ooo slm lay noldu senin msn hallettin mi 15:05 FREEZE: anlaşılan çevirinin baş tarafı boardda görünmüyor maxim. baştan alıyorum 15:06 esin18: layli adres defterine tıkla ve ordaki kişileri geri ekle yukarıda kişiler yazıyo orda adres defteri 15:06 FREEZE: since the reason of the contraction on the walls of the veins is 15:06 cerenbugdayci: iyi sevindim laylay geçmiş olsun 15:06 no_o_ne: bir süre sonra siteye olan katılımdan ve katılanların düşüncelerinden genel olarak iyi mi olur kötü mü anlaşılır. benim şahsen bir şikayetim yok. 15:07 no_o_ne: laylay. hotmailde adres defterin yok mu? 15:07 FREEZE: the thickening of aterosklerotical plaques, drugs with vazolitator effect should be used on these veins 15:07 esin18: bence ben çok ii biriyim yani aynı melek gibi onun için bana kontör veriyolar demii 15:07 laylayloom: slm esin daha iiim sen nassın? slm ceren. hallettim msn mi geri aldım hehheh aslında hacker ı yanılttım diyebilirm. .nese uzun iş anlatmıyım.adres defteri nerde esin? 15:07 maximus9: hayır dinlemedim esin faithless sevmem ben zevk meselesi işte ayrıca bir önyargıyı kırmak atomu parçalamaktan daha zordur burdaki herkeste bir önyargı oluştu bana karşı gerçekleri söylediğim için 15:08 laylayloom: noone yok sadece kiş eklemeye yazmıştm ben arkadaşlarımın adreslerini esin her saat başı kontorler 20 oluo kendilinden 15:08 esin18: yaa dedim ya msn kutusunun üst kısmında kişiler diye bir yer var ordan adres defterine tıkladığın zaman bugüne kadar eklediğin ve sildiğin bütün kişiler var orda 15:09 no_o_ne: listendekileri silerken engellemiş miydin laylay? engellememişsen onlar sana msj gönderince tekrar alırsın maillerini. 15:10 esin18: maxi ben bu şarkıyı ilk defa dinlicem zevkle alakası yok daha sesini bile duymadım bunun 15:10 laylayloom: engellemedim oley buldm nerde adreslerini ayarlarda yazıomuş hala 15:11 maximus9: we have to use the drugs who have affect of vazodilalatator against the narrowing of the arteries cause of the atherosklerotical plaques 15:11 esin18: noone birilerinin msj atmasını beklemeye gerek yokki adres defterinde hepsi kayıtlı zaten 15:11 nari_hava: maximus9 naber nasılsın sen tıp öğrencisisin dimi benim kız kardeşimde bu yıl össye hazırlanıyor tıp yada diş hekimligi istiyor bu konuda sana bir şeyler sorabilirmiyim? 15:12 tito: yani burada kredinin neden azalıp arttığı mıdır tek konu? yukarıdaki linke tıklayıp okumayı deneseniz. hayır, ukala değilim. peki, ukalayım. 15:12 laylayloom: esincim saol buldum. ayarlar kısmında yazıomuş hepsiii 15:12 no_o_ne: evet esin. o da var 15:13 maximus9: bana kredi kazandıracaksa zor yoksa sorma nari hava biliyorsun benimkisi 18 hala malum yükseltmem lazım eğer yükseltmeyeckse sorma herneyse ya şaka tabikide sor istediğini 15:13 suildur: esin. messengera gelsene 15:13 laylayloom: ben kaçtm yineeee.hoşça kalınn. 15:13 troublemaker_: a reason for all that i do.and the reason is. 15:14 esin18: önemli değil layli yaa diyorum ya melek gibiyim benim kontörler 40 olursa hiç şaşırmayın 15:16 FREEZE: 15:16 FREEZE: have to leave. bye people. 15:17 cerenbugdayci: hehehe esin ondan şüphemiz yok 15:17 cerenbugdayci: laylay güle güle . maxi merak etme yükselmez 15:18 esin18: neyse ceren layli maxi ve diğerleri 15:18 esin18: herkes kendine ii baksın ben kaçtımm 15:19 cerenbugdayci: ya esin düziçine geldiğimde gerçekten görüşelim senle 15:19 maximus9: bye esin and freeze sizde kendinize iyi bakın her nari hava ne oldu sorun seni bekliyorum burda 15:20 no_o_ne: laylay, freeze, esin. başka giden varsa ona da güle güle. 15:21 cerenbugdayci: esin güle güle freeze sanada 15:22 battlemage: herkese selam ya ceren ne zaman gelsem burdasın post sayısı sınırı 20'ydi değişti mi? 15:22 cerenbugdayci: bat dün slm verdin kaçtın ya evet brz öle oluyo benimki 25 olmuş bat seninkide mi 15:23 leventozbakir: ben de gittim.iyi tatiller. 15:24 battlemage: yok hala 20 ya ben o gün okul kütüphanesindeydim zil çaldı sınıfa gittim D 15:24 cerenbugdayci: güle güle levent üff bat size dönem ödevi verdiler mi ya onu yapıyorum ben tabi yapmak denirse buraya takılmaktan 15:25 suildur: adios levent 15:25 battlemage: bizde dönem ödevi yok L9-10-11-12 hepsinin varda hazrlklara vermediler D snn konun ne? 15:27 cerenbugdayci: aman kolay bi konu aldım ama kolay deilmiş arklar hep internetten indirilecek şeyler aldı ailemi maillemi tanıtcam ama en az 3 sayfa olcak 15:28 battlemage: 3 sayfa az ya dönem ödevi için D 15:29 cerenbugdayci: ya şu avril müthiş bat şunu nasıl derim 'o insanlara çok sevecen yaklaşır' yada suil sen söle sinir etme bat zor yapıyorum bura takılmaktan 15:30 battlemage: ya sinir etmeyeceğim ben çok çektm de 15 sayfalık dönem ödevi hatırlıorm 15:30 cerenbugdayci: hadi çalışkan arkadaşım şu arkadaşına bi yardım et ayrıca yazılılar nasıl benimkileri sorma berbat çünkü 15:31 maximus9: hey benim canım sıkılmaya başladı ya bence burda helikopterler uçaklar tarih tıp filmler müzikler bilgisayar yeni tekonolojiler dinozorlar filan yada bu konular hakkında konuşmak isteyen var mı 15:32 maximus9: şu 9 mesajlık hakkımıda bitireyim vede gideyim bir dahaki geldiğimde kesin azaltırlar bu hakkımıda onun içind ebu hakkkımı iyi değerlendireyim 15:33 allure_boy: d 15:33 cerenbugdayci: yok maxi o dediğin konular çok sıkıcı helede o tıp olanı biz bişi bilmiyoruz sen acayip şeylerden bahsedip duruyosun 15:33 allure_boy: slmlar 15:33 maximus9: herneyse sanırım bu konular hakkında konuşmak isteyen yok o zaman burda host var mı acaba eskiden nusadua filan olurdu ona birşeyler sorardık nerdeki şimdi bu hostlar ne oldu acaba buralardalar mı 15:34 tolgaist: "He conducts me affectionately" böyle desen yeterli olacaktır. 15:35 allure_boy: slmlarr 15:35 cerenbugdayci: slm allure . ya daha çeviremedin mi çalışkan arkadaşım bat hadi seni bekliyorum ya gene yardımıma HIZIR gibi yetiştin saol TOLGA 15:35 allure_boy: heyyyooooooo 15:35 maximus9: hey tolga ist he behaves me tenderly olmayacak mmı yoksa yanılıyor muyum davranıyor yaklaşıyor demek değil mi sence 15:35 nari_hava: pardon maximus9 iş yerindeyim ya malum işler9 sorayım tabi hala sor diyorsan şimdi 1 kardeşim tıp çok istiyor yani çok çalışıyor sence değermi bu çalışmaya bu soruyu kendi adıma soruyorum bi 15:35 battlemage: bilgisayar yeni teknoloji müzik ve tarih olabilr ayrıca ceren she behaves people very kindly olabilr msn var mı? 15:35 allure_boy: ne kredi mi? 15:35 tolgaist: eywallah ceren. 15:36 allure_boy: heyyyyyyyyy 15:36 allure_boy: ben de 15:36 allure_boy: msnnnnnnnnn 15:36 cerenbugdayci: var bat gönderiyim mi prvt 15:37 allure_boy: ordamısınızzzzzzzzzz 15:37 tolgaist: ceren banada yollarsan en azından Kredimiz tükenmemiş olur 15:37 nari_hava: 2 okul kaç yıl tus falan yani ben pek anlamam ama yani kardeşim tıp kazanırda okursa takribi kaç yıl sonra doktor olabiliyor bide olmazsa tıp diş hekimligi nasıl bide tıp fak şartları neler 15:38 cerenbugdayci: tmm tolga 15:38 maximus9: tıpın sana artılarını sayayım sonrada eksilerini istersen avantajları bir meslek olarak harika bir meslek toplumda itibarın var vede sosyal konumun üst yerlerde eğer tusu kazanıp uzman olursan 15:38 allure_boy: yaaaaaaaaa 15:40 allure_boy: maxiiiiii 15:40 allure_boy: truvadan mı etkilendin 15:40 maximus9: iyi bir doktor olarak kendini yetiştirirsen iyi bir maaşın olur ek gelirlerin muayehane filan var iyi bir kariyer yapabilirsin burda eksileride 2 3 vede 4 sınıflarda çok çalışman lazımdır 15:41 maximus9: sana b 15:41 battlemage: ceren yollar mısın? 15:42 cerenbugdayci: yolladım bile bat 15:42 maximus9: sana bir örnek vereyim mesela patolojinin sadece bir vizesinde 200 sayfa notumuz vardı bizim ayrıca ortalama bir uzmna olman için 10 yıl okuman lazım ayrıca bu kadar okumana rağmen karşına nanakör ins 15:43 maximus9: nankörler çıkar bu doktorlar ne yapıyorki der vede seni uyuz ederler ayrıca günde bilmem kaç tane hastaya bakmak zorunda olursun ayrıca yok allure boy gladyatorden etkilendim sense turavadn etkilendi 15:43 beklenmedik: hı 15:44 beklenmedik: hi 15:44 maximus9: herneyse bu benim son mesajım artıları vede eksileri bunlar nari hava hey allure boy sende achilles olda beraber savaşalım ne dersin ama saat başında çünkü mesaj hakkım bitti 15:44 beklenmedik: can anyone tell me what this word means gıdınce? 15:46 tolgaist: It means that When you are away or in other words When you go away in turkish 15:50 beklenmedik: ok thank you it is a song i was listening to did not know what it meant it is a song i have heard in english 15:50 suildur: when he/she/it goes/has gone. 15:56 laylayloom: "kimsenin seni üzmesine izin verme" bunun ingi nedr.ltfn yrdmm. 15:57 tolgaist: don't let anyone to hurt you ok? 15:59 laylayloom: tolga saol. 15:59 tolgaist: veya don't let anyone to upset u 16:00 laylayloom: "hayallerinin gerçeklerşmesi dileğiyle" bunun ingilizcesi nedir? 16:02 sedaades: ı wish you to fulfill your dreams 16:02 maximus9: hey selam arkadaşlar ben geldim 16:03 maximus9: vede çıkıyorum hadi size iyi sohbetler kendinize iyi bakın vede görüşmek üzere 16:03 tolgaist: evet sedaades dogru soyluyor laylayloom. Bir de fulfill yerine phrasel verb olarak come true da kullanılıyor. Saygılar 16:05 laylayloom: tşkler seda! 16:05 suildur: laylay. wish your dreams come true. 16:06 maverick1985: wide-ball 16:07 maverick1985: wide-ball ne demek bilen vrmı bir tenis terimi ama tam olarak ne 16:07 suildur: bilmiorum. belki uzağa atılan top olabilir. 16:08 laylayloom: "çok iyi, canayakın,her konuda yardımcı olmak isteyen şeker bir arkadaşsın" bunun ingilizcesi nedir? 16:08 sedaades: bir derdim var artık tutamamm içimde,gitsem nereye kadar,kalsam neye yarar,hiç anlatamadım,hiç anlamadılar.bak bu son perde oyun yok bundan sonra,ışık yok hiçbir şey yok .bir derdim var der ve gide 16:09 izlemsinmaz: lay lay kimle nerede konustugunu merak ediyorum 16:10 laylayloom: izlem yok ben dönem ödevinin çevirisini yapıorum.bu yazdıım yazı benim hakkımda değil başka bi arkadaşım hakkında.dönem ödevim yıllık. 16:10 suildur: you r really a good, warm, trying to be helpful, sweet friend. ama bunu you r really a good, warm, and sweet friend trying to be helpful die de sööleyebilirsin lakin yardımı vurghulamış olursu 16:11 tolgaist: laylayloom kimmiş bakiim bu şeker arkadaş aklıma bodrum da litvanyalılara seni seviyorum nasıl diyebilirim diyen sevgili abimiz geldi. 16:11 sedaades: ya arkadaşlar buaradaen ing chat yapçak,FREE bi site bilmiyorum,bilen var mı,öle üç beş gün bedava diil yani,hep olcak? 16:12 laylayloom: teşkkür suil! tolga bi arkadaş işte ; 16:12 tolgaist: maverick masatenisi org ta bütün vuruş teknikleri var. Belki aradığını orada bulabilirsin. Amaç yardım etmek. 16:13 tolgaist: sedaades biz varız ya burada teessüf ederim yani 16:14 suildur: e burda ingilizce chat yapmanı engelleyen yok ki. konuş seda. 16:14 sedaades: hiç bilen yo mu?help please 16:15 sedaades: ya burda da tamam ama native speaker yaniburda genelde kimse konuşmuyo ki. 16:15 laylayloom: "ama herşeyi çok takıyorsun.Daha rahat olmalısın.istediğin herşeyi başarırsın inşallah" bunun ingi nedir? 16:15 macushla_1: icq var seda 16:15 macushla_1: orada rahat rahat yapabilirsin 16:15 sedaades: ya yanlış anlamayın lütfen,hiç ters bişi demek istemedim walla 16:15 suildur: well seda. if u ve mIRC you may connect to dalnet or undernet and chat in beginners room. s that ok? 16:16 sedaades: icq artık çok az kullanılıo diye biliyorum ben,var mıdır orda elemanlar? 16:17 macushla_1: olmaz mı 16:17 tolgaist: If you need more than us just download the opera software and join the chat rooms. I thing only they will satisfy your needs! 16:17 macushla_1: ben ingilizce de oraya takılıyom 16:18 suildur: well icq is alitlle different. i mean mostly ppl use it to find s1 i guess u know what i mean D 16:19 izlemsinmaz: do you think you will really learn english in that way seda. 16:19 tolgaist: got your point suildur Anladın sen onu 16:19 nari_hava: ya arkadaşlar bu int. explore penceriyi butme küçültme kapama için en üst sağda çarpı kutu bide tre varya kutuya tıklıyotum boyulu küçülmek için ama bir şet değişmiyor nasıl küçülte bilirim ? 16:20 sedaades: öğrenmeye çalışmıyorum,pratik açısından sadece,teşekkür ederim herkese,umarım kimse yanlış anlamadı,istemem kimseyi kırmak 16:20 laylayloom: 1615 laylayloom "ama herşeyi çok takıyorsun.Daha rahat olmalısın.istediğin herşeyi başarırsın inşallah" bunun ingi nedir? 16:20 tolgaist: dear seda, I used to chat on those channels long time ago, now I am here. And happy to here. I learned much more thing than I learned there in months. 16:22 tolgaist: But you are obsessed with many things. You have to relaxhave to be more comfortable.Godwilling you succeed in eveything you wanted. . laylayloom 16:22 kahraman81: selam 16:23 suildur: but you care think deep about everything. you should take it easy. i pray god/wish you succeed in everything. 16:23 kahraman81: who wants to help? 16:23 suildur: care yok orada. silmei unutmuşum 16:23 izlemsinmaz: lay laycim ya insallahin inglizcesi oldugunu sanmiyorum ama i hope falan olabilir D 16:23 retribution: slm, benimle toplu yaşam alanlarındaki toplam jerm ve maya-küf oranları hakkında tartışmak isteyen var mı? 16:23 suildur: go on kahraman 16:23 tolgaist: suildur üstadınki de çok güzel. Onuda yazabilirsin kıza 16:24 mgk: very impressive, I am flubbergasted tolgaist 16:24 suildur: retri. abicim bu küf müf bozar beni kalsın 16:24 suildur: tolga reca ederim. üstat felan 16:24 sedaades: dear tolga and other friends,thanks a lot,now it is time to go and study strategic management for metake care.see you 16:25 tolgaist: Retribution Did you know; when we flush, 3 million bacteria come out into air. 16:25 izlemsinmaz: retri sana relativityle ilgili tartissak olmaz mi ya.hazir benim sinavim wr falan. 16:25 laylayloom: tşkler!saolun hepiniz. 16:26 suildur: strategic management. breh breh breh cannot b transtated D do u work in command center seda? 16:26 kahraman81: take care of yourself 16:26 suildur: rölativite. ba ba ba. astrofizik şeetsek 16:27 tolgaist: seda bunu türkçe yazmam lazım Gider ayak havanı bastın yani . Strategic management filan 16:27 retribution: izlemsinmaz relativityyle ilgiili ne tartışcaz ya? 16:27 izlemsinmaz: onu da begenmediyseniz great depression da war calismam gerekenD 16:28 retribution: allah, o great depression tam benim konum 16:28 retribution: bayaa işime yarar 16:28 sedaades: walla o ders bana öyle bi hava basıcak ki pazartesi günü sınavda,bunun tozu kalırçalış çalış bitmiyo walla,hadi hpşçakalın 16:28 laylayloom: "sınıfta dersleri kafasına en çok takan kişidir.ondan çok derslere çalışan yoktur.kesinlikle Selin erken yaşlanacak.bir tartışma çıksın her konuda kızlar haklıdır" bunun ingi nedir yaff. 16:28 izlemsinmaz: sence iyi sonuclar mi dogurur kotu sonuclar mi.pazartesi bi tane effect essay yazicam sinavda da. 16:29 retribution: ooo. bence o konuyu tamamen sanat bakımından al. çok nefis sonuçlar douruyo 16:29 kahraman81: seda sana calistirayim ben 16:31 suildur: öhm 16:31 sedaades: walla çalıştırun,şu an durum belirleme matrislerindeyim,uyar mı 16:33 izlemsinmaz: iyi de matrisleri zaten liseden ogretmiyorlar mi ya. 16:33 izlemsinmaz: zor bi tarafi olmasa gerek. 16:34 sedaades: ben şimdi bilgisayarımı,müziğimi kapatarak ve de kahvemi alarak evi derin bir sessizliğe gömecek ve de çalışacağım,suil sınavım var da ona hazırlanıyorum iş değil.byeee herkese 16:34 retribution: izlem. bu konuda neler düşünüyosun? 16:35 sedaades: bu arada keşke kolay olsaydı da şu güzel günü dışarda geçirsedim,yemişim lisedeki matrisleri,yalan onlar 16:35 laylayloom: "sınıfta dersleri kafasına en çok takan kişidir.ondan çok derslere çalışan yoktur.kesinlikle Selin erken yaşlanacak.bir tartışma çıksın her konuda kızlar haklıdır" bunun ingi nedir? ltfn yrdmm. 16:35 izlemsinmaz: neler sebep oldu gibi mi. 16:36 retribution: laylayloom bi deniyim ama gülmek yok ok? 16:36 laylayloom: ok.benden daha iyi yaparsın retribution 16:36 izlemsinmaz: http//www.bergen.org/AAST/Projects/depression/causes.html 16:37 izlemsinmaz: retri,burda guzel bi ozet yapmislar benim icin,isimi halledecek kadar 16:37 sedaades: she is the one who cres the lessons and anxious about them a lot.I know she will get old earlier.girls are right in every subject.hiç öle şey olur mu yaw 16:37 sedaades: who cares and is anxious 16:40 retribution: she was the person who cared about her lessons the most in his class. There weren't anyone who studied harder than her.Selin was definitely was a girl to age early. whenever there was a discussion, s 16:41 retribution: said that the girls are right about it 16:44 laylayloom: tşkler seda ve retbution! 16:44 yalan_oldun: "she cares her lessons more than in her classmates." ingilizce olarak bu daha doğru mesela 16:44 yalan_oldun: "in" yok orada tabi 16:45 yalan_oldun: ya da "she has a personality that cares her lessons more than her classmates 16:47 laylayloom: hmm yalan saoll. 16:49 no_o_ne: arkadaşlar merhaba. aranızda photoshop kullanan var mı? 16:49 retribution: yalan bişi sorcam yaş kaç merak ettim de? 16:50 askinrengii: meraba millet! 16:51 no_o_ne: merhaba askinrengii ! 16:53 laylayloom: mrb askın! nbrsin? 16:53 izlemsinmaz: birsey soracagim,bu ileti kredisi saat basi mi tekrar 20ye ulasiyor.? 16:53 cerenbugdayci: ooo aşkın slm nbr 16:53 cerenbugdayci: evet izlenim 16:53 askinrengii: iiyim laylayoom ya sen ve de no_o_ne? 16:54 cerenbugdayci: hadi bişiler söleyin yazayım 16:54 laylayloom: "işte sınıfımızın en dengeli ve çalışkan kızı" bunun ingi nedir?. iidir işte aşkın ödev yapmaya çalışıorm. 16:54 cerenbugdayci: 22 kontör var bununla birlikte hadi 16:55 cerenbugdayci: 20 16:55 no_o_ne: sağol aşkın. iyi ben de. burada photoshop bilen yok herhalde. ben işe devam. 16:55 askinrengii: oo cerencim saol iyiyim ya sen nasilsin. 16:55 cerenbugdayci: deil pardon şimdi 20 16:56 cerenbugdayci: bende iyi sayılırım aşkın 16:56 cerenbugdayci: 18 16:56 cerenbugdayci: 17 16:56 cerenbugdayci: 16 16:56 cerenbugdayci: 15 16:56 izlemsinmaz: ama gevezesin ceren p konturu olan konusuyor. 16:56 cerenbugdayci: oo böle sayarsam 16:57 askinrengii: ceren bi kere de tam iyiyim demedin ha Neyse Allah iyilik versin! 16:57 cerenbugdayci: ben gevezeyimde şuan başka işlerim var 16:57 cerenbugdayci: yok aşkın İYİYİM BEN HEMDE ÇOK 16:58 cerenbugdayci: canım öle dmk istiyo bende öle diyorum 16:58 askinrengii: yaw arkadaslar."your discussion board credit 16/20" ne bu yaa! 16:58 hindistandaki_genc: Selamlar. 17:00 cerenbugdayci: tüh harcayamadım iyi mi 17:00 hindistandaki_genc: askinrengii konusma credin. agzi olan konusmasin diye sinir koymuslar. 17:01 cerenbugdayci: neyse ya boşver 17:01 cerenbugdayci: harcıyım şu kredileri 17:01 laylayloom: "işte sınıfımızın en dengeli ve çalışkan kızı" bunun ingi nedir?. 17:02 cerenbugdayci: üff kimse konuşmuyo 17:02 askinrengii: tüüü bak sunlarin yaptigina.konusma, dusunce ozgurlugu vs. hic yakistiramadim.arkadaslar kusura bakmayin ben burda artik durmak istemiyorum.gicik oldum. 17:02 cerenbugdayci: dur aşkın ya bakma o söyleyenlere 17:02 hindistandaki_genc: laylayloom sabahtan beri ayni soru. Tamam anladik sen bikmadin ama Yeni biseyler soyle. 17:03 cerenbugdayci: ben kredileri boşa harcamak istiyorum 17:03 askinrengii: laylay-cerencik-hind-ve diger degerleri arkadaslarim hoscakalin.ben gider. 17:03 cerenbugdayci: o zaman GÜLE GÜLE ÖPTÜM aşkın 17:03 hindistandaki_genc: askinrengii bende basta oyle diyordum ama alistim. Sende alisirsin. Zaten bununda bir yolu var sinirsiz olmak gibi . 17:04 laylayloom: hşçkl askın. ya birisi benm soruma cvp verebilirm? 17:04 tolgaist: no_o_ne yeni gordum 17:04 askinrengii: e bu kredi bi azaliyo bi artiyo!?!? 17:04 yalan_oldun: she is the most moderate and hardworking girl of the class 17:04 cerenbugdayci: oooo bu 25 kontörde yaz yaz bitmiyo 17:04 cerenbugdayci: aşkın benim 25 e yükseldi ya biliyomusun 17:05 retribution: yalan hala mı aynı yardesin? 17:05 yalan_oldun: nerede? 17:06 askinrengii: neyse ya ben simdilik gidiyorum belki biraz sonra yine gelirim-ben de seni yanaklarindan opuyorum kucugumCERENcik!.byes 17:06 hindistandaki_genc: theme of the season. 'love' 17:06 cerenbugdayci: cimriler sizi cimri cimri cimriler hehehe 17:06 cerenbugdayci: ya üff hep çömez muamelesi görüyorum 17:07 hindistandaki_genc: Yaa yaa aklin yolu bir iste. 17:08 cerenbugdayci: sana bişi söleyen olmadı SARI HİNTLİ 17:08 cerenbugdayci: üfff sıkıldım 17:09 yalan_oldun: ama öylesin be ceren şaka yaptım 17:10 hindistandaki_genc: the creator of sweet sounds. modest yet original. 17:10 yalan_oldun: senin boş vaktin çok sorun o bence kendine iyi bir aktivite bul 17:10 cerenbugdayci: dur bi dk yalan oldunda mı senin nickin 17:10 laylayloom: tşkler yalan!. 17:10 askinrengii: heyt ben yine geldim-cerencigm noldu niye sıkıldın. canını mı sıktılar yoksa 17:11 erturkk: iyigunler/sabahlar/oglenler/aksamlar. 17:11 cerenbugdayci: evet şu SARIŞIN HİNTLİ canımı çok sıkıyo aşkın 17:11 hindistandaki_genc: Biseymi vizildadi sanki kucuk bi ses geldi. goremiyorum ya boyu cok kisa olmali yada kendisi. 17:11 laylayloom: ertrk mrb! 17:12 erturkk: mrb laylayloom nasilsin/ 17:12 yalan_oldun: ama çok ayıp SARI HİNTLİ demek! bu arada hangi nick? 17:12 askinrengii: sarisin hintli- cerenimin canini lutfen sıkma tamam mı halla halla ya 17:12 hindistandaki_genc: erturkk aynisindan. 17:13 erturkk: saolasin hindistanligenc. 17:13 cerenbugdayci: ooo slm tr nbr üff burda KOCAMAN olduğunu sanan bir hint sineği var galiba 17:13 laylayloom: iiim işte dönm ödevleriye uğraşıorum hala. 4 kişi hakkında bütün sınıfın ne düşündüklerini çeviriorm sadece 1 kişi bitti. yane 30 kağıtçık.90 kağıt var önmde. 17:13 askinrengii: ceren senin msn'en yokmu git orda konus-ben oyle yapiyorum. 17:14 hindistandaki_genc: askinrengii Ben hintli deyilim turkum. O ufaklik'a soyle kardesine selam soyledim. 'koca' 17:14 yalan_oldun: hint sinekleri değil ama hint inekleri kutsaldır! 17:14 askinrengii: ceren- harikasın ya.sarisin sinek 17:14 laylayloom: ee sen nabıosun ertrk? 17:14 retribution: laylayloom başka bişiler yazda b i bakalım 17:14 hindistandaki_genc: cerenbugdayci Agir olmaya basladin ama . Lutfen 17:15 cerenbugdayci: ya git hintli uğraşamam aşkın msnde konuşmuyoki kendi açıyorum sus pus duruyoruz 17:15 erturkk: Ingilizceden hic donemodevi almadim.Laylayloom off topic bolumune ceviri icin bi yazi yazmissin,bak sen onu once kendin cevir,sonra bana yolla ben yanlislarini bildigim kadar duzeltirim.Ok? 17:16 askinrengii: hint-turk kardestir neyse ceren kızdırma hintli-turk arkadasimizi 17:16 hindistandaki_genc: Arkadaslar Son kez uyarimi yapiyorum yalan_oldun , askinrengii , cerenbugdayci ve digerleri adim ozcan. Turkum ayrica adimin disinda hintli diye hitap edilmesinden hoslanmiyorum. Bilgilerinize 17:16 laylayloom: ok.zati ben onu çevirdm ertrk yanlışlarımı düzeltmek için oraya yazdım ama cevap yok 17:16 retribution: neyse arkadaslar ben kaçıyom 17:17 askinrengii: e ben konusurum ceren.sen msn'ni ver konusalım yane istersen. 17:18 askinrengii: heyt be kocum aferin sana ozcan.Ne mutlu Türk'üm diyene.arkadasa lütfen bidaha hintli muamelesi yapmayin arkadaslar,rica ediyorum. 17:18 cerenbugdayci: veriyim ama şuan konuşmayalım aşkın 17:18 erturkk: Laylayloom cevirmessin ki!Turkcesini yazip birakmissin.sen ingilice cevirini yolla ben bi bakiyim.elimden geldigi kadar duzeltirim. 17:18 askinrengii: olur cerencim! 17:19 cerenbugdayci: tmm gönderiyorum o zaman hintli ama sende bana ufaklık diyosun ona bakılırsa 17:20 vdurukan: slm 17:20 hindistandaki_genc: unmatched natural beauty, crystal clear air, cow. and you let yourself go. Fling care to wind and gallop full tilt into nature on the back of a cow. 17:20 cerenbugdayci: ama aşkın sen beni kaydedemzsin sen ver ben kaydedeyim seninkini 17:20 hindistandaki_genc: askinrengii tessekur ediyorum. 17:21 askinrengii: kredim bitmek üzere ceren prvt'mi atacaksin-vdurukan nerelisin sen! 17:21 erturkk: slm vdurukan 17:21 erturkk: LAylaaayyyyyyy! 17:22 cerenbugdayci: ya aşkın benimkide bitmek üzre benimkini kaydedemezsin ben seninkini kaydedebilirim sen gönder msnnini 17:22 tolgaist: arkadaşlar sarışın demişken isteyene sarışınlarla alakalı güzel bir mail var. merak etmeyin aptal sarışın muhabbeti değil private a email yazın gondereyim 17:23 erturkk: Tolgaist forum a yazsan da herkes okusa? 17:24 laylayloom: ertrk ok prvt ile mi yollıyım? 17:25 vdurukan: erturk londrdanim . sen? 17:25 erturkk: Laylayloom farketmez istiyosan mail ta.trturk@hotmail.co.uk 17:25 erturkk: Vdurukan ben Lincoln dayim.Ingilteredeki Lincoln 17:26 laylayloom: ertrk mail atamıcam şimdi prvt atıyorum. 17:27 tolgaist: yolladım erturk 17:27 vdurukan: hayirdir ne is. yaa bu ingiltere ne boktan yer yaa. 17:27 askinrengii: cerencim prvt attim ok?-vdurukan aslen nerelisin? 17:27 erturkk: Ok laylayloom farketmez.hangisi uygunsa sana 17:27 vdurukan: keske amerikaya gitseydim. 17:27 cerenbugdayci: ok 17:29 vdurukan: mugla ya siz. 17:29 nari_hava: tolgaist bende istiyorum ok mailımı prive attım olurmu 17:29 laylayloom: ertrk aattım 17:30 askinrengii: vdurukan-mail adresini verebilirmisin ozel bişiler sorcam burda olmaz da. 17:31 hindistandaki_genc: askinrengii sana private atilmiyor 17:32 vdurukan: ana hayirdir. ne sorcan kine. msn kullaniyormsun. 17:32 cerenbugdayci: ya aşkın prvt gelmedi 17:32 erturkk: Ok laylayloomTolgaist fena deilmisD 17:32 askinrengii: frk olarak atın eski nickim.askinrengii ne neden atılmadıgını ben de bilmiyorum-buarada kredim bitmek uzere- ceren naptin 17:33 hindistandaki_genc: vdurukan hindistan gibisi yok ne yapacan oralarda millet zaten entel. 17:33 laylayloom: "senin kuralların var ve onların dışına çıkmıosun.kızların içinde en dengeli ve aklı yerinde olan sensin.mantıklı hareket ediosun" bunun ingi nedir ltfnn yardm. 17:34 hindistandaki_genc: askinrengii ne olarak atiyim ? senin icin onemli bir mesaj bu. yardim mahiyetinde 17:34 vdurukan: askinrengi ne oldu yaa neyse emailim geliyor. vdurukan@hotmail.com 17:34 hindistandaki_genc: laylayloom dur ben sana yardimci oluyum. 17:34 askinrengii: evet vdurukan adresini ver konusalim-ceren belki gec geliyordur frk olarak.-frk olarak hindis. 17:35 burak: hindistandaki_genc, neredensin? 17:35 nari_hava: tolgaist bak bekliyorum arkadaşım banada yollayacakmısın şarışın maili? 17:37 hindistandaki_genc: laylayloom senining kurallarinin Varing Anding othersing . Girlsing in moring dengeling ve intelligenting. on the fielding. for you. Mantiking Hareketing doing. Bununing ingi whating . Please helping 17:37 hindistandaki_genc: burak hindistan 17:38 burak: hindistandaki_genc, hindistanin neresindensin diye soruyorum. 17:38 hindistandaki_genc: new Delhi 17:39 narkissoss: 17:39 laylayloom: hindistandaki ben bu cümleyi nası kurcam şindi? kafamkarıştı vall. 17:39 burak: Teknolji merkezlerinden biri sanirim. 17:40 burak: Hint yemekleri seviyormusunu? 17:40 erturkk: You have principles which you can't break out with.you are the most clever and the most stable girl in our class.Your behaviours are clever.Laylayloom dengeli kelimesine neyin karsilik geldigini bile 17:41 erturkk: .bilemedigim icin stable dedim.dengeli kelimesine daha iyi bir keliome bulursan degistirebilirsin 17:42 hindistandaki_genc: Burak yerimde olman lazim. Hepsi baharatli vede tatsiz, en onemli ayrintisi ise pis olmasi. yarin aksam bi hintli arkadasin evine yemege davetliyim. 17:42 laylayloom: saol ertrk teşk ederm! 17:43 askinrengii: hint-benim icin onemli olan msj nedir -ceren nereye kayboldun-vdurukan noldu niye yazmıyorsun msn'de. 17:43 burak: hindistandaki_genc, inan imkanim olsa yarin yemege gelmek isterim, hint yemeklerine bayilirim. Veggie yemekleri bile guzel adamlarin. 17:43 hindistandaki_genc: Burasi Teknoliji bakimindan dunyadaki en geri ulkelerden biri , yanliz dunya'nin en iyi yazilim'lari burda uretiliyor. ben kendim sahsen slikon vadisi'ne gidip gezdim. 17:44 narkissoss: hindular çok pis di mi? neden ordasın hindistandaki genç. çalışıyomusun 17:45 burak: hindistandaki_genc, burdaki hintliler geri donmeye basladilar. Ulkelerinde burdaki maaslarina yakin ucret almaya basladirlar. Sanirim bunun esas nedeni outsourcing. 17:45 hindistandaki_genc: burak daha once yedinizmi ? ustelik hindistanda genelde herkez veggie dir. burda butun hayvanlar kutsal - 17:46 burak: narkissoss, bence Turkler cok temiz. Diger ulkelerin insanlari ile karsilastirdigimda en temiz Turkler. 17:46 tolgaist: yaa yolluyorum nari ancak hata veriyor 17:46 tolgaist: havalife2002@yahoo.com değilmiydi? 17:46 burak: Haftada 1 kez hint restoranina gidiyorum,gidiyordum bu aralar olmuyor. 17:46 laylayloom: ya bişi sorcam "haşin kız" ne demk ve ingilizcesi ne? 17:46 burak: Sana simdi onlar sambar corbasi yaparlar, yanina naan ve rice. 17:47 battlemage: herkese selam! 17:47 narkissoss: "ben kendim şahsen" yanlış hindistandaki genç türkçeyi unutmuşsun. türklerin diğerlerine göre temiz olmalarına sevindim ama dolmuşlar hep kokuyor 17:47 hindistandaki_genc: burak sen turkiyedemisin. Hindistanda en kral isci 200 ytl maas alir aylik. kimi yazilimci'lar 300 dolardan fazla paraya calisamaz. Duzen boyle bu nedenle yurt disina kacis cok. 17:47 nari_hava: havalife200@yahoo tolga iyiki privden söledim yani 17:47 nari_hava: pardon havalife2000@yahoo 17:48 burak: hindistandaki_genc, bu rutin degisti, bilgi islemciler geri donuyorlar, cok iyi imkanlar var ozellikle amerikan based sirketlerde. Ben amerikadayim. 17:49 narkissoss: burak sen hint yemeklerini türkiyede mi yiyosun. maşallah boğazımıza düşkünüz boğa burcusun galiba 17:49 hindistandaki_genc: narkissoss evet unmayacagin kadar oyle. 17:49 nari_hava: bak bende 15 dk onu bekliyorum havalife2000@yahoo veya havalife84@mynet.com 17:49 burak: narkissoss, boga burcu oldugumu nerden anladin? 17:50 laylayloom: "hayatın boyunca herşey istediğin gibi olsun" bunun ingi nedir? . bende boğa burcuyum ama boğazıma düşkün deilim 17:50 hindistandaki_genc: burak zaten amerikada'ki yatirimcilar su anda hindistan uzerine yatirim yapiyorlar. Bangolore diye bir yer var. Gormen lazim. Slikon vadisi orda, Microsft orda, Oracle, vs diger butun firmalar orda. 17:52 burak: Bangloru u duydum evet oraya donen hitliler var burda. 17:52 tolgaist: ikisinede yolladım nari_hava. Bu arada kusura bakma private dan gönderdiğini unutmuşum. Özür 17:52 narkissoss: aç gözlü olurlar boğalar, herşey benim olsun isterler, yemek yemek bir zevktir onlar için. sen abartmışsın türkiyede hint yemeği bulup yiyosun. tabi türkiyedeysen 17:53 burak: laylayloom, cumlenin anlamini bilmiyorum ama bir karta yazacaksan direk Turkceden ceviri yapma. ingilizce de bu tur iyi dilekler biraz farkli. 17:53 tolgaist: I wish everything happens as you want. laylayloom 17:53 hindistandaki_genc: narkissoss sana burdaki otobuslerin halini anlatmam icin once fotografini gostermem lazim. Yakin bir zaman icinde hindistani anlatan bir websitesini yayina sokacagim. Su anda uzerinde calisiyorum. 17:53 askinrengii: kredin bitince ne yapmak gerekiyor bi daha nezaman konusabiliyorsun deneyelim bakalım son 2 kredim kaldı 17:54 burak: narkissoss, amerikadayim. 17:54 LostFish: I hope everthing is gonna be as you wish 17:54 burak: askinrengii, 1800 da konusabilirsin. 17:54 narkissoss: tolgaist bişey sorcam nerede yaşıyosun 17:55 burak: ben kahvali yapicam, boga burcu iste yarim saat surer yuh. 17:55 askinrengii: ceren ve vdurukan kayboldu ya! vdurukanla sanırım akraba çıktık ama.yıllardır gormedigim ingilteredeki akrabam.kadere bak! bu son kredimdi! 17:55 hindistandaki_genc: Bu sitenin Moderator'u kim ? 17:56 laylayloom: tolga saol,lostfish saol. burak dönm ödevi çevirisi yapıroumda. yıllıkları çeviriorum türkçeden ingilizceye 17:56 sedaades: selaaaaaaammmmmm,neler yaptınız ben yokkken,nassınız,muhabbet var mı 17:56 tolgaist: İstanbul narkissoss 17:56 sedaades: ceren hala ödevi mi yapıyoruz,çok mu var 17:57 tolgaist: her zaman laylayloom 17:57 sedaades: tolga naber ,cevap yazdım sana prv 17:57 nari_hava: tolga varya neyse ya boş ver tek diyecegim şey marlyn monreo da şarışın vede aptal bilinirdi ama aslında çok zeki bir kadındı artı önemli değil şakasına demiştim genede sağ ol güzelmiş 17:58 yalan_oldun: "A Study of the Direct-Fitting Method for Measurement of Galaxy Velocity" burada Direct-Fitting ne olabilir bilen olabilir mi? 17:58 hindistandaki_genc: arkadaslar Site'nin moderator'u kim bilen yokmu ? 17:59 narkissoss: ben değilim hindistandaki genç o kesin de 17:59 nari_hava: benim özcan birşeymi vardı ? 18:00 yalan_oldun: sitenin bir moderatörü bir de nusadua'sı var. Burak da bütün buraların sahibi tedbili kıyafet dolanıyo ahali arasında 18:00 hindistandaki_genc: nari_hava Evet arkadasim ama ben seni secreter olarak biliyorum ? 18:01 askinrengii: slms 18:01 yalan_oldun: bu arada bizim soru biraz kazık oldu herhalne, neyse kolay gelsin herkese 18:01 tolgaist: bakıyorum da henüz göremedim seda ades. Nari_hava benim bugüne kadar gördüğüm en zeki kız sarışındı bunu söylemeliyim. 18:01 askinrengii: neyse ben gittim bu sefer herkese bye.ceren-prvt'e tekrar bak.gorusmek uzre 18:02 hindistandaki_genc: Burak eger Duyuyorsan java tabanli bu board'i degistir. Istersen senin icin degisik bir yontem ararim, Demek istediklerimi anlatabildiysem ne mutlu ? 18:02 nari_hava: ben sivil modaratörüm sekreter kılığında gezen özel moderatör yardımcısıyım evet söyle bakim derdini 18:02 sedaades: benim kredim nie 25 oldu,yükseldi mi mesaj hakkı?ok tolga gelir heralde 18:02 nefertiti: aşkınnnnnn 18:04 hindistandaki_genc: nari_hava Benim hic konturum bitmiyor sebebini soracaktim nede olsa sekretersin bilirsin . soyle neden bitmiyor benim credim ? 18:04 nusadua: 1800 yalan_oldun sitenin bir moderatörü bir de nusadua'sı var. Burak da bütün buraların sahibi tedbili kıyafet dolanıyo ahali arasında ben artık değilim. tek mod moderator. 18:05 nari_hava: ya sdaades bu kaçıncı kiş ya neymiş kredisi 25 olmuş aaaneye kime göre kredi yükseltiyorlar kardeşim aa ben 7/24 burdayım eğer birini kredisi yokselecekse önce benim yukselmeli dimi 18:05 narkissoss: benim kredimde sürekli artıyor nari hava 18:06 yalan_oldun: teşekkür ederim bilgilndirdiğin için 18:06 nari_hava: özcan kelini ilacı olsa başına sürerdi bilmiyorum zaten şu kredi ve boardu çözebilsem kuantum fizigini çözmüş gibi bişi olacagım yani 18:06 sedaades: amanın ben birilerini kızdırdım sanki!noooldu yaw,seninkini de yükseltsinler,hem seninki de yükselmiş işte 18:07 nari_hava: bak nusadua gelmiş ona sor o eski moda editörümüzdür dimi nusa? 18:08 nusadua: soru ne? 18:08 laylayloom: "sınıftaki gelişmelerden uzak kalsan da yardıma etmek için hep hazırsın" bununingilizcesi nedir? 18:08 hindistandaki_genc: nari_hava eger sana isin formulunu versem yaraticiligini kaybedersin . Kendin bulmaya calis, ben sabahtan beri yaziyorum ama credim hep 20 dusmuyor, inanki ugrasmana bile gerek yok burda bunu aciklama 18:09 nari_hava: ay bunlar bana müsvet yapıyor çıldıracagım birider benim kredi hiç bitmiyo biri der benim kredim şu kadar olmuş aa benim niye 15/20 yazıyo 18:09 hindistandaki_genc: nusadua java tabanli sistem'de atilan cookiler temizlenince sonucu biliyorsun dimi arkadasim bende bunu dile getirmeye calisiyorum. 18:10 nusadua: hindistandaki_genc iletirim bunu burağa düzeltir endişe etme. 18:10 nusadua: söylediğin kadar geçerli bir durum değil. daha sonra konuşuruz. 18:11 hindistandaki_genc: Ney gecerli deyil 18:11 sedaades: arkadaşlar benim kredi beşe düşmüş desem birilerini mutlu edebilirmiyi,hatta bana msg başına para soruyolar,ratlayın biraz 18:12 nari_hava: ya nusa hazır gelmişken bişi soracaktım bu pencerede önceki boyut simge durumu kapat varsa ben önceki boyut yapıyorum ama ekranı kapla dan bir farkı olmuyo neden kine 18:13 nari_hava: bide özcanne yaratıcılığı kardeşim baksana ben en ufak pc problemlerini bile çözemedim nerde kalmış msj credimi yükseltmek içn formul bulmak 18:13 hindistandaki_genc: Ben network egitimi aldim. Vede Antihack uzerine program yazdim. Mantaliteyi cozdugume gore buraga dusen yeni yol aramak. Kapilar acilmasi icindir. bazen anahtarla bazen cilingirle. ikincisi tercihim. 18:14 nusadua: nari bilmem uykusuz ve çok yorgunum anlayamadım bile ama hindistanlı arkadaş yardım eder 18:15 hindistandaki_genc: nusadua 18:15 forgetful: 25 kerdim var dostlarım b.tirmek istiyorum sizlere bir fıkra annatcam are you readyyyyyyyyy 18:16 nefertiti: sibişşşşşşş 18:17 forgetful: ops sibişşşşşşşşşş kim yahu ben tanımıom yeni nick midir neP 18:17 hindistandaki_genc: forgetful adrenalin ust seviyede. 18:18 nefertiti: heheheh 18:18 nefertiti: forgtim yerim seni ben kaçtım haid byessss 18:20 forgetful: bu nefer yamyam galiba sanursan ehhe! 18:20 hindistandaki_genc: Hepiniz hoscakalin . Benim credimi'n bitecegi yok ben gideyim. 18:20 tolgaist: burak hindistandaki genc dogru soyluyor buna bir çözüm bulmak lazım 18:20 tolgaist: güle güle hindistandaki genc 18:21 forgetful: birgün nasrettin hoca eşşeğine ters binmiş görenler napıyorsun hocam bastığın dalı kesiyorsun demişler.oda "ya tutarsa" demiş eheheheheheh nasıı zekice dimi 18:21 forgetful: Alçak hindu seni kalpazan sende 18:21 tolgaist: benimkide değişmiyor yani nispet gibi olmasın 18:22 hindistandaki_genc: tolgaist sen Moderator musun yoksa user mi ? 18:22 hindistandaki_genc: forgetful dsotum lutfen argo kullanma . 18:23 nari_hava: ya arkadaşlar help me pencerede en üst sağda önceki boyut ,simge durumu ,kapat varya ben önceki boyut yapıyorum yani ekranı ufalmış bir şekilde görebilmek için ama ekranı kapladan bir farkı olmuyo n 18:24 forgetful: Hindistanlı genç tabiki şakaydı ben kim argo kim nopeehehee 18:24 tolgaist: kullanıcıyım hindistandaki genc.Sadece işim bilgisayarlarla 18:25 hindistandaki_genc: tolgaist eyvallah. Hoscakalin bu yolu ortalikta pek konusmayin. 18:25 tolgaist: nari_hava oncelikle penceyi küçültip sonra yapmayı denemelisin. dikkat et bunu yaparken x in yanındaki tek pencere olmalı iki değil 18:26 hindistandaki_genc: nari_hava msn'nen nicin kapali 18:26 tolgaist: emin olabilirsin hindistandaki genc. içinde bulunduğum sosyal ortama her zaman katkım olmuştur. 18:26 forgetful: hindistanlı genç noluuur şu cokii olayını bi anlat bana bidaaa prvt yaz bana.aslında gerek yok.saolsun burak credit.imi arttırmış.Tenk yu burak 18:26 hindistandaki_genc: nari_hava msn'nen nicin kapali yoksa blok mu koydun ? 18:26 nari_hava: yaa bişi sordum nerde bu boardun centilboy ve centılwomwn ları ya hadi yardım edin bana pls 18:27 nari_hava: özcan msn açmıyorum arkadaşım işyerinde yasak patron gidince bazen işte ölesine açıyorum şimdi açmadım ok 18:27 tolgaist: nari ben yanıt verdim zaten. sadece aşağıya bak. 18:28 LostFish: nari köşe çizgilerinden basılı tut istediğin boyuta getir 18:28 hindistandaki_genc: Arkadaslar Websitesi ile ilgili cok calistim. Bircok web sitesi tasarimi yaptim. Daha onceden hack;le ugrasiyordum simdi ise antihack. Ee neye kismet neye nispet . 20 credi yeter hepinize 18:28 nari_hava: tolga tek karede olsa çift karede olsa 1 cm lik bir daralma ya oluyo ya olmuyo yani niye böle nerden düzeltülür 18:29 nari_hava: lostfinsh evet ya valla oldu ya ben varya neyse gene rezil oldum bide sizi meşgul ettim boşu boşuna cık cık cık 18:29 hindistandaki_genc: nari_hava beni can kulagi ile dinle! 18:30 forgetful: ben kurallara saygılıyımdır.patron 25 credit diosa ona uymak lazım dimi.çalışıp terleyip 60 krediye ulaşçam ehhe hindistandaki children 18:31 tolgaist: önce küçült sonra büyütüp yeniden küçültmeyi dene istersen 18:31 nari_hava: sağolun arkadaşlar işe yaradıp 18:31 LostFish: önemli diil nari 18:31 hindistandaki_genc: baslat yazan sekmenin yaninda seslisozluk.com yazar. Bu yazinin ustune sag tusla tikla. tasi diye bir ozellik olacaktir bunu klavyendeki tuslarla asagi dogru tasiyabilirsin. daha sonra yan taraflarind 18:31 hindistandaki_genc: cek 18:32 nari_hava: evet özcan dinliyorum 18:32 hindistandaki_genc: forgetful Ben senin icin harcarim o crediyi sen uzulme 18:33 erturkk: LAYLAYYY burda misin? 18:33 hindistandaki_genc: istedigine sonuca ulasacaksin nari_hava altta yazdiklarimi okursan 18:33 laylayloom: BUrdaım ertRK! 18:33 moderator: selamlar. kolay gelsin. 18:34 nari_hava: sağolun var olyn arkadaşlar ama artık no problem halloldu neyse özcan sen benim msn olayını anladınmı 18:34 laylayloom: prvt yi aldım şindi.çok saol.valla baya bi yanlış yazmışım ben anlaşılan.tşkler ertrk! 18:35 forgetful: kolaysa başına gelsin die ir söz vardır halk arasındane demek acaba hazır mod gelmişken ben bir hindistanlı children .i bi ispiyon yapayım 18:35 erturkk: Laylayloom ben senin icin yeniden cevirdim yaziyi ama senin yazdiklarinda anlam karisikliklari vardi,bazi yerleri kisalttim ya da uzattim.Ok? 18:35 hindistandaki_genc: nari_hava canin sagolsun Onemi yok. 18:35 hindistandaki_genc: moderator slm 18:36 moderator: loglara bakıodum onu gördüm geldim zaten. 18:36 nari_hava: özcan 18:36 hindistandaki_genc: forgetful I kill you 18:37 forgetful: yoksa yoksa.hindistanlının başı dertte mi mod? hı? 18:37 LostFish: hindistanlı bişi sorcam herhengi bir klasörü sistem dosyası yapabilirmiyim 18:37 hindistandaki_genc: moderator burak arkadasim ben sadece bir anahtar buldum kapiyi acan sana kalan kapi kilidini degistirmek. istersen senin icin yeni bir kilit yapabilirim. 18:38 moderator: hindistandaki_genc kaçtan beri burdasın tsi ile? 18:38 tolgaist: selam moderator 18:38 forgetful: moderatör bir şikayetim var sözlük kullanıcılarından birinden ölüm tehdidi alıyorum benden duymuş olma ama hindistan la başlıor nik. help me please 18:38 sedaades: tolgaaaaaaa? 18:39 hindistandaki_genc: LostFish hangi dsoya vede ne yapilandirmasi icin kullanacagin onemli. 18:39 tolgaist: evet hindistandaki genc arkadaşa kulak verin. Doğru soylüyor yani .İşi bilen birisi sabaha kadar yazıp milleti rahatsız edebilir yani. hem genç bir arkadaşmış . önünü tıkamayalım 18:39 moderator: merhaba tolgaist 18:39 LostFish: herhangi bir klasör sadece gizlilik için 18:40 laylayloom: ok ertrk saol! 18:40 erturkk: Onemli deil laylayloomBana da yardimi dokunuyo bu cevirilerin.bende biseyl;er ogrenmis oluyorum boylece 18:41 hindistandaki_genc: tolgaist tessekurler arkadasim. moderatorun bundan haberdar olmasini istedim cunku dedigim gibi kapinin anahtari ellerimizde. yeni bir kilit ve kapi lazim. 18:41 hindistandaki_genc: tabii 18:41 tolgaist: bu arada regedit ten aradım bulamadım. acaba internet explorerin refresh rateini artırmak için ne yapmalıyım. önerisi olan varmı? 18:42 moderator: burak çözümler teknik konular onun uzmanlık alanı sorun olacağını sanmıyorum ilettim zaten. 18:43 nari_hava: ya millete bak başımıza hacker oldular ya ben demiştim bole sözlük sitesine mod olmak kolay değil kardeşim herkez prof burda allah kolaylık versin mod arkadaşlara. 18:43 forgetful: hindistanlı genç yanlış yaptın yahu tüm kullanıcılara prvt atıp olayı anlatacaktın ki hepimiz ölümsüzleşelim boardda dimi ama olmuyor böyle senin kulağını çekmeli 18:43 hindistandaki_genc: arkadasim internet explorer yavas ise yapilacak iki cozum yolu vardir birincisi bir spy programi ile bilgisayari taramak. ikinci yontem ise genelde temporay internet files bos tutmak. 18:44 moderator: nari arkadaşlar kötü niyetli değil olsalar onlara da çözümlerimiz var sen rahat ol 18:44 laylayloom: ertrk herzaman sorabilirim sana çeviri o zaman p yane sadece sen bişiler ören diye. 18:44 hindistandaki_genc: forgetful oyle yapacak olsam siteyi hack edip sonrada sana verirdim 18:45 hindistandaki_genc: moderator Rahat olun . Ben hacker deyilim antihack uzerine calisiyorum. 18:46 forgetful: peki hindistanlı youg bak şimdi benim bilgisayar networkle bağlı diğer bilgisayarlara.arada bir bilgisayarımı kaparken "bilgisayarınıza 1 kullanıcı bağlı" dosyanız kullanılıyor " yazıyor.bu ne de 18:46 tolgaist: moderator hindistandaki genc arkadaş anahtar bizde derken bizim sitenin kodlarını çalmaya niyetli olduğumuzu söylesede cümle biraz öyle gözüktü. Yanlış anlamalar için özür dilerim. 18:46 moderator: hindistandaki_genc çok rahatladım tşkler 18:46 erturkk: Sorabilirsin tabii laylayloom,ama ben cok profesyonel degilim ceiri konusundaingilicesi bende daha iyi olan birinede kontrol etiirebiklirsin benim cevirimi ama oyle bisey yaparsan banada bildir ok? 18:47 erturkk: Yani yanlislarimi gorme acisindan banada iyilik ytapmis olursun 18:47 moderator: anladım tolgaist tşkler. forgetful ağ üzerinden pcniz paylaşıma açık ve kapatma aşamanızda sisteminizden dosya alan kullananan bir kullanıcı olduğunu söylüyor o uyarı. 18:48 laylayloom: ertrk valla hiç gerek yok ama eğer öle bişi yaparsam sölerim sana merak etme 18:48 tolgaist: kaldıki bende hiçbir art niyet olmadığını gerek yazılarımdan tanışabilseydik gereksede karakterimden anlardınız. Tek amaç sitenin daha iyi korunması. 18:49 hindistandaki_genc: forgetful yapman gerekn tek sey masaustundeki network agin'nin ozelliklerine gelmen . ordan diger kullanicilarin erisimin kapatman 18:49 moderator: tolgaist çoğu kişiyi tahmin ettiğinizden çok daha iyi tanıyoruz endişe etmeyin ve iyi niyetiniz için de teşekürler. 18:50 erturkk: Ceren i kacirdiniz 18:50 LostFish: hindistanlı sorumun cevabını bilyormusun? veya bilen biri? 18:51 forgetful: ok moderatör fakat diğer bilgisayarlarda bu uyarı çıkmıyor.denedik hatta diğer bilgisayardan dosya açtık.ben sadece dışardan bilgisayarım kontrol ediliyormu die endişelendim.olabilir mi sizce? 18:51 hindistandaki_genc: moderator ne mutlu bana . rahatladiysan 18:51 moderator: hindistandaki_genc, forgetful neden bu uyarıyı verio sebebi nedir dedi nasıl önüne geçerim demedi ki. nasıl çilingirsin 18:51 erturkk: Mesela beni kesin taniyosundur moderatorDBisuru nick oldu 2 kere banladim.ilk i Buyuk harfle yazmaktankendim istemistim banlanmayiIkincisi de uygunsuz laflarimdan. 18:51 hindistandaki_genc: LostFish soru sormadinki cevap bekliyorsun sadece iki kelimeden ibaret yazdiklarin . acikca sor acikca cevap veriyim. 18:52 erturkk: hindistanlilar cok komik ingilizce konsurlar.Bizim sinifta 2 tane var da,gulmekten olduruyolar.aksanlari cok komikD 18:52 moderator: forgetful pclarin dışardan yardım özelliği vardır. herhangi bir şekilde daha önce bunu aktif hale getirdiyseniz evet bu demek oluyor ki birileri istediğinde siteminize girip çıkıyor. korkutalım biraz 18:52 erturkk: Mesela cogu what do you want yerine what are you wanting derD 18:53 hindistandaki_genc: moderator dsotum kafam kazan gibi oldu sabahtan beri netteyim. web sitesi tasarliyorum. tam okumamisim. Sorry 18:53 moderator: erturkk başarılarınızın devamını dilerim 18:53 hindistandaki_genc: erturkk nerde okuyorsun 18:53 erturkk: Kibris da denktas doneminin sonna gelindi.ne dusunuyosunuz arkadaslar? 18:53 moderator: önemli değil hindistandaki_genc 18:54 erturkk: Moderator tesekkur ederimD Hindistanligenc ben ingilteredeyim. 18:54 moderator: ben müsade istiyorum başka sorusu olan yoksa. biraz işim var. 18:54 forgetful: mod .korkabilirim ben cidden yahu 18:54 LostFish: ok benim birileri bilgisarımdaki bir klasörü gizlemiş sadece şu klasör seçenekleri korunan işletim sistemi dosyalrını gizle kutucuğunu aktif hale getirince görebiliyorum bu klasörü 18:55 hindistandaki_genc: Arkadaslar hindistanda saat cok gecikti. 22 oldu ben gidiyorum .Bye 18:55 LostFish: pardon kutucuğu boşaltınca görbiliyorum 18:55 moderator: LostFish sorun nedir peki? 18:55 erturkk: Byeee Hindistanli genc 18:56 LostFish: ben de aynı şeyi yapmaya çalıştım herhangi bir klasörü işletim sistemi dosyasıymış gibi göstermeye çalıştım ama yapamadım 18:56 forgetful: mod çilingir ha başarılı.başarılı. ehhe hindistanlı young saol yardımın için.ben mod.u banlarım sen üzülme.nasıl sana çilingir dermiş o mod.hıııı hııııı seni gidii 18:56 LostFish: nasıl yapılıyor o biliyormusun? 18:56 hindistandaki_genc: gizli dsoyanin uzerine gel sonra ozellikler kismindan gizli olmasi icin kutucuk vardir onu iptal et. bu kadar basit 18:57 moderator: hindistandaki_genc sen git uyu herşeyi yanlış anlıyon 18:58 hindistandaki_genc: kafam sisti beni yolcu eden herkeze selamlar. 18:58 LostFish: yok ben nasıl işletim sistemi dosyasıymış gibi gösteririm onu soruyorum? 18:58 forgetful: arkandan su dökerim ben hindistan lı tez gel die byeeeeeeeeee 18:58 LostFish: byesss o zaman hindistanlı moderator sen biliyormusun? 18:59 moderator: LostFish şimdi siz networketn dosya mı gizlemek istiyorsunuz yoksa kendi sisteminizin içinde mi gizleme yapmak istiyorsunuz. yani pcnize oturan mı göremesin diğer ağ kullanıcıları mı? 18:59 hindistandaki_genc: moderator Ya magzur gorun ben anladigim seyi yazdim. Zaten turkceyi unuttum iyice. burda bi hint'ce konus bi ingilizce bi fransizca. iyice affaladim 19:00 moderator: hindistandaki_genc 19:00 LostFish: kendi sistemimin içinde gizlemek istiyorum zaten networkdende gizlemiş olmazmıyım? 19:00 burak: selam tekrar 19:00 hindistandaki_genc: forgetful ustumu islatma ama annem kovalar sonra. 19:01 moderator: hayır farklı şeyler. bennetworki söyliim ve çıkiim diğeri uzun biraz vaktim yok sorunuz için kaldım. 19:02 burak: Kahvalti biraz uzadi. 19:02 moderator: sağ tıklayıp özellikleri açacaksınız. en altta öznitelikler vardır orda gizli kutucuğunu tıklamanız yeterli. burak hoşgeldin. 19:02 hindistandaki_genc: burak lolg'lara bak Bye. 19:03 forgetful: sahimi hindistanlı genç yazııık seni annen mi kovalıor.tavşanları dene Burak sen çok yemeye başladın bak kilo alınca neden acaba diye sorma 19:03 LostFish: sorumun cevabı bu değildi ama saol yinede byess moderator 19:04 hindistandaki_genc: Hocam annem basimda olsada kovalasa keske . Gurbette yanlizim. 19:04 LostFish: hindistanlı sanada saol ilgilendiğin için 19:04 erturkk: Dude kelimesini Amerikalilar kullaniyor genelde? 19:05 hindistandaki_genc: LostFish ilgilenebildiysem ne mutlu . 19:05 forgetful: Burak çok sevimli bir şahisyetim ben söylemesi ayıptır.dikkatinizide çekiyor olmalı.şeyyy diycektim.Acaba siteye neşe katıyorum diye benim kredimi daha da bir arttırman mümkün mü 19:06 LostFish: pek ilgilenemedin ama P neyse 19:06 forgetful: o zaman sen gerçekten yorgunsun hintli eeee çilingir olmaının tadını çıkarıyorsun heralde. 19:07 laylayloom: yunanca IŞIK kelimesinin anlamını nedir? ltfn yrdmmm. 19:08 erturkk: Buzdaglarinda mahsur kaldi insan! Think a real World! 19:08 erturkk: Yff napacaksiniz su yunancayi?Baska dil mi yok Dunyada?Ispanyolca,Italyanca.varken yanii! 19:09 forgetful: ertürk biri bizi gözetliyor sanırım hı? 19:09 erturkk: birileri gozetliyo da ben gozetlemiyorum.gayet aktifim suanda forget 19:10 burak: Loglara bakiyorum. 19:10 laylayloom: ertrk ben istemiorum aslında arkadaşa söz verdm bulurm die ama bulamadım 19:10 erturkk: Yaa laylayloom internette Turkce yunanca sozluk var mi,baktin mi? 19:11 erturkk: denktas donemi kapaniyo diyorum kimse cevap vermiyoo.bugunkalibima sigamiyorum benD 19:11 laylayloom: yok baktm ertrk yane benm baktıım kadarıyçla yok 19:13 nari_hava: arkadaşlar demin patronum geldi bilen bilir bu siteye ondan gizli giriyordum bana dediki tüm gün ne yazıştığını biliyorum maillerini açtım dedi benim patronum tam bir pc özürlüdür ama sizce mumkun m 19:13 erturkk: Ok laylay bende baktimda google a bende bulamadim hicbiseyD 19:14 nari_hava: yani çevresi geniş pc kurdu arkadaşalrı var hergun araçlardan siliyorum girdigimsiteleri ama yani şantazmıydı bu yoksa blörfmu yapıyo yaaaa çabuk bana akıl verin 19:16 deve: merhaba arkadaşlar size hasretimden hörgüçlerim sızlamişti valla 19:16 erturkk: NAri hava patorununla tanismisligim yokDYAni bilemiyorum. 19:17 laylayloom: ya lütfn bulmaya çalışın yunanca da ışık kelimesi? 19:17 laylayloom: ya da italyanca yada rumca da ışık kelimesinin anlamı nedir? 19:19 deve: hava ben sana demiştim o sinsiden herşey beklenir diye bak şimdide çaktırmadan maillerine el atmış şeref yoksunu 19:19 nari_hava: ya erturk onumu dedim sana yani mail şifremi kırmış olabilirmi bunlar öle basıt şeylermi? 19:19 kiedis: φως.yunancada ışıkmış lay.nari blöf yapmış patronun 19:20 nari_hava: deve bu arada hoş geldin evet ya mikrop işte bir ara bunun hesabını horacakmış bana ya aa ne yapim şimdi ben? 19:22 erturkk: LAYLAYLOOM "ÁÍ¢ËÁÖÑÏÓ" demekmis ISIK 19:22 deve: merak etme havvacım arkanda bütün sesli sozlük camiası varbiz varken senin kılına zarar veremez. 19:22 nari_hava: dim kiedis bende öle umuyorum yani blöf yapıyo ağzımı arıyor tum gün ne yapıyorum internette uyuz çözemedi ne olacak sözlük sitesinde teknik terim arıyorum diyodum her yakalanışımda da 19:23 burak: mod ordamisin? 19:23 laylayloom: ertrk bu nece? 19:23 nari_hava: canım devem benim be heyt be dur ben bu gazla biraz dikleneyim patronuma 19:23 erturkk: YUNANCA laylayloom 19:24 burak: Mod 19:24 laylayloom: ertrk okunuşu nasıl 19:24 kiedis: translatörünün markası nedir turk 19:25 nari_hava: arkadaşlar bir gün sesiz sedasız aranızdan ayrılırsam bilinki o gün patronuma yakalanmış ve akabinde işten kovulmuşum demektir 19:25 kiedis: φως.laylom okumasıda kolay.al tepe tepe kullanD 19:25 laylayloom: ertrk hangı sitede buldun acaba? 19:25 erturkk: LAYLAYLOOM valla okunusunu bi Yunanlilar bide Allah bilirD 19:26 laylayloom: kie- bunun okunuşu nassı? 19:26 erturkk: Bi dakka hangi site olduguna bi bakiyim,soyliucem 19:26 laylayloom: kiedis o nece acaba? ve ne demek? p 19:28 erturkk: University of chikago library nin sitesinden buldum 19:28 kiedis: 'güç' diye oku gitsin.biras ağzını yamult sölerken.oldu bitti yunancadır kendisi.ışık demetir-mişD 19:28 deve: eee havva olmayan arkadaşlar sizlerden ne var ne yok.selamsız koyde doğmuşsunuz anladığım kadarıyla. 19:28 erturkk: Kiedis translator yerli bi markaPek guvenilmez yaniD 19:29 erturkk: Kiedis hahahah 19:29 laylayloom: kie çok saolll ertrk sende çokkk saoool. hepiniz saolun.sesli saolsun p 19:29 moderator: burak şimdi döndüm buyur 19:30 _felsefi_: kiedis'in kelimesi fos diye okunabilir sanırım. 19:32 laylayloom: felsefi emn misin acaba? ve de saol 19:32 deve: bu arada internetime bişeyler oluyo 19:33 _felsefi_: graphos'taki phos ışık demek 19:33 _felsefi_: ph f diye okunduğu için, fos diye okunabilir. 19:35 deve: sizinde ekranınız bazen masmavi kalıp bağlantı kesiliyo mu bende mi bi problem var? 19:36 _felsefi_: laylayloom, emin değilim. 19:37 nari_hava: ne oluyor deve hayırdır internetıne 19:38 kiedis: devenin körü öyle bişi olsa ben yeşil görürüm.monitörün tüpü bittide-sarımtrak şu an nerde ikamet ediosun/baglantın nedir? 19:39 deve: ne biliyim bi yavaşlamadır bir bozulmadır bir verimsizliktir sinirlerim laçka oldu Allah çarpsın bilgisayar başında 19:39 _felsefi_: laylayloom, Photo Yunanca ışık anlamına gelir Google'dan bir alıntı. 19:41 _felsefi_: daha doğrusu "photos" 19:41 laylayloom: felsefi teşkür ederm 19:41 deve: ben universte kütüpanesinden kullanıyom bilgisayarı kiedis bey kardeşim anlamam bağlantıdan. 19:42 nari_hava: hımm kimbilir hangi siteden ne vürüsü kaptın geçmiş olsun ya belik hatlar yoğundur yavaşlama ordan kaynaklanır sıkma canını bişi olmaz ben de ne anlarım ya pc den 19:43 _felsefi_: bir şey değil, laylayloom, akşam akşam ibr şey daha öğrendik. 19:44 deve: gönlüme su serptin sevgili nari-hava kardeşim adeta öpüyorum seni yanaklarından. 19:46 kiedis: benim bağlantıda da sorun war birazadsl.telekom ve bitmeyen çile işte.bağlantında sorun yoksa daha çok PCnde virüs/trojen barındırdığının işaretidir bu yawaşlama.bende kovayla su serptim şimdi 19:47 burak: Test 19:48 nari_hava: deve ne demek arkadaşlar böyle günler içindir p ya valla anlamamki ben pc den ama için rahatlatmak için söyled,im bazen bizede oluyor yani hat gidiyor yavaşlıyor ama ekran yeşermiyor 19:48 burak: Mod ordamisin? 19:48 moderator: evet 19:49 burak: Ok, test yapiyorumda maksat biseyler yazmak boarda. 19:49 deve: olsun varsın ne de olsa universtenin virüsü . herkesin vürüsü kendisini bağlar yada herkesin virüsü kendine güzel ne diyim artık bilemiyorum 19:49 moderator: peki yazalım 19:50 moderator: yarın akşam fenerbahçe-beşiktaş maçı var 19:50 burak: Saat kacta? 19:50 az_genc: herkese Selamlar 19:50 moderator: güzel maç olacak sanırım 19:50 burak: Bende sanki izleyebilecekmisim gibi soruyorum ! 19:50 burak: selam az 19:50 moderator: türkiye saati ile 1900 da başlayacak 19:51 moderator: izlemeni tavsiye ederim imkanın varsa 19:51 burak: mod, problem yok dimi su ana kadar. 19:51 moderator: hoşgeldin az_genc 19:51 moderator: herhangi bir anormal durum yok burak 19:51 burak: boardda. 19:51 burak: Saat basini bekliyorum o da onemli. 19:52 kiedis: 2-2.tahminkatkı 19:52 deve: aaa mesaj hakkım gene doldu galiba ne kadarda güzel bir olgu .Ne zaman oluyo bu böyle saatbaşında da değiliz? 19:52 burak: 2-2 olursa cok zevkli bir mac olur 19:52 moderator: tamam burak. 19:52 moderator: kiedis berabere bitmez emin ol 19:53 burak: deve, su anda bir test yapiyoruz o nedenle herkesin mesaj hakki saat dolmadan doldu 19:53 kiedis: biterse milyarder olcam ama ağzınızı hayra açın lütfenD 19:53 az_genc: sag ol 19:53 burak: yani sifirlandi siycektim 19:53 moderator: devam edelim mi saat başını bekleyelim mi? 19:53 deve: maça gelince benim tahminim 5-0 fener alır diyorm. 19:53 burak: kiedis nerde oynadin tahminini? 19:54 burak: mod, nasil istersen, ama saat basi burda olursan 1-2 test daha yapicam. 19:54 moderator: deve 19:54 kiedis: superbahis.willhill'e geçicem yakında ama 19:54 burak: En buyuk FENER oleeey oley oley oleeeeey 19:55 burak: yurt disindan nereden oynaniyor turkiye icin? 19:55 moderator: burak nasıl istediğim değil önemli olan ne yapmam gerektiği. az sonra yemeğe oturacaz ama 2000 daki saat başı ve 2100 daki saat başı aralarında burda olabilirim 19:55 moderator: yemek çok uzun sürmez 19:55 burak: Ooooo,pardon mod, ben yeni kahvalti yaptimda, hic dusunemedim. Bu saat basi 1 kere yeterli yani 5 dakika sonra. 19:56 moderator: tmm burda olacağım 19:56 kiedis: willhill veya beteuropadan oynayabilirsin burak.hemen her lig var zaten 19:56 suildur: iyi akşamlar TSİ cümleten D 19:57 burak: TSI nedir ? 19:57 burak: OK kiedis, bakarim . 19:57 LostFish: yakşamlartsi sui 19:57 moderator: burak taş sana geldi 19:58 moderator: bizde akşam sende sabah bizde akşam yemeği sende kahvaltı suildur hoşgeldin. 19:58 burak: Ne tasi ya ben fransiz kaldmi burda. 19:58 suildur: Türkiye Saati İle YAz uygulamasında GMT+3 Cemal veya Charlie Saat Zonu D 19:58 cerenbugdayci: bişey sormak istiyorum mod benim bugün sabah girdiğimde kontörüm 25ti ama şimdi 18 bunun nedeni nedir acaba ayrıca herkese slm 19:58 LostFish: Türkiye Saati İle 19:59 timrobins: mrb 19:59 moderator: herşey site yapmakla bitmio demekki burak hayatın anlamını kaçırmışsın 19:59 suildur: hoşbulduk. denizci ukalalığı yapmak istedim bi an ehehe D 19:59 moderator: hoşgeldiniz ceren ve timro. ceren burak burada sanırım o cevaplayabilir seni. 19:59 burak: ceren, yukardaki "Your Discussion Board Credit " linke tiklayip okudunmu? 20:00 moderator: est. suildur 20:00 erturkk: Burak ne testi yapiyorsun? 20:00 burak: Lost siz asmissiniz yaaa. 20:00 deve: ben kaçiyorum hepinize esen kalın diyorum ne demekse 20:00 cerenbugdayci: tmm burak cevaplarmısın sorumu slm timro 20:00 suildur: ii akşamlar cümleten kısaca burak, mod, kie, lost ve ceren. asabi kız ceren D 20:00 burak: Ok, mod,olay tamamdir afiyet olsun. 20:00 burak: Yemekte ne var bu arada?Kofte varmi kofte ? 20:01 LostFish: izmirlilik mi desek P 20:01 burak: suildur selam cumleten 20:01 burak: Canim izmirim. 20:01 moderator: burak bendeki bilgilerde cerenbuğdaycı 25 kredide görünüyor ama kendisi 18 kredisi olduğunu söylüyor. 20:01 burak: Krediler saat bazinda degisebilecek mod. 20:01 suildur: afiyat olsun mod. CEREN kardeşim boardun tepesinde Yoru discussion board credit n/a gibi bişii yazıo. onu tıklayıp açıklamayı oku. 20:02 kiedis: a.s sui.bye deve.welcome ceren.hi lostD 20:02 moderator: köfte yok malesef burak bigün misafirim olursan sana en güzel köfteyi yedirecem söz 20:02 timrobins: leonardo,socrates erasmus programları hakkında bilgisi olan arkadaş var mı? 20:02 suildur: burak az önce dalyan köfte yedim. ve planda alsancaka dorğu gitmek vardı ama patronu havaalanından almak zorunda kalacaım galiba 20:02 LostFish: hi kie 20:03 moderator: afiyet dileyen herkese tşkler. 20:03 cerenbugdayci: gerçekten 18 kredi mod şuan 18 ama okudum suil ama 1 saat içinde 25ten 18e nasıl düşer onu anlamadım çok olumsuz bi davranışta bulunmadım ki 20:03 suildur: çok az tim. sadece AB programları ve eğitim projeleri olduğunu biliorum. ama bi de hepsinin kendisine ait siteleri var. googledan bakabilirsin. 20:03 moderator: kolay gelsin herkese iyi sohbetler. burak 2100 de burda olacağım 20:04 moderator: deneme 20:05 moderator: burak 2 defa sıfırladı sanım ya da 3 defa yeni saatte. bilgin dahilinde mi? 20:05 burak: Ok afiyet-i serifler mod 20:05 kiedis: denerim 20:05 laylayloom: "bence burcu çok delikanlı bir kızdır"bunun ingilizcesi nedir?üfff. 20:05 moderator: hatta şimdi yine. 20:05 burak: himmm yok degil,ok bakicam o noktaya. 20:05 suildur: bi dakka ya benim kontör resetlendi. yani en baştaki haline harcadığım halde tekrar döndü. 20:05 kiedis: ok kötüydü espri.gittim ben şimdilik 20:06 suildur: i think burcu is a tommyboy 20:06 tolgaist: herkese iyi akşamlar ben birkaç saat yokum. Off to go . . . . 20:06 laylayloom: suil ama kızdır yok orda o erkek oldu direk p 20:07 cerenbugdayci: laylay yani nasıl başardın böle cümle yazmayı 20:07 burak: Ok, mod sanirim duzelttim, iste senin olman buyuk ise yaradi, tsk 20:07 laylayloom: cereen ben yazmadım samet, burcu'ya böle yazmış bende onları çeviriom 20:07 suildur: bi dakka laylay yannış hatırlamış olabilirim bakıorum. ok? accık bekle 20:08 divane: iyi akşamlar sevgli board sakinleri 20:08 burak: Arkadaslar, yeni bir uygulamayi test ediyorum bu saatte o nedenle resetlenme oluyor, yani bunun aslinda size bir zarari yok, kontorunuz doluveriyor iste. 20:08 erturkk: Delikanli bir kiz.cok komik yaaD 20:08 laylayloom: tabi samet ve burcu bizim sınıftakiler.nese ben kaçarrr 20:08 cerenbugdayci: slm divane ya burak gönderiyorum 1 kontör düşüyo sonra tekrar eski haline dönüyo 20:08 laylayloom: ii akşamlarrr 20:09 timrobins: bu projelereleonardo socrates erasmus vböğrenciler katılabilirmi? 20:09 LostFish: oleyy 20:09 moderator: + 20:09 erturkk: Simdi laylay ve ceren kimbilir nasi heyacanla takip ediyolardir siniftaki ask iliskileriniD 20:09 moderator: son hamlenden sonra tekrar resetlenmiş 20:10 moderator: şimdi normal görünüyor 20:10 cerenbugdayci: ya bi böle oluyo bi düşüyo yükselmiyo iyice kafayı yedi bu bilgisayar ya 20:10 moderator: problem yok sanırım 20:10 moderator: az sonra tekrar bakacam burak 20:10 timrobins: sitede garip garip şeyler yazıyorua da 20:10 moderator: mutfak yakın 20:10 suildur: laylay. tomy girl olabilir. burak'a sormak lazım aslında. o daha çok slang bilir sanırsam. 20:11 moderator: ceren sanırım halloldu sorun şimdi normal bir şekilde düşüyor değil mi? 20:11 suildur: tim. zaten öğrenciler için o projeler. ama okul, rektörlük, bakanlık vb. yoluyla mı yoksa şahsi başvuru mu diosan, şahsi başvuru olacağını zannetmiyorum. 20:12 moderator: + 20:12 cerenbugdayci: evet mod ama 18 kontör ya 25ti benimki tr sen nerden böle bi kanıya kapıldın laylayla ben elimizi sallamadan bile 50si yani aaaa 20:12 suildur: mod? artıya basmanızın özel bi anlamı var mı? nusa da hep artıya basıodu! 20:13 suildur: AB senin benim dilekçemle ilgilenmez gibime gelio 20:14 erturkk: Cren ben isze oyle bi ima da bulunmadim.elini sallasan 100 tanede erkek arkadas bulabilirsin.Ama sizin yaslarinizda bu "cikma" isleri onemle takip edilirOnlar aklima geldide oyuzden soylemstim 20:14 erturkk: Buarada benim nick im tr deil,sunda erturkk.tr demeyin artikLutfen. 20:15 suildur: hehe TR. anladım. aklın bi karış havada oluyor ya. o çok komik ya. hele lise 1. nasıl olsa sınav heyecanı yok, ortaokul bitmiş, büyümüşün felan. ne günner beee. offf hayatı lise 1 tadında. 20:16 suildur: yaşamak lazım netekim. hiç unutmam yıl 89-90 hazırlıktayım, bi de üniformayı yeni giymişiz beyaz beyaz. peahhh kadıköy fatihi gibi yürüoduk 20:16 LostFish: erturk sen şu ingiterdeki trturk müsün? 20:16 cerenbugdayci: şahsen benim hiç ilgimi çekmiyo tr sırf hava için çıkıyolar öle çıkanları görünce midem bulanıyo yani gerçekten öle çıkmadan öle samimi iki ark olsalar daha iyi 20:16 erturkk: Suildur en benim encokmkmigime giden sey liseye yeni gelmis ogrencilerin kizlara kendilerini acamayip,baskalarini araci olarak kullanmalariKiz yuzunden kavgalara cok komik oluyo tabii. 20:17 erturkk: evet Lostfish 20:17 LostFish: valla benim üniforma giymiş halim felaketti ilf hafta gömlek cebim yerinden sökülmüş bi şeklinde gelmiştim eve tabe o zaman 11 falandık 20:18 LostFish: ok TRP 20:18 suildur: ya bi de şey vardır. böle delikanlı olmuşun ya. çıkışa gel ama bak bunlar hep bazı tutucu davranışlardan oluo, delikanlı olmazk özendirilio. bu kurtlar vadisiydi vs. oldukça da bööle olucak. 20:18 erturkk: enkotu gunumdaha dogrusu sinifin enkotu gunuLise sonlarla sinifca birbirimize girmemizdi.Nekadar salaktik yaaD 20:19 erturkk: Lisede delikanlilik sirf kizlarin gozune girmek icin yapilir ama herkes daha sonradan kizlarin delikanli gecinen erkeklerden aslinda hoslanmadigini ogrenir.Tabii delikanliligin tanimini nasil yaptigin 20:19 moderator: 2012 suildur mod? artıya basmanızın özel bi anlamı var mı? nusa da hep artıya basıodu! yazacak bişi bulamadım msg atmam gerekiodu bir de logları incelerken görmüştüm öyle yaptığını 20:20 LostFish: biz lise1ken lise3ler de bize saldırmıştıda bişi yapamamışlardı biraz fazla gelişmiş bi sınıftık 20:20 suildur: TR sen bi de bizim okulda görcektin. lise2ydik o zaman lise3lerle girdik birbirimize. akşam etüdünde. bi arkadaşı haksız yere çok kötü çarpmıştı lise3ler. tabi nöbetçi subayın haberi yok felan. 20:20 suildur: hııı anladım mod 20:20 erturkk: Lostfish bizim sinifin endelikanlilari! erkekligin 10 da 9 unu yapip kacmistiD 20:21 LostFish: harbi delikanlılarmış şimdi takdir ettim 20:22 erturkk: Oyledirler lostfishDKeske bende oyle yapmasydim. 20:22 cerenbugdayci: hehehe siz çok komikmişiniz ya hep dövüşmüşünüz lisede hemde ortada bişi olmadan hehehehehe 20:22 erturkk: Suildur askeri lisede kavgalar farkli oluyodur herhalde 20:22 LostFish: hadi bak çok üzüldüm şimdi sağlam çıkabildin mi bari 20:24 erturkk: Ceren ortada bisey yoktu olurmuSenin eniyi arkadasinin kiz arkadasini SIKISTIRANLAR oldumu toplu kavgalar olurdu bizim okulda.Tabii bazi akillilar 50 ye bir kavga ederlerdi.sivil polisler araya. 20:25 erturkk: .araya girmeye korkardi jandarma gelirdiDLostfish nasi saglam cikacaksin.Cenem morarmisti benim,arkadasin gozu morarmisti,Hamit diye bir arkadasiminda kolu kirilmistiAma ciddi soyluyorum. 20:25 erturkk: Amam tabii benim Kuzenlerim sagolsun.isi sonradan halletmislerdiD 20:26 LostFish: çok geçmiş olsun ama insan geriye bakınca ne güzel günlermiş onlarP? 20:26 cerenbugdayci: burç anlamındaki başak ın ing ne ya sölermisiniz maziyi bırakıp.bide suil sen lisedeyken ben daha yeni doğmuştum hehehe 20:26 erturkk: Lostfish ben kendi salakligima guluyorum.yani olayin gulunecek bi tarafi yokD 20:27 LostFish: virgo 20:27 suildur: höh be TR. o ne ööle meydan savaşı mı? D 20:27 erturkk: eren VIRGO 20:28 cerenbugdayci: tşşk saolun hehehe ertuekk bencede öleymişiniz 20:28 erturkk: Suildur diyorum polisler geziyo etrafta ama ayirmaya onlarda korkuyoduDHatta Bizim lise son ogrencileri polisleridovup disiplin cezasi almislardi bikereD 20:30 LostFish: o zaman bu ing polisler cop kullanmayı bilmiyolarmış 20:31 erturkk: Lostfish bu soylediklerim Turkiyede olmus bi olayDben lise 2 ye kadar Turkiyede okudum 20:31 LostFish: ?ölemi 20:32 erturkk: Oyle lostfish 20:32 cerenbugdayci: ah ah hep polislere bulurlar suçu ne suçu var şimdi onların bakın ben polis çocuğuyum ona göre 20:33 erturkk: Ceren polislerin bi sucu yok.zaten sivil polislerdi bizim okun onundekiler,coplari filan yoktu.sadece telsizleri vardi 20:35 erturkk: Ama enkotu kavgayi ingilterede ettim.Aslinda kavgaci biri deilimdir ama su arkadas adina kavga etnedik deil yani 20:35 divane: selamlar. boarda bugün ne kadar çok polis muhabbeti döndü böle beaa.al işte bi polis daha 20:36 divane: dövüşüp polise iş çıkarmayın PP 20:37 erturkk: Herkesi korkuttum galibaDselam divane 20:38 burak: Polis halen eski polis mi Turkiyede biraz yuklendim ama napiyim 20:39 erturkk: Burak benim bi Atrih ogretmenim vardi.ismi Nurettin.Adama helal olsun valla enaz 60 kisinin icine girdiD 20:39 divane: yanlış idarecilerin elinin altında çalışan polisler yok artık. ideraciler ve mevzuat değiştikçe polis de değişiyor 20:39 burak: Nasil icine girdi, adam ruh muydu, exorsist filmi mi bu yaaaa? 20:40 divane: daldı he meant 20:41 erturkk: Burak bizim karsimizdaki iki sinif kavga ediyolardi.sinifa gurultyleri geldi.bizim hoca bi cikti kiravat bitarafta,ceket biratafta geldi.Bize "eskiya oglum bunlar" dedi.sonra zaten diger hocalar 20:41 burak: divane, Turkiyedeyken bir arkadasim anlatmisti, motorsikletini calmislar, hani su mopetlerden, polis kizmis cocuga, bir motoruna sahip cikamiyorsun diye. 20:42 suildur: aynen ööle burak. geçen eleman geldi yanlış geçiş yaparken yanımızdan bize çarptı. mahkemeye çıkardılar beni. sorma. 20:42 erturkk: Burak polisler oyle cok yapiyolar.bizede niye sizden daha buyuklerle kavga ediyosunuz diye kizmislardi.ama kavgayi onlar cikartmisti. 20:43 divane: hep kötüsüylemi karşılıştınız beaa 20:43 divane: karakollarda kaşarlanmış memurlar mevcut tabiii 20:44 burak: Sizce bu onlara odenen para ile mi ilgili, yoksa her is bulamiyanin polis olmasi ile mi ilgili? Yani egitim mi? 20:44 suildur: iyisi var mı? ben 10 yıl üniforma giydim, bir defa olsun o üniforma üzerimde diye kendimi vatandaşın üstünde görmedim. 20:44 divane: gel görki nice örgüt ve perişan mensupları polisce bertaraf edilmiştir. kazanılmışlardır 20:44 cerenbugdayci: evet divane bi kaç kötü polis yüzünden bütün polislerin şanı lekeleniyo bende buna sinir oluyorum 20:45 erturkk: Burak kesinlikle egitim ve bir isi ozveriyle yamamk ile ilgili.Insanlar guvenligi saglamak icin polis olmuyorlar artik.sadece devlete kapagi atip,memur olak icin,yani is icin oluyorlar. 20:45 divane: bikaç kişinin yaptıkları teşkilata maloluyo maalesef 20:45 burak: divane, Allaha sukur polisterle pek isim olmadi, ama %90 i iyi degildi karsilastiklarimin. Sadece bogazdan gecerken 1-2 polis var motorlu,onlar cok efendiydi onlari da gostermelik koymuslar oraya. 20:45 suildur: burak. eğitim. ve seçim kriterlerinin yanlışlığı. eğitim çünkü kurumsal kimlik sıfır. hatta eksilerde. kendini şerif zannedio. ingiliz hukuk sistemi deil ki bu. ayrıca ideolojik olarak çok doldurul 20:46 suildur: dolduruluyorlar. polis de bunu bi şekilde yiyor. şu yürümüşlerdi hatırlıo musunuz? tüm polisler üniversitenin önünden geçerken slogan atmışlardı öğrencilerin aleyhine. düşünebilio musun? maalesef 20:47 burak: Ben narkotik, vb. polisterimizin cok iyi olduguna inaniyorum, ama o polisler gunluk hayatta halkla temas halinde degiller, olsalarda biz bilmiyoruz. Ben arabama biri carpinca gelen polisi biliyorum. 20:48 suildur: polis ortala vatandaş kafasında yetiştiriliyor. ve kanunu uygulamak yerine idare-i maslahat ile rüşvet düzeni arasında bişey oluyor. ötesinde psikolojik eğitim yok. ablam sosyal hizmet uzmanı. 20:48 suildur: bi ara polislere eğitim veriyordu. bir tanesi olsun farklı olsa keşke. 20:49 cerenbugdayci: üff iyice baydınız ya hem sizin dediğiniz kişiler emir kulu olan polisler üstlerin izin almadan bişi yapamıyolar 20:49 erturkk: Benim enistem avukattir ve polis tandigi cok fazladir.Istanbulda,ozellikle eminonunde polislerin hirsizlara calsitigini soyluyordu hezaman bana. 20:49 suildur: ama değil. bi de bizim kanımızda var. ben 6000 tonluk fırkateyne kumanda ettim, değil beylik silahım elimin altında topuydu, güdümlü mermisiydi deli gibi şey vardı, yüzlerce insan cabası. 20:49 erturkk: Ceren o dedigin askerdir.polisler,mesela devriye gezenler,tek basina calisan polislewr var! 20:50 burak: Amerikada egitim icin gonderilen Turk polisler ile tanistim. Hepsi pirlanta gibi cocuklar. Burda her seyi gorup ogreniyorlar. cok merak ediyorum Turkiye'ye donduklerinde uyguluyabiliyorlarmi ? 20:50 cerenbugdayci: üff artık tahammülüm kalmadı gidiyorum ben sizin hepinizin banlanması gerek 20:50 suildur: ama bir defa olsun bi polis gib kabararak yürümedim. hep dedim ki ben burada milletin subayıyım. onlar varsa ben varım. hiç bir zaman vatandaşa kışt diyemedim. 20:51 burak: cerenbugdayci, "üff iyice baydınız ya" 1 kontor eksilme sebebi. 20:51 suildur: burak ceren. kişisel almanın anlamı yok canım. 20:51 burak: "üff artık tahammülüm kalmadı gidiyorum ben sizin hepinizin banlanması gerek" 2 kontor 20:52 burak: polis,maasiin halkin vergileri ile odendigini unutmamali, bana hizmet etmeyeni ben istemem. 20:53 cerenbugdayci: üff ne diyosun burak ya bitek onla vede 1 saatte benim 7 kontörümü eksilttiniz öle mi 20:53 chippa: a 20:54 suildur: burak maalesef bu bir düzen. kanunların gerçekle ilgisi alakası yoksa, vatandaşın hakkını korumak yerine hep bir grubun hakkı korunuyorsa, o ülkede düzen falan kalmaz. herşey buna uyar. 20:54 suildur: ceren burak şaka yapıyor sana 20:54 selenwitch: slm herkese 20:55 cerenbugdayci: ben şaka fln anlamıyorum slm selen ayrıca yapmayın bana şaka fln 20:55 suildur: slm selen . asabi ceren kızma hemen. 20:56 cerenbugdayci: kızarım ben kızıyorum işte sinir ettiniz beni 20:56 erturkk: Bu isin sonu hukumete dayanir sonra bende kendi capimda mantikli/mantiksiz biseyler soylerim,sizinde casniniz SIKILIR.ben biraz kenara cekiliyorum. 20:56 selenwitch: ya genemi kızdırdınız cereni? ; 20:56 burak: evet sakaydi ceren 20:57 suildur: gel buraya. uzat yanağını bi makas alacam 20:57 cerenbugdayci: ben gidiyorum bye selen sdc sana iyi sohbetler 20:57 forgetful: Bir dakika, bir sözcük, bir sen, bir ben, bir kontör. 20:57 forgetful: Ne önemli , ne geniş konular. 20:57 suildur: hehe TR abicim hükümet değil, hükümetler. 1939 da başladı herşey. ama konuyu o kadar uzatmayacağım. 20:58 erturkk: Ceren.benim ailemdede polis var.ama alinmamak lazim boyle seylere.gerceklerden kacamazsin 20:58 selenwitch: ceren dur be neye kızmışın sen gene y? 20:58 suildur: peki cerencim. kız sen yine git. ama gelirsin biliosun ki biz seni çok seviyoruz. adios ayrıca suil abini ararsın sen. küstüm. 20:59 nofreelunch: selamlar herkese,, burak sen usa da nerdesin? 20:59 burak: Cerenbana kizdiysan ozur dilerim, sana saka yapmam bidaha. 21:00 burak: Selam nofreelunch, Chicago/IL 21:00 moderator: ? 21:00 suildur: benim gitmem lazım. havaalanından bişii isteyen var mı? adios. 21:01 burak: ok sui, gorusuruz. 21:01 nofreelunch: ogrencimisin burak , evetse bolum nedir ? 21:01 erturkk: Suildur hukumetler sozu dogru ama 1939 dan sonra deilde,1950 den sonra desek sunaBu hukumete karsi cok onyarfilisin diyenler cok cikiyo ama otorite sorununu hala asabilmis deil bu hukumet bence. 21:01 burak: mod duzeldi sorun, tsk 21:01 burak: Hayir ogrenci degilim, keskeolsaydim. 21:01 kiedis: freeshopa uğrasın havaalanından alicağın bay/bayan.2 karton marlboro light lütfen 21:02 burak: erturkk, sen bu konuda bilgiliysen elinde dokuman varsa ozelden bana yollarmisin, benim tarih bilgim pek yeterli degil. 21:02 moderator: buralardayım burak 5 dk pcde değilim. pmlerini bi kontrol edermisin. 21:02 erturkk: HAngi konuda burak?Hukumet konusunda mi? 21:03 suildur: hehehe ok kie yannız benim onnarı istanbula getişrmem vakit alır. sen gel izmirden al 21:03 erturkk: Yoksa su polislerin isbirligi yaptigi konuda mi? 21:03 burak: Hani 1950 sonrasi dedinya o konu ile ilgili evet hukumet, duzen vb. 21:03 burak: Bay pipo yu okuyorum o da cok ilginc. 21:04 kiedis: yazın gelcem.yaz bi yere bu mesajı.veya yazma zate arşivden bulur tehtid ederim seniD thnx anyway 21:04 suildur: burak. www.kemalistsitelerbirligi.org www.hakimiyetimilliye.org ve www.aydinlenma1923.org güzel kaynaklar var. 21:04 erturkk: Gonderiyim burakbenim gonderdiklerimi okudugun zaman simdi basimizda olanlarla aslinda bundan 50 yil once basimizda olanlarin nekadar farksiz oldugunu anlayacaksin 21:04 burak: Okullarda gercek yakin tarihi ogreten bir bolum varmi Turkiye'de? 21:05 burak: Ok erturkk, sbirsizlikla bekiyorum. 21:05 erturkk: Hayir burak yok maaleseff! 21:05 burak: suildur, tamam o sitelere de bakiyim. 21:05 aydind: ah ah Atatürk. Keşke ölümsüz olsaydı bu adam ya 21:05 suildur: ayrıca TR. ısrar ediorum 1939 21:06 burak: Aslinda yakin politik ve ticari tarihleri ogreten bolumler olmali Turkiye'de. 21:06 burak: suildur, sen yani sunu mu diyorsun, Ataturk oldu duzen bozuldu mu? 21:07 suildur: neyse. adios cümleten. nassı bi kaynaştırmaysa. suildur OUT! 21:07 suildur: evet burak. 21:07 suildur: daha doğrusu. atatürk'ün ölümüyle Kemalizm ve devrimler rafa kaldırıldı. ismet inönü CHP tüzüğünden Kemalizm'i çıkarttı. 21:08 LostFish: bye suil 21:08 burak: suildur, hakli olabilirsin, ama bir 1 kisiye bu kadar bagimli olmamaliyiz, kendi kendimizi idare edememisiz o zamandan bu zamana, cok korkunc bir durum. 21:08 suildur: 1927 ve 1935 kurultaylarında Türkiye'nin politik düzeni Kemalizm olarak tanımlanmıştı. Mustafa Kemal'in kendi el yazısı ile de var bu. ama bu belge 1989 yalına kadar CHP arşivinde devlet bilgisi. 21:10 suildur: dahilinde saklandı. bir kişiye bağlılık değil bu. ideoloji ile yaşar devlet. biz kurucu ideolojiyi daha devrimler ve temel oturmadan terk ettik. ondan sonra da uydu devlet olduk. 21:10 cerenbugdayci: burak siz şimdi kontörlerinizi azaltmanız lazım ingilizceye dair hiçbişi konuşmuyosunuz mübarek siyaset meydanı 21:10 burak: Vay vayy, bunlari ogrenmek ne guzel. 21:11 suildur: çok korkunç elbette burak. tek bi örnek verip kaçayım. örneğin menderes. hani niye asıldı şöyle adamdı böyle adamdı derler.1956 da çıkan bi Petrol yasası var evlere şenlik 21:11 suildur: kanunun 136. maddesi diyor ki. bu yasa yabancı petrol şirketlerinin izni olmadan değiştirilemez. 21:11 burak: cerenbugdayci, seni SIKTIYSAM ben kaciyorum. 21:12 cerenbugdayci: kaçma ben ztn kaçtım bile 21:12 suildur: düşünebiliyor musun? TBMM'den çıkan yasanın böyle bir maddesi Mustafa Kemal döneminde nasıl cezalandırılırdı? 21:12 burak: Bay pipo kitaninda menderes ile ilgili biraz okudum, Turkiyeyi neredeyse tapside Amerikaya sunmusuz. 21:12 forgetful: Devlet devletçilik oynamamalı.Bunu ya yapmalı yada yapmamalı.Çünkü sonra ya kişilerden birkaçı devletçilik oynar.Yada kişiler kişicilik oynar.Birinci durumda devletçilik, 2.sindede de kişilik yokolu 21:13 suildur: bu dediğimi de Metin AYDOĞAN'ın "Yeni Dünya Düzeni Kemalizm ve Türkiye" Cilt 1-2 kitaplarında bulabilirsiniz. daha neler neler var. 21:13 nesquik13: hi folks 21:14 suildur: neyse. daha çok şey var. ama benim gitmem lazım. görüşürüz. adios. Suildur OUT! gerçekten OUT 21:14 nesquik13: bugun istanbul da buyuk bulusma oldu, cok guzeldi = 21:14 burak: ok sui . 21:14 burak: hi nes 21:15 burak: ne bulusmasi nes? 21:15 cerenbugdayci: gidebildiniz mi lunapark a nes herkes gelmişmiydi slm ayrıca 21:15 forgetful: Nes kimler geldi yahu? 21:16 nesquik13: gittik walla ceren besiktastaki lunapark a gittik = tam bir istanbul turu yaptik burak sana tesekkur ederim iiki boyle bir site yapmissin ve sayende mukemmel insanlarla tanismis oldum 21:16 nesquik13: kucuk,kull,tro,arwen,attis,leno 21:17 nesquik13: burak ara sira tepkili msjlar yazsamda hakkini yememek lasim walla = 21:19 burak: nes, fotograflar varsaozelden bana mesaj at email adresimi veriyim sana. 21:19 nesquik13: fotolar kucuk te scann edecek kucuk e priv at istersen bende soylerim 21:20 LostFish: fotolardan bende rinca edebilirmiiym 21:20 burak: sen soylersen bizahmet. 21:21 nesquik13: zaten buyuk ihtimalle forum a da koycaz ;= 21:21 nesquik13: ok burak soylerim. 21:22 burak: foruma koymayin, tavsiye etmem 21:22 nesquik13: ok ama neden ne olur ki? 21:23 madmermaid: merhaba nasılsınız? 21:23 burak: bazi densizler sorun cikartabilir, sadece guvendiniz kisilere yollayin 21:24 madmermaid: bu tartışma paneli kredisi de ne oluyor ya? gerçek mi? 21:24 nesquik13: aha ok uyarin icin tskler burak// hi madmermaid how r ya 21:25 burak: yok sanal bir kredi sadece 21:25 madmermaid: ya ben dönem ödevi yazıyorum da ingilizce, kapagına 'main course term work' yazsam uygun olur mu? onu sorcaktım, daha iyi bi alternatifi var mı? bakın şimdi 17 kalcak kredim. ben gelmeyeli çok degi 21:25 madmermaid: ş buralar 21:26 madmermaid: hi nesquik how r u? 21:26 nesquik13: ana donem odevi gibi olmus ama emin diilim ben 21:26 nesquik13: main cource ana yemek gibi = 21:27 erturkk: Burak burda misin? 21:27 madmermaid: yok, dersin adı main course da, sorun o diil, bu term work kelimesi bana cok chicken translation gibi geliyor, hoş, herkes onu kullanıyor da 21:27 burak: burdayim erturk 21:27 nesquik13: madmermaid cnm bilmiyorum walla herkese ii geceleer 21:27 madmermaid: hehe, hiç boyle yaklaşmamıştım bu derse, hakkatten de oyle haniD hele bi de ogretmeni var ki. 21:28 erturkk: burak ben nasil attach edebilirim ozel mesaja bir dosyayi? Copy paste yaptimda 5000 harf i gectigi icin gonderemiyorum sana. 21:28 madmermaid: a, are you gidiyoring nesquik? 21:28 cerenbugdayci: madmer ztn öle olması gerekiyo 21:28 madmermaid: neyse, uyu da belki büyüyünce nescafe olursun 21:29 madmermaid: şimdi benim bu kredilerim bitince ben kös kös kalmıcam de mi? 21:29 burak: bilmiyorum erturk, sanirim attach edemiyorsun. foruma koysan olmazmi? 21:30 madmermaid: tamam ceren kardeş, oyle olsun 21:30 erturkk: olurda baya bir uzun.1950 lerin menderes donemini falan anlatan bir makale 21:30 burak: madmermaid, yukardaki linke tiklayip okuyuver orda aciklama var 21:31 erturkk: Koyuyummu forum a.sen bilirsin.istiyosan koyarim. 21:31 burak: erturkk, boarda attach yapabilirsin. 21:31 madmermaid: ok, thanks burakD aslında linki görüp acmıştım da okumaya üşendigim icin size soruyordum, tembel genclik işte. neyse, madem iş başa düştü.bi bakim 21:32 erturkk: bu board da mi?nasil yapicam? 21:32 cerenbugdayci: ya ben uygun olur mu sözüne öle dedim yanlış anlama madmer 21:33 madmermaid: şu cümle çok harika olmuş yalnız "Discussion board is a tiny place on our web page with a big heart." 21:33 burak: mesa potalarken attach opsiyonu var altta 21:34 madmermaid: peki kim karar verecek bizim uslu uslu sorular sorupin a respectful manner chat'le chut'la ugraşmadıgımıza? 21:34 burak: madmermaid, evet arasira benden boyle cumluler cikabiliyor 21:34 madmermaid: yok canım, neden yanlış anlayımteşekkürler ceren 21:34 erturkk: nerde?Ben goremiyorum bisey 21:34 burak: madmermaid,moeratorler ve ben karar vericez. 21:35 burak: erturk bekle bakip soyliycem 21:35 yamansulliwan: ya cumartesi cumartesi dışarı çıkmadı mı kimse akmadınızmı gecelere? 21:35 madmermaid: çevirisi yeterince effective olmamış sanki yalnız 21:35 erturkk: ok burak.saol. 21:36 madmermaid: ok burak, thanks 21:36 burak: politics bolumune git ve new thread e bas 21:36 burak: asagida Attach Files bolumu var 21:37 madmermaid: ama iyi olmuş aslında, harika cözüm, bazen bayıyordu buradaki bireysel tartışmalar, bi soru soruyorsun, kimsenin taktıgı yok. 21:37 burak: yamansulliwan, guzel soyledin valla 21:38 cerenbugdayci: mermaid bölede taktıkları yok çünkü kontör gider kokusu var bu seferde insanlarda 21:38 erturkk: What others searchin ve goto forum dan baska bisi yazmiyo burak. 21:38 burak: madmermaid, evet epey etkisi oldu, faydasini goruyoruz. 21:38 yamansulliwan: a tabi be abi hadi benim işim gücüm var canım arkadaşlarım ne diye otururlar evlerinde. 21:39 burak: O dediklerimi yapmadan once goto forum ile foruma git, sonra dediklerme bak 21:39 madmermaid: ne zamandır boyle? ben bayadır bilgisayarıma küsmüştüm, açmıyordum bu arada belki son anda bile donem odevime bişeyler ekleyebilirim ingilizce ogrenmenin ve ogretmenin zorlukları hakkındaydı 21:40 madmermaid: bi fikri olan varsa lütfen soylesin, ama kayıtlara gecicek, aleyhinizde delil olarak kullanılabilir belkiP 21:41 burak: 1haftadir boyle. 21:41 burak: ingilizce ogrenmenin en zor yani bence beynin buna laismasi. 21:42 burak: madmermaid, kontorun bitmisolabilir, tekrar dene. 21:43 erturkk: Burak invalid file type diyo bana buseferde.Burak email adresini vermek ister misin? 21:44 madmermaid: katılıyorum, ingilizce düşünmeye alışmak zor şey, ama bi alıştıktan sonra da. şimdilerde sık sık ingilizce rüya görmeye başladım 21:45 madmermaid: evet tam ceren'e orda sorulara cevap verenlere extra kontor verildigi falan yazıyordu, bu yüzden bir nevi teşvik olmuş aslında diyordum 21:46 burak: erturkk, ozelden yolluyorum. 21:46 erturkk: ok burak. 21:48 cerenbugdayci: bana mermaid bana 5 kontör verildi 2 saat sonra 18e düştü şimdi 18 kontör limitim 21:49 cerenbugdayci: yani extra 5 kontör verildi 21:50 madmermaid: boyle tam bitmeden verilse kontorler daha iyi olur sanki. yazılanlar boşa gidiyorD.bi de insan baskı altında hissediyor kendini boyle 21:50 madmermaid: yani extra verilen kontorler bi sonraki saatten düşülüyor mu?. bak yine bitti 21:54 yamansulliwan: burak ordaysan bende bişey soriim? 21:54 burak: buyur 21:55 cerenbugdayci: burak şarkı yazarsak banlanıyomuyuz 21:55 yamansulliwan: bi ara burda online olanların isimleri yazıyodu kalktı mı o olay 21:56 erturkk: Burak mail gonderdim sana 21:56 burak: evet oyleydi, sonra kalkti, privacy acisindan. 21:56 burak: bakicam erturk 21:58 yamansulliwan: ceren sultan yaz istediğn şarkıyı ne olabilir ki 21:58 yamansulliwan: hatta tavsiye et 21:59 yamansulliwan: piyasa çok kötü bu aralar 21:59 yamansulliwan: bildiğiniz güzel şarkılar varsa. 21:59 burak: aldim erturk , tsk. 22:00 erturkk: rica ederim burak. 22:01 cerenbugdayci: hehehe ama sultan diyince sultan olunmuyo yaman 22:01 burak: Kontor dolma vaktiii, tlinggg. 22:02 yamansulliwan: aaa bak olmadı şimdi ama. ne yapmam lazım 22:02 erturkk: Roy Vedas - Fragments Of Life.super bi sarki 22:03 cerenbugdayci: bilmem yapacak bişin yok sanırım yaman 22:03 erturkk: siddetle tavsiye ederim. 22:03 yamansulliwan: iki şarkı sorucam size bi de reklamlardan 22:04 yamansulliwan: birincisi nike reklamında sosis arabasını kovalayan bi adam vardı o reklamın müziği 22:05 yamansulliwan: diğeride doritosun son reklamı hani şu doritos paketine uygun cep yapıyo eleman 22:05 madmermaid: $$ thanks 22:05 yamansulliwan: var mı bilen? 22:05 selenwitch: yaman bile sorca reklamcı flnmsıısn sen? 22:06 cerenbugdayci: hehehe yaman bi ketçup için koşmuştu ya 22:06 madmermaid: bir de bir araba reklamı vardı, hoş bi şarkısı vardı , şöyle bişeyler ki 'whenever i see you fall, i fall on my knees and pray' 22:06 yamansulliwan: hayır selen 22:07 yamansulliwan: evet ceren ya 22:07 yamansulliwan: çok iyiydi 22:07 selenwitch: walla reklamları anımsadımda müzükleri anımsayamadım 22:08 yamansulliwan: iyi cumartesi geceleri herkese çıktım 22:09 madmermaid: hiç tıkat etmemiştim ki müzige halbuki bi de muzisyen felan takılırım bak şimdi kendimi kotu hissettim 22:10 madmermaid: işte attı ortaya soruyu simdi de gidiyor. bari cevapları verseydiniz hocam,, 22:11 cerenbugdayci: güle güle yaman sana da iyi geceler 22:12 battlemage: herkese selaaaaam! 22:12 madmermaid: donem odevi kapagına başka neler yazılabilri ki? koca koca yazdım yine de bi sürü yer kaldı konuyu yazdım, ogretmenin adını, donem odevi oldugunu, adımı, numaramı sınıfımı falan 22:14 battlemage: mermaid konu ne?= 22:14 madmermaid: "what are the difficulties in teaching and learning english as a second language, interview with students and teachers" 22:15 madmermaid: sen de katkıda bulunursan memnun olurum battlemage 22:15 battlemage: madmermaid oı lovetriangle söylediin şarkı araba reklamı arkadaşlar araştırdı 22:16 madmermaid: harika bi şarkı, durun winmx'de bi searchiym, belki bulurum, ben zaten nasıl kızsam, ,, araba reklamlarına bayılıyorum, cok yaratıcı oluyorlar. bi de şu şikayet ofisinde origami yapan adamın reklamın 22:16 erturkk: Sen ders mi calisiyosun ceren?D 22:17 madmermaid: da kullanılan müzik cok hoşuma gidiyordu, ama onun sözleri aklıma gelmiyor şimdi 22:17 cerenbugdayci: sayılmaz erturk kaç gündür yapamadığım dönem ödevini yapıyorum 22:18 erturkk: Ceren ne ile ilgili donem odevin?ingilizce mi? 22:18 cerenbugdayci: mermaid sen merve misin yoksa başka bi mermaid misin gerçi o dönem ödevi vermediler bize dedi ama 22:19 cerenbugdayci: evet ailemi çevremi fln tanıtıyorum ing tabi 22:19 madmermaid: yok ben merve degilim adım ezgi 22:19 erturkk: Ceren madmermaid is male 22:19 erturkk: Kendisi benim dayim olur ceren,lutfen.ohoo ohooo 22:19 cerenbugdayci: hıım tanıştığıma memnun oldum bende ceren hehe ztn belli adım ama neyse 22:20 madmermaid: erturkk?! kalgeldi şimdi banaP hiç de gülecegim yoktu D 22:21 cerenbugdayci: üff bakın gene konuşturuyosunuz beni yapamıyorum ztn ödevi doğru düzgün hem ben sana küsüm tr 22:21 erturkk: Madmermaid ben turkiyer oluyiorum dayicimDKAcinci nick degistirisin deme bana amaD 22:21 erturkk: Ceren neden kussun bakalim?Soyle de belki duzeltebiliriz 22:21 battlemage: o zmn selam ezgi ceren sen bayağı çevre yapmışsın burada 22:22 erturkk: Battlemage ceren buranion demirbasiD 22:22 battlemage: ben küçüklüğünü bilirim D ben daha eskiyim ama boynuz kulak olayı D 22:22 madmermaid: Dhatırladım şimdi erturkkiyer! ne dayısı ya? oyle bi konuşma mı gecmişti? 22:23 erturkk: Aynen battlemageAynisi benim icinde gecerliD 22:23 battlemage: ztn benden yaklaşık 1 ay küçük P 22:23 erturkk: madmermaid sen bana yegenim diyorsun yaa.bu durumda sen de benim dayim oluyosunD 22:23 cerenbugdayci: işte küsüm tr bilmiyorum niçin küs olduğumu evet bat senin hergeldiğinde beni burda bulmandan kaynaklanıyo bat 22:24 madmermaid: ben de pirkaç yıldır buralardayım ama daha pek cevre yapamadımD 22:24 cerenbugdayci: hehehe bat sende yani 22:24 battlemage: madmermaid yaş kaç? ayrıca ertürk nasıl erkek sanabilirsin ki denizkızı! 22:24 madmermaid: ne zaman yegenim demisim yaa? iiyyce kafam karıştı. ya da seninki. beni biriyle karıştırıyor olmayasın erturrk?! 22:25 erturkk: Ceren sen iyi deilsin galibaaaaDNAsi bilmezsin neden kustugunu?Hem sen benim kardesim sayilirsin!Neden oldugunu sylede bizde bilelim.HAkli misin deil misin?Belki bi aciklama yaparsin ha? 22:25 madmermaid: haklısın battlemage, ben de ona gülüyordum zaten , bi de bi ingilizce sozluk sitesindeD 22:25 cerenbugdayci: bence bizimle yaşıt ezgi büyük ihtimal çünkü main course fln dedi 22:26 erturkk: Senin eski nick in marijuanna degil mi? 22:26 madmermaid: ona kardeşim sayılır diyorsun, bana yegenim diyorsun. cocukluguna inmeli seninD 22:26 madmermaid: 17 yim 10 yabancıdilS 22:26 erturkk: madmarmeid sana yegenim demedim.dayicigim dedim 22:27 battlemage: 10 yabancı dil? hangi okul! 22:27 cerenbugdayci: hıı sen benden 2 yaş büyüksün ben 15 yaşındayım 22:28 madmermaid: akşehir anadolu öğretmen lisesi yok tr, ben oyle çok nick degistirmiyorum 22:28 erturkk: Ceren senin hic ingilizceden filan yardima ihtiyacin olmuyo mu?Mesela bak laylayloom neguzel soru soruyodu 22:28 erturkk: madmermaid ok,karistirmisim seni ozaman.kusura bakma. 22:28 madmermaid: ceren sen hazırlık mısın? 22:28 cerenbugdayci: tr ben yaşıtıma soruyorum yani bat a çok yardımı dokunuyo saolsun 22:28 madmermaid: onemli degil tr, olur boyle vak'alar 22:29 battlemage: ertürk artık bana soruyor ceren D konyadan mı maadmrmaid? 22:29 cerenbugdayci: evet mermaid ltfn okulu sorma üff 4 msj kaldı 22:29 erturkk: ohoo.biz burda duruken yani! Ama olsun sen sorda,kime sorarsan sor 22:30 erturkk: battlemage sen kac yasindasin? 22:30 cerenbugdayci: kendimden utanıyorum ya çok tembel bi kızım ben ya 22:30 madmermaid: tamam sormiym bari, bak eşit olalım diye bunu gonderiyorum, boylece benim de 4 kalacak 22:31 erturkk: Yok tembel olabilirsinde ben ve sarz kadar tembel olamaz hickimseDAslinda gulunecek bisey diil ama aglanacak halimize guluyoruz.Turk milleti iste. 22:31 battlemage: aynen 15 yaşındayım cerenden 23 gün büyüüm D 22:31 battlemage: türk milleti diye neden eziorsun ki amerikalılar daha tembel 22:31 erturkk: VAyy bee sozluk genclesiyo giderekBirzamanlar ben sitenin enkucukleri arasindaydim 22:32 battlemage: bakın başka nickler de açın! 22:32 madmermaid: ben de kendimden utanıyorum in fact donem odevini tamamlıcam diye oturdum bilgisayarın başına, habire konuşuyorum burada. gerci pek bişey kalmamıştı zaten, şu kapagı da bi halletsem, ee, bi fikri o 22:32 erturkk: Ben Amerikalilari bilmem,en iyi turk milletini bildigim icin kendimizden ornek verdim. 22:34 madmermaid: olan var mı benim kapak hakkında, kısa bir ozgecmiş falan mı eklesem dolsam diye? ya da bi karadeniz fıkrası anlatıymD resim mi yapsam off yaa 22:34 battlemage: sadece türk milletini biliyiorsan yorum yapamazsın karşılaştıracak bir kitlen olması lazım eğer sırf türk görmüşsen insanlar tembel diyebilirsin ki doğru sayıloabiliecek bir kavram karıncalara 22:35 cerenbugdayci: ya görünüş olarak ağırlığı nasıl ing yazarım hadi tr söle üff 1 kontör kaldı 22:35 erturkk: 2231 erturkk Yok tembel olabilirsinde ben ve sarz kadar tembel olamaz hickimseDAslinda gulunecek bisey diil ama aglanacak halimize guluyoruz.Turk milleti iste. 22:36 erturkk: gorunus olarak agirlik mi?NAsi yani?Prvt at sen bana bi. 22:37 erturkk: Erayy yok mu ERAyyyyyyy 22:37 erturkk: Adam gibi adam olcak eray16.Masallahh aslanim benim. 22:40 erturkk: BAkin laylayloom neguzel ders calisiyo.hic sohbete dalmiyo kizcagiz.aslinda laylayloom u tebrik etmek lazim. 22:40 laylayloom: slm herkese!. 22:40 battlemage: selam laylay! 22:41 erturkk: BAkin.iyi insan lafin ustune gelirmisslm laylayloom 22:41 lenoir: selamlarrr 22:41 cerenbugdayci: hıı ne demezsin tr dün beni öp diye tutturdu didem kızar fln diyorum olsun öp diyo gıcık etti beni bu son kontördü ya üff 22:42 lenoir: ceren naber abisi nası gidio? 22:42 erturkk: HAhahha laylayloom eray a laf yok!Ayip yani eray oyle sey yapmaz.iftira atmayin cocugun ustune!D 22:43 battlemage: leno da gelmiş ama bu arada cerenin kontürü bitti D 22:44 battlemage: bnm de 5 kaldı keşke -9 olsa turkcell sistemi D 22:47 battlemage: leno ceren iimiş ama kontürüm bitti dior 22:47 madmermaid: Bir de şöyle bir cümle kurmam gerekiyor. bazıları tüm suçu öğrenciye ve exam-oriented education sistemine yüklemeyi tercih ederken, bazıları belli konulardaki yetersizligini kabul ediyor.kont.bitti 22:48 melda_: merhaba arkadaslar 22:50 battlemage: merhaba melda madmermaid senn cümleyi priavettan atarm yapabilirsem 22:53 erturkk: Ceren prvt!Son mesaj hakkimida kullanmis oldum 22:55 lenoir: naber melda? 22:57 melda_: saol lenoir 22:57 melda_: sen nasilsin 22:59 sedaades: ya arkadaşlar bi soru sorcam ama pat die board a dalamıyorum,kime prvt atıyım? 23:00 erturkk: Bakin burak a bi makale verdim,hemen okumaya daldiD 23:01 erturkk: TRabii suanda bizi izliyorda olabilirD 23:01 erturkk: sedaades kime istersen at.boarda yazsan olmaz mi? 23:02 cerenbugdayci: bana at seda 23:02 erturkk: Ceren e at,ceren in ustun bilgilerini paylasmalisinD 23:02 sedaades: ya yazıyım peki,terbiyesizlik olmaz inşallahekşisözlük üyeliği hakkında? 23:04 sedaades: üye olmak için iletişim butonundan mesaj mı atıyoruz diye sorcam,çünkü ben atıyorum ama ses yok 15 gündür,başka bişi mi yapmak lazım yoksa tipten mi kaybettim ben 23:04 madmermaid: bana da sorabilirsin 23:04 sedaades: help! 23:05 erturkk: Sedaades valla ben yardimci olamiycam,gecenlerde bende bakmis ve bulamamistim uyelik yerini 23:06 madmermaid: yok sedacım, onlar uyeligi kaldıralı bayagı oluyor, yeni yazar almıyorlar artık 23:06 sedaades: kimse bilmiyo mu? 23:07 madmermaid: bi de üstüne üstlük okurlara hayvan arayı kapattılar, hic bi tadı kalmadı ama privatesozluk.com'u deniyebilirsin, orası daha genc bi site, ozellikleri eksisozlukle hemen hemen aynı 23:07 sedaades: yaaaaaaaaa,üyeliği kaldırmakla beraber üyelirini de defetmeye başlamışlar,allaalla,teşekkür ederim 23:08 madmermaid: a, sen oranın onceden uyesimiydin seda? 23:11 sedaades: evet ama girmemiştim bi süredir,ikiarkadaşımın üyeliğini daha silmişler,anlamadım walla bişi.hayır bişi de yazmadım ki banlasınlar 23:13 madmermaid: confusing, isnt it? en azından bi kere orada yazar olabilmek şansına malik olabilmişsin, o da bişeyD 23:15 cerenbugdayci: o daha yeni yeni cümle kuruyor nasıl derim ing olarak 23:15 madmermaid: bu arada bu yukarıda 'you have no private message' diyor ya, onun grammatical olabilmesi icin 'you have no private messages' demesi gerekmez miydi? message=countable, so? 23:16 madmermaid: he/she has just begun to build up/make up sentences 23:16 sedaades: evet ama yaptıkları sinir bozucu bişi yani 23:16 cerenbugdayci: tşşk saol mermaid 23:17 madmermaid: you're welcome ceren 23:17 sedaades: evet ya messages olması lazımdı sankim 23:18 cerenbugdayci: hoşbulduk da ztn ben hep burdaydım mermaid sdc konuşamıyorum 23:18 madmermaid: ne gusel, yüklenmiş kontorlerimiz, gere gere yazıyoruz de mi? D zaten bunlar da bitince uyurum belki de, bu günlerde tavuk gibi erkenden yatıyorumD yarın dershanede turkiye capında sınav var zaten 23:19 madmermaid: hehe, bak ogrenmiş ol cerencim, 'you're welcome' bir fixed phrase'dir, kalıplaşmış yani, ve 'bir şey degil anlamına gelir' tabi siz daha ' not at all' falan diyorsunuz degil mi?D 23:19 sedaades: ben çıkıyorum,hoşçakalın arkadaşlar.çüs 23:20 sparow1: slm millet 23:20 cerenbugdayci: güle güle seda evet mermaid biz öle diyoruz 23:21 madmermaid: tschüss 23:21 madmermaid: bu daha yaygın aslında oralarda, nativeler arasında 23:21 sparow1: sedacım aldım pm ni hbrin olsun take care. 23:21 cerenbugdayci: ooo sIpa da gelmiş hoşgeldin SIpa nbr boşboşuna kontörüm gidiyo ya 23:21 sedaades: bu arada gemiler süper hiper bi parça,canı çekenler dinlesin 23:21 sedaades: anam spa geldi,naber 23:23 madmermaid: yazık ben de hic pm falan almayan zavallı catlak denizkızı olarak 'you have no private message' cumlesindeki grammatical bozuklukları bulmakla avunuyorum işte 23:24 sparow1: sağol seda nolsun iş güç valla o msj sabah nasıl yazdım şirkettekiler biliyo gözleri gören beni eve yollamaya çalışıyo 23:24 madmermaid: why? hasta mısın spa? 23:25 sparow1: madmer takma kafana ya sana şöyle güzel bi şarkı yollıyım olur mu ; 23:25 sedaades: spa ben tam çıkıyodum,tutturamadık bugün saatleri,başka zaman inşallahhoşçakal ve hoşçakalın,mad ben sana da prv atarım üsülme yaw 23:25 madmermaid: olurD thank you! 23:25 sedaades: gemiler dinleyin ya,güzel şarkı 23:26 sparow1: ok seda takıl kafana göre bende geç saatte yine damlarım çıkıcam şimdi 23:27 sparow1: ne yollayayım sana rhcp-jamiroquai-cardigans-nirvana. 23:28 madmermaid: wow! hepsi olabilir, farketmezD 23:29 sedaades: ve veda ediyorum.deniz rüzgara karışmış güneşte,dalga sesleri vardır gülüşlerdeeeeee.sen geçern sahilden sessizce,gemiler kalkar yüreğimden gizlice. esenkalınben de bi gidemiyom yaw 23:30 sparow1: hımmm seçim benimse sana ruh haline göre bişey yollayalım söyle bakalım nasıl hissediyosun kendini.romantik-bunalım hali-mutlu-kıpır kpır 23:30 sparow1: sedaaa 23:30 sedaades: ya son bişi,inner dan my philosophy şarkısını yollayabilcek ya da bulcaaam yeri söyleyebilcek olan varstınca dua ederim walla onun için 23:31 sedaades: efendim spa 23:31 madmermaid: ama ben daha bugün çözmem gereken target test sorusunu da cosmedim gitsem iyi olucak galiba, konturlerim de boşa gitcek şimdi, bi duş alim, sonra da kahvemi alıp masamın basına gecim of yaa 23:32 madmermaid: romantik&bunalım. in a way, manic depressive. and a bit drowsy 23:32 sparow1: sen gidiyorum dediğin zaman ben dikkate almıyorum seni ne zaman artık 4 üncü msj falan oluyo o zaman tamam artık bu yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı diyorum artık 10 msj a doğru hah şimdi gidecek hera 23:32 madmermaid: ohoo, bu şarkısı cok eski, dinleye dinleye bir hal olmuştum bir zamanlar, hatta kendim ingilizceye falan cevirtmeye calismıstımD 23:33 sparow1: bi bakarım seda bulursam arşivde pm atarım sana madmer senin de şarkın yolda 23:34 sedaades: ya evet haklısınama şarkı diiince kaldımmy philosophy var mı?ölüyoruum şarkıya ama bulamıyorum bulursan deli gibi sevinirim yani,hadi wallah gittim,bi saat sora falan gelirim,ders çalışçam 23:39 cerenbugdayci: bende gidiyorum birileri varsa iyi geceler 23:40 cerenbugdayci: üff çok gıcık bi durum ya biri bana güle güle desin 23:41 sparow1: güle güle 23:41 cerenbugdayci: oh ya saol SIPA hehehe 23:42 madmermaid: güle güle ceren iyi geceler 23:43 cerenbugdayci: iyi gecelr mermaid 23:43 cerenbugdayci: ya bari şu 7 kontörü bitiripte gideyim 23:43 cerenbugdayci: ne diyim ne diyim 23:44 kiedis: sağa sola tezek dağat madem buğgdayci 23:45 cerenbugdayci: ıyy midemi bulandırdın kiedis 23:45 cerenbugdayci: bu seferki iğrençti 23:46 kiedis: şey gübre ek dicektim.teşbihte hata olmasın.düseldi mi miden 23:46 cerenbugdayci: ayrıca bana güle güle demediğin içinde alıcağın olsun 23:46 vulture: slm gençlik 23:47 sparow1: kie abi msn 23:47 cerenbugdayci: ayy kiedis konuşma gübre mi ıyyy daha da kötü oldu midem heran üztüne çıkartabilirim 23:47 kiedis: kimseye demiorumki ceren.sana niye diyim 23:48 cerenbugdayci: ay vulture şimdi gelinir mi ben gitmek üzreyim hatta 1 kontör kaldı tmm kiedis deme o zmn 23:49 kiedis: güle güle.mutlu musun şimdiD 23:49 madmermaid: pour the night into a glass. can i sip it slow to make it last 23:49 madmermaid: good night everybody, it 's high time i left 23:50 vulture: 10 dakka beklerim konuşurus ozmn cerencimozmn şimdiden byby 23:50 cerenbugdayci: zorla sölersen mutlu olmam ki neyse son kontör herkese iyi geceler ballı rüyalar iyi sohbetler ne yazıkki konuşamıycaz vulture hadi ben gittim bye 23:52 vulture: tamam öle olsun ceren yazdım bunu bi kenara p 23:52 kiedis: zorla sölemedim ki bak uyuyamican şimdi,içinde kaldı.just kidding.take care 23:58 vulture: kimse yokmu alo alop |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|