![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
Merhabalar,
Uzun bir süredir Sesli Sözlük'ten faydalanıyorum, açıkçası sözlüğün bu son görünümündense önceki görünümünü tercih edenlerdenim. İlk kullanmaya başladığım günden beri sözlüğü çok beğenmekteyim. Bu sebeple geri bildirim olarak kabul edilebilecek bazı tespitlerim var yeni görünümle ilgili olarak temel olarak - yeni görünümde sayfa tek elle kolayca kullanılamıyor (sonuçlar alt alta sıralandığından açıklamaları görmek için sayfa içinde fare yardımıyla sayfanın kaydırılması gerekiyor genel olarak) - Zaman kaybettiriyor. ayrıca bir konu üzerinde yoğunlamasına çalışırken dikkat dağılmasına neden oluyor, her seferinde yeniden sözcük kutusuna tıklamak gerekiyor sayfayı kaydırdıktan sonra... - hızlı okuma, etkin okuma gibi tekniklerde özellikle belirtilen gözlerin odaklanma sayısı çok daha fazla bu yeni görünümde. bu da aranılan sonuca daha fazla efor sarfederek ulaşmaya sebep oluyor. tabii bunlar arasıra bir kaç kelime için yapılan aramalarda farkına varılacak kadar kendini belli etmesede, uzun süre veya peşisıra yapılan aramalarda kendini daha çok gösteriyor. günümüzde internet kullanıcılarının davranışlarında kolay ve pratik olana yönelme eğilimlerinden dolayı bu tespitlerin sözlüğün gelişimi için önemli olduğu kanaatindeyim. gerekçeleri sıraladıktan sonra başlığın aktardığı durumun neticesine gelirsek, Kısa bir süre önce tesadüfen farkettiğim üzere Google Chrome'da sözlüğün eski görünümü ile karşıma çıktığını gördüm bunun üzerine bu düşüncelerimi yeniden eski ve yeni görünümleri karşılaştırarak gözden geçirdim. Aktif bir Google Chrome kullanıcı değilim, lakin sözlüğün eski görünümüyle Chrome'da hizmet veriyor veya verebiliyor oluşu sebebiyle Sesli Sözlük'ün yönlendirmesi ile Chrome kullanıyorum diyebilirim. Bu tarayıcı programlar arasındaki farklılık neden kaynaklanıyor ? ya da daha pragmatik bir yaklaşımla eski görünüme firefox, IE vb. tarayıcılarda da ulaşılabilecek mi bunu öğrenmek istiyordum. Tebrik ve Saygılarımla... NOT: moonshared.com tarafından Vista gadget'ı olarak kullanıma sunulan programı yeni görünümle tanıştığımızdan beri kullanamıyoruz. bu program güvenlik açığı dolayısıyla mı kullanımdan çıkartıldı ? bunu da cevaplayabilirseniz çok sevinirim... |
|
||||
|
Merhaba tobleron, foruma hoşgeldiniz.
Bahsettiğiniz zaman kaybı ve scroll konularında gelen şikayet ve istekler doğrultusunda site içine bazı özellikler eklendi. Size bu özelliklerden bahsedeyim: 1. compact view (bakınız. ek resim)Chrome ve Firefox ta farklı görmenizin nedenini bilemiyorum ancak belki de birinde compact view seçili iken diğerinde compact seçili olmayabilir. Yeni versiyon ile Vista gadget de yenilendi. Vista gadget in son versiyonunu (şu anki versiyon 5.0) yüklemeniz gerekiyor. Link: http://gallery.live.com/liveItemDeta...9c10&bt=1&pl=1 . |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|