Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > General > Comments about Seslisozluk.com

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2009-03-27, 13:56
sivilsaka's Avatar
Member

sivilsaka is on a distinguished road
Thumbs down Ah Wonderer Vah Wonderer :(

Bilmiyorum başkaları ne düşünüyor ama açıkcası wonderer çalışmaya başladığından buyana...
Seslisözlük Forum benim için tüm cazibesini maalesef yitirmiştir...
Ne zaman forum kullanıcılarının en son gönderdikleri soru paylaşım yada başkalarının enson cevapladığı Thread ı görmek için New Post ı tıklasam Wonderer ın ((( başkaları için hoş yada gerekli gördüğü bişey olabilir benim içinse....)))
seslisözlük arama motoruna düşen tüm gereksiz soruları ekrana taşıdığını görüyorum.
Keza wonderer bu şekli ile forum mantığının dışında, kullanıcıların kullanıcılarla olan yardımlaşmasının ve paylaşımının yolunu kesmiştir. Seslisözlük, wonderer ile bence Foruma en büyük kötülüğü yapmış ( yine başka arkadaşların ne düşündüğünü bilmemekle birlikte ) beni tamamen forumdan soğutmuştur, wonderer bu şekli ile çalışmaya devam ettiği sürece üzülerekte olsa , Sadece seslisözlüğün sözlük bölümünü kullanmak üzere pasif konuma geçiyorum....

Bu Aşk burada biter ve ben çeker giderim, cebimde bir revolver...

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 2009-03-27, 17:42
aybenayben's Avatar

aybenayben has a reputation beyond reputeaybenayben has a reputation beyond reputeaybenayben has a reputation beyond reputeaybenayben has a reputation beyond reputeaybenayben has a reputation beyond reputeaybenayben has a reputation beyond reputeaybenayben has a reputation beyond reputeaybenayben has a reputation beyond reputeaybenayben has a reputation beyond reputeaybenayben has a reputation beyond reputeaybenayben has a reputation beyond repute

Quote:
Originally Posted by sivilsaka View Post
Bilmiyorum başkaları ne düşünüyor ama açıkcası wonderer çalışmaya başladığından buyana...
Seslisözlük Forum benim için tüm cazibesini maalesef yitirmiştir...
Ne zaman forum kullanıcılarının en son gönderdikleri soru paylaşım yada başkalarının enson cevapladığı Thread ı görmek için New Post ı tıklasam Wonderer ın ((( başkaları için hoş yada gerekli gördüğü bişey olabilir benim içinse....)))
seslisözlük arama motoruna düşen tüm gereksiz soruları ekrana taşıdığını görüyorum.
Keza wonderer bu şekli ile forum mantığının dışında, kullanıcıların kullanıcılarla olan yardımlaşmasının ve paylaşımının yolunu kesmiştir. Seslisözlük, wonderer ile bence Foruma en büyük kötülüğü yapmış ( yine başka arkadaşların ne düşündüğünü bilmemekle birlikte ) beni tamamen forumdan soğutmuştur, wonderer bu şekli ile çalışmaya devam ettiği sürece üzülerekte olsa , Sadece seslisözlüğün sözlük bölümünü kullanmak üzere pasif konuma geçiyorum....

Bu Aşk burada biter ve ben çeker giderim, cebimde bir revolver...

haklısın bazen bende cok abarttıgını dusunuyorum
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 2009-03-27, 19:28
teq_vod's Avatar
Senior Member

teq_vod is on a distinguished road

Bende düşüncelerine katılıyorum ne kadar saçma soru varsa hepsini yazıyor kuru kalabalıktan başka birşey değil
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 2009-03-28, 09:37
ayylince's Avatar
Senior Member

ayylince will become famous soon enough

sivilsaka diger uyeler memnun wonderer dan veya uzak kalmak istiyolar konuya kanimca
bir yerde iyi insanlarin ceviri yapmasina olanak sagliyor bu sayede digerleride yararlanabiliyor elbette ama cok fazla ceviri istegiyle karsimiza cikiyor wonderer :P
tam bilmiyorum ama bu wonderer da zaten kisilerin sozlukte bulamadiklari kelimeleri veya deyimleri vs otomatik olarak soru olarak foruma cevaplanmasi icin geri donduruyor aklimca..

saygilar
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 2009-03-29, 21:22
demirs9's Avatar
Senior Member

demirs9 is a jewel in the roughdemirs9 is a jewel in the roughdemirs9 is a jewel in the rough

Wonderer, insanların kopyalama ve yapıştırma yeteneklerini geliştiriyor sadece.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 2009-03-30, 02:04
NomadturK's Avatar
Senior Member

NomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to all
Send a message via ICQ to NomadturK Send a message via AIM to NomadturK Send a message via MSN to NomadturK Send a message via Yahoo to NomadturK

Quote:
Originally Posted by demirs9 View Post
Wonderer, insanların kopyalama ve yapıştırma yeteneklerini geliştiriyor sadece.
Katılmıyor değilim. Lakin bu arada bizim de öğrenmemize yol açtığını düşünüyorum.
Mesela en basit örneği, normalde öğrenmeye uğraşmayacağım lakin geçenlerde forumda karşılaştığım "Valedictorian" kelimesi dün dinlediğim kitapta geçtiğinde hiç yabancılık çekmedim. Hatta akabinde "aa, ben bunu biliyorum" efekti dahi verdim.

Ama, en azından forum kullanıcılarının bir kısmının bunları görmek isteyeceği, bir kısmının istemeyeceği düşünülürse, forum için "Word Addition Requests" kısmına Wonderer tarafından yapılan istekleri görüp görmemenin kullanıcı seçimine bağlı olabilecek tarzda bir geliştirme yapıldığı taktirde her iki tarafın da memnun olabileceği bir sonuç doğurabileceğini düşünüyorum. Ve evet, bence de Wonderer geldi geleli kullanıcıların forum içi etkinliği azaldı.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 2009-03-30, 05:12
elasman's Avatar
Senior Member

elasman is on a distinguished road

evet bende kullanıcıları bıraz pasifize attigini dusunuyorum ama bununla beraber wonderer faydalı taraflarıda var buna ortak bır cozum bulunmalı ve bırazda acıl olmalı cok fazla kullanıcı forumdan uzaklasmadan::::
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 2009-03-30, 13:08
demirs9's Avatar
Senior Member

demirs9 is a jewel in the roughdemirs9 is a jewel in the roughdemirs9 is a jewel in the rough

Quote:
Originally Posted by NomadturK View Post
Katılmıyor değilim. Lakin bu arada bizim de öğrenmemize yol açtığını düşünüyorum.
Mesela en basit örneği, normalde öğrenmeye uğraşmayacağım lakin geçenlerde forumda karşılaştığım "Valedictorian" kelimesi dün dinlediğim kitapta geçtiğinde hiç yabancılık çekmedim. Hatta akabinde "aa, ben bunu biliyorum" efekti dahi verdim.

Ama, en azından forum kullanıcılarının bir kısmının bunları görmek isteyeceği, bir kısmının istemeyeceği düşünülürse, forum için "Word Addition Requests" kısmına Wonderer tarafından yapılan istekleri görüp görmemenin kullanıcı seçimine bağlı olabilecek tarzda bir geliştirme yapıldığı taktirde her iki tarafın da memnun olabileceği bir sonuç doğurabileceğini düşünüyorum. Ve evet, bence de Wonderer geldi geleli kullanıcıların forum içi etkinliği azaldı.

Bu şekilde yüz kelimenin sadece biri aklında kalır ancak...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 2009-03-30, 13:37
NomadturK's Avatar
Senior Member

NomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to allNomadturK is a name known to all
Send a message via ICQ to NomadturK Send a message via AIM to NomadturK Send a message via MSN to NomadturK Send a message via Yahoo to NomadturK

Quote:
Originally Posted by demirs9 View Post
Bu şekilde yüz kelimenin sadece biri aklında kalır ancak...
İngilizce öğrenirken hiç sevmesem de hep sözlük kullanmam istenirdi. Araştırarak öğrenilen bilgi hazır gelenden daha kalıcı oluyor. Bu yüzden yüzdenin daha fazla olacağını düşünsem de...
Kâr kârdır.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 2009-03-30, 14:12
ayylince's Avatar
Senior Member

ayylince will become famous soon enough

Quote:
Originally Posted by NomadturK View Post
İngilizce öğrenirken hiç sevmesem de hep sözlük kullanmam istenirdi. Araştırarak öğrenilen bilgi hazır gelenden daha kalıcı oluyor. Bu yüzden yüzdenin daha fazla olacağını düşünsem de...
Kâr kârdır.
nomadin fikrini bi baskasindan da duydum..sanirim dogru bi tespit.. ancak sesli de de arastidigin kelimelerin quizinin de olmasi ogrendigini tazeliyo..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules