Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > General > Comments about Seslisozluk.com

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2008-12-09, 22:53
Junior Member

hakangr is on a distinguished road
Default Yeni Arayüz

Seslisozluk.com anasayfası ve bağlantıları için kullanılan arayüz oldukça kullanışlı ve göz alıcı. Hazırlayanları tebrik, zahmetleri için teşekkür ederim.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 2008-12-10, 00:00
Junior Member

ebruguven is on a distinguished road

Hayran kaldım. Ellerinize sağlık! Böyle bir hizmeti biz kullanıcılara sunmanız takdire şayan!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 2008-12-10, 00:54
rmslocked's Avatar
Senior Member

rmslocked is on a distinguished road

açıkçası pek beğenemedim.
Farklı kelimeler alt alta, göze çarpmıyor. eski hali daha iyiydi benim için. Yine de teşekkürler.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 2008-12-10, 03:03
Junior Member

nestleee is on a distinguished road
Exclamation Eski sesli sözlüğü geri istiyoruz

Yeni arayüz kesinlikle çok çok çok KÖTÜ olmuş. Zargan a benzemiş. İnsanlar neden zargan gibi sözlükleri bırakarak sesli sözlüğü kullanırlardı çünkü sesli sözlüğün insanı içine çeken müthiş bir yapısı ve çekici gücü vardı. Bundan eser kalmamış. Sıradan 2. sınıf bir sözlük haline gelmiş.Sesli sözlüğün ziyaret sayılarında kesinlikle meydana gelecek ani düşüş ve dibe vurma kaçınılmazdır. Bu da eski arayüzün yeniden kullanıma açılmasına kesinlikle yol açacaktır. Bunu hep beraber çok yakında göreceğiz.En azından 2. bir adresle o eski arayüze erişim sağlansın. Hangi siteye daha çok rağbet edileceğini görelim.
ESKİ SESLİ SÖZLÜĞÜ GERİ İSTİYORUZ
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 2008-12-10, 03:16
Junior Member

madaxe95760 is on a distinguished road

yahu naptiniz siteyi... eskisi daha güzeldi... bozmuşsunuz!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 2008-12-10, 04:04
Member

radjek is on a distinguished road

Yeni görünüm çok hoş olmuş. Kelimelerin liste halinde ve hangi dilden hangi dile çevirisinin yapıldığını göstermesi güzel bir ayrıntı. Tam da istediğim gibi. Başka sözlüklere benziyor olabilir, sonuçta insanlar da birbirine benziyor ama hepsi farklı

Tek tek söyleyip uzatmak istemiyorum. Yeni sözlük çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık. Teşekkür ederim.

Birkaç sorum olacak:

-Kelimelerin yanındaki oy sistemi nasıl çalışacak? Az oy alanlar silinecek mi?

-Kelimelerin hangi alanda kullanıldığını belirten yazılar(gen, bio, idiom vs.) kelime eklerken görünüyor fakat sözlüğe eklenince gözükmüyor. Acaba sözlükteki kelimelerin yanında da yazması mümkün olabilir mi? Doğru zamanda yanlış kelimeyi kullanmayalım

-Yeni eklediğimiz kelime üzerinde henüz onaylanmadan önce değişiklik yapma imkanımız olabilir mi? Genelde ufak tefek hatalar düzeltiliyor fakat bazen yazım yanlışları veya karakter hataları ile birlikte onaylanıyor. %&# gibi karakter hoş durmuyor

Tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Faruk

Last edited by radjek; 2008-12-10 at 08:29.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 2008-12-10, 04:35
karahindibag's Avatar
Senior Member

karahindibag will become famous soon enough

benim de gozume farkli geldi dogrusu....aslinda cok fazla elestirmek istemiyorum emege saygisizlik olsun istemem...dis gorunumu cici olmus...diger sozlukleri kullanmadigim icin bir karsilastirma yapamayacagm.....ben daha cok bir kelimenin degisik anlamlarini verirken yanina telafuzunu da eklenmesine sevindim...bilyosunuz sadece asil anlaminin telafuzunu veriyordu simdi ayni anlamlarin degisik yazilimlarinin da telafuzu var...tesekkur ederim efem...saygilar....
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 2008-12-10, 13:29
Junior Member

sbinc is on a distinguished road
Default olmamis

eskisi cok cok daha iyiydi... belki cok iyi incelemedim ama ornek cumleler falan yok artik.. sadece kelimenin anlami var ama cumlede nasil kullanilacagini gosteren ornekler olmadiktan sonra pek bi ise yaramaz.. daha once bir arkadasin dedigi gibi ikinci sinif bir sozluge donusmus.... eskisini geri istiyorum!!!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 2008-12-10, 18:34
burak's Avatar

burak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to behold

Quote:
Originally Posted by radjek View Post
Yeni görünüm çok hoş olmuş. Kelimelerin liste halinde ve hangi dilden hangi dile çevirisinin yapıldığını göstermesi güzel bir ayrıntı. Tam da istediğim gibi. Başka sözlüklere benziyor olabilir, sonuçta insanlar da birbirine benziyor ama hepsi farklı

Tek tek söyleyip uzatmak istemiyorum. Yeni sözlük çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık. Teşekkür ederim.

Birkaç sorum olacak:

-Kelimelerin hangi alanda kullanıldığını belirten yazılar(gen, bio, idiom vs.) kelime eklerken görünüyor fakat sözlüğe eklenince gözükmüyor. Acaba sözlükteki kelimelerin yanında da yazması mümkün olabilir mi? Doğru zamanda yanlış kelimeyi kullanmayalım

-Yeni eklediğimiz kelime üzerinde henüz onaylanmadan önce değişiklik yapma imkanımız olabilir mi? Genelde ufak tefek hatalar düzeltiliyor fakat bazen yazım yanlışları veya karakter hataları ile birlikte onaylanıyor. %&# gibi karakter hoş durmuyor

Tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Faruk

Kelimelerin sol kısmındaki yıldızlar sizin de bahsettiğiniz gibi oylama sistemi. En çok oy alan kelimeler en üstte gösterilmektedir. Sadece üyeler kelimeler için oy verebilir. Az oy alan kelimeleri listelememe opsiyonu ileride devreye girebilir ancak şu anda bu söz konusu değil. Oy verirken o kelime için en iyi anlamı seçmeye özen gösteriniz.

Evet, bu tür buglar mevcut. Pek çok kod yeniden yazıldı. Düzeltileceğinden eminim.

Hali hazırda editörlerimiz bu tür yanlışları düzeltiyorlar. Ancak dediğiniz şekilde eklediğiniz kelimelere epişim hakkı verme konusunu da dikkate alacağız.

Teşekkürler.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 2008-12-10, 19:57
Senior Member

kramned will become famous soon enough

galiba daha onceki yorumu yapmakta cok aceleci davrandim... gittikce alismaya basladim bu yeni sekline ve daha kullanisli buldum... sorun neydi bilmiyorum daha once yazdigim kelimelerin telafuzlarini dinliyemiyordum, asagiya inip ing karsiligina tikladigimda da wideo player cikiyor ancak oyle dinliyebiliyordum.... bugun istedigim gibi rahatca kullanabildim... hatta kullandikca cok hos buldum.......... verdiginiz emege saygisizlik yaptigimi dusunerek ozur diliyorum onceki yorumum icin....ellerinize saglik diger arkadaslarinda kullandikca seveceklerini dusunuyorum
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules