Quote:
Originally Posted by burak
Kelimeler editorlerimizce inceleniyor. Yanlis, birebir ayni yada benzer bir ceviri zaten varsa onaylanmiyor.
Siz cevirinizin bu kriterleri icermedigini dusunuyorsaniz, support@seslisozluk.com adresine lutfen email atarak konuyu iletiniz, ilgilenelim.
Az da olsa bazen bazi girislerin gozden kactigina sahit oldum.
|
Bu editörler nasıl çalışıyor peki söyler misiniz? Ya da editörler kelimenin doğru olup olmadığına nasıl karar veriyor? Sözlükte tamamen anlamsız bir sürü kelime var, bazılarının anlamına da "merhaba, nasılsın?" gibi saçma anlamlar eklenmiş. Editörler bu kelimeleri nasıl ve niye onaylıyor acaba?
Ayrıca birebir veya benzer anlamlı değil, lakin farklı bir anlamını eklemek istediğimde görüyorum ki, editör benim eklemek istediğim anlamı silip zaten sözlükte olan anlamlardan birini yazmış oluyor. Peki bunu niye yapıyor? Ben bu kelimeyi eklerken araştırıp doğruluğunu teyit ettikten sonra ekliyorum zaten. Editör nasıl yanlış olduğuna kadar veriyor da değişirip tekrar anlamı anlamı ekliyor?
Eğer editör olmak bu kadar kolaysa, rica ediyorum beni de editör yapınız. Bugüne kadar eklediğim (ve eklemek istediğim) onlarca kelimenin hepsi doğrudur. Bundan sonra sözlüğe katkı yapmak istediğimde, harcadığım zaman boşa gitmemiş olsun.
Teşekkürler