![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
Uzun zamandır faydalandığım Seslisözlükte çok hoşuma giden bir uygulama İngilizce kelimeler hakkında etimolojik bilginin de veriliyor olması. Türkçe kelimeler için böyle bir uygulama yok mu? Ben mi raslamadım bilemiyorum ama olursa çok iyi olur diyorum.
Bir de forumda bu mesajın yeri burası mıdır, yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi çalışmalar! Last edited by igk; 2008-04-23 at 23:40. Reason: düzeltme |
|
|||
|
Sayın eloglu,
hangi anda okuduğunuzu bilemiyorum ancak ben her ikisini de mesajı yazar yazmaz, anında fark ederek, düzelttim ve yeniden yayınladım. Yayınlandığı andan itibaren ve şu anda da "etimoloji" olarak görünüyor. Gözünüzden kaçtı sanırım. Yine de teşekkürler |
|
|||
|
Sayın eloglu,
peki, sizce bu bilgiye ulaşmak zor olur mu? 2007 boyunca TRT FM'de bir program vardı. Türkçe kelimeler üzerine hazırlanan. Bir üniversitenin değerli bir öğretim görevlisi o kısacık sürede kökenler hakkında bilgiler veriyordu. Gerçi bazılarını dinleyemedim, ama faydalıydı. Seslisözlükte uygulanamaz mı? Saygılar |
|
|||
|
Belki biz boş vakitlerimizde araştırmaya başlayabiliriz. Ama nereye bakmak gerektiğini de bilmek gerekiyor sanırım. Bilgileri doğrulayacak akademisyenlere ihtiyaç olacaktır (tabii bir şeyler bulabilirsek).
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|