![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
||||
|
Ben de heyecanla okuyorum strategos neler yazmış diye böyle
![]() Meğersem Toktamış Ateş'miş... Öncelikle, yazan stratgos olsa çok da önemli değil ama, yazan Ateş olunca, "Atatürkçülük bir başka deyişle/bakışla Kemalizm" deyişi çok ama çok önemli farklar içeriyor. Ateş, Atatürkçülük diye bir safsatanın değil de, Kemalizm'in gerçek olduğunu bilmiyor mu? (Kemalizm, M. Kemal'in altına imza attığı ideoloji, Atatürkçülük ise 1953'te sağ zihniyetin devrimi laytlaştırma çabasıyla tanımı dejenere etmek üzere destekledikleri kurgu.) Biliyor. Peki, niye böyle yazıyor? Ayrı bi konu, ayrı bir yazı olması lazım belki de... Ve Kemalizm'in asıl iki temelinden bahsetmiyor Ateş: Bilimsellik ve Bağımsızlık. Kemalizm'i bugüne uyarlayıp da, AB konusunda, Kıbrıs'ta Mustafa Kemal ne yapardı demek saçma... Aynısını, Peygamber için yapınca ne gibi sonuçlarla karşılaşıyorsunuz? Sonuçta, 27 ve 35 kurultayları ideolojinin yazılı temel metinleri olduğuna göre alırsınız önünüze karar verirsiniz. Ateş Hoca böyle yapmıyor ama... Niye yapmıyor? Dedik ya, ayrı bir yazı konusu... Sadece, kısaca birşey söyleyeyim, bir insanın her sabah bombalanma şüphesi ile uyanması ve bunu hergün yaşaması basit bir baskı, basit bir yaşam şekli değil. Fethullah'la el sıkışan Ateş Hoca, Allah'a şükür, hala yaşamaktadır. Ama, ideolojik olarak değil! Bazen insanlar iktidar için gömlek değiştirir, bazen de hayatta kalabilmek için... Bazen de para kazanmak için. |
|
||||
|
Quote:
Önemsizligimi yüzüme vurdugunuz için de teşekkürler.. Evet, önemsiz oldugumu biliyorum ama önemli adımlar atıyorum. Tabi ki önemsizim.. Ateş hoca kadar ve sizin kadar.. Her önemsiz her zaman önemsiz olamayabilir.. zamanın bir noktasında önemsiz olan nice önemsizler önemli olmuşlar ve kendilerini dünyaya ve gerçege dayatmşlardır..Ama en büyük talihsizlik kişinin kendisinin önemsiz oldugunu idrak etmemesi ve önemliymiş gibi algılaması.. Bundan daha gülünç bişey olabilir mi? Daha komik ve trajik bir şey hayal edemiyorum sevgili suildur ![]()
|
|
||||
|
Quote:
Kastım anlamak için zorladığınız şey değil. İyi okuyun. O cümleyi sizin söylemeniz bi önem arzetmez çünkü siz Atatürkçü aydın sıfatı taşımıyorsunuz. Benzer bi durumla açıklayayım, ben "Devlet Kemalizm'e göre yapılanmalıdır" desem bi önem arzetmez, Fethullah "Devlet Kemalizm'e göre yapılanmalıdır" derken. Anlatabildim mi önem durumunu burda? Çünkü, böyle bişey söylenek benim için zaten "beklenen değer", ama Fethullah için değil. Ve, sizin için de Atatürkçülük ile Kemalizm'i ayıramamanız beklenen değer, ama Ateş için değil. Last edited by suildur; 2006-07-09 at 16:26. |
|
||||
|
Atatürkçü aydın sıfatnı taşımak istemem zaten.. Düşünen adamın var olan bir ideolojiye eklenmesi diye bişey yoktur ki.. Eklemleniyorsa entelektüel degil, militandır.. Bunu da teslim ettiginiz için teşekkürler.. Benim anladıgım aydın, fikirlerin inceliklerni gören, fikirleri anlamaya çlışan, aralarında belirli ayrımlar yapan, en benimsedigi anda bile bırakabilen insandır.. Hiç bir ideoloji o adamın geniş tahayyul dunyasına gem vuramaz.. Kalıplara sıgmaz çünkü o.. Alabildigine geniş tahayyul ikliminde seyahat etmeye adanmıştır.. Birisi bir ideolojinin adıyla anılıyorsa o adam bitmiştir artık.. Sınırlı bir alana hapsolmuş ve sınırlı kitleye hitap etmekte ve evrenselligi ıskalamaktadır.. Teşekkürler tekrar Suildur.. Arada oturaklı şeyler de yazabiliyorsunuz demek ki.. Bunu gösterdiginiz için teşekkürler
![]()
|
|
||||
|
Quote:
Ve madem belirli bir ideolojiye eklenmemek lazım, ki ideoloji biraz da pozitif bi olgu, ölçüp biçebileceğiniz, İslam gibi sadece inanmaya dayalı şeylere hiç ama hiç eklenmemek lazım, sizin mantığınıza göre... Benim anladığım bu. Yani, biz sizin her an ateist ya da taocu olmanızı beklemeliyiz, öyle mi? Yanlış mı düşünüyorum? ![]() Safının belli olması kadar bi insanı adam yapan az erdem vardır bu hayatta... Dönse bile ne kadar döndüğünü görebilirsiniz en azından. Konjüktüre göre bi oraya bi buraya salınmak bana göre değil... Hem, aklın yolu bir, gerçekler bir... Bir temel belirler ve o yönde yürürsünüz. Gömleği giydimdi, çıkardımdı, değiştimdi, yok değişmedimdi, dün dündü, bugün bugündü, gibi ayak oyunları fıtratıma uygun değil. Demek aydın dediğinizin safı, rengi belli olmayacak Siz hiç Ertuğrul Özkök'le oturup kalkmış mıydınız?Ve, bence aydın dediğiniz rengi, safı en çok belli olan ve buna göre de ulusunu, insanlığı bir adım öteye taşımaya çalışan adamdır. Sadece entellektüel nitelikler taşımak değildir aydın olmak, böylesine entel, hiç bişe yaramayanına da entel dantel denir... Ve, her an bırakabilcekse söylediklerini, inandıklarını, ve önceki edimlerinin sorumluluğunu, bu adam kendini daha bir yere taşıyamaz... Ulusu insanlığı neree taşıyacak? Önceki edimlerinin sorumluluğuna kişisel olarak sünger çekmek iyi de, ya topluma karşı olan sorumluluk? Ve işin diğer, saçma boyutu da, yukarıda sizin için belirttiğim durum... 20'sinde sosyalist, 30'unda liberal, 40'ında kapitalist, 50'sinde muhafazakar, 60'ında dinci... Nedde güzel bi gelişim şekli... Aydınlat aydınlat bitmez... E, ne zaman anarşist olacaksınız siz o zaman? Ya da Taocu? Şaka şaka.. Alınmayın ama, gördüğünüz üzere, sizin aydın tanımız doğru olsa iş entellektüellikten çıkıp televolelik oluyor. Last edited by suildur; 2006-07-09 at 17:32. |
|
||||
|
Quote:
Ben eğitimle ilgilenen sadrazamın ne kadar kör cahil, ne kadar bağnaz olduğunu göstermeye çalıştım. Adam, Alevilere illa Hanefi olun diyebiliyor. Ve bunu da demokrasi, laiklik zannediyor... Siz bunun farkında değil misiniz? Yazdıklarımın sizin şu söylediklerinizle uzaktan yakından alakası yok. Çarpıtmayın. Adamlar salarını öğrenmiyorlar, dayatıyorlar. Kaldı ki safları, siz her ne kadar iman etmeye dayandırsanız da, temeli bilim olması gereken, ama kendilerindeki din inancı olan, ideolojiye, "dinci muhafazakarlığa" dayanıyor. Ve, madem sorun salt iman etmek, ve o yüzden ideoloji ile din arasında bi fark yok, bi şey olmayacağına iman edin de, 20 katlı bi binadan Tayyip'i yere bırakın, bakalım ne oluyor? Bilim, gerçeklik, son sözü söyler, strategos... |
|
||||
|
Quote:
Ama önemli olan gerçekleri görebilmek, gösterebilmek. Çarpıtmak, çarpıtılmak değil. Kolay gelsin. |
|
|||
|
Sevgili Suildur;
Kendini tanımlamamak, hiçbir kimliğe ait olmamak ta bir ifade biçimidir. Bu da bir kimliktir. Ve bana kalırsa insanoğlunun vardığı en üst noktadır. Efendim tarih düz bi ilerleme çizgisi mi vs tartışmaları ayrı bir başlıkta toplarız. -Ki kemalizm meselesini de bu çerçevede tartışmak mümkün. Ben ilerleme düşüncesini benimsiyorum. E şimdi kendime postmodern desem bi yerinden fire veriyorum sonuçta Bana sorarsan hiçbirşey tanımlanamaz; ancak açıklanabilir. "İlerleme" başlığında görüşmek üzere Kafalar çok karışacak!
Last edited by ugurokus; 2006-07-10 at 17:25. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|