![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
Lütfen hayatınızdaki tüm kadınlara
gönderiniz. Anneler, kızlar, kız kardeşler, hala ve teyzeler, arkadaşlar vs. Kasım ayında , nadir rastlanan bir çeşit meme kanseri bulundu. Bir bayanın gögsünde bir isilik gelişti. Doktoru mamagrofisi temiz olduğu için antibiyotikle enfeksiyonu tedavi etti. İki kontrolden sonra isilik kötüye gitmeye başladı. Doktoru >>>bir >mamografi daha >istedi. Bu sefer bir kitle görünüyordu. > Biyopside hızlı büyüyen habis ur >>>bulundu.Büyümesini geri çekmek amacıyla kemo terapi başladı, sonra >>>mastectomy yapıldı, kemo >>> > > > >>terapi >>> > > > >> >>> > > > >> >tamamlandı ve radyasyon tedavisi yapıldı. >>>Şiddetli tedavinin yaklaşık dokuz ayından sonra bayan temiz bir sağlık >>>listesi >>> > > > >>verdi. >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >Yaşamının bir yılının her günü onunla doldu . >>>Sonra kanser >>> > > > >>karaciğer >>> > > > >> >bölgesine geri döndü . Dört tedavi aldı ve >>>kaliteli bir hayat >>> > > > >> >>> > >istediğine karar verdi , kemo terapinin daha sonradan ortaya > >>> > > >>çıkan >>> > > > >> >etkisini yaşamak istemiyordu. Beş büyük ayı >>>vardı ve son gününü >>> > > > >>en >>> > > > >> >ince ayrıntısına kadar >>>planladı. Morfine ihtiyaç duyduğu birkaç günden sonra öldü. Her >>>yerdeki kadınlara dağıtılsın diye bu >>> > > > >>mesajı >>> > > > >> >bıraktı : >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >Kadınlar , lütfen normal olmayan herhangi bir >>>şey karşısında dikkatli olun ve mümkün olduğu kadar çabuk yardım almak >>>içinde kararlı ve inatçı >>> > > > >>olun. >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >>> > >Paget Hastalığı : Bu nadir tipte bir meme kanseri ve >>>memenin dış >>> > > > >> >çeperinde , meme ucunda ve haresinde isilik >>>gibi görünüyor , daha sonra dış kenarı kabuklu bir yara haline geliyor >>>. Meme >>> > > > >>kanserinden >>> > > > >> >hiç şüphe duymadım ama kanserdi. Meme ucum >>>bana hiç değişik gelmiyordu fakat isilik beni rahatsız etti, bu >>>nedenle doktora gittim. Ara sıra kaşındı ve ağrıdı fakat bunların dışında >>>beni rahatsız etmedi. Sadece çirkin ve sıkıntı vericiydi, doktorum ve >>>dermatolog tarafından daha önce deri yangısı için verilen bütün kremlerle >>>temizlenemedi . Biraz endişeli görünüyorlardı fakat >>> > > > >>kanser >>> > > > >> >>> > >olabileceği konusunda beni uyarmadılar. >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >Şimdik, dışarıdaki pek çok kadının >>>meme ucundaki yada >>> > > > >>çevresindeki >>> > > > >> >bir isiliğin yada >>> > > > >>yaranın kanser olabileceğini bildiğini sanmıyorum. >>> > > > >> >( Benimki meme haresinde tek bir kırmızı >>>sivilce olarak başladı. Meme ucunun Paget hastalığında problemin en >>>büyüğü >>>semptomların zararsız görünmesi. Çoğunlukla deri iltihabı veya >>>enfeksiyonu olduğunu düşündürüyor, en önemli talihsizlik ortaya çıkartma >>>ve bakımında gecikme. ) >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >>> > >Semptomlar neler ? >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > Meme ucunda kaşıntıya ve yanmaya >>>neden olan sürekli >>> > > > >>kırmızılık, >>> > > > >> >akıntı ve kabuk bağlaması. ( Benim durumumda , >>>ben fark edene >>> > > > >>kadar >>> > > > >> >çok fazla kaşıntı ve akıntı yoktu, fakat bir >>>tarafta dış kenarda kabuk vardı. ) >>> > > > >> > Meme ucunda iyileşmeyecek bir >>>yara. ( Benimki meme haresi üzerinde idi.) >>> > > > >> > Genellikle sadece bir meme ucu >>> > > > >>etkileniyor. >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >Nasıl teşhis edilir? >>> > > > >> > >>> > > > >> >>> > > >>> > > > >> > >>> > > > >> >Doktorunuz fiziksel olarak muayne etmeli ve >>>iki memeninde mamografisini acil olarak çektirmenizi istemeli. >>>Kırmızılık, >>> > > > >>akıntı >>> > > > >> >ve kabuk deri iltihaplanmasına çok benziyorsa >>>bile, eğer yara tek memenizde ise doktorunuz kanserden şüphelenmeli. >>>Neler >>>olduğundan emin olmak için doktorunuz yaradan biyopsi almalı. >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >Bu mesaj ciddiye alınmalı ve mümkün olduğu >>>kadar çok sayıda akrabanız ve arkadaşlarınıza geçilmeli ki birinin >>>hayatını koruyabilmeli. >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >Benim >>> >meme kanserim, büyük dozlarda kemoterapi aldıktan, 28 kez >>> > > > >> >radyasyon tedavisi olduktan ve Tamaxofin >>>aldıktan sonra yayıldı >>> > > > >>ve >>> > > > >> >kemiklerimi sardı. Eğer başlangıçta meme >>>kanseri teşhisi >>> > > > >>konulsaydı >>> > > > >> >belki >>> > > > >>yayılmayacaktı... >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >TÜM OKUYUCULARA : >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >Bu o kadar üzücü ki, kadınlar Paget >>>Hastalığının farkında >>> > > > >>değiller. >>> > > > >> >Biz diğerlerini bu mail ile hastalığın ve >>>potansiyel tehlikesinin farkına vardırabiliriz, her yerdeki kadınlara >>>yardım edebiliriz. >>> > > > >> > >>> > > >>> > > >> > >>> > > > >> > >>> > > > >> >Lütfen , eğer yapabilirseniz, bir dakika alır >>>bu mesajı >>> > > > >>olabildiği >>> > > > >> >kadar çok insana göndermek, özellikle akraba >>>ve arkadaşlarınıza .Sadece bir dakika alır , sonucunda bir hayat >>>kurtarır. >>> > > > >> > >> >> > > |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|