![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
Sevgili arkadaslar,
Bu yazi gercekten hepimizi ilgilendirdigi gibi (ciltlerinin hassas olmasindan dolayi) daha cok ilgili. Aslinda Turkiye'de uzun yillardir kanserojen etkisi olan boyalar kullaniliyordu zaten, bunlari sadece Amerika & Avrupa gibi ulkelere satamiyorlardi. Daha cok duz kumas baski boyalarinda gorulen "Dispers boya" ve cerrier' boyalar ciddi anlamda insan sagligini tehdit eden'lerin basinda geliyor. Bu boya turleri sadece polar kumaslarda kullanilmiyor. Gectigimiz yillarda universite hocalarimin ciddi haykirislarini hatirliyorum, boya fabrikalarinin bu tur kanserojen etkisi olan boya cesitlerini uretmemeleri konusundaki mucadelelerini cok iyi biliyorum. Fakat Turkiyemizde malesef insan sagligina onem verilmedigi icin soylenecek bir sey kalmiyor. Uzaklara gitmeye gerek yok; ozellikle tarim bakaninin dunku demecini okudugumda (hurriyet) "ben tavuk ve hindi yiyorum sizde yiyebilirsiniz" gibi umarsiz sozunun uzerine ogreniyoruz ki meclis lokantasinin menusunden "tavuk & hindi" cesitleri kaldirilmis. Bir haftadir Amerikada bir cok kanalda Turkiye'de binlerce tavuk ve hindinin bir cesit hastaliktan dolayi olmesi konusuluyor, adamlar bizim halkimizi bizden daha mi fazla dusunuyorlar nedir ? )) Lutfen sizlerde ulasabileceginiz kadar insanimiza ulasin ve uyarin.hulya'li meselelere gelince, "evli ve mutlu bir erkegi bastan cikarmis bir kadin olarak ciddiye alinip fikirlerinin sorulmasi" olsa olsa memleketimizde bir cok dengesizlikleri unutturmak icin olabilir diye dusunuyorum. Nalancigim lutfen guzel canini sikma, ulkemizdeki kutsal degerleri kimsenin yikamiyacagi gibi, genclerimizinde kendi kultur ve degerlerimizi koruyacagindan eminim. Hepinize sevgiler, |
|
|||
|
Merhaba
Onemli oldugunu dusunuyorum lutfen okuyun Amerikan Sağlık Orgütü ve avrupa sağlık örgütü TÜRKİYEDE imal edilen polar kumaşların ve bundan yapılan ürünlerin satışını yasakladı. Bunu bir kota olarak görmeyin lütfen berkley üniversitesi ve californiya üniversitelerinin yaptıkları araştırmada sadece türkiyede üretilen polar kumaşlarda kullanılan ve ağırlıklı olarak bursada üretilen polar kumaşların ve bunlardan yapılan her türlü giyeceğin kesin olarak kansere yol açtığını ispatlıyarak satışını ve kullanılmasını yasakladı. dünya textil birliği web sitesindede yayınlanan haber türkiyede sırf satışın durmaması ve ekonomiye zarar gelmemesi adına üstü örtüldü ve yayınlanmadı. sadece türkiyede ucuz olduğu için polar boyalarda kullanılan bir tür boyanın kanserejon olduğunun kanıtlandığı ve çin de dahil hiç bir ülkede bu boyanın kullanılmadığı yazılan makalde türk textilin başarısından (!) bunların avrupada satışının durması ile iç piyasaya sürüleceğinden sıcak ve güzel bir kış geçireceğimizden söz ediliyor (!!) sanayicimiz üzülmesin biz ne çernobiller görmüş ülkenin çocuklarıyız bize polar ne yaparkiii.. NOT: raporda çıplak ten üzerine değil aynı ortamda solumamın bile kanseri tetikleyen neden olarak gösterildiği bunun içinde özellikle bebek lere ve battaniyede polar kullanılmamsına dikkat çekiyor. TÜRK TEXTİLİ GENE BAŞARDI " ihraç fazlası bir doluuuuuu polarımız olcaka bu kış" lütfen bunu tanıdıklarınza iletin yazın güneşten ... kışın polardan..... |
|
|||
|
Quote:
bunu genellemesekte yuzde ifadesiyle acıklsak belki daha anlasılır ve yanlıs yorumlara da izin vermez.fakat soz agızdan cıkmıs bir kere... ![]() Ayrıca bazıları boyle seylere kulak asmas(canına dikkat etmez)diye de boyle seylere duyarsız kalmamız yani duyurmamamız gerekmez diye dusunuyorum ben.OKuyun size gerekli olanı alın ve En ONemlisi Bİr seyi bilmezseniz onun hakkında da soz soleymeniz en azından dogru yorumlanız da olmaz ve basınıza gelen ya da yakınlarımızın basına gelen sonucalrnın de sebebini anlayamazsınız.diye dusunuyorum ben .TAbi bu benim dsuncem.. |
|
||||
|
Inananiyorum! Ya internette gezen her yaziya inaniyor musunuz siz? Peki size gelen boyle emailleri forwardlamadan once dogrulugunu kontrol ediyor musunuz?
Ben merak edip arastirdim, bu yazanlar balon haber. Amacin, Cin mallarinin satisini arttirmak oldugunu duydum bazi yerlerden. Lutfen asagidaki yaziyi da okuyun. Internette dolasan her yaziya guvenilmemesi gerekir diye dusunuyorum. POLAR KUMAŞLARLA İLGİLİ TİM'DEN YAPILAN AÇIKLAMADIR Basınımızda ve sanal ortamda elektronik posta (e-mail) olarak dolaşan bir haberde; Kaliforniya Berkeley Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'de üretilen POLAR KUMAŞLAR'ın üretiminde kansorejen etki yapan boyar maddeler kullanıldığı gerekçesiyle, Amerika ve Avrupa Sağlık Örgütleri tarafından satışının yasaklandığı belirtilmektedir. Sözkonusu haberin, aşağıdaki tespit ve gerçekler çerçevesinde tamamen asılsız ve sektörümüzü karalamaya yönelik bir bir girişim olduğu düşünülmektedir. 1. Haberde kaynak olarak belirtilen Kaliforniya Berkeley Üniversitesi ile ABD ve AB Sağlık Örgütleri'nin aşağıdaki web sayfalarında da görüleceği üzere böyle bilgi bulunmamaktadır. ABD Kamu Sağlığı Kurumu: AB Kamu Sağlığı Koalisyonu: Kaliforniya Berkeley Üniversitesi: 2. Başta ABD Resmi Gümrük Sitesi ( http://www.customs.ustreas.gov/) olmak üzere ABD Tekstil ve Konfeksiyon Ofisi (http://otexa.ita.doc.gov/ ) ile ABD Resmi Gazetesi niteliğindeki "Federal Register" (http://www.gpoaccess.gov/fr/index.html) web sitelerinde, ayrıca AB Komisyonu Sitesi'nde (http://europa.eu.int/comm/index_en.htm) böyle bir bilgi hiç bir şekilde yer almamaktadır. 3. Ayrıca, polar kumaşlarda kullanılan boyar maddeler diğer sentetik kumaşlardan farklı değildir. Bu nedenle herhangi bir kansorejen boya iddiası sözkonusu olduğunda yalnızca polar kumaşlardan yapılan giysilerin değil tüm sentetik kumaşlardan yapılan giysilerin aynı tehlikeyi taşıyor olması gerekmektedir. Bunun için herhangi bir kurum ya da örgüt tarafından alınan böyle bir önlemin polar kumaşlarla sınırlı tutulması gerçekçi değildir. 4. Bunun dışında ülkemizde halen İthalat Rejim Kararı eki Tebliğlerden 2005/15 Sayılı "Bazı Boyar Maddelerin İthaline İlişkin Tebliğ" ve Sağlık Bakanlığı'nın 29.12.1994 tarihli ve 15488 sayılı Genelgesi ile, kansorejen etkisi olan boyar madde ve aminlerin yurtiçinde deri, tekstil ve hazır giyim üretiminde kullanımı ve bunların yurtdışından ithalatı yasaklanmış bulunmaktadır. 5. Öte yandan, Herhangi bir Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi ülke diğer bir DTÖ üyesi ülkenin mallarına yönelik bir önlem almak istediğinde bunu DTÖ'ne ve önlem almak istediği üye ülkeye bildirmek durumundadır. Konuyla ilgili olarak bugüne kadar ülkemize polar kumaşlarla ilgili ABD ve AB'nin önlem talebine yönelik ulaşmış bir bilgi bulunmamaktadır. Tüm bu gerekçeler çerçevesinde, kaynağı doğru bir şekilde belirlenemeyen bu haberin basınımızca, kamuoyumuzca ve ilgili tüm çevrelerce dikkate alınmaması ve Türk Tekstil ve Konfeksiyon Sektörünü karalamaya yönelik bu girişime alet olunmaması önemle rica olunur. Oğuz Satıcı TİM Yönetim Kurulu Başkanı |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|